Berghuis haalt hard uit naar Feyenoord-aanhang: ‘Ik vind het ongelofelijk’

Zondag, 6 oktober 2019 om

Steven Berghuis ging zondagmiddag met Feyenoord pijnlijk onderuit bij Fortuna Sittard (4-2). De uitsupporters van de Rotterdammers schoven hun teleurstelling niet onder stoelen of banken en riepen om het vertrek van trainer Jaap Stam. Berghuis heeft geen goed woord over voor de spreekkoren van de fans.

"Ik vind het ongelofelijk", aldus Berghuis voor de camera's bij RTV Rijnmond. "Ik hoor al 'Jaap rot op' uit het uitvak. En ik hoor ook: 'werken voor je kankergeld.' Dat hoor ik alleen bij Feyenoord. Ik heb dat voor de rest nergens gehoord nog. Ik vind dat soort dingen onbegrijpelijk." Berghuis is van mening dat de supporters meer geduld moeten hebben.

"Kom op, we zijn net bezig. We zijn een heel nieuw team in opbouw, met een goede lijn naar boven. Maar we krijgen nu een aantal tikken. We proberen het zo stabiel mogelijk te hebben, maar we maken fouten op cruciale momenten waardoor je de tegenstander hoop geeft. En dat heeft niks met chemie tussen spelers en trainers te maken. Want: stelden ze die vraag donderdag ook, of niet? Nee."

Stam zelf was minder verbaasd over de negatieve spreekkoren. "Dat kun je verwachten, in deze situatie. We weten allemaal hoe het in het voetbal werkt." De trainer merkt dat de jubelstemming van de afgelopen week snel weer plaatsgemaakt heeft voor boosheid: “Dat mag ook, het is terecht dat de fans kwaad en boos zijn. Dat zijn wij ook, dit is voor iedereen zwaar klote.”


Poll

Ben je het eens met Steven Berghuis?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door jtjevtt)

Pas maar op Berghuis met wat je zegt, het holle bolle legioen is heilig.

6 oktober 2019 om 20:38

Knap en goed dat hij zich uitspreekt. Benieuwd of hij de rekening gepresenteerd krijgt in de volgende thuis wedstrijd. Zou het legioen sieren als hij de volgende thuis wedstrijd nasaal wordt toegezongen om een statement te maken tegen die vreemde spreekkoren.

6 oktober 2019 om 21:02

Iedereen die ooit in de kuip is geweest of een beetje oplet op tv, weet dat tegenstanders en grensrechters werkelijk helemaal verrot worden gescholden. Nog nooit heb ik daar een feyenoordspeler over gehoord, want het legioen is fantastisch. Ja en dan gebeurt het je zelf een keer. Hersenloze mensen maar nu niet verbaasd gaan lopen doen berghuis. Je hoort het iedere thuiswedstrijd en dan laat je het ook gebeuren!

7 oktober 2019 om 12:32

Spelers zeggen er niks over omdat ze niet mogen van de club, omdat die randdebielen dat niet aankunnen dat iemand aanmerkingen op dat gedrag heeft.

6 oktober 2019 om 23:22

Zelf deelt Steven doodschoppen uit wanneer hij gefrustreerd raakt. En ik hoor meneer zich ook nooit uitspreken wanneer het "legioen" Ajax spelers helemaal verrot schelden, of antisemitische spreekkoren van de tribune laat rollen. Waarom nu wel dan? Omdat het om hem gaat? Meest hypocriete reactie van het weekend.

Dat schaam je kapot is niet nieuw en niet gek, dat jaap rot op is ook nog wel ergens te verwachten als je zo bezig bent als Stam dat doet, maar die andere zin.. Jezus hoeveel hersencellen heb je dan? Net zoals dat (kleine) groepje bij Ado: diep en diep triest. En zoals Willem hier ook boven zegt, zal me niks verbazen als Berghuis hier nog last van gaat krijgen ook. Overigens, gewoon voor discussie, welke trainer zou hier nou willen in stappen? En welke trainer zou geschikt zijn voor dit Feyenoord?

6 oktober 2019 om 19:40

Haha en bij jouw cluppie zijn ze heilig zeker? Hoe groter de fanachare, hoe meer hersenloze er rondlopen. Dat is in de hele samenleving zo.

6 oktober 2019 om 21:01

Bij elke club zitten gasten waar we als samenleving afstand van moeten nemen, bij ADO, Feyenoord maar ook Ajax. Maar Giesburts zegt niks verkeerds, je hapt alleen toe omdat hij geen Ajax zegt.

6 oktober 2019 om 21:30

Jammer, had nog het idee om in mijn laatste zin iets neer te zetten over Ajax supporters, want ik voelde deze reactie natuurlijk alweer aankomen. Hoe makkelijk ook. Ik en vele andere Ajacieden met mij zullen net zo verontwaardigd doen als het om Ajax supporters gaat.

7 oktober 2019 om 09:30

Ik vind mijn reactie dan ook niet meer dan logisch. Zowel Feyenoord als Ajax blinken uit in het scanderen van de meest schandalige leuzen. Daarom op zijn minst apart dat je ajax niet noemt.

6 oktober 2019 om 19:40

Van Gaal. Liever niet trouwens want ik weet zeker dat hij dan Feyenoord mee gaat laten doen om de prijzen.

Een 9e plaats is gewoon waardeloos. Maar Stam is niet de enige schuldige, de instelling van de spelers is ook wel echt waardeloos.

6 oktober 2019 om 20:07

Ben ik met je eens, toch vind ik dat een trainer als Stam juist moet weten om ze te prikkelen. AC Milan bijvoorbeeld die zijn nog zo wisselvallig als vorig jaar, maar met Gatusso als coach ca je toch door het vuur wat je ook zou verwachten van een type Jaap Stam.

6 oktober 2019 om 20:16

Kom op, er is wel meer aan de hand. De huidige Feyenoord selectie kan simpelweg niet twee maal per week vol spelen. Dat breekt ze nu dus op. Goed spelen in de EL, dan slecht in de eredivisie. Voor Feyenoord is Europees succes momenteel belangrijker, de eredivisie wordt toch niets dit jaar. Dus beter dan alle kaarten op de EL en de Knvb beker.

hoelang we moeten reizen en wat we er voor over hebben en dan zo n wanprestatie leveren makkelijk praten weer

6 oktober 2019 om 19:41

Ga jij 'Werken voor je k***geld' goedpraten?

6 oktober 2019 om 20:00

Nou, ik ben net als Jesse vanochtend uit mijn bed gesleurd en gedwongen om de reis te maken. Als dat je overkomt dan mag je dat toch roepen?

6 oktober 2019 om 20:03

Ik zeg niet dat ik het goedpraat ik bedoel meer te zeggen kijk eerst kritisch naar je eigen ipv naar de supporters

6 oktober 2019 om 20:08

En z’n hele account ook maar. Het leven is 600000 keer belangrijker dan een potje voetbal, hoe vervelend het dan ook is om naar Limburg te reizen om zo’n puinhoop te moet bekijken, maar dan nog er zijn grenzen.

6 oktober 2019 om 20:13

Dat hij aangeeft dat het belachelijk is wat de fans roepen en zijn zelfreflectie staan los van elkaar. Ik maak zat fouten in mijn werk, maar als ik mensen zo hoor schelden dan mag ik ze toch ook aanspreken of veroordelen? Je doet nu alsof Berghuis niks mag zeggen over die idioten, omdat hij zijn werk niet goed heeft gedaan en daar eerst naar moet kijken.

6 oktober 2019 om 20:14

Binny, ik zal even duidelijk zijn: de grap is dat er geen sprake was van dwang en dat de mensen er zelf voor kiezen. De mensen reizen uit vrije wil erheen.

6 oktober 2019 om 20:32

@muhv, lees zijn reactie nog eens. Hopelijk zie je dan wat hij bedoelt.Edit: hij bedoelt dus dat ze niet zijn gedwongen om naar Sittard te gaan, omdat Jesse zo'n soort opmerking maakt.

6 oktober 2019 om 20:39

Aad misschien had je er even duidelijk bij moeten zetten dat je even een sarcastische reactie plaatste.

6 oktober 2019 om 20:34

Als je als supporter het woord k*** gebruikt in je verwensingen ben je ieder spreekrecht kwijt wat mij betreft. Hoe lang je er ook voor gereisd hebt. Zouden de mensen die dit roepen geen van allen te maken hebben met k*** in hun omgeving? Onvoorstelbaar.. Wat een 1-celligen. Die kan je als club beter kwijt dan rijk zijn.

6 oktober 2019 om 20:43

Ik zat laatst ook naast iemand die om de zin het woord k*** gebruikte. Duurde lang voorst ik hem aansprak, want voor je het weet krijg je een fysieke reactie. Gelukkig reageerde hij goed. Maar tegen een groep mensen kun je beter niets zeggen....heeft geen enkele zin. Zou fijn zijn als ze de camera beelden een slecht gaan gebruiken en dit soort mensen gaan weren uit de stadions

7 oktober 2019 om 12:36

Ik vind wel dat we niet dramatisch moeten doen aan het woord k***. We vinden het allemaal maar goed dat er troep in ons eten wordt gestopt en dat de lucht vol word gespoten met giftige stoffen. Ik zeg niet dat het een reden geeft om maar lekker te schelden, maar k*** hoort geen speciale behandeling te krijgen omdat enorm veel mensen het krijgen omdat we gewoon daar in werkelijkheid schijt aan hebben en er pas echt aan beginnen te denken als het ons dichtbij treft.

Ik vind de acties voor, tijdens en na de wedstrijd van de spelersgroep/technische staf ongelofelijk belachelijk. Er zit 0 lijn in het spel van Feyenoord en een nederlaag lijkt ze niet eens meer te deren. Ik heb ook nog nooit een trainer van Feyenoord zoveel onzin uit horen kramen. Stam blijft maar naar excuses zoeken en draait telkens om de waarheid heen. Zeg gewoon als het slecht is! In al zijn interviews komt hij erg zenuwachtig en achterdochtig over. Ben er helemaal klaar mee.

6 oktober 2019 om 20:37

Ik zou als ik Stam was tegen kuyt zeggen, ga je gang. Laat maar eens zien hoe goed jij nou eigenlijk bent. In Rotterdam willen ze geen woorden maar daden. Eens kijken of held Dirk wel resultaat boekt of dat hij heel snel van zijn sokkel dondert.

Iedereen krijgt op zn flikker als hij niet levert. Voetballen is geen dwang. Als je het niet meer ziet zitten ga maar een keertje op de bank zitten en Feyenoord kijken. Dat is pas niet te doen. Dan ga je vanzelf gauw weer halve sprintjes trekken voor je centen.

7 oktober 2019 om 12:38

Wat een onzin. Types als jij zijn helemaal geen supporters. Kijk naar het woord 'support'. Je support vooral als het slecht gaat niet wanneer het goed gaat.

'Werken voor je k***geld' een paar weekjes na die lieve knuffelactie voor doodzieke kinderen. Ik zei het toen al, ik zeg het nu weer, het is superhypocriet. Ik vind het heel goed dat Berghuis er iets van zegt. Verder wel bijzonder hoe je een Europese subtopper zo netjes verslaat en drie dagen daarna zo je ondergrens toont tegen een degradatie kandidaat.

6 oktober 2019 om 20:29

Ik geloof niet dat de mensen die dit roepen daadwerkelijk iemand k*** toe wensen, ondanks dat het natuurlijk wel zo klinkt zullen ze dat echt niet menen. De knuffelactie was wél 100% gemeend, en dat spreekt wat mij betreft veel harder dan deze woorden. Overigens betrof de knuffelactie ook tienduizenden fans, terwijl het hier over enkele tientallen / honderden gaat. Vind je vergelijking dus niet gepast, verreweg het grootste deel van de fans houdt zich ver van dezr terminologie en hoef je dus niet als hypocriet te bestempelen.

6 oktober 2019 om 20:35

Maakt niet uit je in het stadion zit het woord vliegt je om de oren. In bijna alle kringen waar zich ook Feyenoord fans begeven zetten Ajacieden weg als k*nkerjoden. Ik vind de woorden van myvision juist erg treffend. Als je echt zo begaan bent met die kinderen dan denk je toch wel een beetje na en corrigeer je elkaar een klein beetje, maar dat komt haast niet voor. Juist bij zo’n actie sta je stil bij die kinderen die heel hun leven doorbrengen op de oncologie en denk je na over dit soort termen. Het is te makkelijk om te zeggen dat we de positieve dingen echt menen en de negatieve dingen eigenlijk met een korrel zout genomen mogen worden.

6 oktober 2019 om 21:40

Thanks Aadmaat. Zo bedoel ik het precies. En Hijniet, ik weet heus dat die knuffelactie gemeend is. Ik vind het gewoon jammer dat dan kort daarna zoiets gebeurt waardoor de waarde van die knuffelactie er bij wel af is. En bij Ajax hoor je het ook vaak zat. En ik heb ook de ballen niet altijd om daar iets tegen te zeggen.

6 oktober 2019 om 21:50

Is de waarde daadwerkelijk af van die knuffelactie af nu een aantal mensen ondoordachte dingen roepen? Die kinderen hebben nog steeds een geweldige dag gehad hoor, en daar gaat het om. Dat wordt echt niet te niet gedaan door spreekkoren, zonder deze te willen bagatelliseren. Een voetbalstadion is (helaas, wat mij betreft) nu eenmaal bij uitstek geen plek voor ratio, maar juist alleen voor de emotie. In emotie heb ik zelfs de meest aimabele en intelligente mensen weleens iets oerstoms horen roepen. Het hoort natuurlijk absoluut niet, maar het maakt ze nog geen minne mensen.

6 oktober 2019 om 22:04

Gelukkig blijft het een fantastische actie voor die kinderen. Hulde voor de mensen die daar een bijdrage aan leveren. Je komt op mij heel normaal en welbespraakt over, maar daarom baart de acceptatie van de sfeer in zo’n stadion mij zorgen. Ik zou juist zeggen dat je de mensen die hun emotie niet onder controle kunnen houden het niet mogen verpesten voor mensen die dat wel kunnen. Al jaren zijn bepaalde volwassen mensen niet welkom bij uitwedstrijden, omdat het anders misgaat. Uiteindelijk gaat het niet om leven of dood, maar om een spel waar we gek op zijn. Ik vind het moeilijk om dat te accepteren in een welvarend land als Nederland.

7 oktober 2019 om 12:40

Intelligentie is ook controle hebben over emoties. Blijkbaar zijn die mensen dus niet zo intelligent. Sorry als je boos wordt omdat je favoriete club niet tussen de palen heeft geschoten, dat is echt niet bijster intelligent.

6 oktober 2019 om 20:30

Wekelijks valt er te zien wat er allemaal geroepen wordt, maar het wordt dan allemaal gezien als passie. Als jongemannen van een club uit Noord-Holland een corner willen nemen dan krijgen ze van alles toegeworpen en niemand die ingrijpt. Ik woon in Rotterdam en krijg voldoende mee om te weten dat, dat legioen helemaal niet zo mooi is als men het probeert te veinzen. Inderdaad goed dat Berghuis hier iets van zegt.

6 oktober 2019 om 20:38

Was de knuffelactie een actie van de feyenoorders of van de ado-fans?

6 oktober 2019 om 21:26

En voor sommigen is het weer een mogelijkheid hun eigen superieure moraliteit boven de anderen te stellen. Ik praat niets goed, absoluut niet, want ik heb onderweg ook dierbaren verloren aan deze klote ziekte. Als ik sommige commentaren lees, krijg ik het gevoel -misschien onterecht- dat sommigen hier op zitten te wachten om weer vrolijk los te gaan.

6 oktober 2019 om 21:35

Als je op mij doelt dan heb je het mis. Ik hoor het overal, dus ook bij Ajax vaak zat. Het gaat er bij mij om dat ik het heel dubbel vind dat er juist door mensen die continu lopen te schelden met die ziekte eerst mooi weer spelen met di sympathieke actie.

6 oktober 2019 om 21:44

Ik vind het ook dubbel, maar het valt me wel op dat jij vaak dit soort postings doet.ook vorige week. Komt een beetje overeen met ''ramptoersime. Licht dat dan eens toe.

6 oktober 2019 om 23:01

Ramptoerisme? En waarom moet ik iets toelichten wat het niet is. Het valt mij op dat ik niet kritisch mag zijn op de (Feyenoord)supporter. Ik begrijp ook wel dat die mensen in het stadion bij welke club niet heilig zijn. Ik vind alleen wel dat als je zo'n sympathieke actie doet voor die kinderen het gewoon schijnheilig als iets daarna spreekkoren met die ziektes komen en volgens mij mag ik dat prima zeggen. Ik ben ook vaak zat trots op Feyenoord en dat heb ik afgelopen week na Porto ook als eerste benoemd.

7 oktober 2019 om 09:24

Met een kritsche benadering heb ik geen enkel probleem; ik weet echt wel dat er amoeben rondlopen in ons stadion (en daarbuiten). Echter, om dan een prachtige actie waarbij je de kinderen ziet stralen, dat georganiseerd is door vele betrokken, te koppelenaan enkele idioten waarvan de hersenen door de emotie blijkbaar niet lekker werkt, vind ik flauw. Laten we het daarbij laten.

7 oktober 2019 om 12:42

@NJ het zijn niet enkele idioten, het is niet het overgrote deel maar wel een enorm deel van een paar duizend die dit doen. Men blijft dit ook maar ontkennen terwijl iedereen die vaker in de Kuip is het weet.

6 oktober 2019 om 21:56

Ik denk niet dat de mensen die achter de knuffelsactie zitten dezelfde zijn die dit roepen.

7 oktober 2019 om 12:43

Waarom niet? Mensen zijn hypocriet als wat. Dezelfde mensen die minder Marokkanen riepen, juichen ook voor de Marokkaan die scoort. Dit soort onlogisch gedrag is niet nieuw.

7 oktober 2019 om 13:32

Is dat zo? Klinkt nogal als een aanname. En je weet wat ze zeggen over het doen van aannames.

Ik denk dat "werken voor je geld" de lading wel dekt. Een stel primaten moet er zonodig wat aan toevoegen. Buiten het feit dat bepaalde spreekkoren gewoon niet kunnen, slaat de rest van zijn relaas als een tang op een varken. "we zijn een heel nieuw team in opbouw". Doe nou toch niet zo dramatisch. Kom ook niet met dat soort teksten na een veegpartij tegen Fortuna Sittard. "met een goede lijn naar boven". Dat dachten we na donderdag ja. Het bleek weer incidenteel te zijn, mede mogelijk gemaakt door De Kuip. We zijn 9 wedstrijden verder, en er is totaal geen verbetering af te lezen aan het spel.

6 oktober 2019 om 20:22

En wat dacht je van de teksten van stam voor dat het seizoen begon. "We gaan druk zetten hele wedstrijd, We gaan dominantie voetbal spelen, We gaan heel ver naar voren spelen" etc. Nou ik zie helemaal niks. Mooie woorden van Stam maar hij is tactisch echt beroerd.

7 oktober 2019 om 01:47

Kan het zo zijn dat Stam toen een wens verwoordde en inmiddels met een realiteit zit opgezadeld? Hoe kan hij druk zetten met een half fitte selectie?De selectie is te smal en te matig, dan kan ook in Sittard alles tegenzitten. Dan is de vraag of Stam er wat van kan volgend mij pas het volgende probleem

7 oktober 2019 om 10:38

Dan moet je spelen naar de beperkingen van je team. Het is toch van de zotte dat je bij vlagen wordt weggespeeld door een team met 10-15 % (?) van je begroting.

Hé Steven, ik vind je een prima speler; maar hier moet je jezelf toch echt even in de spiegel kijken. 3-3, 2-2 en 4-2 verliezen tegen veredelde amateurspelers en dan het publiek hekelen om wat ze roepen? Deze mensen betalen zich scheel om naar Sittard te reizen he. Vergeet dat niet.

6 oktober 2019 om 20:53

Die kiezen daar zelf voor en Berghuis spreekt ze toch terecht aan op belachelijk gedrag. Als mensen zich op straat misdragen mag ik ze toch ook aanspreken, na een verschrikkelijk slechts schaakwedstrijd? Vergeet aub niet dat die mensen ook kunnen kiezen om met hun schoonmoeder te gaan lunchen. Je doet alsof het helden zijn, omdat ze geld uitgeven om naar een voetbalwedstrijd te gaan. Het is bier drinken met vrienden en de reis naar huis is vast minder erg die van oncologen na het verlies van de zoveelste jonge patiënt.

7 oktober 2019 om 14:23

Berghuis had in dat interview gewoon aan moeten geven dat hij de supporters heel erg begrijpt en dat hij vind dat ze zich kapot moeten schamen. Dat hij daarna dan aangeeft zelf andere woorden had gebruikt zou hem sieren en door iedereen geaccepteerd worden.uit jouw reactie blijk dat je er niets van begrijpt. Zoals jij weet is er voor bier geen plaats in de huidige voetbalmartelgang die supporters moeten ondergaan als ze naar uitwedstrijden reizen en in mijn ogen zijn supporters die altijd en overal zijn inderdaad helden in de gradaties van voetbalsupporters. Deze mensen leven voor een club en hun hard bloed als het slecht gaat met hun club. Zij hebben juist recht op een mening. Dat de manier van uiten dan af en toe eens anders moet is duidelijk.waar het mij enorm steekt is dat Steven Berghuis na de zoveelste schandalige wedstrijd het durft om supporters aan te spreken op hun gedrag. Wie denkt hij dat hij is dan? Hij presteert niet, als het tegenzit schopt hij een tegenstander half invalide en nu zijn eigen fans aanspreken omdat hij op zijn pik is getrapt. Alsjeblieft zeg.

7 oktober 2019 om 15:22

Ik denk dat het niet zozeer een kwestie is van niet begrijpen, maar eerder een kwestie met verwachtingen van mensen en hun gedrag. Het maakt mij heel weinig uit dat het ze in het hart raakt als het slecht gaat met de voetbalclub die zij steunen: je hoort je fatsoenlijk te gedragen. Ze worden nu gewoon terecht gewezen op hun gedrag. Berghuis hoeft helemaal geen sympathie of empathie te tonen als het gaat om iets waar hij totaal niet achterstaat. We willen toch gewoon de zuivere mening horen of hoor jij liever een voor deze fans wenselijk antwoord?ik snap niet dat hij volgens jou een goede wedstrijd moet spelen om mensen aan te mogen spreken op onfatsoenlijk gedrag. Bijzonder dat je voetbalsupporters helden noemt. Ik vind dat zeer oneerlijk naar de in mijn ogen echte helden. De mensen die dagelijks moeten vertellen aan ouders van peuters dat hun kind nooit tiener zal worden of politieagenten die er ondanks alles wat ze over zich heen krijgen toch weer elke dag staan. We zijn voetbalsupporters geen artsen zonder grenzen.

Schei toch uit met je geduld. We zijn 9 wedstrijden onderweg en er is pas 3x gewonnen. Tegen Sittard en Emmen krijg je 7 doelpunten tegen en het lijkt al wekenlang helemaal nergens op. Met het tweede team zou je hier nog met 0-3 moeten winnen maar die lakse houding die je iedere wedstrijd weer terugziet is werkelijk waar lachwekkend. Dat heeft niks met geduld of opbouw te maken want dat hebben we onder Gio, Rutten en Koeman ook continu gezien. Misschien zou je onderhand eens een keertje door moeten hebben waarom dat Feyenoord iedere keer overkomt in plaats van te gaan zeiken op de supporters die iedere keer weer naar dit zooitje troep moeten kijken.

6 oktober 2019 om 21:41

Dat rechtvaardigd nog niet het taalgebruik dat we hoorden. Je kiest er zelf voor om er heen te gaan en die wedstrijd te kijken. Je kunt ook in Rotterdam in de kroeg gaan darten/biljarten.

Tja mogen die supporters wat schreeuwen als ze daar in de regen staan en naar Sittard zijn gekomen en je ziet je elftal voetballen als een stel lamme takken.dit gebeurt wel vaker dat Feyenoord een goede wedstrijd afwisselt met een slechte. Dus als supporter zou je je daar ook bij neer kunnen leggen dat er gewoon niet meer inzit. Het is te hopen voor ze dat de beker en Europees nog wat leuke dingen gaan gebeuren maar in de competitie is het eigenlijk wel klaar want de 3e plek raakt steeds verder weg.ik denk dat de schuld wel dieper in de club ligt dan weer de trainer te pakken. Misschien degene die de selectie op orde moet maken en spelers koopt/scout.

Onbegrijpelijk. Waarom ? Het is toch ook onbegrijpelijk dat je zo te kijk wordt door clubs als Emmen en Fortuna Sittard of in de EL tegen de Rangers ? En kom niet met het excuus dat ze niet beter kunnen want ze hebben bewezen wel degelijk de kwaliteit te hebben om mee te doen om de 2e plaats. Ze willen of kunnen het gewoon niet iedere wedstrijd opbrengen. Ze willen dus niet iedere wedstrijd keihard werken maar wel iedere maand een flink salaris opstrijken. In dat opzicht vind ik leuzen als "werken voor je geld" niet zo raar.

6 oktober 2019 om 19:51

Als je het artikel leest dan wordt er niet enkel gezegd 'werken voor je geld' en daar heeft Berghuis gewoon een punt....waarom die ziekte erbij halen? Boosheid en teleurstelling is prima, maar K woorden past niet bij een club die zich inzet voor zieke kinderen met dezelfde ziekte... Maar ik weet zeker dat het wij het hier wel mee eens zijn. Verder natuurlijk een wanprestatie van de eerste orde..

6 oktober 2019 om 19:58

Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, deze contreien, je hoort niet anders dan dat woord.of het normaal is, Nee tuurlijk niet. Maar je moet er ook niet teveel waarde aan hechten.maar volgens mij doelt Berghuis ook niet op die ziekte maar op die zin "werken voor je geld" in het algemeen. Hij vind dat ze hard genoeg werken en dat de supporters geen recht van spreken hebben met die leuzen.

7 oktober 2019 om 12:47

Daar heeft Berghuis gelijk in dat bierdrinkende nietsnutten waarschijnlijk geen idee hebben van hard werk, anders zouden ze niet twijfelen aan voetballers die letterlijk hun droom vervullen. Soms lukt het niet en als je een echte supporter bent supporteer je als het dus slecht gaat, niet als het goed gaat. Het valt me op dat een trouwe supporterschare als Feyenoord gewoon successupporters zijn die de verkeerde club kozen.

Ik denk dat daar veel faktoren spelen bij Feijenoord. Je hebt een nieuwe trainer , een aantal nieuwe spelers , niet zo veel geld, de kwaliteit van spelers , de fitheid van spelers , qua bestuur is het nog niet geregeld. En dan heb je nog de dingen die achter de schermen spelen die wij niet zien. En ja de supporters zijn ongeduldig , die zien ook dat ze achterop komen bij Ajax en PSV en dat het bij andere clubs wel goed geregeld is , met een kleinere begroting. Maar ja wie weet winnen ze thuis van ajax , dan is opeens alls vergeten en vergeven ....

Je kan toch ook moeilijk doen als Feyenoord supporter of er gepresteerd wordt naar vermogen. Het is natuurlijk ook gewoon een stuk emotie wat er vanuit die supporters komt, als je dan na 47 minuten met 4-1 achter staat tegen Fortuna dan snap ik wel dat je gefrusteerd bent. Met die ziekte schelden daar ben ik geen fan van, maar de onvrede valt te begrijpen. Dat je een keer gelijk speelt tegen Heerenveen uit of Utrecht thuis dat kan er echt wel vanaf. Maar tegen Emmen en Fortuna, toch met RKC samen de grootste kanshebbers om te degraderen even 4-1 verliezen en 3-3 nipt gelijk spelen dat is toch Feyenoord onwaardig? En dan maakt het niet uit of je Feyenoord als een topclub, subtopper of zelfs een middenmotor noemt : dat mag je gewoon niet gebeuren.

Kijk het is al verkeerd gegaan na het kampioenschap. Feyenoord had toen gelijk moeten door selecteren. Spelers als Botaghin, Vd Heijden hadden toen al vervangen moeten worden. Daarnaast is Feyenoord zeer ongelukkig geweest in het aan en verkoop beleid geweest. Dus al het geld is alweer verdampt. Daarnaast wordt Feyenoord al jaren door kinderen met een grote ego geleid! Ze denken dat ze allemaal zo belangrijk zijn. Maar ze lopen al 20 jaar te praten over een nieuw stadion en kunnen nog geen nieuwe directeur vinden. Werkelijk te amateuristisch voor woorden. Jammer dat er bij Feyenoord altijd de verkeerde mensen aan het roer staan.

6 oktober 2019 om 20:01

Precies maar het helpt nu ook niet om met Ie en Tapia te spelen die helemaal geen waarde hebben. Dus als dit zo blijft, heb je in de toekomst weer op bepaalde posities geen waarde. En als Karsdorp zo matig blijft presteren dan geldt hetzelfde voor zijn positie. Kan je net zo goed Geertruida zulke fouten maken, daar leert hij hopelijk van en ontwikkelt hij zich daardoor. Nu zijn we voor andere clubs waarde aan het verhogen.

De spelers zijn de laatste tijd heel goed met zichzelf in de slachtofferrol te plaatsten. Wat ze wekelijks laten zien is schandalig en Feyenoord onwaardig. Al is het de laatste jaren eigenlijk altijd zo dat Feyenoord maar 1 wedstrijd in de week een beetje niveau aan kan tikken, als er 1tje bij komt krijg je dit. Maar goed het probleem zit zo diep in de club, er is geen AD en geen TD. De selectie is niet in balans, heeft bar weinig kwaliteit. In plaats van de spelers afzeiken kunnen die fans beter bij het Maasgebouw gaan protesteren.

6 oktober 2019 om 19:56

Waarover ik mij het meest verbaas is, is dat alle trainers bij Feyenoord opeens hardwerkende spelers opstellen. Ik snap dat Stam met Tapia, Fer en Toornstra tegen FC Porto speelde. Tapia heeft bijvoorbeeld bij Peru veel ervaring op het hoogste niveau opgedaan. Tevens goed gepresteerd tegen de toplanden. Maar tegen Fortuna, net als tegen FC Emmen, worden er andere kwaliteiten op het middenveld gevraagd. Toch liet Stam het staan. Ik vind het onbegrijpelijk. Kokcu speelde paar wedstrijdjes minder maar liet daarvoor zien over zoveel voetballend vernuft te beschikken. Dat heeft Feyenoord nodig.wat ook een groot probleem is, is dat het veld zo groot wordt omdat Botteghin continue achteruit loopt. Kijk naar de 4-1. Dat kan toch niet? Alle verdedigers staan 15 meter voor hem. Wissel Botteghin en je kan gelijk 20-30 meter vooruit voetballen dus hou je het elftal compact.

6 oktober 2019 om 19:58

Idd het is toch van de gekke! Botaghin mag blijven staan en een man van 7 miljoen zit op de bank. Daarnaast trekt Feyenoord een jonge speler van Liverpool aan en een kabouter uit Engeland. Welk iemand met een beetje voetbal verstand trekt deze spelers aan?

ADO en Feyenoord hadden een leuke actie met de knuffels. Diezelfde hypocrieten schelden de volgende keer gewoon weer lekker met k.... wat zielig zeg. Ik snap de kritiek van Berghuis wel, dat slaat nergens op.

6 oktober 2019 om 20:32

De knuffelactie betrof tienduizenden fans, deze kreten worden geroepen door enkele tientallen. Denk dus even na voordat je mensen hypocrieten noemt, het overgrote deel van de Feyenoordfans blijft namelijk ver van deze terminologie. Begrijp ik je goed dat je als voetbalsupporter van eender welke ckub dus nooit iets voor kinderen met k*** kan doen zonder hypocriet te zijn? Immers komt de term in elk stadion van Nederland voor.

Misschien is even in de spiegel kijken Steven , voor de zoveelste keer word je door een degradatie kandidaat zoek gespeeld en dat komt niet omdat deze meer kwaliteit hebben.

''berghuis is van mening dat de supporters meer geduld moeten hebben''. Geduld was er nog volop na de gelijke spelen tegen Sparta, Heerenveen en Utrecht. Zelfs na de wanvertoningen tegen AZ, Emmen en Rangers bleef het aardig stil. Maar er ligt ergens een grens en ik denk dat die na 4 tegengoals tegen een gedoodverfde degradant wel aardig genaderd is.

6 oktober 2019 om 20:22

Helemaal mee eens. Feyenoord zakt hier zwaar door de ondergrens en het geduld is wel op nu.

Ach steven laten we even de koe bij de hoorns vatten Als jij met non voetballer "Tapia" en omhoog gevallen talent Kökcü "3 leuke partijen gespeeld" 2 dissonanten in je team hebt die elke opdracht van het technisch hart ondermijnen en niet opvolgen.... Dan moeten we denk ik geduld hebben tot st juttemis Misschien die 2 stoorzenders eens aanpakken ipv met je vinger wijzen naar de fans En daarmee spreek ik het K woord absoluut niet goed Want dat hoort zeer zeker niet

Is inderdaad ongelofelijk Steven, net als het voetbal dat jullie laten zien. Het team is geen haar beter dan de supporters.

Berghuis is nog al snel op zijn pikkie getrapt en gaat ook snel verongelijkt doen, maar na 9 wedstrijden doe je al niet meer mee dit seizoen. Dan moet je je toch ook kapot schamen en je hand in eigen boezem steken. Dan is het terrecht dat er spreekkoren zijn. (Waarbij het k-woord uiteraard weggelaten moet worden) Als ik op mijn werk na 9 weken mijn jaardoelstelling al niet meer kan halen, kan ik ook vertrekken. Als trouwe supporter kost Feyenoord je heel veel tijd en geld, het minimale dat je daarvoor terug mag verwachten is dat ze zich 1-2 x per week 90 minuten het snot voor de ogen werken, daar worden ze ook nog vorstelijk voor betaald, afgezien van het feit dat het een eer moet zijn om in het Feyenoordshirt te mogen spelen. Dat is momenteel niet meer het geval en dat steekt en doet pijn. Verliezen bij Fortuna, met geluk een punt tegen Emmen, ik heb er geen woorden voor. Werk je je kapot in deze wedstrijden, dan staat het Legioen ook achter je, maar wat ze laten zien is beschamend. De kritiek op Stam is in mijn ogen ook terecht, waarom blijft hij vasthouden aan Botteghin, terwijl Senesi is aangekocht. Iedere wedstrijd denken we dat het de laatste keer is geweest dat Botteghin in de basis start, maar het tegendeel blijkt iedere week weer. Wat voegt Narsingh toe? Iedereen roept dat Feyenoord op papier een prima elftal heeft, maar helaas spelen we op gras. Dit heeft niets meer met voetbalkwaliteit te maken, dit zit tussen de oren. Donderdag zeiden we al in de Kuip, let maar op zondag zullen we dan wel verliezen van Fortuna. Hoe dan??? En dan iedere keer weer die slappe excuses in de interviews, dat wil niemand horen. Wees blij dat het legioen zich roert, als het niet meer gebeurt, dan is het pas ernstig. Ik maak me grote zorgen om mijn cluppie en mijn stadion.....

Berghuis is de laatste persoon die zijn mond open mag trekken. Ik vraag me af waar vaker kortsluiting ontstaat, in zijn hoofd of bij het legioen. Het is van de zotte om Feyenoord nu zo af te kraken, evenals het idioot was om afgelopen donderdag te strooien met complimenten. Feyenoord is wisselvallig, dat is al jaren zo en is deze week niet anders. Helaas als zo vaak bij Feyenoord zijn de goede wedstrijden slechts kleine positieve punten in een dal van negativiteit. Knap van Porto gewonnen, al was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest en vervolgens kleurloos ten onder gaan tegen Fortuna. Zelfde als vorig jaar toch? Ajax van de mat spelen om vervolgens weer te staan schutteren. Alsof ze alleen tegen de goede ploegen zichzelf kunnen motiveren.

heb heb niet over je spel Bergh. Maar teveel idioten rondom F. Raar hè dat gebrek aan sponsoren, directeuren en (fatsoenlijke) mensen die hier hun tijd aan gaan verspelen. Laat Stam er ff buiten.

Enige juiste reactie van Berghuis. Heb vaak het idee dat spelers niets negatiefs durven te zeggen over het legioen omdat ze dan structureel het haasje zullen zijn.

Achja , sommige mensen schreeuwen, andere delen smerige trappen uit. Ik snap dat mensen het verschrikkelijk vinden als het woord k*** gebruikt wordt, maar ik persoonlijk vind een smerige trap uitdelen erger dan een naar woord gebruiken.

"met een goede lijn naar boven" vind ik in de context van Feyenoord wel erg optimistisch. Ik geloof dat ze al 3/4 jaar in dit soort uit-potjes structureel 6 keer puntverlies hebben per seizoen (wat erg veel is voor een 'topclub'. Intussen hebben ze er 3 (?) uit tegen mindere tegenstanders gelijkgespeeld en 1 verloren en dat na 9 wedstrijden (laten we maar niet beginnen over de gelijke spelen en verliespartijen in eigen huis). Lijkt me dat er eerder een dalende lijn in zit. Dat je incidenteel een keertje in Europa wint zegt natuurlijk helemaal niks. Laat het maar eens consequent zien in de eredivisie en consequent in Europa en dan mag je gaan spreken van een stijgende lijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 5 6 1 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord vanmiddag één strafschop verwijderd van Eredivisie-record Ajax

Feyenoord pakt de draad in de Eredivisie op met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Dick Advocaat ging met een goed gevoel de interlandperiode in; door een 1-4 overwinning...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren