Ten Hag reageert boos; Van de Beek gaat vragen over transfer uit de weg

Vrijdag, 6 december 2019 om

Het spel van Ajax tegen Willem II was vrijdagavond 'onacceptabel', zo oordeelt Erik ten Hag. De trainer spreekt voor de camera van de NOS van een 'heel slechte wedstrijd' van zijn ploeg. Ajax verloor met 0-2 en leed de eerste thuisnederlaag in de Eredivisie sinds 5 november 2017, toen Ten Hag zelf als trainer van FC Utrecht zegevierde in Amsterdam. Hij stelt na afloop dat zijn spelers gemaakte afspraken niet zijn nagekomen en daar is hij niet over te spreken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door romeoecho)

Realistische woorden van Ten Hag. Inderdaad een heel slechte wedstrijd. Ik kan het niet laten om hier een vergelijking te maken met de woorden van Van Bommel, die na een 1-1 tegen Emmen spreekt over een goede eerste helft. Wie houd je voor de gek?

7 december 2019 om 00:22

Ik begin me wel echt zorgen te maken. Dit is de derde slechte wedstrijd op rij, na Lille en Twente die wel gewonnen werden maar echt slechte potten waren. Eigenlijk gaat het downhill. Dinsdag kan het zomaar bijltjesdag zijn en dan is er een heuse crisis!

7 december 2019 om 01:28

Heuse crisis? Zelfs dan gaat Ajax door naar de EL en hebben ze al een tamelijk indrukwekkend CL seizoen erop zitten. Ik zit me echt te verbazen hoe compleet mental sommige lui aan het gaan zijn omdat hun cluppie een mindere wedstrijd speelt. Voor zulke lui gun ik het graag om een maandje Feyenoorder te zijn, dan ga je dingen weer wat meer relativeren.

7 december 2019 om 08:06

Daar sla je inderdaad wel precies de spijker op de kop. Ajax heeft aan de andere kant nu een soort verwachtingspatroon gecreëerd waardoor mensen denken dat ze elke tegenstander wel even oprollen. De pieken van Ajax zijn zeer hoog maar we hebben bijvoorbeeld gister ook gezien dat de ondergrens ook vrij laag is. Dat kan gebeuren maar mensen verwachten misschien ook wel te veel zoals je zegt. Tegen Valencia gaat gewoon weer een hele moeilijke wedstrijd worden tegen een gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd in Valencia was ook enigszins geflatteerd. We moeten gewoon respect hebben voor wat Ajax presteert Europees want dat hadden we een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden..

7 december 2019 om 10:36

Kom op zeg. Willem 2 kwam met redelijk wat weg. Kwartjes vielen de goede kant op en zoveel heeft Willem 2 geeneens gecreëerd. Hele andere koek dan tegen Lille en Twente. En dat met de meest statische voorhoede mogelijk. Ten Hag zal het wel te horen krijgen van zijn kern. En Huntelaar als enige nummer 9 zullen we waarschijnlijk niet meer zien. Net zo min als Tadic op de vleugels. Dit was het Frenkie als verdediger moment schat ik zo in. Vroeger goed gedaan, tegen Twente lukte het nog met het nodige geluk om de wedstrijd erna hard te falen.

7 december 2019 om 14:35

Orgullo precies! Hele sterke reactie, het is toch te bizar voor woorden. We verliezen terecht, nou dat kan gebeuren.

7 december 2019 om 00:37

Je mag wel zeggen dat het spel ondermaats was, maar je hoeft de buitenwereld niet te laten weten dat spelers hun afspraken niet nakomen

7 december 2019 om 09:38

@boadurum realistiche woorden van eth? hij moet juist in de spiegel kijken ipv de spelers. Spelers hadden pech met afwerken, maar zijn wisselbeleid en omgang met sommige spelers. Dit was juist ideale match om iemand als Gravenberch, Marin of desnoods Alavarez op te stellen op het middenveld. Ziyech naar rechtsbuiten en Donny 10 en Tadic gewoon in de spits. Zo zonde dat hij soms gekke keuzes maakt terwijl hij Ajax zo ver gebracht heeft.

7 december 2019 om 10:21

Van Bommel moet alles doen om t weer op de rit te krijgen, t loopt al weken niet.. Dan is die blij met zon eerste helft. Het gevoel van het kan dus wel omdatbt al weken niet gezien heeft. Ten hag verliest voor t eerst, lijkt me een totaal andere situatie

Hoe dom het ook klinkt, dit kan gebeuren. Bij vlagen zag het positiespel er aardig uit maar zonder Tadic in de punt ontbreekt er finesse en beweeglijkheid in het centrum. Daarnaast kregen de backs en Martinez het meeste ruimte en speelden deze drie stuk voor stuk hun slechtste wedstrijd ooit voor Ajax 1. Als er één les is die we uit deze wedstrijd kunnen trekken is het dat Tadic altijd in de spits moet spelen en dat Martinez ondanks zijn geweldige seizoen tot nu toe nog steeds geen echte middenvelder is.

7 december 2019 om 00:14

Martinez, donny en ziyech op het middenveld heeft dit seizoen al enorm veel gebracht en er mede voor gezorgd dat ze er nu zo goed voor staan. Maar door een wedstrijd waarin het hele elftal collectief faalt is het ineens geen middenvelder meer. Sorry maar dat is wel echt heel kort door de bocht.

Met alle respect. Je bent niet helemaal lekker als je gelooft dat Real Madrid op hem staat te wachten. Zie je het voor je dat Hazard samen met hem voetbalt? Als er interesse in Ziyech was geweest dan had ik het nog geloofd. Real Madrid mensen, geen Freiburg ofzo.

7 december 2019 om 00:10

Met alle respect, maar Real heeft juist behoefte aan iemand die geen sterraluris heeft en wil werken voor het team. Daarnaast weet je bij Donny 1 ding zeker, als je hem aan speelt neemt hij hem altijd geweldig aan. Klinkt simpel, is het niet, maar het is zo ongelofelijk belangrijk voor de snelheid van het spel.

7 december 2019 om 00:25

Real Madrid die Van de Beek persoonlijk naar de slachtbank leidde. Daar heeft hij gewoon heel veel indruk achtergelaten. Ook daarna speelde hij vrijwel iedere CL wedstrijd fantastisch. Maar ik heb ook liever dat ze niet op hem zitten te wachten zodat Ajax het meest dinamische middenveld van Europa houdt.

7 december 2019 om 01:19

Dan mag je blij zijn. Real gaat hem nooit halen. Hoeveel Rob Janssen zijn tv vriendjes vraagt om hem te promoten

7 december 2019 om 01:56

Tegen het slechtste Real Madrid van misschien de afgelopen 20 jaar ja.

7 december 2019 om 09:53

Hahahahhahahahaha je naam verraad alles je bent stikjaloers. Donny is met 2 vingers in de neus beter dan elke speler van Feyenoord! Heb je überhaupt wel de CL gekeken dit en vorig jaar ?

7 december 2019 om 10:10

@myvision, het meest dynamische middenveld van Europa nog wel... haha laat me niet lachen. Wat een topseizoentje CL je wel niet laat denken.

7 december 2019 om 01:11

Zou eigenlijk ook niet weten waarom ze van de Beek moeten halen. Met Valverde hebben ze al een ongelooflijk talent in huis die op vrijwel elke plek op het middenveld kan spelen. En dan hebben ze nog enorm veel talent in huis ofwel verhuurd.

7 december 2019 om 10:57

Dat werd ook gezegd toen Frenkie naar Barcelona ging. Toen waren Alena en Puig zogenaamd niet minder. Wie is er na 10 wedstrijden de eerste middenvelder op het wedstrijdformulier? Exact.

7 december 2019 om 11:11

Wie is een generationeel talent, Frenkie of Donny? Exact. Naast mensen die bovenstaande zeiden waren er ook heel veel, van alle clubs, die verwachtte dat ie het makkelijk zou halen. Van de Beek en en de Jong zijn zo geen vergelijk.

7 december 2019 om 06:42

Nee Hazard doet het zo geweldig 😓

7 december 2019 om 09:02

Lekkere azijn reactie, donny wordt heel erg onderschat en als ie gaat zullen we hem heel hard gaan missen

7 december 2019 om 09:06

Ajax zal hem missen, wil niet zeggen dat hij een versterking is voor real

Ajax heeft juist een spel ontwikkeld waarmee je met veel bewegende en snelle spelers combinerend tot een doelpunt komt (net als Oranje trouwens). Het oude en ouderwetse Ajax systeem met voorzetten vanaf de zijkanten is voorspelbaar en gemakkelijk te verdedigen. Bovendien beheersen deze spelers dat spel (gelukkig) niet (meer) daar zijn ze gelukkig allemaal te goed voor. Dus weg met die ouderwetse spelopvatting van voorzetten vanaf de zijkanten naar een statische spits die te traag is en alleen kan scoren als de bal panklaar ligt. Die spitsen hebben dan vaak ook nog eens de grootste mond als ze niet scoren want dan waren de voorzetten niet goed genoeg en lag het altijd aan de spelers die voor hun alles moeten voorbereiden omdat ze het zelf niet kunnen. Ten Hag hou vast aan het nieuwe Ajax spel en stel ajb nooit meer KJH op in de basis en breng nooit meer Siem de Jong binnen de lijnen.

7 december 2019 om 10:23

Ben het met je eens dat het een ouderwetse stijl is om vanaf de zijlijn structureel de spits te bedienen met een voorzet maar volgens mij moet de kracht hem juist in de variatie zitten. Dst is moeilijker te verdedigen dan mannen die structureel buitenom gaan (schaken bijv) of binnendoor trekken (berghuis bijv). Lukt het een uur lang niet binnendoor, doe dan wat anders en verras de tegenstander door buitenom te gaan. Dwing hem keuzes te maken.

7 december 2019 om 10:25

Kracht van die spelers is dat binnendoor trekken elke keer weer lukt zoals bij Robben

De hele opstelling van Ten Hag deugde niet, Ajax had gewoon in de oude CL opstelling moeten spelen met Tadic in de spits, Ziyech op rechts en vd Beek op 10 (en Lang als vervanger van Neres op links). Huntelaar vanaf de aftrap dat kan niet meer, die kan er hoogstens inkomen als de tegenstander moe is. Het combinatievoetbal met de ruimtes tussen de linies zoeken dat is hoe Ajax het kan stuk spelen niet met de voorzetten op een oude spits. kan Ten Hag wel boos zijn maar dit was tactisch niet het goede plan. Siem de Jong er in brengen was de volgende fout, Lang speelde slecht zoals na die hattrick van een jonge speler wel enigszins was te verwachten maar dan breng je een andere linksbuiten.je ziet ook dat het totaal niet loopt maar hij kwam pas heel laat met een ander plan en toen werd Ajax ook gevaarlijker met een schot op de lat en nog wat kansen.verder wordt ik helemaal gek dat een corner van Ajax vaak een tegendoelpunt oplevert. Liever geen corners meer, het staat dan zo slecht ze lopen er dan zo makkelijk doorheen.hopelijk laat hij Huntelaar op de bank tegen Valencia. Ajax heeft het in thuiswedstrijden sowieso al moeilijker in de CL en in deze vorm zie ik ze verliezen van Valencia.tot slot geven ze met deze nederlaag een signaal af dat er zeker nog kansen liggen voor anderen voor de titel, wat gewoon onnodig is. Nee, Ten Hag is echt nog niet klaar voor een buitenlandse topclub.

7 december 2019 om 07:22

Er was alleen geen andere linksbuiten meer beschikbaar. Ben met je eens dat Huntelaar in de basis eigenlijk niet meer kan. Ook omdat ze dan opeens heel veel makkelijke voorzetten geven, die voor elke ploeg simpel te verdedigen zijn.Ook die tegengoals uit corners zijn vreselijk, dat moet simpel aan te pakken zijn. Tot slot speelden Dest en Martinez hun allerslechtste wedstrijd sinds hun entree. Vooral Martinez was opvallend. En ben dat gewisseld op rechtsback wel een beetje zat. Hier gaan zowel Mazraoui als Dest niet beter van spelen.

7 december 2019 om 08:22

Eens, Huntelaar had niet moeten starten... Tadic in de spits was beter geweest! En dan op middenveld een Marin of Alvarez naast Martinez.

Iedereen heeft een slechte dag, dat heeft Ajax ook. Ze spelen vanaf half augustus een hoop wedstrijden en zo'n wedstrijd vlak voor een belangrijk CL treffen kan je wel eens op de automatische piloot willen spelen. Dat is niet goed te praten, want zeker thuis moet je winnen. Voorin missen ze mensen en dat vrek ze nu op. Zaak is om er niet in te blijven hangen en dinsdag een resultaat neer te zetten. Dan gaan we met vertrouwen naar AZ.

Ten Hag kan beter in de spiegel kijken over de dramatische opstelling waar hij Ajax mee liet starten.

De Jong dat kan toch niet meer ,ik krijg elke keer het idee dat hij zelf ook erg verbaasd is dat hij in mag vallen. De bal gaat vlot rond totdat hij bij de Jong komt ... Gelukkig is een CL wedstrijd niet te vergelijken met een wedstrijd uit de eredivisie. Laten we ons daar aan vast houden. Maar Ajax moet er weer voor de 100 % opzitten willen ze overwinteren in de CL.

Wie bedenkt dat je als Ajax vanuit de hoek voorzetten moet gaan geven snapt er niks van... Al jarenlang zijn de statistieken duidelijk: hoge voorzetten vanuit de hoek zijn (net als corners) het minst gevaarlijk als assist. Je moet in die 16 komen.

Liever deze wedstrijd verliezen dan die van Dinsdag. De spelers staan hopelijk weer met beide benen op de grond en gaan ze Dinsdag er weer vol tegenaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag adviseerde Stegeman bij PEC-transfer: ‘Hij voorziet wel een match’

PEC Zwolle versterkte zich deze maand met Rico Strieder, die op huurbasis is overgenomen van FC Utrecht. Trainer John Stegeman verwacht veel van de middenvelder, die een verleden heeft bij Bayern...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren