Perez: ‘Van Bommel kan op deze manier ‘de kleedkamer’ bij PSV verliezen’

Maandag, 11 november 2019 om

In de voetbalwereld wordt het handelen van PSV-trainer Mark van Bommel inzake het wisselen van zijn doelman Jeroen Zoet voor Lars Unnerstall breed uitgemeten. Kenneth Perez noemt het naïef van Van Bommel om Zoet niet op de bank, maar in de catacomben en later in de spelersbus, te laten plaatsnemen tegen Willem II (2-1 verlies).

"Je bent wel naïef om als trainer, en ook nog iemand die zolang in de voetballerij zit en de top bereikt heeft, te denken dat je alles in de hand kan hebben", zegt Perez in Voetbalpraat op FOX Sports. "Dat kan niet, want je hebt met mensen te maken. Wat hij bedacht had met Zoet, dat backfiret totaal. Met al die camera's en telefoons tegenwoordig zal iemand toch Zoet wel zien? Ik vind het naïef."

Volgens Perez kan het incident gevolgen hebben voor Van Bommel binnen zijn spelersgroep. "Ik zeg niet dat het nu gaat gebeuren, maar je kan wel 'de kleedkamer' verliezen op deze manier." Van Bommel bood maandag openlijk zijn excuses aan Zoet aan, maar volgens Perez kan de oefenmeester zijn hachje daarmee niet redden. "Dat is misschien nóg erger."

Perez vindt dat Van Bommel zijn geloofwaardigheid op het spel heeft gezet. "Die kun je verliezen en dat is vrij essentieel als trainer. Als trainer is jouw grootste opdracht: de groep ergens mee naartoe proberen te bewegen. Dat mensen achter je staan. En niet dat als je iets zegt, mensen zeggen: 'Nou, zou dat wel kloppen?' Je moet iedereen van de spelersgroep, of in ieder geval 95 procent, meekrijgen."

In the Zone | Van de Streek: 'Denk dat Ajax met kop en schouders boven PSV uitsteekt'
Meer video's

Poll

Geloof je dat Van Bommel 'de kleedkamer' aan het verliezen is bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door janh)

Geen slimme zet idd. Maar zie van Bommel het wel weer op de rails krijgen als Berghuis en Malen terug zijn.

11 november 2019 om 23:07

Bergwijn natuurlijk haha is al laat

11 november 2019 om 23:11

Haha, voor een Feyenoorder een begrijpelijke verspreking. On: ben benieuwd of hij het weer op de rit krijgt, ook met Malen en Bergwijn. Kan ook zo de andere kant opgaan.

11 november 2019 om 23:11

Haha, voor een Feyenoorder een begrijpelijke verspreking. On: ben benieuwd of hij het weer op de rit krijgt, ook met Malen en Bergwijn. Kan ook zo de andere kant opgaan.

11 november 2019 om 23:22

Dat is wel het aangedragen excuus door ons van bommel, maar wat nu als er nog 3 overwinningen achter elkaar uitblijven met malen,bergwijn.. en vliegt uit de EL, dan wankelt zijn positie lijkt me of onhoudbaar eigenlijk

12 november 2019 om 06:13

Nog 3 wedstrijden niet winnen? 3?? Hij heeft al 6 wedstrijden niet gewonnen. Als hij na de interlands met een volledige selectie niet weet te winnen dan ligt hij er gewoon uit bij PSV. Hij kan zich dan nergens meer achter verschuilen.

12 november 2019 om 08:38

Van Bommel is een typisch voorbeeld van een trainer die zo goed is als zijn selectie. Als de beste spelers fit zijn loopt het aardig, maar het spel is wel gebaseerd op opvliegingen van die spelers. Er is niks herkenbaars, behalve het tikkie breed van die Mexicaan (hij doet me denken aan Gudelje, wat een matig Ajax team was dat). Zodra die toppers afwezig zijn stort het kaartenhuis in, omdat er geen duidelijke tactiek is! Geen ideologie. Spelers weten niet wat ze moeten doen.

12 november 2019 om 09:19

Ik ben geen PSV supporter, maar volg het Mexicaanse voetbal al jaren. Wat er met Guti gebeurt is onder van Bommel is bizar. Deze jongen is verstikt en lijkt in alles te blokkeren.

11 november 2019 om 23:35

ze gaan Ajax het nog wel lastig maken als bergwijn en malen terug zijn gekomen!

11 november 2019 om 23:46

Nog niet misschien. Teveel achterstand. Kijk ook even naar het doelsaldo na 13 wedstrijden.

11 november 2019 om 23:47

Want als Bergwijn en Malen terug zijn gaat Ajax punten verliezen van Heracles bv? 11 punten is veel, heel veel.

11 november 2019 om 23:49

Denk dat 11 punten te veel is om de focus nu nog op Ajax te hebben met alle respect. Ajax had vorig jaar na 34 speelronde 16 verliespunten, dit psv na 13 wedstrijden al 15 verliespunten en dan mogen ze nog uit naar oa Ajax, az, feyenoord, heereveen en vitesse.

12 november 2019 om 06:48

Zeker weten! Volgend seizoen bijvoorbeeld!dat Ajax dit seizoen nog 11 punten gaat verliezen geloof ik wel, maar 11 meer dan PSV zou een godswonder zijn.

12 november 2019 om 07:19

Haha hoe dan? Psv kan zich beter eerst richten op Az. Wint Utrecht van Az direct na de interlandbreak dan moet Psv ook nog eerst Utrecht voorbij zien te komen. Oftwel Ajax lastig maken is voorlopig niet aan de orde daar moet Ajax echt eerst 4 x voor verliezen en hoe groot acht jij die kans dat Psv niks meer laat liggen en Ajax alles. Nihil als je het mij vraagt

12 november 2019 om 09:39

@postduif ik wil best hopen dat het op het eind nog spannend gaat worden... Maar dan zie ik eerder AZ het dit jaar spannend maken dan Psv. Aan de andere kant hebben we rond de winterstop vaker vrij grote verschillen in punten gezien die toch gedicht werden

Blijft een rare zet van v. Bommel. Je weet vooraf dat de schijnwerpers op Zoet zijn gericht en dan doe je vervolgens dit. Al zullen we natuurlijk nooit weten wat is voorgevallen.

sja, we hebben pakweg 6 programma's op TV die het hele voetbalweekend tegen het licht houden. Met telekns uiteindelijk dezelfde onderwerpe. In dit geval de knappe 4-0 zege van Ajax, de nederlaag van PSV inclusief de degradatie van Zoet en de "narrow ascape" van Feyenoord. En volgende week gaan we gewoon weer door.

Kan verliezen? Van Bommel is de kleedkamer al lang kwijt. Spelers die week in week uit, maandenlang (lees: een jaar) maar mogen blijven falen, en toch steeds weer opgesteld worden. Alsof ze onaantastbaar zijn. Terwijl er aan de andere kant bankspelers zijn die bij de minste of geringste mispass weer op de bank worden gezet. Wat denk je wat dát met spelers doet? Van Bommel is er in geslaagd al het vertrouwen uit de spelers te slaan. Er is geen plan, onbegrijpelijke opstellingen, bizarre wissels of juist géén wissels of te late wissels. Eigenlijk deed/doet hij alles fout. Het heeft te lang geduurd. Dit krijgt hij niet meer omgekeerd. Hij heeft zijn kans gehad, maar weigerd te leren van zijn fouten. Tijd om in te grijpen. Niet dat het dan ineens beter zal gaan, maar zo doorgaan heeft óók geen enkele zin.

12 november 2019 om 06:27

Daar zou je heel goed gelijk in kunnen hebben. Het meest in het oog springend vind ik Sadilek op linksback houden terwijl er opties zijn die nog helemaal geen kans hebben gehad, en een aanvoerder hebben die - in ieder geval in het veld - geen overwicht lijkt te hebben. Wie zou jij trouwens als (eventuele) opvolger/interim willen zien bij PSV?

12 november 2019 om 08:00

Als je het dan echt niet in Boscagli ziet zitten, ga dan met Baumgartl en Schwaab in het centrum staan en dan Viergever op de linksback. Ik zou van Gaal polsen als interim. Laat die het seizoen maar afmaken of totdat er zich eengeschikte kandidaat voordoet. Al kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat hij hier instapt. Er valt niets meer te winnen dit seizoen. Wie het later ook wordt als het maar iemand is die een team wil en kan laten voetballen. Dan denk ik aan Bosz of Slot. Maar uiteindelijk moet je daar ook de spelers voor hebben. We zitten na van Bommel ook nog met een incapabele John de Jong opgescheept.

12 november 2019 om 09:02

PSV heeft natuurlijk best prima spelers om aanvallend voetbal te spelen, er zal gewoon afscheid moeten worden genomen van een aantal spelers, die simpelweg het niveau niet hebben. Het is wel duidelijk dat er gewoon een vervanger moet komen voor zowel Van Bommel als De Jong. Beiden hebben gefaald. De situatie wordt zo langzaamaan onhoudbaar. Het beste lijkt mij, aangezien er toch niets meer te winnen is dit seizoen, om een coach aan te stellen die het de komende jaren ook echt moet gaan doen. Geef hem dit seizoen om zijn speelstijl erin te slijpen, precies kan zien wat voor aankopen er nodig zijn, om zodoende er meteen te staan in Europese voorrondes. Wie dat doen moet zijn maakt mij niet uit, als ie maar aanvallende intenties heeft, op onze verdediging kun je toch niet leunen.

12 november 2019 om 07:52

Begin dit seizoen vielen er maar weinig mensen omdat het maar om Luckassen ging die vanuit een basisplaats werd afgeserveerd maar ook dat vond ik verkeerd staaltje trainerschap. Een speler die al bewezen gefaald had toch opstellen om hem vervolgens helemaal te negeren. Doet erg aan Zoet en De Ruiter denken. Ja, de laatste was uit nood gehaald vanwege de blessure van Unnerstal. Anders was het misschien niet eens gebeurd. Maar kom op, hé. Tijdens een schorsing van Zoet heeft hij goed gekeept. Toen Unnerstal geen blessure meer had, speelde hij ook niet direct. Alsof er geen reden was tot vervanging van Zoet. En als dat ineens toch gebeurt krijgt Unnerstal zonder verdere uitleg de voorkeur. Terecht of niet terecht dat zijn mentale klappen voor spelers. Tikken waar ze sterker uit kunnen komen maar niet op de korte termijn vermoedelijk. En dat terwijl het bij PSV juist zo snel mogelijk beter moet.

MVB Is een beginnende trainer en die mag best een keer een fout maken hoor. Wat een onzin. Straks met Malen en Bergwijn terug komen de punten weer. Wat ik niet weet is hoe hij traint. Ofwel training geeft. Maar zelfs MVB is maar een mens. Gewoon tweede worden en misschien de beker een keer winnen en het is weer feest in Eindhoven.

12 november 2019 om 00:15

Jij bent duidelijk geen PSV fan. De beker is voor ons niet meer dan een troostprijs. En elke prijs is er een, maar die gaat toch echt niet gevierd worden. Bij EL uitschakeling is het seizoen voor ons gewoon afgelopen. En de fouten die Van Bommel maakt had ie vorig jaar al gemaakt. Koppig en slecht of niet wisselen. Blijkbaar leert hij niet van zijn fouten.

12 november 2019 om 02:19

Met dit sterke Ajax is tweede worden en de beker winnen een hoofdprijs en dat mag best gevierd worden. Doordat je eventueel tweede wordt wat nog een helse opdracht wordt met het sterke AZ kan je je nog proberen te plaatsen voor de CL. Anders mis je twee keer de CL en loopt Ajax nog verder uit. En AZ begint mochten die zich dan wel plaatsen een geduchte concurrent te worden. Die voeren een goed beleid en hebben een fantastische jeugdopleiding. PSV schreef vorig jaar 4.6 miljoen winst maar dat was inclusief CL en de verkoop van LDJ en Lozano en Angelino. Nu geen CL dus je moet verkopen om geen verlies te draaien. En je ziet nu al wat er gebeurt als Bergwijn en of Malen er niet bij zijn. Tel daarbij op dat de TD tot op heden nog niet bewezen heeft in staat te zijn om adequate vervangers te halen. Dan zie je dat tweede worden en een eventuele bekerwinst essentieel zijn en gevierd mogen worden. Daarbij kan je je ook afvragen of de talenten Mo, Bergwijn en malen nog een jaar willen blijven zonder CL.

12 november 2019 om 02:40

Luuk de Jong en Angelino zijn in juli 2019 verkocht, Lozano pas in augustus 2019, dus die transfers zijn niet meegerekend in de cijfers van vorig jaar.

12 november 2019 om 03:52

Bedankt voor de correctie. De aankopen van Bruma Doan etc wel? Toch alles bij elkaar ook zo een 40 miljoen. Toch verwacht ik dit jaar een verlies en als er geen CL gehaald wordt het jaar erop weer. Of zit ik daarmee mis? En ziet het er minder somber uit dan ik het schets.

12 november 2019 om 06:54

Praat voor jezelf. PSV fans zijn niet tevreden met een tweede plaats en bekerwinst.

12 november 2019 om 07:11

Waarom niet? Ajax is een maatje te groot. Het is nu met AZ strijden om plek 2. Dus als psv de 2e plek haalt en de beker wint dan hebben ze alles in hun mogelijkheden gehaald in de eredivisie. En natuurlijk wil je eerste worden. Als tweede club van Nederland is psv vaak genoeg kampioen geweest. Maar az, feyenoord ed willen ook allemaal kampioen worden. Dat gaat hen ook niet lukken..

12 november 2019 om 11:27

@iseldiroed omdat de PSV fans, terecht, verwachten dat hun club langer mee kan doen voor het kampioenschap dan wat ze nu gedaan hebben. Dat Ajax vorig jaar en dit jaar heel goed zijn maakt dat gevoel in Eindhoven heus niet minder.. Die vinden dat hun club mee moet kunnen met Ajax en ipv meekunnen met Ajax heb je nu al moeite om de 2e plek te pakken, dan mag je best ontevreden zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4140
2.AZ3527
3.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller152
D. MalenAanvaller1210
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Gerbrands: ‘Als wij een maatregel nodig vinden, nemen we die’

PSV leek tot een aantal weken geleden nog de voornaamste uitdager van Ajax in de Eredivisie. De Eindhovenaren maken echter een dramatische serie door, met uitschakeling in de Europa League en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren