Media loven Mohamed Ihattaren: ‘Een koningskoppel op het EK’

Vrijdag, 20 september 2019 om

PSV is de groepsfase van de Europa League sterk begonnen. In het eigen Philips Stadion waren de Eindhovenaren donderdagavond dodelijk effectief en werd Sporting Portugal met een 3-2 nederlaag terug naar Lissabon gestuurd. Daags de overwinning van het team van Mark van Bommel zijn de media in Nederland vooral lovend over het spel van de zeventienjarige Mohamed Ihattaren, die bij alle doelpunten betrokken was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door professor oak)

Ah nice, zullen we anders nog een keer benoemen dat hij voor het Nederlands elftal zou kunnen uitkomen.

20 september 2019 om 08:26

Je bedoelt zullen we zeggen dat ondanks dat hij hier geboren en getogen is, zijn voetbalopleiding heeft gehad, EN de taal van zijn “moederland” hoogstwaarschijnlijk amper spreekt en er enkel elk jaar naar vakantie gaat, hij eventueel ook voor Marokko kan uikomen....

20 september 2019 om 10:54

Stel je ouders zijn brabanders en jij bent geboren in noord holland, eet je dan ook geen frikandel speciaal met curry ook al hebben je ouders dat geleerd en om je heen eten ze allemaal ketchup.blijf je Frites zeggen of hou je t dan op patat, dat verschilt ook per persoon.hij komt van 2 marrokaanse ouders, veel vrienden om hem heen zijn van marrokaanse kom af en hij heeft een trots waar die vandaan komt. Dat zijn dingen die heel erg op zijn gevoel in spelen.dan kom je met kies voor Oranje, maar als hij toch blijkt niet te presteren zoals hij nu doet in de nabije toekomst kan hij nooit meer voor marokko spelen en speelt hij helemaal geen interlands meer. Dit zijn redenen voor hem om te bedenken ik kies nog niet of ik kies marokko.als hij voor Oranje kiest, kiest hij waarschijnlijk omdat hij goed genoeg is om voor een groter voetballand uit te komen, waar hij inderdaad is opgegroeit, zijn voetbal opleiding heeft gekregen. Het is een lastige keuze. Mooi voorbeeld is Gudelj, als hij voor NL had gekozen had hij nooit meer een interland gespeeld, voor Servië komt hij wel in aanmerking. Alhoewel ik denk dat Ihattaren een hele grote toekomst voor hem heeft liggen en daarom uit eindelijk toch voor Oranje gaat kiezen.

20 september 2019 om 11:03

Richard dat heet een dubbel paspoort en ik weet een ding, als ik ooit naar het buitenland verhuis dan ga ik zeker proberen om mijn kids een Nederlands paspoort en een lokaal paspoort te geven als dat kan. En als ze dan topvoetballer worden, wat niet waarschijnlijk is als talent erfelijk zou zijn, dan hebben ze dezelfde keuzes en heb jij weer wat om over te klagen. Hoe weet jij nou wanneer je je Marokkaan of Nederlander voelt? Dat het een beetje zuur is van het opleiden in Nederland ben ik wel met je eens, maar we hebben Marokkaanse immigranten toch echt ooit zelf hiernaartoe gehaald met banen in het vooruitzicht. Nu moeten we man the fck up en als samenleving niet zo klagen vind ik.

20 september 2019 om 11:13

@leisehood Het kan mij persoonlijk echt geen ene reet schelen of hij nou wel of niet voor Oranje kiest: Ik maakte enkel een nuance opmerking dat de opmerking eeigenlijk zou moeten zijn dat hij OOK voor Marokko kan kiezen ipv dat hij "ook voor Nl' kan spleen terwijl hij hier gewoon geboren en getogen is.en mits jij net als ikzelf al +10 jaar niet meer in NL woont, een niet-Nederlandse partner hebt en een kind dat dus ook half Nederlands is dan kan ik een stuk beter gbegrijpen dan jij wat een dubbele nationaliteit voor iemand betekent.tevens 'klaag' ik helemaal niet man, hoe kom je daarbij?????? Ik geef simpelweg een samenvatting van feiten:- hij is hier geboren en getogen- voetbalopleiding in NL- Spreekt hoogstwaarschijnlijk amper de taal- Gaat enkel paar x per jaar naar Marokko op vakantiewat klopt daar niet aan volgens jou?en we hebben Marokkaanse immigranten niet verplicht om hier naar toe te komen en ze kregen ook gewoon die banen hoor!! Dus wie moet er nu de fuck the man up"en??

20 september 2019 om 11:44

Eigenlijk wel grappig wat er gebeurt. Volgens mij ridiculiseert Richard in het begin de eeuwig durende en eindeloze discussie over dit onderwerp door te schrijven "zullen we zeggen dat" om vervolgens wederom in deze discussie te verzuipen, waarbij iedereen direct weer op zijn eigen stokpaard springt. Er zit in ieder geval veel emotie op dit onderwerp.

20 september 2019 om 13:08

Dat is helemaal niet de samenvatting. Want in jouw reactie kom je met enkele aannames, om wat krachtiger over te komen. “Hoogstwaarschijnlijk amper spreekt” en “er enkel elk jaar op vakantie gaat.” Daarmee lijk je te impliceren dat hij weinig met Marokko zou moeten hebben. Jij weet helemaal niet hoe zijn Marokkaanse taal is. Jij weet helemaal niet hoe vaak hij naar Marokko gaat en hoeveel familie hij daar heeft. En hoe vaak hij contact heeft met ze. Hoe hij ze misschien financieel ondersteunt. Of stuur jij ook geld naar Spanje via Western Union als je elk jaar naar Ibiza zou gaan. Waar t op neer komt is: je lijkt het Marokkaans zijn van Ihattaren te bagataliseren om zo te laten zien dat Nederland de enige en juiste keuze zou moeten zijn. En als je daarop wordt gewezen schaar jij je achter dat je de discussie ridicuul vind. Kom op 😉

20 september 2019 om 14:09

@soccer81 En jij bent er nog zo'n eentje welke als een moraalridder even zijn "gelijk'wil halen.nogmaals: Hij "moet'helemaal niets van mij en het interesseert mij geen reet of hij wel of niet voor Oranje kiest.feit blijft( wat ik aanhaalde) is dat hij geboren en getogen is in NL, en hier zijn voetbalopleiding heeft gehad en dat het alleen al door die Feiten meer logisch is om te zeggen dat hij eventueel ook voor Marokko kan uitkomen ipv het andersom te zeggen….wat snap je hier precies niet van??????ja uiteraard is het een aanname dat hij de taal amper spreekt en hooguit 1 a 2 x naar Marokko op vakantie gaat….maar als dit anders is dan is hij eerder de uizondering op de regel want de op de meeste Marokkaanse Nederlanders is dat Precies van toepassing...en wat snap je hier precies niet aan????

20 september 2019 om 14:14

Ah, wist niet dat je boos werd.Als dat jouw punt is dan moet je gewoon zeggen dat het normaal is om te zeggen dat hij ook voor Marokko kan spelen en niet ook voor NL. Dat hele stuk van dat hij de taal waarschijnlijk niet spreekt en er enkel op vakantie gaat is dan helemaal niet nodig om je mening te bekrachtigen. Want dat zijn aannames die zwak zijn te beargumenteren.

20 september 2019 om 08:35

@UilVanMinerva. Je benoemt het inderdaad nog een keer. Waar je je druk om kan maken op de vroege ochtend. Komt tijd, komt raad. Tot dat moment zal je er maar aan moeten geloven, dat er over Ihattaren de hoop zal worden uitgesproken of deze parel in de toekomst tot een sieraard voor Oranje zal worden gesmeed. En wil je je liever niet in de discussie mengen, dan is er nog altijd de eigen keuze om je afzijdig te houden van dit soort topics en geen intikkertjes voor te zetten om extra tongen los te maken.

Het probleem is wie ga je dan slachtofferen op het middenveld. Dat zou dan wijnaldum moeten zijn die nu eindelijk goed uit de verf komt. En je zou een echte breker moeten hebben type Nigel de jong/van Bommel eentje die het verdedigende gedeelte vast houd want frenkie gaat dat ook niet alleen doen

20 september 2019 om 08:44

------- Depay - Malen--------- ---------- Ihattaren ------------- ---Wijnaldum---- de Jong----Propper blind(?) - v Dijk - De Ligt - Dest ------------ Cilissen --------------- Kortom: Promes, de Roon en Dumfries slachtofferen i.p.v. Dest, Ihattaren en Propper. Met vd Beek als alternatief voor Ihattaren.

20 september 2019 om 08:50

Begrijp niet waarom menig Nederlander Pröpper zo hoog heeft zitten.Was behoorlijk slecht tegen Estland.

20 september 2019 om 08:51

Je bedoeld Dest, die Ajacied die rb speelt in het nationale elftal van de VS? Laten we ook een Spanjaard en Duitser vragen dan.

20 september 2019 om 08:55

Ik zou het dan zo doen. Gini kan toch gewoon op het middenveld met de Jong en dan Ihattaren er voor als nummer 10? Voor de rechtsback heb ik nu even Dumfries gezet want ik geef hem de voorkeur boven Veltman. Mocht die Dest zich blijven ontwikkelen en voor Nederland kiezen dan kan hij de plek innemen. Voor de linksback nu even Blind, want die doet het daar echt zo slecht nog niet en vind dat altijd een hele onderschatte speler. Hij moet er eigenlijk gewoon bij zijn, en dan is de linksback de positie waar hij uit de voeten kan waar geen spelers zijn die echt veel beter zijn (t.o.v. centrale verdediging en middenveld waar dus wel spelers zijn die op die posities veel beter zijn dan Blind).

Cillissen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Blind
Wijnaldum
De Jong
Bergwijn
Ihataren
Depay
Malen
20 september 2019 om 08:55

En Babel slachtofferen voor Malen dus. Overigens eens, dit zou best wel eens de beste basis voor 2020 kunnen zijn.

20 september 2019 om 08:56

Waarom vond je hem slecht? Ik vond hem met name aan de bal een stuk beter dan de Room.

20 september 2019 om 10:18

Ja sorry hoor maar Dumfries??????zowel Hateboer en Karsdorp zijn een stuk beter, Dest waarschijnlijk ook.ik zie veel liever vd Beek of Til op de positie van Ihataren eerlijk gezegd.

20 september 2019 om 10:54

Ik zou een voorhoede met Kluivert Depay en malen doen. En ze alle drie lekker laten wisselen van positie. Met een middenveld van de jong, ihataren en aké En de verdediging van blind, van dijk de ligt Dumfries/dest?/karsdorp Cilissen

20 september 2019 om 10:54

Ik zou een voorhoede met Kluivert Depay en malen doen. En ze alle drie lekker laten wisselen van positie. Met een middenveld van de jong, ihataren en aké En de verdediging van blind, van dijk de ligt Dumfries/dest?/karsdorp Cilissen

20 september 2019 om 11:23

@lesterps Heb je karsdorp gisteren zien voetballen daar heb ik echt mijn twijfels bij. Alle ballen hoog spelen op Sinistera die een kop kleiner was dan zijn verdegigers plus de ballen die over de zij lijn schoot. Dan deed Dumfries en Veltman het toch veel beter.

20 september 2019 om 11:52

Ja, maar tegen Duitsland was hij de missende schakel...

20 september 2019 om 12:22

Die Dest inderdaad. Hij ligt echter nog niet "vast" bij de VS dus zou nog voor Nederland kunnen kiezen als hij dat wil..

Die jongen moet doen waar hij zelf zin in heeft en waar hij zich goed bij voelt. Ik als Nederlander kan alleen maar hopen dat hij voor NL kiest. Want als hij zo door blijft gaan dan gaat hij volgend jaar ongetwijfeld mee naar het Ek.. wat een speler! Als hij er meer voor voelt om voor Marokko te kiezen, dan moet je dat accepteren.. dan komen er dingen bij kijken die wij niet kunnen zien of kunnen snappen. Voor zijn voetbalcarriere is het te hopen dat hij de juiste mensen om zich heen weet te houden. Het is een exceptioneel talent voor een 17-jarige jongen, maar dat was een Aissati op die leeftijd ook bij Psv. Nu is alles nog goed en leuk omdat hij dit onder de stempel 'talent' mag doen. Straks zijn er ook wat mindere tijden, en dan moet hij sterk in zijn schoenen staan. Het is een onderbuik gevoel maar vooral omdat het een Marokaanse jongen is, gaan ze op hem letten. Je ziet het bij Ziyech, geweldige speler die wordt bedolven onder complimenten als hij weer goed heeft gespeeld. Speelt hij slecht zoals hij dat een periode bij Ajax deed, dan zijn we er ook met zijn allen om zo'n jongen helemaal af te branden. Ihattaren heeft in Afellay en van Bommel de perfecte mentoren om zijn hoofd rustig te houden en alle facetten van het speletje te leren. Maar tot zover dit seizoen is het vooral ontzettend genieten van deze jongen!

20 september 2019 om 09:03

Ik begrijp alleen als speler niet waarom je voor Marokko zou kiezen. Als je een toptalent bent, dan streef je toch naar het hoogst haalbare? Op dit moment is Nederland 5 klassen beter dan Marokko en kijk ik naar het spelers materiaal, dan wordt dit verschil in de toekomst alleen maar groter. Daarbij komt dat de Afrika cup gewoonweg nadelig is. Die wordt vaak in een ongelukkige fase van het seizoen afgewerkt. Is toch als club ontzettend vervelend als je van tevoren weet dat een belangrijke speler er een periode van het seizoen niet bij is.

20 september 2019 om 09:18

Ik weet niet van jou maar de Afrika Cup werd afgelopen zomer afgewerkt

20 september 2019 om 10:24

De druk van familie en trots op z'n Marokkaanse roots. Hoe het went of keert, we zullen deze spelers hoe dan ook Marokkaanse-Nederlanders noemen. Kies hij voor zijn carrière dan denk ik dat Oranje een goed keuze is. Kiest hij met zijn hart, dan zou Marokko beter zijn.

20 september 2019 om 10:25

Ik snap het wel dat spelers voor een land als Marokko kiezen. Je hebt gelijk dat spelers naar het hoogst haalbare moeten streven, maar in mijn ogen geld dat alleen voor club voetbal. Het klinkt misschien wat cliche, maar voor een land kies je met je hart (als je de keuze hebt). Voelt Ihattaren meer voor Marokko dan voor Nederland? Dan moet hij daar voor kiezen. Ik zou het jammer vinden, maar de keuze is aan hem.

20 september 2019 om 10:45

Africa cup wordt sinds de laatste editie gewoon in de zomer gespeeld

20 september 2019 om 13:49

@Dru Met het hart kiezen is een zwak argument. Wat is met het hart kiezen? Uiteindelijk denkt, spreekt en droomt die jongen in het Nederlands. Gevormd in het denken door Nederland met een Marokkaanse sausje. Heel veel Marokkaanse Nederlanders zouden niet eens kunnen wonen in Marokko. Verschillen te groot.

Hohoho, rustig aan mensen. Hij is pas 17 en krijgt absoluut nog een enorme vormdip en dan kan hij er helemaal niks van. Om er nu al een label op te hangen voor een toekomstige koningskoppel in het Nlse elftal vind ik arbitrair. Stop met het ophemelen van jongens die net een leuke wedstrijd hebben gespeeld. Ik heb van Mo genoeg wedstrijden gezien waar het echt niet lukte. maar verder wel een leuke speler om naar te kijken. Genieten!

20 september 2019 om 08:59

Joh, dat is toch juist zo lekker van het reageren hier, we hebben allemaal gelijk tot het tegendeel bewezen is.

20 september 2019 om 10:29

"hij krijgt absoluut nog een enorme vormdip". Dit vind ik altijd zulke standaard en uitgekauwde opmerkingen. Altijd als een jonge speler goed aan het spelen is zijn er weer figuren die claimen dat we niet zo enthousiast moeten zijn, want hij zal nog een vormdip krijgen. Is dat zo dan? Weet jij dat zeker? Ik heb Mathijs de Ligt in zijn 2,5 bij Ajax namelijk geen vormdip zien krijgen. Natuurlijk heeft hij in het begin wel eens een foutje gemaakt, maar hij speelde altijd nog extreem goed. Ik heb Frenkie de Jong ook geen vormdip zien krijgen. Mijn punt is dat het echt niet vast staat dat een jonge speler een vormdip krijgt. Er zijn genoeg spelers die gewoon redelijk stabiel blijven groeien.

20 september 2019 om 11:24

uitzondering op de regel zijn er natuurlijk altijd, maar iedereen die het voetbal een beetje volgt, weet gewoon dat er een dip komt. Leren omgaan met tegenslagen is ook een ontwikkelingspunt voor een jonge speler. Die hoort erbij en hoe zo'n speler eruit komt, zegt iets over de betreffende speler. We meten niet doen of Mo de nieuwe Hazard is ofzo. gewoon genieten en kijken wat de toekomst brengt, maar hou aub op met het plakken van labels op talenten.

20 september 2019 om 12:11

Nou bij deze mo is daar ook een uitzondering op

Ik wil graag of NL of Marokko feliciteren met het behalen van de beker in 2020. Als ik het artikel moet geloven, is dit de reïncarnatie van Jezus Christus. Wellicht moeten we niet zo’n groot verwachtingspatroon creeeren bij deze jongen. Zeker aangezien hij nog maar 17 jaar is.

Als hij voor Nederland kiest is het prima en als hij voor Marokko kiest dan is het ( die Marokkaan) Een vervelend trekje wat veel blanke Nederlanders hebben helaas, als het niet op hun manier gaat dan gaan ze je het leven zuur maken. Deze jongen moet gewoon kiezen met zijn hart, als hij voor Marokko kiest dan is dat weer een teken dat de Nederlandse mensen totaal niet weten hoe je zo iemand voor je moet winnen, beetje jammer

20 september 2019 om 09:00

Heb je heel mooi verwoord. Ik ben zelf van Marokkaanse afkomst en het is gewoon waar wat je zegt en dat is met alles zo niet alleen voetbal. Een andere voorbeeld Badr hari maar goed. Ik wordt blij als hij voor Marokko kiest maar toch wil ik dat hij voor Nederland kiest wat hem echt naar een hoger level tilt en daar doe je het voor. Je wilt tegen de top van de top uitkomen en niet tegen een burkina faso met alle respect die je scheenbeen door 6 breekt. Hij gaf aan dat de keus al gemaakt is en denk 90% Oranje

20 september 2019 om 10:33

Het zou heel goed als een Marokkaanse Nederlander weer eens voor het Nederlands Elftal kiest. Sport verbroedert en met een Ihattaren kan een groter gedeelte van Nederland zich weer identificeren. Dan mag hij van mij met een Marokkaanse vlag gaan wapperen als hij met Nederland een prijs wint.

20 september 2019 om 11:09

Badr Hari is, behalve sportman, toch ook geen frisse jongen. En dan zoekt men een verklaring. En die wordt vaak gezocht in opvoeding/afkomst. En dat is niet alleen bij sporters met een dubbele nationaliteit. Als Theo Janssen uit de toon valt wegens roken/drinken/voorkomen wordt ook gewezen op zijn afkomst uit een volksbuurt.

20 september 2019 om 11:17

Verschil is denk ik dat een Theo Janssen uiteindelijk weer wordt omarmd door alles en iedereen en weer het knuffelbeertje is. En dat is het punt wat hij wilt maken. Een Seedorf mist een penalty en hij wordt tot de dag van vandaag belachelijk gemaakt en dan heb je een Labyad die voor Sporting kiest en hij werd nog net niet verbannen uit Nederland.

20 september 2019 om 12:15

En dat Seedorf belachelijk is gemaakt komt door zijn huidskleur? Hoe vaak hoorde je in die tijd, en ook nu, dat hij vaker opgeroepen moest worden? Wat een onzin, dit is echt zoeken naar racisme. Als je zoekt zul je vinden. Er zijn toch ook vele blanke spelers geweest die in het Nederlands elftal verguisd zijn? En dan Labyad noemen. Er waren nogal wat bijkomstigheden met de transfer geroerd die niet netjes waren van de kant van Zakaria, vandaar de bijnaam Labyrat. Waarom heeft dat met zijn afkomst te maken? Sorry, maar dit is echt de definitie van slachtofferrol.

20 september 2019 om 13:55

@MSN10 Badr Hari is een slechte voorbeeld. Zijn gedrag buiten ring is fout. Heeft niets met nationaliteit te maken (ik ben trouwens ook van Marokkaanse afkomst). Ik ben fan van de vechter Badri Hari. De mens Badr Hari buiten de ring, totaal geen fan van en kan mij daarmee ook totaal niet identificeren. Ik veroodeel sterk zijn acties. Rico Verhoeven de vechter heb ik minder mee. Is minder spectculair. Wel heb ik super veel bewondering voor de mens Rico en kan mij daarmee ook beter identificeren. Mbt Ihattaren, als hij goed is en blijft dan hoop ik dat hij voor Oranje kiest. Niet alleen voor zijn carriere, maar ook voor de maatschappelijke doel. Heel veel jongens die opgroeien met hem als held. Zowel voor Marokkaanse als Nederlandse. Sport verbroedert en kunnen dus niet genoeg voorbeelden hebben.

Trots als je een Marokkaanse Nederlandse speler ziet zo jong en zo goed. Ik hoop oprecht dat hij voor Nederland kiest wat goed en beter voor zijn ontwikkeling zal zijn. Ik merk nu iets bij PSV wat me bij Ajax vorig jaar was opgevallen. Het was Ziyech Ziyech en daarna was hij uit de spotlight en was het frenkie en de ligt de ook een toptransfer hebben gemaakt. Wat ik wil zeggen is Bergwijn zit nu in datzelfde schuitje. Het was eerst Bergwijn en nu is het echt malen malen en ihattaren komt er nu ook bij. Bergwijn komt er wel maar zo een speler kan daar mee zitten. Die Malen is echt een beest en sloopt elke net die hij voor zich ziet. Ongelofelijk. Mooi voor het Nederlandse voetbal PSV Ajax Az en dan kijk ik naar mijn clubje pff triest

Waar zou deze jongen dan moeten spelen?? Met het middenveld; F. De Jong, Wijnaldum, Propper, de Rhoon en vd Beek zie ik niet meteen mogelijkheden...

20 september 2019 om 09:11

Hij is 17 en hij moet niet in de basis. Grote toekomst voor zich alles op Zn tijd. Hij hoort gewoon bij oranje

20 september 2019 om 09:13

Dat hangt natuurlijk helemaal van zijn ontwikkeling af. Als hij zich zo kan blijven ontwikkelen als hij nu doet, dan streeft hij Donny vd Beek op termijn voorbij. Wijnaldum is veel meer een box-to-box speler en niet een echte nummer 10. Dus hij kan zeker groeien naar een vaste waarde op de 10 positie. Daarbij kan ik me voorstellen dat Oranje tegen kleinere tegenstanders zal gaan kiezen voor 1 verdedigend ingestelde middenvelder en 2 aanvallende, waardoor iemand die goed in de kleine ruimte kan spelen nodig is. En is het als Nederlands elftal niet heerlijk als je gewoon de keuze zou hebben. Als de ene in vorm is speelt die, en wanneer de ander in vorm is iemand anders. Een selectie met: verdedigers: Dest, Dumphries, de Ligt, de Vrij, van Dijk, Blind, Ake en van Aanholt middenvelders: F.de Jong, vd Beek, Wijnaldum, de Roon, Ihattaren en Propper aanvallers: Babel, Malen, Bergwijn, Depay, L.de Jong, Promesis toch een uitstekende selectie waarmee je alle kanten op kunt! Komen er nog meer talenten door dan kunnen wellicht Propper, de Roon, L.de Jong en Promes nog vervangen worden. Ik zie in ieder geval weer mogelijkheden voor de komende Ek's en Wk's. Niet dat Oranje direct topfavoriet is, maar wel een outsider kan zijn.

20 september 2019 om 09:32

Hij hoeft ook niet vanaf oktober de nieuwe vaste nr10 van het Nederlands Elftal te worden. Voor een groot talent als Ihattaren moet altijd plaats zijn. Deze jongen moet een Propper, de Rhoon of vd Beek op termijn toch uit het team kunnen spelen...

20 september 2019 om 09:33

Een 17 jarige Ihattaren is al beter in zijn kleine teen dan Propper en de Roon bij elkaar.een middenveld met de Jong en Wijnaldum als blok en Ihattaren ervoor is gewoon van wereldniveau. Bedenk daarbij ons wereld duo centraal achterin en Depay en Malen voorin en je doet gewoon mee om alle prijzen die er te winnen zijn. 2 jaar geleden was Oranje zo dramatisch en leek het ook niet snel beter te worden en nu ineens ziet Oranje er heel erg degelijk uit, mocht Ihattaren voor NL kiezen. Hij is juist de missing link in dit oranje. Geen van de spelers die jij noemt is een echte spelmaker ala Sneijder en Ihattaren. Misschien komt vd Beek in de buurt van een CAM maar is toch weer net een andere speler die meer de dieptes in loopt terwijl Ihattaren juist de man is die zijn medespelers in scoringspositie zet. Mocht Ihattaren voor Oranje kiezen is het elftal op de rechtsback positie na compleet en klaar voor de absolute wereldtop.

20 september 2019 om 09:53

Het is maar goed dat jij geen bondscoach bent. Ik moet er niet aan denken om een megatalent als Frenkie te Jong als blok te laten functioneren en hem daarmee uit zijn kracht te halen, puur en alleen om ruimte te maken voor een tiener, die weliswaar buitensporig veel talent heeft, maar eerst nog maar eens op de wat langere termijn moet bewijzen het niveau dat De Jong nu al haalt, aan te kunnen. Wijnaldum heeft in Oranje lange tijd niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft, maar is sinds niet meer Strootman maar Frenkie de Jong naast hem staat, helemaal opgeboeid en dan wil jij dat weer helemaal ongedaan maken en hem weer id de oude Wijnaldum rol dwingen puur en alleen om ruimte te maken voor Ihattaren. Ihattaren is een geweldig talent, maar natuurlijk geen Messi en hetgeen jij wil, doet een coach alleen als het wel om een Messiaanse speler gaat. Wat jij laat zien, is opportunisme in zijn puurste vorm, aangezien we het in feite hebben over een B - junior die zich op dit moment voortreffelijk doet, maar de voorkeursbehandeling die jij hem wilt geven, natuurlijk pas verdient als hij hetgeen hij nu laat zien ook op hogere podia weet te brengen. En voor een langere periode. En zover is het nog lang niet, hij is nog maar net begonnen. Spelers als Ihattaren moet je koesteren en langzaam laten rijpen ipv hem gewichten op de schouders te leggen waarvan je zeker weet dat de kans groot is dat hij daaronder gaat bezwijken. Ihattaren bij Oranje halen, is op zich niets op tegen, maar wat jij van hem verlangt, is voor een ervaren speler al nauwelijks op te brengen, laat staan voor een tiener van 17.

20 september 2019 om 11:01

Frenkie de Jong speelde bij Ajax ook in een blok samen met Schone met daarvoor Van de Beek. Alleen nu neemt Wijnaldum de rol van Schone over en Ihattaren dje van V/d Beek. Toen Wijnaldum samen met Strootman speelde op het middenveld in Oranje werd er met de punt naar achteren gespeeld. Nu is dat anders en spelen ze met de punt naar voren. Ik denk juist een middenveld met Ihatarren-De Jong-Wijnaldum geweldig kan uitpakken.

20 september 2019 om 14:25

" Frenkie de Jong speelde bij Ajax ook in een blok samen met Schone met daarvoor Van de Beek. Alleen nu neemt Wijnaldum de rol van Schone over en Ihattaren dje van V/d Beek " . Is echt complete onzin. Frenkie had bij Ajax een volkomen vrije rol en had de vrijheid om te opereren waar hij dat nodig achtte. De coach van Juventus gaf vorig seizoen eerlijk toe dat Frenkie hoogstpersoonlijk zijn tactische plan in de war had gestuurd door in de wedstrijd plotseling ergens anders te gaan opereren dan hij had verwacht en dat was natuurlijk volstrekt onmogelijk als hij zoals jij beweert een blok zou hebben gevormd met Schone. Ten Hag had zijn team zo geformeerd dat de kwaliteiten van Frenkie de Jong en Daley Blind het best tot hun recht zouden komen en hun minpunten zo weinig mogelijk pijn zouden doen. En dat gaat natuurlijk niet lukken door ze teveel beperkingen op te leggen. Daarom stond er ook niet een spelmaker op 10, maar een bewegende speler en speelde Schone defensiever dan normaal. Oranje speelt ook niet met de punt naar achteren maar met een 10 en dat is Wijnaldum. Wijnaldum speelt in Oranje niet op de positie van Schone bij Ajax, maar op die van Van de Beek. Wijnadum staat altijd centraal. Het zou natuurlijk ook volstrekt onlogisch zijn om met de punt naar achteren te spelen en dan vervolgens een stofzuiger als De Roon als 1 van de aanvallende middenvelders te posteren en Wijnaldum in de punt naar achter. De Jong speelt in Oranje vrijwel hetzelfde als bij Ajax, ook daar heeft hij net als bij Ajax vanaf links een vrije rol en de vrijheid om te gaan zwerven. Juist dat zwerven en dat bespelen van de ruimten en het wisselen van positie, maakt De Jong en Wijnaldum zo sterk en door ze die vrijheid te ontnemen, haal je ze uit hun kracht. Ihattaren is geen controleur, maar een aanvallende middenvelder en ongeacht of je met de punt naar achter of voren speelt, zou je hem op de positie van De Jong of Wijnaldum moeten laten spelen en zou je die dus moeten passeren. En dat gaat Koeman natuurlijk nooit van zijn levensdagen doen. Als De Roon niet speelt, zijn Propper en Van de Beek de aangewezen personen om hem te vervangen en niet Ihattaren.

Het zou super zijn als ihattaren voor nederland zou kiezen. Met De ligt, Van Dijk, De Jong, Ihattaren, Malen en Depay heb je echt een aantal spelers waarmee je serieus een kans maakt op een titel ergens in europa of mondiaal.... Ook al omdat ze op posities spelen waar ze elkaar aan kunnen vullen in plaats van dat ze elkaar in de weg staan zoals je ooit met Snijder en van der vaart had.

20 september 2019 om 09:25

Het zij inderdaad allemaal talenten voor verschillende posities, ze lopen elkaar niet in de weg. Ik vind alleen de backposities nog niet geweldig.

20 september 2019 om 09:58

Miss Castillio en dest over 2 jaar

20 september 2019 om 10:07

Ze lopen elkaar niet in de weg en spelen inderdaad op verschllende posities, maar een middenveld met en Frenkie de Jong en Ihattaren, kan natuurlijk niet. Dat kan alleen als je Frenkie de Jong in dienst zou laten spelen van Ihattaren, maar dat gaat natuurlijk geen enkele coach doen omdat die daarmee niet alleen eigenhandig de kwaliteiten van Frenkie om zeep zou helpen, maar er bovendien spelers zijn die die rol veel beter zouden kunnen invullen dan Frenkie en een coach Frenkie in dat geval zou moeten passeren. En dat gaat die natuurlijk niet doen. Ihattaren en Frenkie de Jong in 1 team kan wel maar niet op een driemansmiddenveld, hooguit met Ihattaren in de rol zoals Zyech die vervult bij Ajax.

20 september 2019 om 10:20

Ik snap dit soort namen niet. Die hebben nog enkel wedstrijden gespeeld.

20 september 2019 om 10:36

@scepticus38daar ben ik het niet mee eens. Een Iniesta en Xavi hebben ook samen in harmonie gespeeld op het middenveld van Barcelona. Daarnaast is het aan de bondscoach om de taken te verdelen en te vertellen wat een De Jong en Ihattaren wel of niet mogen doen. Ik vind het juist heerlijk om met een middenveld te spelen waar zoveel voetbal in zit. Daarnaast is Frenkie niet een speler die naar de 16 loopt en gaten laat vallen. Ihattaren heeft dan de ruimte tussen de linies van de aanval en het middenveld (een plek waar De Jong dus niet echt komt). Ik zie werkelijk waar geen problemen met dit middenveld. Helemaal niet als je met twee controleurs speelt zoals we op het moment doen bij het Nederlands elftal. Dan krijg je bijvoorbeel dit.

Cillissen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Blind
Wijnaldum
De Jong
Bergwijn
Ihattaren
Depay
Malen

Ik (38jr) zei gisteren nog tegen mijn vrouw: dit is het grootste talent dat ik ooit bij PSV heb zien spelen. Hij ziet alles en krijgt ook bijna altijd de bal waar hij wil.

20 september 2019 om 09:39

Dat lijkt me wel heel sterk... Voor t zelfde geval is t een gevalletje Maher. Ronaldo zal die niet gaan evenaren denk ik. Haha. Hij is veel te jong om er wat over te zeggen.

Ik heb deze jongen nog nooit zien spelen, maar heb hem wel interviews zien doen, ik denk ergens in NOS eredivisie samenvattingen, en daar schrok ik van zijn stem geluid. Zo onwijs laag en hees, alsof de technische mensen ermee lopen te spelen. Maar goed, dat maakt hem nog geen slechte voetballer. Hoop vooral dat hij wat internationaal team betreft kiest met zijn hart. Ik hoef voor nu in ieder geval nog geen 17 jarige puber bij Oranje, wellicht op het wk.

20 september 2019 om 09:53

Je geeft aan dat je deze jongen nooit hebt zien spelen en daarna geef je aan dat je in ieder geval geen 17 jarige wil zien in oranje? Beste spelers spelen toch of selecteer jij spelers op basis van leeftijd?

20 september 2019 om 10:21

Dat klopt, zo’n jongen kan best wachten tot hij negentien is, zeker nu we zo’n middenveld met de Jong, Wijnaldum en de Roon hebben. Niemand hoeft plaats te maken lijkt me nog.

Waan van de dag en erg voorbarig, eigenlijk idiote uitspraak. Straks speelt die een periode slecht en zit die bij jong PSV bij wijzen van spreken. Malen komt ook pas net kijken. Laat hem eerst maar eens oranje halen, want we hebben een goed middenveld, met goede spelers zoals Donny op de bank.

Elke marokaanse speler wil bij voorkeur het liefst voor nederland uitkomen dat staat zo vast als een huis. Alleen de angst is er dat ze na 1 of 3 interlands niet meer worden geselecteerd. Dan gaan ze voor zekerheid aangezien de marokaanse bond wat extra's aanbidt en ook garanties geeft voor een beoallde duur dat ze geselecteerd worden. Ik.hoop dat mo slim is en voor nederland kiest

20 september 2019 om 11:15

Als de angst om niet meer geselecteerd te worden zo breed leeft, zou je verwachten dat ze nooit een stapje hogerop ambiëren. Tenzij er garanties worden afgegeven. En da's nu net waar het bij topsport niet om draait.

Als hij niet voor oranje kiest, dan komen we er wel weer overheen. We zijn goed in Nederland om een talent omhoog te schrijven en bij een mindere wedstrijd naar beneden te halen. Hij doet het nu leuk. Eerst maar kijken of hij het volhoudt en hoe hij het tegen goede tegenstanders het doet

Haha en ik gisteren maar denken dat hij uit Finland kwam. Goede speler, maar laten we gewoon afwachten wat hij ten eerste kiest, en ten tweede hoe zijn ontwikkeling verloopt. Het zou niet de eerste speler zijn die als tiener doorbreekt en daarna stagneert of het mentaal niet kan opbrengen.

Ihattaren ziet ook dat het Nederlands elftal zich goed ontwikkelt met veel talenten in aankomst. Ik denk dat deze jongen gewoon een wijs besluit neemt en voor Oranje kiest. Dat hij het talent heeft om deel uit te maken van de selectie heeft hij nu al aangetoond. Zou zuur zijn als Nederland straks een EK/WK wint en deze jongen heeft gekozen voor Marokko.

Net als Aissatti ooit begon. Nog altijd lange weg te gaan dus.

Zijn allebei zijn ouders marrokaans?Dan vind ik dat hij voor Marokko moet gaan kiezen.Ik vind namelijk ook dat als bijvoorbeeld iemand met twee Nederlandse ouders bijvoorbeeld in een land als Spanje is geboren dat zo iemand dan gewoon voor Nederland moet uitkomen. Want je bloed, je hart, je gevoel, je doen en laten is gewoon Nederlands.Dat zo iemand in Spanje is geboren maakt hem geen Spanjaard.En dat geldt dan ook voor Ihattaren als zijn beide ouders marrokaans zijn. Dan is hij gewoon een Marrokaan en dus geen Nederlander.

20 september 2019 om 12:32

Niet mee eens. Ik heb Nederlandse schoonfamilie, waarvan de kinderen zijn geboren in Frankrijk. Ze wonen daar nog altijd en zijn zo Frans als maar kan (mijn schoonzus inmiddels ook overigens). Als de kinderen ooit voor de keuze kwamen dan zouden ze 100% zeker voor Frankrijk kiezen. Ze zijn eigenlijk Frans, ook al hebben ze een Nederlands paspoort.

Als hij zo blijft presteren, gewoon direct oproepen voor het Nederlands Elftal.enorm talent. Vastleggen voor de toekomst.laat het dit seizoen (en vorig seizoen zo nu en dan) al zien bij Psv. Verder zou ik een oproep van Dest ook toejuichen, maar als die voor USA kiest, snap ik dat best. Immers heeft hij daar ook voor de jeugdelftallen gespeeld.dit i.t.t. Ihattaren, die voor NL is uitgekomen.tegen mindere tegenstanders zou ik deze opstelling wel eens toejuichen.

Cilissen
Dest
Del Ligt
Van Dijk (C)
v Aanholt
Wijnaldum
F. de Jong
Ihattaren
Van de Beek
Babel
Depay
20 september 2019 om 11:54

Nee, als zijn beide ouders Marrokaans zijn moet hij gewoon voor Marokko uitkomen. Dat hij toevallig in Nederland is geboren maakt hem nog geen Nederlander ook al is hij zeer talentvol. Maar Joao Felix is ook geen Nederlander ook al is hij zeer talentvol.

20 september 2019 om 11:59

Jij vergeet gewoon even malen en bergwijn in je opstelling?

20 september 2019 om 12:28

Ik vergeet ze niet.ihattaren speelt ipv Bergwijn, omdat ik hem als bondscoach zou willen binden aan het Nederlands Elftal.malen heeft ook net 1 leuk potje gespeeld in het Nederlands Elftal, maar that's it.ik zeg niet dat dit de opstelling zou zijn tegen iedere tegenstander. Maar om Ihattaren te binden zou ik hem laten starten tegen een mindere tegenstander in de EK kwalificatie.

20 september 2019 om 12:51

Malen heeft een leuk potje gespeeld in het nl...? ja dus? iedereen begint toch met een leuk potje? Slecht argument om hem niet in de basis te zetten. Op dit moment de beste spits/aanvaller samen met depay voor het Nederlands elftal

Laten we allemaal genieten van dit uitzonderlijk talent. Hij maakt psv en daarmee het NL voetbal sterker. En hij is natuurlijk iemand waarvoor je naar het stadion gaat. Net zoals voor Malen, Bergwijn, Zijech en Tadic. Ik vind de discussie of hij wel of niet voor NL kiest eigenlijk niet passen in zijn ontwikkeling. Daar is het nog veel te vroeg voor.

Gewoon voor Marokko kiezen, diezelfde media die lovend over hem spreken zijn de media die destructief bezig zijn zijn cultuur en godsdienst zwart te maken. Daarnaast hoeft hij volgens bepaalde mensen helemaal niet 'dankbaar' te zijn voor zijn kansen hier, zijn Marokkaanse voorouders hebben het naoorlogse zware werk verricht en hebben stad en familie achtergelaten om de Nederlandse economie op te laten bloeien. Mocht hij voor Marokko kiezen moeten mensen gewoon niet janken vind ik.

Dat zijn zeker 2 grote talenten. Hier gaat PSV een hoop plezier aan beleven en een mooie transfersom voor vangen. Zo zie je maar hoe belangrijk de jeugd is voor een club

De hype is begonnen, volgend jaar kan ie er weer niets van. Is van alle tijden dit gehype. 2005 - die "quincy?" Die later voor ghana speelde, ook het 8e wereldwonder. 2006- aisatti Die jongen van psv in 2013 (belgische/marrokaans) ben z"n naam zo kwijt , bakhali dacht ik. En zo vergeet ik er tientallen, laat die jongen nu gewoon voetballen hij is 17 (nog een kind) nu ophemelen en straks weer afzagen, onzin

Vrees dat de druk van zijn achterban toch groot wordt dat hij beïnvloed wordt en toch voor zijn moederland gaat kiezen.

Hopelijk kiezen Dest en Ihattaran voor Oranje, dan is de rechterkant, met Wijnaldum erbij erg dodelijk. Zie opstelling

Cillessen
Dest
de Ligt
van Dijk
Blind
Wijnaldum
F. de Jong
Ihattaran
van de Beek
Memphis
Malen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

PSV volgt Ajax in winterstop met trainingskamp naar Qatar

PSV reist in januari af naar Qatar voor een trainingskamp, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens het regionale dagblad ziet de club het als een sportieve investering. Ook Ajax gaat in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren