Perez uit afwijkende mening over transfer Ziyech: ‘Veel mensen vinden dat niet’

Zondag, 16 februari 2020 om

Kenneth Perez ziet alleen maar winnaars nu de transfersoap rondom Hakim Ziyech ten einde is gekomen. Ziyech verkast aan het einde van dit seizoen van Ajax naar Chelsea en heeft daarmee zijn transfer naar een Europese topcompetitie eindelijk te pakken. Ajax toucheert op zijn beurt een transfersom van maximaal 44 miljoen euro voor de 26-jarige aanvallende middenvelder en daar mag de Amsterdamse club zeker niet over klagen, zo vindt Perez.

De Deense analist bespreekt de zomertransfer van Ziyech zondagavond bij FOX Sports en spreekt van 'een mooie stap' voor de creatieve linkspoot, ondanks dat Chelsea momenteel 'slechts' vierde staat in de Premier League. "Hij gaat niet naar een club die om het kampioenschap speelt: ze spelen rond de vierde of vijfde plaats. Maar het is wel een zeer gerespecteerde club", begint Perez zijn verhaal.

"Bovendien is de concurrentie er niet echt extreem. Mason Mount is een speler waar hij mee moet concurreren, maar we schatten Ziyech allemaal wel hoger in. Het is een club die hem graag wil hebben en waar de concurrentie niet moordend is, dus voor hem is het een geweldige stap", vervolgt Perez. De oud-middenvelder van onder meer AZ constateerde de voorbije dagen dat niet iedereen van mening is dat Ajax de hoofdprijs overhoudt aan de verkoop van Ziyech. Hij denkt daar echter anders over. "Voor Ajax vind ik het veel geld. Heel veel mensen vinden van niet, maar ik vind het echt heel veel geld."

Perez is tot slot benieuwd hoe Ziyech bij Chelsea ingepast zal worden door manager Frank Lampard. "De trainer die hem neemt, moet hem wel echt gaan beoordelen op zijn creativiteit en niet op zijn balverlies. Je kunt een trainer tegenkomen die op een gegeven moment voortdurend erop hamert dat je geen balverlies moet lijden. Dan krijg je wel een hele andere Ziyech te zien", waarschuwt de analist.


Poll

44 miljoen euro voor Hakim Ziyech is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door droppie)

Kenneth, er is maar 1 club die dit seizoen speelt voor het kampioenschap. Chelsea met een paar versterkingen zou heus mee kunnen doen om het kampioenschap. Ziyech is een goede eerste stap in die richting.

16 februari 2020 om 20:12

Precies. Ook de afgelopen jaren regelmatig het kampioenschap gewonnen. Volgens deze blik zou alleen Liverpool een topclub kunnen zijn.

16 februari 2020 om 21:08

Chelsea heeft op het moment een hele zwakke nummer 10 en spits plus 2 supertalenten op de flanken. Als pulisic en odoi een stap kunnen maken, zyech speelt ipv mount (dan ga je er wel drie stappen op vooruit) en er word een topspits gehaald cavani ofzo dan ga je als team zoveel erop vooruit dat het nig spannend gaat worden met liverpool.

16 februari 2020 om 21:38

Is wel veel “als” en of ze dan meteen in de buurt van Liverpool gaan komen is maar afwachten.

Perez is nooit een fan van Ziyech geweest en laat die nu ook blijken. Roepen dat Chelsea maar max voor de 4e en 5e plaats speelt. Een beetje analist weet dat Chelsea in de wederopbouw is en in de afgelopen decennium de meest succesvolle ploeg van Engeland is als het gaat om prijzen pakken.

16 februari 2020 om 20:35

Is pure haat. Dit zijn van die ex spelers die niet gunnen omdat ze er zelf niks van hebben gebakken. Heeft het leuk gedaan bij az thats it. Ajax psv vond ik hem niks en daarom gaat hij nu zo raar praten. Chelsea doet zeker mee volgend jaar en zoals iedereen weet doet niemand mee dit seizoen. Chelsea is een topclub die om alle prijzen mee vecht en wat hij vergeet te zeggen is dat ze een transferban gehad hebben, want daarvoor zijn ze gewoon kampioen geworden onder Conte.

16 februari 2020 om 20:42

Chelsea is inderdaad 3 jaar geleden kampioen geworden. Maar het is niet heel gek wat perez zegt hoor. Liverpool en city zijn een paar klasse beter en is het logisch dat Chelsea de plekken daaronder strijdt. Ze spelen vooral om de 3de plek de laastst jaren.

16 februari 2020 om 20:48

Ziyech is gezien zijn prestaties zeker 60 mil waard, maar Ajax bewijst ziyech een wederzijdse vriendendienst om hem onder zijn marktwaarde te laten gaan. Perez roept het tegenovergestelde lol. Verder is zoals ik al zei Chelsea in wederopbouw en heeft met Lampard een verfrissende coach. Bovendien staan die Hazard miljoenen te popelen om uitegegeven te worden aan sterke flankverdedigers en een flankaanvaller als compagnon van Ziyech.

16 februari 2020 om 20:59

Als je ziet wat ik heb gezegd weet je dat ik doel op het deel wat hij zegt over Chelsea. Daarmee bedoelde ik dat hij niks geks zegt. Leuk dat Chelsea met een wederopbouw begonnen is maar dat verandert toch niet het feit dat ze rond de 3de, 4de plek eindigen? De kans dat Chelsea volgend seizoen voor het kampioenschap speelt is ook klein. Liverpool en city zijn zoals ik al eerder benoemde een paar klassen beter.

16 februari 2020 om 22:01

Slaat nergens op dit. Je zou om dezelfde reden kunnen zeggen dat vanwege de kampioenschappen in de afgelopen vijf jaar PSV en Feyenoord ook titelkandidaat zijn, maar het gaat om de ploeg die er nu en volgend jaar staat. Natuurlijk is Chelsea geen titelkandidaat en ook de komende jaren zullen ze onder Manchester City en Liverpool gewoon een underdog zijn, een outsider die met Tottenham, Arsenal en Manchester United mag uitvechten wie het dichtst in de buurt van een stunt komt. Dus prima analyse van Perez dat Chelsea vooral voor plek 4 en 5 in aanmerking komt. Eerder dan voor de titel.

16 februari 2020 om 22:41

Perez haalt gewoon een waarheid aan. Niks mis mee. Een offensief denkende Lampard kan een toptrainer zijn voor Ziyech. Als Simione wordt aangesteld is dat voor iedereen ruk. En Chelsea is op dit moment geen titelkandidaat, kan anders geweest zijn en in de toekomst weer zijn, maar Perez iets kwalijk nemen slaat nergens op

Ga heen man rare deen, dit is een koopje. Altijd aandacht willen die Perez. Beetje tegendraadse meningen formuleren en dan hopen op een beetje shine. Weg van tv met deze b profs zoals perez en kwakman.

16 februari 2020 om 20:18

Precies, heb m'n buik vol van die arrogante Perez. Kwakman gaat nog wel omdat er geen kwaad in zit. Hij trapt wel altijd open deuren in. Maar Perez....wat een kwal met die expres tegendraadse meningen.

16 februari 2020 om 21:02

Rare Deen maar jij en velen hier reageren er wel op. Een kerel die bekend staat als narcist, vervelende collega en en bij AZ geschitterd heeft geeft zijn mening en mensen hebben niks beters te doen dan er serieus op ingaan. Als Arie Boomsma en Irene Moors een mening hebben over een speler reageren jullie al.

Wie vind dit niet veel geld dan? Als ziyech niet had bijgetekend was hij volgend jaar gratis de deur uitgelopen, dus het is enorm veel geld. Natuurlijk is zijn salaris ook flink omhoog gegaan, maar dat heeft ziyech ruimschoots terugverdiend in de europese campagne vorig jaar.

16 februari 2020 om 20:17

Als?maar hij heeft toch gewoon bijgetekend,zo kun je dat over elke voetballer roepen...

16 februari 2020 om 20:21

Ja bijgetekend met bepaalde beloftes. Ajax een mooi bedrag, Ziyech zijn gewenste transfer en Ajax en Ziyech hebben elkaar optimaal kunnen gebruiken. Snap niet waarom er zoveel gezeken wordt over de som.

16 februari 2020 om 20:41

Precies. Als dat een afspraak was tussen club en speler een jaar geleden, en dat wordt nu gerespecteerd, dan kunnen beiden toch slechts tevreden zijn? Overigens zegt Perez hier toch niets vreemds, iedere Engelse club speelt al enkele jaren in de schaduw van City en nu Liverpool, maar Chelsea gaat echt wel weer meedoen.

Dat van basten moeite heeft met ziyech te complimenteren begrijp ik nog ergens,maar perez heeft echt weinig met ziyech,waar dat aanligt zullen we nooit achterkomen,hij doet net alsof Chelsea jaren lang maximaal vierde wordt,ze zijn gewoon paar x kampioen geworden de laatste jaren,hebben 3 mooie prijzen in europa gewonnen de laatste 8 jaar,1x cl en 2x Europa leauge...

16 februari 2020 om 20:22

@marieke90 Van Basten is een analist en hoort neutraal te zijn en dat soort sentimenten los te laten. dat je een speler niet goed vind dat mag, maar als je gaat zeggen dat Ziyech geen goede speler is vind ik dat persoonlijk wel erg ongeloofwaardig want een leek kan zien dat hij een geweldige speler is. zelfde geldt voor Perez

16 februari 2020 om 20:30

Wanneer heeft van basten dat geroepen,hij heeft altijd gezegd dat hij ziyech goed vond,alleen je ziet dat het met pijn en moeite uit zijn mond komt,perez daar in tegen praat alleen over ziyech als hij wat negatiefs kan zeggen..

Lampard heeft Ziyech met eigen ogen aan het werk gezien , dus die zal heus wel een idee hebben wat hij in huis heeft gehaald. Daarbij zal Chelsea hem intens hebben gevolgend voordat ze hem binnen haalde .

Het is gewoon simpel. Ja het is te weinig gezien de huidige markt. Maar we weten hoe Ajax en Overmars hun afspraken maakt met bepaalde spelers. Ziyech blijft, krijgt meer geld maar Ajax doet niet moeilijk bij een transfer. En Ajax komt dat na, simpel. Win win situatie uiteindelijk voor beide. Ziyech blijft nog een jaartje. De clausule van 30 mil verdwijnt en nu pakken ze meer en Ajax doet niet moeilijk als een grote club komt.

Keneth Perez heeft ziyech fobie, ga toch een eindje fietsen man. Je was zelf middelmaat voetballer , en verstand van voetbal heb je zeker niet. Ziyech durft tenminste risico 's te nemen kunnen velen niet zeggen.

Perez praat zoveel onzin en wordt in Nederland om of andere reden een topanalist genoemd. Blijkbaar heeft hij onwijs goede meninkjes over de Eredivisie (wat ik niet volg). Ik volg wel de PL en neerbuigend te gaan doen over Chelsea is vrij hilarisch. Voor de vierde/vijfde plaats strijden in de PL is trouwens vele malen meer competitief dan kampioen worden in een trage Mickey Mouse league. Iedere speler van Ajax of PSV ruilt hun club zo in als zij bij de top 4 van de PL aan de slag kunnen. Want hier is de grap: de top 4 van Engeland speelt voor het kampioenschap. Chelsea zit slechts in een ''tussenjaar'' met jeugdspelers vanwege een transferban. De seizoenen hiervoor speelde Chelsea altijd mee om het kampioenschap, het is gewoon een topclub sinds Abramovich er zit. Het argument dat Chelsea voor de vierde/vijfde plaats strijd is dus vrij raar. Heeft mijnheer Perez nooit naar Engels voetbal gekeken hiervoor? Dat continu aanhalen van balverlies richting Ziyech is ook zo enorm raar. Het slaat werkelijk nergens op. Een Toornstra lijdt minder balverlies dan een Ziyech. Maar wie is creatiever? Wie is meer betrokken bij goals en assists? Als je eenmaal vele malen creatiever bent dan alle andere spelers in de Eredivisie dan zal je ook relatief meer balverlies lijden. Een Firmino lijdt vast ook vele malen meer balverlies dan een Jorgensen van Feyenoord. Maar wie is beter? Juist ja, de speler die meer assists geeft, goals scoort en vaker dreigend is. De grap van Chelsea is ook dat Ziyech met een Kanté gaat spelen. Dus als hij balverlies lijdt, wat vele topspelers ook wel doen, dan heeft hij Kanté achter zich. Het is vast allemaal vrij lastig om voor Perez te bevatten omdat hij niet verder kwam dan Ajax/ Psv/az/twente. Natuurlijk geweldig voor Mickey Mouse begrippen, maar hij had het nooit gered in een sterkere competitie. Perez leed als speler ook minder balverlies dan Ziyech trouwens, alleen is Ziyech wel een veel betere speler. Messi lijdt trouwens ook vaker balverlies dan Jesse Lingard. Perez kiest Lingard voor zijn team van het decennium.

Perez vindt dat Hakim er weinig van kan, nogal logisch dat hij 44 miljoen dan veel geld vindt. Dat dit uit jaloezie is inmiddels voor iedereen bekend. Iedere normaal denkende voetbalkenner weet dat Ajax Hakim voor een zacht prijsje laat gaan als dank voor bewezen diensten.

Je moet ook meerekenen dat zyech 27 is en flink wil cashen. Ik denk dat zyech uitermate veel gaat verdienen en dan is 45 miljoen extreem veel geld voor zo een groot verdiener. Hoe meer salaris hoe minder een speler waard is anders was bale al lang verkocht bijvoorbeeld.

"De Deense analist bespreekt de zomertransfer van Ziyech zondagavond bij FOX Sports en spreekt van 'een mooie stap' voor de creatieve linkspoot, ondanks dat Chelsea momenteel 'slechts' vierde staat in de Premier League. "Hij gaat niet naar een club die om het kampioenschap speelt: ze spelen rond de vierde of vijfde plaats. Maar het is wel een zeer gerespecteerde club", begint Perez zijn verhaal." Liverpool heeft 0 wedstrijden verloren dit seizoen. Wat Perez zegt kan je ook over Man City of Tottenham o.i.d. zeggen. Dit lijkt me typisch zo'n quote die puur voor de aandacht gemaakt wordt. Verder is Chelssa gewoon een topploeg die door de transferban en het vertrek van Hazard een astig jaar hreft, en toch 4e staat in de PL. Als ze in dr zomer misschien een Sancho en Upamecano o.i.d. kopen spelen ze rustig weer voor de top 3 of top 2 plekken.

16 februari 2020 om 22:52

Appelsap12, stiekem weet Perez dit ook wel, maar laat zich graag laatdunkend uit over spelers die vanuit Ajax wel een stapje hoger kunnen i.p.v. wat hij zelf kon. Het is een narcist van het meest trieste soort.

Wat heeft Kkkenneth Perez precies tegen Ziyech. Hebben zij een bepaald verleden? Als hij zijn mond over Ziyech opentrekt, dan heb ik altijd de indruk dat hij zijn onderbuik te vrije loop laat.

Het is extreem opvallend dat Perez altijd negatief is over ziyech, als je Perez en Ziyech googled zie je alleen maar negatieve bericht gevingen over ziyech. En wanneer het positief is, is het gemengd met negatieve dingen erdoor heen zoals nu. Het is echt opvallend, iemand moet hem eens vragen wat hij tegen Ziyech heeft!

Deze kakkerlak van Peresje is echt nep analist hij denkt dat hij voetbal heeft uitgevonden.hij moet bus chauffeur worden dan hij de hele dag ouwehoeren over niks.wie is hij eigenlijk wel Maradona of zo beste voetballers kramen geen onzin in zo zeik studio heeft wat tegen kleurlingen denken ik.omdat zij goed kunnen ballen is hij jaloers op.

Kenneth nooit verder gekomen dan de eredivisie zo een matige speler dat hij analist is geworden is mij een raadsel. Lult altijd maar tegen ajax haha beetje triest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

283 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars haalt vernietigend uit naar KNVB: ‘De Eredivisie is dood’

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, vindt dat er per direct een punt gezet moet worden achter het huidige seizoen in de Eredivisie. Het directielid van de Amsterdammers is van mening...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Jadon Sancho wil volgend seizoen hoe dan ook in de Champions League spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren