Van der Vaart pareert Babel bij DWDD: ‘Daar zit geen kern van waarheid in’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Rafael van der Vaart kan zich niet vinden in de kritiek die Ryan Babel onlangs gaf op De Grote Vier. Volgens Babel is het huidige Oranje meer een team dan in de tijd van Van der Vaart, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben. "Ik vind niet dat daar een kern van waarheid in zit", aldus Van der Vaart woensdagavond in De Wereld Draait Door.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door bereta)

VdV heeft wel gelijk. Die verdomde kleine teen en Babel had dit nooit gezegd in de pers over de grote 4.

9 oktober 2019 om 21:17

Heb gekeken en het viel allemaal wel mee hoe VDV het uitlegde. Had al wel verwacht dat er een aantal quote wat opvallender op VZ zouden terugkomen en hier is dan de eerste.

9 oktober 2019 om 21:25

Babel doelt waarachijnlijk op de gebrekkige verdedigende kwaliteiten van vd Vaart en Sneijder destijds. Verdedigend is Oranje nu absoluut meer een eenheid dan met die 2. Sneijder stond toen onder grote kritiek,omdat ie nooit verdedigde,en vd Vaart verdedigde zo zwak,dat Spanje de beslissende goal kon maken. Nu zie je zelfs Depay consequent verdedigende taken uitvoeren,dit Oranje is echt meer een mechanisme dan destijds met die 4,die nooit verdedigden.

9 oktober 2019 om 21:26

Moest je dat nou echt oprakelen? Pfff...ik had het net weer even weg gestopt 😭

9 oktober 2019 om 23:32

Dan zijn we wel selectief. De een op een van ik meen David Villa op Stekelenburg vergeet iedereen. Dan was het 1-1. Resultaat identiek.

10 oktober 2019 om 00:43

Alleen kwam Robben 2x de teen van Casillas tegen die wedstrijd.

10 oktober 2019 om 02:46

Laten we niet vergeten dat Spanje veel sterker was en in de eerste helft al 3-0 voor had moeten staan. Daarbij had Nederland zeker een helft met 10 man moeten staan. Het was eerder dat het geluk heel de wedstrijd in het voordeel van Nederland was, op dat ene momentje na.

Als ik terugkijk naar het EK 2008 en het WK 2010 vond ik Oranje zeker een eenheid. In 2008 met extreem goed combinatievoetbal, daarvoor moet je zeker een team zijn, anders gun je elkaar de bal niet. In 2010 als een extreem efficiente machine, ook daarvoor moeten alle 11 neuzen op het veld dezelfde kant op staan. Dus wat Babel zegt vind ik zelf ook een beetje onzin. Verder heeft Van der Vaart gelijk: tegenwoordig vinden we het belangrijker dat een speler 14 KM heeft afgelegd dan dat hij spelers voor de keeper zet. Jammer dat de klassieke nummer 10 niet meer echt bestaat, kon vroeger genieten van spelers als Riquelme, Pablo Aimer, Van der Vaart, Deco etc.

9 oktober 2019 om 21:12

Met firmino schuift die positie een beetje op naar de spits wat zorgt voor diepgang . Wat die man af en toe laat zien is genieten.

9 oktober 2019 om 21:21

Ja true, een valse 9 is nu het meest vergelijkbaar, zo'n spits die de hele tijd uitzakt. Maar vind ik toch anders dan een klassieke 10, maar dat kan ook de romanticus in mijn zijn.

9 oktober 2019 om 21:15

Cazorla! Heerlijk om naar te kijken.

9 oktober 2019 om 21:23

Coutinho bij Bayern en Felix bij Atletico zou je ook als nummer 10 kunnen beschouwen.

9 oktober 2019 om 21:34

En vergeet 2014 niet, we hadden helemaal geen sterke selectie maar door een goed werkend systeem en hard werken werden we toch 3de. Een keeper die wordt gewisseld tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld, om daar mee om te gaan moet je wel echt een team zijn en elkaar alles gunnen om zoveel mogelijk te bereiken. 2010 was wel het ultieme voorbeeld inderdaad. In 2014 waren er ook heel veel verschillende spelers belangrijk die geen basis stonden zoals Fer, Krul en Depay dat zegt ook wel iets..

9 oktober 2019 om 21:35

Klopt, 2014 was ook echt het team (en een uitblinkende Robben) die het mogelijk maakten. Maar ik haalde 2008 en 2010 aan, omdat er toen nog een grote 4 was (waar Babel naar refereert). Dat was in 2014 niet meer.

10 oktober 2019 om 00:16

Ach kom op, zo’n arbeidersgroepje heeft toch niks te maken met de voetballende kwaliteiten die tussen Engeland ‘96 tot ‘2010 voorradig waren (afgezien van presteren). Ja Van Gaal deed het goed, maar dat was objectief gewoon pure armoe

10 oktober 2019 om 11:33

Nee daar heb je gelijk in al had je nog wel Sneijder, Robben en van Persie. Van der Vaart was sowieso al de minste van de 4 en geen basisspeler op WK 2010..

9 oktober 2019 om 21:45

Ik vond Oranje juist in 2010 niet echt een team, misschien op de 2e helft in Brazilie na. Je merkte heel goed dat heel het team was afgesteld op de 4 voorin, en dat vooral Sneijder en Robben de ‘mannetjes’ moesten zijn. Alle wedstrijden waren vrij moeizaam, en dat kwam vooral door de tactiek waarbij de vier voorin het maar moesten uitzoeken terwijl je daarachter een ontzettend verdedigend blok had. 2008 was in dat opzicht beter waarbij er bij vlagen echt lekker werd gespeeld, 2010 was naar mijn mening pure efficientie met een beetje geluk, en 2014 was echt een team die voor elkaar door het vuur ging + een uitblinkende Robben en de gekke ideeen van Van Gaal.

9 oktober 2019 om 22:05

Het combinatievoetbal uit 2008 was uit de kunst! Ook al was dat strikt genomen je reinste countervoetbal, maar dat was in die jaren ook geaccepteerd. Ik weet nog dat twee jaar eerder in Duitsland de (halve) finalisten in de meeste van hun wedstrijden niet het meeste balbezit hadden gedurende het toernooi. Babel moet natuurlijk zijn mond houden. Het mag een wonder heten dat die jongen in Oranje met meer opvalt dan alleen zijn roze kapsel - hulde voor zijn opmerkelijke optredens trouwens - maar tot die tijd worstelde hij zijn hele carriã¨re met de bal, zijn doelpuntenproductie en dat achterlijke heupschot van hem. Hij heeft het financieel belachelijk goed gedaan, maar hij mag van jongens als Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart (ook al haalden laatste twee ook niet alles uit hun carriã¨res) de veters nog niet eens aanraken, laat staan strikken! Moet trouwens wel grinniken om de lichte irritatie waarmee Van der Vaart opmerkt dat hij zich nog nooit niet geplaatst had. Die was er in sinds het WK 2016 al niet meer bij en toen was en toen was-ie nog maar 31! Dus om daar nu goede sier mee te maken...

10 oktober 2019 om 00:47

Vaak wordt wel vergeten dat vd Vaart ook altijd meer dan 10 kilometer liep in een wedstrijd. Dat haalde hij bij Tottenham ook bijna altijd, terwijl ie wel altijd na 70 minuten werd gewisseld. Dus met andere woorden, als ie 90 minuten had gespeeld dan was ie ook richting 13-14 km per wedstrijd gegaan.

10 oktober 2019 om 02:49

Dat is niet waar. Hij werd weleens er af gehaald voor een of extra verdedigende middenvelder of een aanspeelpunt in de spits. Niet omdat hij zogenaamd geen 90 min kon vol maken, want dat deed hij bij Nederland grotendeels ook altijd.

10 oktober 2019 om 13:13

Dat is dus wel waar. 5500 minuten in 77 wedstrijden, dat levert 72 minuten per wedstrijd op.

Dat stukje over de nummer 10 die tegenwoordig niet meer wordt gewaardeerd, dat is wel echt zo. Ze zijn er bijna niet meer en de moderne middenvelder moet dynamisch zijn. Hopelijk blijft Ihattaren een echte 10.

9 oktober 2019 om 22:49

In Nederland kan het nog wel. Zie Kokcu en natuurlijk Ihattaren. Maar het valt me op dat de topclubs niet meer zitten te wachten op dit soort spelers. Zie Coutinho bij Barcelona en Ozil bij Arsenal. Drie keiharde middenvelders krijgen de voorkeur en terecht wat mij betreft.

10 oktober 2019 om 02:53

Waarom terecht eigenlijk? Coutinho is niet eens een middenvelder ook maar een linksbuiten die buiten moest blijven omdat de ruimte voor Messi moest blijven terwijl dit Coutinho zijn sterke punt is(bij Brazilië speelde hij in dezelfde periode ijzersterk). Ozil heeft de pech dat Emery er zit. Iemand als Klopp die van tempo voetbal houdt, had gewoon 2 middenvelders achter Ozil gezet.

Van der Vaart zijn probleem is altijd geweest dat hij vroeger geboren had moeten worden. In de mid jaren 90 toen mannen als Dugarry, Zidane, Paulo Sousa, Okocha, Gascoigne, Guti, Redondo, Baggio de spelbepalers waren had hij gewoon 100% wereldtop geweest en hadden clubs als Real hem gekocht en nooit verkocht. Maar ja voetbal is meet atletisch en professioneler geworden. Fysiek had VDV daar meer moeite mee

9 oktober 2019 om 23:13

Midden jaren 90 had hij exact hetzelfde gehad. Bij Real ging het trouwens goed tot dat sylvi ziek werd. Had helemaal niets met zijn fysieke toestand te maken.

De waarheid zit daar ergens tussenin denk ik. Ze waren niet allemaal de beste vrienden en ze vonden zich zelf vast de beste. Dat geloof ik wel. Maar ze konden ook wel gewoon prima samen voetballen, er was heel veel chemie tussen Sneijder en Robben. En Van Persie kon prima voetballen met VDV en Robben (met Sneijder iets minder haha). Ik zie eerlijk gezegd niet die chemie tussen spelers van de huidige generatie.

9 oktober 2019 om 22:34

Wijnaldum en Depay voelen elkaar wel goed aan sinds Koeman er is.

9 oktober 2019 om 23:20

Op zich hebben die twee al een klik sinds ze samen bij PSV hebben gespeeld, dus dat gaat wel wat verder terug

Ik ben het op grote lijnen met hem eens, maar niet het jaartal. Na 2008 van het namelijk niet meer om aan te zien, ondanks dat we in de finale kwamen. Ben ook er blij dat met met dat betonvoetbal niet hebben gewonnen. Zou een schande voor de voetbalwereld zijn geweest.

10 oktober 2019 om 00:30

Het zou zeker geen schande zijn geweest. Kijk maar hoe Frankrijk in 2018 het wk won, dat was misschien nog wel erger.

Haha geweldig antwoord van VDV “ ik heb me nog nooit niet geplaatst”. Miss was dat egoïsme van de grote 4 wel de reden dat ze zo ver raakten altijd en geweldig speelden zoals in 2008

Babel mag in zijn handjes klappen dat hij überhaupt bij Oranje zit. Wat een middelmatige voetballer is dat zeg, goed voor hem dat hij een goede periode doormaakt.

“Wij stonden in wk finales en nu zijn we al blij als we ons plaatsen. Ik heb me nog nooit niet geplaatst “ 😂. Ja zo is het wel. Allweerst weet ik niet of er nou zo veel minder werd meeverdedigt . Bovendien was het ook de opstelling , een mannetje meer op het middenveld dan nu. Speel je 4-3-3 zul je echt moeten mee verdedigen anders wordt je totaal overlopen. Tenslotte was de selectie toen allemaal wat minder poeslief tegen elkaar , maar dat is helemaal niet erg. Soms mag er best gevloekt en gescholden worden . Maar het waren wel persoonlijkheden . Doe van Bommel , Robben , Sneijder , de jong die stonden daar en geven hotseknots begonia voetballers uit IJsland Tsjechië of Zweden geen moment het idee dat er iets te halen viel. Geloof dat er onder van Marwijk in de kwalificatie reeksen geen een keer verloren is.

Was hij er niet bij dan toen Oranje het wk van 2002 misliep?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

457 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Door de komst van Nathan Aké is John Stones verder weggezakt in de pikorde van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren