Frank Rijkaard dwarsboomde vertrek van Lionel Messi bij Barcelona

Woensdag, 20 mei 2020 om 11:10Chris Meijer

Het had niet veel gescheeld, of Lionel Messi was in het begin van zijn loopbaan op huurbasis bij Barcelona vertrokken. Getafe-president Ángel Torres vertelt in gesprek met Marca dat hij ooit dicht bij de tijdelijke komst van de Argentijnse aanvaller was. Toenmalig trainer Frank Rijkaard zette uiteindelijk een streep door het vertrek van Messi.

“In het eerste of tweede jaar van Messi waren we bijna akkoord over een huurperiode. Uiteindelijk accepteerde Rijkaard de transfer niet, waardoor we met lege handen achterbleven”, vertelt Torres. In oktober 2004 maakte Messi op zeventienjarige leeftijd onder Rijkaard zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Barcelona in het duel met Espanyol (0-1 zege). Inmiddels heeft de Argentijnse sterspeler van de Catalanen 718 officiële wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 627 doelpunten en 261 assists.

Dat Getafe een kans maakte om Messi te huren, had te maken met de goede verstandhouding van Torres met toenmalig Barcelona-president Joan Laporta. “Ik hoop dat hij terugkomt, ook al weet ik dat tweede termijnen geen garantie op succes kennen. Ik kon het heel goed vinden met Laporta, hij was een grappige gozer en het zou leuk zijn om hem weer eens te ontmoeten”, vertelt de preses van Getafe. Tegelijkertijd was ook Josep Guardiola ooit dicht bij een dienstverband bij de club uit een voorstad van Madrid.

“We waren ooit op een Europese loting in Zwitserland, waar ik met Txiki Begiristain sprak. Het was de bedoeling dat Michael Laudrup trainer bij Barcelona zou worden”, vertelt Torres. Laudrup stond in het seizoen 2007/08 aan het roer bij Getafe en vertrok na een jaar om trainer bij Spartak Moskou te worden. “Guardiola was destijds een soort tweede optie voor Barcelona. Laporta was op dat moment namelijk nog niet overtuigd van Guardiola.” Guardiola werd in 2008 uiteindelijk toch aangesteld als trainer van Barcelona en beleefde vier succesvolle jaren, met het winnen van de onder meer Champions League (tweemaal), het WK voor clubteams (tweemaal) en de Spaanse landstitel (drie keer).Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door bf1994)

sc Heerenveen was ook bijna rond met Barcelona. Echter gooide een uitstekend jeugdtoernooi van Messi in Nederland, roet in het eten voor sc Heerenveen.

20 mei 2020 om 12:14

Mocht hij die droom nog steeds hebben, dan is hij meer dan welkom hoor!

20 mei 2020 om 12:24

Huntelaar spitsje met Messi er zwervend omheen. Ik zeg Heerenveen kampioen

20 mei 2020 om 12:38

RKC zou met Messi nog kampioen worden 🤣

20 mei 2020 om 13:58

nee joh, Messi is nu veel te oud. Heeft geen restwaarde meer en t is maar de vraag of ie t niveau nog aan kan.

20 mei 2020 om 14:25

Whahahah waar heb jij gelezen of gehoord dat het Messi z'n droom was om naar Heereveen te komen??? Je slaapt (in dromenland) nog zeker!?!?

Zo zie je maar weer dat hoe goed je ook bent, je altijd een beetje geluk nodig hebt. Het geluk dat de trainer het in je ziet, het geluk dat je niet direct geblesseerd raakt, het geluk dat je in een team komt wat je goed opvangt, etc. Wanneer mensen praten over geluk in het voetbal gaat het niet zozeer om de kwaliteiten van de speler maar meer aan alles los van die kwaliteiten. Het was mooi om te volgen al die jaren. Hopen dat we nog 1 of 2 jaar kunnen genieten van de beste man.

20 mei 2020 om 14:19

kwaliteit gaat boven geluk. Messi was niet minder succesvol wanneer hij 1 seizoen Getafe had. Je moet alleen geluk hebben dat je niet een doodschop krijgt of een ernstige blessure

Ik heb dit nieuws destijds nog in het polygoonjournaal gezien...

Ik vermoed dat Getafe met Guardiola aan het roer en Messi in de ploeg een ietsjes andere speelstijl zou hanteren dan nu...

20 mei 2020 om 14:21

dat denk ik ook, maar dat heeft er vooral mee te maken dat er nu een coach zit die het heel anders aanpakt, zoals coaches het allemaal op hun eigen manier doen.

20 mei 2020 om 18:46

Getafe deed het uitstekend met niet eens geweldig spelersmateriaal dus volgens mij pakt de trainer daar het prima aan. het spel van Pep kan je spelen als je honderden miljoenen tot je beschikking hebt om absolute topspelers te halen die dat type spel kunnen uitvoeren. Getafe heeft dat geld niet

Wat een voetballer is het uiteindelijk geworden die Messi. Niet normaal. De dag dat hij het voor gezien houdt, ben ik benieuwd of ik persoonlijk ooit nog een voetballer zal zien spelen op de manier hoe Messi dit zijn hele carrière heeft gedaan. Hij heeft Barca als club vooral nog groter gemaakt. Natuurlijk niet alleen, maar hij heeft er zeker wel een prominente rol in vervuld. Van 18 naar 26 landstitels gebracht o.a. Of van 2 CL naar 5CL. Voornamelijk onder zijn aanvoering, goals, assists, spel en noem het maar op. Wat mij betreft gaat het Camp Nou ooit vernoemd worden naar Messi.

20 mei 2020 om 15:25

Toch vind ik 3 CL's karig in de afgelopen 15 jaar.

20 mei 2020 om 18:15

er zij anders heel weinig spelers die 4 of meer winnen. Enige die in deze tijd 5 heeft gewonnen is cristiano ronaldo. En messi heeft er 4.3 champions league titels karig noemen geeft aan dat je er weinig van snapt.

20 mei 2020 om 19:05

Eerder 3, aangezien de titel van 2005/6 Messi slechts 1 doelpuntje heeft bijgedragen in 6 wedstrijden (van de 13 wedstrijden totaal) Die Champions League titel is niet echt op Messi zijn conto te schrijven eerlijk gezegd gezien zijn nauwelijkse impact.

20 mei 2020 om 20:40

nee het zijn er 4. Zijn geringe aandeel in 2006 is een totaal ander iets. Maar hij heeft er 4.

20 mei 2020 om 20:52

Is hetzelfde zeggen als een speler die voornamelijk inviel in slechts de helft van de wedstrijden en 1 doelpuntje meepikte: Hij won de Champions League..... terwijl hij tijdens de finale wedstrijden op de bank zat. Dus Messi heeft actief bijgedragen aan 3 Champions League titels. Zelfde als zeggen dat Vasquez 4 Champions League heeft gewonnen, nee, hij behoorde tot de selectie van een team wat 4x de Champions League won, zelfde geldt voor Messi 2005/6

20 mei 2020 om 20:57

Nee, hij heeft actief bijgedragen aan 4 champions league overwinningen. Hij heeft immers 6 wedstrijden gespeeld en 1 goal gemaakt. En vazquez heeft ook 4 champions league titels gewonnen weet niet waarom jij daar zo veel moeite mee hebt.messi heeft 4 champions league titels op zijn naam staan. Dat zijn feiten kereltje. Jou mening veranderd daar niks aan,

20 mei 2020 om 21:02

Gelijk denigrerend gaan doen wanneer iemand je fouten verbeterd en de ongemakkelijke waarheid verteld. Typisch en veelzeggend. Messi heeft nauwelijks bijgedragen want als een andere speler die 6 wedstrijden ipv Messi met dat all star Barcelona zou spelen die waarschijnlijk vaker dan 1 x had gescoord. Messi was onzichtbaar en kreeg 1 x de een in tikker op een presenteerblaadje. Feit is dat Barcelona ook zonder Messi die Champions League had gewonnen, dus tot zover je lachwekkende bewering over Messi vermeende BiJdRaGe.

20 mei 2020 om 21:03

Ga ergens anders over praten kerel. Je probeert feiten te ontkennen.

20 mei 2020 om 16:17

Zonder de, ook hier weer, ondergewaardeerde Xavi en Iniesta heeft Messi nog geen Champions League gewonnen. En kijkend naar dit lachwekkende slechte Barcelona seizoen gaat dat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren.

20 mei 2020 om 16:49

Ik zeg toch duidelijk dat hij het niet alleen heeft gedaan? Moeilijk he lezen? En het blijft een feit dat Messi in die CL’s die hij heeft gewonnen een prominente rol heeft vervuld. In alle 3 edities was hij topscorer (in 14/15 gedeeld 1e met Neymar en C.Ronaldo). Legendarische halve finales gespeeld ook in 2011 in Bernabeu en 2015 thuis tegen Bayern. Messi kan nog wel een CL pakken denk ik. Nu na de corona is het ook nog maar de vraag welke clubs er het sterkst uitkomen he? Wellicht vliegt City er alsnog uit thuis tegen Real, misschien is Barca zelf ineens beduidend beter dan voor de corona? You never know. Groot voordeel is dat Suarez er waarschijnlijk weer bij is.

20 mei 2020 om 17:18

"moeilijk he lezen"Je hoeft niet gelijk zo aangebrand en onvriendelijk te reageren hoor. Maar ik zie dit wel vaker wanneer iemand de ongemakkelijke waarheid wordt verteld.Dat jij denkt/hoopt dat Messi nog een CL gaat pakken is tamelijk bizar gezien hoe dramatisch Barcelona en ook Messi soms, speelde dit seizoen. Met moeite 1-1 tegen een kwakkelend Napoli. Tja, en valt het huisvoordeel weg als de CL wordt hervat. Dus dat gaat zeer waarschijnlijk geen CL meer worden voor Messi.

20 mei 2020 om 18:20

Dat “moeilijk lezen” heeft te maken met het feit dat het kennelijk echt moeilijk voor je is (gezien je reactie). Messi dramatisch dit seizoen? Hahaha jou hoeven we dus niet serieus te nemen meer gap. Ik denk dat hij zeker nog in zijn komende laatste jaren nog een CL zou kunnen pakken, ik zeg niet dat dat dit seizoen zal gebeuren (maar hey, de bal is rond en Messi blijft Messi). Napoli uit is voor iedereen moeilijk vriend. Vraag maar aan Liverpool (het beste team van de afgelopen 2 jaar). Als thuisvoordeel vervalt heeft iedereen daar last van en niet alleen Barcelona. Beste Brian, fijne avond nog knul.

21 mei 2020 om 09:44

Je hebt op 1 punt gelijk Brain, dat Messi nog geen CL gewonnen heeft zonder Xabi en Iniesta. Maar ligt dat perse aan Messi? Voor de rest is het een hoop gepraat in de lege ruinte. Messi sleept al sinds die 2 gestopt zijn Barca op sleeptouw. Vorig jaar de halve finale CL vergeten? Geeft 3 a 4 kansen op een presenteer blaadje, maar deze worden gemist. WK finale? Zet Higuain vrij voor de goal, maar deze faalt hopeleloos. Maar goed, je probeert een punt te maken dat Messi geen 4 CL geeft gewonnen, terwijl de stats iets anders zeggen. Je zegt dat Messi al jaren faalt, sws sinds Xavi en Iniesta weg zijn, de stats zeggen wat anders. Je kjjkt alleen naar doelpunten, niet naar het aantal gecreerde kansen. Kijk die stats ook maar eens na, dan zul je zien dat je écht onzin verkondigt hier. Dat mensen zo op jouw reageren is omdat jouw mening tegen het trollen aan zit, zoveel onzin kwak jij hier op dit forum neer, maar he, dat is mijn bescheiden mening.

21 mei 2020 om 00:34

Hopen op zijn oudste zoon over een jaar of 10

21 mei 2020 om 01:52

Haha zag een par filmpjes. Ze zijn niet zo getalenteerd als papa.

718 wedstrijden en dan 627 goals en 200+ assists wat een monster zeg! Zulke cijfers zie je alleen bij een fifa ofzo haha hoop dat we nog lang van Messi kunnen genieten in het Barca shirt denk dat het gewoon pijn aan je ogen zal doen om Messi in een ander shirt dan Barca of Argentiene te zien.

20 mei 2020 om 13:44

Newell's Old Boys zou ook nog wel te doen zijn.

Legendarische speler die Messi, naar mijn mening de beste op zijn positie. Wat hij met de bal kan doen is buitenaards. Tevens erg klasse van Rijkaard dat hij de potentie in Messi zag. Altijd goed als een coach vertrouwen in je heeft. Dit zelfde geldt uiteraard voor Guardiola, ook een topcoach. Ik heb altijd van de speelstijl van Messi gehouden, genieten is dat. We mogen blij zijn dat we zo’n legende mogen mee maken. Koesteren dit.

@chimo dat hoeft niet persé zo te zijn. We hebben het niet over Messi de wereldster maar over het talentje Messi. @hoogindeconcen Dat overkomt je hier steeds. Het gaat er ook niet om dat de titel het verhaal een beetje dekt, maar om clickbaits. Ik vind dat ook shit maar dat is nu eenmaal een commerciele keuze.

Geinig nieuws. Soort van compliment naar Frank toe. Dat heeft hij in ieder geval als trainer van Barcelona destijds goed ingeschat.

Messi heeft veel geluk gehad met rijkaard aan het begin van zijn carriere. Die bracht hem perfect, niet te snel niet te veel en werd in het elftal goed opgevangen door de brazillianen omdat ze hem mochten. En boven alles zag hij het in hem. Weet nog dat juventus hem ook wilde in 2006 nadat hij in de gamper wedstrijd ervaren krachtrn van juve dolde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

3749 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 34 29 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Messi morgen vertelt dat hij homo is, zal niemand hem erop aanvallen’

John de Bever baalt ervan dat er na hem nog geen profvoetballer in Nederland uit de kast is gekomen. De voormalig speler van onder meer FC Dordrecht, tegenwoordig vooral bekend als...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren