Derksen: ‘De kansen van Lille kwamen toch doordat zij mensen lieten lopen'

Dinsdag, 17 september 2019 om

Ajax rekende dinsdagavond in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League af met Lille OSC. De Amsterdammers waren met 3-0 te sterk voor de Fransen, door doelpunten van Quincy Promes, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico. Ondanks de overwinning is Johan Derksen bij Veronica niet heel positief over het middenveld van Ajax.

“Het ging wel. De kansen die Lille kreeg, kwamen toch omdat die twee mensen lieten lopen. Waar ze voor staan, hebben ze redelijk in gefaald. Risicoloze balletjes kun je er duizend van geven in een wedstrijd”, zo wijst Derksen op Lisandro Martínez en Álvarez. Wim Kieft is iets positiever over Martínez. “Ik vond hem wel goed spelen. Door de samenstelling van het middenveld gaat het heel erg opvallen dat hij bijzondere ballen geeft. Er zit te weinig voetbal in het middenveld.”

Erik ten Hag erkent: 'Soms was het iets te veel circus'

“Martínez en Álvarez staan daar voor de controle. Heel vaak in de omschakeling waren ze er niet. Voor je organisatie is dat dodelijk”, stelt Kieft. Promes speelde samen met Álvarez en Martínez op het middenveld en nam de openingstreffer voor zijn rekening. “Hij heeft veel moeite om daar zijn positie te vinden. Donny van de Beek is in de kleine ruimte beter, kan een bal vasthouden, aansluiten en een goal maken. Promes heeft hele andere kwaliteiten.”

“Hij heeft niet onvoldoende gespeeld, nee. Als ik hem op zou stellen, zou ik hem aan de buitenkant zetten. Ajax heeft het goed afgemaakt, maar wel tegen een bedroevend slechte tegenstander”, haakt Derksen in, die weinig lovend is over tegenstander Lille. “Ze hebben 135 miljoen geïnvesteerd, maar dat is kapitaalvernietiging. Er zat er niet een in die goed kon voetballen.”


Poll

Ben jij het met Johan Derksen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Eind van het seizoen moet hij toch toegeven dat Ten Hag hier de goeie keuze maakt... Buut Johan Derksen!

Derksen gaat gewoon door met z'n haatcampagne. Dit was de eerste pot in de poulefase. We hebben 3-0 gewonnen. Wat ik begreep was Tadic na de wedstrijd al heel kritisch. Tijd dat ze Johan van de buis halen. Ook Driessen. Deze twee zijn niet meer geloofwaardig.

17 september 2019 om 23:39

Ik ben echt groot fan van VI, maar ik vind echt vooral Johan steeds minder geloofwaardig helaas.

17 september 2019 om 23:48

Idem dito, hoewel ik het wel heerlijk vind dat Derksen gewoon een van de weinige personality's op tv heeft die gewoon regelrecht schijt heeft. De man slijmt niet mee in het televisiewereldje, heeft slechts een en wel zijn eigen mening en weet die bovendien vaak goed te formuleren. Natuurlijk is het jammer dat hij in sommige onderwerpen rigide vast blijft houden aan zijn eigen gelijk. Zo vind ik dat hij niet meer objectief kijkt naar Bas Nijhuis, zal hij nooit toegeven dat Martinez gewoon een klassespeler in de dop is en vind ik hem ook wat te radicaal in de sociale schuld die Nederlands-Marokkaanse jongens van 17 schijnen te hebben richting Nederland. Maar verstand van zaken kun je hem niet ontzeggen naar mijn idee.

17 september 2019 om 23:56

Oke, dat je Johans personality heerlijk vindt is een kwestie van smaak en onzinnig over te discussieren. Maar verstand van zaken kun je hem niet ontzeggen? Ik vind eerlijk gezegd dat hij ontzettend slecht is in analyseren (vooral voor iemand met zo veel ervaring) en daarbij enorm vooringenomen is. Hij heeft zijn mening al klaar staan voordat hij uberhaupt iemand heeft zien spelen. Ik snap dat dit bij VI voor mensen leuk is, sinds dat programma 90% uit humor en bullshitten bestaat, maar als analyticus bij een wedstrijd is hij niveautje Waterreus.

18 september 2019 om 00:16

Inderdaad gomes1psv, ik kan hem ook wel waarderen voor die schijt aan de televisiewereld. Helaas is het op het voetbalgebied vaak stuitend. Hij zegt vrijdag in VI doodleuk bij die toto voorspelling dat Lille een gevaarlijke ploeg is en dat Ajax nog niet overtuigt, maar vandaag zegt hij bijna dat Ajax matig heeft gepresteerd tegen een G-elftal.

18 september 2019 om 05:32

En zo draait hij zich er altijd uit! Schandalige en valse man!!

18 september 2019 om 10:00

@Gomes1psv Verstand van zaken?? Meen je deze? Heb je ooit deze man kunnen betrappen op tactische kennis? Het is gewoon populistisch gebral. Met onzin als je 1 x balverlies lijdt bij Bayern zkt je gelijk op de tribune. Dat soort onzin. Je moet goed opletten, zijn mening vaak is gekopieerd van gasten als Gijp, Boskamp etc.

18 september 2019 om 03:21

Ik vind vi best vermakelijk. Niet omdat het om voetbal gaat maar meer de sensatie. Gaat. Meer over bullshit dan voetbal en ongenuanceerde uitspraken. Maar wanneer ik naar champions league kijk wil ik serieuze analisten met analytische kwaliteiten zoals kieft, van gaal etc. Niet een clown als derksen die dat gewoon echt niet kan.

18 september 2019 om 09:12

Dat is het ook. De humor in het programma is geniaal, maar qua analyseren gaat Johan gewoon overal tegenin, hoe belachelijk zijn mening ook is. Als zelfs Wilfred het raar vindt, dan weet je het wel.

Tja het middenveld van vorig jaar is beter. Maar Marin en Mazraoui kunnen al helemaal niet. Dus logisch dat je voor dit defensieve blok kiest. Maar Ajax had toch beter een creatieve centrale middenvelder erbij kunnen hebben a la Dahoud of Rudy. Martinez vind ik overigens ijzersterk spelen. Alvarez vult het goed in, maar ik vind het ook geen middenvelder. Voor zelfde geld had Lille zijn kansen wel afgemaakt en we hadden heel anders gepraat.

17 september 2019 om 23:28

Het middenveld heeft de tijd nodig. Vorig jaar waren we in september ook niet zo goed als in de lente. Men heeft geduld nodig, maar dat heeft niemand. Laat Ten Hag rustig puzzelen en geef de beste man wat krediet. Derksen zat ook voor de wedstrijd vervelend te doen. Hij is niet meer geloofwaardig.

17 september 2019 om 23:50

Waarom niet geloofwaardig dan? Als je het kritisch benaderd ben je ongeloofwaardig? Ik vind dat die niks geks zegt. Over Ten Hag maak ik me geen zorgen. Die maakt hier gewoon weer een machine van.

18 september 2019 om 00:37

Derksen is al meer dan een jaar bezig om Ten Hag belachelijk te maken. Samen met Valentijn Driessen heeft de oud journalist al bijna alles uit de kast gehaald. Heeft de Ajax trainer na afgelopen seizoen nog geen krediet? Vandaag hebben we met 3-0 gewonnen, maar weer is het lege glas belangrijker. Niemand zegt dat Ajax een foutloze wedstrijd heeft gespeeld, ook ik niet, maar ik wil me nu juist even concentreren op het volle glas. Gelukkig was die er ook...

18 september 2019 om 05:37

Derksen is niet geloofwaardig omdat hij simpelweg de waarheid niet spreekt! En dat zogenaamde kritisch zijn van Derksen is gewoon een staaltje vals uitleggen. Laten we deze 2 dingen uit elkaar halen.

17 september 2019 om 23:30

Je hebt gelijk maar ze konden van tevoren niet voorspellen dat Marin tegen zou vallen. Ik schrijf hem overigens nog niet af. Ik verwacht trouwens dat Unuvar heel snel die plek gaat innemen, is nog maar 16 maar traint al mee met het eerste.

18 september 2019 om 00:17

Het defensieve blok is voor nu de meeste stabiele keuze. Wanneer Donny terug is, verwacht ik dat hij logischerwijs weer een plek krijgt op het middenveld. Dan schuift de puzzel al automatisch in elkaar en krijgt Alvarez hopelijk een kans in de achterhoede.

Ondanks dat ik het vandaag wel prima vond heeft Johan toch deels gelijk vind ik. Martinez speelde super en staat daar prima, maar ik denk dat Alvarez beter een linie terug gezet kan worden naast Blind. Op het middenveld dan toch liever een ander type speler naast Martinez..

17 september 2019 om 23:36

Amen. Eindelijk iemand die geen bril op heeft. Alvarez hoort daar niet en ook Martinez moet leren dat ie wel op tijd terug moet schakelen. Ze kwamen er steeds met veel man uit en hun mannetjes stonden vogelvrij. Dat gaat een keer afgestraft worden. Godzijdank stond onana in het doel.

17 september 2019 om 23:41

Het probleem is wie ga je er dan neer zetten? Ik ben er bang voor dat van de Beek en Ziyech/promes op het middenveld iets teveel van het goede zal worden want omschakelingen zijn wel echt vaak levensgevaarlijk. Wat Marin liet zien de eerste wedstrijden was niet echt goed. Spelers als Ekkelkamp, Lang en Eiting zijn ook niet echt Frenkie de Jong types, ze hebben wel talent maar ze zijn niet echt compleet zoals de Jong dat wel was. Dan heb je de opties eigenlijk wel gehad naar mijn mening. Verder vind ik dat je over Alvarez wel gelijk hebt.

18 september 2019 om 07:59

Jij vond Martinez super maar Derksen vond hem niks. Dan heeft hij toch geen gelijk? Tuurlijk mag hij het wel vinden maar als iedereen ziet dat gij goed was waarom dan een afwijkende mening willen hebben wat gewoon niet klopt. Zijn passing af doen als simpele paasjes. Van die paasjes die Frenkie elke wedstrijd gaf

18 september 2019 om 13:20

@de_teank61helaas is die andere speler, van de Beek, geblesseerd. Dus moet Ten Hag roeien met de riemen die hij heeft. En dat doet Ten hag prima. Is van de Beek weer fit, dan kan Alvarez de plek van Veltman overnemen.al meer dan een jaar hoor ik Derkssen alleen maar zeggen hoe slecht Ajax was maar de tegenstander kon er nog veel minder van. Begint een beetje genant te worden.

Als je na deze wedstrijd met droge ogen beweert dat Martinez "wel ging" en alleen maar risicoloze balletjes geeft, dan moet hij echt tegen zichzelf in bescherming geworden nomen. Hij wordt met de week meer een karikatuur. En Lille "bedroevend" noemen.... Derksen begint echt seniel te worden. In VI heeft ie nog wel een meerwaarde misschien, maar zodra het voetbal-inhoudelijk wordt is het echt een drama. Met afstand de allerslechtste analist van Nederland

18 september 2019 om 01:02

Eens. Jammer dat ik dit moet zien voor en na leuke wedstrijden 😪

18 september 2019 om 05:44

@cameo123. Helemaal eens met jouw stelling. Derksen is inderdaad de allerslechtste analyticus van NL. Het ergste is dat je vooraf al weet wie hij op welke toon gaat aanpakken. Hij kan er echt helemaal niets van!

Derksen kan prima op maandag en vrijdagavond wat anekdotes vertellen en over andere dingen dan voetbal zijn mening geven. Maar analyseren kan hij gewoon niet goed omdat hij zijn persoonlijke vete tegen mensen niet opzij kan zetten. Net als toen het WK in 2014 waar NL gewoon 3e werd hij het hele toernooi negatief was omdat Louis van Gaal de boel leidde. En dat is als kijker niet fijn om naar te kijken dan ben je in een vreugde stemming en dan komt hij weer met zijn negativiteit.

Derksen en Kieft hadden al voor de wedstrijd hun mening over Martinez en Alvares op het middenveld klaar. En dus krijg je na een wedstrijd waarin Ajax de nummer 2 van Frankrijk met 3-0 aftroeft toch meteen dat gemekker over die twee te horen. Azijnzeiken noemt men dat.

17 september 2019 om 23:34

En wat hebben we gezien. Dat beide spelers in de omschakeling steeds te laat terug waren. En dat hebben kieft en Derksen goed gezien. En alvarez hoort ook gewoon achterin naast blind te spelen.

17 september 2019 om 23:40

Ze zeiden echt exact het tegenovergestelde. Ze vonden het kiezen voor defensieve zekerheid, maar met een bal zouden deze spelers niets kunnen.

Mensen mensen Derksen heeft toch ook gewoon gelijk? Die 2 waren steeds niet aanwezig achterin als het nodig was. Je zag ze steeds aanvallen. Hij vergeet zelfs nog dat tagliafico vaak zn man liet lopen. Mag hij alleen maar positief zijn en anders worden we kwaad? Mensen moeten die bril afzetten. Ik ben Ajax fan maar heb vandaag een hoop dingen gezien die gewoon anders moeten en wat Derksen zei dat klopte gewoon.

17 september 2019 om 23:43

Negatief/realistisch zijn mag best. Maar voor de wedstrijd was hij aan het orakelen dat het middenveld te verdedigend was en de aansluiting met de aanval mistte, zoals Schone, De Jong en vd Beek kunnen. Te veel ‘echte verdedigers’ en te risicoloos. Na de wedstrijd draait hij dat totaal om, om alsnog de schuld bij die twee spelers te leggen. Nu waren ze ineens te aanvallend en slecht in de omschakeling. Uiteraard was de omschakeling te vaak niet goed (hoewel dat in mijn mening meer aan de backs lag over het algemeen), maar Derksen probeert iets wat krom is achteraf recht te breien. Als je beweert dat Martinez ‘wel ok maar rusicoloos’ was dan heb je gewoon niet opgelet...

18 september 2019 om 00:00

Goede analyse! Beter dan Derksen.

18 september 2019 om 00:13

Idd. ik ben het niet eens met Derksen dat Martinez 'voldoende' speelde, hij speelde over het algemeen vrij goed. Maar waar Derksen wel gelijk in heeft is dat dit middenveld nog wat werk nodig heeft. De kansen van Lille kwamen voor een groot gedeelte doordat ze in de omschakeling en druk op de bal nog niet goed genoeg zijn. Is op zich ook niet zo vreemd, dit is geloof ik de 3e wedstrijd in deze samenstelling? Tegen PSV en Valencia moet het allemaal een stuk scherper. Martinez mag wat mij betreft blijven staan, naast VD Beek (marin moet nog wennen aan het niveau). Alvarez een linie naar achter, naast Blind. En dan kan Veltman rouleren met Dest op rechts.

Ach, een echte voetbalkenner neemt snormans toch niet serieus? De kansen die er kwamen voor Lile lag niet aan die gasten, maar aan de voorhoede die kansloos de bal verspeelde na het zoveelste hakje.ajax heeft momenten zeer goed gespeeld, maar ook delen erg laconiek..en daardoor kwamen ze in de problemen. Martinez is gewoon een hele goede voetballer...echt een top aankoop!ook Alvarez komt er wel, geef die gasten even de tijd. Ajax ging teveel frivool spelen, zonder enige noodzaak.maar snormans heeft zoals gewoonlijk totaal geen enkel idee waar die het over heeft, en krijgt daarvoor rijkelijk betaald...tja...en zo iemand mag altijd maar ene podium hebben...net als die trieste Valentijn.

Lille verdedigend dramatisch maar aanvallend toch wel gevaarlijk door de snelle spelers. Afronden is daarentegen wel een kunst

Toen Derksen met "mwah" reageerde nadat Helène hem vroeg of Martinez een goede wedstrijd gespeeld had, heb ik de tv uitgezet. Die man is niet meer serieus te nemen. Voor de wedstrijd weet hij al zeker dat jongens als Alvarez, Martinez en Promes niks gaan presteren en uitgerekend die drie zijn belangrijk. Tuurlijk, ze spelen geen perfecte wedstrijden (al speelde vooral Martinez vanavond ijzersterk) en laten in de omschakeling steekjes vallen. Maar als hij zelfs niet kan toegeven dat Martinez gewoon een goede wedstrijd speelde, is het voor mij klaar.

17 september 2019 om 23:54

Robinoajx,ja het is gewoon triest dat zulke lieden een nationaal podium hebben. Maar ligt toch ook aan een hele hoop mensen die ook maar blijven kijken naar dat drek programma waar weinig zinnigs wordt gezegd.maar ja, als het maar het idee heeft dat het grappig kan zijn is dat al voldoende voor een hele hoop mensen. Zolang Gijp maar als een dorpsidioot lacht is het allemaal goed.

Worden jullie in NL niet helemaal gek van deze vent??!? Kan die überhaupt ooit eens positief zijn? Man man, Ajax start met een knappe 3-0 overwinning en je zou denken, als je zijn reactie leest, dat Ajax verloren heeft... waarom krijgt die gast nog een podium voor zijn zever? Onbegrijpelijk. Zijn er mensen in NL die Johan Derksen leuk vinden??

Ik zie net hierboven een 9,2 voor Martinez en een 8,1 voor Alvares. Hoe kan dat nou als Derksen gelijk heeft ?

Mooi man. Vooral verwachten dat je op dit niveau als eredivisionist de match uit kan spelen met 0 kansen tegen. Als psv dit had geflikt, dan hadden de heren en dame bij veronica al een aantal keer van broekjes verwisseld. Als je die kansen terug kijkt, zie je dat ze steeds komen doordat de backs en buitenspelers niet goed staan ipv martinez en alvarez. Ma goed, goed herstellen en op naar psv met hopelijk drie punten naar huis. Zolang die gasten blijven zeiken en zagen weet je dat t goed gaat met onze club

die aanvallers van Lille waren wel bizar slecht zeg. die hadden er gewoon 3 of 4 moeten inleggen vandaag maar ze schoten alles door het midden tegen Onana aan of de tweede ring in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 1 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax-aanwinst bemerkt concurrentie: ‘Quincy Promes zit er wel lekker in’

Edson Álvarez, Reza Ghoochannejhad, Sydney van Hooijdonk, Sean Klaiber en Teun Koopmeiners maken kans op de titel Fashion Player 2020, dus een van hen mag zich straks de best geklede voetballer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren