‘Van Dijk heeft duidelijke boodschap voor geïnteresseerd Barcelona’

Vrijdag, 12 juli 2019 om

Virgil van Dijk is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde kracht bij Liverpool. De Engelse topclub haalde de verdediger in januari 2018 naar Anfield, waar Van Dijk meteen een belangrijke speler is geworden. Door zijn prestaties zou Barcelona zelfs hebben gepolst of de Nederlander interesse had in een overstap.

John Cross van de Daily Mirror schrijft dat Barcelona de komst van de aanvoerder van Oranje wel ziet zitten. “Verwacht absoluut niet dat het gaat gebeuren, maar Barcelona heeft gepolst of Virgil van Dijk wellicht verleid kan worden om Liverpool te verlaten”, zo schrijft de journalist in zijn wekelijkse column voor de Britse krant.

Barcelona had echter al snel in de gaten dat Van Dijk zich erg goed voelt bij Liverpool. “De vertegenwoordigers van de Nederlandse verdediger maakten echte korte metten met de mogelijke transfer. Zij zagen er geen heil in om hier verder op door te gaan”, zo klinkt het. Het is onduidelijk of Barcelona deze zomer een poging heeft gewaagd of al in een eerder stadium.

Volgens de Liverpool Echo laat de afwijzing van Van Dijk en zijn entourage zien dat Liverpool enorm is gegroeid in de afgelopen periode. De grootmacht stond in de voorbije twee seizoenen in de Champions League-finale, waarbij de laatste editie werd gewonnen. In Madrid bleken the Reds met 0-2 te sterk voor Tottenham Hotspur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door vites038)

Gelijk heeft hij, voor verdediging is Engeland een betere competitie omdat er harder word gespeeld, en dit speelt vooral in van Dijk zijn voordeel met zijn fysiek.

Daarbij merk je ook wel dat Barcelona zijn aantrekkingkracht aan het verliezen is tegenover 5 jaar geleden, het team begint oud te worden. En je merkt dat echt goede jonge talent niet meer naar Barcelona gaan.( i know frankie de jong comments incoming)

12 juli 2019 om 10:13

Dat wilde ik ook net vermelden, Barca heeft niet meer de aantrekkingskracht als eerst. Echter niet geschoten is altijd mis.

Dat een team interesse toont in een speler betekent niet altijd dat die hem daadwerkelijk wilt kopen, dat kan ook zijn om je eigen speler te laten blijken dat hij vervangbaar is en zijn best moet blijven doen.

12 juli 2019 om 10:14

Barcelona strikt dit seizoen één van de grootste talenten ter wereld in Frenkie de Jong, één van de beste spelers ter wereld in Griezmann en misschien nog één in Neymar en jij zegt dat ze hun aantrekkingskracht verliezen? Wat een onzin haha.

12 juli 2019 om 10:20

Beetje makkelijk, Neymar heeft er al een verleden en Griezmann en Frenkie zijn al van jongs af aan fan van Barca. Voor topspelers die dat niet zijn is Barca niet meer zo aantrekkelijk als onder Pep. Maar misschien komt dat weer, de spelers die je opnoemt staan voor attractief voetbal zoals enkele jaren terug.

12 juli 2019 om 10:37

@ajaxxxlove

"beetje makkelijk, Neymar heeft er al een verleden en Griezmann en Frenkie zijn al van jongs af aan fan van Barca. Voor topspelers die dat niet zijn is Barca niet meer zo aantrekkelijk als onder Pep. Maar misschien komt dat weer, de spelers die je opnoemt staan voor attractief voetbal zoals enkele jaren terug."

Beetje makkelijk! Kun je ook met argumenten aantonen waaruit dat blijkt. Volgens mij is het nl. totale onzin. Voor Real geldt exact hetzelfde als voor Barca, ook dat is een team dat over haar hoogtepunt heen is en dringend vers bloed behoeft. Dan zou voor die club exact hetzelfde moeten gelden, terwijl beide clubs recentelijk veel jonge talenten hebben aangetrokken.

12 juli 2019 om 10:45

Ajax - Barcelona is zowat hetzelfde, en iedere jeugdspeler van ajax droomt van spelen bij Barcelona. wat ik ook vermeld maar jij niet leest is Jonge talenten, Neymar en Griezman waren 6/7 jaar geleden nog een talent nu niet meer. Als je ziet dat jongens als Mbappe/jorge felix nu allemaal kiezen voor andere teams, en La misa helemaal leegloopt kan je toch wel zeggen dat Barcelona niet meer de aantrekkingskracht als onder pep

12 juli 2019 om 12:08

Ik denk dat het ook meer met de verhoudingen tussen Engelse en Spaanse clubs te maken heeft. Los van de aantrekkingskracht van Barca en Real, die er echt nog wel is, zie je dat Liverpool en Man City het gat met Barca en Real behoorlijk hebben gedicht. Er is dus voor de spelers van Liverpool en Man City sportief eigenlijk helemaal geen reden meer om de overstap te maken, omdat het sportief simpelweg geen stap omhoog is. Dan zou het motief dus enkel nog financieel zijn of omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

12 juli 2019 om 12:15

Daarnaast hebben ze kort geleden nog dembele en arthur gehaald. Allebei toch ook 2 grote talenten. En hebben ze laatst ook nog de sterspeler van Liverpool aangetrokken. Genoeg aantrekkingskracht denk ik zo.

12 juli 2019 om 10:15

Ik vind het gewoon zo ontzettend jammer dat er geen enkele speler meer doorbreekt bij Barca, en ja je kunt niet ieder jaar een Xavi, Iniesta, Busquets, Puyol of Piqué (die je terugkoopt) hebben. Maar dit wordt zo toch echt een bijeengekocht zootje, en dat was voor mij persoonlijk toch echt wel de aantrekkingskracht van Barca.

Want er is voor mij nu “geen” verschil meer tussen een Barca, Real of eender welke ander ploeg. Het blijft een absolute topploeg maar de glans (noem me nostalgisch) is er af...

Ontopic: zou wel een absolute versterking geweest zijn maar dat zou deze VVD in vorm overal zijn

12 juli 2019 om 10:19

Ja Barcelona is zijn aantrekkingskracht aan het verliezen. Daarom hebben de afgelopen jaren spelers als Coutinho, Dembele (hee een echt goed jong talent) en nu weer Griezmann bij hun toenmalige club lopen klootviolen omdat ze perse naar Barca wilden. Een Malcolm heeft er zelfs een transfer naar AS Roma voor afgezegd toen hij doorkreeg dat Barca ook een optie was. Dan heb je inderdaad nog een Frenkie de Jong die gewoon kwam als heel goed jong talent en natuurlijk Arthur die je ook wel als heel goed jong talent kunt bestempelen. Kortom eigenlijk klopt er niet zo heel veel van jouw observatie.

12 juli 2019 om 10:48

Coutinho was 25 en al een van de beste spelers van Engeland, dan ben je een speler met naam en geen talent meer.
Griezman is 28, ook gene talent.

12 juli 2019 om 10:54

Ken je nagaan wat voor onzin de uitspraak is dat Barcelona hun aantrekkingskracht aan het verliezen is terwijl ze recent nog een van de beste spelers van Engeland konden aantrekken en de beste speler van Atletico Madrid. Dat is mijn punt. Dat die uitspraak nergens op slaat. Want zowel op het gebied van grote talenten als de Jong, Dembele en Arthur is die er. Evenals bij spelers als Coutinho en Griezmann.

12 juli 2019 om 10:23

Misschien kijk ik door een gekleurde bril, maar voor mij is er maar 1 reden dat de absolute toptalenten niet meer naar een Barca of Real gaan en dat is puur door geld. Een Neymar gaat naar PSG en heeft spijt. Mbappe wil toch graag naat Madrid, maar zit nog vast aan een heel goed contract bij PSG. De Ligt z’n voorkeur ging uit naar een Engelse club of Barcelona, maar kiest waarschijnlijk voor een belachelijk hoog contract in Turijn. Aantrekkingskracht ligt tegenwoordig in geld en niet meer in de clubs. Jammer, maar waar.

12 juli 2019 om 11:53

@isco: Of omdat er tegenwoordig andere topclubs zijn waar ook veel geld zit nu. Daarnaast is de Spaanse competitie misschien wel de voorspelbaarste van alle grote competities wat het ronduit een saaie competitie maakt. Ook je onderbouwing wat De Ligt betreft raakt kant noch wal. Kan in Turijn veruit het meeste leren en verdienen, die keuze is snel gemaakt

12 juli 2019 om 21:19

Je bevestigt de hele tijd wat ik al zeg. Het geld is tegenwoordig de aantrekkingskracht. Vervolgens heb je het over een saaie competitie, maar gaat hij naar de serie A die al 7 jaar achter elkaar gewonnen wordt door... jawel, de club uit Turijn. Echt een sterke opmerking van je.

12 juli 2019 om 10:54

Barcelona raakt een beetje op zijn retour en ook Real Madrid blijkt zonder Ronaldo niet meer onaantastbaar. Intussen bestaat de top van Engeland momenteel vooral uit Liverpool en Manchester City en nemen Chelsea, Manchester United en Arsenal toch al een tijdje genoegen met de tweede viool. Met het afscheid van Robben en Ribery zie je ook dat Bayern zoekende is om zichzelf weer in het zadel te helpen en zien we in Italie dat Juventus dé club is die van dit 'interbellum' wil en lijkt te profiteren op Europees niveau en al lang geen last meer heeft van de klassieke Milanese topclub.

Ik juich zo'n verschuiving van harte toe. Onzekerheid in de top geeft kansen voor een aantrekkelijker Champions League. Hoop dat het leidt tot een gelijkmatiger spreiding van topspelers en -talenten, zoals je eerder ook kende. Ik vond het altijd prachtig dat Del Piero bij Juve zat, Batistuta een icoon was bij Fiorentina, Crespo en Verón voor Lazio uitkwamen, Bergkamp en Henry voor Arsenal, Beckham, Giggs, Scholes en Keane verbonden waren aan Manchester United, etcetera. Dat Mathijs de Ligt en ook Virgil van Dijk niet meer meedoen aan de heiligverklaring van Barcelona mag van mij een teken aan de wand zijn wat dat betreft.

12 juli 2019 om 12:27

Arthur, Frenkie, Dembele om er even heel snel 3 te noemen... Nee, Barca is inderdaad aantrekkingskracht aan het verliezen. Verder ben ik het met je eens hoor. Ik denk persoonlijk dat Barca door het Xavi/Inieste tijdpark ontzettend aan aantrekkingskracht heeft gewonnen.

12 juli 2019 om 12:50

Dat zegt iedereen, maar ergens snap ik dat niet. Barcelona zal nooit uitzakken naar de middenmoot, simpelweg vanwege het geld. Daarnaast is juist NU de tijd om erheen te gaan en over een paar jaar in de basis te spelen, 10 a 15 jaar geleden kon je die basisplaats wel schudden hoor...

12 juli 2019 om 13:28

@tim2509

Barcelona is afgelopen jaren de aansluiting met de absolute Europese top aan het verliezen. Enkele jaren geleden zonden ze bovenaan, dat is nu al een tijdje niet meer zo.

12 juli 2019 om 13:27

Het probleem dat Barcelona heeft is dat de dure vervangers die men afgelopen jaren aangetrokken heeft niet zo goed functioneren bij Barcelona als werd verwacht. We zijn bij andere clubs grotere talenten/spelers doorbreken, in een zeker opzicht heeft Barcelona gewoon niet goed gescout.

Had natuurlijk werelds geweest! Iets wat overigens voor iedere andere topclub zou gelden. Maar Virgil zit uiteraard volledig op zijn plek bij Liverpool.

Hartstikke logisch natuurlijk. Liverpool heeft top gepresteerd en zit nog steeds in de lift terwijl Barcelona steeds meer aftakelt. Denk dat coutinho wel spijt heeft van zijn keuze.

12 juli 2019 om 10:33

Ik denk dat het leven in Liverpool Coutinho tegenstond en dat hij nu in een fantastische stad woont met meer zon dan regen. Op sportief vlak zou kan ik het me voorstellen, maar hij oogt gelukkig in het leven.

12 juli 2019 om 10:42

Dat zou kunnen ja. Maar op sportief vlak zal die wel spijt hebben want nu zit die ook voornamelijk op de bank.

12 juli 2019 om 10:49

Barcelona zou ook weleens spijt kunnen hebben van het aantrekken van Coutinho daar hij geen schim meer is van de speler die hij was, en dat voor 160 miljoen.

12 juli 2019 om 18:20

Het klopt dat Liverpool top heeft gepresenteerd, maar dat jij zegt dat Barcelona steeds aftakelt. Daar ben ik het niet mee eens. En hoezo zou coutinho spijt hebben van zijn keuze? Omdat het nu goed gaat met Liverpool. Barcelona heeft de beste spelers van de wereld maar het probleem is het bestuur en de trainer. Barcelona heeft een middenveld waar topclubs van kunnen dromen.

12 juli 2019 om 18:21

*Niet alleen middenvelders, hele selectie

Klasse Virgil! Je zit helemaal op je plek daar en heel Engeland ligt aan je voeten. Overstappen kan eigenlijk alleen maar fout gaan. Misschien over een paar jaar een leuke uitdaging aangaan ergens anders maar voor nu lekker blijven bij deze geweldige club. Superteam, topcompetitie en een toptrainer, wat wil je nog meer?

Snap Barca wel! Ze hebben immers al de beste spits en beste middenvelder😜van de wereld dus wat men nog mist is de beste verdediger van de wereld!

Hoorde in de wandelgangen dat FC Groningen hem ook wil terughalen. Echter zullen ze de gehele selectie moeten verkopen en een 2e en 3e hypotheek nemen op het stadion. Vooralsnog is dit een onhaalbare kaart.

Daar geloof ik nou echt niks van. Barcelona zou Matthijs de Ligt met z'n (toenmalige) vaste prijs van 75 miljoen euro en een dik salaris te duur vinden, maar zou wel interesse hebben in Van Dijk? Virgil zal wellicht niet van die buitensporige salarissen vragen als De Ligt doordat Raiola niet in het spel is, maar zijn transfersom zal toch echt stukken hoger liggen dan die van De Ligt, zeker na zijn geweldige seizoen afgelopen jaar. En dan ben je per saldo misschien wel nóg meer kwijt.

12 juli 2019 om 10:38

Een dik salaris voor een 19-jarig jochie kan een hele selectie uit balans brengen. Als hij even veel gaat verdienen als een Busquets bijv, krijg je toch wel scheve gezichten. Dat is anders dan een verdediger van 27 die al een CL-titel en jarenlange ervaring achter zijn naam heeft. Je vergelijkt appels met peren.

Waarom zou hij? Liverpool is op dit moment de beste ploeg in Europa na het winnen van de CL.

12 juli 2019 om 14:33

Hij heeft enkel alles te verliezen. Bij Barca moet je ook eigenlijk goed mee kunnen voetballen. Lekker blijven is het slimst.

Ik kan er toch wel van genieten dat steeds meer spelers Barcelona afwijzen. Vooral met de tactieken die ze gebruiken, door spelers eerst hun hoofd op hol te brengen en later met de clubs te onderhandelen. Je zag het bij Coutinho en Dembele. Van Dijk heeft groot gelijk, hij speelt bij een team wat net zo groot is. Ik zou geen reden zien om te verkassen, daar Liverpool in een stijgende lijn zit.

12 juli 2019 om 11:36

Geloof alles maar meteen wat je voorgeschoteld krijgt. Liverpool is groot maar niet zo groot als Barca. Als we echt de prijzen naast elkaar gaan zetten van de afgelopen 20 jaar.

12 juli 2019 om 11:58

De grootte van een club hoeft niet direct iets met het aantal prijzen te maken hebben he. Qua historie en entourage ontloopt het mekaar niet zo veel, vind ik. En waarom kijk je alleen naar de laatste 20 jaar? Kijk dan verder, dan zie je dat Liverpool de CL (of voorloper hiervan) 6 keer heeft gewonnen. Je hebt ook erg makkelijk over mijn laatste zin heen gelezen. Ik moet bij Barca nog maar zien hoe het gaat als Messi stopt/ vertrekt. Liverpool is uiteindelijk beter geworden na het vertrekt van Suarez en Coutinho. En nee, ik zeg niet dat ze zo goed zijn als Messi.

12 juli 2019 om 12:18

@dumbell ik vraag me ook af wat er gebeurd na het tijdperk Messi, maar zou het niet juist beter kunnen gaan? Messi is degene waar het team om draait natuurlijk, maar misschien dat het team veel meer in balans raakt als ze hun alleskunner kwijtraken?

12 juli 2019 om 12:34

Euh, dat denk ik toch wel hoor. Dat is wat je groot maakt, prijzen. Jij vindt dat misschien niet omdat dat past in je verhaal.

Liverpool is heel groot, zonder twijfel. Maar als je sinds 1990 (?) geen landstitel meer hebt weten te winnen doet dat wel iets met je status. Nu ze de cl hebben gewonnen dit jaar is dat wel een leuke oppepper geweest natuurlijk, maar ik moet het nog zien of ze komend seizoen in eigen land de leider zullen worden van de competitie.

Ik zeg laatste 20 jaar omdat ik niet van de jaren 70' ben maar van de jaren 80' en dat is hoe ik beide clubs het beste kan beoordelen. En wat we niet mogen vergeten of onderschatten: bij elke cl winst van Barca waren ze dat seizoen ook kampioen van Spanje. Dat heet nu nog eens domineren.

Wat Barca zal zijn zonder Messi? Who knows? Wist jij wat het zou worden zonder Ronaldinho? Zonder Xavi, Puyol? Tuurlijk, we spreken hier over een andere categorie maar we zullen het nog wel zien.

En over Van Dijk: tuurlijk kan ik best geloven dat Barca interesse heeft, welke topclub heeft dat niet...

12 juli 2019 om 12:50

@millonario: Er zijn genoeg voorbeelden waaruit blijkt dat prijzen niet alles zijn. Is Leicester groter dan Arsenal of Liverpool? Waren PSV en Feyenoord de afgelopen jaren groter dan Ajax? Is Lyon geen grote club meer? Prijzen maken je succesvol, maar niet per definitie groot.

Ik hoop voor Barca dat ze na Messi nog prijzen blijven pakken, anders zijn ze geen grote club meer

12 juli 2019 om 13:04

Simpel scoren dit, gaat totaal niet op...

Als Ajax bijvoorbeeld 30 jaar geen landstitel pakt, is er toch ook iets goed mis ofniet? En als je begint met een 'ja, maar...', save it. Dat is een zwak excuus. De geschiedenis over een club maar niet veel, want men mag daar niet op blijven teren.

En je praat totaal naast de kwestie nu. Wat Barca na Messi zal doen moet nog blijken. Lijkt alsof mensen daar echt op zitten te wachten in plaats van nog van hem te genieten nu het nog kan

Liverpool, heel groot. Barca, groter.

12 juli 2019 om 13:26

Ajax gaat nooit 30 jaar zonder landstitel. Daar is te weinig weerstand voor. In Engeland is dat een ander verhaal. Maar als je Liverpool minder groot vindt, prima. Ik weet wel beter.

Zo zoetjesaan wordt half voetballend Europa aan Barcelona gelinkt. Wordt er nou schromelijk overdreven in de pers of zijn ze daar in Spanje de weg een beetje kwijt ?

12 juli 2019 om 12:35

Het is juli, en de kranten moeten nu eenmaal vol staan. Het enige wat absoluut waarheid is in de krant, is de datum.

Dit is toch geweldig!!! Liverpool is na PSV altijd al de club geweest die ik geweldig vondt en zeker supporter. Maar nu ze ook nog is eindelijk mee gaan doen in de Champions League en natuurlijk het laatste jaar winnen is gewoon geweldig! Nou nog de PL titel haha Maar het is in ieder geval mooi dat ze nu dus spelers als Van Dijk kunnen behouden, nu te hopen dat dat ook geldt voor de drie voorin.

Geen enkel goede reden om Liverpool te ruilen voor Barca.liverpool is de laatste jaren absoluut een veel beter team als Barca.

12 juli 2019 om 12:17

Wel een beetje de waan van de dag he? Het was een bloedstollende thriller in de halve finale CL en over 2 wedstrijden was Liverpool zeker verdiend door. Maar absoluut een véél beter team? Had Dembele die 100% kans in Camp Nou de laatste minuten nog even gescoord dan was het allemaal anders gelopen. Mensen doen alsof Barca niks meer is op het moment omdat ze het vergelijken met het Barca van een aantal jaar terug. Dat was gewoon onmenselijk goed. Barca blijft natuurlijk een hele grote club en ze winnen ook nog gewoon Laliga hoor.

Los daarvan moet van Dijk inderdaad gewoon lekker bij Liverpool blijven. Helemaal op zijn plek daar.

Grappig om sommige reacties te lezen haha Vdijk wijst Barcelona af en Barcelona is zijn aantrekkingskracht verloren hahahaha Hou toch op aub Ik weet wel zeker dat er nog steeds meer talenten dromen van voetballen bij Barcelona dan met alle respect bij Liverpool. Maar misschien heb ik het wel verkeerd.

Kansloos bericht. Ik begrijp dat VVD gewoon blijft. Engelse competitie veel uitdagender momenteel en past beter bij hem. Daarnaast probeert Barca weer eerst een speler te polsen alvorens de club eerst..

waarom zou hij ook weg willen? wordt aanbeden in liverpool en na de CL wil hij nu ook de PL gaan winnen.
en voor het geld hoeft hij het volgens mij ook niet echt te doen.

Dat zou wederom zeer lucratief zijn voor willem ll , bij een transfer buiten engeland vangt willem ll weer de jackpot door de doorverkooppercentage die destijds is vast gelegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

182 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 3 1 0 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Virgil van Dijk kijkt ver vooruit: ‘Ik wil niet in zo'n situatie terechtkomen’

Virgil van Dijk zag enkele jaren geleden wel wat in een loopbaan als trainer, maar de centrale verdediger van Liverpool is inmiddels behoorlijk van gedachten veranderd. Van Dijk, die het voetbalwereldje...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Paris Saint-Germain ziet in Wilfried Zaha en geschikte opvolger van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren