Marc Overmars schetst scenario voor transfer Steven Bergwijn naar Ajax

Dinsdag, 16 juli 2019 om

Marc Overmars erkent wederom dat Steven Bergwijn ‘een interessante speler’ voor Ajax is. De aanvaller van PSV wordt al geruime tijd met de aartsrivaal uit Amsterdam in verband gebracht, maar op dit moment lijkt een overgang niet aan de orde. De directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club benadrukt in het Algemeen Dagblad dat er ook naar ‘de huidige situatie’ moet worden gekeken.

“Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar. We zitten ruim in de spelers. Ik ben voorstander van aanvallend voetbal, maar om nou met zes aanvallers, drie middenvelders en één verdediger te gaan spelen”, vraagt Overmars zich openlijk af. “Er zal dus eerst een speler moeten vertrekken. Dat is tegelijkertijd het moeilijke aan die lange transferperiode. Transfers staan los van elkaar, maar hangen wel nauw met elkaar samen.”

Het vertrek van bijvoorbeeld David Neres zou de interesse in Bergwijn kunnen concretiseren. Overmars geeft dat één club concreet is voor de Braziliaan en dat is volgens het dagblad Atlético Madrid. “Volgende week gaan we met de begeleiding van David Neres om de tafel. Voor hem is één club met een bod concreet. Daar gaan we dan over praten, maar het is wel de bedoeling dat wij als Ajax leidend zijn. Afgelopen winter kon hij weg naar China, maar hebben we hem niet laten gaan. Kijk eens hoe dat voor Ajax, maar ook voor hem, heeft uitgepakt.”

“Als er niemand meer vertrekt, dan is de selectie rond”, benadrukt Overmars, die daarmee wederom insinueert dat Bergwijn geen optie is als Erik ten Hag in de komende weken niet met een vertrekkende aanvaller wordt geconfronteerd. “We hebben natuurlijk al heel vroeg Razvan Marin en Lisandro Martínez erbij gehaald. En Quincy Promes is gekomen, daar heb ik hoge verwachtingen van. De balans is goed, we hebben een stuk of negen spelers van boven de 25 jaar. In het niveau van die jongens gaan de talenten op termijn makkelijker mee. “


Poll

Denk jij dat Steven Bergwijn deze zomer naar Ajax gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Neres gaat denk ik nog weg dus zou Bergwijn wel komen

16 juli 2019 om 06:40

Neres heeft een verbeterd contract getekend en blijft sowieso nog een jaar

16 juli 2019 om 06:51

fcbuurman

"neres heeft een verbeterd contract getekend en blijft sowieso nog een jaar "

In het artikel staat dat Ajax volgende week met Neres en zijn entourage om de tafel gaat zitten om het bod dat er op hem is gedaan, te spreken. Wat zou daarvan volgens jou het nut zijn als hij een verbeterd contract zou hebben getekend zoals jij beweert? Ik denk ook niet dat hij gaat, maar dat is omdat ik niet geloof dat een club bereid is om het bedrag voor hem op tafel te leggen dat Ajax verlangt. Net zoals ik niet geloof dat Bergwijn naar Ajax komt omdat de RvC Overmars nooit toestemming zal geven om het bedrag dat PSV verlangt op tafel te leggen. Dat heeft Overmars ook al laten doorschemeren met zijn uitspraken dat Ajax niet bereid is om meer dan een bedrag van rond de 20 miljoen voor 1 speler op tafel te leggen. En ik denk dat de kans nihil is dat PSV bereid is om voor dat bedrag te laten gaan, al helemaal niet naar de belangrijkste concurrent.

16 juli 2019 om 06:53

Maar als je hem voor 60/70 miljoen kan verkopen moet je hem gewoon verkopen. Zo bijzonder is die man niet om hem daarvoor te behouden. Dan kan je PSV 30 miljoen bieden voor Bergwijn en ga je er in mijn ogen op vooruit bij Ajax want ik vindt Bergwijn beter dan Neres.

16 juli 2019 om 06:59

PSV zal nooit akkoord gaan met een bod van 30 miljoen. Bergwijns marktwaarde bedraagt zo'n 35 miljoen (hier zullen veel Ajacieden het ongetwijfeld niet mee eens zijn maar zelfs een behoudende website als transfermarkt.nl komt hier op uit) en reken maar dat daar nog een flinke Ajax-taks bovenop komt.

16 juli 2019 om 07:05

Droom lekker verder Davilla7. Maar voor 35 miljoen gaat geen enkele club Bergwijn kopen. Kijk vorig seizoen nog maar even terug. Psv zal de eigen clubkas moeten aanspreken om de selectie te versterken. Want ik zie de 2 cash cows (Lozano / Bergwijn) nog niet vertrekken. Jammer voor jullie...

16 juli 2019 om 07:08

Zou erg jammer zijn ja als onze beste spelers nog een jaartje in Eindhoven blijven...

16 juli 2019 om 07:40

Dat waren de geruchten maar hij nog niks getekend

16 juli 2019 om 08:31

Van ons hoeven Lozano en bergwijn ook niet te vertrekken zakken geld is leuk maar ik heb liever een zo sterk mogelijk elftal.Er blijkt nog geld te zijn voor verdedigers en een aanval met lozano malen Bruna en daarachter Stevie is gewoon super sterk en dat word een garantie op genieten in het stadion.

16 juli 2019 om 08:38

"maar voor 35 miljoen gaat geen enkele club Bergwijn kopen."

Grappig. Iemand schrijft hierboven dat Ajax voor Neres best 60/70 miljoen moet kunnen vangen. Niemand reageert. Iemand schrijft dat PSV 35 miljoen voor Bergwijn moet kunnen krijgen en zoals gewoonlijk is dit weer de reactie. Terwijl Neres en Bergwijn volgens mij redelijk gelijkwaardige spelers zijn.

"want ik zie de 2 cash cows (lozano / Bergwijn) nog niet vertrekken."

Ik wil ook helemaal niet dat ze vertrekken. PSV heeft heus wel wat geld (40 miljoen uit de CL, 15 miljoen voor de Jong, 12 miljoen voor Angelino) en als er niemand meer vertrekt, dan hoeft er eigenlijk alleen nog maar een cv bij te komen.

16 juli 2019 om 08:38

Zie Bergwijn niet zo koel blijven voor de goal zoals Neres dat wel was tegen real

16 juli 2019 om 08:43

Ik heb liever een half neres dan 3x bergwijn

16 juli 2019 om 09:56

Haha fcbogarde, hekel aan psv? Praat je daarom zoveel onzin? Dus clubs gaan wel 50 miljoen Of meer geven voor neres maar niet meer dan 35 voor bergwijn, de betere speler volgens sommige ajacieden ook. Nou dan niet, blijft hij toch lekker. Hoop wel voor Psv dat ze Lozano nog verkopen en wanneer niet, dat hij dan nog wel gemotiveerd blijft.

16 juli 2019 om 09:56

@davilla7

"psv zal nooit akkoord gaan met een bod van 30 miljoen. Bergwijns marktwaarde bedraagt zo'n 35 miljoen (hier zullen veel Ajacieden het ongetwijfeld niet mee eens zijn maar zelfs een behoudende website als transfermarkt.nl komt hier op uit) en reken maar dat daar nog een flinke Ajax-taks bovenop komt."

De marktwaarde van een speler wordt bepaald door marktmechanismen als vraag en aanbod en belangstelling. Dus als er weinig belangstelling voor hem is, waar het tot nu toe op lijkt, en niemand bereid is om 35 miljoen te betalen, is hij dat ook niet waard. De waarde wordt bepaald door hoeveel een geinteresseerde koper er voor over heeft. Sites als transfermarkt.nl zijn volstrekt overbodig omdat die de waarde van een speler bepalen nav zijn skills en zo werkt het dus niet op de transfermarkt. Frenkie de Jong is zoveel waard omdat hij unieke kwaliteiten heeft en het een economische wetmatigheid is dat alles dat schaars is, ook duur is. Buitenspelers als Bergwijn zijn er genoeg, vandaar dat hij minder waard is. Dat hij minder waard is zegt niet alles over zijn kwaliteiten, die heeft hij gewoon.

Nederlandse wetgeving verhindert dat een Nederlandse club net zo een hoog transferbedrag kan vragen als bijv. een Portugese club. Ik ben er van overtuigd dat clubs als Benfica en Porto een bedrag van boven de honderd miljoen hadden ontvangen voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Daar staat de enorme belangstelling die er voor hen was, bijna garant voor. Als er veel belangstelling voor een speler is, moeten clubs tegen elkaar concurreren en dat drijft de prijs vanzelf op. Dat probleem heeft Raiola vakkundig opgelost door de andere clubs die interesse hadden in De Ligt buitenspel te zetten door eisen op tafel te leggen, waarvan hij van tevoren wist dat die clubs daarin niet mee konden en wilden gaan. Die strategie heeft zich uitbetaald omdat Ajax daardoor nog maar twee opties over had, hem aan Juve verkopen of hem aan zijn contract houden. De loop van de zaken heeft eens te meer aangetoond dat je als club, als er Italiaanse interesse is, beter eerst de verkoopvoorwaarden kunt uit onderhandelen voor je een club toestemming geeft om met een speler te onderhandelen. Daarmee verzwak je je eigen onderhandelingspositie en dat is bij onderhandelingen met een Italiaanse club funest omdat die alle registers zullen opentrekken om hun doel en te bereiken en daarbij vals spel ook niet schuwen.

16 juli 2019 om 10:29

Welke wetgeving heb je het precies over?

16 juli 2019 om 10:30

@scepticus

Haha. Jij weet hem mooi om te draaien. De waarde van een speler wordt nog altijd bepaald door de club waar hij voor speelt. Niet door de kopende partij. Bergwijn heeft een contract tot 2022 en wanneer PSV zegt dat ze (pak hem beet) 40 of 50 miljoen willen is dat dus voor PSV zijn waarde, anders verkopen ze hem namelijk simpelweg niet.

16 juli 2019 om 12:55

@ est-1913

In Portugal is het wettelijk verplicht om hoge afkoopsommen in de contracten van voetballers op te nemen. Persoonlijk vind ik al jaren dat ze dat hier ook moeten doen, alleen verwacht ik van de Knvb en de Nederlandse politiek weinig tot geen medewerking.

16 juli 2019 om 13:00

@ scepticus; Ajax is de afgelopen tijd hard bezig om de sterkhouders van vorig seizoen langer binnenboord te houden. Eerder zetten Andre Onana, Nico Tagliafico en Dusan Tadic al hun handtekeningen onder een verbeterd contract en ook David Neres lijkt nu voor een langer verblijf in Amsterdam te kiezen, zo meldt het Braziliaanse Yahoo Esportes. Na afloop van de Copa América zei de 22-jarige aanvaller zelf ook al dat hij verwachtte komende seizoen bij Ajax te blijven. Volgen Yahoo Esportes wil de international van Brazilië de club nog één jaar trouw blijven. Ajax1.nl

16 juli 2019 om 06:58

Zodra er rond de 50-60 miljoen wordt geboden is Neres weg. Hoop het niet, want met zijn diepgang heb je echt een speler met een geweldige rendement

16 juli 2019 om 08:33

Ik zou niet weten waarom een club 60 miljoen op neres zou bieden als zijn concurrent bij het nationale team maar tussen de 40-50 moet kosten en hij duidelijk liet zien een klasse beter te zijn.

16 juli 2019 om 10:08

@ryan030

"ik zou niet weten waarom een club 60 miljoen op neres zou bieden als zijn concurrent bij het nationale team maar tussen de 40-50 moet kosten en hij duidelijk liet zien een klasse beter te zijn."

Dat komt omdat je niet snapt hoe de transfermarkt werkt, hetgeen blijkt uit het feit dat je zijn transferwaarde koppelt aan zijn skills, terwijl het zo niet werkt op de transfermarkt. Er zijn genoeg spelers die voor hoge transferbedragen zijn verkocht terwijl er alternatieve spelers met meer skills voor handen waren. Ik denk ook niet dat een club bereid is om 60 miljoen op tafel te leggen, maar dat is omdat er genoeg buitenspelers zijn met vergelijkbare kwaliteiten die minder moeten kosten. Daarmee bedoel ik niet hetzelfde als jij, jij vergelijkt de ene speler 1 op 1 met de andere, maar doel ik op de economische wetmatigheid dat alles dat schaars is meestal ook duur is en dat voor het omgekeerde exact hetzelfde geldt. Er zijn met andere woorden genoeg alternatieven voor Neres voor handen om een dergelijk hoog transferbedrag te rechtvaardigen. Er is ook maar 1 club die belangstelling heeft getoond en ook daarvoor geldt hetzelfde omdat ook belangstelling een prijsopdrijvende werking heeft. Ik denk dan ook dat Neres het komende seizoen gewoon bij Ajax blijft.

16 juli 2019 om 10:34

Dat snap ik wel. Neres heeft al bewezen zich te kunnen aanpassen op de Europese velden en mee te kunnen op CL niveau. Dat Neres het bij zijn eerste interlands bij het nationale team niet meteen zo goed deed betekent niet dat zijn concurrent ook echt beter is

16 juli 2019 om 08:00

@ajaxrkc, ik zie Neres niet vertrekken. Alles kan natuurlijk, maar Roma moet wel met een heel hoog bod komen wil Ajax mee gaan. Ze hebben al inkomsten genoeg gegenereerd dit half jaar, dus er is geen noodzaak hem weg te doen.

Hopelijk blijft Neres in Amsterdam dan. Hoef Bergwijn niet te zien, en al helemaal niet voor de som die PSV wenst te ontvangen.

16 juli 2019 om 08:24

De statistieken van Bergwijn zijn best wel heel wat beter dan van Neres he. En dat in eigenlijk vooral een half jaar tijd. Ik vind Neres erg goed maar z'n rendement is nog wat aan de lage kant. Wat dat betreft zit je met Bergwijn beter, die volgend seizoen, of bij Ajax, misschien wel een compléét seizoen kan presteren. Ben benieuwd of Neres het gaat redden bij Atletico. Waarom hoef je Bergwijn niet te zien als ik vragen mag, buiten de transfersom?

16 juli 2019 om 08:51

Daar heb je zeker gelijk in. Het is we vooral de som die me steekt hoor. Bergwijn heeft zeker kwaliteit, maar ik acht hem gelijkwaardig aan Neres qua niveau. Daarnaast kent Neres inmiddels het Ajax-systeem en weet hij wat er van hem verwacht wordt, dit moet Bergwijn dan weer allemaal aanleren.

16 juli 2019 om 10:32

Je moet alleen geen onwaarheden gaan verkopen als de waarheid.

Bergwijn
2018-19
33 wedstrijden 14 goals 12 assists
2017-18
32 wedstrijden 8 goals 7 assists
2016-17
25 wedstrijden 2 goals 1 assist

Neres
2018-19
29 wedstrijden 8 goals 8 assists
2017-18
32 wedstrijden 14 goals 11 assists
2016-17
8 wedstrijden 3 goals 1 assist

Bergwijn 90 wedstrijden 24 goals en 20 assists
Neres 69 wedstrijden 25 goals en 20 assists

De statistieken van Bergwijn zijn dus niet alleen niet heel wat beter, Bergwijn had voor vergelijkbare statistieken 20! wedstrijden meer nodig.

16 juli 2019 om 10:39

Deze statistieken spreken toch juist in het voordeel van Bergwijn? Kijk eens wat een stijgende lijn die jongen te pakken heeft. Dat belooft wat voor volgende seizoenen.

16 juli 2019 om 10:46

De stijgende lijn is dan ook het enige waar hij een streepje voor heeft op Neres, al moet daarbij gezegd worden dat Neres niet altijd de 90 minuten heeft volgemaakt.

Neres is wendbaarder, onvoorspelbaarder, beter in de korte combinatie en ik vind dat hij een betere actie in huis heeft. Daarnaast is Neres belangrijk geweest in de CL (waar Bergwijn onzichtbaar was) en zit hij bij de selectie van het Braziliaans efltal. (wat hoger aangeschreven staat als ons landje)

16 juli 2019 om 13:22

Je moet er ook rekening mee houden dat Neres afgelopen jaar minder wedstrijden volledig heeft gespeeld dan Bergwijn, hij is vaker ingevallen of gewisseld, dat zie je hier niet terug. En nog belangrijker: Bergwijn heeft niet geïmponeerd in de Champions League in de afgelopen drie jaar (14 wedstrijden, 1 goal), terwijl Neres het heeft laten zien tegen clubs als Bayern München, Juve en Real Madrid, inclusief belangrijke goals tegen de laatste twee.

16 juli 2019 om 09:31

ik heb ooit eens gezegd dat wanneer nerez voor 50 miljoen wordt verkocht of ergens in die order, dat er ajax dan eventueel contact kan gaan zoeken met Psv, daar sta ik niet meer achter.
PSV gaat niet akkoord met 20-30 miljoen, dat betekent dat het bedrag dat PSV wil ontvangen ergens rond de 40 50 miljoen zal liggen.
dat vind ik bergwijn echt niet waard, hij oogt veel te zwaarlijvig met te veel spier massa, dat bevordert niet zijn prestatie naar een hoger niveau.zijn techniek vind ik erg hoekig, daarbij zie ik ook dat bergwijn niet hoeft mee te verdedigen bij Psv. bij ajax moet je dat als aanvaller ook kunnen en moet je mee verdedigen,daar wordt er meer gevraagt van een aanvaller, bergwijn kan aardig mee komen, maar is echt niet technischer dan nerez...

maar kan bergwijn ook op de vierkant meter uit de voeten of als ajax 80 procent de bal heeft op de helft van de tegenstander kan hij dat een mannetje passeren? nerez heeft dat bewezen te kunnen in de champions league, nerez kan op de helft van de tegen stander, een paar man passeren of door zijn techniek de tegenstander dol draaien en zo ruimte crieeren.

dan hoor ik PSV fans zeggen dat ajax bergwijn niet kan betalen, zonder enig moeite kan ajax bergwijn nu ook betalen, genoeg geld in amsterdam maar dat wil niet zeggen dat ajax dat ook gaat doen, als nerez wordt verkocht voor 50 miljoen, en je geeft PSV een zak met 30-50 miljoen, die zijn ook niet achterlijk dan zijn ze toch blind voor geld en versterken ze hun selectie grondig.
dat is ook het stomst wat ajax in deze kan doen...
als ajax, PSV een zak met 40-50 miljoen geeft, is ajax gewoon een suiker oompje van Psv.

16 juli 2019 om 10:14

@postduif

"psv gaat niet akkoord met 20-30 miljoen, dat betekent dat het bedrag dat PSV wil ontvangen ergens rond de 40 50 miljoen zal liggen. dat vind ik bergwijn echt niet waard".

Of je Bergwijn dat bedrag nu wel of niet waard vind, is feitelijk irrelevant omdat de RvC van Ajax Overmars nooit van zijn leven toestemming gaat geven om een dergelijk bedrag uit te geven.

Het is niet zo netjes van Overmars om maar weer over een speler te beginnen van een andere club, terwijl er niet eens sprake is of er überhaupt een overeenstemming gaat komen. Het is net alsof ze daar in Amsterdam denken dat als ze de portemonnee maar trekken, elke speler richting de hoofdstad gaat. Daarnaast kan het ook nog zorgen voor onrust in het andere kamp, terwijl die vol in de voorbereiding van de CL voorronde zitten. Uiteraard zullen vele Ajacieden het niet met mij eens zijn, maar als het andersom was geweest hadden ze het ook niet zo chique gevonden waarschijnlijk.

16 juli 2019 om 06:55

Wat? Er wordt Overmars gevraagd naar de situatie rondom Bergwijn en hij geeft daar het AD netjes antwoord op, door te antwoorden dat er niks speelt zolang er niemand vertrekt. Je kan wel altijd meteen gaan roeptoeteren zonder een artikel daadwerkelijk te lezen maar daar schiet niemand iets mee op.

16 juli 2019 om 07:14

"de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club benadrukt in het Algemeen Dagblad dat er ook naar ‘de huidige situatie’ moet worden gekeken"

Waar lees jij dat het AD de vragen stelt? Over artikelen lezen gesproken...

16 juli 2019 om 07:34

Koop eerst 't ad ff joh.

16 juli 2019 om 07:43

@romarky

De letterlijke woorden van Overmars in de bewuste passage in het AD:

‘Steven Bergwijn

,,Dat is een interessante speler voor Ajax. Maar we moeten ook kijken naar de huidige situatie. Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar. We zitten ruim in de spelers.’

Lijkt mij duidelijk dat Overmars hier reageert op de naam Bergwijn, die door de journalist wordt geopperd. Sterker nog: Overmars verklaart dat de selectie in principe al rond is en neemt niet eens eens zelf de naam Bergwijn in de mond.

De interviewer van het AD neemt een aantal spelers met hem door. Respectievelijk per alinea: Alvares, Neres, Bergwijn, van de Beek, Veltman en Ziyech. En vraagt ook nog naar Marin en Martinez. Overmars geeft op verzoek per speler gewoon netjes antwoord.

Lees eerst eens het betreffende interview, de bron, voordat je met allerlei misplaatste aannames komt en Overmars onterecht beticht niet netjes te zijn.

16 juli 2019 om 08:05

@buitenspelval.... Het was wachten op deze reacties, zoals altijd is het grootste gedeelte hier het unaniem eens als er wat kritiek wordt gegeven op Overmars, dat is vloeken in de kerk. Ik lees het Ad niet, ik moet het doen met het artikel hier op Voetbalzone. En gezien het feit dat het vakje reageren eronder staat, geeft mij de ruimte om mijn mening te verkondigen. Het is altijd zo jammer dat er een heleboel, hier alsof ze zijn gestoken door een bij, reageren. Kranten schrijven van alles, maar neem maar van mij aan dat Overmars het spelletje ook goed kan spelen. Makkelijk om dan weer te wijzen naar andere, maar we hadden het over Overmars in deze kwestie.

16 juli 2019 om 08:18

Feit is dat je je stellingname baseert op een krantenbericht, zonder dat krantenbericht daadwerkelijk gelezen te hebben. Nogmaals, het is niet Overmars zelf die begint over situatie Bergwijn. Hij geeft hier slechts een in mijn ogen keurig antwoord op de journalist die hierom vraagt. Dat betekent dus dat jouw hele betoog naar mijn mening de plank volledig misslaat. Dan kan je je nu wel als een calimero verschuilen achter ‘kritiek op Overmars is vloeken in de kerk hier’, maar in dit geval doet hij gewoon weinig verkeerd.

16 juli 2019 om 08:38

Romarky, het staat je absoluut vrij om je mening te geven, dat doen we hier allemaal immers. Daarentegen vind ik dat als je je mening geeft je opzich het verhaal wel moet kennen. Als je persé zo negatief over iemand wilt praten kan je toch wel even de moeite doen het AD erbij te pakken? Of je zegt nu gewoon, oke ik zat ernaast het werd hem gevraagd.

16 juli 2019 om 08:40

@romarky

Je doet het inderdaad slechts met een samengevatte, beknopte versie door VZ geschreven, waarin zinnen worden samengevoegd, maar helaas niet altijd de werkelijke strekking 100% van de woorden weergeven.

Als je daar je conclusies op wilt trekken, dan is dat aan jou, maar dan moet je er ook niet raar van op kijken, dat je gecorrigeerd wordt door mensen die het artikel wél hebben gelezen en je erop wijzen, dat je je de klok hebt horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt.

Het feit dat je schrijft dat je op reacties kon wachten heeft weinig te maken met kritiek op Overmars niet kunnen accepteren, maar alles met misplaatste conclusies doordat je simpelweg de bron niet hebt gelezen of dat wellicht vertikt.

Uiteraard staat reageren je vrij hier op VZ. Maar dat geldt evenzeer voor leden die je erop aanspreken compleet mis te zitten.

Het is zéér eenvoudig het bewuste artikel in het AD even te Googlen én tot je te nemen, alvorens jezelf een mening te vormen. Zoals nu roep je maar ongefundeerd alles en nog wat. Lijkt me zinvol om in het vervolg eerst de werkelijke bron te raadplegen, voordat je me allerlei aannames komt.

Je kunt nu wel huilerig en verontwaardigd schrijven, dat je van Ajacieden geen kritiek mag geven op Overmars, dat het vloeken zou zijn in de kerk, maar je zit er met je eerdere conclusies gewoon faliekant naast. Het zou je sieren om daar gewoon voor uit te komen. De vele correcties op je verkeerder conclusies en aannames hebben dan ook niks met Ajaxvoorkeur van doen,

Je schrijft dat ‘het makkelijk is om naar anderen te wijzen’, daarmee doelend op een vermeende schuldvraag, maar beste romarky, die leg jij zelf en niemand anders hier neer, alles wat het artikel in het AD behelst is een interview, een één tweetje tussen de vraagsteller en de ondervraagde, jij bent de enige die Overmars beticht van een vermeend gebrek aan fatsoen, terwijl er in deze totaal geen sprake hoeft te zijn van een dergelijke bestraffende vingerwijzing.

Alles wat je in je openingspost beweerd is ongefundeerd, je las immers niet de bron, en daardoor misplaatst en nogal onzinnig.

Maar goed, je moet het natuurlijk wel eerst wíllen of kunnen begrijpen, voordat je zal willen onderkennen dat je ergens naast zit. Zoniet, dan houdt het natuurlijk allemaal op verder.

16 juli 2019 om 08:42

Nog zo'n stopwoordje... Calimero. Reageer gewoon en we kunnen lekker discussiëren, daar is deze site voor. Maar altijd dat verongelijkte even aanscherpen met een stopwoordje. On: Overmars had ook gewoon geen commentaar kunnen geven. Maar goed, in dit soort artikelen zullen we het denk ik niet snel eens zijn.

16 juli 2019 om 08:54

Sorry hoor maar jij bent degene die hier elke vorm van discussie negeert en alle tegenargumenten uit de weg gaat? Daarnaast, lees de reactie van Buitenspelval maar even door, want die zet je even vakkundig op je plek. Ga daar maar eens inhoudelijk op in als je zo graag wil discussiëren. Succes.

16 juli 2019 om 08:55

Jij kun stug je kop in het zand blijven steken en blind blijven voor correcties. Feitelijk reageer je ook helemaal niet inhoudelijk op deze correcties door verschillende leden hietboven uiteengezet.

Jij bent daarnaast zélf degene die een clubdiscussie aanzwengelt en komt vooraf al met clichés en vooroordelen over Ajacieden, waarmee je zelf verongelijkheid impliceert. Wordt de bal vervolgens naar je teruggekaatst, dat ben je als door een wesp gestoken.

16 juli 2019 om 08:57

Het enige dat Overmars over Bergwijn heeft gezegd is: "dat is een interessante speler voor Ajax". Niks meer, niks minder. Buitenspelval legt verder echt fantastisch uit hoe de vork in de steel zit. Doe er je voordeel mee.

16 juli 2019 om 06:57

Niet zo overdrijven. Ze vragen hem letterlijk wat de situatie is rondom Bergwijn, moet hij dan maar niks zeggen of liegen? Lijkt soms alsof jullie denken dat hij uit het niets over spelers begint.

16 juli 2019 om 07:05

@romarky: als Overmars zelf het onderwerp opzoekt, heb je helemaal gelijk. Hier wordt hij alleen gevraagd naar de status mbt Bergwijn. Daar geeft hij dan antwoord op, dat begrijp ik wel. Bottomline is sowieso: selectie is rond. Dus als er niemand vertrekt(behalve De Ligt), komt er niemand meer bij.

16 juli 2019 om 07:48

Maar men mag in Eindhoven wel spreken over berghuis? Daarnaast moet jij jezelf afvragen of Marc dit zal benoemen als hij wist dat bergwijn 0 interesse had in een overstap. Waarschijnlijk speelt er wel het 1 en ander tussen kamp bergwijn en Ajax.

16 juli 2019 om 07:49

Niet dat ik bergwijn graag zie komen hoor. Veel te duur voor zijn skills. Dan nog liever baily halen of chong.

16 juli 2019 om 10:42

Ik hoop dat Bergwijn nog blijft bij Psv. Alleen Lozano verkopen, Pereiro en Ram Hoop dat Bergwijn nog blijft bij Psv. Ik heb lever dat een jeugdspeler speelt bij Psv dan Berghuis

16 juli 2019 om 07:58

Wees blij dat iemand eens een fatsoenlijk antwoord geeft op een vraag

16 juli 2019 om 08:05

@romarky, Overmars mag praten over wat hij wil en tegen wie hij wil, ook over een speler van andere clubs. De reden dat het normaliter niet gebeurd is omdat het zijn eigen onderhandelingspositie verzwakt. Dat hij het toch doet en eerlijk en open laat weten hoe Ajax er naar kijkt is niets mis mee. Eventuele onrust komt niet door Ajax, maar simpelweg door de onzekerheid wie wanneer oeventueel nog vertrekt bij psv. Waarheen maakt dan niet zoveel uit.

16 juli 2019 om 09:08

@romarsky, Denk je dat Marc de journalist belt en zegt zal ik je eens update geven over de situatie omtrent Bergwijn. Ajax heeft in principe de selectie rond. Mocht Neres alsnog vertrekken is Bergwijn een optie. Dat hangt dan af wil de speler en komen de clubs eruit De speler wil wel de vraag is of de clubs er uit kunnen en willen komen? Wanneer overmars dit zou doen vlak voor een Ajax/psv wedstrijd voor de competitie is het wat anders.

16 juli 2019 om 10:20

@romarky

"het is niet zo netjes van Overmars om maar weer over een speler te beginnen van een andere club, terwijl er niet eens sprake is of er überhaupt een overeenstemming gaat komen. "

Overmars begint daar nooit zelf over, maar alleen als daar naar wordt gevraagd. En als hem daar naar wordt gevraagd, heeft hij twee opties, een eerlijk antwoord geven of een leugen verkondigen. Als hij er over zou liegen, krijgt hij dat op een gegeven moment vanzelf onder de neus gewreven en dat is slecht voor zijn geloofwaardigheid. Dus wat zou jij in dat geval doen?

16 juli 2019 om 12:22

@romarky, los van het feit dat iedereen inderdaad naar Amsterdam wil moet je misschien eerst eens n artikel lezen voordat je onzin gaat roepen

Selectie rond? Mag toch hopen dat de ligt wordt vervangen (alvares)

16 juli 2019 om 08:39

Ja Hansje, Alvarez wordt erbij gerekend, dan is de selectie compleet mits niemand vertrekt.

Laat Bergwijn maar lekker in Brabant. Zo goed vind ik 'm niet. En daarbij veel te duur als we prijs die Psv in gedachte heeft mogen geloven. Verder gaan we er in kwaliteit op achteruit bij een vertrek van Neres. En daarnaast gaan we de clubkas van onze concurrent niet spekken, want dan kunnen zij met het geld van Ajax hun selectie versterken. Daar hebben ze het nu blijkbaar moeilijk mee ondanks de CL miljoenen en de verkopen van Angelino en De Jong.... Dus lekker zo Iaten !!!

16 juli 2019 om 07:05

Precies dat . Te duur, je zou de concurrent spellen en niet nodig. Klaar.

16 juli 2019 om 07:06

Spellen is spekken

16 juli 2019 om 08:31

Toch snap ik het niet zo goed waarom iedereen Neres 2x zo goed als Bergwijn vindt. Als we de assist en doelpunten van beide heren in het afgelopen seizoen bij elkaar optellen, doet Bergwijn het beter. En dan speelde Bergwijn nog bij een team dat aanzienlijk minder scoorde. Hij is jonger en ook nog eens Nederlands (wens van Ajax) . Heeft meer interlands achter zijn naam (weleenswaar bij Nederland). Dat Neres meer waard is, ligt toch ook wel een beetje aan de financiële situatie bij Ajax van het niet hoeven verkopen. Al met al denk ik niet dat beide heren veel voor elkaar onder doen.

16 juli 2019 om 09:14

En Bergwijn heeft bijna alles in zijn 1ste seizoenshelft gedaan.

16 juli 2019 om 09:20

@T-star eens. Wellicht kun je zeggen dat het spel van de ene beter bij Ajax past als de ande. Maar dat is het dan ook wel.

16 juli 2019 om 09:22

Bergwijn heeft meer gescoord. Maar een doelpunt aantal zegt niet zo veel. Dit kan bijv ook met tactiek te maken hebben. Gaat bergwijn vaak naar binnen in een rol van tweede spits, of blijft Neres veel meer buiten de 16 om het spel en veld breed te houden en om vanaf die kant de bal door de verdedigende linie te krijgen? Daarnaast als je de souplesse en diepgang van Neres ziet, dan (oogt) bergwijn naar verhouding statischer en minder snel. Ik zeg bewust ‘oogt’ want ook dat kan met tactiek te maken hebben. Als ajax neres verkoopt kunnen ze bergwijn halen. Een degelijke speler. Maar qua impact op het spel en het team een achteruitgang tov Neres. Een promes (ook geen wereldtopper, maar beter dan bergwijn) is voor 15 miljoen te halen. Dan ga je niet voor Bergwijn 15 a 20 miljoen teveel weggooien alleen maar omdat hij nederlands is. Voor dat geld heb je Pavon, alvarez én nog een leuk toptalent elders op het veld. En als laatste; dan spek je de kas van psv voor een aardige, maar niet bijzondere speler en je verzwakt je positie tov psv.

16 juli 2019 om 10:36

@fcbogarde

"laat Bergwijn maar lekker in Brabant. Zo goed vind ik 'm niet. En daarbij veel te duur als we prijs die Psv in gedachte heeft mogen geloven. Verder gaan we er in kwaliteit op achteruit bij een vertrek van Neres. En daarnaast gaan we de clubkas van onze concurrent niet spekken, want dan kunnen zij met het geld van Ajax hun selectie versterken. Daar hebben ze het nu blijkbaar moeilijk mee ondanks de CL miljoenen en de verkopen van Angelino en De Jong.... Dus lekker zo Iaten !!! "

Hoe bekrompen en kortzichtig kun je zijn. Als het geld dat Ajax aan transfers uitgeeft, ten goede komt aan de Nederlandse competitie, wordt die competitie daar alleen maar sterker van en daar heeft ook Ajax baat bij. Een van de belangrijkste redenen dat Ajax en PSV zo ver achterop zijn geraakt in Europa is juist het feit dat onze competitie niet voor vol aangezien. En om de competitie meer aanzien te geven, zal die in de breedte sterker moeten worden en daar is veel geld voor nodig. Daarom heb ik liever dat het geld dat Ajax uitgeeft, in de kas van PSV of Feyenoord terecht komt dan in de kas van een buitenlandse club waardoor die nog rijker wordt dan die al is en de kloof tussen de competitie waar die speelt en de Nederlandse competitie nog groter. Ajax had zeer talentvolle spelers als Richairlison en Lainez bijna binnen, maar uiteindelijk kozen die spelers voor een andere club in een grotere competitie. Als de Nederlandse competitie weer aantrekkelijker wordt, wordt ook de kans dat dergelijke spelers wel voor Ajax kiezen, ineens veel groter. En als de Nederlandse competitie sterker wordt zullen de clubs die daarin spelen minder moeite hebben om de voorronden van de Europese competities door te komen, waardoor ze meer punten zullen halen voor de ranglijst en daarmee meer directe plaatsen in de groepsfase van die toernooien afdwingen. En daar profiteert Ajax dus zelf ook van. En dat ga je met navelstaren zoals jij doet, nooit voor elkaar krijgen. Ik wens PSV (e Feyenoord) het allerbeste niet omdat ik iets met PSV heb, dat is nl niet zo, maar omdat dat ook goed voor Ajax is.

Het is meer de opzet van het stuk waarover je kunt discussiëren denk ik. Door de titel komt het een beetje over alsof Ajax alle macht heeft. Zo van: "als Neres weg gaat, dan plukken wij Bergwijn wel even weg bij PSV".

Nogmaals, het staat er niet, maar tussen de regels door lees ik dat wel. En dan wordt voorbijgegaan aan een heleboel factoren die een rol gaan spelen. Overleeft PSV de voorrondes? Gaat Neres wel weg? Neemt PSV genoegen met minder dan 30 miljoen? Wil Ajax wel 25 miljoen betalen of is dat ook nog te veel? Welke buitenlandse interesse is er?

Alle verhalen over bergwijn sloegen gewoon nergens op dus. Sensatie krant de telegraaf weer. J. De Jong kan ook zeggen Neres is een interessante speler, maar dat gaat ook niet gebeuren net zo min als dit.

Marc overmars is toch wel erg goed bezig sinds hij is aangetreden. Geeft ook openheid van zaken 👌🏻.

Ik zal altijd Bergwijn boven Neres kiezen.

Waarom zou Bergwijn nog komen zelfs al zou Neres of Ziyech vertrekken. Bergwijn en Promes zijn soortgelijke type spelers. Ze wisselen elkaar ook steeds af in het Nederlands elftal. Mocht er derhalve iemand vertrekken, dan heb je een speler nodig die technisch vaardig is in de kleine ruimte. Wat dat betreft zou dan een Januzai eerder in beeld komen dan Bergwijn. Of Neres gaat vertrekken is onduidelijk omdat er tegenstrijdige berichten zijn. Wat Ziyech betreft is dat duidelijker. De kansen nemen toe dat hij nog een jaar gaat blijven en dat is top nieuws.

Doe het niet! Bergwijn komt tekort voor het hoge CL-niveau dat Ajax nastreeft. Misschien dat hij er over twee, drie jaar wel aan toe is, maar Bergwijn zou nu helemaal niets toevoegen. Helemaal niets!

16 juli 2019 om 10:47

Joaquin77

"doe het niet! Bergwijn komt tekort voor het hoge CL-niveau dat Ajax nastreeft. Misschien dat hij er over twee, drie jaar wel aan toe is, maar Bergwijn zou nu helemaal niets toevoegen. Helemaal niets! "

Logische reactie. De meeste spelers van Ajax kwamen vorig jaar ook tekort voor het hoge CL-niveau dat Ajax nastreeft. Maar toen de spelers die daarvoor niet tekort kwamen, dat hoge niveau wel haalden, wisten de spelers die daartoe niet in staat waren, zich daaraan op te trekken, waardoor ze zichzelf zo hebben verbeterd dat ook zij dat niveau nu wel kunnen halen. En met Bergwijn zal het waarschijnlijk niet anders gaan.

Zolang Ziyech blijft heeft ajax meer dan genoeg opties voorin en op het middenveld. Mocht hij vertrekken zie ik liever een ander soort aanvaller komen dan bergwijn. Het spel van ajax vorig jaar werd immers zo dynamisch door het onberekenbare van een ziyech en frenkie de jong links en rechts in de half spaces. Frenkie laag en ziyech hoog. Dat in combinatie met een terugzakkende tadic en neres en van de beek als diepgaande spelers maakte het spel van ajax zo fantastisch af en toe. Wellicht is er met promes een speler bijgekomen die de ziyech rol kan vervullen vanaf links of rechts. Bergwijn is hier minder geschikt voor denk ik. Ben persoonlijk nog meer benieuwd naar de wijze waarop ajax het vertrek van de ligt op gaat vangen. Hoor geruchten dan veltman vertrekt dus dat zal wel niet de opvulling worden. Magallan nog niet echt een kans gehad, maar oogt wat log. Lisandro martinez hoge verwachtingen van, maar is linksbenig. Zou kunnen dat ze blind vanaf rechts laten spelen en hem links. Perr Schuurs verwacht ik niet. Hoop daarvoor op eiting die weer volledig fit is als degene die schone kan aflossen. Hield vorig jaar voor zijn blessure in de voorbereiding nota bene donny nog uit de basis. Beloofd in ieder geval weer een topjaar te worden met alle opties die er zijn!

Ik zal ook het scenario schetsen: wanneer Kerst en Sinterklaas samenvallen... Dit gaat toch nooit gebeuren. Ajax gaat geen 40 miljoen neertellen, en zeker niet bij de directe concurrent. PSV op hun beurt gaan niet minder dan de absolute hoofdprijs vragen.

16 juli 2019 om 09:34

Psv mag alles vragen. Maar als niemand dat er voor geeft loopt zijn contract verder uit en daalt zijn waarde alleen maar. Áls Ajax hem haalt (liever niet) dan max 20 miljoen. Wellicht richting 22 oid. Maar daar boven is meer dan weggegooid geld en enkel psv’s rekening spekken.

Ik heb liever die andere gozer die naast Bergwijn op de foto staat. Die heeft een betere techniek en produceert meer goals en assists per seizoen. Mocht Neres blijven dan kun je hem ook vanaf hetmiddenveld laten starten als nummer 10/ schaduwspits. Ik snap die interesse in Bergwijn echt niet. Ik bedoel het is een goede speler, maar PSV wil hem voor 35/40 miljoen verkopen omdat ze schatten dat hij dat ongeveer waard moet zijn. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax zo’n bedrag op tafel legt. Ik zou als Ajax zijnde niet verder gaan dan een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen voor zo’n speler maar we weten allemaal dat PSV never nooit met zo’n bedrag akkoord zal gaan. Zinloze missie lijkt mij.

Als Ajax Neres verkoopt gewoon lekker een andere aanvaller halen, je hebt ook Promes er al bij. Ook met Lozano en Bergwijn er nog bij komend seizoen is de selectie en voornamelijk de verdediging en het middenveld van PSV te zwak. De aanval kan tegen de mindere tegenstanders de zwakheden enigzins verbloemen, maar in topwedstrijden wordt dit lastig,

Wat een broodje aap verhaal blijft dit en iedere keer komt het weer terug. Pure spierballen taal vanuit Ajax kamp, want PSV gaat nooit zijn beste speler verkopen voor een voor Ajax betaalbare prijs. Die zullen ongetwijfeld een andere speler op de korrel hebben in het buitenland. Enige mogelijke moment zou kunnen zijn dat hij nog een jaar blijft en daarna besluit om de stap te maken maar zie dat niet gebeuren..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 1 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Algemeen Dagblad: Ajax met Donny van de Beek tegen PSV

Het Algemeen Dagblad schrijft zaterdag dat Donny van de Beek zondag in de basis start tegen PSV. De aanvallende middenvelder stond de afgelopen weken aan de kant met een spierblessure en...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren