Drie Nederlanders op prestigieuze talentenlijst UEFA voor 2020

Vrijdag, 3 januari 2020 om

De UEFA heeft op basis van de mening van verschillende correspondenten een lijst opgesteld van vijftig spelers die waarschijnlijk voor vuurwerk gaan zorgen in 2020. Op de uitgebreide lijst is plaats voor Noa Lang, die zijn Eredivisiedebuut bij Ajax vorige maand opluisterde met een hattrick. Er is daarnaast een eervolle vermelding voor Myron Boadu en Calvin Stengs. Het duo van AZ debuteerde afgelopen jaar in het Nederlands elftal en mag dromen van deelname aan het EK.

"Een snelle vleugelaanvaller die met vertrouwen speelt en bijzonder behendig is in de kleine ruimtes", zo luidt het oordeel over de pas twintigjarige Lang. De hattrick in de met 2-5 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente in december heeft indruk gemaakt over de grens. "Hij was de eerste speler van Ajax die een hattrick wist te produceren tijdens zijn volledige debuut sinds 1959."

Ook Boadu, die Ajax afgelopen maand velde met een doelpunt in de slotfase, kan op complimenten rekenen van de rapporteurs van de UEFA. "Het eerste volledige seizoen in de hoofdmacht van AZ verloopt zeer voorspoedig voor de aanvaller van Jong Oranje. Hij scoort erop los in de Eredivisie en de Europa League." Boadu staat met elf doelpunten op de tweede plaats van de topscorerslijst in de Eredivisie, terwijl hij in de groepsfase van de Europa League tot drie treffers kwam.

Stengs op zijn beurt heeft in de optiek van de UEFA-correspondenten iets weg van oud-aanvaller Arjen Robben. "Stengs maakt een buitengewoon goed seizoen door bij AZ, met de uitverkiezing voor Oranje als logisch gevolg daarvan." Op de prestigieuze lijst is verder onder meer plaats voor Barcelona-aanvaller Ansu Fati en Dejan Kulusevski, die donderdag voor 35 miljoen euro de overstap maakte van Atalanta naar Juventus. Tevens krijgt Mason Greenwood, dit seizoen doorgebroken bij Manchester United, een eervolle vermelding.

Clement denkt terug aan periode Jong Ajax: 'Frenkie overtuigde iedereen meteen'
Meer video's

Poll

Noa Lang verdient een oproep voor het Nederlands elftal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Raar dat Ihattaren niet in dat lijst zit, maar Noa Lang die pas 3 wedstrijden voor Ajax 1 heeft gespeeld wel.

3 januari 2020 om 09:42

Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat PSV integenstelling tot Ajax en AZ niet meer actief is in Europa? Het betreft namelijk ook een lijstje van dr UEFA. Mocht dat niet het geval zijn dan vind ik de absentie van Ihattaren ook nogal vreemd.

3 januari 2020 om 09:45

En alsnog, wat heeft Noah laten zien in de CL? Ik heb geen idee.

3 januari 2020 om 09:49

Klopt, dat is de reden. Want Dejan Kulusevski staat er ook op, maar op de site van de Uefa staat: "hij heeft geen europees gespeeld met zijn club, maar heeft wel met Zweden kwalificatie afgedwongen".hij heeft serieus 25 minuten gespeeld voor Zweden hahaha

3 januari 2020 om 10:19

Een redelijke invalbeurt en 1 hele dramatische wedstrijd.

3 januari 2020 om 13:59

@maurootje Noa Lang heeft in de CL meer laten zien dan Boadu en Stengs.

3 januari 2020 om 14:47

Ja en Lang heeft ook meer in de eredivisie laten zien dan Messi en Cristiano Ronaldo bij elkaar in de Eredivisie 😒

3 januari 2020 om 09:56

Dat komt puur omdat hij bij Ajax speelt. In het buitenland heeft Ajax een mega status als talentenfabriek, en terecht, maar daardoor worden zelfs de kleinste talenten en dus spelers zoals Lang er tussen gezet.

3 januari 2020 om 12:17

Dit komt puur doordat Ajax nog actief is in Europa en PSV niet. Verwacht ook niet dat we lang nog gaan zien voorlopig. Juist door wat Traore liet zien tegen Ado. Diepgang zonder bal. Dat mist Ajax met al die geblesseerde vleugelspelers en Traore brengt het wel. Lang moet zich ook eens gaan toeleggen op het middenveld. Dat is namelijk zijn positie. Als hij bij van de Beek in training gaat en dat gif omzet in loopvermogen en verdedigend wat bijspijkerd kan hij het ver schoppen. Als flankspeler dreigt een rol bij een middenmotor buiten de top 4 competities het hoogst haalbare.

3 januari 2020 om 10:33

Dat is niet raar, bij de Uefa telt men CL voetbal zwaar mee. Ihattaren kon in de EL niet veel klaar spelen. Alleen in de eredivisie speelt hij leuk mee bij de huidige nummer drie van Nederland.

3 januari 2020 om 10:39

Wat heeft Lang in de CL klaargespeeld dan?

3 januari 2020 om 10:40

Alsof Noa Lang potten heeft kunnen breken in de CL. En trouwens, Ihattaren heeft ook in de EL zijn waarde getoond, ondanks dat de resr van de team door de mand vielen. En ondanks die hatrick tegen Twente, ben ik nou niet zo erg onder de indruk van die Lang, maar we wachten af.EDIT: resr = rest

3 januari 2020 om 10:41

Hij speelde uberhaupt CL voetbal en speelde tegen Lille uitstekend.

3 januari 2020 om 10:46

Ja zo ken ik er nog wel een paar

3 januari 2020 om 10:50

Inderdaad zo ken jij er nog een paar. En zo werkt het dus bij de Uefa. Alles draait om CL voetbal. Ajax krijgt niet voor niets de hoogste transfersommen van Nederland. Komt allemaal door CL voetbal.

3 januari 2020 om 11:01

SpeedyAFC dat is niet waar. In de tijd dat Ajac geen CL speelde verkochten zij bv Milik, Kluivert en Sanchez voor bedragen waar andere Nederlandse clubs ook nu alleen maar van kunnen dromen. Zelfs bankzitten gingen toen al voor meerdere miljoenen weg.

3 januari 2020 om 11:04

Ja er zijn altijd uitzonderingen, Milik met zijn goede optredens met Lewandoski in de spits bij Polen, Sanchez en Kluivert met de geweldige EL campagne en EL finale plaats tot gevolg.

3 januari 2020 om 11:09

Speedy, probeer nou niet recht te lullen wat krom is. Ihattaren hoort gewoon op die lijst te zijn, punt uit.

3 januari 2020 om 11:21

Het is niet mijn lijst, het is de Uefa lijst. En zij zijn totaal niet onder de indruk van de Uefa wedstrijden waarin Itharen speelde. Kan ik verder ook niets aan doen. Ik hoef niets recht te lullen, jij leg het alleen maar uit aan mensen zoals jij die kennelijk niet snappen hoe het bij de Uefa werkt. Alles draait daar om de CL.

3 januari 2020 om 12:44

@speedyafc Boadu en Stengs spelen geen CL maar staan wel op de lijst.

3 januari 2020 om 13:58

@holland Staat gewoon in de tekst, debuteerde in Oranje en speelde goed in de EL. Itharen liet niet zoveel zien in de EL, PSV werd eruit geknikkerd.

3 januari 2020 om 10:43

@ozwardgozku, daarom juist. Als je naar die lijst kijkt dan zie je alleen maar spelers die juist dit seizoen pas spelen. Als dat niet zo zou zijn hadden zr Mbappe ook wel kunnen benoemen voor de lijst. Ihattarren heeft alweer teveel gespeeld voor deze lijst. Zat er vorig seizoen ook al een halfjaar bij

3 januari 2020 om 12:42

Ihattaren hoort er natuurlijk ook bij maar Noa Lang zeker ook. Zowel Ihattaren als Lang zijn hele grote talenten. Dat geldt overigens ook voor de jongens van AZ.

3 januari 2020 om 12:55

Vind Lang geen supertalent. Staat 3x op de juiste plek tegen Twente om wat intikkers te maken en is opeens een groot talent. De wedstrijden erna heb ik er niks meer van gezien. Van de Looi zei het zelf ook in de video van Jong Oranje. Lang roepen we niet op omdat hij mentaal gewoon niet sterk is. Laat dat nou minimaal even belangrijker zijn als talent hebben. Misschien zelfs wel belangrijker. Als je al niet wordt opgeroepen voor Jong oranje waar spelers als Stengs, Boadu en Ihattaren voor het echte Nederlands elftal in aanmerking komen dan is Lang gewoon een gemiddeld talent vergeleken met die spelers..

3 januari 2020 om 13:11

Als we Holland8 moeten geloven is Noah Lang een supertalent die ten onrechte door Van de Beek op de bank wordt gehouden, allemaal dankzij een complot van de media, zaakwaarnemers en vriendjes. In realiteit hoort de naam van Lang gewoon niet tussen Ihattaren, Boadu en Stengs en heeft hij nog alles te bewijzen.

Belachelijk dat Ihattaren hier niet op staat en Lang wel. De naam Ajax en zijn hattrick zullen hier wel de reden voor zijn.

3 januari 2020 om 10:30

Ik snap ook niets van de plaatsing van Lang. Ik zie het nog niet bij hem. Wellicht dat de tegenvallende resultaten van PSV meespelen in het ontbreken van Ihattaren, want die moet er wat mij betreft absoluut op. Echt een pareltje.

3 januari 2020 om 10:42

Ihatarran speelde in de Uefa wedstrijden vrij matig. PSV vloog dan ook kansloos uit de EL. Noa speelde CL voetbal, deed het uitstekend tegen Lille. Daar zit het verschil. Eredivisie boeit niemand in het buitenland.

3 januari 2020 om 10:55

PSV was inderdaad matig in de EL, maar Ihattaren maakte toch nog een goal en gaf 3 assists. Ook in de kwalificatieronde nog 2 goals. Lang heeft 1 helft gespeeld tegen Lille en slecht gespeeld tegen Valencia dus dat is wel heel kortzichtig.

3 januari 2020 om 11:03

Tja kortzichtig of niet, zo werkt het bij de Uefa. Alles draait om CL voetbal.

3 januari 2020 om 11:08

Noah Lang speelde 1 CL wedstrijd niet vrij matig maar zelfs dramatisch.

3 januari 2020 om 11:18

Hij speelde 3 CL wedstrijden en deed het vrij behoorlijk. Vooral zijn eerste invalbeurt was behoorlijk goed, alsof hij al jaren Cl voetbal speelde. En daarmee maakte hij indruk op de Uefa.

3 januari 2020 om 12:21

Alsof hij al jaren CL voetbal speelde? Je doet net of dat een andere manier van voetballen is. CL of niet, Lang hoort gewoon niet op deze lijst thuis. Er is er maar een die Lang heel erg goed vindt en dat is hij zelf. Hopelijk weet Ajax hem met beide benen op de grond te houden als ie van deze lijst hoort.

3 januari 2020 om 13:04

Waarom staan Stengs en Boadu er dan wel in?

3 januari 2020 om 13:59

@skede Staat gewoon in de tekst, debuteerde in Oranje en speelde goed in de EL. Itharen liet niet zoveel zien in de EL, PSV werd eruit geknikkerd.

3 januari 2020 om 15:28

Huh, maar net zeg je dat Uefa alleen naar de CL kijkt?

Wat Lang op de lijst doet is mij een raadsel, wat heeft hij nou gepresteerd? 3 wedstrijdjes gespeeld, Boadu is na Dessers topscoorder van Nederland en Stengs staat aan de basis bij elke aanval bij AZ. Ansu snap ik ook niet helemaal, paar leuke wedstrijdjes speelt, thats it, speelt op jonge leeftijd al wedstrijdjes bij barca, maar toch de lat mag wel wat hoger gelegd worden..

3 januari 2020 om 09:47

6 wedstrijdjes*

3 januari 2020 om 09:51

Heb je door dat het een talentenlijst is, waarbij ingeschat wordt wie er gaat knallen in 2020? Daarvoor maakt het niet uit hoeveel wedstrijden je in 2019 gespeeld hebt. Dat is namelijk geen criterium. Overigens vind ik Lang door de UEFA ook overschat. Net zoals het gehele forum hier zou ik eerder voor Ihattaren kiezen. Ansu snap ik zeker wel helemaal!

3 januari 2020 om 10:08

Maar dan moet het toch ergens op gebasseerd zijn😜 een hattrickje tegen fc twente, de nummer bijna laatste, heb ik niet het idee; "goh, die gaat een partijtje vlammen in 2020" Ansu, oke,wellicht. De vraag is op hij genoeg gaat spelen met griezzmann en Dembele voor hem. Boadu en Stengs zie ik daarin tegen lekker door denderen, al hoop ik niet dat hun laatste verliespartij in hun koppies is gaan zitten

3 januari 2020 om 10:09

Ansu speelt vrij veel bij Barca op zo'n jonge leeftijd en gescoord tegen Inter, niet voor niets een Spaanse paspoort gekregen om voor Spanje uit te komen

Zo staan er ook 3 Zuiderburen op deze lijst: Maarten Vandevoordt, Zinho Vanheusden en Yari Verschaeren. Aangezien hier ook weleens Belgen op VZ zitten; jullie zijn ook goed vertegenwoordigd weer. Vooral Verschaeren ben ik benieuwd naar wat hij kan laten zien op langere termijn.

3 januari 2020 om 09:48

Verschaeren was ook actief op ek u20, deed het daar ook erg leuk

3 januari 2020 om 10:06

Inderdaad, was de jongste uit het hele toernooi, 3 jaar jonger dan zijn ploeggenoten, en kon zich toch onderscheiden tegen de latere kampioen Spanje met zijn mooie goal en flitsen

3 januari 2020 om 10:08

Ja dat wordt een goede speler!

3 januari 2020 om 13:36

Deed het ook heel goed in wedstrijdminuten bij de Rode Duivels. Leek moeiteloos aan te haken. Jammer van zijn blessure, is een outsider om mee te gaan naar het EK.

3 januari 2020 om 10:12

Verschaeren heeft helaas een vrij zware enkelblessure opgelopen. Daarnaast zijn het inderdaad 3 grote talenten, waar ik persoonlijk Vanheusden nog wel het hoogste inschat. Een verdediger met veel natuurlijke klasse en (hopelijk) samen met Bastoni de toekomst van Inter in de defensie. Vandevoort is daarnaast ook echt een groot talent, want het is niet vanzelfsprekend als 17-jarige al eerste doelman te zijn bij een topclub die een woelig jaar beleeft.

3 januari 2020 om 12:46

Maar hij speelt niet meer voor Inter

3 januari 2020 om 13:29

Vanheusden werd overgenomen door Standard, maar Inter heeft een verplichte aankoopoptie binnen 2 jaar geloof ik.

3 januari 2020 om 15:15

@Blieke, ik weet niet zeker of het een verplichte aankoopoptie is. Ik dacht eerder een optionele maar voor een zeer lage prijs (maar een paar miljoen hoger dan de verkoopprijs die inter ontving). Het was voornamelijk om de FFP van inter wat rooskleuriger te maken. Maar het komt wel gewoon op hetzelfde neer want zo een talent gaat inter niet laten lopen voor minder dan 20 miljoen neem ik aan.

3 januari 2020 om 16:31

Ik neem aan dat het een verplichte is. Standard dat zomaar een 12 miljoen (niet zeker over de som) neerlegt voor een verdediger is anders te risicovol. Een verplichte overeenkomst lijkt logischer, gezien het punt dat je aangeeft over de ffp.

Ik weet dat je van de meeste talenten die in die lijst genoemd worden weinig meer verneemt na verloop van jaren. Weet bijvoorbeeld nog die Belg Januzajy (of zoiets) bij Man U... supergroot talent maar bleek meer woorden dan daden. En zo kan je er nog tientallen opnoemen. Ik las laatst ook dat onze ster uit Rotterdam Zuid, Sinistera, ook op een of andere lijst staat van talenten. Ik heb het alleen nog niet ontdekt, behalve talent om heel hard te sprinten.

3 januari 2020 om 12:58

Januzaj speelt nu wel gewoon bij Real Sociedad. Gewoon een heel behoorlijk niveau maar snap wat je bedoelt. Ik vind Sinistera trouwens wel een prima speler!

3 januari 2020 om 13:34

Januzaj heeft een vrij woelige carriere. Wisselt korte sterke periodes af met vrij zwakke. Wk2018 toonde hij het niveau aan te kunnen, maar dat is weer bijna 2 jaar geleden. Schoolvoorbeeld dat talent alleen niet genoeg is om te slagen in het voetbal.

Noa Lang die met vertrouwen speelt... pff, zij hebben zeker Valencia thuis niet gezien. Ik heb nog nooit iemand zo onzeker gezien in de Arena en zoveel fouten zien maken.

Wat maakt het uit..voor alle Vier geldt dat ze nog een heeele lang weg te gaan hebben.

Mooi om te lezen natuurlijk dit. Inderdaad wel frappant dat Mo Ihattaren er niet bij staat. Nederland maakt de naam wel weer waar van land dat talenten produceert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Twente 0 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
2018/2019 Jong Ajax 22 5 2 0
2018/2019 Ajax 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘FC Twente had zich weer bij Ajax gemeld, ze probeerden het elke keer'

Noa Lang maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente, dat de jonge aanvaller tijdelijk heeft overgenomen van Ajax. De huurling liep tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren