Santos verklaart oorlog aan Ajax: ‘Gestraft worden zúllen ze’

Zaterdag, 12 oktober 2019 om

Ajax werkt op onreglementaire wijze aan de komst van Giovanni Manson Ribeiro, aldus voorzitter José Carlos Peres van Santos. De pas zeventienjarige middenvelder staat al enige tijd in de belangstelling van de Amsterdammers, die echter geen transfersom willen betalen. Peres wil naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS) stappen en pleit voor een transferverbod voor Ajax.

Volgens Braziliaanse media heeft Giovanni op dit moment geen profcontract bij Santos. De jongeling heeft een amateurcontract dat doorloopt tot en met januari 2020. Het Braziliaanse Terra stelt dat de club en het talent vooralsnog geen overeenstemming weten te bereiken over zijn salaris in een profcontract. Santos is van oordeel dat geïnteresseerde clubs desondanks ook een geldbedrag moeten overmaken om het amateurcontract af te kopen.

De jongeling reisde in mei af naar Amsterdam voor een gesprek met Ajax; hij sprak ook met andere clubs uit Europa. De woede van voorzitter Peres lijkt zich echter vooral tot Ajax te richten. In 2017 nam de Eredivisionist op vergelijkbare wijze Danilo Pereira da Silva over van Santos en dat is men nog niet vergeten in Brazilië. Bij het CAS zal Peres pleiten voor een transferverbod voor Ajax, zo maakt hij duidelijk aan Energia FM.

"Ajax haalde Danilo bij ons weg in 2017 en probeert het nu met een tweede speler", zo klinkt het. "Het is de topscorer van onze beloftenploeg. Het zal even duren voordat Ajax gestraft wordt, maar gestraft worden zúllen ze. Ze zullen moeten betalen en ik hoop dat ze een transferverbod van twee seizoenen krijgen." Giovanni wordt in januari 2020 achttien jaar en zou dan de overstap kunnen maken naar Europa. In mei werd behalve Ajax ook Chelsea genoemd als potentiële nieuwe werkgever; Giovanni ging op bezoek op Stamford Bridge en werd gefotografeerd met toenmalig Chelsea-ster Eden Hazard.Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Weet iemand het verschil tussen een amateur- en een profcontract? Maakt dat verschil m.b.t. Een transfersom?

12 oktober 2019 om 18:37

zover ik weet is een amateur contract een contract waar geen enkele voorwaardes aanzitten voor de club en voor de voetballer, een amateur contract is om je te bewijzen wat daarna een prof contract word, soort van een tijdelijke contract naar een vast contract. als ik fout zit, hoor ik het graag!

12 oktober 2019 om 19:59

Een makkelijker vergelijking is als een energiecontract. Wanneer je een variabel contract hebt dan kun je overstappen waneer je wilt zonder een boete te hoeven betalen en wanneer je aan een contract zit dan kun je niet overstappen zonder een boete (meestal wordt dat vergoed/transfersom door de volgende leverancier) dus Santos heeft geen poot om op te staan. Het staat vrij om als profclub, amateurvoetballers te benaderen. Ze moeten intern maar boos zijn dat ze hem niet eerder een contract hebben gegeven als ze zo balen dat hij gewillig is door buitenlandse clubs.

13 oktober 2019 om 08:54

Een amateurcontract bestaat niet. Dat is geen contract maar een inschrijving zoals jeugd- en amateurvoetballers die in NL ook hebben. De term " Prof " is afkomstig van woord professie en dat betekent weer beroep. Een profvoetballer is dus iemand die een beroep uitoefent en daar een vergoeding voor krijgt, terwijl een amateurspelers op vrijwillige basis en dus zonder een vergoeding bij een club spelen. Een transfersom betaal je om een doorlopend contract af te kopen en aangezien deze speler dat niet heeft, is hij vrij om een contract bij een andere club te tekenen. Sterker nog, in de berichtgeving staat dat hij een " amateurcontract " zou hebben tot 2020 en zelfs als dat een geldig contract zou zijn, zou hij volgens de Fifa regels in januari bij een andere club mogen tekenen, alleen kan hij dan pas in juli bij zijn nieuwe team aansluiten als die geen transfersom zou willen betalen. Dat transferverbod gaat er dus niet komen en de Fifa zal sowieso geen club een transferverbod op gaan leggen, terwijl er geen sprake is van een professionele relatie is tussen speler en club. Dat zou een straf zijn die in geen enkele verhouding staat tot de overtreding als daar überhaupt al sprake van is. Als deze speler bij Santos is opgeleid, zal Ajax hem uiteraard wel een opleidingsvergoeding moeten betalen, dat is immers een vergoeding voor de opleidingskosten en niet voor het afkopen van zijn contract. Ook voor spelers die geen contract hebben, zijn die kosten natuurlijk gemaakt. Deze man raaskalt maar een eind weg en is duidelijk gefrustreerd door de gang van zaken, maar daarvoor moet hij vooral de schuld bij zichzelf zoeken, juridisch heeft hij geen poot om op te staan.

13 oktober 2019 om 09:12

" Een makkelijker vergelijking is als een energiecontract ". Dat is wel makkelijker, maar die vergelijking gaat volkomen mank. Omdat in een energiecontract sprake is van een tegenprestatie in de vorm van een lagere eenheidsprijs. Ook is het zo dat als je zo een contract hebt en de leverancier tijdens de looptijd van het contract een prijsverhoging doorvoert, je dat contract eenzijdig kunt opzeggen omdat de voorwaarden zijn gewijzigd. Een amateurvoetballer speelt voor niets en dus is er helemaal geen sprake van tegenprestatie en dus ook niet een contractuele overeenkomst. Een onkostenvergoeding geldt niet als tegenprestatie aangezien dat een vergoeding is voor gemaakte onkosten en niet voor de prestatie zelf. Als je een contract verbreekt, moet je meestal een schadevergoeding betalen wegens contractbreuk. Die schadevergoeding is echter niet een willekeurig bedrag, maar een bedrag dat is gebaseerd op de daadwerkelijk geleden schade. Als er geen sprake is van een tegenprestatie, kan er ook nooit sprake zijn schade, hooguit van een nadeel. En zal de rechtgevende instantie ook geen schadevergoeding opleggen, hooguit een boete. Je kunt een amateurvoetballer dan ook veel beter vergelijken met iemand die vrijwilligerswerk doet, ook daaraan kan een organisatie die dat werk aanbiedt, geen enkel recht ontleden als die vrijwilliger er op een dag geen zin meer in heeft en niet komt opdagen. Het woord amateur komt uit het Frans en betekent daar " liefhebber ". Een amateur geldt als is iemand die een vaardigheid, een hobby of een ambacht uit liefhebberij en op een niet-professionele basis en onbetaald uitoefent. En dus kan er bij een amateur nooit sprake zijn van een contractuele situatie omdat daarvoor een tegenprestatie vereist is. Bovendien hangt het bij de vraag in hoeverre er sprake is van juridische contractbreuk als iemand afspraken niet nakomt of verbreekt en hoe zwaar dat weegt, af van de aard van de tegenprestatie.

12 oktober 2019 om 18:37

Amateurcontract is op vrijwillige basis gegen een onkostenvergoeding. Dat betekent dat als je morgen ergens prof kunt worden je morgen weg bent. Je staat namelijk nergens als prof geregistreerd.

12 oktober 2019 om 19:06

Je bent dus een soort stagiair?

12 oktober 2019 om 19:10

Snuffelstage ja

12 oktober 2019 om 19:15

Volgens mij heeft dat te maken met bescherming voor kinderen. Zodat clubs ze op hun 15e geen contract voor 20 jaar aanbieden met een hongerloontje.

13 oktober 2019 om 16:52

Nee hoor. Deze jongen is 17. Pas als hij volwassen is wil Ajax hem eventueel aantrekken.

12 oktober 2019 om 21:11

Dit zegt de Fifa er over:status of players: Players participating in organised football are either amateurs or professionals..a professional is a player who has a written contract with a club and is paid more for his footballing activity than the expenses he effectively incurs. All other players are considered to be amateurs.wanneer een amateur speler ergens anders binnen 2 en een half jaar een prof contract tekend moet er nog wel een opleidingsvergoeding betaald worden. Deze worden per land jaarlijks bepaald dus ze kunnen hier niet alsnog vragen wat ze willen.

Zeker niet netjes, maar meerdere clubs doen dit dus een beetje jammer om alleen Ajax uit te lichten. Heel veel clubs doen dit zelfs...

12 oktober 2019 om 18:36

Wat is er niet netjes eigenlijk?

12 oktober 2019 om 20:53

Niets. Hetzelfde als de Europese supermachten doen. Ajax staat in haar recht om dit te doen daar hij nog geen profcontract heeft, maar wanneer City dit zou doen met een jeugdspeler van Ajax die nog geen prof contract heeft, is de wereld te klein en wordt er vanuit de fanbase ook boos gereageerd.

13 oktober 2019 om 00:00

Boze berichten ja. Maar niet omdat die jeugdspeler benaderd is door een topclub, maar omdat ze het kansloos achten dat hij daar slaagt. Ze gaan er altijd vanuit de een jeugdspeler meer kans heeft bij Ajax, en daar valt wat voor te zeggen.

12 oktober 2019 om 18:45

Omdat hij recent van zaakwaarnemer is veranderd (zelfde als Neres) en andere optie (Chelsea) weg is gevallen (branden zich er niet aan met transferban) hij volgt inmiddels ook Ajax al en was paar weken geleden in Amsterdam al. Ze gaan Ajax uitlichten omdat ze hem aan Ajax denken te zijn verloren.

12 oktober 2019 om 19:15

“zeker niet netjes”....van Santos bedoel je om aan tewerkstelling op amateurbasis te doen..en vooral erg dom aangezien ze daar In het verleden met Perreira ook de fout mee zijn ingegaan...

13 oktober 2019 om 01:21

@r.madrid huh zijn amateurcontract loopt ook nog eens af in januari. Wat is er niet netjes? Volgens regelementen mag je zelfs (bij profcontract) 6 maanden voor afloop onderhandelen met speler zonder clubs toestemming.

13 oktober 2019 om 08:19

Ajax wacht hier in principe totdat het contract is afgelopen. Dit is dus een speler transfervrij binnenhalen, daar is niets mis mee.

13 oktober 2019 om 16:54

Wat is er niet netjes? Een amateur een profcontract aanbieden?

Doet Ajax hier iets wat volgens de regels niet mag dan? Hoe kunnen ze een transferverbod eisen wanneer ze zich aan de regels houden?

12 oktober 2019 om 18:33

Ik neem aan dat ze bij Santos denken dat Ajax eerst de club moet benaderen voordat ze de speler benaderen. Maar wat de regels daarvan zijn weet ik niet, aangezien deze jonge nog een amateurcontract heeft.

12 oktober 2019 om 18:55

Zijn vorige zaakwaarnemer heeft vorig jaar een serieuze poging gedaan hem bij Chelsea te stallen omdat deze Giovanni overhoop ligt met de club. Is naar Londen gegaan etc (zaakwaarnemer heeft betere connecties daar dan elders) en op foto met Hazard (volgensmij zelfde management op dat moment) etc. Uiteindelijk is dat niet door kunnen gaan omdat hij 17 was en er gekeken werd naar Chelsea ivm te jong aantrekken spelers. Sinds enkele weken (maand of 2 schat ik) lijkt keuze op Ajax te zijn gevallen met nieuw management (zelfde als Neres) als gevolg. Ook volgt(of volgde) hij Ajax en enkele spelers inmiddels, waaronder spelers uit de o19 zoals Ünüvar.

12 oktober 2019 om 19:44

Oke thanks voor de update. Dan nog vraag ik me af wat Ajax in deze fout zou hebben gedaan. Lijkt me sterk dat Santos hiermee een sterk verhaal heeft. Ik bedoel als hij niet een profcontract tekent bij Santos dan mag Ajax hem toch gewoon benaderen zodra zijn amateurcontract is verlopen.

12 oktober 2019 om 19:49

Er zijn best wat regels rond, in theorie is een club fout bezig als ze een speler die onder contract staat benaderen achter de rug om van de huidige club. Zeker als er bedragen genoemd worden is dat glad ijs. Ajax is vorig seizoen op de vingers getikt door Anderlecht voor zoiets bijvoorbeeld, redelijk binnenkomers (net als Liverpool trouwens, allebei zouden spelers van Anderlecht direct hebben benaderd achter de rug van de club om, Sardella in geval Ajax, Doku in geval van Liverpool)

13 oktober 2019 om 01:23

@wolterx maar zijn contract loopt jan af. Ajax hoeft niet de club te informeren. Verder ken jij deze speler? is het wat? of weer een Danilio?

13 oktober 2019 om 08:21

Ajax mag dit doen, omdat het contract afloopt binnen een half jaar. Of dat geldt in ieder geval voor spelers boven de 18. Hoe dat met minderjarigen zit weet ik niet helemaal. En ik weet niet of Braziliã« wel of niet onder het Bosman-Arrest valt. Volgens mij niet, en als dat zo is dan moet Ajax wel degelijk een transfersom betalen.

12 oktober 2019 om 18:34

Vraag ik me ook af. Moeten ze eerst toestemming vragen van de club om met de speler te mogen praten? Maar er wordt toch nog niet echt onderhandeld? Als hij niet bijtekent is hij in januari gewoon transfervrij. Engelse clubs plukken zo ook Eredivisie clubs kaal, omdat jeugdspelers niet bij willen tekenen...

13 oktober 2019 om 16:55

Volgens de regels is er niets mis. Voorzitter Santos slaat wartaal uit. Je kan pas na het Cas als je eerst bij de Fifa hebt geprocedeerd.

Als hij geen profcontract heeft hoef je helemaal niets af te kopen, Amateurcontract is totaal niet relevant, leuk geprobeerd

12 oktober 2019 om 18:33

Toen o.a. de gebroeders Hofstede de overstap maakten naar het profvoetbal, ontving OVC wel degelijk geld. Bij jeugd is dat niet van toepassing.

12 oktober 2019 om 18:36

Santos zal ook wel een opleidingsvergoeding krijgen. Geen transfersom

Halve gare heethoofden, er is geen contract en schijnbaar wil Giovanni dit niet tekenen bij Santos. Dus Ajax hoeft geen toestemming te vragen.

12 oktober 2019 om 20:59

En hoezo zijn Chelsea, Barca en Atletico wel daarvoor bestraft dan? Er zijn wel degelijk regels over, anders konden ook die clubs niet bestraft worden.

12 oktober 2019 om 21:36

Er zijn inderdaad een heleboel regels over (die kun je gewoon downloaden op de fifa site als je ze een keer na wil lezen).waar Santos in dit geval denk ik geen gelijk heeft met betrekking tot het breken van regels zit hem in 2 zaken. De leeftijd van de speler, onder de 16 zijn jeugdspelers extra beschermd en in pricipe mogen spelers onder de 18 geen internationale transfer maken, maar deze jongen is al 17 dus ook als Ajax een jaar geleden al contact had met deze speler gaat dit niet op en als hij pas op zijn 18 gaat dan gaat ook die regel niet op. Daarnaast is er de contact status van deze speler, bij amateur spelers moet je niet vooraf de club inlichten dat je met een speler in gesprek bent.vooropgesteld dat de informatie in dit artikel klopt lijkt het meer frustratie van Santos dan dat ze kans van slagen hebben. Van Barca en Atletico weet ik niet wat ze gedaan hebben. Chelsea zit bij mij ongeveer om de hoek dus dat kreeg ik iets meer mee. Daar ging het vooral om het contracteren van internationale spelers onder de 18 waana ze vervolgens probeerden om het zo te laten lijken dat dit niet het geval was (bijvoorbeeld door ouders te betalen in plaats van de speler). Het ging hier ook niet om een speler (nog een reden waarom Santos niet veel kans maakt) maar om een stuk of 30.

Misschien is het een geval van mis-management en had je je topscoorder van het beloftenteam allang een professioneel contract moeten geven? Altijd dat gezeur achteraf.

12 oktober 2019 om 18:48

Hebben ze al gedaan, hij (volgens verhalen zijn familie) ligt al maanden overhoop met de club. Ook hele periode niet mogen trainen etc, dit speelt al enkele maanden. Hijzelf denkt weg te mogen, club is van andere mening.

12 oktober 2019 om 19:01

Een klein stukje lezen doet wonderen: de club en speler worden het niet eens.. Niet iedere club heeft de begroting van Ajax; dat zouden wij als Feyenoorders moeten weten denk ik zo. Waar bijv. heel de A1 (let op: bijvoorbeeld!) een contract heeft, is dat bij Santos - en ook bij ons - niet zo. Ik weet niet wat de regels omtrend het aantrekken van spelers met een amateurcontract zijn, maar als Ajax fout gehandeld heeft, mag daar best wat van gezegd worden. Ik vel verder geen oordeel, want ken de ins en outs niet zoals ik aangaf.

12 oktober 2019 om 19:31

Roman, ik kan prima lezen maar vertel me eens wat Ajax fout doet dan? Ik heb het over mis-management. Santos had die jongen al veel eerder moeten binden? En heel simpel, wil ie geen profcontract tekenen bij Santos, dan is ie vrij om te gaan en staan waar ie wilt. Een amateurcontract is eigenlijk een leeg contract. Puur onkostenvergoeding, kan je een profcontract tekenen dan hoeft de andere club zich niet eerst te melden bij de club. Amateur is geen prof.

13 oktober 2019 om 16:59

Ajax heeft niet fout gehandeld. Speler is nog geeneens aangetrokken. Ajax heeft intresse in een amateur speler. Dat is alles.

Face it: als je er niet in bent geslaagd om het contract te verlengen van een speler die bijna transfervrij is, dan heb je gewoon pech gehad. En volgens mij heb je sowieso amper een poot om op te staan als die speler slechts een amateurcontract heeft. En een transferverbod voor twee jaar? Op basis van wat?

12 oktober 2019 om 18:39

Gewoon frustratie denk ik dat Ajax daar voor de 2de keer een groot talent weg haalt voor niks. Wat terecht is natuurlijk want zo voelt Ajax zich ook als er weer 2 naar Engeland gaan, maar je hebt juridisch waarschijnlijk geen poot om op te staan en heb je gewoon pech.

12 oktober 2019 om 18:49

Danilo zou uiteindelijk volgens Telegraaf zo'n 2 miljoen hebben gekost in soortgelijke situatie. Probleem hier is dat deze speler te jong is om te mogen transfereren naar Europa op dit moment, daar zit denk ik het hakkel puntje.

12 oktober 2019 om 18:57

Maar dat gebeurt toch vaker? Bij Traore stond het ook al lang vast dat hij zou komen voor zijn 18de, zelfde met Vinicius naar Real, zelfde met mauro naar psv, etc.

12 oktober 2019 om 19:39

Tuurlijk gebeurt dat vaker, maar zou me er niet aan durven branden. Je kan tientallen voorbeelden in Nederland bedenken met te jonge jeugdspelers, ze zullen weten wat ze doen maar het lijkt me gevaarlijk spel dit. Een Pools spelertje van 13 ofz (Jan Faberski) denkt als paar jaar speler van Ajax te zijn en komt geregeld op stage, speelt soms toernooien mee etc. Dat kan gewoon niet zuiver zijn, net zoals Mauro Jr naar PSV wat ook al jaren speelde of Cerny naar Ajax.

12 oktober 2019 om 20:29

Heel zuiver is het niet inderdaad. Zal waarschijnlijk ook met een sisser aflopen (denk ik).

12 oktober 2019 om 19:43

Is het punt niet dat als je een transfer wil je eerst met de club in gesprek gaat. Nu kan Ajax allerlei beloftes maken en advies geven aan een minderjarige zodat dit voor hun het gunstigste is. Lijkt me dat dit een overtreding is van internationale regels van CAS. Enige is of dit bij een amateur contract ook geldig is.

13 oktober 2019 om 17:02

Het is zelfs geen verlenging. Speler is amateur. Geen prof. Wil Ajax hem aantrekken dan kost dat een opleidingsvergoeding. Vergelijkbaar met al die Nederlandse talenten die naar Engeland gaan op jonge leeftijd.

Las dit net al op een andere website en om eerlijk te zijn vraag ik mij dan af waarom Santos een rechtszaak wilt aanspannen? Ajax wilt hem pas in januari 2020 overnemen en dan is zijn (amateur)contract bij Santos afgelopen en dan staat Ajax toch gewoon in hun recht, net als Giovanni? Verder mag je, voor zover ik weet, een speler die transfervrij is benaderen in z'n laatste contractjaar als club-zijnde. Misschien dat ik het verkeerd heb. En Giovanni heeft toch ook gewoon het recht om een contractaanbod van Santos te weigeren en in gesprek te gaan met andere clubs? Vind het allemaal maar vaag. Ja, Santos is met Danilo en nu misschien met Giovanni misschien twee (en sowieso een) talent(en) kwijtgeraakt maar Ajax zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje als wat Santos meemaakt met de afgelopen jaren o.a Redan, Dilrosun, Familia Castillo (weliswaar teruggekeerd), Malen, Fosu Mensah, etc. en Ajax spant toch ook geen rechtszaak aan (omdat ze weten dat het geen zin heeft)? Overigens las ik ook op een andere website dat het management van deze Giovanni juist weer boos is op Santos, want die kwamen maar niet met een nieuw en/of verbeterd contract en pas vanaf het moment dat Giovanni in gesprek is gegaan met o.a Ajax, ondernam Santos pas actie.

12 oktober 2019 om 18:36

Misschien mogen Europese clubs geen spelers onder de 18 benaderen buiten Europa, net als in NL geen spelers onder de 16 benaderd mogen worden door andere Europese clubs buiten NL.

12 oktober 2019 om 18:42

Dat lijkt me onzin. Al die jeugdspelers die naar Engeland gaan worden op hun 14/15de al benaderd en tekenen op hun 16de al in Engeland. Real kocht volgens mij Rodrygo en Vinicius ook al toen ze 16 waren. Lijkt me niks met leeftijd te maken hebben.

12 oktober 2019 om 19:06

Dat is zeker geen onzin, maar of het hier van toepassing is, is een heel ander verhaal. De Engelse clubs betaalden de clubs van die talenten wel degelijk, alleen is Chelsea gestraft omdat ze de regels overtraden. Real betaalde idem de afkoopclausule van de spelers, maar ze kwamen pas toen ze 18 werden (deze jongen is bijna 18, I know). Ik ken de regels omtrent de amateurcontracten niet, maar zover ik wel weet van mijn eigen vereniging, moet je die wel afkopen. Stel Katwijk heeft iemand voor drie jaar vastgelegd en na twee jaar komt er een profclub, moet er betaald worden.

12 oktober 2019 om 19:09

Zytto, Als ik het goed heb heeft Chelsea een transferban omtrent leeftijden, benadering en contracten. (16?)

12 oktober 2019 om 19:34

4fRedondo heeft volgens mij gelijk. Als niet-EU speler onder de 18 mag je niet voor een Europese club spelen. Je mag ze contracteren vanaf 16 jaar, spelen mag vanaf 18. Vinicius en Rodrygo zijn gekomen vanaf hun 18e verjaardag. Deze Giovanni zal ook pas mogen komen als ie de 18 grens is gepasseerd.

12 oktober 2019 om 19:35

Kleine toevoeging, tenzij hij een dubbel paspoort heeft (veel Brazilianen en Argentijnen hebben een Italiaans, Spaans of Portugees paspoort ivm voorouders). Met EU paspoort mag het vanaf 16 jaar.

12 oktober 2019 om 20:31

Ja dus dit lijkt me dan ook niks ernstigs, omdat hij waarschijnlijk bij Santos blijft tot zijn contract af loopt en dan is hij 18 jaar.

12 oktober 2019 om 21:46

internationaal mogen spelers onder de 18 niet gehaald worden (alleen binnen de EU is dit niet 18 maar onder de 16).dit is de reden van de transfer ban die Chelsea nu heeft bijvoorbeeld.er zijn echter wel uitzonderingen op die regel. bijvoorbeeld wanneer de ouders van een jeugdspeler verhuizen. Je zou het dus op kunnen lossen door ouders een baan aan te bieden, voor spelers uit de EU is dit vrij simpel omdat hun ouders hier in de UK gewoon mogen werken. Voor ouders van buiten de EU moet je al werkvergunningen e.d. aan gaan vragen en die krijg je waarschijnlijk niet voor simpele baantjes. Alleen zou deze speler pas op zijn 18 gaan, dus die regel gaat hier zo wie zo niet op.

12 oktober 2019 om 19:28

Na het gesprek met Ajax gingen ze geld ruiken. Gaan nu inzien dat ze te laat waren.

13 oktober 2019 om 08:28

Voor zover ik heb kunnen nagaan geldt het Bosman-Arrest enkel binnen de EU, en houdt de Uefa verder ook vast aan die regels. Ik weet dat in Mexico nog een transfersom betaald moet worden als een speler al transfervrij is. En volgens mij is dat in de meeste niet-Europese landen zo. Ik denk dus dat het daarover gaat, want ze mogen hem normaal gezien benaderen omdat hij nog maar een contract van een half jaar heeft.

13 oktober 2019 om 17:04

Deze jongen is amateur. Dus geen transfersom.

Als je je zo druk maakt waarom heeft de speler geen fatsoenlijke professionele contract

12 oktober 2019 om 19:18

Omdat de speler dat niet wilt tekenen. En dat hoeft hij ook helemaal niet. Er is dus niks aan de hand. Ajax speelt dit gewoon slim.

Clubs mogen spelers benaderen als een contract binnen 6 maanden afloopt. Dus wat is het probleem?

Wat zit Santos toch te janken?het mag gewoon volgens de regels, deze Giovanni heeft nog een contract tot 1 januari 2020, dus als je in de zomer met zijn zaakwaarnemer praat van Giovanni heeft hij nog een half jaar contract.een club mag met een speler praten buiten de club om als een speler nog maar een half jaar contract heeft, en dat zijn contract dus afloopt.dus Ajax heeft niks verkeerd gedaan volgens de regelementen... wat een jankers... moet schijnbaar een heel groot talent zijn, want hij zou in eerste instantie naar Chelsea gaan, maar door de transferban konden hun Giovanni niet meer halen, anders was hij naar Chelsea gegaan.dit is gewoon een zure reactie van Santos, een club die gratis een toptalent kwijt gaat geraken.

Twee jaar nog wel, volgens mij overdrijft deze aardige man een beetje. Ben niet zo naïef om te denken dat ook Ajax wel eens niet chique handelt, maar ik zou dan wel eens willen weten hoe clubs onze spelers benaderen. Wie weet wat er allemaal rond Unuvar gebeurt? Ik wacht gewoon rustig af.

Volgens mij doet Ajax hier niets illegaals of strafbaars. Ajax benaderd een jonge, contractloze speler. Als alle clubs die dat deden een transferverbod voor 2 jaar kregen, kunnen we net zo goed de transferperiodes helemaal afschaffen. Als Santos de speler wil of wilde houden, hadden hun overeenstemming moeten bereiken met de speler en diens zaakwaarnemer. Nu mag hij verder kijken. Santos stelt zich in deze heel kinderachtig op. Dadelijk worden ze nog boos als een speler van Santos uit zijn contract is gelopen (dus transfervrij is) en een andere club hem in dienst neemt.... Ik vind het positief dat Ajax op zoek is naar buitenkansjes. Danilo bevalt me ook wel. Of hij het gaat redden is de vraag, maar ik vond hem wel een toevoeging in zijn leeftijdscategorie en zie potentie.

Ik vind het bijzonder hoeveel juristen er op deze app zitten. Iedereen lijkt precies te weten hoe de regels zijn voor een minderjarige speler uit Brazilie en ook wat er allemaal in het contract staat van deze jongeling. De meest mensen hier lijken ervan overtuigd dat er niets mis is met deze handelswijze in juridisch opzicht. Ik zou willen dat ik net zoveel juridische kennis bezat. Oh well...

13 oktober 2019 om 17:07

Ajax is niet gebonden aan Braziliaans recht. Ajax heeft alleen met de Fifa, Uefa, Nederlands en Europese regels en wetten te maken.

Gaan het wel zien of ze die stap daadwerkelijk zetten, en als die gezet is wat het CAS vind. Ik maak me er niet zo druk om. Zal als het tot een zaak komt wss wel even duren voordat het tot een uitspraak komt

13 oktober 2019 om 17:08

Ze zullen eerst naar de Fifa moeten. Je kan allen in beroep bij het CAS.

Hier gaat hij niks mee bereiken. Ajax doet niks verkeerd en ook niet de enige die interesse toont in die speler.

Danilo wie? Ik ben geen deskundige op het gebied van arbeidsrecht maar als iemand een amateur contract heeft dan is hij toch vrij om te gaan en staan waar ie wil?

Nou Carlos Perez moeten we nou bang worden ofzo jij bent een gore maffia kerel van een kansloze club als Santos.

Haha kalm aan joh clown. Geef hem een langer contract, dan lopen ze niet 1 voor 1 gratis de deur uit.

Oei, die zijn boos daar bij Santos. Geef ze een tonnetje. Zullen ze hun tranen wel mee kunnen drogen denk ik.

13 oktober 2019 om 08:46

Waarom zou Ajax ze een ton geven als dit niet nodig is? Dan stimuleer je juist clubs om zoveel heisa te maken.

13 oktober 2019 om 10:25

Dan geven we ze niks. Ajax ligt daar niet wakker van he.

Dacht dat Ajax wel betaald had voor Danilo? Maar goed, dit klinkt niet alsof Ajax onreglementair gehandeld heeft.

12 oktober 2019 om 19:55

Rond de 2 miljoen volgens Telegraaf inderdaad.

12 oktober 2019 om 20:01

Ah precies, nog best een goed bedrag voor een jeugdspeler, neem aan dat hij bij Santos ook nog niet in het eerste speelde.

12 oktober 2019 om 20:10

Nee klopt, bij Santos o20 speelde hij toen. Was best een vreemde transfer aangezien hij niet het beste talent was bij Santos, deze jongen is dat wel.

Het is nooit leuk om talentvolle spelers voor een appel en ei te verliezen. Ajax weet daar in ieder geval alles van af. Helaas leven we in een kapitalistische wereld waar geldt, eet of wordt gegeten.

Als die voorzitter te schraal is om zijn talenten een profcontract te geven, dan moet-ie niet zitten zeiken als andere clubs komen buurten voor zijn talenten.

Gewoon gerechtsmatig handelen heet zoiets als hij18 word mogen ze nog blij zijn dat ze een transfersom krijgen. Normaal gesproken hoeft er voor een jeugdspeler en in dit geval 17 jaar jeugdcontract hoeft er alleen maar opleidings vergoeding betaald te worden als hij ze contract uitloop of zelf weg wil

Nou, dan kunnen we vanuit NL ook nog aardig wat straffen verlangen van de Engelse clubs die de pareltjes op vroege leeftijd wegkapen. Voor hun zestiende al. De jongen van 17 had allang een contract kunnen hebben. Doe je dat niet, loop je dit risico.

Ach dit is typisch iets voor een Zuid Amerikaanse club om te proberen toch nog geld voor de speler te krijgen. Zelfs pure onzin verkondigen dat Ajax een transferverbod voor twee seizoenen moet krijgen wordt aangehaald in de poging nog geld voor deze speler te krijgen. Terwijl iedereen weet dat dit toch nooit gaat gebeuren.

Die straf zal Ajax nooit krijgen anders zou de gehele Engelse top al een transferverbod hebben van jaren vanwege de jeugd die zij overal weg kapen... vind het zelf alleen niet zo netjes van mijn club omdat wij zelf ook vaak slachtoffer zijn van deze praktijken van united Chelsea en noem ze maar op!

Juist ja Santos sleep ajax voor het gerecht,goedkoop kopen en daarna zo duurmogelijk verkopen,opleiden van hun eigen spelers is nu bij zaak geworden....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Santos

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Flamengo8143
2.Palmeiras6827
3.Santos6520
4.Gremio5622
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Santos.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren