Ten Hag: ‘Wij hadden onze beste periode nadat hij was gewisseld’

Maandag, 27 januari 2020 om

Ajax ging zondagmiddag met 2-1 onderuit tegen FC Groningen en de Amsterdammers traden in het Hitachi Stadion aan met een verrassende opstelling. Vaste doelman André Onana ontbrak met een schouderblessure en werd vervangen door Bruno Varela, terwijl Erik ten Hag ervoor koos om Siem de Jong op de plek van de eveneens geblesseerde Hakim Ziyech te laten spelen. De oefenmeester liet daardoor bijvoorbeeld Carel Eiting in eerste instantie links liggen, maar stelt in gesprek met De Telegraaf wel dat hij niet over een nacht ijs is gegaan in zijn keuze voor De Jong.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Siem de Jong vaker de kans moet krijgen in de basis?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Vorig jaar speelde Ajax ook al slecht in Groningen, mede door het harde spel. Ik had niet verwacht dat Ajax weer in dezelfde valkuilen zou lopen. Hebben ze dan niets van vorig jaar geleerd? Siem de Jong is geen waardige vervanger voor Ziyech, dan lever je zoveel voetbal in. Daarnaast weet je ook dat Groningen tot op het bot is gemotiveerd tegen Ajax.

27 januari 2020 om 07:58

De vraag is, heeft Ajax nog een waardige vervanger voor Ziyech als én Labyad én Neres geblesseerd zijn? Dat maakt het wel lastiger natuurlijk. Nou was ik zelf ook nooit met Siem begonnen, ik was denk ik begonnen met Tadic op 10 en Traore in de spits, maar het is voor Ten Hag ook niet makkelijk met al die blessures. Dat je met Babel in de basis moet beginnen is eigenlijk al armoede natuurlijk.

27 januari 2020 om 08:24

Het hele elftal draait niet als Blind en Ziyech niet meedoen en dan heb je eigenlijk de 2 leiders van dit team ook genoemd. Tadic is dat niet. Ik heb al gezegd dat Martinez op het middenveld hoort. Gisteren laat hij Sierhuis uit zijn rug lopen en Veltman vergeet de bal over de achterlijn te tikken. Vervolgens maakt Sierhuis de goal die niet was gevallen als Blind had gespeeld. Bij de tweede goal doet Gravenbergh dat wat iedereen steeds aangeeft: hij verlies de bal en verdedigt heel slecht terug. Bij balverlies moet er gif in het lijf om de bal weer ter veroveren. Siem de Jong niet gezien, Babel en Promes ontzettend slecht. De invallende Traore was wel prima. Bij Carel kwamen ook geen passes aan. Conclusie: je heb een snelle grote centrale verdediger nodig zolang Blind afwezig is en je hebt kwaliteit nodig op het middenveld. Koop je een verdediger dan kan Martinez terug naar dat middenveld. Dan zou je een Bertrand Traore kunnen polsen voor terugkeer. Dan is het gevaar en de kwaliteit terug.

27 januari 2020 om 09:43

Martinez op het middenveld? Aan het begin van het seizoen is toch duidelijk gebleken dat zijn handelingssnelheid te laag is en dat hij in de oplossing naar voren toe het vaak niet ziet. Ik zou zelf gewoon Eiting daar neer zetten, heb je meteen al een hoop creativiteit er bij. Gisteren heeft hij dan miss niet geweldig gespeeld maar ik kan me ook heel wat goede potjes herinneren

Je moet inderdaad net wat geluk hebben. Geluk met Siem de Jong wordt al net wat minder. Bizar dat het eerste doelpunt werd goedgekeurd. Dat was hands. En, nee, ik zag het ook niet direct. Maar er komen foto's naar voren waarin duidelijk wordt dat Sierhuis de bal met zijn onderarm raakt. Aanvallend hands is altijd hands.

27 januari 2020 om 07:38

Je vindt het Bizar dat die is goedgekeurd, maar in 1e instantie zag jij het zelf ook niet? Uiteindelijk zie je het nu op foto's dat het zo is. Ik zou denken als jij het zelf eerst ook niet hebt opgemerkt, dat je er kan inkomen dat een ander dat ook niet ziet? Dus hoe bizar is het dan dat die niet is afgekeurd?

27 januari 2020 om 07:40

Echter heeft Mario geen VAR systeem waarmee ie dingem 100 keer kan herhalen, inzoomen etc vanuit verschillende standpunten. Een VAR heeft dat uiteraard wel. Moet zeggen dat ik het zelf niet heb opgemerkt en het kan me ook weinig schelen, Ajax verdiende gisteren helemaal niets.

27 januari 2020 om 07:43

Hij is geen VAR die een moment vanuit verschillende hoeken kan bekijken en zelfs stopzetten. Het was een rare carembool. Dan kijk je daar toch ff extra naar. Zeker omdat er net gescoord is en het spel toch stil ligt.

27 januari 2020 om 07:46

Er is ook naar gekeken al was dat maar een kort moment.

27 januari 2020 om 07:52

Bovenstaande inderdaad. Dit systeem is ingevoerd om dit soort momenten te voorkomen en dan faalt het hier. Ik moet het doen met de beelden die fOX uitgeeft. Zijn kleine foutjes, maar dit soort dingen zouden eigenlijk niet mogen voorkomen.

Groningen uit is een lastige pot, dat weet je van te voren, waarom stel je dan iemand op op de 10 positie die het tempo niet meer aan kan en totaal niet creatief is? Het ligt echt niet alleen aan Siem maar na zijn wissel ging het wel beter lopen alleen was het al te laat, daarbij valt Babel tot nu toe ook heel erg tegen en was de verdediging ook weer niet best, genoeg werk aan de winkel weer voor Ajax

Gravenberg speelde ook erg slecht en die had je voor de rust er al uit moeten halen. Jammer voor hem dat hij 17 is maar dan voelt hij het wel en kan hij er aan werken. Ben echt benieuwd as zondag tegen PSV mijn gevoel zegt dat PSV een heropstanding krijgt.

27 januari 2020 om 07:39

Je hebt gelijk wat betreft gravenberch, maar ik vind het schandaliger dat ervaren jongens zoals Siem, Babel, Donny en Veltman hem en het team niet meer op sleeptouw kunnen nemen. Gravenberch werd ook alleen maar omringd door onrust gister, Nico is al een tijdje niet best, Martinez en Veltman beide erg onrustig, Dest die wel goed speelt maar overal en nergens loopt, Donny die maar 15 minuten zin heeft om met passie te spelen en Siem die er niet zo veel meer van kan. Dan is het voor zo'n broekie ook niet makkelijk.

27 januari 2020 om 07:42

Zeker Babel en Donny en daarom is Donny niet klaar en goed genoeg voor Real Madrid die beland daar echt op de bank. Ook vindt ik dat ten hag veel eerder wissels erin moet doen ipv de 85ste minuut

27 januari 2020 om 07:48

En niet te vergeten Tadic. Nota bene aanvoerder.. dat vorig seizoen een uitschieter was dat was voor iedereen wel duidelijk. Maar ik hoop niet dat dit zijn werkelijke niveau zal zijn..

27 januari 2020 om 09:39

Donny lijkt sinds zn vermeende transfer bang voor blessures, toont weinig passie en strijd terwijl ie het daar deels van moet hebben. Tadic is al heel lang uit vorm, maar Tadic is wel een strijder die de rest probeert mee te trekken en dat waardeer ik dan nog wel

27 januari 2020 om 07:58

Dat sjokken bij de 2 0 was wel heel schrijnend. Een tikkie jeugdige arrogantie?

Logisch ook, je staat 2-0 achter. Dan ga je als Ajax zijnde 9 van de 10 keer beter spelen in de eredivisie

27 januari 2020 om 08:19

Dit keer lag het denk ik ook wel aan siem, de man die in de 16 komt maar geen ballen krijgt, die eruit gehaald wordt. En Eiting, waarmee meer creativiteit in t veld komt. Ik ben in ieder geval blij dat ten Hag het nu hardop zegt.

27 januari 2020 om 09:08

Zelfs in zijn 'goeie tijd' was er al vaak ergernis om Siem de Jong als hij echt vanaf het middenveld kwam. Net te traag en niet verfijnd genoeg om dan mee te kunnen gaan in het positiespel met o.a. Eriksen. Dan was het uiteindelijk vaak een beetje afwachten tot een Sigthorsson geblesseerd raakte en Siem als 'noodgreep' in de spits werd gezet. En dan begon het vaak te lopen. Nu is die Siem de Jong er al lang niet meer. Waarschijnlijk hele aardige jongen in de kleedkamer, maar met het niveau dat Ajax inmiddels nastreeft gewoon onvoldoende. Het spel werd ook beduidend beter toen hij werd gewisseld.

Met Onana, Blind en Ziyech uit de basis is het lastig tegen een ploeg als Groningen te winnen. De Jong moet niet meer opgesteld worden, Laat Eiting, Gravenbergh en Traore maar uren maken, daar gaan we volgend jaar veel plezier aan beleven.

27 januari 2020 om 11:40

@spotgod dan heb je nog steeds een elftal staan wat zeker 5 keer zoveel heeft gekost als het elftal van FC Groningen. Ajax had hier natuurlijk gewoon moeten winnen maar je ziet dat als Ziyech ontbreekt meteen alle creativiteit uit je ploeg is. het is niet te hopen voor Ajax dat er een grote buitenlandse club voor hem gaat komen want die vervang je niet zomaar

Wel grappig dat precies Zeefuik, Matusiwa en Sierhuis een dijk van een wedstrijd spelen. Vooral van Matusiwa genoten, want wat mist Ajax zo’n speler zeg! Verder blijkt Ajax zonder Blind/Ziyech gewoon een heel kwetsbaar. Dolberg scoort aan de lopende band en wij zitten met Huntelaar opgescheept.

27 januari 2020 om 08:16

Dolberg staat op 6 doelpunten dit seizoen

27 januari 2020 om 08:46

Uit 16 wedstrijden, waarvan de helft als invaller. Zijn gewoon hele mooie statistieken voor iemand zijn eerste seizoen in de Franse competitie die ik toch wel een stuk hoger inschat dan de Nederlandse

27 januari 2020 om 08:53

Dolberg scoort per 200 minuten een keer. Dat is niet bepaald ‘lopende band’

27 januari 2020 om 10:22

@verchurch01 ik weet niet of Ajax clausules heeft bedongen om spelers terug te halen, maar (misschien opportunistisch) Zeefuik lijkt echt goed gegroeid te zijn. Bij Ajax ws het niet veel soeps maar nu speelt hij volgens mij best contstant (ik volg niet alle wedstrijden van Groningen, is dus een aanname op wat ik wel zie). Er schijnt belangstelling te zijn voor Mazzoui vanuit Engeland. Zou mooi zijn als Ajax hem voor een goed bedrag kan verkopen en dan Zeefuik halen (als hij het niveau aankan). Matusiwa gaat het denk ik niet redden. Sierhuis lijkt mij een goede opvolger voor Huntelaar. Erin gooien om wat te forceren en is goedkoop. Heb je volgend seizoen Tadic en Traore en breekijzer Sierhuis.

Ik snap niet dat je eiting niet gelijk de kans geeft is beter als gravenberch en verricht veel meer arbeid. Siem de jong biedt geen toekomst perspectief.. hij hoort in het rijtje huntelaar, dan zou ik altijd Huntelaar eerder een kans bieden als de jong. Links babel punt Traore rechts tadic10 promes , controleren vd beek met eitingLinksback taglafico martinez alvarez en mazaaaIs een prima opstelling en dan had je Groningen gewoon opgerold.

Ajax was gewoon bagger en verdiende het niet te winnen. Tempo zat er helemaal niet in, zwakke passing. Waar Gravenberg en Martinez in sierde. Ik ben het er mee eens dat de 1-0 nooit goedgekeurd mocht worden, net zoals het eerste moment buitenspel. waarbij de grensrechter vlagde en het 2 meter scheelde, er kwam niet direct een kans uit, maar toch zwak dat er gefloten word. Verder speelde echt iedereen ondermaats. Ik vond Traore misschien wel het meest gevaarlijk, gewoon puur kracht etc.. Natuurlijk zijn Onana(al keepte Varela uitstekend), Ziyech, Blind & Neres moeilijk te vervangen. Achja, slippertje, goede dingen eruit halen, de rest vergeten en op naar psv.

Natuurlijk niet alleen op Siem de Jong te gooien ook Gravenberch speelde zeer slecht en dan mis je 2 middenvelders. Het ging met Eiting wel wat beter aanvallend gezien en ik begrijp ook niet waarom je met een Siem begint als je passer geblesseerd is zet je er een loper voor terug dat is niet heel logisch. Siem blijft een held maar is gewoon niet meer goed genoeg voor Ajax en moet je gewoon laten gaan. Die voegt echt niets meer toe.

Ik vind het jammer dat ten Hag zo reageert op dit verlies. Direct bij het interview op Fox was hij al ontzettend vervelend (zeggen dat er geen vraag werd gesteld, terwijl er wel degelijk een duidelijke vraag werd gesteld). Daarnaast snap ik niet dat ik van te voren met meerdere mensen heb gepraat en dat we allemaal tot de conclusie kwamen dat een opstelling met Traore en Eiting waarschijnlijk het beste zou zijn. Vervolgens komt ie met Siem, waardoor hij het voetbal uit de ploeg haalt. Na de wissels (juist, Eiting en Traore) gaat het beter lopen en dan kan hij achteraf nog niet gewoon toegeven dat hij foute keuzes heeft gemaakt. In plaats daarvan gaat ie zeggen dat je 'een beetje geluk moet hebben'. Kom op zeg..

Hoe haal je in je hoofd om met Siem de Jong te gaan spelen? Die jongen is paar jaar al over de datum , Ik vind dat ten hag een grote fout heeft gemaakt om met Siem te beginnen 0,0 voetbal en creativiteit heeft Siem

Ten Hag zegt in het interview: “De beste periode hadden wij nadat hij was gewisseld. Dat is jammer voor hem.” Daar kun je twee conclusies uit trekken: a) Siem werd terecht gewisseld en had niet in de basis moeten beginnen, en b) kennelijk gunt Ten Hag hem succes, maar dat lijkt vooral op sympathie en niet zo zeer op inschatting van zijn voetballende kwaliteiten te zijn gebaseerd. Met andere woorden: Siem speelt omdat Ten Hag hóópt dat hij zijn (heel erg) oude vorm weer vindt. Dat is naïef. In zekere zin doet hij met Tadic en Huntelaar al een tijdje hetzelfde. Onbegrijpelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen: ‘Spelersgroep van Ajax keert zich tegen Erik ten Hag’

Het is allerminst zeker of Erik ten Hag ook volgend seizoen nog de trainer van Ajax is, zo meldt Johan Derksen uit 'doorgaans betrouwbare bron'. Volgens de analist van praatprogramma Veronica...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 29 maart
Liverpool heeft alle vertrouwen in een deal van zestig miljoen euro voor Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren