'Elf bv'tjes' krijgen ervan langs: 'We vreesden ervoor met Ziyech en Tadic'

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Erik ten Hag is niet blij met het optreden van Ajax tegen RKC Waalwijk (1-2 zege). De oefenmeester van Ajax vindt dat zijn spelers hun afspraken op het veld niet nakwamen; de individuele spelers waren meer met zichzelf bezig dan met het teambelang, zo luidt het harde oordeel van Ten Hag. Ook onderling klonk na afloop veel kritiek binnen de spelersgroep, zo beaamt Quincy Promes.

Volgens Ten Hag leek de eerste helft 'nergens op'. "Dat heeft alles te maken met houding, onze mentaliteit, geen samenwerking, geen organisatie, geen energie en het op tachtig procent willen doen", somt de trainer op voor de camera van FOX Sports. "Dat gaat niet en dan word je bestraft." Hij greep de pauze aan om zijn ploeg 'goed neer te zetten' en het resultaat zag hij in de eerste fase na de rust. Daarin opende Dusan Tadic de score.

"Maar dan moet je hem killen en moet je 0-2 maken. Dan is zo'n wedstrijd makkelijker, nu laat je ze in leven en wordt het zelfs 1-1", aldus Ten Hag. De organisatie schortte niet alleen achterin, zo stelt de trainer. "De hele ploeg. We komen afspraken niet na. Het drukzetten, het terugsluiten en het op de man blijven ging fout. Het waren elf bv'tjes in het veld." Die uitspraak van Ten Hag wordt door analist Hugo Borst bestempeld als een 'hard verwijt'.

“Het was iets waar we allemaal voor vreesden voordat Ziyech en Tadic met elkaar gingen spelen. We zeiden: nou, dat kan nooit een team worden. Dat zijn ze wel geworden, zo hebben we vorig seizoen het gehele seizoen gezien", aldus Borst. "Dit was echt een ontluisterende ervaring, omdat er geen reet van klopte. Overal lagen ruimtes, spelers waren niet bereid werk voor elkaar op te knappen en het leek wel alsof het niet echt inspireerde. Het was eigenlijk ook kwetsend ten opzichte van RKC, dat betere aanvallen heeft opgezet dan Ajax."

Promes erkent bij FOX Sports dat Ajax 'niet best' voor de dag kwam. Hij is blij met de overwinning, maar vindt het belangrijk om het spel en het optreden van elkaar kritisch tegen het licht te houden. Dat gebeurde al in de kleedkamer, verzekert hij. "Het ging er even hard aan toe, maar dat is goed, dat maakt ons sterker. De trainer en de spelers hebben elkaar even wakker geschud om het mooi te zeggen." Promes werd zelf met een fraai doelpunt de matchwinner van Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door waylonn)

Doe toch normaal joh. Ze spelen een keertje wat minder en men doet alsof er een ramp is gebeurd. Ze hebben 3 punten en kunnen zich nu focuss op Chelsea

20 oktober 2019 om 01:10

Een keertje? De laatste wedstrijden zijn al niet hoogstaand. Het lijkt wel alsof ze zich alleen nog maar voor Europa op kunnen laden en zo is het wachten op puntverlies. Al zijn de 3 punten nu het enige dat telt moet het wel gewoon geconcentreerder.

20 oktober 2019 om 08:19

Dat opladen voor Europa valt ook wel mee hoor. Ja, er wordt meer energie in de Europese wedstrijdem gestoken en de spelers lijken er meer zin in te hebben. Daarentegen kregen Lille en Valencia zo ontzettend veel kansen dat beide potjes zomaar in een 3-3 konden eindigen. Ik ben blij met het geluk dat we de laatste paar weken hebben, maar dit kan niet heel lang goed gaan. Het valt mij op dat spelers als Tagliafico, Mazraoui, Tadic en Neres ver verwijderd zijn van hun vorm van vorig seizoen, en dat de puzzel op het middenveld nogsteeds niet is opgelost.

20 oktober 2019 om 10:44

En dat is toch wel zorgwekkend. Het middenveld is echt zo ontzettend belangrijk, veel belangrijker dan een back of vleugel die voor een dag lam is. Dat kan nog prima maar als het middenveld er doorheen zakt heb je altijd een gigantisch probleem.

Met Van de Beek op het middenveld is het hele team gatenkaas. Maar men wil het niet zien. Ajax speelde fantastisch totdat Van de Beek weer perse moest meedoen. En laat Van de Beek nou juist die jongen zijn die alleen maar met zichzelf bezig is. En ze blijven hem maar opstellen totdat het weer telaat is en het echt is misgegaan. Zo gaat het hele team helaas naar de kl...

19 oktober 2019 om 22:05

Dit dus. Helaas heb je gewoon gelijk. Dit is wel een dillema. Wat mij betreft ziyech op 10 en promes en neres op de zijkanten. Tadic in de puntPromes was ik al blij mee toen ie gehaald werd, maar man wat valt hij me mee zeg is constant belangrijk voor Ajax (al speelde iedereen vandaag beroerd) hij schiet hem wel weer binnen.

19 oktober 2019 om 22:34

Haha zeggen dat het met van de Beek een gatenkaas is en dan rustig Ziyech op 10 zetten. Nee dan zullen er vast minder gaten zijn .. Het hele seizoen liggen er al ruimtes. Ook toen van de beek geblesseerd was, dus dat is gewoon complete onzin wat jullie beweren.Tevens speelt hij op nummer 10! Daar kunnen nooit de gaten vandaan komen. Hij heeft gewoon nog 7 man achter zich staan....

19 oktober 2019 om 22:50

Ziyech verdedigt als vleugelspeler ten minste mee. Van de Beek staat op papier als 6 maar is vaker naast of voor Tadic te vinden dan op z'n eigen helft wanneer er verdedigt moet worden.

19 oktober 2019 om 22:53

Holland8 heeft het echt alleen maar gemunt op Van de Beek, al weken lang. Er lijkt iets gebeurd te zijn, want anders is deze persoonlijke hetze niet te verklaren. Vandaag was het namelijk als team belabberd. Ze dachten het niet op 100, niet op 80 maar op 50 procent te kunnen doen. En niet alleen van de Beek, maar allemaal, inclusief Onana

19 oktober 2019 om 23:07

Echt! Elke topic over Ajax begint hij zijn gal te spuien over Van de Beek. Ik weet niet wat Donny hem ooit heeft aangedaan, maar Holland8 ligt er nog steeds wakker van. Het hele elftal van Ajax speelde niet goed vandaag. De organisatie stond gewoon niet goed.

19 oktober 2019 om 23:08

@rinkschippers Dat is wat mij betreft ook de meest logische en sterkste opstelling. Gewoon de spelers met aantoonbaar de meest bijzondere kwaliteiten opstellen. Je kunt wat mij betreft ook Promes op 10 doen, Tadic op 9 (stoppen met Huntelaar als basisspeler) en Ziyech en Neres op de vleugels (dat mag Ziyech zelf bepalen, op 10 of op rechts, want zo belangrijk is hij wel voor het team) en dan het Latino blok (martines/alvares) erachter. Ik ben het met Holland8 eens dat voor de blessure van Donny, dus toen Donny er nog in stond, het team een gatenkaas was en niet om aan te gluren. Tijdens zijn blessure, dus toen Donny niet meedeed, stond er opeens een super solide en sterk team dat klopte als een bus. Er werd door sommigen zelfs voorzichtig gefluisterd dat dit Ajax weliswaar anders is dan dat van vorig seizoen maar misschien wel net zo sterk. Het team leek bijna onoverwinnelijk. Daarna is Donny weer fit en moet hij perse spelen waardoor de opgebouwde goede dynamiek volledig is verstoord (ook al omdat Donny vooral met zichzelf bezig is) en Ajax wederom gatenkaas is en niet om aan te gluren. Heel jammer dit. Maar helemaal eens met Holland8.

19 oktober 2019 om 23:20

@kyle66 @ Formus Misschien goed om te lezen wat ik schrijf en daar gewoon inhoudelijk op te reageren. Ik heb geleerd dat als mensen geen inhoudelijke argumenten hebben ze het maar op de persoon gaan spelen. Beetje kinderachtig.

20 oktober 2019 om 00:01

@skutsjesilen Precies dit. Waarom gaat Ten Hag een team helemaal door elkaar husselen dat fantastisch loopt? Promes op 10, Tadic op 9 en Neres en Ziyech op de vleugels met daarachter het Latino blok van Martines en Alvares. Dat zag er onverslaanbaar uit en het was smullen in de Arena. Maar sinds de komst van Donny is alles door elkaar gegooid en zitten er jongens die het zo goed deden gewoon op de bank (alvares, Martines en Neres) en wordt de meest effectieve en misschien op dat moment beste Ajacied Promes gewoon van zijn positie gehaald omdat Donny daar perse moet spelen. Ja natuurlijk is de goede dynamiek dan verstoord en het mooie team helemaal naar de kl.... Treurig.

20 oktober 2019 om 10:39

Ik denk dat Holland8 heel zijn maandsalaris heeft ingezet bij Unibet dat vdbeek naar Real zou verkassen, wat dus niet gebeurde. Anders kan ik zijn obsessie met vdbeek niet verklaren

20 oktober 2019 om 12:12

Holland8, je zit al weken op Van de Beek te zeuren. Dat geef ik duidelijk aan en ik ben duidelijk niet de enige. Kritisch zijn mag, maar het lijkt een vete. Want gisteren was het hele team slecht, allemaal. En dat is ook inhoudelijk reageren. Maar je gelooft alleen maar in je eigen verhaal lijkt het. Doe je oogkleppen af en zie dat het gisteren aan allemaal lag en niet (alleen) aan Van de Beek. Dat is mijn verhaal en dat zijn ook inhoudelijke argumenten. En dat boven mensen gaan staan door zelf in je eigen dingen te gaan geloven en andere mensen beschuldigen van op de persoon spelen en kinderachtig te gaan noemen ipv ook kritisch naar jezelf proberen te kijken, trek daar maar een objectieve conclusie uit. Ben oprecht benieuwd of je dat lukt. En nogmaals: ik ben duidelijk helemaal niet de enige die zo denkt. Zet dat jou niet aan het denken?

20 oktober 2019 om 14:05

Och och, het was een verschrikkelijke pot, maar om alles bij Donny te leggen slaat nergens op, net zoals de hetze tegen Veltman als die een keer een mindere pot heeft.

19 oktober 2019 om 22:33

M-m-maar hij heeft van die mooie loopacties. Maar even zonder dollen. Aanvallend voegt die wel wat toe maar verdedigend laat hij zijn team aan het lot over. Het is een soort katalysator. Als het goed gaat, zorgt hij dat het nog beter gaat. Als het slecht gaat brengt hij zijn team alleen maar in meer problemen.

19 oktober 2019 om 22:39

Vd Beek is fantastisch tegen sterke tegenstanders. Tegen zwakkere tegenstanders heb je er geen zak aan, helaas. Dus helemaal met je eens, het spel loopt goed met Alvarez en Martinez dus vd Beek helaas maar kind van de rekening voor nu

20 oktober 2019 om 00:22

Houd toch eens op met je hetze tegen Van de Beek man. Ik heb je er al een keer op aangesproken, maar je blijft maar doorgaan met twee accounts. Snap je dat dat psychisch niet helemaal gezond overkomt?

20 oktober 2019 om 00:33

Goed punt. Ik zie dat je hierover vaker post. En ik betrap mezelf erop dat hoe vaker je het post, hoe meer ik ervan overtuigd raakt dat Donny inderdaad alleen maar met zichzelf bezig is! Bedankt voor deze verhelderende analyses Ga zo door!

Ja ze leken vaak voor eigen succes te gaan en te kiezen voor de mooiste en moeilijkste oplossing. Simpel blijven voetballen is toch moeilijker dan gedacht.de grootste tegenstander van ajax is Ajax zelf, dit bleek vorig seizoen in de eredivisie ook al het geval.

Vond het echt op onderschatting lijken . Ow dit doen we wel ff voetbal. Maar gelukkig wel 3 puntjes volgende week beter

Kunnen we vd beek niet alsnog heel snel verkopen? Staat te diep heel het middenveld uit balans! Ook veltman was weer buitengewoon slecht snel verkopen dus! Zou die gasten morgen naar het stadion laten komen en de wedstrijd met z’n allen terug kijken en de verwijten en kritiek op elkaar even los laten gaan! En daarna afspraken maken: dit nooit meer!! Come on Guys!!! Voetballen nu!!!!

19 oktober 2019 om 23:09

Wat een onzin. Van de Beek maakt vaak genoeg belangrijke doelpunten voor Ajax en Veltman heeft vandaag een prima wedstrijd gespeeld. Ook nog een bal gered vandaag.

20 oktober 2019 om 00:31

Kyle66 kijk even de 1-1 terug.. dhr veltman doet werkelijk alles fout is echt ZIJN schuld!

19 oktober 2019 om 23:15

heel het middenveld uit balans omdat de nummer 10 te diep staat? Hou toch op. Hij heeft gewoon nog 7 man achter zich. De organisatie klopt gewoon niet. Tevens heeft hij doordat hij altijd zo diep staat al heel vaak het verschil kunnen maken.

19 oktober 2019 om 23:57

Hij is niet de nummer 10, dat is Promes. Donny staat in principe naast Martinez (op papier) maar daar staat hij in werkelijkheid natuurlijk nooit. Tegen RKC moet dat overigens gewoon kunnen normaliter maar in de topduels mis je met deze opstelling wel balans op het middenveld inderdaad.

20 oktober 2019 om 00:32

Lees hieronder.. de 10 is promes hij is de 8 of de 6 of de bank!

20 oktober 2019 om 11:55

Dan hoef je hem nog niet te verkopen. Donny is een nummer 10. Dat hij dan als 8 of 6 gebruikt wordt ligt niet aan hem, maar aan ten Hag.

Het probleem is dat er deze week nog 2 belangrijke wedstrijden zijn. Dus wilde ten Hag spelers rust geven. Maar ja, Mazraoui is al tijden niet in vorm en moest linksback spelen. Ik weet dat Nico geschorst was, maar ik had verwacht dat Martinez daar zou spelen. Alvarez kreeg rust, maar kwam op een stom moment in het veld. Dest is een leuke speler, maar kan nog geen 90 minuten top spelen. Het laatste kwart van de wedstrijd gaat hij dan vermoeidheidsfoutjes maken. Toen moest hij ook nog naar de andere kant en daar moest hij ook nog aan wennen. Het gevolg van alle omzettingen was dat het samenspel niet optimaal was. Elf bvtjes is gewoon overdreven. Neres viel trouwens ook dramatisch in, niet vreemd, want hij mist spelritme, want hij maakt te weinig minuten.

Gisteren heeft niets met tactiek te maken maar alles met mentaliteit. Het was niet eens onderschatting maar gewoon geen bereidheid om energie in de wedstrijd te steken. Ziyech heeft het al eens aangegeven dat hij het soms best lastig vond om zich op te laden voor dit soort wedstrijden. Kijk als ze er een keer geen zin in hebben dan moet de trainer direct ingrijpen. Gewoon een statement maken en je vedettes in de rust wisselen. Ziyech, Tadic en Blind wisselen. Gooi er 3 jonge honden in die wel willen. Gewoon als trainer even laten voelen wie de baas is. Kom op zeg het was tegen Rkc. De slechtste nummer laatst in de Eredivisie allertijden met maar 1 punt. Het is nog dom ook. Als ze het eerste half uur echt gas geven staan ze met 3-0 voor en kunnen ze daarna freewheelen. Nu moeten ze aan het eind zelfs verdedigend wisselen om de wedstrijd over de streep te trekken.

Gelukkig heeft RKC weinig scorend vermogen voorin anders waren die kansen voor rust er wel in gegaan. Heel jammer dat Ajax het lastig heeft tegen de kleinere clubs vanwege onderschatting. Gelukkig heeft Ajax de 3 punten maar RKC had zeker meer verdiend ook al kunnen hub ook alleen maar voetballen tegen Ajax, PSV en Feyenoord zo fel heb ik ze dit seizoen nog niet zien spelen. Op PSV en Ajax na.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Wormuth: ‘Ik denk dat Ten Hag zegt: ‘Win met 10-0 van Heracles’’

Ajax hervat de Eredivisie na de interlandperiode zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van trainer Frank Wormuth bleek vorig seizoen een lastig te nemen horde voor de Amsterdammers,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren