Spaanse media maken gehakt van Courtois en Hazard; HLN deelt negen uit

Dinsdag, 1 oktober 2019 om 21:54Demen Bulbul • Laatste update: 22:07

Real Madrid slaagde er dinsdagavond in het Champions League-duel met Club Brugge in een 0-2 achterstand om te zetten in 2-2 gelijkspel, maar toch overheerst na afloop het chagrijn in de Spaanse media. Vooral doelman Thibaut Courtois moet het ontgelden, terwijl ook Eden Hazard hard aangepakt wordt. In de Belgische media is er optimisme, maar ook enige teleurstelling omdat Club Brugge een riante voorsprong uit handen gaf in het Santiago Bernabéu.

De Belgische landskampioen leek in Madrid lang op weg naar een megastunt. Club Brugge leidde door twee doelpunten van Emmanuel Bonaventure Dennis bij rust met 0-2 en hield na de aansluitingstreffer van Sergio Ramos, kort na rust, lang stand. Na het wegsturen van aanvoerder Ruud Vormer met tweemaal geel ging het in minuut 85 echter alsnog mis voor het team van trainer Philippe Clement. "Kon het mooier? Kon het straffer?", vraagt Het Nieuwsblad zich na afloop hardop af. "We geloven het niet. Of toch? Club Brugge had namelijk 85 minuten uitzicht op een wonder tegen Real Madrid, de grootste club ter wereld. Club Brugge en doelpuntenmaker Emanuel Dennis misten de drie punten met de meet in zicht. Nog uiterst mooi. Maar toch ook een beetje ontgoocheling."

Ook de collega's van Het Laatste Nieuws hebben mooie woorden over voor de prestatie van Club Brugge. Er wordt een 'knap' spelersrapport uitgedeeld, met Dennis als hoogst beoordeelde speler: de 21-jarige spits uit Nigeria krijgt een negen. "Geniaal al strompelend. Verslikte zich in zijn controle (0-1) én nadien in z’n sprint (0-2) – ongezien. Mag naar de tattooshop na zijn goals. Eigen belofte", zo schrijft de scribent. Doelman Simon Mignolet en centrale verdediger Simon Deli krijgen een acht; alle andere spelers van Club Brugge komen er van af met een zeven.

In Spanje ligt het optreden van Courtois onder een vergrootglas. De Belgische doelman kreeg in de eerste helft drie schoten op zich gericht en kon tweemaal vissen. In de rust werd Courtois gewisseld ten faveure van Alphonse Aréola, volgens de officiële lezing van Real Madrid vanwege fysieke klachten. El Desmarque is onverbiddelijk en beoordeelt het spel van Courtois met een drie. "Rampzalig. De Belg continueert zijn dramatische cijfers in de Champions League. Een echte Real Madrid-keeper moet per wedstrijd minimaal één, misschien wel twee ballen stoppen. Courtois slaagt daar niet in", is de pijnlijke conclusie. Courtois is opvallend genoeg niet de slechtst beoordeelde speler van Real Madrid door El Desmarque: Eden Hazard kon het verschil opnieuw niet maken en wordt met een twee als rapportcijfer flink door de mangel gehaald. "Het was onvoldoende. Hij realiseert zich dat hij zich moet verbeteren. Hij is nog lang niet de speler die hij zou moeten zijn."

Marca en AS zijn eveneens uiterst kritisch op het optreden van Courtois, ondanks dat zij geen cijfers uitdelen. "Drie schoten op doel, twee doelpunten. De Belg gleed weg bij de 0-1 en kon de 0-2 ook niet voorkomen. Veel supporters van Real Madrid floten wanneer Courtois aan de bal kwam", schrijft Marca. AS is iets langer van stof: "Het was geen dag die Belgische doelman van Real Madrid zich graag zal herinneren. Hij werd in de eerste helft driemaal onder vuur genomen en dat resulteerde in twee doelpunten van Club Brugge. Bij het eerste doelpunt kwam hij uit als een kip zonder kop. Bij het tweede doelpunt oogde hij traag. Het publiek liet zich horen bij ieder balcontact van Courtois. Hij lijkt het geduld van het Bernabéu verspild te hebben." Beide Madrileense media delen geen cijfers uit, maar veelzeggend is dat Courtois op het moment van schrijven de slechtst beoordeelde Real Madrid-speler is onder de lezers van Marca.


Poll

Denk jij dat Thibaut Courtois eerste doelman van Real Madrid blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door branquinho)

Ik snap vandaag echt niet waarom er een hetze is omtrent Courtois. Bij de eerste goal weet Dennis zelf niet eens wat hij doet en de tweede is gewoon knap afgewerkt. Verder was het fluiten gewoon echt een heel jammere zaak, want ja er moet een zondebok gevonden worden.

1 oktober 2019 om 22:07

Vandaag was hem niet per se heel veel te verwijten inderdaad maar hij keept wel erg magertjes sinds zijn komst bij Real hoor, heb hem dit seizoen al tap van fouten zien maken.

1 oktober 2019 om 22:24

Daar heb je zeker gelijk. Ik denk dat dat hij niet per sé echt fouten maakt, maar hij maakt al een tijdje geen uitzonderlijke safes meer. En dat is net het verschil tussen subtop en top. Naar mijn idee is Courtois absoluut een topkeeper in potentie (en dat heeft hij meer dan genoeg bewezen), alleen komt het er de laatste tijd niet uit in het wespennest dat Real nu is.

1 oktober 2019 om 22:58

''alleen komt het er de laatste tijd niet uit in het wespennest dat Real nu is.'' Hij teert nog steeds op zijn Atletico performance, bij Chelsea was het ook niks. En eerlijk is eerlijk, het is prachtig mooi dat we 40 miljoen hebben ontvangen voor deze flapdrol.

1 oktober 2019 om 23:26

Het seizoen onder Mourinho dat Chelsea kampioen werd was hij ook top en het WK 2018 was hij veruit de beste doelman. Dat is echt niet “alleen teren op het verleden”.

2 oktober 2019 om 00:12

Toen haalde hij ook niet zijn Atletico level, het is meer dat hij minder fouten maakte als nu omdat Chelsea prima speelde dat seizoen. Hij was echt niet doorslaggevend geweest terwijl je dat wel verwacht van wereldkeepers (wat hij ook was bij Atletico). Hij gaat echt niet meer dat oude niveau tikken, daar kan je mij op quoten nu en in de toekomst.

1 oktober 2019 om 22:08

Hij doet het over het algemeen niet goed. Daarnaast is zijn spelhervatting dramatisch, heeft hij geen bijzondere uitstraling, en komt hij nogal klungelig over. Wees eerlijk, hij kan er weinig aan doen dat die jongen twee keer over de bal valt, maar hij ligt wel erg snel op zijn kont. Ik vind hem een keeper met meer kwaliteit dan Navas, maar die past veel beter bij deze ploeg.

1 oktober 2019 om 22:20

Hij heeft op dit moment inderdaad de kenmerken die jij opsomt, maar dat komt vooral door een gebrek aan vertrouwen. Dat is gedeeltelijk door hem maar die defensie vorig jaar was werkelijk waar minstens even erg, Marcelo was vorig jaar echt schrijndend (net als Varane). Want op het WK 2018 was hij wel een topkeeper met de daarbijhorende uitstraling.

1 oktober 2019 om 22:12

Dat zegt meer over jou dat je het niet snapt. Een keeper van Real moet af en toe ook eens een bal tegenhouden. Dat doet Courtois veel te weinig. Een wereldredding op zijn tijd wordt verwacht, want je speelt bij een club die de beste van de wereld gehoord te zijn in hun ogen. Courtois keepte ook vandaag weer als een middelmatige keeper die bij Getafe niet zou opvallen.

1 oktober 2019 om 22:17

Ik zeg ook absoluut niet dat hij een goede match speelde hoor, maar een slechte speelde hij absoluut niet want beide doelpunten waren op zijn minst vreemd te noemen. Dus om hem dan echt de grond in te boren na zo een wedstrijd gaat er ver over inderdaad.

1 oktober 2019 om 22:26

Dit is typisch de spaanse pers. Waar was de hele defensie de eerste helft?ik denk dat de madrilenen te verwend zijn geweest afgelopen jaren, maar dit team is gewoon niet klaar om een prijs te winnen. Dit ligt niet aan Courtois en Hazard alleen. Hoe lang is Madrid wel niet matig en de defensie zo lek als een mandje.

1 oktober 2019 om 22:40

Nou ik snap die hetze wel, al is vandaag niet alles op hem af te schuiven maar kom op.. Bij die 1e goal, Dennis wist idd ook niet wat hij aan het doen is dat maakt het dus nog triester. Als hij bleef staan kon hij makkelijk die bal pakken (of een serieuze poging deed om een hoek uit te kiezen)het enige wat die nu gedaan had was nonchalant uitglijden..

1 oktober 2019 om 22:47

Bwah het logische was dat Dennis naar de verre hoek trapt, dus daar anticipeert hij op. Ik vind het gewoon te makkelijk want als hij gewoon blijft staan dan trapt Dennis de bal makkelijk in de verre hoek en is wederom de schuld van Courtois.

2 oktober 2019 om 00:20

Lierse1997,ik heb heel die Courtois altijd maar een matige keeper gevonden, die een tijdje boven zichzelf uitsteeg, maar de laatste jaren laat zien wie hij is, een zeer lange matige keeper die je punten kost.ik denk dat het niet lang meer duurt voordat hij mag vertrekken zeker bij Real. Daar willen ze gewoon een betrouwbare sluitpost, ook tegen Ajax vorig jaar en vele andere wedstrijden maakt hij een povere indruk.als België slim is zetten ze bij de Duivels snel een andere keeper op goal, mocht die daar nog niet staan, want tegen de kleintjes zal het vast goed gaan, maar tegen een goed land is het gelijk bibberen achterin.ook Hazard de eeuwige dribbelaar..om moe van te worden. Begrijp ook niet waarom Real hem heeft gehaald.de Bruijne is vele malen beter...misschien iets minder in de kleine ruimte, maar de rest kan hij alles vele malen beter.hazard kan natuurlijk goed dribbelen, maar heeft veel te weinig rendement voor iemand van zijn klasse, zou meer richting Messi moeten gaan....

2 oktober 2019 om 00:24

Tja over je hele Belgisch nationale elftal stukje, ik zou je aanraden om eens terug te kijken naar het WK in Rusland. Daar waren de twee belangrijkste en beste spelers van de Rode Duivels Courtois (die ook nog eens de gouden handschoen won) en Hazard (die tweede werd in beste speler van het toernooi). Daarnaast hebben ze zich ook gewoon volledig bewezen bij het nationale elftal. Bij Real heeft zeker Courtois een enorm probleem, want wat hij ook doet hij is nu de zondebok. Hij is als het ware vermoord en daar doe je heel weinig tegen.

2 oktober 2019 om 07:22

@Lierse1997, omdat Courtois met zijn arrogante kop meteen even duidelijk moest maken dat hij duidelijk de nummer 1 van dit seizoen zou zijn. Hoe kan je zoiets zeggen tegenover publiekslieveling Keylor Navas die drie bekers met de lange oren heeft weten te winnen? Ik denk dat de Realsupporters dat in combinatie met magertjes keepen het hem kwalijk nemen.

2 oktober 2019 om 09:41

Ik snap het hartstikke goed. Courtois roept het ook over zichzelf af door te roeptoeteren dat hij de eerste keeper zou worden dit seizoen. Het WK was hij goed, maar verder heb ik hem nooit absolute top gevonden, er staat mij nog Barca-Chelsea in de CL bij waar hij ook 2x door z’n stokken werd gespeeld door Messi. Bij tegengoals gaat hij gewoon vaak niet vrijuit, zo ook gisteren weer niet. Het maakt namelijk niets uit of de spits weet wat hij doet of dat het knap is, een keeper van absolute wereldklasse heeft hem of zit tenminste goed.

2 oktober 2019 om 10:32

Bij Atletico was hij wel echt gewone wereldtop en bij Chelsea heeft hij ook gewoon een topseizoen gespeeld. En sorry hoor maar ik ben er echt niet zeker van dat die bal houdbaar is.

De Belgen moeten dit toch wel met gemengde gevoelens hebben aangezien. Het clubvoetbal zet zichzelf op de kaart, maar het nationale elftal gaat op deze manier de prullenbak in.

1 oktober 2019 om 22:09

Dat maakt denk ik niet zoveel uit. Zolang ze het nationaal maar goed doen

1 oktober 2019 om 23:07

Bij onze nationale ploeg is Courtois altijd top en waarschijnlijk zal Hazard ook wel dartelen op het veld over een paar weken met België.

1 oktober 2019 om 23:16

De hazard die ik vandaag zag was echt een drama. Ik hoorde al dat hij het niet goed deed bij Real, maar nu in het zelf zag was ik zelfs verbaasd.

1 oktober 2019 om 23:34

Om nog maar te zwijgen over het feit dat het verdedigend centrum van België vandaag 7 doelpunten tegen krijgt...

2 oktober 2019 om 00:21

En dan was vandaag nog een van z'n betere wedstrijden ... kan je nagaan ...

2 oktober 2019 om 00:46

idd, Vertongen en Alderweireld waren vandaag ook te weinig...veel te weinig....

2 oktober 2019 om 01:28

Je verdedigt met een heel team. Dat is Tottenham op dit moment niet. Veel problemen achter de schermen. Wat context voor je. Blijven gewoon 2 uitstekende spelers.

Courtois is ook een bijzonder matige keeper, snap nooit de hype omtrent hem. Altijd enorm slecht bij lage vallen en intens lomp. Hazard is gewoon niet fit, maar komt er wel.

1 oktober 2019 om 22:26

Courtois heeft fantastische jaren bij Genk, Atletico en Chelsea gehad. Laten we aub niet doen alsof het een koekenbakker is he. Heb totaal niks met de speler of club Real zelf, maar ik krijg wel zenuwen van mensen die ineens een mogelijkheid zien om hem af te breken. Het draait voor geen meter bij Real, en Courtois heeft mindere jaren achter de rug. Dat zien we ook wel, maar hij zal weer de keeper worden van weleer denk ik.

1 oktober 2019 om 23:02

Courtois doet me een beetje denken aan Torres, fenomenale jaren bij Atletico en Liverpool maar daarna heeft hij nooit meer zijn oude niveau gehaald ondanks dat iedereen wist dat het een wereldspits was. Wat betreft Courtois moet je op een gegeven moment toe kunnen geven na 3 seizoenen (incl. laatste deel Chelsea tijdperk) dat dit echt niet met een vormdip of dergelijke te maken heeft. De Gea speelt ook jaren met een matige selectie maar hij laat het wel elk jaar zien dat hij wel degelijk kan keepen dus dat argument kan ook de prullenbak in.

1 oktober 2019 om 23:11

De Gea flaterde nochtans regelmatig vorig seizoen... . Courtois en echte flaters zijn op 1 hand te tellen. Het ligt misschien ook wel aan het team waarmee ze speelden? Teams dat niet kunnen verdedigen. Zet hem bij Juve en ze noemen hem weer wereldtop. Maar goed als het zo dramatisch draait zoeken de fans snel zondebokken, maar Modric en Ramos worden natuurlijk gespaard.

1 oktober 2019 om 23:27

Tuurlijk kunnen keepers flateren maar ik heb dat met De Gea nooit structureel gezien voor 3 seizoenen lang. En nee, ik heb niks met Real en het boeit me geen ene ruk wie de zondebok is. Het is niet voor niets dat die gast meer dan 7 maanden geen clean sheet heeft.

2 oktober 2019 om 03:34

Euh, een paar weken geleden nog tegen Sevilla clean sheet? En tegen Atletico afgelopen weekend?

1 oktober 2019 om 23:21

Bij Chelsea was hij echt goed, maar in zijn laatste jaar daar was hij al niet meer zo goed als die ooit was geweest. Vraag me af of hij ooit nog op zijn topniveau gaat raken, want op dit moment is het Madrid onwaardig

Courtois kon er ook niks aan doen. Maar hij had überhaupt niet gekocht moeten worden, want je had een wereldkeeper als Navas in het doel. Er moet gewoon een fikse bezem door de selectie/staff/bestuur heen, want dit kan niet zo langer. Te beginnen met Zidane; want wie stelt in godsnaam Vazquez op terwijl je Vinicius hebt en zelfs een Rodrygo die top inviel tegen Osasuna? Snap die man echt niet

1 oktober 2019 om 22:41

Helemaal gelijk het was echt schandalig die Vasquez. Vinicius is levensgevaarlijk, maar Zidane is sws niet echt van het door selecteren.

2 grote miskopen, die Matige keeper sowieso, Hazard misschien te vroeg om te roepen maar vrees toch dat hij het niet waar gaat maken.

2 oktober 2019 om 12:21

Dat zie je snel na 4 wedstrijden. Hij komt net terug van een blessure mocht je dat nog niet weten.

Arme stakker Courtois, hij kan het vergeten denk ik net als James en Bale.. lekkere verrassing was die het wel die brugge maar toch knap dat real na zo’n slechte eerste helft toch terug kan komen.

willen de heren analisten er ook eens de statistieken van alle voorgaande wedstrijden er bij halen a u b. real krijgt al elke wedstrijd meer doelpogingen tegen dan voorgaande jaren , d w z dat de tegenstrevers het telkenmale lukt om ook tot doelpogingen te komen , veel meer dan vroeger, veel meer dan normaal zelfs en dat is totaal niet de fout van individuen zoals de doelman of een aanvaller vanop de flank. er staat geen echt verdedigend blok meer zoals vroeger. dat verdedigend blok dat vroeger vrijwel de meeste schuchtere pogingen van de tegenstrever kon opvangen en onschadelijk maken ver voor de 16 meter, nu lopen de tegenstrevers er vlotjes door met als gevolg dat real meer doelpunten pakt dan voorheen. vandaag tegen Brugge gaf real onwaarschijnlijk veel ruimtes weg in defensief opzet , de ruimtes werden te groot en dan kan zelfs een modaal team hier ook gebruik van maken zoals we dus hebben gezien! het is altijd makkelijk op enkelen af te geven maar dit is een collectieve vormcrisis en ..., ok,... Courtois speelt niet toplevel , ook Hazard nog niet maar zowel Kroos als Modric, als Benzema, enz.... zijn ook niet top level..... We kunnen trouwens stellen dat deze vormdaling vorig seizoen al was ingezet en dat real eigenlijk nooit het vertrek van Ronaldo heeft kunnen opvangen. real is ziek voor het moment en enkel wijzen naar elkaar zal weinig uithalen, de neuzen in dezelfde richting krijgen zal heel moeilijk worden, met al die ego's daar ..... spijtig maar dit is nu eenmaal de realiteit.

Men ziet alleen nog de fouten van courtois maar de reddingen die hij maakt daar kijken ze niet meer vanop . En dan dat fluiten da vind ik er totaal over . Moest ik courtois zijn , mij geen probleem hoor ik wilde nog niet meer spelen ik zou met alle plezier op de bank gaan zitten of zelfs in de tribune tot men contract uit was , transfer nee sorry ik bleef tot men contract afliep en dan gratis weg want can de clubleiding of de trainer krijgt hij ook niet veel steun . Geen enkele keer heb ik ze er voor hem horen opkomen dat het niet alleen zijn fout is maar heel de verdediging is . Ik zou ze financieel laten bloeien . Als je geen respect krijgt moet je hen ook niet met respect behandelen

Ik heb nooit in hem geloofd een vliegenvanger is dat..waarom ze hem zijn gaan halen weet ik ook niet..ik hoop dat ze hem snel van de hand doen..en wat betreft hazard vrees ik toch echt voor hem..een top speler maar dit bewijst nogmaals dat la liga en bij real spelen geen i take a walk in the park..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4256 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller222
K. BenzemaAanvaller2112
Vinícius JúniorAanvaller212
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper240
M. DíazAanvaller91
E. HazardAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren