‘PSV voorziet zelfde scenario en heeft maximumbedrag in het hoofd’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

PSV heeft een transfersom van maximaal tien miljoen euro in het hoofd voor Steven Berghuis, zo stelt De Telegraaf vrijdag. De Eindhovenaren hebben de aanvaller al geruime tijd op de radar staan, maar Feyenoord wil vooralsnog niet meewerken aan een vertrek van de sterspeler. Het dagblad verwacht dat de genoemde som niet genoeg zal zijn om Feyenoord te overtuigen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Steven Berghuis naar PSV verkast deze zomer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Dit word dus hetzelfde verhaal als Bergwijn. 10 miljoen is ook wel heel weinig, dat snapt PSV toch zelf wel mag ik hopen.

19 juli 2019 om 07:21

Met het verschil dat de speler hier wel eens een rol kan gaan spelen door moeilijk te doen. Ik vind het niks voor PSV en eerlijk gezegd aardig storend dat ze het hoofd van de speler op hol hebben gebracht, zich melden bij Feyenoord en een maximum bedrag willen betalen waarvan ze weten dat het te weinig is. Hiermee gaan ze dus de speler inzetten om zich tegen zijn huidige club te keren.

19 juli 2019 om 07:35

Dan weet je ook gelijk wat voor speler je in huis hebt qua karakter en mentaliteit. Als dat nog niet bekend was over Berghuis dan. Zulke trucjes moet je alleen toepassen bij wereld talenten (Lees: Luis Suarez in het verleden) maar met alle respect niet voor een Berghuis.

19 juli 2019 om 08:35

Dat lijkt me nogal selectief. Bij PSV accepteerden velen ook het gedrag van Luuk de Jong zolang hij wedstrijden voor hun club wist te beslissen (dat is iets anders dan er blij mee zijn). Veel Feyenoorders zijn ook niet erg enthousiast over deze trekjes van Berghuis, maar zolang hij zijn rendement behoudt wordt dat met de mantel der liefde bedekt.

19 juli 2019 om 11:54

Als PSV supporter wil ik Berghuis niet . Psv heeft goede aanvallende talenten en een slechte centrale verdediging. Beter 2 centrale verdedigers kopen.

19 juli 2019 om 14:12

@ijsmuts
en wat dacht je van Ola Toivonen. Samen met Franckie Vercauteren. Luis Figo en Lothar Mattheus de meest irritante spelers op een voetbalveld en dat zegt wat.
Maar Berghuis bij PSV is niet slecht voor de tegenstander. Je geeft je VCM de opdracht hem in de eerste 10 min 2 x goed te irriteren en je kostje is gekocht.
Berghuis heeft gewoon te weinig klasse en een te kort lontje om bij PSV (en Ajax) te kunnen functineren, nationaal en internationaal.
Ben er dan ook van overtuigd dat Berghuis in een PSV shirt nog meer kaarten gaat pakken dan Lozano. En dat is voor aanvallende spelers met afstand te veel.

19 juli 2019 om 09:33

"10 miljoen is ook wel heel weinig, dat snapt PSV toch zelf wel mag ik hopen."

Eerlijk gezegd vind ik 10 miljoen zeker niet te weinig voor een 27-jarige speler die het echt alleen in de eredivisie goed heeft gedaan. Maar dat Feyenoord veel hoger inzet is volkomen begrijpelijk.

19 juli 2019 om 09:47

Een 27-jarige speler die bijdraagt aan 30 goals per seizoen in de Eredivisie is gewoon 20 waard. Zo simpel is het. Daarnaast hangt hij ook tegen het niveau Oranje aan.
Mountainhouse heeft het afgelopen seizoen goede cijfers kunnen overbruggen en daarnaast nog 9(!!) keer de paal of lat geraakt.

19 juli 2019 om 09:54

"een 27-jarige speler die bijdraagt aan 30 goals per seizoen in de Eredivisie is gewoon 20 waard."

Luuk de Jong is maar een jaar ouder en heeft afgelopen seizoen bijgedragen aan 36 goals in de eredivisie (plus nog eens 6 in de playoffs en poulefase van de Cl). En die is verkocht voor 15 miljoen.

"daarnaast hangt hij ook tegen het niveau Oranje aan."

27 Jaar oud, slechts 5 keer in de basis van Oranje gestaan en uitsluitend in oefenwedstrijden. In juni 2018 voor het laatst minuten gemaakt en voor de laatste interlands niet eens meer opgeroepen.

"mountainhouse heeft het afgelopen seizoen goede cijfers kunnen overbruggen en daarnaast nog 9(!!) keer de paal of lat geraakt."

Sinds wanneer is het aantal keren dat je de paal en lat raakt positief voor je transferwaarde?

19 juli 2019 om 11:24

Toch zou ik Berghuis echt voor geen goud inruilen voor Luuk de Jong. Prima dat hij als eindstation in een team dat praktisch kampioen wordt veel goals maakt, maar als er nou iemand echt niet geschikt is voor iets buiten de grenzen van Nederland is het Luuk.

Berghuis maakte gewoon een extreem domme keuze om naar zo'n betonvoetbalclub uit de onderkant van Engeland te gaan. Net als Brian Ruiz, Jurgen Locadia, Jahanbaksh en weet ik veel hoeveel creatieve jongens zich dachten in de kijker te spelen door elke week 90 minuten lang duels uit te vechten met gasten die je met 1 arm boven je hoofd kunnen tillen.

19 juli 2019 om 11:40

Luuk de Jong kost Sevilla 15 miljoen. Daarbij moet je in acht nemen dat:
-PSV hem een transfer gunde na 5 jaar Psv, waarin hij PSV als aanvoerder drie keer naar een kampioenschap heeft geloodst.
-Hij anderhalf jaar ouder is dan Berghuis
-Hij tot twee keer toe gigantisch is mislukt in het buitenland. Berghuis was ook geen succes bij Watford, maar heeft ook zelden kansen gehad daar.

Is het dan echt gek dat Feyenoord 20 miljoen wil hebben?

19 juli 2019 om 12:05

"maar als er nou iemand echt niet geschikt is voor iets buiten de grenzen van Nederland is het Luuk."

Luuk de Jong heeft afgelopen seizoen zes wedstrijden gespeeld tegen clubs die uiteindelijk bij de laatste vier zaten in de CL (barcelona, Tottenham Hotspur en Ajax). In vijf van die zes wedstrijden scoorde hij. Daarom weiger ik te geloven dat hij niet geschikt is voor het buitenland, alleen maar omdat hij toevallig 7 jaar geleden ergens mislukt is.

19 juli 2019 om 12:11

Luuk de Jong is een spits en Berghuis niet. Een buitenspeler die betrokken is bij 30 goals is knapper dan een spits.

19 juli 2019 om 12:33

"een buitenspeler die betrokken is bij 30 goals is knapper dan een spits."

Valt op zich wel mee. Een spits scoort doorgaans vaker, maar een buitenspeler heeft vaak meer assists.

Overigens heeft Berghuis afgelopen seizoen 12 keer gescoord en 12 assists gegeven. Volgens mij is dat samen 24 en niet 30.

19 juli 2019 om 14:30

Cabinessence

Dus als ik je goed begrijp (laatste dagen) is Berghuis niks voor het buitenland omdat hij mislukt is bij een houthakkersteam maar wel Luuk de Jong ophemelen dat hij wel gaat slagen nu bij Sevilla omdat hij 'toevallig' 7 jaar geleden is mislukt. Vreemde redenatie die ik niet had verwacht van jou.

19 juli 2019 om 15:07

@fr_jc:

"vreemde redenatie die ik niet had verwacht van jou."

Waarom? Luuk de Jong is lang geleden ook mislukt in het buitenland, maar heeft daarna wel bewezen dat hij ook buiten de eredivisie wel wat kan. O.a. afgelopen seizoen met goals tegen Tottenham (2x) en Barcelona en met inmiddels een totaal van 23 Europese goals.

Bergwijn heeft daarentegen nog helemaal niets gepresteerd buiten de eredivisie: 0 interlandgoals, 0 goals in Engeland, 1 goal in 24 Europese wedstrijden.

19 juli 2019 om 15:42

Cabinessence

Het ging mij in dit geval specifiek over dat je de ene speler die mislukt is zo blijft beschrijven, dat het niks is, dat het niks word, terwijl de andere speler ook mislukt is op een eerder moment in zijn loopbaan wel zal zien slagen omdat hij een aantal goals heeft gemaakt in de CL, dus Europees.

Je uitleg is duidelijk, waarvoor dank.

19 juli 2019 om 16:15

Vooral volhouden aan die 30 goals, het is 24...

19 juli 2019 om 19:54

Luuk de Jong kan niet erg goed voetballen en moet het in onze competitie hebben van positionering en fysiek. Daarmee alleen red je het niet.

20 juli 2019 om 12:03

"daarmee alleen red je het niet."

Hij redde het er in de CL toch vrij aardig mee dit seizoen. Gescoord tegen Barcelona en twee keer tegen Tottenham.

19 juli 2019 om 09:49

Ik snap ook niet dat er al zoveel artikelen geschreven worden over een club die half voornemens is een lachwekkend bod te doen op een speler. De kwaliteit van voetbalnieuws wordt er zo niet beter op.

Ondanks dat ik niet erg kapot ben van Berghuis is het zeker voor de Eredivisie een uitstekende speler die altijd dreigend is, een goede voorzet in de benen heeft en prima statistieken kan overleggen. 10 miljoen zou ik dan ook nooit akkoord meegaan. Zeker gezien Feyenoord flink uitgekleed gaat worden zonder hem hebben ze het recht hoog in de boom te zitten en minimaal het dubbele te vragen. 40 vragen voor Bergwijn (als die info klopt) en 10 bieden op Berghuis zou overigens lachwekkend zijn..

19 juli 2019 om 10:38

Waarom is dat lachwekkend? Dat het niet realistisch is ben ik met je eens, maar als PSV Bergwijn voor 40miljoen verkoopt (die trouwens pas 21jaar is) en Berghuis voor 10-12 miljoen kan kopen (die al 27jaar is) dan is dat gewoon heel goed gehandeld toch?

19 juli 2019 om 10:49

Ik vind dat ook geen serieus bod als ik heel eerlijk ben , en niet omdat ik niet vind dat hij meer waard is als 12 miljoen maar omdat hij dan naar PSV vertrekt . Ik denk dat je dat niet kunt maken tegenover de achterban de meeste zullen er wel anders tegenover staan als hij voor dat geld naar het buitenland gaat.

19 juli 2019 om 13:22

Bergwijn is klasse beter als Berghuis nu al en 6 jaar jonger daarom is hij minimaal 3x zoveel waard.

19 juli 2019 om 14:32

Ryan030

Waarin uit zich dit dat Bergwijn een klasse beter is?
(Serieuze vraag)

19 juli 2019 om 16:19

Haha basisplaats in oranje, betrokken in de competitie bij 26 goals (bij een ploeg waar meerdere spelers veel scoren), 6 jaar jonger. Nog even verder gaan of?

19 juli 2019 om 17:39

Ihattaran

Ach, de jonger dooddoener! Basisplaats, yep 5x, kom daar op terug na een tijdje. Want Bergwijn vond ik nou niet echt bepalend of enigzins goed buiten 1 helft.
Berhuis is betrokken bij 24 goals, 2 verschil in een team wat minder doelpunten maakt. Berghuis heeft 110+ kansen gecreëerd in dit zwakke elftal. Dus eigenlijk buiten zijn leeftijd is Berghuis van hetzelfde niveau...

Maar ga gerust door, kan ik wel eea tegenover zetten. Ben benieuwd.

Vooral die miezele 10 miljoen blijven bieden, dan blijft Berghuis gewoon in de Kuip. De hoofdprijs willen hebben (mits waar) als Ajax zou komen voor Bergwijn en een fooi weggeven om onze speler te halen.

19 juli 2019 om 06:57

Welkom bij het fenomeen dat onderhandelen heet.

19 juli 2019 om 07:01

Weet ik alles van (onderhandelen) maar als openingsbod 10mln is willen ze er max 13 mln voor betalen. Lachwekkend.

19 juli 2019 om 07:25

Komop zeg het is Berghuis. Een speler die tot nu toe alleen in de eredivisie tot zijn recht kwam. En amper Europees heeft gespeeld. Daarbij geen lang contract meer en Mino als begeleider. Ik wens je veel succes als PSV echt wilt. 10-12 miljoen is een meer dan prima bedrag voor deze middelmatige speler. Zou meteen een van de duurste uitgaande transfers voor Feyenoord ooit zijn.

19 juli 2019 om 07:31

Berghuis is wel een van de betere spelers in de eredivisie en zal bij psv moeiteloos meekunnen. Kijk naar pereiro, heeft 7mln gekost maar is nooit echt de topper geworden. Daar vragen ze echter wel 15 mln voor, terwijl berghuis beter is én wellicht wel direct een topspeler wordt.

19 juli 2019 om 07:34

Die middelmatige speler die er qua statistieken ver boven de toptalenten van PSV uitsteekt zeker? Berghuis voor 10 a 12 miljoen verkopen is je ambitie in de ijskast zetten. Je zal wel gek zijn omdat te doen...

19 juli 2019 om 07:36

WouterSl

Hoe serieus kunnen wij jou nemen als jij Berghuis een middelmatige speler vind?

19 juli 2019 om 07:37

FrDirk, aan de ene kant is het je ambitie even koud zetten. Andere kant als er 15 miljoen komt kan Feyenoord wel verder. Op den duur heb je nieuwe CVs nodig en versterking op het middenveld. Daar is nu weinig tot geen budget voor en dat kan een transfer wel realiseren. Je zal qua breedte en toekomst wel een forse slag kunnen slaan.

19 juli 2019 om 07:43

Klopt Bergkamp, daar heb je zeker gelijk in. Maar daarvoor is 10 miljoen veel te weinig. Het moet minstens 15 zijn zodat Feyenoord zelf echt verder kan ( eigenlijk meer geld voor nodig). Berghuis is daarom voor mij niet heilig maar er moet echt wat tegenover staan. Je levert ook gewoon een hoop in voorin en dat mag de club niet opbreken. Daarbij komt dat Berghuis het bij PSV ongetwijfeld goed gaat doen. Dus die lopen dan verder uit. Dan schiet je jezelf 2x in je voet en wat mij betreft doe je dat maar 1x.

19 juli 2019 om 08:13

@woutersl, is dat voor een Bergwijn niet net zo? Die heeft nog maar bijzonder weinig wedstrijden in Europa gespeeld en nu ook niet van die topwedstrijden.
In deze verpeste markt gaat het niet makkelijk worden een (voor geyenoord) bepalende speler weg te halen voor zo’n laag bedrag.

19 juli 2019 om 08:24

Feyenoord moet de top 2 klassering gewoon even uit het hoofd zetten en stoppen met het korte termijn beleid. Kijk naar de lange termijn. Ajax en PSV hebben beiden een meer waardevolle selectie en transferbudget. Feyenoord moet eerder naar AZ kijken.

19 juli 2019 om 08:35

Ik ben met je eens dat Feyenoord zichzelf niet zoveel druk moet opleggen en accepteren dat ze dit jaar niet voor de top twee gaan. Alleen maar bouwen, bouwen, bouwen dit jaar. Maar tien miljoen voor Berghuis is echt een belediging. Feyenoord reageert er dan ook niet eens op.

19 juli 2019 om 08:36

Ik zeg niet dat Feyenoord de top 2 gaat bestormen. Ik verwacht dat we dit jaar ook weer derde worden. Alleen blijf ik omhoog kijken. Er is nog genoeg aan gaten te dichten dit seizoen. Veel wedstrijden winnen van clubs uit t rechterrijtje bijvoorbeeld. En die stap zet je al makkelijker met Berghuis. En mocht ineens PSV een minder jaar hebben moeten we er staan. Al is dat vooraf aan een seizoen niet aan de orde. Maargoed, ambitie is voor de langere termijn. Dat gaat verder dan 1 seizoen.

19 juli 2019 om 09:31

sniewaar

"welkom bij het fenomeen dat onderhandelen heet. "

Er is niets mis met onderhandelen, maar als die onderhandelingen in de publiciteit plaats vinden ipv achter gesloten deuren, wordt daarmee natuurlijk een bepaald doel beoogd.

19 juli 2019 om 09:37

Frdirk

'ik zeg niet dat Feyenoord de top 2 gaat bestormen. Ik verwacht dat we dit jaar ook weer derde worden. Alleen blijf ik omhoog kijken. Er is nog genoeg aan gaten te dichten dit seizoen. Veel wedstrijden winnen van clubs uit t rechterrijtje bijvoorbeeld. "

Als je ziet hoe spectaculair Utrecht zich heeft versterkt en de ambities van AZ aanhoort, doet Feyenoord er goed aan om de blik niet alleen omhoog te richten. Alleen al daarom vind ik het even begrijpelijk als verstandig dat Feyenoord Berghuis binnenboord probeert te houden. De kans dat Utrecht en Az het Feyenoord moeilijk gaan maken, acht ik persoonlijk groter dan dat Feyenoord het Ajax en PSV moeilijk gaat maken. Al moet dat voor een grote club als Feyenoord natuurlijk wel altijd de ambitie zijn.

19 juli 2019 om 10:43

Precies Scepticus. Al blijkt op basis van het verleden dat Feyenoord altijd weer boven Utrecht en bijna altijd boven AZ terecht komt. De keren dat AZ boven Feyenoord eindigt heeft Feyenoord genoeg op zichzelf aan te merken gehad. Ja de kans dat we met hen concureren is groter, maar dat is opzij kijken. We willen verder omhoog.

19 juli 2019 om 11:17

Vergeet ook Vitesse niet. Daar verwacht ik erg veel van komend seizoen.

19 juli 2019 om 08:30

Helemaal eens. Daar maak je jezelf niet geloofwaardig mee. Wat vooral ook niet handig is is dat het voor spelers dus moeilijker weg te komen is bij PSV en je jezelf daarmee onaantrekkelijk maakt voor grote talenten die nog een stap willen maken.

Gerbrands heeft aangegeven dat als Feyenoord nee zegt, dat dat dan gerespecteerd zal worden. Er is weer een hoop gespeculeer gaande over wat er allemaal bezig zou zijn maar wat er niet is. Ben wel benieuwd naar de reactie van Feyenoord omdat Berghuis zelf niet bij wil tekenen.

Verder kijken PSV ... voor de vraagprijs die Fey hanteert haal je een veel betere speler. Berghuis is een kop of munt speler, soms uitmuntendbmaar vaak genoeg bagger. Is ook een speler die mwteen gaat zeiken als het tegenzit of maniertjes krijgt bij tegenslag. Los daarvan heeft de verdediging prio, had dan deze miljoenen in het voorstel richting Alvarez gestopt. Psv heeft met Bruma malen rigo en gakpo redelijk wat vleugelspelers. De toegevoegde waarde van Berghuis is dus moeilijk te zien. In de breedte prima voor een lager bedrag maar dit is echt een kwestie van verder kijken. Dit is overduidelijk een 'wat een gek ervoor geeft bedrag' van Feyenoord en dat is hun goed recht.

19 juli 2019 om 08:10

Rigo is geen buitenspeler en komt nu nog te kort voor dit niveau

Zou lachwekkend zijn als dit de gedachtengang in Eindhoven is. Die zien zelf toch ook wel dat je er met maximaal 10 miljoen niet komt? Andersom zouden zij ook nooit akkoord gaan met een dergelijk bedrag als zij Berghuis onder contract hadden staan en het hun beste speler was. Bij PSV verlangt men al 15 miljoen voor Pereiro die nog maar 1 jaar contract heeft, die weg mag en die niet echt de belangrijkste speler van PSV is.

Het zou fijn zijn als we pas kunnen lezen dat het concreet ipv geruchten. Heb al 10 verschillende berichten gelezen over Berghuis naar PSV zonder dat het concreet is.

Hahaha... Dat gaat hem natuurlijk nooit worden. Goed dat feyenoord vasthoud aan de prijs. In de oefenwedstrijden is al gelijk duidelijk geworden dat hij kwalitatief de beste feyenoorder is. Zou lachwekkend zijn als je die voor 10 verkoopt, een fractie hoger dat het bedrag dat feyenoord heeft betaald en dan ook nog eens aan de club waar je juist naartoe wilt groeien.

Ben ik nu de enige die het erg hypocriet vindt van PSV met hoe ze dit aanvliegen? Na al dat gemekker dat ze hadden toen Ajax interesse zou hebben in Bergwijn, nu gewoon door blijven zetten op Berghuis terwijl Feyenoord al heeft gezegd niet te koop.

19 juli 2019 om 07:23

Ik geef je gelijk. Ben zelf PSV supporter en zal de club verdedigen als ik bepaalde kritiek onterecht vind. En andere kant zie ik soms dit soort onsympathieke acties en daar kan ik echt geen begrip voor opbrengen.

19 juli 2019 om 07:55

@fcnewyork

"psv heeft een transfersom van maximaal tien miljoen euro in het hoofd voor Steven Berghuis, zo stelt De Telegraaf vrijdag."

Volgens de Telegraaf. Ik zou eerst eens afwachten van wat er nou wel of niet waar is, alvorens je conclusies gaat trekken. Ik zie het volgende artikel al voor morgen: "gerbrands wijst bod van max. 10 mil naar het land der fabelen".

19 juli 2019 om 08:07

Het verschil is wel dat Ajax moet wachten van het RvB totdat er een aanvaller weggaat (correct me if I'm wrong) en PSV niet. Ga er maar vanuit dat Ajax zich gaat melden met een bod als het zover komt. Dan mogen ze bieden wat ze willen, en PSV mag weigeren wat ze willen. Net als Feyenoord nu. Denk je echt dat men zich bij een "nee" omdraait met een "ok, toch bedankt"? Zo gaat het nu eenmaal niet.. Bovendien is Bergwijn vele jaren jonger en zitten er meer clubs achter hem aan dan Berghuis. Het is dan toch logisch dat je daar meer voor vangt?

19 juli 2019 om 10:04

De enige?? Ik weet niet of je vaak de reacties leest bij VZ, maar dan zou je weten dat onder elk bericht van Berghuis en PSV de reacties vooral verwijzen naar hoe hypocriet iedereen PSV vindt. Dus nee, je bent niet de enige. Ik zelf vind de reacties zwaar overdreven en totaal geen vergelijkbare situatie. "Al dat gemekker" valt bijvoorbeeld erg mee. Zodra de Telegraaf met het gerucht kwam hebben van Bommel en de Jong duidelijk gemaakt dat Bergwijn niet naar Ajax mag. Lijkt me vrij normaal dat je zoiets zegt. Feyenoord mag dit nu ook doen trouwens (hoop het ook want Berghuis hoef ik niet te zien, al helemaal niet op 10). Daarna is er gewoon een periode van vage geruchten geweest en geen bod. Verder zijn Ajax en PSV veel meer directe concurrenten dan PSV en Feyenoord én ligt Bergwijn beter in de markt dan Berghuis waar niemand interesse in heeft tot dusver behalve PSV. PSV heeft volgens mij ook nergens aangegeven dat Ajax het niet mag proberen om een bod uit te brengen als ik me niet vergis. Ze willen Bergwijn gewoon het liefste verkopen aan een buitenlandse club.

Okee, staak je pogingen dan maar. Dan wil je max 12 en dat is nog veel te weinig voor Feyenoord. Die blijft lekker bij ons ballen.

PSV laat gewoon even zijn spierballen zien aan Feyenoord en kleineert ze met een laag bod. Wetend dat Feyenoord de miljoenen ook niet wilt mislopen indien de door Mino begeleidde speler niet verlengd en volgend jaar voor veel minder zal vertrekken. Dat zal Feyenoord in een lastige spagaat brengen. Een ontevreden speler en volgend jaar nog minder ontvangen of nu toehappen en iets meer krijgen zodat de defensie eindelijk eens opgelapt kan worden. De voetbal wereld is hard. Eten of gegeten worden daar weet PSV (zie Bergwijn) alles van af.

19 juli 2019 om 07:38

Het is op dit forum soms vloeken in de kerk lijkt het wel, maar er is meer dan harde pegels en restwaarde. Als Berghuis blijft is de kans het grootst dat we derde worden. Is de kans groter dat je beter gaat presteren dan vorig jaar. Die stap wil Feyenoord al zetten. Daarnaast heeft Feyenoord ook de wil om " eindelijk " europees weer wat te laten zien. Er moeten punten gepakt worden waar de club van profiteerd. En als de club europees eindelijk eens weer wat laat zien heeft dat weer andere bijverdienste tot gevolg. Soms kan iets zich ook sportief uitbetalen. Talent komt er genoeg aan. Als Feyenoord met Berghuis beter presteert dan zullen zij als ze het halen uiteindelijk ook meer waard gaan worden. Daarbij komt dat hij ook gewoon een nieuw contract voorstel heeft gekregen. Er is absoluut nog geen reden voor hem om te steigeren.

Feyenoord kan hierin alleen maar winnen tenzij Berghuis zelf onprofessioneel gaat doen en gaat lopen kloten. Iets wat ik helaas nog wel zie gebeuren.

19 juli 2019 om 07:46

Zou hij dat wel gaan doen vraag ik me af? De kans is dan namelijk groot dat er geen club voor hem zal komen omdat hij niet goed speelt.

19 juli 2019 om 08:01

Dan zal Psv hem gewoon overnemen voor onder nog de 15 miljoen ben ik bang. Maar ik weet niet hoe graag hij weg wil. We hebben nu al 2 slechte seizoenen achter mekaar en dit jaar zal het waarschijnlijk niet veel beter gaan. Ik denk niet dat hij daar mee om kan gaan. Hij zou de leider van het team moeten zijn op het veld en het team op sleeptouw moeten nemen. Maar ik verwacht eerder dat hij zich gaat lopen ergeren.

Duidelijk toch dan zal Berghuis niet naar Psv verkassen. Ik vraag me eigenlijk af waarom als Psv maximaal 10 miljoen wil betalen en Feyenoord minimaal 15 a 20 miljoen waarom de Jong dit eigenlijk naar buiten brengt? Wat zal Psv/de Jong er van vinden als Ajax een (nutteloos) bod van 20 miljoen op Bergwijn uitbrengt, zou ook nergens op slaan als je weet dat Psv een bedrag gelijkwaardig aan dat van Depay wil vangen....

19 juli 2019 om 07:45

Dit is spierballen tonen richting Feyenoord om te laten zien wat de positie is tussen de twee clubs. Alleen reageert Feyenoord iets anders dan PSV deed toen Ajax kwam voor Bergwijn. Gewoon 20 miljoen vragen en als je het neerlegt komt hij jullie kant op. Niet krampachtig dat ze dat niet zullen doen etc. Niet het als een belediging zien. Gewoon een vraagprijs noemen zonder poespas.

19 juli 2019 om 07:48

Dirk

Eens met je maar wanneer Feyenoord een vraagprijs gaat noemen starten de onderhandelingen.

19 juli 2019 om 07:58

Is in dit geval prima. Het is ook niet een nee want we verkopen niet. We kunnen het goed gebruiken en iedereen is te koop. Alleen is het niet persee nodig. Dus 20 miljoen met 18 als minimum. Als Feyenoord dat binnenhaalt kan het ook weer verder. Alleen moet er gewoon een goed bedrag worden neergelegd want we kunnen hem zelf nog veel beter gebruiken.

19 juli 2019 om 11:09

Ben ook niet onwelwillend tegen de verkoop van Berghuis, idd tegen het juiste bedrag en dat zal boven de 15 miljoen moeten zijn imo. Dan kunnen we nodige versterkingen halen zoals een spits en een rb. Zeker nu Jorgensen weer eens niet op het veld verschijnt.

19 juli 2019 om 09:45

@tornado72

"duidelijk toch dan zal Berghuis niet naar Psv verkassen. Ik vraag me eigenlijk af waarom als Psv maximaal 10 miljoen wil betalen en Feyenoord minimaal 15 a 20 miljoen waarom de Jong dit eigenlijk naar buiten brengt? Wat zal Psv/de Jong er van vinden als Ajax een (nutteloos) bod van 20 miljoen op Bergwijn uitbrengt, zou ook nergens op slaan als je weet dat Psv een bedrag gelijkwaardig aan dat van Depay wil vangen.... "

Dat is weer eens appels met peren vergelijken omdat Ajax nooit concreet is geweest voor Bergwijn en alleen maar heeft laten doorschijnen dat hij op een lijstje staat, terwijl PSV duidelijk wel concreet is voor Berghuis. Aangezien de club Bruma ook al heeft aangetrokken, mag je aannemen dat zowel Lozano als Bergwijn op de nominatie staan om verkocht te gaan worden, als dat niet zo zou zijn, kan je een talent als Gakpho wel afschrijven omdat die dan nauwelijks aan spelen gaat toekomen.

19 juli 2019 om 10:44

@scepticus38,
Op het moment dat PSV weet dat Feyenoord een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen wenst te vangen voor Berghuis en je komt met een bod van maximaal 10 miljoen dan kan je dat kwalijk een concreet/ serieus bod noemen. Dat is eerder op een omslachtige manier laten blijken dat Berghuis op een lijstje staat dan dat zoiets door wie dan ook als serieuze interesse gezien wordt...

Haha. Ergens vind ik je ook wel stalen ballen hebben als je doodleuk 10 miljoen durft te bieden. Wat een triest bod zeg. Beetje hetzelfde als Ajax 15 voor Bergwijn zou bieden. Wat een belediging.

19 juli 2019 om 08:32

Je overdrijft weer eens zwaar. Een site als Transfermarkt schat de waarde van Berghuis op zo'n 12 miljoen en PSV zou met 10 een heel eind in die richting zitten. De waarde van Bergwijn bedraagt volgens diezelfde site zo'n 35 miljoen, dus een bod van 10 miljoen op Berghuis is dan vergelijkbaar met een bod van 30 miljoen op Bergwijn, dus nee je bewering 'beetje hetzelfde als Ajax 15 voor Bergwijn zou bieden' gaat absoluut niet op. En ja natuurlijk is het geen exacte wetenschap maar deze bedragen zeggen mij meer dan de bedragen die dokter mario uit zijn duim zegt. Verder vind ik het prima dat Feyenoord lekker hoog in de boom zit en ik hoop dat ze dit ook vooral blijven doen, want Berghuis naar PSV zou echt de meest idiote transfer zijn die ik in tijden meegemaakt heb.

19 juli 2019 om 09:52

Davilla7

"je overdrijft weer eens zwaar. Een site als Transfermarkt schat de waarde van Berghuis op zo'n 12 miljoen ..."

Dat is een non-argument omdat de schattingen van dergelijke sites uitsluitend zijn gebaseerd op zijn skills, terwijl op de transfermarkt ook economische factoren een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de transferwaarde van een speler. Zo werd de transferwaarde van Frenkie de Jong op iets van 30 miljoen getaxeerd, terwijl hij volgens mij toch echt voor iets meer is verkocht. Dat had niets met zijn talent te maken, dat is niet veranderd, maar met het feit dat er een enorme belangstelling was en dat de spelers van Ajax door het succes in de CL, fors in waarde zijn gestegen. De transferwaardes die op sites als Transfermarkt worden gepubliceerd, zijn dan ook hooguit nattevingerwerk, die je met een flinke korrel zout moet nemen.

19 juli 2019 om 10:38

Transfermarkt voert om de 2/3 maanden updates door. In Frenkies geval is het dus logisch dat zijn marktwaarde met explosieve sprongen vooruit is gegaan, in lijn met zijn ontwikkeling. Frenkie is dus uiterst ongelukkig gekozen vergelijkingsmateriaal. Overigens taxeerde transfermarkt Frenkie voordat Barcelona de transfer aankondigde al op 60 miljoen. Als je de site bezoekt kun je dat zo verifiëren. Ik ontken verder nergens dat het natte vingerwerk is, maar als je de site bezoekt kun je zien dat ze rekening houden met een stevig aantal criteria en in tegenstelling tot de gemiddelde Vz'er niet door een gekleurde bril kijken. Daarmee probeer ik slechts aan te geven dat de waardes op transfermarkt mij meer zeggen dan die van VZ-lid Dr.mario.

Leuk spelletje he, komt helemaal goed berghuis komt naar psv 100%

19 juli 2019 om 08:27

Laten we alsjeblieft hopen van niet

Voorzetjes van Berghuis, panklaar op het hoofd van Luuk de Jong, dat had een gouden combi geweest!

Als ik ajax was stiekem kopen voor 15 miljoen. Berghuis kan makkelijk 15x scoren en 15x assists geven ... Dan ben je dat geld wel waard lijkt mij

19 juli 2019 om 11:20

Dit zou ik enorm toejuichen. Ik denk dat Berghuis mentaal ook wat verder is dan Bergwijn. Overigens wel alleen bij een vertrek van Neres/ziyech, aangezien we nu al teveel spelers voor die positie hebben rondlopen.

10 miljoen voor Berghuis, onze beste speler? PSV denkt volgens mij dat we de Kringloop zijn van de voetballerij

19 juli 2019 om 10:00

Japie_krekel

"10 miljoen voor Berghuis, onze beste speler? PSV denkt volgens mij dat we de Kringloop zijn van de voetballerij "

Komt natuurlijk omdat PSV vanuit een ander perspectief naar Berghuis kijkt dan Feyenoord. Voor Feyenoord is Berghuis een speler die vanwege zijn hoge rendement feitelijk onmisbaar is en vanuit dat perspectief is 20 miljoen nog aan de lage kant. Voor PSV is Berghuis niet meer dan een transferobject, waarvan de club er waarschijnlijk wel meer op haar lijstje heeft staan. En dan kom je vanzelf uit op een vraagprijs van 20 en een bod van 10. Voor Feyenoord is het belang om Berghuis te houden vele malen groter dan de noodzaak voor PSV is om hem te kopen. Het zou mij dan ook hooglijk verbazen als Feyenoord bereid zou zijn om hem voor minder dan 15 te laten gaan, terwijl het me net zo zou verbazen als PSV bereid is om dat bedrag voor hem op tafel te leggen. Ik acht de kans daarom niet zo groot dat Berghuis daadwerkelijk naar PSV verkast. Helemaal uitsluiten doe ik het echter niet, aangezien Berghuis Raiola als zaakwaarnemer heeft en die een oneindig arsenaal aan trucs heeft waarmee alsnog een doorbraak zou kunnen forceren. Ik weet niet wat voor persoon Berghuis is, maar als Raiola hem net als Zlatan in 2004 zover weet te krijgen, dat hij er met zijn pet naar gooit, zit hij binnen de kortste keren bij PSV voor 10 miljoen.

Beste of onruststoker de Jong. Bergwijn mag van PSV niet naar Ajax ondanks die er zakken met geld tegenaan kunnen gooien. Hoe haal je de brutaliteit vandaan om dan bij Feyenoord aan te kloppen voor Berghuis met een fooi bedrag die een pupil bij jullie ontvangen.
Stop met dat onrust stoken en een speler zijn hoofd op hol jagen. Is dat het beleid van PSV dan hoop ik dat ze nooit meer ergens een rol van betekenis spelen. PSV is altijd al een hele grote koopclub geweest die altijd de beste spelers bij de andere clubs weg kaapte om geen concurrentie te hebben.

Het bestuur van PSV moet zicht kapot schamen om dit te durven wagen om zelf geen speler af te willen staan en dan wel een willen kopen bij een ander.

Grote schande wat PSV hier flikt en dan nog daarin de zaakwaarnemer betrekken die PSV geliefd is noem ik helemaal een schande net of iedereen ineens moet gaan bibberen van angst als ze met die naam aankomen die voor mij de grootste zakkenvuller van de wereld is.
Van Bommel voorop en de Jong mede in zijn kielzog moeten het onmogelijk gemaakt worden nog ooit een speler van een andere Nederlandse club over te kunnen nemen of ze moeten een zak geld mee gaan brengen wat minimaal de 20 miljoen bedraagt.

Voor Bergwijn moet Feyenoord minimaal 50 miljoen betalen, kleed dat kooplustige PSV maar goed uit want meer verdienen ze niet en ik weet dat ik nu wel geheel Eindhoven tegen mij krijg maar helaas is er geen goed woord over te zeggen en voor alle duidelijkheid ik ben geen Rotterdammer nog Amsterdammer.

Word zo moe van dit Berghuis nieuws, totaal niet de speler die dit PSV nu nodig heeft. Klagen over een CV zal ik dan ook maar een keer niet doen maar bedacht me wel misschien is het een handige ruil deal met Pereiro? Voor beide partijen lijkt me dat een prima oplossing

19 juli 2019 om 19:55

Dat zou idd een goede deal zijn. Pereiro zou helemaal opleven in de Kuip. Past ook beter bij Feyenoord, net zoals Berghuis beter bij PSV past.

Berghuis, lekker in Rotterdam blijven. Je wilt toch niet uit gaan komen voor zo respectloze club?

Bij Feyenoord nog een jaar sterkhouder zijn, doelpunten maken, assists leveren en in de zomer van 2020 lekker naar het buitenland. Veel beter pad dan richting PSV gaan, krijg je alleen maar gezeik dat je niet in de basis staat en vaak wissel moet spelen. Bij Feyenoord gegarandeerd spelen in een ploeg met potentie.

Ach, wat maakt het uit. Feyenoord heeft ook een maximum van 10 miljoen Eurootjes voor Bergwijn in het achterhoofd, alleen dat wordt niet in de media opgepikt, wij doen zaken buiten de media om ! Kom op Raiola, je haalt altijd het beste voor je spelers uit de kast, 26.5 miljoen voor Berghuis en PSV mag um kopen.

19 juli 2019 om 10:52

We willen alleen Berghuis hoor. Niet de hele selectie

19 juli 2019 om 12:21

Jullie willen niks, want jullie verkondigen hier al weken niks te zien in Berghuis.

Maak nou eens een keuze wat jullie willen. Net het kompas van Jack Sparrow.

19 juli 2019 om 14:15

Niet als rechtsbuiten nee. Want die positie is al bezet. Als hij op 10 net rendabel is mag hij zeker komen. Maar niet voor 20 miljoen.

19 juli 2019 om 14:20

Vooruit,18 miljoen dan voor aankomend seizoen PSV's beste aanvaller...

19 juli 2019 om 14:23

10 met Luckassen.

19 juli 2019 om 14:39

Humor! Maar nehhh.

Feyenoord heeft hem al voor 7 miljoen gehaald. Je beste speler verkopen voor 3miljoen meer. Dat gaat dus niet gebeuren.

Hij wordt komende week dus verkocht voor 12 miljoen. Strik erom en persoonlijk afleveren in Eindhoven. Ik ga komend seizoen genieten van Sinisterra in de Kuip. Heb me afgelopen seizoen kapot geërgerd aan Berghuis. Zwaar overschat en gefrustreerd mannetje met nare arrogante trekjes. Let maar op, 15-12 heeft hij binnen 20 minuten Rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie

45 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 3 2 0 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord komt niet langs FC Utrecht en dankt Haps voor punt

Feyenoord wacht na de derde speelronde nog altijd nog op de eerste overwinning van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na remises tegen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen moest de ploeg van trainer Jaap...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 augustus
Anders Dreyer staat opnieuw voor een vertrek op huurbasis bij Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren