De Boer relativeert sentiment over transfersom Ziyech en wijst op duo

Woensdag, 12 februari 2020 om 18:40Demen Bulbul • Laatste update: 18:53

Hakim Ziyech is hard op weg van Ajax naar Chelsea, zo berichtten vrijwel alle nationale en internationale media woensdag in navolging van De Telegraaf. De 26-jarige aanvallende middenvelder maakt vrijwel zeker aankomende zomer de overstap naar de Engelse grootmacht en levert Ajax naar verluidt circa 45 miljoen euro op. Volgens Ronald de Boer toucheert de Amsterdamse club een 'prima bedrag' voor Ziyech.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

45 miljoen euro voor Hakim Ziyech is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Volgens mij telt hier ook mee dat Ziyech zelf al eens heeft bijgetekend met de afspraak dat er wordt meegewerkt met een vertrek. Misschien dat 45 miljoen zelfs in zijn contract staat als afkoopsom.

12 februari 2020 om 19:10

Nee, met verlengen van laatste context is elk afkoopsom eruit gehaald. Wat wel meespeelt en misschien zelfs wel een mondelinge belofte dat Ajax zal meewerken als de juist club komt. Ik denk dat de meeste mensen wel snappen dat dit een prachtige transfersom is voor een speler die loyaal is geweest. De Boer zal dat hopelijk ook wel snappen toch?

12 februari 2020 om 19:26

Het draait vooral om dat zyech een heel hoog salaris in vergelijking met zijn kwaliteiten vraagt Ik denk dat hij een 8 miljoen per jaar verlangt van chelsea. Dat is dus ook alweer 40 miljoen bij een contract van 5 jaar. Dus totaal van 80 miljoen en dan heb je als chelsea zijnde een speler die al aan zijn top zit en nooit de potentie van de jong of de ligt gaat halen en na 4 jaar nogmaar weinig restwaarde heeft. Uitstekende deal voor ajax dus.

12 februari 2020 om 22:08

Daar draait het volgens mij helemaal niet om. Ziyech is namelijk nog niet aan het onderhandelen met Chelsea en Ajax heeft niets te maken met salaris. Ajax gaat gewoon niet te moeilijk doen bij een mooi bedrag om dat Ziyech te gunnen omdat hij dat verdiend heeft en 2x is gebleven.

12 februari 2020 om 19:17

45 miljoen is gewoon een hele hoop geld voor een Eredivisiespeler die al bijna 27 is. Liet het in zijn beginperiode vaak afweten bij Ajax, vaak uitgefloten door fans. Bij Marokko wordt hij dat overigens nog steeds, bakt er helemaal niets van zodra hij een het Marokkaanse tricot aantrekt. Komt nog bij dat je hem in de winter kwijt bent ivm de Afrika Cup. Sommige Ajacieden hebben het zo hoog in de bol zitten. Die denken; oh hij heeft het goed gedaan in de CL, laten we 70 miljoen voor Ziyech vragen. Ze zijn niet goed wijs

12 februari 2020 om 19:18

Volgens mij hebben ze de afkoopsom er juist uitgehaald bij zijn laatste contract. Misschien dat ze het wel mondeling hebben afgesproken. Overmars heeft al vaker aangegeven extreem veel met spelers mee te denken. 45 miljoen voor een 26 jarige Eredivisie speler is gewoon extreem veel. Die ook nog eens wedstrijden gaat missen ivb Africa cup.

12 februari 2020 om 19:25

Zag het inderdaad, maar de mondelinge afspraak was er waarschijnlijk wel en 45 miljoen is een hoop geld, volgens mij na de Jong en de Ligt zo'n beetje de hoogste transfersom vanuit NL.

12 februari 2020 om 19:32

Ja precies. Misschien is het nog wel knapper om 45 miljoen te krijgen voor een 26 jarige speler dan 75 voor iemand van 19. Vanuit de Eredivisie dan hè.

Ach ik ben absoluut geen fan van Chelsea, heb een hekel aan die club, maar het is een mooie transfer. Op 10 of hangend zal hij het geweldig doen meet Lamparrd. Toch ook geweldig voor Hakim, waat is nou een betere trainer voor hem dan een van de beste middenvelders allertijden.

12 februari 2020 om 18:53

Chelsea is toch niet zo een hele onsympathieke club? misschien onder Mourinho maar onder Lampard zie ik gewoon leuk voetbal en veel sportieve spelers en de coach zelf vind ik ook wel een sympathieke nuchtere kerel

12 februari 2020 om 19:13

Is wel gewoon een club die puur door een Russische zakenman relevant is geworden. Een beetje een Man City over 5 a 10 jaar.

12 februari 2020 om 19:26

Mwah het is onder Lampard natuurlijk stukken beter. Maar met die Abramovich hebben ze in 10/15 jaar nog steeds geen duidelijke visie. Hebben zowat de beste jeugdteams ter wereld en er breekt nauwelijks wat door. Alleen maar kopen en jeugdspelers verhuren. Dit jaar gebruiken ze noodgedwongen jeugd, maar ben benieuwd hoe lang dat stand houd nu ze weer mogen gaan kopen. Verder voor Ziyech de perfecte stap. Top competitie, mooie stad, dik salaris ongetwijfeld en een trainer die wil voetballen.

12 februari 2020 om 19:31

Ze hebben uitstekende talenten op de backs achterin. Christensen gaat ook een topper worden. Voorin met odoi en pulisic ook 2 toptalenten. Met zyech en nog een top spits erbij gaan ze volgend jaar echt meedoen om de titel. Als die keeper tenminste weer in vorm komt. Uitstekend beleid daar hoor.

12 februari 2020 om 22:08

Je hebt geelijk Japie, maar een half jaar met Lampard waar Chelsea genoodzaakt is om de jeugd te gebruiken verandert dat niet eventjes. Ook is het onzin alleen maar jeugd, jongens als Kovacic, Kante, Kepa, etc... zijn voor 10tallen miljoenen aangetrokken. We zullen zien wat Chelsea doet in de komende jaren. De Mount's en Abraham's zouden niet spelen als ze geen transfer verbod hebben. Verder heb ik een voorkeur voor Arsenal, dus ja een hekel aan Chelsea.

12 februari 2020 om 23:09

Christensen is een regelrechte ramp, ziet het spel gewoonweg niet.. Hudson Odoi was vorig met de EL echt goed, ik zag het er ook wel met zitten voor dit jaar, maar hij heeft toch een zware blessure gehad.. Sindsdien niet meer in de ploeg geraakt en als hij al speelt is hij maar een schim meer van de speler van vorig jaar. Pulisic heeft zeker wel potentieel, mag ook voor de 80 miljoen dat hij heeft gekost.. Maar is toch te wisselvallig. En eerlijkgezegd, met Zyech zal het ook niet lukken. Absoluut wel top voor de eredivisie, maar niet de versterking die Chelsea nodig heeft. Toch niet als ze weer op alle fronten mee willen doen voor de prijzen. En het is een feit dat ze nu gedwongen met jonge / jeugdspelers spelen door de transferban. Maar sinds Abramovic zijn visumproblemen heeft is het bergaf aan het gaan met chelsea. Zelfs goede jeugdspelers kunnen pas echt top zijn als geroutineerde toppers al aanwezig zijn. En toppers kosten nu eenmaal +100 miljoen. En dan nog.. hoeveel van die +100 miljoen spelers bewijzen het echt? Eerder de minderheid..

13 februari 2020 om 12:28

Beleid is doordat er een stop op kopen van spelers is. Daardoor konden de eigen talenten in de basis komen. En deze doen het erg goed.

Ziyech heeft voor Ajax natuurlijk ook aardig wat miljoenen binnen gehaald met zijn CL bijdrages dus ik vind het alleen maar mooi van Ajax dat ze hem deze transfer gunnen. hij is loyaal aan de club geweest en heeft zich altijd volledig ingezet. ik zou alleen niet weten wie hem goed zou kunnen vervangen want spelers met zo een geniale pass in de benen zijn erg zeldzaam. zeker als je ziet hoe vaak hij zo een geniale pass geeft

12 februari 2020 om 19:15

@japie_krekel "geniale pass in ee benen zijn erg zeldzaam" dan moet je komende weken goed op Eifting letten. Die is denk ik na Ziyech wel de speler met beste pass en ook geniale. Laatst ook zo een Ziyech ball laten vallen bij 2e paal. Hopelijk kan hij dit volgend seizoen toevoegen.

12 februari 2020 om 19:34

Eiting kan een aardig balletje trappen, maar ik zie hem nooit zo goed worden als Ziyech. Ik laat me graag verassen, maar hij oogt zo traag in alles. In de Eredivisie kan dat nog, maar Europees? Misschien als ie beter positie leert kiezen net Blind

12 februari 2020 om 20:55

@mrkrillin Eiting heeft zeker een mooie pass maar vind ik veel minder compleet als Ziyech. zeker qua snelheid en in de duels

12 februari 2020 om 22:53

Het wordt sowieso volgend jaar een compleet ander elftal. door de contracten op te waarderen heeft Ajax diverse spelers een jaartje langer kunnen houden maar nu is dat wel over. Veel sterkhouders gaan vertrekken.

We moeten ook niet gaan denken dat bedragen van 75-85 miljoen normaal zijn voor de Eredivisie. Sterker nog, al met al zijn er nog maar een handjevol spelers voor meer dan 30 miljoen verkocht. Ik denk een stuk of 6 bij Ajax en 3 a 4 bij PSV, dan houdt het wel op.

12 februari 2020 om 18:54

mee eens! het is precies wat Ronald De Boer zegt. de potentie van een speler maakt hem vaak veel meer geld waard. Ziyech komt nu een beetje in de bloei van zijn carriere dus er zal niet zoveel rek meer in hem zitten als in een Frenkie of De Ligt die een stuk jonger zijn

13 februari 2020 om 03:27

Ajax: Frenkie de Jong: 75(+11 miljoen aan bonussen) Matthijs de Ligt: 75(+10,5 miljoen add. kosten) Hakim Ziyech: 45 Davinson Sanchéz: 40(+ 2 miljoen aan bonussen) Arkadiusz Milik: 32 Verder 4 spelers boven de 25 mil(Huntelaar, Klaassen, Sneijder en Suaréz). PSV: Lozano: 38 Memphis: 34 Bergwijn: 30 (+ 2 miljoen aan bonussen) Van Nistelrooij: 28,5(+ 2 miljoen aan bonussen) Dat waren de enige boven de 25 miljoen.

45 miljoen is zeker een mooi bedrag voor Ajax, maar toch hoop ik stiekem dat Ajax er een aantal miljoen meer uit weet te halen. Een paar dagen geleden las ik nog op verschillende sites (binnen- en buitenland) dat Ajax naar Chelsea en andere clubs had gecommuniceerd dat Ziyech 53 miljoen moet gaan kosten en ik hoop toch dat Ajax er een bedrag tussen de 50 en 55 miljoen voor Ziyech uit kan halen. Voor Ziyech zelf zal dit ook wel een fraaie stap zijn, zeker nu met Lampard aan het roer. Ik denk ook echt wel dat Lampard daar iets moois aan het opbouwen is en van Ziyech is natuurlijk ook bekend dat het sportieve plan en plaatje moet kloppen en dat zijn plek in het elftal moet kloppen. Misschien dat Chelsea ook meteen Onana overneemt van Ajax, aangezien Kepa Lampard niet heeft weten te overtuigen en Chelsea schijnbaar opzoek is naar een nieuwe doelman voor komend seizoen? Zie opstelling: net als bij Ajax zou ik voorin tussen Ziyech, Mount en Hudson Odoi voor positiewisselingen zorgen.

Onana
James
Rüdiger
Zouma
Azpilicueta
Kanté
Kovacic
Ziyech
Mount
Hudson Odoi
Abraham
12 februari 2020 om 19:00

Het doorgaans goed geïnformeerde Transfermarkt zet op de site dat het bedrag 40 miljoen is, wat door bonussen op kan lopen tot 45 miljoen.

12 februari 2020 om 19:10

Afgelopen week verscheen er een leuk artikel op VI, over het verschil in bedragen die Transfermarkt noemt en de bedragen die uit de jaarcijfers van clubs blijken. Ik was eerder ook in de veronderstelling dat Transfermarkt wel aardig accuraat was maar dat valt erg mee, zo blijkt.

12 februari 2020 om 19:20

Transfermarkt is doorgaans helemaal geen primaire bron als het gaat om transfers. Ze nemen bedragen over van andere bronnen. De Telegraaf en enkele andere (buitenlandse media) hebben het over 45 miljoen euro (of 38-40 miljoen pond. In welke constructie ze het hebben verpakt zal nog even moet blijken, maar voorlopig mogen we uitgaan van 45 miljoen. Bij dit soort bedragen geeft Ajax uiteindelijk zelf uitsluitsel in een persbericht als het definitief is.

Godzijdank dat Ziyech te maken had met Bosz, Keizer en Ten Hag. Mannen die de creativiteit van de spelers niet belemmeren, maar ze wel wijzen op hun taken in teambelang. Stel je maar eens voor als Frank de Boer de scepter zwaaide, ging 100 botsen met jongens als Ziyech. Ben zo blij voor hem met deze dikke transfer, eindelijk een topclub die niet staat te slapen. Het feit dat een wereldmiddenvelder als Lampard aandrong op de komst van Ziyech zegt genoeg. Echt een topspeler, niet normaal. Ik wil ook even ingaan op de woorden van Ronald. Heeft bij mij een beetje een zure ondertoon, alsof hij het hem bijna niet gunt. Bij Frenkie en De ligt was iedereen er heilig van overtuigd dat ze het zullen redden en bij Ziyech klinkt het bij Ronald De Boer 'We moeten afwachten of hij het red..." Heel raar als je het mij vraagt.

12 februari 2020 om 19:01

Ik ben het wel met je eens. Hij kon destijds ook naar PSV, daar was Cocu de coach en later van Bommel. Ik kan me toch niet voorstellen dat hij bij PSV dezelfde stappen in zijn ontwikkeling gemaakt zou hebben.

12 februari 2020 om 19:02

Die hadden toen net Maher gekocht, en achteraf hard misgegrepen trouwens.

12 februari 2020 om 19:07

Diegelbereds, ben er heilig van overtuigd dat Ziyech langs de achterdeur bij PSV ging vertrekken naar een middenmoter in een topcompetitie. Heeft gewoon de perfecte keuzes gemaakt en is altijd geduldig gebleven. Achteraf gezien een zegen gebleken dat Monchi plots zijn "telefoon kwijt was" bij AS Roma.

Ik denk ook wel dat Ajax niet de hoofdprijs heeft gevraagd omdat er waarschijnlijk afspraken zijn gemaakt met Ziyech toen hij bijtekende. Ajax gunt deze jongen zn transfer naar een mooie club. Maar wat een gemis zal het volgend seizoen zijn en ben benieuwd hoe Ajax dit denkt op te vangen.

"het is geven en nemen en uiteindelijk zijn ze op dit bedrag uitgekomen"het is goed dat we analisten betalen om dit soort pareltjes te verkondigen... man, man, man. Wat een loze teksten.

Ik heb wel mijn twijfels bij d keuze voor Chelsea,of hij wel in dat elftal past..vind Tottenham beter bij hem passen,dacht dat die club ook interesse had.

12 februari 2020 om 19:34

Zolang Mourinho daar trainer is, heeft Ziyech niks bij de Spurs te zoeken. Chelsea speelt leuker voetbal dan Spurs, dus wat dat betreft is het logischer dat hij voor Chelsea kiest!

Klein rekenfoutje van de Boer: De Jong en De Ligt zijn 4 en 6 (6.5) jaar jonger, maar transfereerden ook een jaar eerder. Dus waren 5 en 7.5 jaar jonger op het moment van debuut bij de nieuwe club (er vanuit gaande dat Ziyech inderdaad gaat).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

308 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 12 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Touzani raakte door Nouri bevriend met De Jong: ‘Hij durfde niet te gaan’

Sinds Abdelhak Nouri door hartfalen onwel werd en daar blijvende hersenschade aan overhield, is Soufiane Touzani steeds beter bevriend geraakt met Frenkie de Jong. De twee kwamen elkaar vaak tegen bij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren