Valentijn Driessen: ‘Van de Beek hoeft bij Real Madrid niet te vrezen’

Vrijdag, 6 december 2019 om

Donny van de Beek maakt vanaf 1 juli zo goed als zeker voor een bedrag van 55 miljoen euro de overstap van Ajax naar Real Madrid, zo verzekert De Telegraaf. Dat is het bedrag dat de Spaanse topclub bereid is te betalen voor de middenvelder, die afgelopen zomer al interesse uit het Santiago Bernabéu genoot. Uiteindelijk hakte Van de Beek zelf de knoop door en besloot hij nog een seizoen langer bij Ajax te blijven, omdat Real Madrid ook op andere paarden bleek te wedden en de voorrondes van de Champions League naderde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door constant kante)

"Nauwelijks om hem heen zal kunnen". Suggereert Driessen hier nu echt dat van de Beek een onbetwiste basispeler bij Real zou zijn? Dan snap je er echt niet veel van hoor. Van de Beek is een prima speler maar echt niet goed genoeg voor het niveau dat Real wil nastreven.

6 december 2019 om 07:01

Als hij hetzelfde spelletje kan spelen als bij Ajax misschien wel, maar als hij speelt zoals in Oranje zal zelfs Drenthe als betere speler de geschiedenisboeken ingaan van Nederlandse spelers bij Real.

6 december 2019 om 09:58

Van de Beek is daar helemaal niet resoluut in. Hij wil graag naar Real. Dat kon je afgelopen zomer zien toen hij weigerde te zeggen of hij bij Ajax bleef. Hij wachtte op de beslissing van Real.

6 december 2019 om 07:52

Ik heb ook het idee dat hij het niet redt, maar heeft juist vaak in de Champions League zijn beste wedstrijden gespeeld en meest bepalende doelpunten gemaakt. Dan heb je het al wel op het hoogste niveau laten zien.

6 december 2019 om 07:56

Het hangt er vanaf hoe snel hij zich kan aanpassen. Zijn voornaamste kwaliteit is dat hij in de kleine ruimte kan voetballen en het spelletje versneld. Hij heeft vaak maar een of 2 balcontacten nodig en heeft het nodige scorende vermogen. Ik sluit niet uit dat hij slaagt hoor. Maar talent is niet alles wat nodig is. Je moet je ook staande houden tussen al die vedettes. Dat ging bij Robben, Sneijder, Van der Vaart en Huntelaar ook niet goed. Alleen Van Nistelrooy is er geslaagd, maar die kwam van United en was daar al topscorer. We moeten overigens ook niet doen alsof de competitie in Spanje zo geweldig is. Naast de vijf betere teams is het allemaal maar matig.

6 december 2019 om 09:21

Nee dat is jouw interpretatatie: hij zegt echter wel dat vd Beek veel aan spelen toe gaat komen bij Real.wat klopt er volgens jou niet aan de opsomming van kwaliteiten van vd Beek dan als veelzijdige middenvelder met loopvermogen,diepgang,gevoel voor de ruimte,scorend vermogen,etc,etc,etc?ik moet altijd zo lachen om dit soort reacties in de trant 'vd Beek heeft niet het niveau wat Real wil nastreven' zonder enige inhoudelijke beargumentatie….het toont vooral aan dat JIJ er niet zo veel van snapt.

6 december 2019 om 10:48

Vd Beek perfecte aanjager bij Real. Die blijft gaan, zal zijn plek echt wel veroveren. Als bijv bij Eriksen of Pogba de wind verkeerd staat, valt het al tegen en zijn ze niet vooruit te branden. Denk niet dat hij de grote leider en kartrekker zal worden, maar op elk middenveld kan hij mee.

6 december 2019 om 13:31

Dan blijft alleen de vraag over, hoe zit dat dan bij Donny, op die dagen dat de wind verkeerd staat en zo? Zeg maar, wat we eerder ook bij Ajax en oranje hebben gezien. Dat dan de wind verkeerd staat bij Donny. Want dan viel het, ook bij Donny, al tegen en was hij niet vooruit te branden. Maar kennelijk is dat bij Donny bij Real anders, als ik jou mag geloven. Kan je uitleggen hoe dat komt??

6 december 2019 om 14:33

Geen idee wat je bedoelt. Als je doelt op ff geen doelpunten of assist geven, kan iedereen overkomen en heb je met Pogba ook niet perse. Na een blessure heeft iedereen tijd nodig om 100% fit te worden. Maar die kerel blijft wel altijd gaan en verzaakt nooit.

7 december 2019 om 14:41

Als de wind tegen zit bij Donny van de Beek dan valt het dus ook gewoon heel erg tegen. Dát is wat ik bedoel. Dat hij daarin anders zou zijn dan de door jou genoemde topspelers vind ik nergens op slaan. Als Donny slecht is, is hij ook gewoon slecht. Zoals iedereen.

6 december 2019 om 14:13

Ik weet niet hoeveel De Telegraaf en al die zogenaamde analisten betaald krijgt om Van de Beek te promoten maar dit is allemaal toch wel onbeschaamd wat er allemaal gebeurt. En volwassen mensen reageren ook nog eens serieus op al dat fake nieuws. Het neemt echt lachwekkende vormen aan de promotie rondom die middelmatige voetballer. Dit wordt echt zorgelijk. En als je je oprechte zorgen uit rondom dit spel en aangeeft dat de matige kwaliteiten van Donny van de Beek niet in verhouding staan tot alle halleluja verhalen en verzinsels dan worden je reacties op VZ verwijderd. Zo worden we allemaal gedwongen, ook door VZ dus, om mee te doen in dit bizarre spel rondom Donny.

6 december 2019 om 14:21

Als voorbeeld: als Donny geen knikker raakt dan wordt er in De Telegraaf geschreven en op televisie gezegd dat hij het goed heeft gedaan. Rapportcijfer een 7 in De Telegraaf. Geeft hij een keer een keurige breedtepass dan heeft hij een hele goede wedstrijd gespeeld. Rapportcijfer een 7,5. Gaat er op 3 meter afstand van het doel een bal via zijn knie het doel in dan heeft Donny een wereldprestatie geleverd, dan is hij op zijn positie de beste in Europa. Rapportcijfer een 8,5. Promes speelt een ijzersterke wedstrijd, maakt acties, geeft 2 assists en is de hele wedstrijd dreigend en creert kansen voor zn medespelers, rapportcijfer een 5,5. Promes schiet er drie ballen fantastisch in, rapportcijfer een 7. Ziyech strooit op CL niveau met oogverblindende passes en scoort een bizarre goal, rapportcijfer een 7. In Nederland hebben we inmiddels 2 meetlatten, 1 lage meetlat voor Donny (en sommige andere spelers) en een andere meetlat die aanzienlijk hoger ligt voor andere soort spelers. Foei.

Iedereen moet vrezen bij Real, zelfs de beste spelers.

6 december 2019 om 14:27

@linkerbaan Hahaha Ja ik denk dat Real Ascensio, Odegaard en Ceballos gaan verkopen want als je Donny kan krijgen komen die nooit meer aan de bak. Real gaat de verkoop van seizoenkaarten ook niet meer aankunnen vrees ik want wie wil die creatieve Donny niet zien spelen

Donny kan beter naar Tottenham gaan, als je ziet welke top middenvelders ook gewoon op de bank zitten! En nu in deze fase van loopbaan, geldt maar een ding en dat is zoveel mogelijk speeltijd. Ik gun die jongen alles, maar ik hoop stiekem toch misschien tegen beter weten in dat hij nog even blijft.

6 december 2019 om 09:50

@ Sulejmaniiserieus ? Real Madrid of Tottenham Hotspurs, Madrid is toch in alles meer "majestic" dan de Spurs. Die nooit wat winnen, daar waar je in Madrid in principe structureel voor het kampioenschap en de Champions League speelt, ook komt hij bij Real Madrid enig sinds in een vergelijkbare wereld als bij Ajax terecht. Natuurlijk is Real structureel van een hoger niveau, maar de druk van het moeten winnen van prijzen; en het liefst met goed voetbal gelden bij Ajax ook. Van de Beek als mens en topsporter zou zich in zo'n omgeving als persoon ook prettiger/vertrouwder kunnen voelen, waardoor zijn aanpassingsperiode beter/sneller kan verlopen. Mocht hij het niet redden in Madrid kan hij altijd nog naar vergelijkbare clubs als de Spurs gaan, ook al laten we het magische van een club als Real Madrid even buiten beschouwing. Persoonlijk kan ik mij ook voorstellen dat je als speler geen trek hebt om na vorig seizoen voor de club te spelen die je een (sportief) trauma bezorgde. Hoe je het ook went of keert, die wond ligt nog behoorlijk vers in het geheugen van de spelers. Dat is niets ten nadele van de Spurs die logischerwijs speelde voor hun belangen, maar dit kan ook meespelen. Met Mourhino als coach weet je al dat je geen sprankelend voetbal hoeft te verwachten, en dat kan ook een reden zijn waarom hij geen zin heeft in de Spurs. Tel daarbij op het Spaanse weer en dat het gewoon Real Madrid is wat een van de drie clubs in de wereld heeft die een "status aparte" heeft. Real Madrid of Tottenham Hotspur ? Dat is voor 99,99 procent van de voetballers toch niet eens een serieuze vraag.

6 december 2019 om 13:41

Als speler heb je geen trek om voor de club te spelen die je een sportief trauma bezorgde? Ach, het heeft menig speler echt niet weerhouden. Theo Janssen had er geen enkele moeite mee naar Ajax te gaan, bij wijze van spreken een dag nadat hij met Twente het kampioenschap verspeelde in Amsterdam tegen Ajax. Los daarvan, ik ben het grotendeels echt wel met je eens. Real is in álles een grotere en betere club dan Spurs. Kun je tussen beide clubs kiezen, dan ligt de keuze voor de grootste club voor de hand. Of toch niet misschien? Punt is dat het geen hele rare vaststelling is dat Van de Beek in Londen een veel groter uitzicht heeft op een vaste basisplek dan in Madrid. Madrid is Madrid, daar is het hebben van veel talent geen eis, maar een bestaansvoorwaarde om voor die club te spelen. Daar spelen nog veel meer grote spelers, die zelfs nog veel grotere statussen hebben dan Donny van de Beek (met alle respect uiteraard voor deze uitstekende speler die uitstekend heeft geacteerd voor Ajax afgelopen seizoen). Zijn speeltijd in Madrid is simpelweg niet gegarandeerd en ik durf ook best op te werpen dat hij het daar best lastiger zal hebben dan we hier vooraf denken. Het is ook een beetje afhankelijk van toeval en niet zozeer puur de klasse en kwaliteit van Donny. Misschien zijn de concurenten geblesseerd en krijgt hij veel meer speeltijd. En als Real net in een flow zit en goede resultaten behaalt, ja dan zal hij blijven staan. Maar als dat niet zo is, enfin, je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Real Madrid is gewoon de grootste club van de wereld, letterlijk. Daar gelden simpelweg heel andere wetten en gebruiken dan wij in Nederland relatief gewend zijn. IK denk dat mensen dat onderschatten. Ik waag me niet aan voorspellingen over hoe goed Donny het daar gaat doen of dat hij daar niet thuis zou horen. Dat vind ik koffiedik kijken. Het enige dat ik zeg is dat in mijn visie de mensen die vinden dat hij bij Spurs méér kans heeft op een vaste basisplek dan bij Real realistischer naar deze zaak kijken dan zij die roepen dat Donny het daar wel eventjes gaat maken. C'est tout. Los hiervan, het zou wél mooi zijn als hij in Madrid furore zou maken. Dan hebben we inmiddels dus een centraal duo achterin van Europese klasse en een middenveld bij de beste clubs van Europa (liverpool, Real, Barca). Vergelijk dat even met oranje in 2016, ..... Oranje weer bovenaan mensen!!!

Ik ben wel een fan van Donny, maar dat ze niet om hem heen kunnen bij Real vanwege zijn statistieken?Dat gaat me wat te ver. Zo had ene Vincent Janssen bij AZ de beste cijfers Europees vwb schoten tussen de palen, dat was de reden dat Tottenham hem nam. Is ook niet helemaal geslaagd dacht ik zo. Ik zou hem qua spel ook wel bij Liverpool willen zijn, past hem denk ik wel. Alleen wie speel je er uit dan?

6 december 2019 om 08:03

Vincent Janssen heeft het alleen in de Eredivisie bewezen en niet bij een topclub. Net als een Alvez bijvoorbeeld. Van Eriksen dachten mensen ook dat hij het niet ging redden, van Suárez en Vertonghen ook. Het tegendeel is waar. Frenkie zou ook maar moeten afwachten of hij zou spelen en De Ligt moest ook maar genoegen nemen met de bank. Spelen allemaal. Het verschil is dat die jongens zich allemaal staande hebben gehouden op het allerhoogste niveau. Van de Beek doet het nu weer. Ik ben het wel met je eens dat ik een club als Tottenham al slimmer zou vinden. Real is absolute top met veel politieke spelletjes. Ik zou er nooit voor kiezen.

6 december 2019 om 08:57

Misschien zit ik wel helemaal mis, maar bij een Bayern zou hij denk ik ook wel passen. Zeker waarbij alle aandacht naar Lewandowski gaat. Ik denk ook dat vd Beek goed profiteert van het feit dat een tegenstander nooit een man zal opofferen om hem 1 op 1 te dekken, dat zullen ze sneller bij de spelmakers doen.

Behoort Donny van de Beek tot de beste middenvelders ter wereld? Nee. Staat hij gegarandeerd basis bij Real? Nee. Krijgt hij, gezien zijn aankoopbedrag kansen in het eerste? Natuurlijk! En het zou mij niets verbazen als hij behoorlijk wat wedstrijden gaat spelen elk jaar. Real heeft genoeg technisch begaafte voetballers die een mannetje kunnen passeren. Het is juist een type harde werker, no-nonense mentaliteit die niet egoistisch is dat Real Madrid echt mist. En we moeten niet doen alsof Van de Beek helemaal niets kan met een bal. Spelers als Kuijt, Kroos en Wijnaldum zijn ook niet technisch begaafde spelers, maar spelen al jaren in de top (kuijt in het verleden).

6 december 2019 om 07:47

Wijnaldum, is op het middenveld meest technisch begaafde speler daar. Kroos blinkt uit in traptechniek en inzicht, bij balverlies is hij dan wel weer waardeloos. Kuyt, tja... geval apart. Maar vd Beek blinkt nergens in uit. Zoals hij tegen Lille speelde kan hij nuttig zijn.

6 december 2019 om 07:54

VD Beek grootste kwaliteit is het altijd op de goede plaats staan. Zelden een middenvelder gezien die dat zo goed kan. Daarnaast heeft hij een uitstekende balcontrole en volgens mij de conditie van een antilope. Hij sprint zelfs nog in de 90e minuut.

6 december 2019 om 07:58

Van de Beek blinkt nergens in uit? Dan zie je het niet hoor. Die jongen versnelt het spelletje, voetbalt makkelijk in de kleine ruimte en is enorm doelgericht.

6 december 2019 om 11:22

Dat Van de Beek nergens in uitblinkt hoor ik je vaker zeggen en is typisch een uitspraak voor 'kenners' die alleen maar in staat zijn spelers te beoordelen op 'schieten, koppen, passen, rennen en scoren'. Kijk even wat wedstrijden terug en let op z'n balcontrole, inzicht, versnelling, duelkracht en coaching. Praten we daarna weer verder.

Goeie jongen, zit in een flow, maar is nog altijd wisselvallig en wordt enorm gehypt.hij zal de komende 5 jaren ook geen basis speler in Oranje worden, daar heeft hij gewoon de capaciteiten niet voor.

Van de Beek is de ideale speler voor de korte snelle combinatie in de omschakeling. Ik zie zelden dat hij van achteruit de bal krijgt en dan 30 meter met de bal gaat lopen. Dat zou hij alleen maar doen in een counter als hij de Ruimte heeft, maar als hij die ruimte niet heeft gaat hij niet proberen 3 spelers te dollen met het risico dat hij de bal kwijtraakt. Nee hij probeeer dmv korte combinaties het veld razendsnel over te steken en voor je het weet staat hij zelf ook voor het doel om die bal erin te knallen. Zijn loopvermogen en gevoel om in scoringspositie te komen zijn z’n sterke punten. Hij is niet zo technisch begaafd als Modric en heeft niet de lang pass van de Bruijne, maar hij is ook geen houte Klaas die niks met een bal kan en als je aanvallend voetbal wil spelen zoals Ajax dat doet dan is hij wel de ideale schakel voor je team op het middenveld.

Frenkie naar PSG was zogenaamd ook in kannen en kruiken, dus ik ga ervan uit dat Driessen er weer eens naast zit. Ik heb het al eerder gezegd maar vd Beek is niet nodig en niet het type speler waar je je team omheen bouwt. De mensen die zeggen dat Real Madrid een harde werker mist kijken overduidelijk geen wedstrijden, want sinds Fede Valverde in het elftal staat draait het eindelijk weer redelijk. Die jongen blijft zowel offensief als defensief 90 minuten gaan en Zidane is zeer gecharmeerd van hem, dus dat is een zekerheidje voor de komende jaren. Casemiro is voor de controle ook onmisbaar, dus dan blijft alleen de plaats van Kroos over. Speelt dit seizoen weer sterk en als je hem vervangt voor vd Beek heb je geen enkele speler die het spel kan bepalen vanaf het middenveld. Nu Odegaard het zo geweldig doet op het middenveld bij Sociedad moet je hem die rol als spelmaker op het middenveld geven, hij heeft al bewezen dat hij de competitie aankan en wordt met het jaar beter.

Waarom 55 miljoen? Ik snap dat je mee wil werken met Donny, ook omdat hij dit seizoen is gebleven, maar Overmars zou hier iets meer uit kunnen halen.

6 december 2019 om 15:00

55 miljoen was vorige jaar ronde deze tijd gewoon de duurste transfer ooit uit de eredivisie....

Driessen een kenner van het voetbal ? Laat me niet lachen die man weet net dat de bal rond is

Ik snap werkelijk niks van Driessen.. eerst zou Ajax de top niet aankunnen en was er verder van alles op aan te merken. En nu zouden spelers als van de Beek makkelijk meedraaien bij clubs als Real Madrid? Driessen Driessen Driessen... het gaat alle kanten op met hem.

Nou als Zizo het niet in je ziet speel je niet. Kijk maar naar Bale en Vinicius en de jonge jongens die hij heeft verkocht. Zelf ben ik nog steeds niet overtuigd van Van De Beek. Goeie speler, maar topper. Ik ben er niet overtuigd van. Hoop dat ik ongelijk heb.

55 zou ik zelf wel erg weinig vinden... tenzij er een goede doorverkooppercentage bedwongen kan worden. Zou zelf eerder rond de 70 miljoen goed vinden. We gaan het zien. Denk dat het spel van Tottenham beter bij hem past, maar als hij zijn zinnen op Real zet wens ik hem daar veel succes.

6 december 2019 om 15:02

Erg weinig wow dat zijn bedragen die wij nooit van onze leven zullen zien....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

70 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 17 7 2 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren