Internazionale knokt zich met uitblinkende De Vrij naar koppositie

Zaterdag, 9 november 2019 om

Internazionale heeft zaterdagavond in ieder geval voor even de koppositie in de Serie A overgenomen van Juventus. De ploeg van trainer Antonio Conte moest tegen Hellas Verona vol aan de bak na een vroege achterstand, maar knokte zich knap en verdiend terug naar een 2-1 overwinning. Stefan de Vrij was bij Inter een baken van rust in de defensie en liet zich ook in de opbouw volop gelden. Bovendien gaf de Nederlander de assist op de prachtige winnende treffer van Nicolo Barella.

Verona kreeg al na achttien minuten een penalty, nadat doelman Samir Handanovic van Internazionale tegenstander Paolo Valeri licht aantikte. De strafschop werd door Valerio Verre benut: 0-1. Na het openingsdoelpunt zakte Verona terug en liet het de thuisploeg het spel maken. Dat leidde al snel tot kansen, maar een inzet van Romelu Lukaku, die een voorzet verlengde richting het Verona-doel, werd gekeerd door doelman Marco Silvestri.

Even later was Marcelo Brozovic gevaarlijk voor de Milanezen. Het schot van de middenvelder toucheerde de lat, maar was net te hoog om doel te treffen. Een hard afstandsschot van Stefan de Vrij belandde op de vuisten van Silvestri. Vlak voor rust leek de grote druk van Inter eindelijk de gelijkmaker op te leveren. Een lage voorzet vanaf links die verder aan iedereen voorbij ging kwam bij Matias Vecino, die de bal in een leeg doel leek te schuiven. De bal werd echter ternauwernood van de lijn gehaald door Silvestri.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Inter zocht volop de aanval, maar telkens wist de Verona-defensie op het laatste moment een tegentreffer te voorkomen. Dat duurde tot de 65ste minuut, toen Inter er eindelijk in slaagde om tot scoren te komen. Vecino torende boven alle verdedigers uit en kopte een voorzet van Valentino Lazaro feilloos binnen: 1-1. Inter nam geen genoegen met een punt en opende direct de jacht op de winnende treffer.

Een merkwaardige terugspeelbal van Sofyan Amrabat werd in de tachtigste minuut onderschept door Lukaku. De Belgische spits leek de bal over de uitgekomen Silvestri te gaan koppen, maar de kopbal miste kracht en kon gekeerd worden. Drie minuten later was het alsnog raak voor Inter. Nicolo Barella draaide de bal met rechts en van grote afstand prachtig in het doel en bezorgde zijn ploeg daarmee een verdiende overwinning: 2-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Heerlijke wedstrijd. Met uiteraard met een masterclass van de Vrij. Wordt een heerlijk duo op het EK met van Dijk en de Vrij in het centrum. Niks meer aan doen.

9 november 2019 om 19:57

Met Koeman speelt De Ligt sws. Ik vind trouwens ook dat De Vrij moet spelen, is veel stabieler dan Matthijs. Koeman is gewoon koppig, die zal ook De Roon,Babel en Blind blijven opstellen.

9 november 2019 om 19:58

Ik vind dat de beste spelers moeten spelen. Dus Van Dijk en De Vrij.

9 november 2019 om 20:02

Koeman moet een keer niet zo eigenwijs en koppig doen. De vrij is momenteel gewoon beter en véél stabieler dan de ligt.

9 november 2019 om 20:17

Omdat Koeman een eigenwijze coach is die eerst op de blaren moet zitten voordat hij wat verandert. De Ligt en Blind schutteren praktisch iedere interland bij Oranje, maar toch krijgen jongens als de Vrij en van Aanholt nooit kansen. Hij heeft nu geluk dat er een uitstekende generatie doorkomt, want een topcoach is Koeman zeker niet.

9 november 2019 om 20:19

Daar was vorig jaar anders totaal geen sprake van, toen De Ligt tot de beste verdedigers in de CL behoorde. 3 maanden in een mindere periode bij zijn nieuwe club en gelijk is De Vrij ''gewoon'' beter. Oh het oppertunisme toch altijd weer. Drie foute ballen van De Roon en hij moet nooit meer worden opgeroepen, een Eredivisie talent schiet er plotseling een boel ballen in en gelijk ''de nieuwe spits van Oranje op het aankomende Ek.'' Soms is het frusterend dat Ronald Koeman een iets wat conservatieve bondscoach is, maar het behoed ons ieder geval voor het oppertunisme van de modale 'huiskamer bondscoach''.

9 november 2019 om 20:41

De Vrij geeft echt heel veel assists. Een absolute schande als De Vrij en Van Aanholt geen basisplek hebben bij Oranje.

9 november 2019 om 20:45

Jij ziet toch ook wel dat de Ligt het moeilijk heeft op dit moment? Wat is er mis om zo'n jongen even uit de wind te houden... De Vrij presteert nu beter en om deze reden is het terecht dat men nu roept om een kans van de Vrij. De beste spelers van het moment moeten nu eenmaal spelen en op dit moment is dit de Vrij die meer stabiel is momenteel. Kan uiteraard over een half jaar weer anders zijn.

9 november 2019 om 20:47

Adzevedo3 maanden? Laat me niet lachen, in de Nations League schutterde hij al tegen Engeland. Dat was bijna 5-6 maanden geleden! En sinds dien is hij niet bepaald beter gaan spelen. En zelfs als hij ' maar' 3 maanden uit vorm is, is dat ruim voldoende tijd om hem maar eens naar de bank te verwijzen.

9 november 2019 om 21:34

@Adzevedo 3 foute ballen van De Roon? Welke foute ballen bedoel je, want ik kan me dat niet meer voor ogen halen namelijk.

9 november 2019 om 22:01

Koeman heeft bij Feyenoord bewezen een topcoach te zijn.

9 november 2019 om 22:40

@thejurgenklopp - De Nations League erbij halen is in mijn optiek selectief shoppen in de data om de periode op te rekken. Bovendien dien je er ook bij te vermelden dat hij zijn foutje tegen Engeland persoonlijk herstelde door persoonlijk voor de 1-1 te zorgen. Voor mij staat gewoon vast dat De Ligt sinds zijn overgang naar Juve zoekende is naar zijn vorm en dat dit zowel bij Juve als Oranje heeft geleid tot een aantal fouten en ongelukkige momenten. Als jij van mening bent dat spelers na een slecht kwartaal vervangen dienen te worden dan heb je daar volkomen gelijk in en moet je De Ligt ook zeker vervangen. Ik vind dat oppertunistisch korte termijn beleid.

9 november 2019 om 22:47

@fcgrun050 - Het gaat mij om de algemene afkeer van De Roon, die inderdaad weinig verheffende optredens had de laatste keer. In mijn optiek logisch, omdat De Roon een echte breker is die het niet per se moet hebben van zijn creativiteit en zijn geweldige openingen. Ik ben tegen een verdedigend Noord-Ierland ook geen fan van De Roon, maar een beetje meer respect voor de kwaliteiten van De Roon zou wel op zijn plaats geweest zijn. Het is een hele nuttige voetballer die op het EK tijdens sterkere tegenstanders wel eens een belangrijke schakel zou kunnen zijn. Op een of andere manier zijn er in Oranje altijd een aantal spelers het pispaaltje zijn en amper krediet hebben.

10 november 2019 om 01:41

Het oppertunisme heerst juist bij jou. Tot op heden is De Ligt werkelijk op geen moment in zijn carriere beter geweest dan De Vrij. Een aantal goede potjes in de CL veranderen daar ook niets aan

9 november 2019 om 19:59

Wat een luxe positie heeft het Nederlands elftal. Kan niet herinneren wanneer we voor het laatst 3 top centre verdedigers hebben gehad: Virgil van dijkson, Stefan de vrinho en Jan Arie van der heijdo!

9 november 2019 om 20:17

Ben benieuwd of ze een Oranje hitje kunnen scoren. Nederland oh Nederland.. En.. we zijn er weer bij en dat is primi-hi-ma.. ben je nu inderdaad wel eens een beetje zat. Oja, voetballend gezien gaat van Dijk het toch echt samen met De Ligt opknappen.

9 november 2019 om 20:25

Dan zal De Ligt zich wel moeten herpakken, want in deze vorm kun je hem niet op blijven stellen. In Oranje is het sowieso nog niet indrukwekkend wat hij laat zien en De Vrij laat duidelijk zien op dit moment verder te zijn. De Ligt zal in de toekomst ongetwijfeld een onbetwiste status krijgen, maar op dit moment is dat niet terecht.

9 november 2019 om 20:56

Sirius. Terecht of niet, hij krijgt hem wel van Koeman. Er is nog niks geweest wat ook maar enig moment van twijfel bij Koeman doet vermoeden om de Ligt te blijven opstellen. Ook de aankomende potten staat hij gewoon weer basis, let maar op.

9 november 2019 om 21:31

Hoezo de vrij in de basis ipv de ligt? Volgens mij heeft inter in de CL punten laten liggen door o.a. een fout van de vrij. Of maakt het dan niet uit? De vrij is in alles een minder voetballer, dan de ligt. Dus geen enkele reden om dit te veranderen.

10 november 2019 om 08:54

Volgens mij had Juve al 4x punten moeten laten liggen door De Ligt, die niet met zijn handjes van de bal af kan blijven. Dat je De Vrij in alles minder noemt, bewijst alleen maar dat je hem al jaren niet gevolgd hebt. Sla de Italiaanse kranten en andere media er maar op na, dan zal je zien wie ze daar beter vinden.

Dit is volgens mij De vrij 4e assist. Hij is bezig aan een ijzersterk seizoen. Zie zijn heatmap bijv, speelt bijna als middenvelder joh! Conte heeft écht iedereen laten ontpoppen naar mijn gevoel. echt een top trainer. Kampioen met Juve Chelsea en nu wellicht Inter? Deze man weet op een of ander manier bij alles en iedereen het beste naar boven te halen

9 november 2019 om 20:05

En weet je wat leuke is? In Nederland blijft bijna iedereen maar roepen dat hij voetballend matig is en niet kan opbouwen. Als er iets is wat hij wel kan, is dat het zeker wel.

9 november 2019 om 20:13

Dat kan hij ook wel. Hij is de perfecte back-up wanneer van Dijk of de Ligt geblesseerd is!

9 november 2019 om 20:23

Nee hij is de perfecte man naast van Dijk. De Ligt is de perfecte back-up.

9 november 2019 om 20:16

Ja hij ziet dat altijd goed conté. In deze formatie heeft hij de rol van Bonucci. En dat is opbouwen. Met als verschil dat de Vrij wel kan verdedigen.

9 november 2019 om 20:23

De rol als dé centrale verdeidger vd 3 achterin ligt de vrij echt perfect. Hij is zo slim, rustig en voetballand erg sterk.hij laat de spelers naast hem ook nog is beter voetballen ook hierdoor heb ik het idee.

9 november 2019 om 22:03

Waar kan ik zijn heatmap vinden?

Wat een wedstrijd en wat is nou Inter een genot om naar te kijken. Conte heeft echt een ploeg aan het smeden! En de Vrij pffff wat een eindbaas, speelt al heel seizoen als een baas en de hele verdediging stond geweldig te verdedigen. En nu hopen dat de onze Milanese broer ons ff morgen kan helpen

10 november 2019 om 02:25

Wat een machine maakt conte er van ik ga volgende maand naar inter Roma . Kan niet wachten. Een match om nooit te vergeten

Echt een raadsel waarom deze man niet naast virgil staat. De ligt is een wereldtalent, maar soms moeje zon talent ook ff van zichzelf beschermen. Hij wil TE graag, waardoor t vaak averechts werkt. Geef die jongen tijd, en zijn tijd zal komen. For now, de vrij zeg. Mn petje af hoor. Hoort naast virgil te staan punt

Prachtig hoe inter zich ontwikkeld, met name de strijdlust is een reden om inter op te zetten. Is lang niet altijd even goed maar heb er alle vertrouwen in dat conte succesvol zal zijn met inter. De vrij is imo gewoon de beste verdediger bij inter en die moet zsm in de basis bij oranje. Koeman moet is niet zo koppig doen.

Goed teruggekomen. Ieder andere resultaat was onrechtvaardig geweest. Inter was veel beter. Hellas kwam door een wat mij betreft makkelijk gegeven penalty op voorsprong. Het was wel stressen omdat de goals nogal laat vielen. Wat een prachtige goal van Barella vlak voor tijd. We blijven juve achtervolgen.

9 november 2019 om 20:20

Dat Hellas zou geen enkele punt meer mogen pakken na wat er met Balotelli gebeurd is, zou mooi zijn als het Conte uiteindelijk lukt!

9 november 2019 om 20:26

Laten we hopen. Het blijft lastig omdat Juve individueel zo sterk is. Ze hebben een bredere selectie. Winnen vaak door individuele klasse als ze slecht spelen.

Stefan de Vrij. Wat een speler. Vandaag eens echt op hem gelet, zo rustig, zo alert, zo slim. Zo iemand hoort in Oranje.

Conte gaat gewoon weer domineren in Italie hoor komende jaren hoor. Tactisch bestaat er echt geen sterkere coach dan hij. Zie Inter dit jaar Juve nog niet verslaan door de 'smalle' kern en de geslepenheid en ervaring dat er bij Juve wel in zit. off: btw wat een zielige figuren hier ook zeg. Die gelijk weer de De Vrij - De Ligt oorlog aanwakkeren. Laat het eens gaan of geef je mening als Oranje speelt.

9 november 2019 om 20:18

Ik denk ook wanneer Inter verder gaat investeren. Het dan over juve heen kan gaan. Tactisch is conte erg sterk inderdaad. Verder ook eens met je laatste punt. Erg vermoeiend om telkens te lezen.

Het slaat nergens op dat de Vrij niet in de basis staat in Oranje. De Vrij is 5 klasse beter dan de Ligt.

Met Inter lijkt er eindelijk een ploeg op te staan die Juve van de titel zou kunnen afhouden. Of dat dit jaar al gaat lukken is nog de vraag, maar het is in ieder geval een positief teken dat Juve er dit seizoen gewoon keihard voor moet knokken in plaats dat ze 6 speelronde voor het einde de titel al kunnen vieren.

Wat ik moet toegeven is dat inter een solide ploeg is. Maar juve speelt niet altijd goed maar winnen wel hun matchen. Nu de confrontatie inter - juve had juve getoond wie de baas is on Italië. Het bizarre is inter is op voetbal presentatie meer een lust om naar te kijken dan juve. Maar juve heeft een veel beter 1ste elftal en een bredere en betere selectie. En dat maakt het verschil. Je ziet dat inter het maximaal laat zien van de ploeg. Terwijl juve voor de selectie dat ze hebben moet het quoi spel beter maar ze staan mee van boven. De vraag is als juve beter gaat spelen en echt gaat gas geven gaat inter kunnen volgen?

Koeman moet een 3 5 2 (532) overwegen. De vrij de ligt en van dijk in het centrum Promes en blind als opkomende backs (gaan toch lucht dekken) Middenveld Wijnaldum - frenkie - vd beek (op 10) Malen en depay voorin

Wat heeft die de Vrij zich fantastisch ontwikkelt zeg. Ik kijk geen serie A maar lees louter positieve reacties. Inderdaad eens op de plek van MDL uitproberen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Actuele wedstrijden

253 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Internazionale 10 0 1 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
2015/2016 Lazio 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

FOX Sports: Koeman mist tweetal; Wijnaldum wél in selectie van Oranje

Memphis Depay en Stefan de Vrij zijn niet fit genoeg voor de interland tussen Noord-Ierland en Oranje van zaterdagavond. Volgens journalist Pascal Kamperman van FOX Sports ontbreekt het tweetal in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren