Oranje-talent negeerde uitnodiging Guardiola: ‘Ik wilde niet verhuurd worden’

Donderdag, 14 november 2019 om

Melayro Bogarde heeft in de zomer van 2018 een aanbieding van Manchester City geweigerd. De talentvolle verdediger had de clubs voor het uitkiezen en besloot voor een overstap van Feyenoord naar TSG Hoffenheim te gaan. In gesprek met Voetbal International legt de talentvolle verdediger uit waarom hij onder meer Arsenal, Manchester United en City weigerde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door pablonino)

Wat is dat toch dat zoveel talenten Feyenoord vroegtijdig verlaten. Ik snap dat een Ajax daar minder last van heeft omdat ze meer salaris kunnen bieden maar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld AZ is het toch apart. Daar lees ik bijna nooit artikelen over talenten die de jeugdopleiding verlaten.

14 november 2019 om 13:46

Zal denk ik te maken hebben met het feit dat de talenten van Ajax en az uiteindelijk minuten in de KKD kunnen maken.

14 november 2019 om 13:51

Je noemt Salaris maar daar heeft het niet mee te maken. Het is met name het sportieve plaatje. Kijk eens hoe Ajax, AZ en ook PSV de jeugd een kans en een podium (keukenkampioen divisie) geeft. Wat heb je nu bij Feyenoord qua kansen. in het eerste is nauwelijks ruimte voor eigen spelers en als je dan mag meedoen doe je mee met een middenmoter in eredivisie. Val je net buiten de top20 spelers van Feyenoord dan heb je geen jong Feyenoord wat speelt in een Eerste divisie dat heb je bij de andere clubs wel en kun je je dus nog steeds op een redelijk niveau in de kijker spelen. Daar zit het probleem er is geen vangnet......

14 november 2019 om 14:10

@xajacfa dat + dat er geen individuele ontwikkelingsplannen zijn. Dit lees je toch steeds terug dat Feyenoord geen idee heeft wat te doen met die gasten. Verder - geen idee of op waarheid gebaseerd is - de verhalen dat Kuyt vaak trainingen aflast voor U19 lijkt me ook niet bevoordelijk. Hopelijk kan Ajax zulke toptalenten kapen ipv het buitenland.

14 november 2019 om 14:31

Natuurlijk heeft salaris er wel voor een groot deel mee te maken ook. Ajax, Az en Psv lukt het toch ook niet om ze allemaal binnen boord te houden. Al zal dat voor Ajax steeds minder een probleem worden. Maar dat Feyenoord wat moet gaan doen is wel zeker. Als je niet met de salarissen mee kan gaan, moet je ze toch wat te bieden geven. Dat ze bij Feyenoord in het 1ste geen kans krijgen, ben ik het ook niet echt mee eens. Onze jeugdopleiding is gewoon niet goed. Karsdorp was misschien het laatste talent wat een toegevoegde waarde was. Malacia, Nieuwkoop, Woudenberg, El Hankouri, Vente, Verdonk. Nu met Kokcu, Burger en Geertruida moet ik het ook nog maar zien. Kokcu kan je er nog wel goed bij hebben, al word hij wel groter gemaakt dan dat hij laat zien.

14 november 2019 om 14:08

@Q-maffia bizar ja hoeveel toptalenten Feyenoord verloren heeft. Jammer heb de namen niet bij de hand maar denk dat Feyenoord nu een geweldig team had kunnen bouwen met die spelers (natuurlijk obv hun toekomstige potentie).

14 november 2019 om 14:16

Klopt, maar Feyenoord zit met Jong niet in een echte zoals de echte concurrentie (KKD) en als er talenten vertrekken is dat dan meestal richting de Europese top zodra ze een leuke leeftijd hebben (16 jaar bijv). Tahith Chong, Joshua Zirkzee en deze Bogarde (ja, het neefje van) zijn slechts enkele voorbeelden. Die van AZ gaan ook wel weg, maar vaak een binnenlandse transfer (behalve Pherai richting Dortmund).

14 november 2019 om 14:21

Dat gebeurt bij alle clubs net zo goed. Bij Ajax vertrokken de laatste jaren meer dan genoeg jeugdspelers naar het buitenland. Voor PSV geldt datzelfde. De jeugdspelers van AZ gaan vooral naar Ajax en Psv, dus ook daar verlaten talenten de jeugdopleiding.

14 november 2019 om 14:39

Over AZ niet? Dan valt je oog van nature waarschijnlijk sneller op Feyenoord, want daar vertrekken de grootste talenten de laatste tijd richting Ajax. Zoals hierboven ook al wordt vermeld, bij Ajax, PSV en AZ vertrekken talenten net zo goed op jongere leeftijd, ondanks aanwezigheid van Jong elftallen in de pyramide en altijd die zogenaamde plannen.

14 november 2019 om 14:42

De jeugdopleiding is zwaar verloederd geraakt onder Van Geel en loopt mijlenver achter op die van andere ploegen. Tel daarbij op dat Jong Feyenoord in een camping competitie speelt en weinig traint en dan kom je tot de conclusie dat het zeer begrijpelijk is dat zo veel spelers vertrekken.

14 november 2019 om 14:54

Het grote verschil zit hem volgens mij in alle plannen die ze in de jeugd van de huidige top-3 hebben. Ik hoor het vaker dat de jeugdspelers geen idee hebben wat het plan met ze is. Bovendien is de stap naar het profvoetbal veel groter dan bij de huidige top-3, omdat ze niet in de KKD zitten. AZ verliest trouwens aardig wat talenten, maar hebben met hun filosofie gewoon veel meer talenten die ze opleiden. Ik denk dat salaris er niet heel veel mee te maken heeft in dit geval.

Vooral de opmerkingen mbt begeleiding en training zijn pijnlijk. Komt Feyenoord geel onprofessioneel over. Verbetering door oefening gaat ook vaak 1 op 1, gericht op specifieke punten, obv persoonlijke ontwikkeling van mindere punten of versterken van goede punten. Valt me steeds weer op hoe weinig talenten echt investeren, Ronaldo en nu de Ligt zijn voorbeelden hoe t ook kan, topsportmentaliteit. In voetbal teren veel gasten op talent, redt je t niet alleen mee (alleen Messi dan)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


25 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. TroostKeeper
M. BogardeVerdediger
K. HoeverVerdediger
Y. LeliendalVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U17.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland U17.

56 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren