Veltman: ‘Als het een wedstrijd minder gaat, word ik weer naar de grond gehaald’

Vrijdag, 20 september 2019 om

Joël Veltman was tijdens de afgelopen transferwindow dicht bij een transfer. Ajax liet de 27-jarige verdediger niet gaan, waarna hij zijn aflopende contract met één seizoen verlengde. “Ik had geen goed gevoel bij transfervrij”, zo legt Veltman in gesprek met de Volkskrant zijn beslissing om bij te tekenen uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Ajax Joël Veltman niet heeft laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Rare reactie suggardaddy. Tuurlijk niet de meest leuke speler op het veld, maar hij zegt hier duidelijk waar het op staat.

20 september 2019 om 23:47

Overdrijven is ook een vak. Hij heeft een nare actie gehad langs de zijlijn. Jaren geleden! Dat betekent niet dat het nog steeds een kwal is. lekker spuwen op Veltman, alsof iedereen zelf niks uitgevreten heeft vroeger. Hypocriete mensen

20 september 2019 om 23:53

Het is een nare speler maar dat is ook juist een kracht van hem, zegt vrij weinig over hem als persoon want we kennen hem niet buiten het veld.

21 september 2019 om 00:08

Het is inderdaad toevallig. Maar dat over veltman is gewoon mijm mening. Zit geen provocatie bij

21 september 2019 om 00:15

Dat is mooi. Al deel ik je mening niet helemaal. Veltman heeft wel eens iets dom gedaan in het verleden, maar we zijn inmiddels twee, drie jaar verder. Vieze overtredingen, zeiken tegen de scheids, arrogant, dat zijn best wel clichés over hem. De Veltman van tegenwoordig is volwassen en gedraagt zich prima.

Gewoon doorgaan Joël. Er zijn genoeg supporters die je wel waarderen en weten hoeveel onderscheppingen je doet.

20 september 2019 om 23:19

Wat mij betreft de grootste held bij Ajax. Zeker geen Ajax speler, maar persoonlijk hou ik meer van jongens die er hard voor werken dan jongens die alles makkelijk af gaan. Vandaar misschien dat ik (helaas) een 1e divisie club steun

20 september 2019 om 23:21

De grootste held zowaar ... nou ... nou ...

20 september 2019 om 23:24

Ik heb dat ook. Ik waardeer de spelers die keihard werken en amper verzaken. Bij sommige spelers van wie het talent afspat, zie je dat ze er met de pet naar gooien. Dat is zo jammer!

20 september 2019 om 23:59

Het is zeker een held! Ik heb de wedstrijden in de voorronde van de CL mogen bijwonen en hij is letterlijk de enige die echt de tijd neemt voor de minder valide mensen achter het doel. Die jongen is altijd even een praatje aan het maken en op de foto etc. Dit doet hij overigens niet alleen bij die wedstrijd, maar zo goed als altijd. Daarbij is het gewoon een Ajacied in hart en nieren en zal altijd alles geven voor Ajax.

21 september 2019 om 00:00

Grappig om te zien dat er door veel mensen op dagelijkse basis keihard wordt afgegeven op Van Bommel maar dat een Veltman, die hem qua onsportiviteit naar de kroon steekt, als held op het schild wordt gehesen.

21 september 2019 om 00:20

In welk opzicht is veltman onsportief?

21 september 2019 om 00:22

@hijniet, Van Bommel doet dat elke wedstrijd. Veltman heeft al jaren geen onsportieve actie laten zien. Dat is een groot verschil. Veltman haalt spelers uit elkaar als er een opstootje is en zoals er laatst werd gezegd: als een journalist op hem afgeeft in het openbaar, geeft hij diezelfde journalist gewoon een hand naderhand.Edit: kijk maar naar het moment met Tagliafico en Onana. Hij kwam meteen en haalde de spelers uit elkaar.

21 september 2019 om 00:25

@klerkie, vooral tegenstanders gele kaarten aannaaien, huilen bij de scheidsrechter en hij gaf vandaag nog in een interview aan dat hij het jammer vindt dat er tegenwoordig een VAR is omdat hij nu niet meer tegenstanders een beuk kan geven als de bal niet in de buurt is.

21 september 2019 om 00:38

Kyle, Klerkie... Hebben jullie nou boter op je hoofd? De super onsportieve actie tegen Sparta is legendarisch. Het zogenaamde excuus achteraf is hypocriet en ongemeend, omdat hij direct na de wedstrijd zich van geen kwaad bewust was, maar na een golf van kritiek plots 'zijn excuses aanbood'. Verder inderdaad ferm uitdelen, maar bij het minste of geringste het slachtoffer spelen.

21 september 2019 om 00:48

Wanneer was die actie ook alweer? Ik kan ook onsportieve acties van Feyenoord-spelers of PSV-spelers opnoemen. Maar goed, als jij zo graag in het verleden wilt leven, ga gerust je gang.

21 september 2019 om 01:14

Valt me op dat vooral veel Feyenoorders een pishekel hebben aan Veltman. Terwijl Joël bij uitstek een typische speler is van geen woorden, maar daden. Veltman is een vriendelijke, loyale vent, hij zeurt nooit in de media, werkt zich altijd een slag in de rondte en is één van de meest zelfkritische spelers van Nederland. Een echte teamspeler ook. Zelfs als er een smerige tackle van achteren op hem wordt gemaakt, dan nog zijn er mensen die hem van een schwalbe verdenken en het idee hebben dat hij kaarten aannaait. Speelt hij een bijna foutloze pot, maar geeft hij één foute pass, dan is hij in de ogen van sommigen een voetballer van niks. Maakt hij een nuttige overtreding, dan pakt hij weer een domme gele kaart, terwijl Tagliafico voor hetzelfde vergrijp om zijn professionaliteit en inzet wordt geprezen. Veltman kan het bij sommigen nooit goed doen. Ja, hij had een domme, impulsieve actie drie jaar terug tegen Sparta in zijn al fanatisme. Hij gaf echter daags direct zijn excuses ervoor. Had hij niet moeten doen zei hij gelijk eerlijk. Hij heeft ook niemand vermoord. Iedereen maakt wel eens een onhandige fout, die snel vergeten wordt, maar Veltmans is schijnbaar voor het leven getekend. Volgens stats uit eerdere seizoenen was hij de meest constante verdediger uit de Eredivisie. Zelfs dat werd ontkent door diehard anti-Veltman aanhangers. Voor veel Ajacieden wordt hij gelukkig wel op de juiste waarde ingeschat. En terecht.

21 september 2019 om 01:42

Of hij een foute pass geeft of een domme gele kaart pakt kan me vrij weinig interesseren. Ironisch genoeg heb ik juist heel veel ajacieden dat horen benoemen dit seizoen. Het gaat hier om zijn gedrag en je kan echt niet ontkennen dat hij sportiviteit vaak niet hoog in het vaandel heeft staan.

21 september 2019 om 02:24

Correctie marocberkane: jij oordeelt op persoonlijke mening, wanneer je beweert dat hij sportiviteit niet hoog in het vaandel heeft staan. Op basis van een imo lang verjaard incident waarvoor hij notabene zijn excuses gelijk aanbood en vermeend onsportief gedrag dat je hem toebedeeld op basis van interpretatie. Het zijn geen feitelijkheden. En ja, er zijn uiteraard ook Ajacieden, die minder fan van Veltman zijn. Ajacieden zijn soms net mensen met, heel raar, uiteenlopende, eigen meningen. Ik zie de ironie niet zo duidelijk. Daarbij hebben alleen de twee eerste zinnen van mij betrekking op Feyenoorders. De rest is algemeen gesteld. Maar dan nog: lees deze topics onder het artikel eens nog eens door. Kijk eens voor hoeveel Feyenoorders Veltman als een rode doek op een stier aantrekt in de reacties. Dat jou een foute pass of een domme gele kaart niet boeit zegt me daarbij niet zoveel. Er zijn er echter genoeg, die het wel aandragen in hun betoog

21 september 2019 om 07:56

Wat zeg je nou buitenspelval... Veltman die meteen zijn excuses aanbod.? Na de wedstrijd was hij zich van geen kwaad bewust en zei hij dat het een slimmigheid was wat erbij hoorde. Toen de hele wereld over hem heen viel toen kwam die met ene ongemeend excuus. Dus wat je zegt slaat echt nergens op. Daarnaast blijft Veltman gewoon een onsportieve speler. Deelt veel uit maar als iemand maar met een vingertje zijn kant opkomt dan doet die als die een doodschop heeft gekregen. Nee je kan zeggen dat hij een van de meest onsportieve spelers van de Nederlandse velden is

21 september 2019 om 08:21

Ik kan ook zeker van het fanatisme van Van Bommel genieten, maar vind dat hij te ver gaat en een karikatuur wordt. Niet alleen op het veld, maar ook buiten de lijnen is hij zo. Veltman is binnen de lijnen vaak irritant omdat hij perse wil winnen. Na de wedstrijd is hij objectief en vriendelijk.

21 september 2019 om 10:23

Amen buitenspelval. Zo is het. De kindjes blijven maar zeuren over die wedstrijd vs Sparta. Maar als Robben een schwalbe maakt vs Mexico is het slim.. Puur op de man gericht. Verder heeft hij inderdaad zijn excuses aangeboden dus geen idee wat @ Khal Drogo hiero meldt. Hij wist dat het dom en niet netjes was.

Gewoon doorgaan ik vind Je een prima verdediger niet iedereen speelt altijd een voldoende bij Ajax Maarja over moet je een pispaal hebben he en helaas ben jij het terwijl je na zo eenzware blessure ijzersterk terug ben gekomen gewoon doorgaan jongen je heb je al nog in de basis geknokt toch dus doe je ding

Vent, in Amsterdam dragen ze je op handen. Daarbuiten vinden ze je een onsportieve paardenvijg. Boeiend.

"Veltman speelt een goed seizoen en heeft reeds tien officiële wedstrijden namens Ajax achter zijn naam staan." Correctie: redacteur van dit artikel vindt dat Veltman een goed seizoen speelt. Uiterst merkwaardig dat een mening hier als feit wordt opgeschreven. Jammer dat deze website niet gewoon neutraal kan zijn.

20 september 2019 om 23:52

Mag je nooit positief zijn dan? Is jouw glas half leeg? Wat nou als Messi 4 goals maakt en hier geschreven wordt dat hij een fantastische wedstrijd speelde? Of Malen afgelopen weekend? 5 goals. Maar we mogen natuurlijk niet te positief zijn, we moeten neutraal blijven.

21 september 2019 om 00:00

Het gaat hier gewoon om het verschil tussen een mening en een feit. Hier wordt een mening als feit opgeschreven en dat is journalistiek eigenlijk altijd verwerpelijk. Zeker in geval van Veltman. Ik zou zijn spel op zijn positiefst omschrijven als 'redelijk, 'degelijk', 'solide', maar 'goed' vind ik wat ver gaan. Dat is mijn mening net zoals het de mening van de redacteur is dat Veltman 'goed' speelt. Dat onderscheid is nu helemaal niet duidelijk waardoor de lezer op het verkeerde been wordt gezet.

21 september 2019 om 00:01

Jij wil 4 of 5 goals in een wedstrijd vergelijken met het seizoen van Veltman tot nu toe? Hij wisselt goede wedstrijden af met mindere momenten, het is echt niet zo dat het objectief vast te stellen is dat hij een goed seizoen speelt.

21 september 2019 om 00:25

Hij heeft Ronaldo dusdanig tegengehouden vorig seizoen dat die een smerige overtreding op hem beging uit frustratie. Veltman hoeft niet te scoren op zijn positie. Hij moet verdedigen en dat doet hij uitstekend. Malen moet scoren. Een paar weken geleden miste hij meerdere malen voor open doel. Toen las ik hier op VZ dat hij geen goede spits was. Dus ja, vergelijken met hem kan prima.

21 september 2019 om 00:00

Naja gezien de statistieken zou het vreemd zijn om te zeggen dat hij geen goed seizoen speelt. Wint de meeste duels van alle verdedigers in de Eredivisie procentueel gezien. Daarnaast hoge pass accurate en veel onderscheppingen. Wat moet een verdediger nog meer doen om een goed seizoen te spelen?

21 september 2019 om 02:08

@Sparta_Praag. Misschien moet je even het orginele artikel op de site van De Volkskrant van Willem Vissers Googlen. Het heet ‘De kunst van het verdedigen door Baumgartl en Veltman: ‘Hard werken doe je nu en niet de volgende dag’ en is een opiniërend stuk in combinatie met interviews. De lettelijke woorden van Vissers zijn: ‘Veltman draait nochtans een uitstekend seizoen.’ als inleiding op: ‘Hij relativeert de hulde. “Ik weet dat ik lekker bezig ben, maar als het een wedstrijd minder gaat, word ik weer naar de grond gehaald.‘’ De inleidende woorden worden door VZ vertaalt als: ‘Veltman speelt een goed seizoen en heeft reeds tien officiële wedstrijden namens Ajax achter zijn naam staan.‘ Met ander woorden: het wordt niets la een feit opgeschreven, maar als een mening van Willem Visser, die het waarschijnlijk vragend aan Veltman voorlegde. Het is niet allemaal zo zwart/wit zoals jij ervan maakt. Het is ook zeker geen verwerpelijke journalistiek. Verder zou je wel acceptabel hebben gevonden, wanneer er had gestaan: ‘redelijk, 'degelijk', 'solide'. Maar 'goed' is not done. Spreek je jezelf daar niet een beetje tegen? Veltmans spel noemen als ‘redelijk, 'degelijk', 'solide', zijn volgens jouw mening wel feiten, terwijl ‘goed’ als mening weer niet als een feit mag worden gebracht door de redacteur, en alleen om dat je het er mee oneens ben. Uiterst merkwaardig dat je jouw mening hier als feit wordt omschrijft..

21 september 2019 om 09:44

Als het een uitspraak is van Willem Vissers, dient het geciteerd te worden. Verder zeg ik letterlijk(!) dat het mijn mening is dat Veltman hooguit degelijk, solide, redelijk speelt. Volgende keet even goed lezen dat bespaart je het typen van een berg onzin

21 september 2019 om 10:42

Je zegt ook letterlijk dat het je feitelijke mening is, dat ontkracht ik ook nergens, maar gelijkertijd zou je het als feitelijke mening van de redacteur wel hebben geaccepteerd, omdat jij het dan mening wel als feit zou willen betitelen. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen. Misschien zelf even beter begrijpend lezen de volgende keer? Ikzelf heb je posts prima gelezen kerel. De essentie van mij argumentatie ontgaat je blijbaar überhaupt een beetje wanneer je niet verder komt dan met: “Als het een uitspraak is van Willem Vissers, dient hij geciteerd te worden”. Ten eerste is dan kul; een redacteur wat zoiets zelf samengevat formeren. En ten tweede mis ik een inhoudelijke reactie op mijn reactie op het feit dat het een opinerende uitspraak betreft. En dat ‘dat bespaart je de volgende keer het typen van een berg onzin’ is lachwekkend en zie ik niet meer dan als een zwaktebod om van reageren met gedegen argumentatie af te zijn. Niet erg sterk al met al. Ik schrijf in jouw ogen een berg onzin, de redacteur moet het enkel bij feiten houden en bezigd verwerpelijke journalistiek. Jij bent blijkbaar degene die graag de maat neemt en anderen veroordeeld en beoordeeld naar jouw eigen maatstaven. Ga zo door, dat discussieert prettig. Beetje slappe hap die laatste reactie van jou.

21 september 2019 om 11:03

Tja met alle respect maar op de basisschool leren ze kinderen al dat het niet correct is om een mening van een ander neer te zetten als je eigen. Als VZ er "aldus Willem Vissers" achter had gezet of iets in die trend was het niet zo'n probleem geweest.

21 september 2019 om 11:29

Ja man, je begrijpt nog steeds niet de strekking van mijn argumentatie. ‘hooguit degelijk, solide, redelijk‘ is allemaal acceptabel, omdat jij dat voor een feitelijke mening over Veltman houdt, ‘goed’ mag niet, omdat het als afwijkende mening niet ik je eigen straatje past. Snap je nou ook echt niet, dat een een opiniërende mening betreft om het interview te omlojsten? Dat betekent dat iemand zijn eigen openbare mening geeft. Mening dus, het wordt niet als feit neergezet. Dat leer je uiteraard niet op de basisschool, maar, met alle respect, dat zou je wel gemakkelijk even zelf kunnen opzoeken zonder al te veel moeite, wil je discussie daar over aangaan. En nee, er hoeft ook geen ‘aldus Willem Visser’ achter elk citaat en samengevat citaat te staan. Er staat namelijk al in de inleiding, dat de bron een artikel is uit De Volkskrant. Dat voldoet voor de rest van het stuk. Maar goed, schijnbaar begrijp of ontgaat je nog steeds niet de essentie van mijn eerste reactie. Aan een dood paard ga ik verder dan ook niet trekken. Ik wens je daarom dan ook een fijn weekend.

21 september 2019 om 12:00

Wat bedoel jij uberhaupt met een feitelijke mening? Jij begrijpt mijn punt niet. Je mag vinden wat je wil (van verschrikkelijk slecht tot fantastisch, het maakt mij niet uit) zolang je maar vermeldt dat het om een mening gaat. Ik vind het echt totaal niet duidelijk uit de tekst te halen dat het 'goed' spelen van Veltman een mening is van Vissers.

21 september 2019 om 12:28

Sparta Praag wat ben jij een mierenneuker zeg. Als we moeten doen zoals jij het zegt kunnen bijna alle berichten verwijderd worden. Als de meerderheid aangeeft dat iemand een goede wedstrijd speelt of een goed seizoen draait dan mag dat gewoon als conclusie worden neergezet.

21 september 2019 om 06:42

Jammer voor jou Sparta_praag is dat hij wel degelijk een goed seizoen draait. Kijk de statistieken er maar op na.

En hoe komt dat Joel? Omdat jij de meest onsympathieke speler sinds tijden bent op de Nederlandse velden. Dan ben je nou eenmaal bij het minste en geringste een prooi voor velen. Jammer voor je.

20 september 2019 om 23:55

Door een aktie van jaren geleden? Wat moet je een zielig leven hebben als je daarop blijft doorhameren. Hij heeft lang en breed zijn excuses aangeboden, gaat nog dagelijks door het stof voor zijn actie toen. ben jij zo perfect? Nooit iets verkeerds gedaan? Oh wacht, jij mag natuurlijk wel fouten maken.

21 september 2019 om 00:05

Veltman is toch gewoon een lompe speler die onnodige overtredingen maakt en probeert zn tegenstander uit de wedstrijd te halen. Dat is ook zn kracht. Hij moet heel dankbaar zijn dat ie in zon goed team speelt dat alleen op zijn positie niet echt een topper heeft.

nou Veltman, ik weet niet of je het weet maar je bent daarin niet uniek hoor. elke speler is zo goed als zijn laatste wedstrijd en als je een wedstrijd minder speelt is het ook logisch dat er kritiek is. of je nou Veltman heet of een andere naam hebt

21 september 2019 om 06:58

Maar dat zegt hij ook. Je laat het nu klinken alsof hij dat heel zielig over zichzelf zegt, maar hij zegt duidelijk: dit is hoe de 'voetballerij' werkt. Met andere woorden, dit is waar alle voetballers mee te dealen hebben.

21 september 2019 om 12:38

@dutchlions ok, dan heb ik hem verkeerd begrepen

En als hij niet naar de grond wordt gehaald, doet hij wel alsof..

Als CV heeft deze jongen het altijd redelijk goed gedaan. RB ligt hem qua positie niet zo

Serieus? Het veltmannetje is weg? De hele wereld heeft afgelopen week het veltmannetje weer kunnen zien in minuut 2. Dat was gewoon een penalty. Begrijp nog steeds niet hoe we zoveel mazzel hebben gehad. Zo lang hij continu maar van die domme overtredingen maakt en loopt te graaien aan shirts dan blijft dat veltmannetje elke wedstrijd weer aanwezig. Het blijft een verdediger die niet in de basis hoort te staan. En zo wel dan gewoon rechtsback waar hij de minste schade kan aanrichten.

Veltman is de 2019 versie van Heitinga. De echte supporters mogen hem dolgraag en zien hem als kind van de club, ik zelf behoor daar ook bij (de supporter die hem mag) maar we weten diep van binnen dat hij zn gebreken heeft, toch op basis van inzet gaat hij een redelijke carierre maken (heitinga haalde zelfs de wk finale) Kom op joel! Morgen goed spelen en je snoert ze de mond

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Mikel Oyarzabal blijft de ideale kandidaat voor Manchester City om een zomers vertrek van Leroy Sané op te vangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren