Ajax-fans halen opgelucht adem; Ten Hag gunt talent primeur

Zondag, 1 december 2019 om

Hakim Ziyech doet zondagmiddag 'gewoon' mee met Ajax in de wedstrijd tegen FC Twente. De middenvelder heeft van trainer Erik ten Hag een basisplek gekregen, nadat hij afgelopen woensdag bij het duel met Lille OSC (0-2) nog van het veld werd gehaald vanwege een armblessure. De Marokkaans international blijkt nu fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Ziyech had last van zijn arm nadat hij tegen Lille de bal tegen zich aan kreeg geschoten. De spelmaker werd vroegtijdig naar de kant gehaald en fans van Ajax hoopten dat de blessure meeviel. Ziyech lijkt weinig last meer te hebben van zijn arm, aangezien hij een basisplek heeft gekregen. Daarnaast heeft Noa Lang voor het eerst een basisplek in de Eredivisie gekregen, mede door blessureleed bij Zakaria Labyad.

Noa Lang: 'Ik ben hiervoor gemaakt'

Sergiño Dest stond tegen Lille nog in de basis, maar moet zondag genoegen nemen met een plek op de bank. Lisandro Martínez speelde in Frankrijk in de verdediging, maar is nu weer op het middenveld terug te vinden. Joël Veltman en Daley Blind, die geschorst waren tegen Lille, keren terug in de defensie van Ajax, waardoor Perr Schuurs weer als wissel fungeert tegen FC Twente.

Opstelling FC Twente: Drommel; Verhaegh, Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi, Roemeratoe, Brama; Cantalapiedra, Vuckic en Nakamura.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Lang, Ziyech, Promes; Tadic.


Poll

Wat verwacht jij van FC Twente - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door japie_krekel)
1 december 2019 om 11:28

Waarom Schuurs niet gewoon laten staan?

1 december 2019 om 11:31

Veltman moet klaar zijn voor Valencia. Is een belangrijke wedstrijd en geen ideale tijd voor gokjes. Schuurs was tegen Lille meer dan goed, maar Valencia is toch van een ander niveau, en ze zullen bovendien ook veel meer gretig zijn.

1 december 2019 om 11:49

Tagliafico3,veltman is elke wedstrijd een grote gok. Is de altijd onstabiele factor! Met hem heb je sowieso meer dan 50% kans op geel, en 25% op rood.is gewoon niet goed genoeg...ik begrijp gewoon niet dat mensen dat maar niet willen inzien.wat moet hij nog meer verzaken om dat duidelijk te maken? Speelt steevast elke pot minimaal 5 ballen op 5 meter totaal verkeerd, timed elke pot meerdere malen op cruciale momenten verkeerd.juist een Valencia moet je hem niet meer opstellen. Het geluk dat ploegen niet de kansen scoren houdt eens op. Als we straks er door hem eruit liggen zullen de mensen wel weer zeggen, ja dat was pech....ik zeg nee, geen pech maar gewoon gebrek aan kwaliteit.schuurs die inderdaad nog veel moet bewijzen is nu al veel verder dan hij ooit is geweest...

1 december 2019 om 12:03

@myajaxforever ik wil Veltman niet steeds afzeiken maar ik ben het wel met je eens. tegen Chelsea laatst had hij weer zoveel vreemde en onverklaarbare acties. ik snap niet wat er dan in zo een jongen zijn hoofd omgaat. is dat dan toch de druk van zo een grote wedstrijd waardoor hij al die rare capriolen gaat uithalen? dat een tegenstander je in de problemen kan brengen dat snap ik wel maar Veltman brengt zichzelf en Ajax vaak in de problemen met allerlei rare acties in het veld zoals bv die totaal onnodig veroorzaakte penalty in de eerste helft, die onnodige eerste gele kaart en die bal die hij zo schuift in de voeten van een Chelsea spits. ik snap die dingen niet. waarom doet hij dat?

1 december 2019 om 12:18

Is niet zozeer de druk vermoed ik, maar meer het besef dat hij tekort komt. Hierdoor gaat hij compenseren en doet dan rare dingen. Zelfde zie ik bij mijn eigen cluppie met Botteghin die weet dat hij te traag is dus teveel risico in de voorafgaande actie stopt.

1 december 2019 om 12:27

Komt ie aan hoor, professor.. Even een paar percentages uit je dikke duim gezogen met je 50% meer kans op geel en 25% op op rood? Wat een klinkklare onzin man.. Veltman heeft in de ED 1 gele kaart gepakt, in speelronde 1 tegen Vitesse.. Schuurs deed het prima tegen Lille en ik had hem vandaag best weer willen zien maar hij is absoluut nog niet verder dan Veltman, verre van zelfs.

1 december 2019 om 13:10

Sander professor Japie heeft gewoon niet zo op Veltman, dat moet hij eens in de zoveel tijd nog eens aan halen hier. Het is ook gemakkelijk een paar fouten er uit te lichten en het goede daarentegen achterwege te laten. Veltman op rechts en Schuurs in het midden vandaag is uiteindelijk een betere optie geweest vandaag. Gezien Mazraoui vandaag meer fout dan goed doet.

1 december 2019 om 13:32

@dirk_borst wel even goed lezen! @sanderk91 reageerde namelijk op @myajaxforever. verder is het ook gemakkelijk alleen een paar goede dingen te benoemen van een speler maar zijn structurele cruciale fouten achterwege te laten

Tevreden. Maz gewoon weer op rechtsback. Deed het voor de wedstrijd tegen Lille erg goed.

Toch lang, leuk voor die jongen. Viel goed in tegen Lille.

jammer dat Schuurs niet weer een kans krijgt. die vond ik goed spelen tegen Lille

1 december 2019 om 11:08

Jammer ergens wel, maar was wel te verwachten. Ten Hag gaat niet z'n vaste centrale duo na 1 goede pot weer omzetten.

1 december 2019 om 11:10

Klopt. Hopelijk dat Schuurs in de thuiswedstrijden wat vaker naast Blind mag beginnen.

1 december 2019 om 11:10

@inkemontana coaches veranderen idd niet snel een winnende opstelling maar een beetje rouleren af en toe zou geen kwaad kunnen. Ajax speelt toch best een hoop wedstrijden met de CL erbij. ik zou af en toe zo een Schuurs en Noa Lang bv minuten geven tegen de mindere tegenstanders, dat is goed voor hun ontwikkeling

1 december 2019 om 11:16

Twente is geen mindere tegenstander. De laatste confrontaties met Twente heeft Ajax niet best gepresteerd. Traditioneel gezien is Twente uit voor Ajax meestal een lastige uitwedstrijd.

1 december 2019 om 11:22

@lawpi zou kunnen hoor maar dan hoop ik dat ze gedurende het seizoen bv de kans krijgen tegen clubs als FC Emmen en Fortuna bv. zelf ben ik trouwens niet zo onder de indruk van dit FC Twente maar dat terzijde

1 december 2019 om 11:25

Klopt, Twente speelt ook CL en staat samen met Ajax bovenaan in de Eredivisie.

1 december 2019 om 11:31

@lawpl, ja, want Ajax heeft in de afgelopen seizoenen zo vaak tegen Twente gespeeld, dat deze statistiek betrouwbaar is..... Doe normaal, komt bij dat de selecties elk seizoen anders zijn in Nederland, dus je hebt geen moer aan dit soort statistieken. On topic: leuk dat Noa een kans krijgt. Laten we hopen dat hij zijn kans pakt zodat hij Labyad voorbij gaat in de pikorde, want hij heeft veel meer diepgang en potentieel.

1 december 2019 om 11:34

Twente staat 12de op al 20 punten achterstand en spelen niet zo heel spectaculair. Dus ja gewoon een mindere tegenstander. En de laatste confrontaties waar jij over praat was een ander Twente.

1 december 2019 om 12:18

@Japie Volgens mij is Ten Hag een trainer die geregeld andere poppetjes op het veld neer zet, als dat het toe laat. Met het oog op AZ uit over twee tweken is nu harder nodig om de vaste kern er in te houden. Schuurs krijgt nog wel genoeg kansen dat heeft hij woensdag wel bewezen.

1 december 2019 om 11:32

Vindt ik ook want Schuurs is toch de man vd toekomst en zie hem liever naast Blind ipv Veltman.

1 december 2019 om 12:05

Ik denk dat Ten Hag niet zo veel meer zal veranderen . Waarschijnlijk in overleg met staf en spelers

Jammer geen Perr Schuurs. Die jongen verdient een kans. Opbouwend veel beter dan Veltman.

1 december 2019 om 11:09

Maar opbouwend heb je Blind, dus aar heb je 'm niet voor nodig.

1 december 2019 om 11:13

@jjvh91 voordeel is wel dat Schuurs de lengte, wendbaarheid en snelheid heeft die Blind en Veltman niet hebben. Blind is weer uitstekend in de opbouw dus ik zou Blind en Schuurs wel een heel complementair duo vinden waar alles in zit

1 december 2019 om 11:55

Schuurs wendbaarder en sneller dan Veltman? Ik durf ik te betwijfelen. Hij is wat sneller geworden, maar Veltman is ook redelijk qua snelheid en wendbaarheid.schuurs heeft het prima gedaan en wordt langzaamaan klaargestoomd voor de basis. Ik vind het uitstekend gaan zoals het nu gebeurt. Jaartje wennen, jaartje voltallig selectielid incl toenemende speeltijd en daarna hopelijk volwaardig basisspeler. Hopelijk lukt dat traject met Schuurs. Dat geldt m.i. ook voor Pierie. Prima dat Ten Hag niet gaat schuiven en gewoon Lang zijn basisdebuut gunt. Hij had ook kunnen kiezen voor Huntelaar en Tadic naar de zijkant. Nu heb je aan een van de zijkanten iig nog diepte.

1 december 2019 om 11:58

@roytje78 ik heb Schuurs laatst gezien tegen Lille en die bewoog echt een stuk soepeler dan Veltman die erg houterig is imo. kijk bv hoe hij voor Ochimen kwam in dat persoonlijke duel. dan moet je wel iets van souplesse in je lichaam hebben. Veltman is natuurlijk alles behalve snel. die wint echt geen sprintduels hoor, die moet het puur van zijn positionering hebben

1 december 2019 om 11:09

Opbouwend wordt Veltman als centrale verdediger zo enorm onderschat. Naast Blind is iedereen opbouwend minder, maar Veltman is echt sterk in de passing en speelt veel ballen vooruit.

1 december 2019 om 11:17

Ik vind Veltman toch regelmatig hele matige passes geven.

1 december 2019 om 11:26

@ajax1812 Veltman wil nog wel eens een goede pass aan de tegenstander geven. tegen Chelsea bv schoof hij hem in de eerste helft zo in de voeten van een Chelsea spits. dat soort fouten kunnen gebeuren maar hij heeft ze wel met veel regelmaat. of dat ligt aan een slechte passing, een lage handelingssnelheid of dat het slordigheden door een gebrek aan concentratie zijn dat weet ik niet

1 december 2019 om 11:26

Zou raar zijn als t andersom was

1 december 2019 om 11:50

Veltman speelt alles breed op Blind of terug op Onana!

Mooie opstelling, goed voor Lang dat hij in de basis staat.nu je weer laten zien!

1 december 2019 om 11:50

@klausz die viel tegen Lille gretig in en maakte op mij een betere indruk in die wedstrijd dan die Labyad

Eerste basisplek voor Lang geloof ik? Ben benieuwd, tegen een tegenstander die niet per se als geschikt beschouwd kan worden voor een B-opstelling, dus hij zal zich nu mogen bewijzen!

1 december 2019 om 11:10

Je snapt dat dit door de blessures komt van neres/labyad/bande? Meer 'nood' dan een B-opstelling.

Mooi dat we nu Lang eens hele wedstrijden aan het werk gaan zien. Ben er al een tijd van overtuigd dat hij 'al' beter is dan Labyad en die positie beter zal invullen. Ben benieuwd wat 'ie in een hele wedstrijd kan laten zien.

1 december 2019 om 11:27

Ben ook benieuwd. Gun het hem absoluut van harte, echte Ajacied en hoop echt dat het wat wordt. Krijg alleen echt flashbacks naar Sana, Ebecilio, El Ghazi, Kishna, Fisher, etc. We hadden allemaal hoge verwachtingen maar inmiddels is die jongen 20 en gaat nu zijn basisdebuut maken. Wat dat betreft schat ik Labyad nog steeds hoger in (die werd op 20-jarige leeftijd ook als groter talent gezien in ieder geval).

1 december 2019 om 12:12

Labyad heeft zijn beste jaren ook tussen 17e en 20e gehad, dus wat dat betreft zegt vroeg pieken niet zoveel.

1 december 2019 om 11:30

Labyad had dan ook niet naar Ajax gehaald moeten worden. Komt tekort imo maar ja, EtH wou m meenemen. Afwachten hoe Noa Lang het gaat doen, lees er goede dingen over.

Ja, erg tevreden. 7 nederlanders in de basis ook.

Prima opstelling en gelukkig speelt Ziyech ook gewoon. Voor de rest mooi dat Lang zijn basisdebuut maakt, want die vond ik afgelopen woensdag tegen Lille prima invallen. Speelde met lef en durf, maar had ook gewoon een aantal prima acties in huis. Eigenlijk vind ik het wel jammer dat Veltman weer speelt en ja, Veltman doet het dit seizoen prima als centrale verdediger. Al heeft hij regelmatig nog wel eens momenten waarbij je in de stress schiet, maar ik heb toch liever Schuurs op de plek van Veltman en nee, dat schrijf ik niet alleen op basis van de wedstrijd tegen Lille. Ik vind Schuurs in potentie sowieso al beter dan Veltman en op dit moment gelijkwaardig aan Veltman. Daarbij vind ik Schuurs verdedigend wat beter en volgens mij gaf ten Hag weleens aan dat Schuurs en Veltman niet ver van elkaar afzitten. Maar ik ben benieuwd hoe Ajax het vandaag tegen Twente zal doen. Ik las gisteren dat Ajax van de laatste 5 ontmoetingen uit bij Twente maar 1x heeft gewonnen, maar Ajax heeft nu wel meer kwaliteit en de verdediging van Twente is niet echt heel stabiel. Hopelijk wordt dit dan een overwinning voor Ajax. Ik denk een 1-2 overwinning voor Ajax.

Een mooie primeur, alleen jammer dat Noa niet op 6 of 8 mag spelen en dat hij nu weg gestopt wordt als vleugelspeler. Maar goed, blij dat hij erin staat. Dat is verdiend !!

1 december 2019 om 11:36

Hoezo is dat eigenlijk jammer dan? Lang deed het tegen Lille heel goed als vleugelaanvaller.

1 december 2019 om 11:43

Een beetje als Ziyech, ook prima op de flank maar op zijn echte positie toch beter. Lang kan redelijk op de flank spelen, zijn echte positie is de positie welke Ziyech nu invult, maar dat is mijn mening. Benieuwd of lang het gaat laten zien, tis hem gegund!

1 december 2019 om 11:59

Door het vele balverlies ende zwakke omschakeling is hij van het middenveld afgehaald. Mooi dat hij nu de kans voorin krijgt. Hier moet hij doorgroeien naar de basis en wellicht dat hij over een paar jaar de rust heeft om middenvelder te worden.

Dest krijgt rust of heeft hij een blessure?

1 december 2019 om 11:55

Is gewoon wissel sinds Mazraoui weer terug is.

Mooi dat Noa Lang in de basis start. Dat zou niets met de blessure van Labyad te maken mogen hebben want hij is nu al een (paar) klasse beter dan Labyad. Verder is het jammer dat hij niet als aanvallende middenvelder mag spelen (op 8 of 10) want op die positie is hij nog veel beter. Dat hij niet op 10 speelt is begrijpelijk want daar staat Ziyech de Magier. Verder jammer dat Schuurs er niet in staat op de plek van Veltman. Speelde een prima pot tegen Lille (beter dan ik Veltman tegen het type Lille aanvaller ooit heb zien spelen) en met wat extra minuten gaat hij alleen maar beter worden. Zo een speler kan Ajax in de CL wel gebruiken naast Blind.

Ik ben van mening dat schuurs een kans in de basiself heeft verdiend. Al moet ik zeggen dat Veltman en Blind een prima koppel is. Wanneer Veltman aan de bal is blijf ik toch altijd even billenknijpen. Hij doet het echter prima. Ik hoop zo snel mogelijk dat de concurrentiestrijd op zijn positie hetzelfde wordt als de rechtsbackpositie. Zowel Maz als Dest maakt een prima indruk.

Bizar hoe weinig krediet Veltman nog steeds bij de meesten heeft. Haalt vrijwel het hele seizoen een constant hoog niveau, op enkele slippertjes na (chelsea uit) die bijna elke verdediger wel eens heeft. Schuurs begon dit seizoen uitermate zwak en werd er toen terecht uitgehaald voor Veltman. Heeft daarna ook zeker niet overtuigend gespeeld toen hij de kans wel kreeg (heerenveen thuis) en speelde afgelopen woensdag zijn eerste echt goede pot. Zou niet weten waarom Veltman dan maar meteen moet worden gepasseerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren