João Félix ontpopt zich tot plaaggeest van Juventus en Matthijs de Ligt

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

In de laatste wedstrijd op de International Champions Cup heeft Atlético Madrid zaterdag met 2-1 gewonnen van Juventus. In de Friends Arena in Stockholm had Matthijs de Ligt een basisplaats, maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg onderuit ging. João Félix speelde een hoofdrol voor Atlético, dat het toernooi ongeslagen afsluit: Guadalajara werd eerder na penalty's verslagen en Real Madrid werd met 3-7 geklopt. Atlético eindigt als tweede in de totale stand, achter Benfica. Juventus won alleen van Inter na penalty's.

Het was voor beide topclubs de laatste wedstrijd van de voorbereiding en ze kozen dan ook voor een sterke opstelling. De Ligt had een basisplaats bij Juventus, evenals Cristiano Ronaldo. Halverwege de eerste helft haalde Douglas Costa een bal van Koke van de lijn en een minuut later opende Thomas Lemar de score voor Atlético. Kieran Trippier leverde vanaf de rechterflank een voorzet op João Félix, die het leer vanbinnen het strafschopgebied uit de lucht nam en de rechterhoek vond via Thomas Lemar. Het duurde echter niet lang voordat Juventus op gelijke hoogte kwam.

Nadat een schot van Adrien Rabiot werd geblokkeerd, kwam de aan de rand van het strafschopgebied terecht bij Sami Khedira. De middenvelder schoot direct uit de draai; doelman Jan Oblak stond op het verkeerde been en kon de bal alleen maar nakijken. Vier minuten daarna was het Atlético dat opnieuw toesloeg: een lange bal vanaf het middenveld van Lemar kwam terecht bij João Félix, die opdook in de rug van De Ligt, sneller was en van dichtbij afrondde. Kort na de rust was het bijna 2-2 via Douglas Costa, de beste speler aan de zijde van Juventus, maar zijn schot werd van richting veranderd en spatte uiteen op de paal. Gonzalo Higuaín mikte even daarna naast

Juventus trof opnieuw de paal via Adrien Rabiot, na een heerlijk afstandsschot. Verdeeld over de tweede helft voerden beide trainers veel wissels door: Diego Simeone liet alleen Oblak en Stefan Savic staan, terwijl Maurizio Sarri iedereen naar de kant haalde. De Ligt moest er na zeventig minuten af en werd vervangen door Merih Demiral. Mede door goede reddingen Oblak op pogingen van Paulo Dybala trok Atlético de overwinning over de streep.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door mothespur)

De Ligt heeft ongetwijfeld een extreem hoog plateau en is één van de grootste verdedigende talenten van de afgelopen decennia, maar spelen bij Juve is iets anders qls in de Eredivisie. Het zijn geen jongens meer, maar mannen.

Daar lijkt hij nog achter te lopen; te bescheiden op het veld, teveel een jongentje nog altijd. Kijk naar de 1.5 jaar oudere Demiral; oogt zoveel zelfverzekerder en harder.

10 augustus 2019 om 20:06

Het is dat ik een Argentijnen lover ben die weet dat Osvaldo Nartallo de eerste Argentijnse speler in Turkije was, anders voelde ik mezelf als Turk gevleid door jouw Demiral opmerking.

10 augustus 2019 om 20:23

Hahaha, prachtig verwoord weer zoals gewoonlijk gangstarr.
Het is dat ik Onartallo had zien reageren onder een Turkse voetbal gerelateerde topic, anders had ik dezelfde gevoelens gedeeld. Die kennis die jij hebt over Nartallo had ik namelijk niet.

10 augustus 2019 om 20:25

Jullie mogen je nog steeds gevleid voelen heren, kijk eens op de Juve fora hoe de supporters over Demiral denken.

10 augustus 2019 om 20:28

Dat is mooi om te lezen, echter moeten we reëel zijn. Momenteel met Chiellini en de Ligt voor hem, is hij natuurlijk derde in de pikorde. Dus ik ben benieuwd hoeveel minuten hij gaat maken. Speelminuten blijven essentieel voor zo'n jonge speler.

Maar toch wel prachtig; een in Turkije opgeleide speler, niet eens een Duitse-Turk, die het zo ver schopt. En dan te bedenken dat hij ook bij Fenerbahçe had kunnen spelen, dat maakt het natuurlijk wel even helemaal af, hehe.

10 augustus 2019 om 20:38

Doet het gewoon beter dan De Ligt. Als dat niet snel verandert bevindt Mathijs zich in september gewoon reeds op de bank

10 augustus 2019 om 20:38

Efsane61. Vroeger had je bij Lig Tv een programma dat '21' heette. Elke keer een andere thema. Nartallo kwam voor bij onvergetelijke buitenlandse spelers of de beste latijns-amerikaanse spelers. Mooie tijden waren dat. Geen kinderen, geen vrouw, alleen maar sportprogramma's kijken

10 augustus 2019 om 20:39

Bonucci leeft ook nog, ondanks dat ik hem niet hoog heb zitten heeft hij een bepaalde status.

10 augustus 2019 om 20:55

@real8madrid, ik gun het de Ligt van harte, maar in dit geval zou ik het niet erg vinden als hij gaat banken haha.

@gangstarr, hahah mooie tijden. Ach, nu kijken met vrouw & kinderen hehe.

@juventurin, klopt die was ik zelfs nog even vergeten. Alhoewel hij lijkt van de radar verdwenen na zijn uitstapje bij Milan. Ben benieuwd of hij veel minuten gaat maken. Was natuurlijk wel een verdediging zeg vroeger, de Bbc.

10 augustus 2019 om 22:21

Gangstarr Je moet trouwens maar eens opzoeken wat Demiral met Costa deed, Costa ging even intimideren bij Demiral, dat ging niet zo lekker voor Costa haha.

11 augustus 2019 om 00:12

Haha ja was in elke Turkse sport app. Turken die smullen hier natuurlijk van.

10 augustus 2019 om 20:13

@onartello

De Ligt zit sinds de Spurs thuis al in een vormdip lijkt het maar die gaat er echt wel komen met zijn kwaliteiten

10 augustus 2019 om 20:22

Ik vind het ook een fout van die andere verdediger. Ze vergeten beide compleet de man. Dit soort foutjes zag je bij hem vorig jaar alleen bij het Nederlands elftal. Ik hoop dat hij nog constanter gaat worden in Italië, want dat is nog wel nodig voor de echte top.

10 augustus 2019 om 21:00

Ben het met je eens. Lees mijn reactie #70

11 augustus 2019 om 08:36

Je moet als verdediger op je collega kunnen vertrouwen. De Ligt moet hem hebben, en hij loopt weg uit zijn rug. Ze weten hoe gevaarlijk Felix is. Dan moet hij er dichter op staan.

10 augustus 2019 om 20:40

Het viel me al op dat hij ook bij het Nederlands elftal veel minder fel en goed is dan bij Ajax. Ik had toen het idee dat dat kwam omdat hij bij het NL elftal niet zelf de grote man van het team is, maar naast diegene staat (vvd). Lijkt of hij daardoor ingetogener speelt.

Nu ik een stuk van de wedstrijd van vandaag keek, zag ik precies datgene weer. Hij lijkt een beetje geïntimideerd door wat er om hem heen staat, en stelt zich niet op als de leider die hij bij Ajax was. Lijkt me dus een mentaal probleem waar hij overheen moet komen.

10 augustus 2019 om 20:52

Waha, je kan't hem ook aanpraten. De competitie is in Italie nog niet eens begonnen, vandaag speelde hij tegen Atletico, wat ook niet de minste ploeg is. Daarbij zie ik een filmpje waarin De Ligt 'geslacht' zou worden terwijl hij een verdedigende fout van De Sciglio moet oplossen, die staat totaal verkeerd.

Laten we even een maandje afwachten.

10 augustus 2019 om 20:59

Het was niet de fout van De Ligt. Maar van de nummer 2 bij Juventus.

Je ziet duidelijk dat hij zicht heeft op Felix en zijn directe man laat lopen. De Ligt was al meteen kansloos aangezien hij niet de laatste man was en geen ogen in zijn rug heeft.

Tja niet te best weer van De Ligt, goal op zijn kap, maar goed nog altijd maar pre season, dit zegt hopelijk niks.

De Ligt is trouwens 1,90 meter, Ronaldo 1,87, aan de foto te zien moest hij deze keer dus fel op zijn tenen gaan staan, het is toch ook een ijdeltuit he 😉

10 augustus 2019 om 20:07

Vertel eens wat meer over mijn landgenoot Demiral. Tevreden over hem ?

10 augustus 2019 om 20:09

Ik vind hem eerlijk gezegd de beste indruk maken van alle spelers op verdedigend gebied. Ijzersterk, koelbloedig en steenhard, zoals ik het graag heb. Ik denk dat Juve hier ook een koopje heeft gedaan.

10 augustus 2019 om 20:12

Gangstarr Idd zoals Sa2 zegt, momenteel voor mij onze beste cv, beestige speler, hij kwam binnen en het was gelijk van, hier ben ik, en mijn beroep is spitsen opeten of vernietigen, wat een beest. Hij lijkt echt een Turkse Chiellini en ik verwacht aan dit tempo dat Demiral eerste keuze word.

10 augustus 2019 om 20:25

Kijk dat zijn reacties waar ik vrolijk van kan worden. Hopelijk gaat hij zijn minuten wel maken, al dan niet al dit seizoen. Wij zullen hem hard nodig hebben bij het nationale elftal!

@alex, die opmerking over Ronaldo's lengte, ik kan een glimlach toch niet onderdrukken haha.

10 augustus 2019 om 20:41

Bedankt sa2 en alex ! Toch jammer dan dat Demiral voorlopig reserve begint. Wel logisch natuurlijk gezien de investering in De Ligt.

10 augustus 2019 om 21:06

Demiral kan je vergelijken met onze houthakker van vroeger, Paolo Montero wat een beest was dat. De Ligt krijgt de kans maar staat idd hier en daar nog wat slapjes, te nonchalant te verdedigen, maar snap dat hij wat tijd nodig heeft.

10 augustus 2019 om 20:10

Edit) zojuist reactie Sa2Juve gelezen. Is mijn vragende reactie overbodig.

10 augustus 2019 om 20:18

FrJc Houd er wel rekening mee dat De Ligt veel later bij de groep kan, traint nu nog steeds maar 2 weken mee, weken waarin ook veel gereisd word en aan promotie word gedaan, we kunnen pas oordelen na dit jaar. Zijn start is niet te best neen, maar niks is zo zwart wit, zelfs ons thuistenue niet meer.

10 augustus 2019 om 20:28

Alex

Ben ik me nu meer van bewust na het lezen van Sa2Juve. Had mijn reactie al aangepast.

Maar idd, er zijn wel wat spelmomentjes geweest waar hij er niet fris uitkwam. Maar voor nu weet ik weer genoeg. Thanks.

Ik hoor eigenlijk weinig goede verhalen over de Ligt, iemand meer info of hij het echt zo slecht presteert daar of valt het mee?

10 augustus 2019 om 20:04

Voorlopig presteert hij het minst van de cv's, maar hij is dan ook het kortst bij het team, de automatismen zijn er nog niet. De goal van Felix is echter wel zijn eigen schuld, laat zich koud pakken in de rug door een kleine speler.

10 augustus 2019 om 20:06

Vind hem ook het minst presteren. Hoop echt dat hij zich herpakt.

10 augustus 2019 om 20:47

Het was wel echt een heerlijke bal van Lemar. Op het moment van spelen staat Felix bij die nr 2, die hem volledig laat lopen. Felix zit vervolgens in de rug bij de Ligt, maar die kan er nooit meer bij. Weet niet of hem dit aan te rekenen valt of dat het gewoon een goede actie en goal van Felix en slecht gecoacht van de nr 2 is.

10 augustus 2019 om 20:56

Die goal is de fout van De Sciglio. Die staat totaal als back aan de verkeerde kant, die moet Felix aan de buitenkant houden. Dat De Ligt er niet bij kan is lullig, ziet er ook zo uit, maar is niet zijn schuld.

10 augustus 2019 om 21:39

My vision Beiden treffen gewoon schuld hoor, zowel De Sciglio als De Ligt, beide te laks en niet scherp genoeg in die fase. Verschil is dat dit De Sciglio zijn niveau gewoon is, en dat Matthijs zich wel zal herpakken.

Beste wedstrijd tot nu toe van Juve. Jammer van de nederlaag, Juve was beter, maar Atletico efficiënter. Het beviel me goed wat ik heb gezien. Je ziet duidelijk meer de hand van Sarri, veel combinatievoetbal en druk naar voren. Vond Costa en Bernardeschi ijzersterk spelen, van beiden komt erg veel dreiging. Jammer van het foutje van de Ligt. Hopelijk herpakt hij zich snel, de voorbereiding is niet zo lekker gegaan.

10 augustus 2019 om 21:25

Bernardeschi, really? Hij leidt alleen maar balverlies... stormt als een blind paard naar voren. Speelde erg matig. Zeg dan Rabiot, die was echt heerser op het middenveld en heeft mij naast Demiral het meest (positief) verrast deze voorbereiding.

Atletico is al een stuk verder in de voorbereiding dan Juve. Heb de match zelf wel niet gezien maar hoor goede dingen over de match.

10 augustus 2019 om 20:11

Atletico speelt over een week de eerste wedstrijd en Juve 2 weken, valt opzich dus wel mee.
Ik ben wel een stuk positiever dan bij de vorige oefenwedstrijden. Het aanvallende spel van Sarri komt er al aardig in. Juve had vandaag 27 schoten waarvan 16 op goal. Er is nog een lange weg te gaan, maar er is al veel vooruitgang geboekt.
Douglas Costa gaat denk ik weer een hele belangrijke speler worden en Rabiot viel ook positief op.

Ach, we zullen na het einde van volgense seizoen het er nog eens over hebben.

Nu al speculeren of hij het goed of slecht doet heeft geen zin.

Overigens heel sterk van die Fã©lix! Dat belooft alleszins veel goeds.

Wat Juve betreft, vond ik het best een goede wedstrijd. Meer dreiging, meer aanvallend door Sarri, druk naar voor, opbouwend. En Costa, die had zijn trukkendoos bij, pff wat een klasse. Die zal zijn plaatsje wel krijgen. Nu hopen dat Dybala ook wordt ingezet, had best wel wat kansen... jammer dat hij net niet kon scoren.

Poeh, de Ligt ziet er erg slecht uit bij die tegengoal zeg.. Heeft in het shirt van Juve nog geen goede wedstrijd gespeeld, het is gelukkig nog maar de voorbereiding. Overigens is die Joao Felix een wonderkind, die 126 miljoen zou hij best wel eens binnen korte tijd rechtvaardig kunnen doen blijken.

Waarom vergroten ze alles uit van Matthijs en met name op de negatieve manier? Bij die goal van Felix kon hij er helemaal niets aan doen.. Heerlijke bal van Lemar en gewoon in de rug van De Ligt waar De Sciglio overduidelijk Felix gewoon liet lopen waardoor die kon scoren. De Ligt speelt over het algemeen gewoon goed zijn spel, niets op aan te merken. Zijn ook heel andere spelers rond zich, moet zich gewoon goed aanpassen.

Over het spel: Juve vond ik voetballend al goede vooruitgang maken. Je ziet wel dat ze nog wat werk hebben aan dat verdedigende aspect van dit spel dat Sarri wilt spelen. Joao Felix is een heerlijke speler. Juve gaat nog spijt krijgen da ze hem niet hebben gehaald toen ze de kans hadden. Ze hadden gewoon Dybala meteen moeten verkopen voor 100 miljoen en Mandzukic idem, dan had je met dat geld hem kunnen halen. Maar bon, ik hoop dat er nog zeker drie spelers verkocht worden (khedira, Mandzukic, Matuidi) en minstens 1 directe versterking erbij komt.

10 augustus 2019 om 20:13

Waarom vergroten ze alles uit van Matthijs en met name op de negatieve manier? Dit is vast het allereerste artikel dat je hebt gelezen over De Ligt..?

10 augustus 2019 om 20:14

Die tweede goal was wel schuld van de ligt hoor. Ik schrijf hem niet af, ik snap heel goed dat hij nog moet aanpassen. Maar tot nu toe is het niet zo goed.

10 augustus 2019 om 21:00

Hoe was het dan de fout van De Ligt? De Sciglio staat hem aan de verkeerde kant te dekken, oftwel dekt lucht. De Ligt krijgt de verantwoordelijkheid in de schoenen geschoven, terwijl hij niet op Felix stond op dat moment. Hij had het wel kunnen oplossen door beter te anticperen op de bal, maar ik noem dit niet een fout.

10 augustus 2019 om 20:16

Och, afgelopen jaar werd alles van de Ligt ook al uitvergroot, en toen vaker in positeve tendens dan negatief. Ik denk niet dat ik toen reacties van jou hierover heb gezien. Verder, bij die goal liet hij zich kinderlijk makkelijk in de rug lopen door Joao Felix. Een klein beetje bewust zijn van je omgeving had al wonderen gedaan in die situatie. Dan kan hij nog zo goed spelen, als hij dit soort foutjes maakt kost dat je gewoon de wedstrijd.

10 augustus 2019 om 20:29

@juveitalia & Thejurgenklopp
Als back hoor je naar binnen te knijpen, het veld klein te maken en je collega naast je te roepen wanneer er gevaar dreigt in de rug. Op de herhaling lijkt het dat Matthijs te laat had gezien dat Felix een spurt maakte waardoor hij hopeloos te laat kwam. Is het zijn fout? Deels wel waarschijnlijk, maar De Sciglio door daar vrijwel alles fout. Dat die gozer nog rondloopt in Turijn is voor mij een raadsel.

10 augustus 2019 om 20:37

De Sciglio was daar zeker schuldig aan die goal. Hij had er al helemaal zicht op moeten hebben, dus ik vraag me oprecht af hoe hij dit heeft kunnen laten gebeuren. Verder, Ik dacht altijd dat die vent enorm veel potentie had, maar eerlijk gezegd volg ik Italiaans voetbal voor dit seizoen niet zo goed.

10 augustus 2019 om 20:40

Ben het helemaal mee eens dat de sciglio dit niet aankan. Maar ik verwacht van cv wel dat ie zijn man wel in de gaten houdt en niet wacht op een ander om door te geven dat zijn man een sprint maakt.

10 augustus 2019 om 20:27

Zeg je nou werkelijk dat alles hier negatief belicht wordt over De Ligt? Hoe groot moet dat bord voor je hoofd wel niet zijn zeg

Match gezien atleti 2 serieuze kansen en 2 x binnen. Voor de rest met 20 000 man van achter blijven. Tikkeltje agressief en een Diego Costa wat niet weet wat een vriendschappelijke match is. Atleti is een stugge ploeg met aardige spelers maar sorry ik kan het niet bezien als een topploeg komaan je speelt een vriendschappelijke match die waren letterlijk als een bus bij oblak blijven hangen. Juventus heer en meester mooie combinatie. Sterke aanval impulsen enz. Rabiot sowieso basisplaats. Mooi voetbal van Juvé dat ondanks de zeer lage verdediging van atleti toch aardig combineerde. Al bij al het voetbal heeft niet gewonnen. Juventus zeer positief gevoel achtergelaten met hun voetbal en atleti trouw aan hun spel eerst verdedigen verdedigen verdedigen en 1 a 3 man naar voor sturen waren er een opening is

Match gezien atleti 2 serieuze kansen en 2 x binnen. Voor de rest met 20 000 man van achter blijven. Tikkeltje agressief en een Diego Costa wat niet weet wat een vriendschappelijke match is. Atleti is een stugge ploeg met aardige spelers maar sorry ik kan het niet bezien als een topploeg komaan je speelt een vriendschappelijke match die waren letterlijk als een bus bij oblak blijven hangen. Juventus heer en meester mooie combinatie. Sterke aanval impulsen enz. Rabiot sowieso basisplaats. Mooi voetbal van Juvé dat ondanks de zeer lage verdediging van atleti toch aardig combineerde. Al bij al het voetbal heeft niet gewonnen. Juventus zeer positief gevoel achtergelaten met hun voetbal en atleti trouw aan hun spel eerst verdedigen verdedigen verdedigen en 1 a 3 man naar voor sturen waren er een opening is

Match gezien atleti 2 serieuze kansen en 2 x binnen. Voor de rest met 20 000 man van achter blijven. Tikkeltje agressief en een Diego Costa wat niet weet wat een vriendschappelijke match is. Atleti is een stugge ploeg met aardige spelers maar sorry ik kan het niet bezien als een topploeg komaan je speelt een vriendschappelijke match die waren letterlijk als een bus bij oblak blijven hangen. Juventus heer en meester mooie combinatie. Sterke aanval impulsen enz. Rabiot sowieso basisplaats. Mooi voetbal van Juvé dat ondanks de zeer lage verdediging van atleti toch aardig combineerde. Al bij al het voetbal heeft niet gewonnen. Juventus zeer positief gevoel achtergelaten met hun voetbal en atleti trouw aan hun spel eerst verdedigen verdedigen verdedigen en 1 a 3 man naar voor sturen waren er een opening is

10 augustus 2019 om 20:28

En toch winnen. Het is toch een tactiek... De ene houdt van tikki-takka- voetbal en de ander van omschakelingsvoetbal.

10 augustus 2019 om 20:46

De oefenwedstrijden worden gewonnen maar qua prijzen valt het wel mee bij Atletico, wellicht dat een andere aanpak beter zou werken.

10 augustus 2019 om 21:01

Zou zelf ook graag een iets aanvallendere speelstijl zien, maar met deze filosofe is Atlético wel van een degradatiekandidaat tot topclub ontpopt.

als die Felix straks in de officiele wedstrijden ook zo speelt als in de recente oefenwedstrijden dan heeft Atletico hem met terugwerkende kracht alsnog voor een koopje in huis gehaald

Maar waren die goals wel te danken aan De Ligt? Je ziet bij 1 van die goals dat hij stevig baalt, maar De Sciglio (?) zit tot 2x toe uit z’n neus te vreten.

10 augustus 2019 om 20:14

Dat heb je met De Sciglio, daar moet De Ligt op anticiperen, op het feit dat De Sciglio niks kan.

11 augustus 2019 om 02:16

We verwachten wel wonderen van Matthijs hè Wat is die Demiral trouwens een baas zeg. Hopelijk wordt dit een hele grote!

10 augustus 2019 om 20:14

Ze vreten allebei uit hun neus.

10 augustus 2019 om 20:16

De sciglio moet zsm weg. De ligt moet zich verbeteren voor een basisplek.

10 augustus 2019 om 21:06

Het zal wel Danilo zijn die zijn postje overneemt, eigenlijk ben ik daar heel zeker van. En dan nog liever een Cuadrado die eigenlijk niet een rasechte back is dan De Sciglio. Die komt gewoon te kort, heel simpel.

10 augustus 2019 om 21:34

JuveAmor Gewoon Cuadrado als rb idd, die kan dat.

Wat is die Félix toch een heerlijke speler! Bedankt Griezmann! Dankzij jou konden we dit hemels geschenk kopen. Hij kan dribbelen, heeft overzicht en geeft wereldse balletjes op pure techniek. Hopelijk spelen we aankomend seizoen met 4-4-2 met Costa en Félix in de spits en Lemar hangend vanaf rechts. Ben ook groot fan van Renan Lodi. Die jongen heeft 3 longen in z'n lijf en blijft maar loopacties langs de zijlijn maken. Trippier doet het ook prima. De backs bestrijken zo de hele vleugels en geven de rechter- en linkermiddenvelders de vrijheid om te zwerfen in het centrum. Met kopsterk spitsen Costa en Morata moet dat wel een succes worden met dat gevaar vanaf de zijkanten. Llorente speelde vrij onopvallend, maar dat is niet apart aangezien hij een ballenafpakker is. Hermoso moet nog een beetje wennen, maar dat gaat wel goed komen. Hector Herrera is een goede speler om in de twee helft in te brengen als de rest van de spelers dreigen te verslappen. Lekker zo'n gifkikker die er niet vies van is om zich kapot te lopen. Enige speler waar ik me twijfels over heb is Morata. Blijft die 57 miljoen veelste te veel geld voor hem vinden. Al met al een zeer goede voorbereiding gedraaid, en vrijwel elke aankoop blijkt tot nu toe een succes. Dit is hoe je een nieuw team bouwt! Zidane kijk en leer zou ik zeggen! Al hoop ik dat het totaal mislukt bij Real Madrid uiteraard ;-)

10 augustus 2019 om 20:27

Ben bang dat je met Trippier tegen de grote ploegen verdedigend een matige hebt, hoop dat vorig seizoen een fluke was en dat hij zijn oude niveau weer haalt want dan valt het wel mee. Aanvallend kan hij wel gevaarlijke voorzetten geven zoals je al zag.

10 augustus 2019 om 20:30

Vond hem bij Spurs verdedigend inderdaad kwetsbaar. Nou had hij vorig jaar ook wel een heel lang seizoen (WK tot halve finale, bijna alle PL-wedstrijden en dan ook nog CL tot de finale). Enorm vermoeiend dus.

10 augustus 2019 om 21:04

Zeker speelde heel veel wedstrijden, hij kan wel van waarde zijn voor jullie met die beweeglijkheid en met kopsterke spitsen. Gun hem wel een goede tijd bij jullie en vind Atletico ook een leuk team.

10 augustus 2019 om 21:28

Leuk berichtje! Ik heb zelf veel respect voor Tottenham hoe ze zich van de een middenmotor tot topclub hebben ontwikkelt zonder dat er een rijke eigenaar of sjeik aan te pas kwam. Tottenham doet aan opleiding en slim inkopen. Dat zijn mooie eigenschappen voor een club en een groot contrast met clubs als Man City, Man United en Chelsea. Zelf heb ik in de PL wel een voorkeur voor Arsenal. Maar nogmaals, veel respect hoe Tottenham aan het bouwen is op weg naar iets moois. Als jullie je nog kunnen versterken op de back-posities en Eriksen kunnen behouden, speel je gewoon om de titel. Kunnen wel leuke derby's gaan worden...

10 augustus 2019 om 22:42

Heb je City gezien?! Nee we zijn nog te ver weg van meedoen om de titel. Heb wel het gevoel dat we iets dichter bij Liverpool staan maar nog steeds op gepaste afstand.

Onbegrijpelijk dat topclubs liever zo’n eigenheimer als Neymar hebben ipv Joao Felix. Beetje visie en je had hem gehaald..

10 augustus 2019 om 20:29

Een fitte Neymar is na Ronaldo en Messi gewoon de beste speler ter wereld. Joao Felix speelde een jaar geleden nog in de jeugd van Benfica. Dat is best een risico, maar het lijkt geweldig gaan uit te pakken voor Atletico.

10 augustus 2019 om 21:01

Stond Ronaldo eigenlijk op het veld vandaag?

10 augustus 2019 om 21:16

Ja, 70 minuten. Heb je niet gekeken of is het sarcastisch?

10 augustus 2019 om 21:29

Haha ja was sarcastisch. Totaal niet gezien vandaag. Geen actie, geen schot, geen steekpass, nee helemaal niks.

10 augustus 2019 om 21:35

The Maestro Ronaldo houd zich fris voor de CL finale natuurlijk 😂

10 augustus 2019 om 21:36

Was totaal niet zijn wedstrijd. Toen de wissels kwamen zag je hem kijken of hij eraf mocht en toen hij het sein kreeg kon hij daar ook wel prima mee leven. Ach, het is maar een oefenwedstrijd, als hij er maar staat als het seizoen weer begint.

10 augustus 2019 om 20:32

Grappig dat alle "voetbalkenners" hem overschat vonden en Atletico een dom beleid vond voeren, en nu is hij een wereldspeler en had elke club met visie hem moeten halen. (Is overigens geen persoonlijke aanval richting jou).

10 augustus 2019 om 20:39

Idd. Iedereen vond de 126 mln krankainnig, zeker op dit forum waar elk talent vergeleken wordt met de Nederlandse halfgoden Frenkie en de Ligt die elk 250 miljoen waard zijn, maar Felix is gewoon een supertalent en voor mij het meest opwindende talent sinds Mbappe. Vond het direct al een slimme investering, mooi dat hun durf loont.

10 augustus 2019 om 20:47

Ik sluit me hierbij aan. Hoewel ik een hekel heb aan vergelijkingen met spelers vind ik Mbappé met zn snelheid, explosiviteit en effectiviteit heel wat weg hebben van Ronaldo. Beiden komen ook vanaf de flank richting het centrum om daar een goal te maken. Félix lijkt met z'n dribbels, techniek en overzicht meer op Messi. Beiden spelen vaak een beetje achter de spits en kunnen zowel scoren als assisteren. Ik denk dat Mbappé en Félix de komende jaren dé twee grote spelers gaan worden. Al moet ik zeggen dat ik ook wel echt fan van Jadon Sancho ben, ondanks dat ik van mening ben dat Engelsen vaak wat overschat worden.

10 augustus 2019 om 21:40

Ik vermoed dat je op Cristiano doelt. In die vergelijking kan ik me vinden, mij deed Mbappe vooral aan de Braziliaanse Ronaldo denken, al beschikt Mbappe natuurlijk niet over diens onavolgbare dribbelkunsten.

Felix doet me met zijn natuurlijke flair dan weer vooral denken aan Kaka, al zie je er inderdaad ook wat Messi, Aimar, Zidane... in terug.

“Als Felix 100 miljoen waard is dan De Ligt minstens 150” hehe wat grappig dit dan. Wordt compleet op zijn plaats gezet. Deze jonge Joao speelt al veel meer als een volwassen ervaren vent

10 augustus 2019 om 20:27

Volwassen ervaren vent in de oefenpotjes. De Ligt was aanvoerder van een team dat bijna naar de CL finale ging. Felix is geweldig, maar we moeten nu niet te hard van stapel lopen. Voor hetzelfde geld, wordt de Ligt komend seizoen een topper achterin bij Juve en krijgt Felix een terugval.

10 augustus 2019 om 20:32

Felix moet maar eerst in de cl presteren wat de ligt wel heeft gedaan

10 augustus 2019 om 20:49

De Ligt: speelt zeer goede pot tegen Real Madrid en Juventus, Félix: speelt zeer goede pot tegen Real Madrid en Juventus. Beiden dus al bewezen dat ze tegen grote spelers kunnen voetballen. De druk van de wedstrijden is natuurlijk wel een groot verschil. De ene wedstrijd is een oefenpotje en de andere een beslissende wedstrijd in de CL.

10 augustus 2019 om 22:02

Niet alleen de druk, maar ook stellen de ploegen dan hun volledige a-team op, zijn ze helemaal ingespeeld en op 100% en de spelers zijn in de CL ook veel gemotiveerder, kortom is het een wereld van verschil en kan je dit niet als bewijzen tegen de europese toclubs zien.

Onbegrijpelijk dat topclubs liever zo’n eigenheimer als Neymar hebben ipv Joao Felix. Beetje visie en je had hem gehaald..

Wat zou dat toch zijn als Mathijs en Frenkie ineens helemaal door de mand vallen bij Barca en Juve. Dan heeft Ajax echt de beste transfers ooit gemaakt door ze voor zoveel te verkopen. Ben benieuwd. Mensen onderschatten zo'n overstap naar een ander land. Vooral voor zulke jonge jongens die alleen 1 wijze van voetbal cultuur kennen. Hun hele leven lang in Amsterdam bij een club waar zij ''jongens van de club'' waren. Dit baseer ik natuurlijk ook niet op hun voorbereiding, maar het is een algemeen iets. Het is altijd maar afwachten hoe zulke jonge spelers zulke overstappen maken. In het topseizoen met Ajax in de CL had je ook een verrassend effect. Vele tegenstanders verwachtten niet dat Ajax zo goed zou zijn en dat was ook echt een team prestatie. Nu moeten Frenkie en De Ligt meer als individualisten zichzelf iedere week onderscheiden en 0 fouten maken.

Cuadrado moet gwn altijd boven de sciglio. Ondanks dat dit niet zijn positie is, is hij zowel verdedigend als aanvallend veel beter.

10 augustus 2019 om 20:30

En Danilo gaat ook zijn kans krijgen, wellicht gaat hij wel vriend en vijand verbazen. De Sciglio is gewoon niet goed genoeg voor de basis.

10 augustus 2019 om 20:36

Oja die is er ook nog. Ik heb hem niet zien spelen om eerlijk te zijn. Maar de sciglio komt gewoon tekort bij juve

Was ook geweldig om te zien hoe Demiral reageerde op Costa. Veel spelers trekken zich terug of denken van “de ref is hier dus niks aan de hand”. Demiral don’t play, de IDGF-houding van Demiral maakt hem ook echt de natuurlijke opvolger van Chiellini himself.

Dit was niet eens de fout van de Ligt, check dat filmpje maar, de Ligt zijn ploeggenoot laat hem gewoon lopen. De Ligt kon niet meer de fout van zijn ploeggenoot herstellen.

Dit was niet eens de fout van de Ligt, check dat filmpje maar, de Ligt zijn ploeggenoot laat hem gewoon lopen. De Ligt kon niet meer de fout van zijn ploeggenoot herstellen.

zoals ik al eerder heb gezegd dit is een ander niveau
koelnloedig
we zullen zien of hij hetr redt

Hier ook al: ‘Juventus én Mattijs de Ligt’ Speelde De Ligt in zn ééntje op een apart veld in zn Juventus shirtje of zo? Wat is dit voor stemmingmakerij??

Toch apart dat de ligt de schuld krijgt van fouten van die nr 2.

Heb dat doelpunt gezien en hij doet niks fouts daar. Zieke pass.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2011
2.Sassuolo1811
3.AS Roma178
4.Juventus1611
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder71
MorataAanvaller62
G. VrioniAanvaller10
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper40
L. BonucciVerdediger61
G. ChielliniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

145 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 1 0 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Italiaanse media vellen kritischer oordeel over De Ligt dan Pirlo

Matthijs de Ligt maakte dinsdagavond zijn rentree in de Champions League. De centrumverdediger van Juventus keerde zaterdag al terug in de Serie A en maakte tegen Ferencváros (2-1 zege) zijn eerste...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren