Ihattaren imponeert: ‘Ik was blij dat hij in de rust gewisseld werd’

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Mohammed Ihattaren speelde maandagavond 45 minuten mee bij Jong PSV tegen FC Den Bosch (2-2). De talentvolle zeventienjarige middenvelder was de absolute uitblinker aan Eindhovense zijde. Hij speelde sterk en scoorde voor rust twee keer. Na afloop zei Ihattaren dat hij niet wist waarom hij gewisseld werd, maar trainer Peter Uneken legde uit dat het vooraf was afgesproken. FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven was blij dat het PSV-talent de wedstrijd niet uitspeelde.

Ihattaren brak vorig seizoen door in het eerste elftal van PSV. Dit seizoen heeft trainer Mark van Bommel amper een beroep op hem gedaan. Om toch aan zijn speelminuten te komen, kwam hij maandagavond in actie in de Keuken Kampioen Divisie. “Het is goed dat dit soort jongens hier minuten kunnen maken en in dit geval mocht Mo 45 minuten spelen. Dat wisten we vooraf, dus dat is geen probleem”, wordt Uneken geciteerd door Voetbal International.

Het middenveld en de achterhoede van Den Bosch kreeg geen grip op Ihattaren. Van der Ven was dan ook niet ontevreden toen hij de middenvelder in de tweede helft niet meer terug zag keren op het veld. “Ik was wel blij dat Ihattaren in de rust gewisseld werd, want dat is toch een hele goede speler”, aldus de coach van Den Bosch. “Dat zag je in de eerste helft. Hij trok het spel toen naar zich toe en was beslissend.”

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. PSV’er Justin de Haast kreeg rood nadat hij Ryan Trotman neerhaalde. Danny Verbeek schoot vanuit de vrije trap de 2-2 binnen en daarna was Den Bosch de bovenliggende partij. “Maar we creëerden te weinig", laat de captain weten aan het Brabants Dagblad.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door lausho)

Ik hoop dat deze jongen traks de kans krijgt op 10 als Lozano verkocht wordt aan Napoli. Absoluut een groot talent, en hij zal vast niet iedere wedstrijd een acht halen, maar ik denk wel dat Ihattaren de kwaliteiten heeft om de voorhoede van PSV van mooie steekpasjes te voorzien. Daarnaast natuurlijk veel leuker om jeugdspelers te zien doorbreken bij de topclubs in Nederland, dan dat je weer naar een of andere aankoop zit te kijken

13 augustus 2019 om 10:53

Precies helemaal gelijk! V Bommel moet de risico in ze elftal vergroten met zo een topaanval heb je iig 1 creatieve middevelder nodig man man man

13 augustus 2019 om 11:56

@ Talentanalist

Dank kan hij ook Luckassen samen Met Viergever achterin zetten. Dan vergroot hij ook het risico in zijn elftal

13 augustus 2019 om 11:51

De Nouri van psv. Wordt een hele grote

13 augustus 2019 om 12:36

Ihattaren is veel jonger dan Nouri toen hij op het punt stond door te breken.
Nouri had mij nog niet overtuigd en helaas heeft hij niet de kans gekregen echt door te breken bij Ajax.

13 augustus 2019 om 13:27

Nouri was 20 en had nog minder wedstrijden in Ajax 1 gespeeld dan Ihattaren nu al heeft. Ze met elkaar vergelijken is dus onzin.

13 augustus 2019 om 12:02

die zal de komende weken echt wel gaan spelen en kansen krijgen nu Pereiro er een tijdje uti is met een gebroken sleutelbeen.

Natuurlijk trap ik hiermee heel erg een open deur in, maar wat kan die jongen heerlijk voetballen zeg. Daar heeft PSV echt iets moois mee in huis. Ik bespeur een sterke roep om bij PSV nog een goede aanvallende middenvelder in huis te halen, maar ik zou het echt doodzonde vinden als zo iemand deze jongen in de weg gaat zitten. Die moet je echt waar mogelijk zo veel mogelijk aan het eerste laten ruiken, tegen zwakkere tegenstanders mogelijkerwijs gewoon lekker een basisplaats geven. Wat goed is komt snel. Als je je middenveld dan zo nodig wil versterken kijk dan naar een degelijke voetballende '6', zeg maar type Schöne. Wat meer voetbal vanuit achteruit, Rosario als loper en Guti, die dan stuivertje kan wisselen met Ihattaren, als creatieve kracht.

13 augustus 2019 om 11:29

Toch zie ik deze jongen intelligent genoeg zijn om de lokroep van Ajax zonder twijfel te beantwoorden.ihattaren is gewoon DE beoogde opvolger van Ziyech. Ben daarom ook zeer benieuwd wanneer Overmars alle seinen op groen zet om deze parel naar de hoofdstad te loodsen. Het zal ongetwijfeld de hoogste binnenlandse transfersom ooit worden,maar dat is niet meer dan logisch voor een ruwe diamant van dit kaliber.

13 augustus 2019 om 11:35

"toch zie ik deze jongen intelligent genoeg zijn om de lokroep van Ajax zonder twijfel te beantwoorden"

Ajax kan lokroepen wat het wil, Ihattaren heeft gewoon nog een contract tot 2022.

En waar halen al die Ajax-supporters de laatste tijd toch het idee vandaan dat iedereen dolgraag naar Ajax wil?

Dat Bergwijn misschien nog wel een beetje gevoelig was voor de avances van Ajax snap ik nog wel. Da's nou eenmaal een Amsterdammer met een Ajax-verleden. Ihattaren is geen Amsterdammer en zit al sinds z'n 8e bij Psv. Bovendien denk ik dat hij bij PSV momenteel veel meer perspectief heeft dan bij Ajax, omdat PSV nou eenmaal een smallere selectie heeft waarin Ihattaren minder concurrentie heeft van peperdure aankopen.

13 augustus 2019 om 11:53

Heeft Ajax een bodemloze put waar de aandeelhouders geen weet van hebben? Overmars kan niet zomaar alles kopen, daarnaast hebben ze al flink geïnvesteerd in spelers en contracten. Zou me niets verbazen als van Beek ook nog verlengd of een upgrade krijgt in zijn contract. En dan is Ajax klaar en zal het potje ook wel leeg raken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ze niets kunnen, het eigen vermogen is hoog zat, maar je gaat niet zomaar geld over de balk smijten. Zeker niet naar de concurrent. En uiteraard verkoopt PSV zijn grootste talent niet aan de concurrent.

13 augustus 2019 om 11:56

Ik ben Ajacied en zou Ihattaren heel graag in Amsterdam zien, maar ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat talenten nou juist makkelijker bij PSV er tussen gaan komen. Uiteindelijk zijn spelers als Malen, Gakpo en Ihattaren ook gewoon goed voor het Nederlandse voetbal dus kijk ik ook wel met enige interesse naar Eindhoven. Het heeft ook altijd wel iets verfrissends als je gedwongen ben terug te vallen op jonge spelers. Natuurlijk zal je team dan minder constant zijn, maar dat was in bepaalde periodes bij Ajax ook altijd mooi. In het jaar van Bosz had je dat ook met o.a. Onana die echt maar voor de leeuwen gegooid moest worden terwijl Krul als vervanger van Cillessen werd gehaald en Dolberg noodgedwongen in de punt moest omdat Milik werd verkocht. Helemaal aan het begin van De Boer had je dat ook. Onder Jol zal Eriksen weg te kwijnen op de bank na een aanvankelijk veelbelovende start. Blind mocht als ik me niet vergis van Jol weg. Die periode die daarna aanbrak met die jongens uit eigen jeugd was gewoon heel interessant en trotsmakend.

13 augustus 2019 om 12:00

Het gaat over Psv laat Ajax er is buiten er kan geen forum hier niet over Ajax gaan. Hoop dat van Bommel deze jongen genoeg minuten gunt al zal Psv er goed aandoen is om veder te kijken misschien is het te vroeg en te kort door de bocht maar van Bommel snap na langer dan een seizoen nog niet hoe je een sterk middeveld neerzet. Is drukker met de 4e man dan met ze team ik zal als ik psv fan zou zijn doodmoe van hem worden.

13 augustus 2019 om 13:31

Ja de beoogde opvolger van Ziyech.. Ware het niet dat iedereen Ajax zo geweldig vind als jij. Wat een ziekelijke arrogantie weer. Die jongen houdt van psv, is dankbaar voor de kans die hij bij psv krijgt en droomt om in het psv stadion te spelen. Heeft hij al vaker uitgesproken.

Lastig he dat PSV spelers heeft die jouw club maar wat graag zou willen hebben.

En ik zeg je juist dit soort arrogantie zorgt ervoor dat mensen juist zoveel antipathie hebben bij die club uit Amsterdam.

13 augustus 2019 om 11:34

Mag toch hopen dat deze jongen kansen krijgt in PSV 1. Zou anders toch kapitaalvernietiging zijn....

13 augustus 2019 om 12:16

Het is de vraag wanneer hij er klaar voor is om wedstrijden te spelen. Neem Frenkie de Jong. Hij is 22 (nog steeds heel jong) maar heeft nu 2 seizoenen in de eredivisie gespeeld. Dit betekend dat hij pas zo rond de 20ste echt pas wedstrijden ging spelen. Daarvoor vonden ze hem er nog niet klaar voor. Je kunt nu niet echt zeggen dat het kapitaal vernietiging was.
je kunt een speler ook kapot maken door een speler (zeker in een niet draaiend elftal) te snel brengen.

13 augustus 2019 om 21:01

Ja, hopen dat Ihattaren beter begeleid wordt en slimmer is dan types als Aissatti, Labyad en Bakkali. Die hebben, door zichzelf als god te zien, hun carrières toch aardig om zeep geholpen...

13 augustus 2019 om 11:36

Een degelijk voetballende 6 hebben jullie al, al is die nu geblesseerd. Thomas speelde met Nieuw Zeeland op de confederstion cup op 6 en dat deed hij echt heel goed. Oogt misschien niet als een fysiek beest, maar positioneerde zich goed en gebruikt zijn lichaam ook echt goed. Daarnaast kan die ook goed voetballen. Een middenveld met hem, Guti en Ihattaran is in de eredivisie gewoon goed te doen.

13 augustus 2019 om 11:51

Het is maar de vraag hoe zo'n Thomas terugkomt van zijn blessure en dan nog is de spoeling daar denk ik dun. Ik ben overigens Ajacied, dus heb ook weer niet héél goed inzicht in de situatie, maar als ik zo naar wedstrijden van PSV kijk vind ik het daar aan schorten. Te veel ruimtes tussen linies. Een goede 6 en dan met de punt naar achteren spelen kan denk ik een hoop schelen.

13 augustus 2019 om 11:59

Ik vind die ruimte tussen de linies te wijten aan een gebrek aan het hebben van een plan bij Psv. De voorhoede zet druk maar het middenveld en achterhoede volgen vaak niet, waardoor de tegenstander toch eruit kan komen en dan ligt het spel open. PSV moet met een duidelijk plan komen: of direct vastzetten, maar dan met het hele team of inzakken op de eigen helft en daarmee ruimte creeeren voor de counter met al die snelle spelers wat ze in het team hebben.

Heb het al vaker gezegd. Ihattaren is een zeldzaam talent. Hij moet nu gewoon minuten gaan maken en veel. Hup op 10 basisplaats.
Als hij zich door blijft ontwikkelen dan gaat het echt een sensatie worden. Dit soort jongens maken zichzelf beter het enige wat een trainer bij dit soort jongens moet doen is hem een basisplaats geven , dus kansen. En eventueel met beide benen op de grond houden. Voor de rest ontwikkeld hij zich zelf wel.
Groot talent! In mijn ogen een groter talent dan depay en bergwijn.

13 augustus 2019 om 11:42

Groter dan Depay? Dat lijkt me sterk, Depay was een extreem groot talent, ging tot en met het WK in Brazilie als een speer waarbij hij niet alleen met PSV de titel won als belangrijkste speler maar ook op het WK presteerde als een grote jongen. Pas bij Man United stokte zijn ontwikkeling vrij abrupt.

Of Ihattaren dat niveau ooit gaat aantikken, dat is echt maar afwachten.

13 augustus 2019 om 12:20

In hoeverre volg je Mo, Speedyafc?

Mijnsinziens is Mo weldegelijk een groter talent dan Depay en dan Bergwijn. Er word hierboven gezegd 'de Nouri van Psv'. Zo kan je het wel zien.

13 augustus 2019 om 12:52

Wat valt er te volgen aan Ihattaren? 13 wedstrijden in de eredivise, nul goals en nul assists.

Nouri was geen groter talent dan Depay. Nouri kwam fysiek te kort waardoor hij lang bij jong Ajax is blijven voetballen. Zijn echte doorbraak in Ajax moest nog komen. Of hem dat gelukt was, zullen we helaas nooit weten.

Om een of andere reden vergeten mensen hoe goed de huidige Oranje spelers waren op jonge leeftijd. Een speler als Depay domineerde de eredivisie, maakte PSV kampioen.

13 augustus 2019 om 13:56

Ik baseer mijn mening op het feit van wat ik heb gezien van ihattaren en van depay tot toen hij 18 was. Ik zie dat een ihattaren meer voetbal inzich heeft dan depay. Dat depay zich goed heeft ontwikkeld na zijn 18e en het goed heeft gedaan bij PSV ontken ik niet en dat moet ihattaren idd nog maar laten zien. Maar als ik ihattaren vergelijk met depay toen hij pak en beet 17a 18 jaar was ben ik meer onder de indruk van ihattaren. Daar gaat het uiteindelijk om, ik kan idd niet zeggen dat ihattaren het ook zo goed doen dat word afwachten.
Maar ik denk dat hij het in zich heeft en nog beter kan worden.

Daarnaast heeft ihattaren overigens voor een jonge marrokaan een aardig fysiek postuur.

Ihattaren is op 10 beter dan Bergwijn dus wat mij betreft staat hij vanaf aankomende donderdag in de basis. Zou me niks verbazen als hij die basisplaats over een jaar of 3 pas kwijtrijkt. Als PSV hem verkoopt aan een team uit een topcompetitie.

Tot nu toe speelde hij in het eerste niet altijd overtuigend, maar zeker tot Ibi fit genoeg is moet het toch haast wel dat deze kerel een kans krijgt.

Iedereen kan zien de de potentie er wel is bij Psv, maar dat een slimme, technische spelverdeler ontbreekt. Mo zou dat kunnen.
Het gaat nu ook nogal stroef, kan bijna niet slechter.

Vorig seizoen is hij een paar keer ingevallen, maar op mij heeft hij toen geen indruk gemaakt. Dus ik geloof dat hij goed is maar laten we ook niet hem zo ophemelen dat hij zo'n groot talent is. Ik moet het nog zien.

13 augustus 2019 om 14:01

Ja ik snap niet hoe je kunt zeggen dat hij geen indruk heeft kunnen maken op je. Hij heeft er inderdaad geen 20 gescoord maar je ziet aan de kleine dingen al dat er meer spel en creativiteit in de ploeg komt.
Hij speelt erg goed tussen de linies, weet erg snel de vrij man te vinden, draait erg makkelijk weg, zijn aannamen is altijd goed en zo goed dat hij altijd vooruit kan spelen waardoor het team sneller kan aanvallen.

Maar als je denk dat een jongen die nog maar net 17 was er meteen 10 scoort dan heb je het mis. Dat zijn twee spelers die dat kunnen en dat zijn Messi en mbappe

Wellicht een beetje off topic maar dit neigt toch gewoon simpelweg naar competitievervalsing? Den Bosch speelt nu 45 minuten tegen deze eredivisie waardige speler die ook nog is twee keer scoort, aanstaande vrijdag zal die (waarschijnlijk) tegen Almere niet meespelen omdat PSV donderdag voor de Europa League moet spelen. Kans is groot dan er alleen spelers meedoen die (nog) niet voor het eerste in aanmerking komen. Dit terwijl den Bosch en Almere beide het gehele seizoen er voor strijden om de play offs te halen en de belangen groot zijn. Ik ben per definitie niet tegen de jong teams maar wel in de huidige vorm waar ze met twee compleet verschillende teams kunnen spelen in amper een week tijd.

13 augustus 2019 om 13:35

Klopt. Maar het bevreemdt me dat je je daar enigszins over verbaasd. Dat is toch al jaren zo? Kunnen we van alles van vinden maar de keuze was simpel: Fox wilde alleen de KKD uitzenden als de 'jeugdteams' van Ajax, PSV etc meededen. En die clubs wilden alleen meedoen als ze spelers konden switchen tussen het eerste en het 'jong'-team.
En dat is oneerlijk. Klopt. Maar zonder die regel was er in de KKD waarschijnlijk geen betaald voetbal meer. En zouden er flink wat clubs failliet zijn gegaan. Welkom in de wereld van het geld.

Ik zie in Gakpo meer dan in Ihatarren, hij is technisch wel goed en die bal aannames, maar is ook snel de bal kwijt. Maar goed misschien als hij 5x achter elkaar speelt dat ik het dan wel zie. Nu nog niet.

PSV doet het goed met de opleiding, daarmee gaan ze mijn inziens ook de aansluiting vinden met Ajax.

Ook omdat Ajax dit niet (meer) doet, het niveau van de jeugdspelers van PSV vind ik op dit moment hoger dan Ajax met name in de voorhoede. Itterharen en Gakpo zou ik bv. graag bij Ajax zien, maar die moeten wij zelf opleiden.

Begrijp mij niet verkeerd, Ajax doet beleidsmatig veel goed, maar als ajacied baal ik er van dat plan Cruijff helemaal overboord is gegooid, je ziet langzaam de kwaliteit en kwantiteit van de instroom naar het eerste elftal weer afnemen. Alle gaten worden met aankopen gevuld en heel weinig met doorstroom vanuit de jeugd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie

3 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 2 1 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV met één been in groepsfase bij hoopvol debuut van Mitroglou

PSV heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de play-offs van de Europa League. Na een zeer stroeve eerste helft, waarin de Eindhovenaren geen enkele kans creëerden, nam PSV in het tweede...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren