‘Keuze van Neymar staat vast; Paris Saint-Germain voelt zich verraden'

Zaterdag, 20 juli 2019 om

De keuze van Neymar staat vast: hij wil deze zomer hoe dan ook terugkeren bij Barcelona. Sport schrijft zaterdagochtend dat ook Manchester United en Real Madrid in de markt zijn voor de 27-jarige aanvaller, maar dat per se naar de Catalanen wenst te vertrekken. De onderhandelingen tussen Barcelona en Paris Saint-Germain beloven echter niet al te gemakkelijk te worden.

In de tot dusver gevoerde gesprekken zitten de entourage van Neymar en Barcelona op één lijn. De belangrijkste voorwaarde is dat de Braziliaanse aanvaller een terugkeer naar Barça als de enige optie beschouwt. De kampioen van Spanje ziet het niet zitten om weer in een strijd op de transfermarkt terecht te komen. PSG ziet het daarentegen totaal niet zitten om met de Catalanen aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. In een eerder stadium weigerden les Parisiens met de Spaanse club om de tafel te gaan om te praten over Thiago Silva, Marquinhos, Marco Verratti en Adrien Rabiot.

Bij PSG overheerst teleurstelling over de keuze van Neymar om te vertrekken en Nasser Al-Khelaifi zou zich verraden voelen. De voorzitter van PSG zou de Braziliaan zelfs als wraak een seizoen in Parijs willen houden, ook al zou dat tot onrust in de kleedkamer zorgen. Ondanks dat Neymar een weinig succesvolle periode in Parijs achter de rug heeft, bestaat er nog voldoende belangstelling. Ook Real Madrid en Manchester United zijn voor hem in de markt, maar de keuze van Neymar staat vast. Hij weet dat een overstap naar Real Madrid een toekomstige terugkeer naar Barcelona onmogelijk maakt, terwijl Manchester United geen Champions League speelt.

Neymar wil weer naast Messi spelen en ‘deel uitmaken van een groot project op basis van historie in plaats van oliegeld’, zo stelt Sport. PSG verlangt voorlopig echter een bedrag van 300 tot 350 miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller en wil dat Barcelona voor 31 juli aan die eisen voldoet. Een bod van minder dan veertig miljoen euro plus Philippe Coutinho en Ivan Rakitic is volgens L’Équipe door les Parisiens direct naar de prullenbak verwezen.


Poll

Zie jij Neymar terugkeren naar Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door isco24)

Barcelona heeft de beschikking over Messi, Suarez, Griezman, Coutinho, Dembele en Malcom. Ik zie niet wat ze dan nog met Neymar moeten. Willen ze Neymar echt perse aantrekken dan zou ik eerst zorgen dat Coutinho, Dembele en Malcom vertrekken. Misschien wel een of meerdere van deze spelers betrekken in de deal met PSG?

20 juli 2019 om 10:40

De enige manier waarop deze deal plaats kan vinden is als deze spelers worden geruild inderdaad. Anders kan je 3 teams aan aanvallers opstellen straks. Overigens sta ik niet negatief tegenover een vertrek van Coutinho en Malcom, die eerste heeft het nooit waar gemaakt.

20 juli 2019 om 11:55

FCB / Coutinho nog gaat vertrekken? Hahah wie kan dat salaris van hem denk je even optrommelen? Als het allemaal zo makkelijk was dan had barcelona hem allang en breed verkocht. Er is ook een clausule dat als Coutinho binnen twee jaar verkocht wordt door barcelona een aanzienlijk deel van dat bedrag naar Liverpool moet... Coutinho zit volgend seizoen gewoon bij barcelona, net als dat Bale wss in Madrid blijft

20 juli 2019 om 13:25

@insidermadrid

"fcb / Coutinho nog gaat vertrekken? Hahah wie kan dat salaris van hem denk je even optrommelen? Als het allemaal zo makkelijk was dan had barcelona hem allang en breed verkocht. Er is ook een clausule dat als Coutinho binnen twee jaar verkocht wordt door barcelona een aanzienlijk deel van dat bedrag naar Liverpool moet... Coutinho zit volgend seizoen gewoon bij barcelona, net als dat Bale wss in Madrid blijft "

Barca is naar verluid met Liverpool in onderhandeling over een terugkeer van Coutinho. Het zou daarbij gaan om een constructie waarbij Liverpool Coutinho de eerste twee seizoenen huurt en daarna verplicht koopt. Neymar is niet meer te handhaven voor Psg, dus acht ik een dergelijke constructie voor hem ook niet ondenkbaar, eventueel icm met de overgang van een of meer spelers van Barca. Bijv. Dembele.

20 juli 2019 om 10:54

Ik denk dat Malcom en Coutinho nog vertrekken voor het verstrijken van de deadline

20 juli 2019 om 14:14

Ik zou Dembélé niet verkopen. Hoop ook dat Neymar niet terug komt bij Barcelona. Geen enkele speler is groter dan een club.

20 juli 2019 om 21:12

Dat heeft Messi al bewezen

20 juli 2019 om 11:14

Coutinho mislukt malcom mislukt dembele doet maar wat Suarez wordt te oud en presteert niks in de C.L eigenlijk hebben ze maar 2 spelers die er altijd staan griezmann hopelijk en messi

20 juli 2019 om 12:53

Dembele is zeer wisselvallig en blessure gevoelig. Ik zie liever Neymar terugkeren. Neymar, griezman, Messi heeft mijn voorkeur. Suarez op de bank of vertrekken. Malcom ook goed voor de breedte.

20 juli 2019 om 20:38

Mijn gevoel overheerst meer dat Neymar terug wil. Ik denk niet dat Barca eerst aan de bel heeft getrokken. Maar ja als Neymar bij je aanbelt, kan je hem moeilijk in de kou laten staan. En in principe is hun samenwerkingsverband altijd goed geweest. Alleen die transferperiode was een "drama" tijd. Maar als grote mannen moet dat bijgelegd kunnen worden als dat al niet is gebeurd.

20 juli 2019 om 21:15

Idd. En daarmee zou Neymar alle rompslomp na de tranfer qua geld en ego allemaal achterwege laten. Hij neemt zelfs genoegen met zijn oude salaris. Hij is in heel wat zaken tegemoet gekomen. Nu alleen PSG nog met de illusie dat Neymar nu meer waard is dan toen hem in zijn top kochten.. Blijf lekker dagdromen

20 juli 2019 om 11:20

@ Oogaxhaka

Zo is hij altijd al geweest, zelfs toen hij buiten Brazilië nog niet bekend was kwam hij vaak negatief in het nieuws door zijn gedrag.

zou het mogen om griezmann in een ruildeal te betrekken na dat ie is aangetrokken met coutinho ?

20 juli 2019 om 10:42

Haha, dat zou wat zijn zeg.. Die arme jongen helemaal blij op de training, wordt hij geruild met PSG. Ik zie dat niet gebeuren, het lijkt me wel duidelijk dat Coutinho hoe dan ook betrokken gaat worden in de deal.

20 juli 2019 om 10:47

Coutinho is zeker maar dembele zie ik niet vertrekken

20 juli 2019 om 12:06

Hij moet het zelf natuurlijk ook nog willen he.

21 juli 2019 om 01:02

Ik kan me niet voorstellen dat Coutinho momenteel gelukkig is bij Barca. De kritiek van ons, supporters, kan soms hard zijn, maar gezien zijn prijskaartje heeft hij het gewoon nooit waar gemaakt. Een scheiding is gewoon het beste voor beide partijen.

20 juli 2019 om 11:26

Dat zou ik prachtig vinden. Voldoende materiaal voor een nieuwe documentaire denk ik.

20 juli 2019 om 11:44

'Mijn avontuur in Barcelona: een week om nooit te vergeten.'

Malcom zie ik zeker nog verkocht worden. En Coutinho zal wel zeker betrokken worden in de ruildeal voor Neymar. Maar zelf dan zit je nog met Messi, Suarez, Griezmann, Dembele en Neymar. Lijkt me niet bepaald dat iemand van hun (buiten Dembele) genoeg zal nemen met de bank?

20 juli 2019 om 10:54

neymar kan spelen als centraal aanvallende middenvelder met daarachter frenkie en busquets

20 juli 2019 om 11:19

Griezmann kan ook gewoon op 10 spelen Neymar Suarez Messi. griezmann busquet de jong als ik Barca was had ik icardi ook opgehaald die blijft tenminste in de spits staan

20 juli 2019 om 11:59

Geloof dat Icardi en Messi elkaar niet liggen door dat gedoe met Maxi. Denk dat zo lang Messi speelt Icardi kansloos is om naar Barcelona te gaan.

20 juli 2019 om 13:15

Icardi moet je niet willen. Die vrouw van hem gaat enorm veel problemen veroorzaken.

20 juli 2019 om 21:16

Suarez zal er wel aan moeten gaan wennen, want hij is onomstreden. Hij speelde bijna alles door een gebrek aan beter, maar daar lijkt nu een einde aan te komen

21 juli 2019 om 12:25

Hij gaf zelf al toe in een interview dat hij het niet raar vindt dat Barca naar de toekomst kijkt.

... wil weer naast Messi spelen en ‘deel uitmaken van een groot project op basis van historie in plaats van oliegeld’

Tjonge, jonge, dat wisten we twee jaar geleden allemaal nog niet?

Hij wil weet deel uitmaken van een project op basis van historie in plaats van oliegeld? En dat terwijl hij oliegeld boven historie verkoos..... Ik vind het zo langzamerhand een triest verhaal worden. Ik mag hopen dat Barca geen 300 miljoen gaat neerleggen voor deze jongen!

20 juli 2019 om 11:19

@stokvis

hij heeft zich een beetje verkeken op die Franse competitie denk ik maar daar kijk je ook niet zo snel naar als je 42 miljoen euro per jaar kan verdienen.

PSG zelf is natuurlijk wel een club met mogelijkheden, vergelijkbaar met een Manchester City. alleen de Franse competitie is helaas een stuk minder aansprekend

20 juli 2019 om 11:44

Er is niks mis met Psg. Die voetballen al jaren aantrekkelijk en hebben leuke spelers binnengehaald. Ik heb een Zlatan daar nooit horen zeuren. Neymar moet gewoon presteren en niet steeds geblesseerd zijn op de belangrijkste momenten. Ik denk dat PSG beter af is zonder hem dan met hem.

20 juli 2019 om 15:12

Er is zeker wel wat mis met PSG naar mijn idee. Er wordt oliegeld ingepompt, en ik vind dat zij samen met City het voetbal verpesten. Prijzen worden hoger, voetballers worden verleidt met oliegeld. Er is niks meer aan zo.

20 juli 2019 om 15:45

Ik vond het afgelopen CL seizoen anders waanzinnig (muv de finale wellicht )

Hij kan toch ook gewoon z'n eigen contract afkopen als ie echt weg wil of zie ik dat verkeerd?! Los van het feit dat dat een duur grapje is. Als Barcelona hem wil hebben, maar niet aan de prijs kan voldoen en hij echt weg wilt, leg dan zelf geld bij. Geld zat

20 juli 2019 om 14:18

Denk niet dat hij dat kan hoor. Hij heeft geen clausule zoals die bij barca had. En PSG vraagt dan gewoon wat 250miljoen of meer? Heeft neymar die liquide wel?

Neymar wil weer naast Messi spelen en ‘deel uitmaken van een groot project op basis van historie in plaats van oliegeld

Dat olie geld vond hij anders maar wat fijn toen hij tekende.

buiten het feit,en dat bedoel ik niet als sneer, maar waar denk je dat die historie vandaan komt. niet van olie geld maar van uit het bank wezen.wat is het verschil?

afgelopen jaren was de sponser Qatar Airways... die zijn ooit gestart met gummiebeertjes?

elke voetbalclub is toch het zelfde tegen woordig.

20 juli 2019 om 11:25

Omdat het geld terugbetaald wordt door Barcelona en diens omzet? Snap je het verschil echt niet?

20 juli 2019 om 11:31

JA dat snap ik prima. maar hoe denk jij dat die banken aan dat geld komen?
daar bij misschien ven kijken door wie Qatar Airways is opgestart en hoe die aan hun geld kwamen.

22 juli 2019 om 08:15

Maar je zegt zelf dat het geld uit het bankwezen komt. Die paar jaar sponsor heeft er niet voor gezorgd dat Barcelona de club is die het nu is.

Prima dat je iets negatiefs wil zoeken om te zeuren over de club Barcelona, dat lijkt tegenwoordig heel hip te zijn.
Barcelona is zeker een koopclub geworden door het huidige bestuur, dat kan niemand ontkennen.
Maar Barcelona draait zoveel winst tegenwoordig dat de schulden al bijna zijn afgelost (zelfs Sunderland (180mil) en Cska (195mil) hebben meer schulden) dus kunnen ze dit soort bedragen zich ook veroorloven. Het klinkt misschien gek, maar zo werkt het in de wereld.
United heeft een schuld van 560 miljoen en kopen 'even' Maguire voor een kleine 90 miljoen, Wan-Bissaka voor 55 miljoen en worden in verband gebracht met Pepe (gerucht 78 miljoen) en er is nog niemand vertrokken.

Dit kan gewoon, omdat United 1 van de meest winstgevende clubs ter wereld is.

Neymar wou weg dolgraag bij Barcelona. Moet hij nu niet gaan piepen dat hij terug wil. Lekker jaartje laten banken want geen enkele club ter wereld gaat in de buurt komen van een bod in de buurt van 200 mil. Laat staan 300 mil.

Als ik de geruchten moet geloven dan is Barcelona bezig met een van de domste transfers in de geschiedenis van voetbal. Ze willen schijnbaar 90 mil + 2 spelers van kaliber Coutinho, Dembele, Umtiti en Semedo richting PSG sturen. Ze zijn de weg compleet kwijt lijkt het. Vooral omdat ze net Griezmann hebben gehaald zie ik geen reden om nog een aanvaller te halen. Ze moesten hard voor De Ligt vechten want dat is een speler waar je komende 10 jaar wat aan hebt en via hem ook nog eens in de lucht wat kopkracht erbij krijgt voor spelhervattingen. Je hebt een Pique die ook langzaam moet afbouwen en wat doet Barcelona? Betaalt maximaal 120 voor Griezmann en wilt nog eens 250-300 neerleggen voor Neymar? Hoe de hell willen ze die bedragen voor hun salaris nog kunnen betalen??

20 juli 2019 om 12:06

Van mij is Neymar welkom ten koste van Coutinho, al geef ik Coutinho wel nog een kleine kans op slagen bij Barca maar dan moet hij echt voluit gaan voetballen zoals hij bij Liverpool zo vaak heeft gedaan.

Umtiti wil ik echt niet zien vertrekken, dat zou echt zonde zijn. Die jongen is zo goed achterin en leest het spelletje net zo goed als Pique, en wie weet kan hij beter worden.

Semedo moet ook blijven vind ik. Van mijn part mag Neymar komen maar het is niet echt noodzakelijk.

20 juli 2019 om 14:20

Want coutinho en dembele hebben veel laten zien bij barca toch? Beide zitten nog onder het niveau van wat barca naartoe streeft. Coutinho al helemaal is een drama. Die jonge kan niks anders dan naar links of rechts de bal overspelen. En probeert hij een keer een actie dan verliezt hoj 7/10 keer de bal

Zal nog een lange transfersoap worden dit. Toch vreemd hoe snel die twee seizoenen voorbij zijn gegaan, en nu kunnen we misschien Neymar terugzien bij Barca. Nooit gebeurd bij Barca dat een topspeler weggaat en terugkomt denk ik? Maarja, Neymar is een apart geval en we zullen hem waarschijnlijk nooit begrijpen maar ik weet wel dit: hij is een product en achter hem staan te veel mensen die zoveel mogelijk willen mee genieten van het succes. Dit wordt nog een documentaire op Netflix later haha.

Ondanks dat Neymar een heel vervelend mannetje is, blijft het wel een hele goede voetballer. Iemand die wat kan forceren en het aanvalsplan van Barca minder voorspelbaar maakt. Mits hij niet geblesseerd is uiteraard . Maar je hebt wel te maken met een miljardair die op zijn pik getrapt is. Die houdt gerust vast aan 300 miljoen , en anders laat hij Neymar gewoon blijven , ook al tegen zijn zin. Ben overigens wel benieuwd hoeveel salaris Neymar bereid is in te leveren als hij zo graag naar Barca wilt .

Ik begrijp alleen niet waarom het verraad is. Ik vond het ook geen verraad toen die bij barca wegging, het was wel echt jammer maar geen verraad. Hij ging naar PSG omdat die een enorme zak geld van ze kreeg met 42 miljoen per jaar. Maar nu
Mist hij alles in barca.

Ik denk wel dat die al khelaifi deze transfer enorm moeilijk gaat maken. En op een gegeven moment kan barca gewoon niet meer bieden.

Ik hoop dat neymar terugkomt. Alleen als ik er geld op zou zetten denk ik dat hij niet zal komen

Nu stinkt oliegeld opeens

Paris Saint Germain voelt zich verraden. Zou het ook niet andersom zo zijn . Dat spelers of staf gezien de handelingen van de club zich ook weleens verraden voelen?

Wordt een transfer voor 20/21 dan zal hij waarschijnlijk voor een schrijntje op te halen bij PSG omdat door dit conflict hij nauwelijks aan spelen zal toekomen in komend seizoen. Ook perfecte moment voor barca wanneer messi, suarez en griezmann jaartje ouder zijn geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4894 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Eibar0-1
15.Barcelona0-1
16.Getafe0-1
17.Leganés0-1
Voor de complete stand: LaLiga

1274 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 0 0 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Marca: Real Madrid ‘parkeert’ concrete belangstelling voor Van de Beek

Er kan bij Real Madrid nog het nodige gebeuren in de laatste weken van augustus voordat de transferwindow sluit, zo schrijft Marca maandagochtend. De komst van Paul Pogba wordt onmogelijk geacht,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Met Paris Saint-Germain zit een volgende Europese topclub achter Paulo Dybala aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren