‘Neymar voert druk op en staat lijnrecht tegenover Kylian Mbappé’

Woensdag, 27 mei 2020 om

De onderhandelingen over het verlagen van de spelerssalarissen verdeelt de sterrenselectie van Paris Saint-Germain in twee kampen, zo meldt Le Figaro. Volgens de Franse krant is er enerzijds een groep die liefst zeventig procent van zijn salaris gedurende de crisis wil inleveren, waartoe ook Kylian Mbappé behoort, terwijl een ander deel van de spelers, onder wie Neymar, nog niet tot een akkoord is gekomen.

Neymar (3 miljoen euro per maand) staat samen met ploeggenoten Thiago Silva (1,5 miljoen), Edinson Cavani (1,4 miljoen), Ander Herrera (650 duizend) en Juan Bernat (300 duizend) lijnrecht tegenover de clubleiding van Paris Saint-Germain. Het vijftal wenst alleen mee te werken aan een salarisverlaging, als het misgelopen bedrag aan loon na de coronacrisis alsnog wordt overgemaakt. Aanvoerder Thiago Silva vormt namens deze groep de moeizame onderhandelingen met technisch directeur Leonardo.

Wat volgens Le Figaro meespeelt is dat Neymar al tijden zinspeelt op een transfer naar Barcelona. Door de druk op PSG, dat als gevolg van de crisis in grote financiële problemen zit, op te voeren, hoopt de 28-jarige Braziliaan zijn gewenste terugkeer naar Catalonië door te drukken. Voor Thiago Silva en Cavani geldt overigens dat zij in het bezit zijn van een aflopend contract, vermoedelijk geen toekomst bij PSG hebben, en daarom minder geneigd zijn om mee te denken met de club.

Tegenover de groep van 'dwarsliggers' staan Mbappé (1,91 miljoen euro per maand), Marquinhos (1,2 miljoen), Ángel Di María (1,1) en Presnel Kimpembe (670 duizend), die al wel tot overeenstemming zijn gekomen met PSG over een verlaging van liefst zeventig procent. De grootmacht maakt al gebruik van de regeling in Frankrijk om spelers gedeeltelijk werkloos te verklaren. Alle spelers krijgen nu 84% van hun salaris doorbetaald. Volgens de clubleiding is een vermindering van zestien procent echter veel te weinig om de club overeind te houden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door dante)

Als dit klopt laat het maar weer zien wat voor zielig mannetje die Neymar is. Geldwolf. (De andere spelers die weigeren ook overigens)

27 mei 2020 om 21:47

Waarom? PSG wilt dit salaris betalen. Moeten ze maar eens nadenken voordat ze zulke bedragen geven per maand aan spelers. En van Cavani en Thiago Silva is het volkomen begrijpelijk. Hun contracten lopen over een maand af

27 mei 2020 om 21:55

Dan is het juist belachelijk. Dan kunnen Thiago en Cavani wel een maandje met wat minder. En in de pers wordt er weer een verhaal van gemaakt. Zoals ook bij Barcelona. Terwijl de spelers het allang wilde doen.

27 mei 2020 om 22:44

Arsenalfanehv, buiten wat we allemaal van PSG mogen vinden, dit heeft natuurlijk niets met: "Moeten ze maar eens nadenken voordat ze zulke bedragen geven per maand aan spelers". Een corona voorspel je niet, alle clubs komen hierdoor in de problemen. Dat komt omdat alle salarissen gebaseerd zijn op een begroting: inkomsten vs. uitgaven. En dat die inkomsten door corona zoveel minder zijn geworden had niemand voorzien.

27 mei 2020 om 23:40

Dan kunnen we toch ook hypothetisch zeggen dat de spelers het salaris nodig hebben omdat ze hun uitgaven van de maand baseren op hun inkomsten. Als ze hun salaris niet krijgen gaan ze in het rood staan.

29 mei 2020 om 06:06

Is gewoon heel slim gedaan door die spelers. Zo creëren ze een goede onderhandelingspositie. Het is geen Tinkerbell land. Keihard onderhandelen!

27 mei 2020 om 21:51

Hoezo gelijk geldwolf? Hij kan zijn redenen daarvoor hebben. Dat weten wij allemaal niet. Volgens mij heeft hij sowieso geen goede band met de clubleiding van Psg. Afgelopen zomer wou hij koste wat het kost vertrokken, maar dat is toen tegengehouden door dezelfde clubleiding.

27 mei 2020 om 22:50

Soccerinofcu, alles wat je nu zegt spreekt natuurlijk niet in het voordeel van Neymar. Hij heeft nl zelf een super contract getekend na een super afkoopsom. Dus waarom zou de clubleiding hem laten gaan? Omdat Neymar zo graag wil? PSG heeft hem de duurste voetballer ooit gemaakt en hem ontzettend goed betaald. Kan er dan geen beetje loyaliteit terug die kant op? 30 miljoen per jaar krijgt ie hè? Al 3 jaar lang. Dan kan ie toch best wat teruggeven lijkt me. Maar ja, de clubleiding wist wat het in huis haalde, een op geld beluste overgetalenteerde narcistische voetballer. En deze voetballer wist ook wat ie kreeg: een te rijke, "ik kan alles kopen want ik heb geld genoeg" en daardoor uberverwende voorzitter die zijn zin altijd gewend is om te krijgen. Die verdienen elkaar lijkt me.

28 mei 2020 om 09:51

Formus, als jij een (zeer) slechte werkrelatie hebt met je werkgever, en je eigenlijk wilt vertrekken maar je werkgever je aan je contract houdt, dan ga jij toch ook niet een jaar daarna zeggen: joh, betaal jij mij lekker voor 30% uit, dan blijf ik nog een jaartje langer? Ik zou ook zeggen: stik er maar in. Je kan 100% van m'n salaris besparen als je me laat vertrekken. Krijg je nog een afkoopsom ook, kan je direct de rest van de selectie weer normaal betalen.

28 mei 2020 om 23:14

Chrissie, sorry, maar hij heeft met zijn volle verstand zijn contract getekend. Vangt 30 miljoen per jaar etc etc en wil ineens weg. Dan laat de clubleiding hem niet gaan (begrijpelijk) en dan grijp je zoiets aan om je als een verwend nest te gedragen en een soort van chantage toe te passen? Nou, ieder zijn ding hoor, maar niets voor mij. Vind het bizar dat jij ook denkt: stik er maar in. Want in den beginne was wel alles goed en dan valt iets tegen en dan maar kont tegen de krib? Pfff. Verwend diva gedrag imo

27 mei 2020 om 22:08

Je dacht toch niet dat hij en de andere naar psg zijn gegaan omdat het zo een geweldige competitie is waar ze in spelen?Sorry hoor maar de Franse competitie is gewoon geen topcompetitie en daar verlaat je Barcelona niet voor. Dat doe je voor het geld. En gelijk heeft hij trouwens en de rest ook. Wil je het niet dan niet. Ze kunnen hem niks maken.

27 mei 2020 om 22:09

Bij veel clubs zou ik dat vinden ja, maar bij clubs als PSG of man city die door externe bedrijven gefinancierd worden vind ik dat ze alles lekker mogen uitbetalen. Voor neymar komt het nog mooi uit want als hij niet akkoord gaat creëerd hij nog meer spannijg en heeft hij meer kans op een transfer.

27 mei 2020 om 22:28

@lacazette, Man City doet dat ook. Ze willen geen gebruik maken van de werktijdverkorting van de overheid

28 mei 2020 om 09:17

"maar bij clubs als PSG of man city die door externe bedrijven gefinancierd worden vind ik dat ze alles lekker mogen uitbetalen." Dat is toch bij elke club zo? Elk club heeft sponsoren en geldschieters. Niet alleen City en Psg.

28 mei 2020 om 09:24

Hij doelt op de olieclubs, groot gemaakt door sjeiks.

28 mei 2020 om 09:47

@marcodouglas je weet dat de eigenaar gouden weggooi zakdoekjes gebruikt om zn neus te snuiten en ze achterwerk mee af te vegen? Ik ben geen liefhebber van de persoon neymar, maar die pipo die bij psg de touwtjes in handen heeft, heeft zo puissant veel geld, zonder dat hij er fatsoenlijk voor gewerkt heeft... Ik geef die spelers groot gelijk

28 mei 2020 om 16:42

Niks laten liggen zou ik zeggen! Betalen is betalen, toen hij vorig jaar vroeg om zijn transfer naar Barcelona wou PSG ook niet buigen! Daarna is hij als een professional doorgegaan in wat hij goed is, Zijn voeten laten spreken. Echter blijft het lastig omdat de media hem nog steeds in de schijnwerpers blijft plaatsen, en een combinatie dat hij soms aandachtsgeil overkomt, waardoor zijn imago nooit meer goed zal woorden bij een groot deel van de neutrale voetballiefhebbers.

Ik heb hier niet veel meer op te zeggen dan dat Neymar een echte moemaker is...

27 mei 2020 om 21:56

Is hij zeker, maar dit bericht moeten we niet direct 100% geloven. Genoeg onzin wat er in de kranten gegooid wordt (nu al helemaal). Neymar is een makkelijk doelwit wat dat betreft (natuurlijk ook door zichzelf). Het kan waar zijn, maar ook een verzinsel om kranten te verkopen.

27 mei 2020 om 22:04

Scheelt dat Nulmeer altijd een misselijk, egocentrisch geldbelust kindje is geweest.. zie zijn transfer van Barca naar Psg..

Ik heb hier niet veel meer op te zeggen dan dat Neymar een echte moemaker is...

Ze zullen uiteindelijk vast tot een overeenkomst komen. En anders kennen we allemaal het gezegde van een kale kip kun je niet plukken. Ik weet dat de eigenaar stinkend rijk is maar die mag zijn eigen vermogen niet gebruiken om salarissen te betalen.

Kom, we gaan met zijn allen nu Neymar afzeiken! Er zijn nog 4 anderen die weigeren.. OT: Ik zou het er ook zeker niet mee eens zijn als 70% van mijn salaris afgepakt zou worden. Je leeft naar je inkomen, zo ook de voetballers.

27 mei 2020 om 21:59

Als ik 70% van mijn inkomen verlies ben ik ook zeker niet blij. Het verschil is alleen dat ik heel snel in financiële nood kom en mijn spaarpot moet opeten. Ik kan mij niet voorstellen dat neymar dat ook heeft met zijn Inkomen

27 mei 2020 om 22:39

Ik weet het niet zo zeker. Ik kan niet op zijn bankrekening kijken natuurlijk maar ik ga er van uit dat Neymar niet hetzelfde leeft als jij. Hij zal met 70(!) procent loonsverlaging ook wel de gevolgen voelen.

27 mei 2020 om 22:05

Goed plan! Denk aan zijn transfer van Barca naar PSG.. gaat allemaal om de centjes..

27 mei 2020 om 23:48

Tja hij heeft die transfer natuurlijk goor het geld gemaakt, dat weet iedereen. Maar om nou te zeggen dat hij een gigantische geldwolf is omdat hij niet akkoord gaat met 70% salarisverlaging.. Ik vind dat hest onnodig

Je kan niet vragen om spelers hun loon in te laten leveren om vervolgens honderden miljoenen te investeren in nieuwe spelers.dan heb ik het niet zozeer alleen over PSG , maar over het algemeen, met name over de topclubs.

Salaris inleveren bij PSG? Ik zou in lachen uitbarsten als ze dat aan me zouden vragen als ik speler was. Ze krijgen verdorie 222 miljoen van qatar om neymar te betalen, er is dus geld als water. Laat die oliesjeiks maar lekker dokken hoor.

28 mei 2020 om 07:53

Zeg er voor de volledigheid nog wel even bij dat Neymar een misselijkmakende vent is

28 mei 2020 om 11:06

@emilesteele Ben het er niet mee oneens, maar hoe is dit relevant in deze discussie? Lacazette heeft groot gelijk. Juist bij een club die extern geld injecteert vind ik niet dat spelers zich zorgen hoeven maken over het budget van de club.

Mensen roepen altijd wel heel snel dat spelers die zoveel geld verdienen makkelijk in kunnen leveren, en waarschijnlijk klopt dat voor een groot gedeelte ook wel. Maar bijna al deze spelers hebben ook een levensstijl die veel geld kost. Met meerdere huizen enzovoort. Daar komt ook bij dat ik het niet vind kunnen dat ze nieuwe spelers willen halen (ik hoorde een linksback?) als je aan je eigen spelers vraagt om geld in te leveren. En PSG heeft in het verleden met zoveel geld gesmeten dat ik me als speler zijnde ook niet geroepen zou voelen om 70 procent in te leveren

27 mei 2020 om 22:29

Eerlijk is eerlijk, voor een rijke club als PSG is 70% van je loon inleveren wel veel. Dit hebben de clubs die armer zijn nog eens niet van hun spelers gevraagd.

27 mei 2020 om 22:29

Ach kom nou. Wees eens realistisch. Deze spelers van PSG leven niet van paycheck to paycheck. Zelfs als hun leventje duurder is zijn de verhoudingen tussen inkomsten en uitgaven hetzelfde als die van ons. Of is er ergens een winkel die bijvoorbeeld een fles cola voor 1000 euro verkoopt?

We weten hoe PSG kan zijn met haar spelers, als een soort gouden kooi. Zouden jullie ook 70% van jullie salaris inleveren? Neymar moet 2.1 miljoen inleveren van de 3 miljoen die hij verdient. Dat is echt wel wat.

Ik weet het is beetje offtopic maar aangezien het hier om maarliefst 70% gaat en psg het heeft over finaciele last enzovoorts. Hoe gaan ze dat eigenlijk doen moet de FFP? Want alle balansen zijn nu natuurlijk flink scheef getrokken als je kijkt naar inkomen en uitgaven, iemand die daar meer info over heeft??

Sorry maar dachten die eigenaren van PSG nou echt dat deze spelers allemaal daar naartoe zijn gegaan voor het sportieve project of de aantrekkelijke Franse competitie? Sorry maar ik begrijp best dat een partij spelers geen verlaging wil accepteren, en al helemaal niet van 70%.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Rennes5014
Voor de complete stand: Ligue 1

1277 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Juninho ontketent oorlog tussen PSG en Lyon met uithaal naar Neymar

Enkele uitspraken van Juninho, technisch directeur van Olympique Lyon, over Neymar zijn helemaal verkeerd gevallen bij de beleidsbepalers van Paris Saint-Germain. De bestuurder van de club van Memphis Depay vindt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 9 juli
FC Twente hoopt donderdag tot een akkoord te komen met Vaclav Cerny en FC Utrecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren