Ronald de Boer heeft ‘geen problemen’ met Derksen: ‘Maar dit vond ik triest'

Zondag, 21 juli 2019 om

Ronald de Boer vormde het afgelopen seizoen bij de Champions League-wedstrijden op Veronica een analistenduo met Johan Derksen, maar van een gelukkig huwelijk was geen sprake. De oud-voetballer van Ajax en Barcelona gaat op Radio 1 voor het eerst dieper in op de samenwerking met Derksen, die komend seizoen overigens geen vervolg krijgt.

"Johan Derksen vindt mij te serieus", zegt De Boer in het radioprogramma Onze man in Deventer van Özcan Akyol. "Of ik geen mening over hem heb? Jawel. Ik vind een livewedstrijd iets heel anders dan op maandag of vrijdag analyseren wat er gebeurd is, of misschien komen gaat. In mijn ogen moet je een kwart- of halve finale van de Champions League serieus aanpakken. Er mag iets van luchtigheid in, maar het moet wel serieus zijn."

De Boer noemt een voorbeeld van een uitspraak van Derksen waar hij zich niet in kon vinden. "Wat ik triest vond, dat heb ik toen ook gezegd, is dat hij bij de halve finalewedstrijd van Ajax over iets begon van Edwin van der Sar van vijf jaar geleden. Toen dacht ik: wat wil je nu eigenlijk zeggen, over iets dat vijf jaar geleden is gebeurd? Ajax heeft de halve finale gehaald, wat uniek is, en hij begon hierover. Dat vond ik heel zwak van hem. Maar ik heb verder helemaal geen problemen met Johan."

In de uitzendingen zelf liet De Boer zijn ongenoegen over Derksen niet blijken. "Ik heb het er met mijn management over gehad, eerlijk gezegd. Ik had weleens in de uitzending willen zeggen: 'Nou, je hebt het weer overleefd, twee uurtjes met me.' Maar mijn management zei: 'Gewoon niet doen, laat zitten.' Nou, prima."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door booya_410)

Na zijn uitspraken over het WK in Qatar neem ik deze jongen niet meer serieus. Niet dat Derksen altijd gelijk heeft, maar Ronald heeft zijn geloofwaardigheid bij mij verloren.

21 juli 2019 om 20:17

Derksen is ook gewoon een bullshitmachine hoor. Zijn voorspellingen en analyses komen nooit uit.

21 juli 2019 om 20:34

Derksen is een bullshit machine en ik word ook gek van hem, maar die gaat slavernij en een massa aantal moorden van het bouwen van stadions niet goedpraten met slappe smoesjes. Echt een schande zeg.

21 juli 2019 om 20:34

Johan Derksen past een beetje in de categorie Jan Mulder ; uitspraken voornamelijk op basis van sentiment.

21 juli 2019 om 20:37

@asroma8

ik ben het ook vaak niet eens met Derksen maar die voorspelling van Ajax tegen de Spurs had hij anders aardig bij het juiste eind. hij zegt vaak best zinnige dingen maar hij praat ook vaak een hoop onzin. de vraag is alleen welke analist niet?

21 juli 2019 om 20:18

Snap niet wat dat hiermee te maken heeft.

21 juli 2019 om 20:48

@Tagliafico Ik vind je wel heel snel oordelend over Ronald. De dingen die hij over Qatar heeft gezegd waren niet slim want hij heeft geen verstand van zulke zaken en hoe het er in Qatar aan toe gaat met betrekking tot de bouw van stadions. Hij heeft te snel conclusies getrokken daarover. Maar met betrekking tot het voetbal zelf, waar het 95% van de tijd over gaat en waar hij wel verstand van heeft, zegt hij meestal echt goede en realistische dingen. Persoonlijk heb ik hem er erg graag bij als analist bij een wedstrijd.

21 juli 2019 om 23:01

Hij is ambassadeur van het WK in Qatar, dat stond er in het artikel. Dus hij zou op z'n minst op de hoogte moeten zijn over hoe het er daar aan toe gaat. Anders zou je zoiets niet moeten aannemen en daarna al helemaal niet moeten verdedigen. Het kan zijn dat hij een goede analist is, maar dat staat van mij los van de morele waarde van R. De Boer.

21 juli 2019 om 22:28

Waarom? Ik denk dat Ronald meer weet hoe het in Qatar aan toe gaat dan jij en ik., alleen maar van horen zeggen.

22 juli 2019 om 00:19

Denk je dat die mensen die vertellen dat ze met ruim 20 man in een kamer slapen allemaal jokken? Heb je de beelden gezien van de leefruimte? Heb je gevolgd hoeveel mensen er zijn gestorven bij de aanbouw van die prachtige stadions. Wij weten toch hoe het daar zit man.

22 juli 2019 om 03:41

@Aad wij weten helemaal niets. Misschien waren die 20 mensen wel dakloos en hebben ze nu een dak boven hun hoofd. Misschien zijn er nu mensen die werkelijk niets hadden nu een beetje in staat voor hun gezinnen te zorgen. Nogmaals ook ik heb geen idee net zoals ik dat niet had bij andere toernooien waar alles in de doofpot wordt gestopt. Ik zelf zou nooit voor Quatar hebben gekozen maar ga niet vertellen dat jij precies weet hoe het zit.

Johan Derksen weet zelf ook dat controverse bepalend is in zijn business model. Zodra hij te slim overkomt, heeft ie geen baan meer. Dat weet hij ook.

Je bent niet alleen Ronald.. Je bent niet alleen. Afijn daar staat hij wel bekend om en denk dat je daar wel rekening mee moet houden als je met hem gaat werken. Gewoon net als Ronald je inHouden hoe moeilijk dat ook klinkt. Ik heb namelijk het gevoel dat Johan veel zegt om relevant te lijken.

21 juli 2019 om 20:21

Ronald de Boer zei vandaag ook iets.
Daarmee zet hij zichzelf meters buitenspel.

De Boer bagatelliseert de slavernij en doden in Qatar, omdat er in Nederland ook wel eens iets misgaat. Dat is pas triest.

Waarom krijgt het CL avontuur geen vervolg? Ligt het aan de Boer, Derksen of Veronica?

21 juli 2019 om 20:25

Ik weet niet precies wie het besloten heeft, maar in ieder geval heeft Derksen gezegd dat hij komend seizoen met Wim Kieft de analyses doet. Kieft wordt ook weer vaste gast in VI.

21 juli 2019 om 20:43

Hij wordt geen vaste gast bij VI, maar gewoon een van de gasten. Mooi dat Kieft ook de analyses voor CL gaat doen, je moet het inderdaad allemaal niet te serieus nemen. Kom op de Boer, CL voetbal moet serieus worden genomen maar dat er in Qatar helemaal niets aan mensenrechten en arbeidsomstandigheden wordt gedaan druk je maar gauw de grond in door te zeggen dat dat in nl ook wel voorkomt.

21 juli 2019 om 20:46

Ja ik bedoelde met vaste gast dat ie terugkerende gast is, slecht geformuleerd.

Derksen heeft niks met voetbal zei ie ooit. hij gebruikt het slechts omdat het hem geld oplevert. Zn echte passie ligt in de muziek. Blues,en Amerikaanse Folkmuziek. Als Ronald hem daar over vraagt,fleurt ie helemaal op en wordt ie serieus.

Ik vind het ook vooral kinderachtig dat Derksen overal roept dat De Boer saai is. Niet erg collegiaal. Tuurlijk mag hij dat vinden en mag hij zijn mening ook uitspreken, maar de manier waarop vind ik sneu. Ga er dan niet naast zitten.

21 juli 2019 om 23:19

Ach, al die volwassen mannen die 'zeggen wat ze denken' en daarvoor van simpel Nederland een heleboel krediet krijgen. Maar eigenlijk gedragen ze zich als pubers. Zit geen waardigheid in zulke figuren. Ik hecht meer waarde aan mensen die zich als een gentleman kunnen gedragen en hun mening met relevante feiten kunnen onderbouwen zonder waardeoordeel te geven op de man af.

21 juli 2019 om 23:42

Exact Feye88, volledig met je eens. Derksen drijft door in zijn directheid. Hij lijkt geforceerd te willen uiten hoe geestelijk onafhankelijk hij is. Vermakelijke man en ik kijk met plezier, maar soms vind ik hem sneu. Doe mij dan maar Wim Kieft. Die zegt ook waar het op staat, maar wil zich niet profileren. Bescheiden en nette man (hoe gek dat ook klinkt, gezien zijn geschiedenis)

"In mijn ogen moet je een kwart- of halve finale van de Champions League serieus aanpakken. Er mag iets van luchtigheid in, maar het moet wel serieus zijn."

Dit vind ik nu precies het probleem van het gros van de analisten. Ze hebben het over voetbal, simpelweg entertainment, maar ze zitten er over te praten alsof ze in overleg zitten over een oplossing voor het conflict tussen Israël en Palestina. Kom op zeg, het is maar voetbal. Er mag best gelachen worden.

21 juli 2019 om 21:58

Ik heb nu precies het tegenovergestelde. Als ik een voetbal programma kijk dan verwacht ik niet iemand met een pruik die harder om zijn eigen 'grappen' lacht dan zijn collega's of dat er een scheidsrechter in het publiek zit om overal zijn commentaar op te geven.

Geef mij maar een programma als Match Of The Day waar het voetbalweekend op een normale en professionele manier geanalyseerd wordt.

Tuurlijk mag er ook gelachten worden. Maar de VI lijkt de laatste tijd alleen maar te draaien om lachen om je eigen opmerkingen en op alles en iedereen commentaar leveren..

Het was de verkeerde persoon die de aanval opend op Derksen waardoor het ongeloofwaardig overkwam. Jammer!

Ronald heeft gelijk, Derksen moet lekker op maandag en vrijdag zijn comedy show opvoeren. Daar neemt niemand hem serieus, ouwe gek

21 juli 2019 om 23:10

Niet mee eens buddy, Derksen zegt veel goed maar brengt ook graag discussie opgang wat kan door controverse of door een tegenovergestelde mening te brengen. Je kan geen journalistiek doen zonder die dingen en de show eromheen trekt over het algemeen meer mensen. Daarom zet de mol ze erbij, die is niet gek

Beetje vreemd dat hij niet direct wil reageren, zijn management naderhand zegt dat hij dat niet moet doen en dan dat toch gaat zeggen op radio 1 tijdens een interview 2-3 maanden later. Vind het best wel eerlijk als iemand ernaar vraagt maar als je dan al die maanden diplomatiek hebt willen zijn, waarom gooi je het er bij de eerste de beste journalist dan toch uit. De discussie is trouwens correct, er zijn mensen doe serieuze mensen als de boer willen joren over hun visie op de tactiek en wedstrijd en mensen die er graag wat luchtigs en grappigs bijhebben. Met een Derksen, oude mulder, Gullit, gijp heb je altijd wat eromheen, ik kan dat persoonlijk wel waarderen, maar vind dat als mensen liever alleen proffesionele voetbal feedback willen dat ook prima. We kunnen allemaal kiezen waar we naar kijken en de boer met wie hij werkt. Simpel

Ronald de boer heeft wel wat zinnigs te zeggen over voetbal , maar diskwalificeert zich met het vergoeielijken van massamoord . Derksen moet zich gewoon houden bij olijke oneliners en anekdotes , want van voetbal heeft ie natuurlijk de balken verstand .

Derksen komt niet met feiten, maar met meningen die heel erg relatief zijn. Ook floept er bij Derksen vaak iets ongenuanceerd uit en zelfs over Ronald de Boer dat hij teveel bobo geworden was. Tja Gijppie en dat hele stel horen café praat te houden, maar niet in de studio van een Champions League uitzending. Mis de tijden met Tom Egberts gewoon op nos. Minder reclames en veel meer inhoudelijke info over de wedstrijden. Geen rand zaken!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 jaar
53 fans

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren