‘PSV grijpt door opvallende wending toch nog naast Rodríguez’

Vrijdag, 24 januari 2020 om

PSV leek de afgelopen dagen de beste papieren te hebben om Ricardo Rodríguez over te nemen van AC Milan, maar de Eindhovenaren lijken nu toch naast de 27-jarige vleugelverdediger te gaan grijpen. La Gazzetta dello Sport en Sky Italia melden dat de Turkse voetbalbond tóch groen licht heeft gegeven aan Fenerbahçe om Rodríguez tijdelijk over te nemen van AC Milan.

Rodríguez leek afgelopen weken al op weg naar Fenerbahçe, maar de club kreeg vanwege de Financial Fair Play-regels en de slechte financiële situatie een transferverbod opgelegd van de Turkse voetbalbond. Fener heeft echter toch nog goedkeuring gekregen om Rodríguez te huren van AC Milan, al moet er wel een speler verkocht worden. Victor Moses, die weliswaar gehuurd werd van Chelsea, verliet de Turkse topclub afgelopen week, om bij Internazionale aan de slag te gaan. Daarmee is in ieder geval salarisbudget vrijgemaakt bij Fenerbahçe.

In Italië wordt gemeld dat de Turkse voetbalbond al zijn volledige goedkeuring heeft gegeven aan de huurdeal tussen AC Milan en Fenerbahçe, waardoor Rodríguez op korte termijn gepresenteerd zou moeten worden in Istanbul. De Zwitserse vleugelverdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd en kan voor een bedrag van vijf miljoen euro definitief overgenomen worden van i Rossoneri. Sky Italia meldt dat AC Milan met Antonee Robinson van Wigan Athletic zelfs al een opvolger voor Rodríguez binnen heeft.

Het betekent al met al een forse tegenvaller voor PSV, dat zich favoriet waande in de slepende strijd om Rodríguez. Het Eindhovens Dagblad schreef woensdagavond dat PSV een concreet voorstel had neergelegd bij de vleugelverdediger, maar benadrukte tegelijkertijd dat de Eindhovenaren mogelijk nog dagen moesten wachten op een antwoord en dat het riante salaris van Rodríguez in Milaan een struikelblok vormde. Het lijkt er nu op dat PSV alsnog moet doorschakelen in de zoektocht naar een nieuwe linksback.Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door vesta)

Wat een verrassing joh! Als John dan terug komt uit Milaan hoeft ie niet z’n koffers uit te pakken maar direct de deur uit lopen

24 januari 2020 om 14:14

Zat gister in Breda al op de tribune. Die is al lang terug

24 januari 2020 om 14:30

Ze kunnen 'm beter een paar miljoen betalen om weg te blijven. Dat is beter dan de vele miljoenen die hij wellicht nog gaat verdampen.

24 januari 2020 om 15:30

Je had toch niet verwacht dat hij zo komen of wel?

24 januari 2020 om 16:13

Bij Psg zit er 1 op de bank Mitchel Bakker die kan je zo ophalen

24 januari 2020 om 17:41

Daar wordt je als PSV zijnde echt niet beter van. Vond het al vrij bizar dat PSG zich voor hem meldde. Een beetje vergelijkbaar met Mink Peeters zeg maar.

Lachwekkend. 24 dagen voor de gek gehouden. Het CV van John de Jong krijgt hier niet echt een upgrade van volgens mij. Mijn medeleven gaat uit naar de PSV supporters.

24 januari 2020 om 14:21

Zou Rodriguez gisteren de wedstrijd via internet gezien hebben? Dan begrijp ik waarom hij vriendelijk bedankt voor psv. Er is op dit moment geen eer aan te behalen. En voor de psv supporters, je kan beter maar alle ellende in 1 seizoen hebben dan dat het over 3 seizoenen uitgespreid gebeurt. Wat dat betreft krijgt op de lange termijn ieder zijn deel.

24 januari 2020 om 14:45

@aiden net als begin van het seizoen. Vanaf maart of nog eerder was het bekend dat Schwaab weg zou gaan en JdJ haalt pas een CV na mislopen Vcl....nu ook ipv daadkrachtig te zijn en een deadline geven, loopt PSV beker mis....jdj lijkt niet van zijn fouten te leren. Kans groot dat PSV nu het seizoen moet afmaken met dat zooitje achterin

24 januari 2020 om 15:02

Mrkrillin. Kom jij nu ook alweer met dat cliché? JdJ haalt pas een CV ná het Cl echec...??? Want jij kunt hier eventjes al die Cv's (van het niveau Psv, haalbaar, financieel betaalbaar, direct inzetbaar én bereid naar Eindhoven te komen) die JdJ voor het binnenhalen had opnoemen graag en daarbij per persoon ook even de reden dat die speler uiteindelijk niet kwam? Of wilde jij beweren dat JdJ werkelijk maandenlang lekker candycrush gespeeld heeft op zijn telefoon in plaats van hiermee bezig te zijn?? Wat een nonsens toch ook weer. Net ook als in dit geval. Je kunt vitten op JdJ tot je een ons weegt, maar iedereen kan zien dat dit gaat om geld. Puur om salaris. Die speler wil gewoon vier miljoen. Dat gaat PSV hem niet geven, en basta. Kun je wel JdJ overal de schuld van geven maar de realiteit zit gewoon totaal anders in elkaar. Het is roepen óm het roepen wat de boventoon voert hier.

24 januari 2020 om 15:13

@constant Kante hahah kom je weer onwaarheden vertellen? Het was al zeer lang duidelijk dat a) PSV verdedigers nodig had. Ook vorig seizoen zaten ze krap. Angelino had niet eens een back-up. b) Schwaab heel vroeg aangaf weg te willen en C) of je kampioen werd of 2e de club moet vroeg aan de bak voor Vcl. Dus hij had maanden de tijd om dit voor te bereiden. JdJ zal naast Candy crush ook vooral bezig zijn met verkeerde prioriteiten stellen. Een Bruma (de 3e(!!)) linksbuiten was niet echt nodig omdat je Bergwijn en Gakpo had. Op te veel plekken heeft PSV kwaliteit te kort en daar is gewoon niet goedop in gespeeld. Ik vind het meeeeer dan prima hoor om jouw advies op te volgen en vooral JdJ kans blijven geven. Wordt het alleen maar makkelijker voor Ajax, AZ en Feyenoord om komende jaren hoger te eindigen

24 januari 2020 om 15:17

Als die jongen echt 4 miljoen zou willen hebben was de interesse er toch niet meer geweest?

24 januari 2020 om 15:18

Onwaarheden? Waar héb je het over? Jij zegt: JdJ haalt pas een CV nadat PSV is uitgeschakeld in de CL. Dat betekent dus dat er spelers waren die hij kon halen, maar die hij, kennelijk bewust, maar niet gehaald heeft, of zoiets. Dan wil ik graag weten wie dat dan waren. Want je roept wel dat hij spelers had moeten halen maar waarom zou hij dat moeten doen als de speler die je wilt niet beschikbaar is of niet kan of wil komen? Althans, jij begint nu wel weer over verkeerde prioriteiten, maar een TM is niet aangesteld om Cv's te kopen maar om een selectie samen te stellen. Als je dan bezig bent met Cv's en tegeljhkertijd kun je een speler halen die al twee jaar bij PSV op de radar staat is het nonsens om over prioriteiten te beginnen. Het aantrekken van Bruma staat totaal los van het halen van een CV. Uiteindelijk is nota bene nog Baumgartel gehaald. Dus: dat bewijst je ongelijk en het feit dat je in het wilde weg lult.enfin, hoe dan ook, verval nou niet in zwakteboden als 'onwaarheden vertellen' maar vertel ons eerst eens rustig welke spelers JdJ allemaal had kunnen halen als CV. Ik ben heel benieuwd met welke namen jij komt.

24 januari 2020 om 15:20

We kunnen het ook omdraaien Constant Kante. Was het vanaf maart 2019 nu echt onmogelijk om een haalbaar, financieel betaalbaar, direct inzetbaar en bereid naar Eindhoven te komen CV te vinden voor voorronde CL begon? Als je 40 uur per week betaald wordt om naar zo'n speler te zoeken zou je toch wel ergens moeten kunnen komen? Waarom kon Baumgartl niet een week eerder aangetrokken worden? Laten we nou niet doen alsof jdj de eerste is die een cv voor PSV moest aantrekken. Sterker nog hij komt uit de scouting dus hij hoort precies te weten wie er op de markt en haalbaar is. Als ie dat niet weet, was ie in zijn vorige functie ook slecht bezig. Maar ik hoop met jou dat jdj nog heel lang op deze positie in Eindhoven zit. Geef hem 5 of zelfs 10 jaar.

24 januari 2020 om 15:20

Die jongen wilde altijd vele salaris ontvangen. Geef jij hem ongelijk? Ik niet. Maar omdat Fener dat eerder ook niet kon betalen en PSV hem wel wilde hebben heeft die jongen die optie open gehouden. Maar nu hij dus toch die vier miljoen kan pakken, gaat hij dat natuurlijk doen. Snapt iedereen. Behalve al die mensen die dit weer als reden zien om JdJ weer eens lekker te bashen. Het is de meest favoriete sport van velen op dit moment. Tja, dat heb je als topclub, gaat het slecht dat gaan de havikken los en pikken aan je lijk. Zo gaan die dingen.

24 januari 2020 om 15:25

@constant kante onwaarheden zoals JdJ is pas 6 maanden Td..je hebt veel vaker feiten genegeerd en je eigen onwaarheden zitten te herhalen. "dat betekent dus dat er spelers waren die hij kon halen, maar die hij, kennelijk bewust, maar niet gehaald heeft" Nee niet bewust maar wel door onkunde zoals met die Braziliaan van dacht Torino. Die jongen was in Eindhoven en ipv hem vastleggen liet JdJ hem nog een toernooi spelen. Daarnaast ik ben geen scout of TD dus heb niet zicht op veel spelers die wel of niet beschikbaar zijn. Ik word niet dagelijks benaderd om spelers in de etalge zetten, ik heb geen lijntjes met zaakwaarnemersetc. Dit zijn zaken die JdJ wel hoort te hebben. Punt over prioriteiten is geen nonsens. Je moet je eerst versterken op posities waar nood hoog is. Als je met spoed een keeper nodig hebt dan ga je toch ook niet een reserve linksbuiten halen omdat je continue bezig bent met samenstelling. Nee je gaat eerst voor de zwakke punten, daar volledig voor. En je ount over Baumgartel ga je weer onwaarheden zeggen? IS deze jongen voor of na VCL gekomen wat mijn punt is.

24 januari 2020 om 15:25

Master. Het is simpel. Wat brengt jou op het waanidee dat als Baumgartl eerder beschikbaar was JdJ dat opzettelijk maar niet gedaan heeft? Hoezo tellen dat soort rare gedachtenkronkels als serieuze opmerkingen? Ga even bij jezelf na, hoe waarschijnlijk is die optie precies?? Los daarvan, je moet niks omdraaien, niet ik heb de stelling, dat is Mrkrillin. Die beweert dat Jdj, kennelijk, opzettelijk niks gedaan heeft en dus opzettelijk geen CV gehaald heeft. Dan moete die er dus zijn gweest, anders slaat wat Krillin zegt nergens op. Dus het is het meest handige dat Krillin zijn bewering staaft en niet dat ik het bewijs lever van het tegendeel. Of zou jij het willen dat een TM dan maar een Derijck of Marcello binnenhaalt? Neen, uiteraard.

24 januari 2020 om 15:30

Krillin, begrijp ik het nou goed, jij hebt dus geen namen van die Cv's die JdJ kon halen maar niet haalde? Dan is wat je in je laatste reactie schrijft verder overbodig, al is het maar dat je ook al niet snapt dat het gelul over Bruma niets te maken heeft met welke spelers PSV op dat moment bezig is. Niets! Het is nonsens om te roepen dat je eerst een CV moet halen en dan pas andere spelers zou mogen halen. Tenminste, weet niet welke maatstaf jij hebt maar PSV werkt gewoon niet zoals jij hier beweert dat ze doen. Als je een speler of tien moet vervangen is het niet aantrekken van andere positis omdat je 'nog geen CV hebt' pure nonsens en bullshit. Want dan loop je dus die spelers mis of wilde je hier beweren dat spelers anders rustig gaan zitten wachten tot PSV een CV heeft of zoiets? Dus nee, het is onzin wat je beweert en zolang je niet die spelers kunt noemen verder hebben wij ook geen discussie (meer). Want je monologen 'jdj heeft maanden lang niets zitten doen' die ken ik inmiddels wil. En zwakteboden als 'je vertelt onwaarheden' geven helder en duidelijk aan dat je inhoudelijk geen sterk verhaal hebt. Anders hoefde je je niet achter die drogredenen te verschuilen. Dus: namen van Cv's graag!!!

24 januari 2020 om 15:30

@constant kante "maar omdat Fener dat eerder ook niet kon betalen en PSV hem wel wilde hebben heeft die jongen die optie open gehouden" Wauw dus jij vindt het oke dat een speler jouw club als plan b ziet. Als er niets komt dan maar dat, Je kan JdJ niet verwijten dat deze speler voor meer geld kiest. Dat zouden velen doen, waaronder ik. Je kan wel JdJ verwijten dat hij bijna maand aan lijn laat houden. Hij had daadkrachtig moeten zijn en een deadline stellen zodat PSV verder kan gaan.

24 januari 2020 om 15:33

Geen idee waar je nu weer heen wilt over plannen B, maar zolang je geen Cv's noemt hoef ik dat verder ook niet te weten.

24 januari 2020 om 15:41

De enige met waanideeën ben jij. Waar staat dat JdJ dit allemaal bewust zou doen? Precies nergens. Alsof je niet incompetent kunt door per ongeluk fouten te maken. We moeten het niet omdraaien omdat het niet in jouw straatje past. Alsof td zijn raketwetenschap is. Er was feitelijk geen verschil in de situatie van Baumgartl tussen 5 augustus en 20 juli. Dus had je hem 20 juli ook kunnen halen. Jij beweerd dat het allemaal fantastisch is wat jdj heeft gedaan onder moeilijke omstandigheden. Geef hem een standbeeld zou ik zeggen. Voorlopig zou ik liever Derijck dan Baumgartl hebben ja. Ze zijn net zo goed kwalitatief alleen kost Derijck geen 10 miljoen. Overigens is die Boscagli net zo'n transfer als Derijck, dus ook aan dat soort praktijken maakt jdj zich schuldig. Hij is en te laat en haalt spelers zonder niveau. Dat is slechter dan op tijd niveauloze spelers halen.

24 januari 2020 om 15:43

Ik denk dat we moeten concluderen dat Baumgartl uiteindelijk ook niet zijn bedrag waard is geweest tot dusver en dat we misschien moeten nadenken om gewoon eens wat miljoenen in de scouting te steken. Er moeten gewoon meer opties gevonden kunnen worden voor CB en de backposities. Al jaren is het te matig op die posities. Dumfries en Angelino komen uit de Eredivisie en vereist dus niet veel scouting. Kaap de beste scouts maar weg van kleinere clubs in NL of Belgie, geef ze een goed salaris en laat ze eens intensief scouten in Afrika, centraal amerika etc. Spelers als Madueke zijn ook prima voorbeelden van hoe het moet en kan. Vandaag ook weer iemans gehaald uit de Noorse competitie zag ik, dus ze zullen echt wel bezig zijn. Ik zou daarin echt flink verder investeren.

24 januari 2020 om 15:46

Wat een domme opmerking! Als jij dacht dat iedere speler PSV als een plan A ziet dan heb je het goed mis. Zo werkt het nu eenmaal niet in de voetbalwereld. Wat zou er op tegen zijn als je een speler haalt die liever naar een andere club toe zou zijn gegaan maar dat om een reden dus niet doorgaat. Zo werkt het nou eenmaal, als PSV een nieuwe speler wil gaan ze ook eerst bij keuze 1 informeren als die niet wil dan schakelen ze over naar het 2e op het lijstje. Zo werkt dat voor een voetballer ook. Dacht jij dat Ziyech dacht dat die nu nog bij Ajax zat, natuurlijk niet dat was ook niet zijn plan toen hij die overstap maakte, of ken je Frenkie de Jong nog die was al akkoord met PSV. Een speler als Arias koos eerst ook niet voor PSV maar voor Sporting daarna een hele goede back die met winst is doorverkocht. Zo zijn er genoeg voorbeelden op te noemen.

24 januari 2020 om 15:57

Voor iemand die zich regelmatig enorm kritisch in andere topics uitlaat over andere clubs vind ik je wel opvallend mild voor PSV de laatste tijd Kante. Dat JDJ zich 24 dagen heeft laten piepelen door Rodriguez mag best wel wat kritiek opleveren lijkt me, net zoals Overmars terechte kritiek kreeg toen hij zich door Eto'o voor de gek heeft laten houden. Fouten maken mag best, maar er moet wel van geleerd worden. Als straks blijkt dat hij ook nog verzuimd heeft om op meer dan 1 paard te wedden dan is hij wat mij betreft volledig ongeschikt om bij een topclub te werken. Helemaal omdat hij deze les afgelopen transferperiodes al geleerd zou moeten hebben.

24 januari 2020 om 16:01

@constanrt Kante... Als je eens goed leest ipv met emoties steeds te reageren dan had je gelezen dat ik die Brazilaan van Tornino getypt heb. Dus ja er was een CV die door toedoen van JdJ mislukt is. De rest van de tekst over hoe het zogenaamd hoort te werken skip ik maar. Slaat gewoon nergens ip wat he typt.

24 januari 2020 om 16:04

PSV had daadkrachtiger moeten zijn op het moment dat hij weer bij PSV aanklopte door gelijk een ultimatum te stellen. Tekenen voor dit salaris en anders succes bij een andere club. Dit is iets met aan het lijntje gehouden worden...

24 januari 2020 om 16:29

@constant. Ff serieus. Overmars had hetzelfde probleem en die is nu telkens vroeg klaar. En het zijn echt niet allemaal over de top aankopen. Van de zomeraanwinsten wordt er het hardst geleund op Martinez. Die had zo ongeveer het gehele linkerrijtje kunnen betalen. PSV was door het dolle met Bruma, terwijl toen al geroepen werd was het niet handiger om die 15 mil aan een verdediger te spenderen. Nee Bruma was zogenaamd de buitenkans....

24 januari 2020 om 16:35

@kante: De huidige selectie, de actuele status en het mislukken van deals geven meer dan duidelijk aan dat De Jong niet geschikt is voor de functie, Jammer voor Psv, het heeft, en gaat nog, heel veel geld kosten om de club weer op het juiste spoor te krijgen. En dat moet snel gebeuren anders is de kloof naar Ajax definitief te groot geworden.

Vraag me af wat zijn salaris wordt. Ik hoop niet dat hij een overdreven salaris gaat krijgen, ookal is hij gehuurd

Het is om te janken hoeveel er mis gaat op het moment

24 januari 2020 om 14:11

@nielsbasxd wauw gifbeker is nog lang niet op bij jullie. Zonde man, had PSV en de Eredivisie deze speler zeker gegund!

24 januari 2020 om 15:12

Als zoiets almaar langer duurt weet je eigenlijk al dat het niet gaat gebeuren. Vanaf het begin was duidelijk dat het salaris eigenlijk te hoog lag. Als zo'n jongen dan gaat rekken weet je dat hij wacht op financieel betere aanbiedingen en dan moeten NL clubs het gewoon afleggen.

Dit lijkt me dan een mooi moment om afscheid te nemen van John de Jong. Slaagt er keer op keer in om bij een verbetering een transfer om zeep te helpen en miljoenen te steken in spelers die PSV niet verbeteren.

24 januari 2020 om 17:38

We hebben helaas spelers gekocht voor veel geld waarvan ze blij zijn bij andere clubs dat ze er vanaf zijn. Bruma 2x mislukt. Baumgartl komt te kort en Doan kan in een goed elftal leuk meedraaien maar maakt je niet beter. 34 miljoen hadden echt beter besteed kunnen worden. Lijkt erop dat hij gezakt is voor het echte werk.

24 januari 2020 om 18:26

Te makkelijk om doan en baumgartl af te schrijven

Het en slecht nieuws na het andere. We zitten nu echt in de hoek waar de klappen vallen. Helaas hij komt niet. Laat het maar voor wat het is en doe niet nog een paar paniekaankopen. Na Ajax uit is de gifbeker hopelijk leeg

24 januari 2020 om 14:11

Wanneer je van NAC met 2-0 verliest in strijd om je laatste prijs, dan is deze gifbeker ook na Ajax uit nog lang niet leeg.... PSV mag dit jaar hopen op playoffs en dat gaat ook nog wel een hele opgave worden. Wat er in dit team speelt, dat haal je er niet zomaar uit...

24 januari 2020 om 14:46

Stel je voor PSV moet de play offs spelen, dat kan deze selectie toch niet? In dat soort wedstrijden komt het op strijden aan. Kansloos met dit team.

24 januari 2020 om 14:47

Idd. Daar zie ik ook geen heil in... Jammer, maar zo hangt de vlag er wel bij.

24 januari 2020 om 15:13

Tegen de tijd dat play-offs beginnen (en die haalt PSV echt wel), staat het er waarschijnlijk heel anders voor. Kwalitatief is PSV gewoon imo niveau AZ dus die moeten die play-offs makkelijk winnen als het vertrouwen er weer een beetje is.

24 januari 2020 om 15:47

Waarom zou PSV er dan anders voorstaan,staan er nog slechter voor dan vorig jaar Oktober?

24 januari 2020 om 16:36

Play-off of nacompetitie?

24 januari 2020 om 14:57

Misschien voor die CV Herera gaan van NAC die kopte echt alles weg bij PSV.

24 januari 2020 om 15:06

Ja het lijkt me een goede zet voor psv nu spelers te gaan kopen op basis van een wedstrijd gelijk doen....!

Precies wat mijn reactie op voorgaand nieuws betrof. Amateuristisch journalistiek van de VI die klakkeloos dingen vertaalt en dat ook nog eens onjuist deed. Het ging om een boekhoudfout van de bond waardoor er sowieso budget zou vrijkomen, daarnaast moest er iemand verkocht worden. Van een definitieve transferverbod was totaal geen sprake. Nu is Moses weg, wat weer scheelt qua salarisuitgaven. Daarnaast gaat Miha Zajc zeer waarschijnlijk naar de Serie A, wat ook weer inkomsten genereert. Hierdoor kan Fenerbahçe Simon Falette inschrijven en ook Rodriguez aantrekken. Er blijft zelfs wellicht wat over om nog iemand voor de voorhoede te halen, nu Moses weg is zit de club daar nogal krap. Mits er daar niemand bij komt is er heel veel ruimte voor Ferdi Kadioglu dus dat zou eigenlijk nog wel beter zijn, maar Rodriguez en Falette komen hoe dan ook.

24 januari 2020 om 14:40

Volgens mij is zajc niet verkocht? Weet niet hoelang rodrigues nog wil wachten. Ze kunnen hem nog niet huren

24 januari 2020 om 15:03

Nog niet maar het schijnt niet lang meer te duren tot hij weggaat.

Gelijk geven velen af op de Jong, maar soms gebeuren dat soort zaken buiten je beslissingsvermogen. Als de speler in kwestie een voorkeur heeft voor een andere club, het geld beter is of weet ik wat, loop je achter de feiten aan.gebeurt overal.

24 januari 2020 om 14:09

Klopt, alleen is er de afgelopen seizoenen iets teveel voorbij gekomen dat op het conto van De Jong mag worden afgeschoven. Het is momenteel een grote puinzooi bij PSV!

24 januari 2020 om 14:10

Haha dit is inderdaad te lachwekkend voor woorden! Een deal gaat niet door, nou welkom in de voetbalwereld. Gelijk is iedereen er weer als de kippen bij om hem af te kraken. Dat Fenerbache lekker financiële risico's willen nemen dat moeten ze natuurlijk zelf weten, maar PSV doet daar terecht niet aan mee. Daarnaast moeten mensen zich ook realiseren dat je in Nederland natuurlijk stukken minder van je salaris overhoudt dan in Turkije waarschijnlijk.

24 januari 2020 om 14:17

Het gaat er meer om dat het inmiddels 24 januari is en je je al die tijd aan het lijntje hebt laten houden. Nu moet je onnodig laat gaan schakelen naar een alternatief, als die er al is.

24 januari 2020 om 14:26

Je hebt in de afgelopen twee jaar een kapitaal verdampt aan pure middelmaat en dan mag je wel een succesvolle winter verwachten. Vervolgens is hij ruim 24 dagen bezig met een speler waarvan al vrij snel duidelijk was dat PSV misschien wel z'n laatste keuze was. Dan loop je niet achter de feiten aan vanwege de omstandigheden, maar vanwege onkunde. De man heeft geen daadkracht en is momenteel waarschijnlijk de slechtst presterende technisch directeur van de Eredivisie; en dat bij een Nederlandse topclub.

Ik snap ook niet dat PSV niet is gegaan voor Czyborra. Jong talent dat nog restwaarde heeft en in aanschaf en salaris al minder kost dan Rodriguez.

24 januari 2020 om 14:16

@fazter10 Omdat PSV ook ervaren kwaliteitsspeler nodig heeft ipv alleen maar talenten

24 januari 2020 om 14:24

Bij zo'n Czyborra weet je ook niet wat eruit gaat komen. Die jongen is nog maar 20 jaar en Heracles was z'n eerste serieuze klus. Nu is overigens alles beter dan wat ze nu hebben omdat ze geen echte capabele linksback hebben, maar er zal toch ook wat ervaring moeten komen (zoals Mrkrillin al aangeeft).

24 januari 2020 om 15:20

Leuk talentje idd, maar ik las dat hij voor 3,5 - 4 miljoen is overgenomen door Atalanta? Dat vind ik nog steeds wel erg veel.

Die jongen heeft groot gelijk, PSV is al uitgespeeld en dat is geen goed nest om nu in te komen. Dat krijg je er als PSV zijnde ook nog bij helaas.

Tja, even lachwekkend als was te verwachten... Snap alleen niet dat je als speler zelf deze stap dan wilt maken naar een club die financieel onder nogal wat toezicht staat.... John heeft vast wel een waardige tweede keus op z’n lijstje staat.... “kuch en zucht....”

24 januari 2020 om 14:11

Tja PSV is nu ook niet meteen de meest idyllische bestelling op dit moment. Kan dus wel snappen dat een Rodriguez zijn neus ophaalt voor PSV.

Prachtige transfer voor mijn club. Nu we eindelijk weer een fitte lb op de bank hebben, kan dirar hopelijk op rb en İsla op de bank. Nu nog een winger en we maken een realistische kans op de titel. Een degelijk CV verwacht ik niet meer

24 januari 2020 om 14:15

Nu nog hopen, dat we al die waardeloze middenvelders kunnen slijten, aan andere club’s. Hebben we tenminste wat salaris vrij voor andere spelers

24 januari 2020 om 14:43

Ben echt benieuwd: wat vinden Fener fans van Dirar? Bij het Marokkaanse elftal is hij langzaam zn plek kwijt aan Mazraoui en Hakimi, maar vond Dirar af en toe echt wereldpotten spelen

24 januari 2020 om 15:04

Manusje van alles, doet het naar behoren. Heeft een hele seizoenshelft noodgedwongen op linksback moeten spelen omdat Kaldirim nagenoeg de hele seizoenshelft eruit heeft gelegen door een blessure. Echt iemand die veelzijdig is en handig om in je selectie te hebben, ben wel blij met Dirar.

Goh verrassend. Dit zag je toch al lichtjaren lang aankomen. Hij wilde eigenlijk niet. Kan hem ook geen ongelijk geven.....

24 januari 2020 om 16:43

Waarschijnlijk ga ik nu iets gekst zeggen, maar waarom niet gewoon geen aankopen doen? Neem Chelsea, dat was weliswaar gedwongen, maar die gasten doen het nu niet verkeerd. Jonkies willen slagen en doen dus hun stinkende best. (ondanks dat jullie nu niet presteren doet niet af aan dat PSV een grote club is en het eervol is daarvoor te spelen). De zomer erna kun je dan gericht aankopen doen ipv 37 miljoen weg pissen en nog steeds elke week je fans voor lul zetten..

Het lijkt wel alsof Rodriguez het enige paard is waarop PSV wedt. Een beetje scout vindt zo 10 haalbare linksbacks die beter zijn dan wat er nu staat

24 januari 2020 om 15:02

Noem die 10 eens op dan.

24 januari 2020 om 15:45

Kom nou toch. In de Eredivisie vind je er al bijna 10. De lat heeft nog nooit zo laag gelegen op die positie.

24 januari 2020 om 17:21

Elke linksback van welke ED club dan ook. De JL lopen er ook nog wel wat

Volgens een Argentijnse journalist schijnt Francisco Ortega het alternatief te zijn, een 20 jarige linksback van Velez Sarsfield club waar Romero nu speelt tevens jeugd international. Prijs: 10 miljoen USD.

Nou, keurig John de Jong. Je hebt bijna 24 dagen staan hengelen naar een speler die liever een andere uitdaging zoekt. Intussen hoor je niets over een plan B en scorend vermogen is er nog steeds niet. Ik ben wel benieuwd hoelang deze man mag aan blijven klungelen van Gerbrands.

24 januari 2020 om 14:34

@sirius..dit is wel erg. Beginvan het seizoen wachte hij te lang met halen van centrale verdediger en daardoor CL misgelopen. Nu te lang met linksback door gegaan die niet wilde komen en nu weg beker. Hij had gewoon deadline moeten stellen. Week bedenktijd en anders gaan we weg.

24 januari 2020 om 15:17

Zo hoort het inderdaad ook. Maar goed, John de Jong floreert in een brevet van onvermogen. Ik heb die man echt nog niets goed zien doen en dat mag dan al 2,5 jaar technisch directeur van PSV zijn. Zo zou ik m'n geld ook wel willen verdienen, want slechter dan hem kun je het eigenlijk niet doen.

Met alle respect, maar waarom zou hij ook naar PSV gaan op dit moment? Fenerbahçe is zelfde niveau (op dit moment minstens) en ze betalen waarschijnlijk een stuk beter.

24 januari 2020 om 15:18

Hij hoeft ook helemaal niet naar PSV te komen als hij dat niet wil, maar dit moet een TD toch aanvoelen lijkt me ... of dat een speler wel of niet te halen is. Er is nu erg lang gewacht, terwijl er al vele geruchten waren dat hij op Fener wachtte of in ieder geval meer geld wilde hebben. Dan moet er een goed plan B worden opgesteld en ik ben heeel benieuwd of dit er al is / nog komt. Een degelijke LB lijkt me wel noodzakelijk, want viergever moet eigenlijk in het centrum spelen ipv één van die slappe Duitsers.

Ja dat zat er natuurlijk aan te komen en volledig te begrijpen overigens. Die heeft gister avond ook zitten kijken en dacht; nou bij dit zooitje maak ik ook geen kans op het ek zelfs niet wanneer ik speel. Tja, wat moet ik er eigenlijk nog van zeggen. Het is een grote bende bij Psv. Op het veld maar krijg steeds meer het idee dat het op bestuurlijk vlak ook een bende is. Er heerst een te grote vriendjespolitiek heb ik het idee. Alles moet opgelost worden met mensen van binnenuit. Er zitten op veel plekken niet de goede mensen. John de John zit in een fucntie waarbij misschien een persoon met ervaring had moeten zitten en John de John als een soort van stagair begeleid. De posities als assistent trainer worden ook allemaal bekleed met onervaren mensen, denk hierbij aan ramzi en zenden. Faber is eigenlijk hoofd jeugdopleiding maar heeft hij daar de ervaring voor? Heeft hij dat ooit eerder gedaan?ja onze Toon zou de ervaren man moeten zijn die alles en iedereen aanstuurt. Uiteindelijk stelt hij deze mensen allemaal aan. Je kunt dus concluderen dat hij zijn werk niet goed uitvoert op dit moment.

24 januari 2020 om 14:51

Kijk dat je afgeeft op Ernst faber de hoofdtrainer dat kan. Ik ben het ook niet eens met de keuzes die hij maakt, maar aan de andere kant is hij ook maar in deze positie gezet terwijl hij zelf gewoon hoofd jeugdopleiding wil zijn en als hoofd jeugdopleiding functioneert hij gewoon goed. De jeugdopeliding van PSV heeft een echte inhaalslag gemaakt op die van bijvoorbeeld Feyenoord en ajax.

Ik rekende er al niet meer op, daarnaast hoop ik gewoon dat de rest van het seizoen wordt gebruikt met jonge honden die wél willen ballen en wat willen laten zien, veel ellendiger zal het er niet op worden

24 januari 2020 om 14:58

Nee veel ellendiger zal het niet worden, Maar gewoon even een paar 'jonge honden' het veld in sturen lijkt me ook geen ideale oplossing. Aangezien er nog gestreden moet worden voor Europees voetbal en het lijkt me van levensbelang dat psv EU voetbal haalt.

Niet heel verrassend vind ik. Ze zijn al 3 weken bezig en geen stap verder. Leek alsof hij psv aan het lijntje hield. Hoop niet dat psv op 1 paard heeft gewed.

24 januari 2020 om 14:48

Ik heb anders weinig andere namen voorbij horen komen.... Ben bang dat er weinig versterking bij gaat komen deze winter.

Kan psv niet alsnog die Lyanco van Torino halen? Ik zie dat hij maar 6 potjes heeft gespeeld dit seizoen. Schwaab kan echt niet meer

24 januari 2020 om 17:24

De vraag is dan waarom die jongen maar 6 wedstrijden gespeeld heeft dit seizoen? Blessures? Niet goed genoeg? Toevallig geweldig goede concurrenten?

Het duurt allemaal ook veel te lang eigenlijk. PSV had eerder al naar een plan B moeten overschakelen.

Toch jammer hoe ver deze speler is afgegleden. Weet nog dat toen hij bij Wolfsburg speelde in de belangstelling stond van Real Madrid, die wilde destijds 40 miljoen voor hem betalen. Nu dreigde hij in de Micky Mouse competitie terecht te komen en gaat hij misschien dan naar Turkije. Ook zn potentie niet waar gemaakt helaas.

Het lijkt er op dat in de ego-strijd tussen John de Jong en Van Bommel die eerste oprecht dacht dat de tweede zijn briljant samengestelde selectie niet kon laten renderen. Als je zijn interviews na het ontslag ook hoorde, dan zei hij tussen neus en lippen door niets anders dan: alles lag aan Van Bommel. Het mag dan ook niemand verbazen dat iedere urgentie om deze gammele, kwalitatief arme, en uit balans zijnde selectie te versterken ontbreekt. Immers, John de Jong denkt "dat we zowel kwalitatief als kwantitatief een uitstekende selectie hebben waarmee we om alle prijzen kunnen vechten."

Aan de andere kant, als 3/4 van je selectie ver onder de maat is zal deze jongen die voornamelijk op de bank zat dan meteen de oplossing zijn? Het seizoen is toch al verpest en ik zeg dan, ga volop voor die laatste kans op Europees voetbal en kijk aankomende zomer wat de mogelijkheden zijn om te gaan bouwen aan een nieuw 11tal. Winteraankopen hebben bijna nooit iets opgeleverd.

Vond het al erg vreemd dat een Zwitsers international die bij Wolfsburg het uitstekend heeft gedaan, vervolgens naar Milan gaat een optie voor PSV zou zijn. Ambitie was goed hoor maar de realiteit is toch anders

Er zijn twee dingen die ik niet zo goed snap; Tuurlijk, de linksbackpositie is niet geweldig bezet, maar op zich heb je met Viergever en Sadilek daar twee 'aardige' keuzes. Het lijkt echter een zondebokpositie te zijn geworden, alles wat misgaat wordt daar op afgeschoven. Daarnaast denk ik, als je nou daadwerkelijk vindt dat de linksback positie niet goed bezet is, dan ga je toch met 3 verdedigers spelen? Je kan toch prima met Viergever, Schwaab en Baumgartl spelen. Desnoods zet je het Eindhovens blok ervoor, Dumfries rechts half, Sadilek links half, Ihatarren achter Bergwijn en Gakpo (of Bruma). Wil je wat meer voetbal? Hendrix eruit en Doan erin.

24 januari 2020 om 15:28

Zo'n omzetting gaat wel weer veel onrust geven en vereist nog meer afstemming en communicatie achterin. Als je die eerste goal van gisteren ziet dan denk ik dat we juist zo simpel en duidelijk mogelijk moet voetballen met iedereen op zijn beste positie. Als je dat wilt doen dan heb je dus geen lb (ook Boscagli is geen "natuurlijke" lb). Wat dat betreft snap ik wel dat ze een zekerheidje nodig hebben voor die positie. Helaas loopt er ook niks in de jeugd rond, Gloster bijvoorbeeld weet volgens mij nog niet te overtuigen. Overigens weet ik ook niet of Faber of iemand in de technische staf enige ervaring heeft met 3-5-2?

De club heeft gister nog een statement uitgebracht dat ze gewoon een transferverbod hebben. In de Turkse media heb ik hier ook niks over gelezen, dus dit is gewoon een kulverhaal. Het zou kunnen dat de transfer van RR naar PSV in het water is gevallen, maar daar heeft Fener niks meer mee te maken. Sowieso eist deze man een miljoenencontract en daar gaat PSV natuurlijk niet aan voldoen.

Alsof we met z'n allen werkelijk waar moesten gaan geloven dat deze transfer daadwerkelijk had kunnen plaatsvinden. Laat me niet lachen, en ook niet huilen. Ricardo zou nooit naar PSV vertrekken.

Ik kan er met mijn logica niet bij, waarom PSV een speler als Rodriquez denkt te kunnen binnenhalen. Kan iemand mij dit uitleggen?

24 januari 2020 om 16:00

Speelt niet veel bij Milan en tot dusver nauwelijks clubs met concrete interesse. Daarnaast zou hij verzekerd zijn van een basisplaats zolang hij beter presteert dan Sadilek en Boscagli. Belangrijk voor hem blijkbaar aangezien het komende WK.

Hij zou blijkbaar 4 miljoen per jaar willen. Maar als je 2 spelers kan huren voor een half jaar voor 4 miljoen, waardoor je wel weer de "makkelijke" wedstrijden gaat winnen, is die 4 miljoen zeker geen weggegooid geld. Je haalt dan misschien gewoon vCL en dat kan ook bakken met geld opleveren, intussentijd kun je scouten. Een speler van Jong PSV er nu neerzetten lijkt me niet verstandig, voorin in de huidige vorm. Zo'n speler kan in een half jaar tijd zo mee gaan leven met de negativiteit dat je heel zijn toekomst daarmee verpest.

Dat is niet erg. Deze man wilde helemaal niet naar PSV komen. Hield ze wat aan het lijntje voor als er echt helemaal niks anders zou komen. Gewoon het seizoen afmaken met Viergever als LB, beter had je kunnen zoeken naar een CM.

De jongens die hier zeiden hij gaat naar PSV enzo heb ik altijd al vermeld dat hij naar Fener wou! Ze waren al lang accoord alleen het was w8en op de Turkse bond. Spelers zoals Moses die naar Inter is en Zajc die gaat tekenen voor Brescia is er weer ruimte ontstaan voor de Uefa FFP en Turkse FFP. Manager van RR gaf ook al meerdere malen aan dat hij alleen bij Fener wou voetballen en geen zin in Lyon en PSV had. Zelfs aangegeven dat als hij niet naar Fener kon gewoon bij Milan wou blijven en wachten tot de zomer wanneer er weer financiele ruimte vrij was. Hij was aan het twijfelen tussen Lyon en Fener. PSV heeft hij al veel eerder afgewezen, omdat hij geen trek had in de eredivie en zijn vriendin wou zwz niet in Nederland/Eindhoven wonen door het saaie leefomgeving. Tussen Fener en Lyon heeft hij de keuze gemaakt, omdat hij bij Fener zeker was van een basisplaats, omdat Fener op dit moment geen linksback heeft. Fener gaat vol voor de kampioenschap en met de verplichte koopoptie kan hij wss met ons de CL in mits we kampioen worden of via de playoffs als we tweede worden. Een metropool als Istanbul is voor de meeste voetballers en vooral voor de vrouwtje van hun belangrijk, omdat het toch een stad is waar je gewoon altijd wel wat te doen hebt kwa shoppen en al het andere luxe.

Eigenlijk geen hogere wiskunde toch. Je wil een speler halen die 3 miljoen verdiend. En die wil je naar Eindhoven halen en een flink lager salaris aanbieden. Logisch dat zo'n jonger naar Fener gaat. Was realistisch geweest en had eerder doorgeschakeld naar een andere back.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 4 0 0 0
2019/2020 AC Milan 5 0 0 0
2018/2019 AC Milan 35 0 5 0
2017/2018 AC Milan 34 1 4 1
2016/2017 VfL Wolfsburg 24 2 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren