Narsingh en Bannis smaakmakers in ruime oefenzege Feyenoord

Maandag, 29 juli 2019 om

Feyenoord heeft maandagmiddag een besloten oefenwedstrijd weten te winnen van Jong FC Utrecht. De Rotterdammers oefenden zondag al in De Kuip tegen Southampton (1-3 voor de bezoekers) en een dag later speelde een mix van reserves en talenten nog een duel met de Utrechtse beloften. Nieuwkomer Luciano Narsingh was met twee assists en een doelpunt een van de uitblinkers in de met 5-1 gewonnen wedstrijd, terwijl Naoufal Bannis twee goals voor zijn rekening nam.

Feyenoord had weinig tijd nodig om op voorsprong te komen, want binnen een kwartier was het al raak. Narsingh kon de bal nadat hij over rechts door was gebroken voorleggen en daarna was het voor Bannis een koud kunstje om het leer in het vijandelijke doel te prikken. Twee minuten later was het opnieuw raak en Narsingh nam wederom de rol van aangever op zich. De van Swansea City overgenomen aanvaller koos nu voor een hoge voorzet en Bannis maakte met het hoofd zijn tweede treffer van de middag.

De bezoekers kregen weinig tijd om zich te herstellen van deze dubbelslag, aangezien Tyrell Malacia met twintig minuten op de klok ook de 3-0 binnen mocht knallen. Emil Hansson stond vervolgens nog voor de rust aan de basis van de 4-0, toen hij op de achterlijn de bal veroverde en op de keeper schoot. Narsingh stond echter op de goede plek om de rebound binnen te werken, waardoor ook hij zijn doelpunt kreeg.

Jong FC Utrecht maakte de stand met een treffer op slag van rust nog iets draaglijker, maar slaagde er in de tweede helft niet meer in om dichterbij te komen. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 5-1 toen Crysensio Summerville de inlopende Cheick Touré in staat stelde om voor het slotakkoord te zorgen. Feyenoord begint het Eredivisie-seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Voor Jong FC Utrecht is TOP Oss vrijdagmiddag de eerste tegenstander.


Poll

Denk jij dat Luciano Narsingh zondag in de basis gaat beginnen tegen Sparta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door reydan)

Een vraag voor de Feyenoorders; gaat Kokcu veel basis spelen verwachten jullie?
Heb hem in mijn poule-team gezet als 'goedkope' dark horse, hij valt mij positief op maar zie hem niet vaak genoeg spelen, vandaar de vraag.

29 juli 2019 om 14:02

Is inderdaad denk de enige middenvelder die zeker is van een basisplaats.

ons meest creatieve middenvelder. Hij speelt erg goed vooral voor zijn leeftijd !

29 juli 2019 om 14:02

Kokcu is momenteel beoogd basisspeler. Fer, Kokcu en Toornstra zal het waarschijnlijk worden met Ayoub, Burger en Kelly als backups

29 juli 2019 om 14:03

Denk het niet zoals je al bij Pec zag Stam zette alle jeugdspelers op de bank. Ik verwacht een middenveld met ayoub en fer met die Kelly op 10. Niet mijn voorkeur maar dat verwacht ik... Misschien als we Europees spelen mag hij vaker opdraven.

29 juli 2019 om 14:06

Denk eerder toornstra dan ayoub in de basis

29 juli 2019 om 14:06

Waar zit je verstand? Kelly is een nummer 6.

29 juli 2019 om 14:03

Het lijkt erop dat hij wel aardig wat minuten gaat maken maar het blijft een beetje koffiedik kijken. Je hebt nog iets van 5 proefrondes bij Scorito dus dan kunnen we bekijken hoe vaak hij basis staat.

29 juli 2019 om 14:03

Kokcu is de jeugdige speler met een rooskleurige toekomst op dit moment bij Feyenoord. Hij handelt snel, heeft een goede techniek en daarnaast ook veel creativiteit en spelinzicht. Ik denk dat hij en Fer zo goed als zeker zijn van een basis plek op het middenveld.

29 juli 2019 om 14:07

Kokcu heeft Ayoub (geblesseerd) als voornaamste concurrent als linker middenvelder. Wellicht ook Berghuis als Narsingh een basisplaats krijgt op de rechtsbuiten positie. Ook Toornstra is op dit moment nog geblesseerd en maakt aanspraak op een basisplaats.

Het is dus nog even afwachten allemaal, maar zie het positief in voor Kokcu. En met een beetje geluk pakt ook Burger nu zijn kans. Dit zou mijn opstelling zijn voor Sparta thuis.

Vermeer
St Juste
Botteghin
Hoedt
Haps
Burger
Fer
Kokcu
Narsingh
Berghuis
Larsson
29 juli 2019 om 14:08

Er gaat gespeeld worden met een controleur, dit wordt zeer waarschijnlijk Fer. Daarnaast heb je nog Kelly en Tapia voor die plek, en jeugd: Wehrmann + El Bouchataoui.

Daar staan dan twee spelers voor, waarvan Kokcu zeker een speler is die veel heeft gespeeld én een goede indruk heeft achtergelaten. De speler die ernaast zal staan is waarschijnlijk Toornstra, al is hij nu geblesseerd (waarschijnlijk wel licht) dus maakt een Burger, Ayoub (ook geblesseerd), en eventueel Hansson ook nog kans op minuten daar.

Berghuis kan daar natuurlijk ook nog spelen, al verwacht ik dan eerder dat hij voor Toornstra/burger komt dan voor Kokcu op basis van vorm.

29 juli 2019 om 14:08

met welk spel speel je mee ?

29 juli 2019 om 14:09

Kokcu heeft iets waarin hij zich onderscheidt van de andere middenvelders, buiten misschien Toornstra, en dat is rendement. Hij heeft niet heel veel gespeeld afgelopen seizoen, maar als hij meedeed was hij bij goals betrokken. Zo ook tegen Southampton. Het is nog de vraag wat Stam kiest als iedereen fit is, maar Kokcu brengt rendement en creativiteit. Dat is een groot goed en ik denk dat Stam dat ook ziet.

Ik sluit echter ook niet uit dat hij Narsingh echt wil gebruiken voor zijn diepte en dan Berghuis toch op het middenveld plaatst. Samen met Toornstra en Fer

29 juli 2019 om 14:18

Bobiku29

Precies mijn gedachte! Maar aangezien hij natuurlijk geen onbetwiste basisspeler is nog twijfel ik hem erin te zetten. Hij viel me direct al op vanaf zijn debuut natuurlijk al omdat hij zoals je zegt rendement heeft een gezond portie lef in de wedstrijden dat ik hem heb zien spelen. Kan nog weleens een topper voor jullie worden.

Bedankt voor de reacties.

29 juli 2019 om 14:19

De opleving van Sinisterra kan overigens positief werken voor Kokcu. Die laat vanaf de linkerkant (op rechts is 'ie gek genoeg bijzonder zwak tot nu toe) ook zien dat hij diepte, een passeeractie (binnen en vooral buitenom) en voorzet kan brengen. Zo blijft Berghuis op rechts en Kokcu op het middenveld. Het biedt in ieder geval weer een optie.

Maar Kokcu lijkt momenteel inderdaad sowieso wel zeker van z'n plek. Mag toch iedere keer beginnen en heeft inderdaad iets wat de rest juist niet heeft. En Berghuis heeft het toch wat lastiger op 10 zo lijkt het momenteel.

29 juli 2019 om 14:27

Gisteren was Kocku samen met Fer , Burger en Berghuis de beste spelers van het veld.
Sinistera viel prima in.
Ik denk dat Kocku blijft staan.
Daanaast zou ik Fer aanvoerder maken. Er staat tenminste wat. Paar kilootjes moet hij nog kwijt maar ik geloof best dat hij tegen sparta 90 minuten kan maken.

Als Narsing zo doorga heb je een middenveld van Fer Kocku en Berghuis,

29 juli 2019 om 14:33

Fer lijkt mij inderdaad ook de juiste aanvoerder, al laat hij zich momenteel zonder band ook al direct gelden met veel coaching en zelfs mensen op hun plek zetten.

29 juli 2019 om 14:44

Laten we hopen dat er een spits bij kom en het zou mooi zijn als we Hoedt kunnen halen dan hebben we nog wat redelijks staan.
Daarnaast ben ik trouwens wel heel benieuwd naar geertruida daar hoor ik zoveel positiefs over alleen daar zie je weinig van.

Ik hoop dat het op bijgevoegde opstelling uit gaat draaien

Vermeer
Karsdorp
St Juste
Hoedt
haps
Fer
Berghuis
Kocku
Narsingh
jorg/aankoop
Sini/ Larsso
29 juli 2019 om 14:33

@twenteov

ik mag hopen van wel. Feyenoord moet toch proberen iets van waarde te krijgen op het veld en Kokcu is iemand die geld zou kunnen waard worden bij goede prestaties

29 juli 2019 om 14:53

Ik denk dat je met middenvelders bij Feyenoord met niemand nu zeker zit, grote kans wel dat Kokcu speelt.

29 juli 2019 om 14:59

ik heb hem erin staan in Cvhj. ik verwacht dat hij basis staat namelijk, idd een goedkope optie!

29 juli 2019 om 15:18

Wacht ik ga het effe aan Jaap Stak vragen

29 juli 2019 om 15:18

Stam*

Toch fijn dat Narsingh in ieder geval laat zien nog altijd een assist in huis te hebben. Ook al is het slechts tegen Jong Utrecht, mooie kans om ritme op te doen

Als je dit ziet zou je met een tweede elftal prima mee kunnen doen in de eerste divisie. Het weegt zeker op tegen de kosten die je eerst maakt, aangezien je hiermee kapitaal kan laten opbloeien zodat jeugd er klaar voor is om in het eerste er te staan.

Maar goed, hier hebben we niet voor gekozen. Hopelijk biedt de 'eredivisie voor o21 teams', die als het goed is vanaf volgend seizoen ingaat, een oplossing. Veel spelers zijn momenteel te goed of oud voor de o19, maar niet goed genoeg voor een basisplek in de selectie. Wedstrijden bij jong zijn vaak nog van een lager niveau dan bij de o19, plus je gehele team is niet op elkaar in gespeeld. Een o21 divisie zou dit probleem kunnen verhelpen, en het belang voor een eerste divisie enigszins wegnemen.

Over de wedstrijd, goed dat er veel gescoord wordt en dat Narsingh veel minuten heeft kunnen maken. In principe is hij klaar voor een basisplek, en zie hem dan ook graag rechtsbuiten. Dan kan Berghuis op de plek van Burger, ook al deed hij het prima.

Verder hoop ik dat Geertruida minuten gaat krijgen in de basis, zeker nu vdheijden weg wil (hij is niet de enige) en vbeek veel te kort komt. Daarnaast is laatstgenoemde ook nog geblesseerd. De noodzaak van een CV of RV (zodat St Juste CV kan) wordt steeds groter. Daarnaast is ook een spits nodig, of je moet in andere systemen willen gaan spelen (berghuis/narsingh spits o.i.d.), al lijkt Stam dit niet te willen doen. Het moet dan wel een spits zijn met ervaring, en geen broekie zoals Danylo Sikan waar recent geruchten vanuit gingen. Als je dan toch 3 miljoen te besteden hebt moet dat geld beter besteedbaar zijn.

Verder ook leuk dat Verdonk terug is, vorig jaar liet hij al zien niet veel minder te zijn dan Malacia, al is Tyrell natuurlijk jonger en heeft hierdoor meer potentie. Met de blessuregevoeligheid van zeker Haps, maar toch ook Malacia, zou ik Verdonk er altijd bijhouden.

Maar goed, deze wedstrijd laat vooral zien dat de back-ups er klaar voor zijn, en dan met name in de centrale verdediging en voorhoede staat er niet veel minder dan bij het eerste!

29 juli 2019 om 15:39

Als Feyenoord met die u21 mee gaat doen, is er dan nog steeds de kans dat Feyenoord over een jaar of 2(?) in de KKD terecht komt?

29 juli 2019 om 16:04

Laten we het hopen. De KKD is wat Feyenoord nodig heeft voor de toekomst.

29 juli 2019 om 16:09

Zeker weten. Komt veel talent aan, die gewoon vlieguren moeten maken.

29 juli 2019 om 16:49

Weet zelf ook niet precies hoe ze daar nu in staan. Na het vertrek van van Geel kwam al wel snel - volgens geruchten dan - aan het licht dat Feyenoord direct onderzoekt op welke wijze ze nog toe kunnen treden aan de pyramide.

De o21 competitie is dalijk voor iedere club verplicht, maar op zich zou dat niet te hoeven betekenen dat Jong Feyenoord niet meer in de pyramide wil/hoeft.

Ben wel benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen, ook voor andere clubs (az, Utrecht, etc.)

Ik dacht goh dat begint ergens op te lijken. Toen zag ik jong Utrecht staan en dacht ik......ok.

29 juli 2019 om 14:14

Hahaha, ik ook. Tja, zo te lezen speelde Feyenoord met een redelijk aantal spelers die ook in de competitie zullen spelen. Als je dan niet ruim wint zou het wel heel erg zijn.

29 juli 2019 om 14:17

Narsingh en Malacia zijn de enige zekerheden waarvan ik weet dat ze echt regelmatig minuten gaan maken of basis gaan spelen. Voor en rest ben ik benieuwd wie jij nog meer regelmatig verwacht te zien spelen van deze 11 spelers.

29 juli 2019 om 14:23

Beter lezen dan. Narsingh en wellicht Malacia. De rest zal sporadisch minuutjes maken mocht de wedstrijd dit toelaten of bij blessures. Dus je stemmingmakerij kun je beter weglaten.

29 juli 2019 om 14:14

Haha ja dat had ik ook, ook wel apart dat je van 2 gerenommeerde tegenstanderd afsluit tegen een jong elftal dat structureel onderin de KKD bungelt, je zou een opbouw in tegenstand verwachten.

29 juli 2019 om 14:21

Nja, in dit elftal speelden dan ook veel jeugdspelers en spelers die niet veel gespeeld hebben deze voorbereiding. Zo hebben zij ook weer praktisch een volle pot minuten mogen maken.

29 juli 2019 om 15:33

Twee oefenwedstrijden achter elkaar van gerenommeerde tegenstander? Dan is het vragen om blessures... misschien dat Narshing je af lijdt, maar er speelde voor de rest niet veel spelers die in aanmerking komen voor de basis...

29 juli 2019 om 16:03

Nee toen ik het nog eens na las snapte ik het al beter inderdaad.

29 juli 2019 om 14:17

Het was ook Jong Feyenoord hoor. Daar doet een conditie opbouwende Narsingh niets aan af.

Tijd dat er wat risico genomen wordt. Als er geen 2e spits aangetrokken kan worden dan hoop ik dat Bannis de voorkeur gaat krijgen boven Vente. Bannis een erg goede voorbereiding gespeeld: technisch begaafd, snel en een neusje voor de goal. Daarnaast heeft Vente wat mij betreft al genoeg kansen gehad. Lijkt mij nu wel duidelijk dat hij gewoonweg niet goed genoeg is.

29 juli 2019 om 14:35

In nood kan Fer nog wel verrassen als gelegenheidsspits.

29 juli 2019 om 14:40

@berserko

Dit lijkt mij een erg vergezocht 'nood'plan, maar ieder zijn mening. Als we dan toch in die creatieve trant aan het denken zijn zou ik eerder Berghuis als een valse spits laten spelen.

29 juli 2019 om 14:35

@l0348

Vente zou ik idd proberen door te selecteren en Bijlow eigenlijk ook. dat vind ik beiden echt helemaal niks

29 juli 2019 om 14:39

@japie_krekel

Bijlow zit nog wel rek en potentie in, ben het wel met je eens dat het er tot nu toe nog niet helemaal is uitgekomen. Overigens waar ik dit bij andere posities een ander verhaal vind, vind ik dat je altijd de beste keeper op moet stellen. Dat is op dit moment Vermeer.

29 juli 2019 om 16:07

Bijlow parasiteert teveel op zijn ‘echte Feyenoorder’-status. Daar kom je sportief niet verder mee. Ook niet met Karsdorp denk ik.

29 juli 2019 om 16:29

@falcao

Die status heeft er niks mee te maken, is wellicht na Onana de keeper met de meeste potentie in de eredivisie. Dat we daar dus sportief niet mee verder de komende jaren is onzin.

Daarnaast ben ik zelf ook geen fan van huren, maar als we met Karsdorp op rechtsback spelen en St. Juste in het centrum ben ik er van overtuigd dat we daar sportief mee op vooruit gaan (alles beter dan van Beek). Financieel dan weer niet.

29 juli 2019 om 17:49

Bijlow gaat het niet redden.

karsdorp huren van Roma, Sint Juste centraal sturen en het begint nog ergens op te lijken bij Feyenoord. Middenveld ben ik ook tevreden over met Fer/kokcu/ burger of toornstra. De Spitspositie blijft nog wel een dingetje. Misschien een idee om s naar de beschikbaarheid van locadio te vragen of zeg ik nu iets heel raars. Toch een spits die ik er wel minimaal 20 zie maken hier.

29 juli 2019 om 15:08

@rflesse

voordat Karsdorp weer wedstrijdritme heeft en fit is ben je minimaal 4 of 5 maanden verder. dan strijkt hij ook nog eens een duur salaris op en dan heb je naast Fer weer een speler die al 2 jaar geteisterd word door blessures dus die er zomaar weer uit kan liggen voor langere periode. dat lijkt me een erg groot risico om die aan te trekken

29 juli 2019 om 16:02

@Japie, Karsdorp draait gewoon mee in de voorbereiding van Roma, dus hij zal niet heel ver achter lopen qua fitheid. Of hij fit blijft is inderdaad wel de vraag.

Verder valt het wel mee hoe zwaar Fer geteisterd is door blessures. Heeft afgelopen twee seizoen steeds 25 of meer officiële duels gespeeld. Tuurlijk heeft hij wat potten gemist door blessures, maar geteisterd klinkt alsof hij bijna niet heeft gespeeld.

29 juli 2019 om 16:09

Karsdorp heeft net als Bijlow de pre van ‘echte Feyenoorder’. Clasie had dat ook. Maar om sportief verder te komen is dat sentiment best wel achterhaald.

29 juli 2019 om 16:11

@weef

Fer heeft wel gespeeld maar de Premier League bestaat uit 38 wedstrijden per seizoen geloof ik en dat is exclusief de bekertoernooien. in het Championship speel je zelfs nog meer wedstrijden dus dan is 25 wedstrijden niet heel veel

29 juli 2019 om 15:28

Volgens mij wil Roma een transfersom voor Karsdorp en hem niet laten verhuren. Dus dat wordt een lastig verhaal vrees ik.

Als ik Stam was zou ik voor Bannis kiezen voor de spits positie.Van Vente heb ik geen hoge pet van.

Bannis ontwikkelt zich goed. Jong ventje nog, pas 17 jaar. Beweeglijker en sneller dan Vente. Kan dus zomaar een doorbraak beleven dit jaar.

Nou jong fc utrecht knap hoor zo'n ruime overwinning:-))

29 juli 2019 om 19:24

Kijk is wie er in stonden bij Feyenoord, is gewoon "jong Feyenoord" hoor. Trouwens staat nergens dat het knap is.

Bannis wordt een hele grote!

Dan zal hij wel niet lang bij Feyenoord blijven.....

Beetje stemmingmakerij . Als je deze namen ziet: Marsman; Geertruida, Verdonk, Hendriks, Malacia, Wehrmann, Hansson, El Bouchataoui, Narsingh, Bannis Azarkan. Dan kun je zeker spreken over een "jong feyenoord"

29 juli 2019 om 18:27

Als je zo die namen opnoemt dan is het nog zuurder dat van Geel niet besloot om in de piramide in te stappen! Met zulk talent speel je voor de bovenste plaatsen in de KKD en die jongens sluiten dan veel sneller aan bij het 1e.

Beetje stemmingmakerij . Als je deze namen ziet: Marsman; Geertruida, Verdonk, Hendriks, Malacia, Wehrmann, Hansson, El Bouchataoui, Narsingh, Bannis Azarkan. Dan kun je zeker spreken over een "jong feyenoord"

Altijd lekker.. Nog effe voor zo'n eerste eerste competitiewedstrijd besloten spelen..bannis goeie bewegelijke spits! Maakt hier en daar ook zijn goals in de jeugd.. Die jongen komt er wel denk ik! Zon iemand moet je rustig brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger92
S. BerghuisAanvaller99
B. LinssenAanvaller91
J. BijlowKeeper60
N. JørgensenAanvaller51
L. NarsinghAanvaller51
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

163 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren