Man United deelt weeksalaris van 280 duizend euro uit aan kind van de club

Maandag, 1 juli 2019 om

Marcus Rashford heeft zijn contract bij Manchester United verlengd, zo maakt de Engelse grootmacht maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De aanvaller heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2023 op Old Trafford houdt. In het nieuwe contract is bovendien de optie opgenomen om de samenwerking met nog een jaar te verlengen.

De 21-jarige Rashford gaat volgens berichten uit Engeland dankzij zijn nieuwe contract een weekloon van 280 duizend euro verdienen. De 32-voudig international van Engeland wordt daarmee een van de bestbetaalde spelers in de selectie van the Red Devils. “Manchester United is sinds ik hier op zevenjarige leeftijd arriveerde alles in mijn leven geweest”, reageert hij op zijn nieuwe contract.

“Deze club heeft me gevormd, als speler en als persoon. Het is een enorm voorrecht om iedere keer dit shirt te mogen dragen. Ik wil Ole Gunnar Solskjaer en zijn staf bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan. Ze vormen de perfecte groep trainers om van te leren terwijl ik me door ontwikkel en de stap naar het volgende niveau zet. Ik zal alles geven om de club terug te helpen op de plek waar hij thuishoort en om onze fans de successen te geven die ze verdienen.”

Rashford debuteerde begin 2016 onder Louis van Gaal voor Manchester United en kwam vooralsnog 170 keer in actie voor de club. In deze wedstrijden was hij goed voor 45 doelpunten en in zijn prijzenkast staan tot nu toe een FA Cup, EFL Cup, Community Shield en de Europa League. De jonge aanvaller maakte bovendien deel uit van de Engelse nationale ploeg die het vorig jaar tot de vierde plek op het WK in Rusland wist te schoppen en onlangs nog derde werd op het eindtoernooi van de Nations League.


Poll

Denk jij dat Marcus Rashford de komende vijf jaar bij Manchester United blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door dante)

Dit is niet de spits die United verder gaat brengen. Het is op zich een aardig complete speler, maar blinkt nergens echt in uit op het allerhoogste niveau en is totaal niet consistent.

1 juli 2019 om 15:28

Hij is verrekte snel, dat is waar hij in uitblinkt.

1 juli 2019 om 16:36

Helaas wel een blind paard. United deelt forse salarissen uit aan spelers die het niet verdienen. Alleen De Gea verdient het. Een echte United spits moet er altijd 25+ inschieten.

1 juli 2019 om 15:49

Knap dat je dat nu al kan zeggen over iemand van 21.

Niet consistent? Zijn doelpuntenproductie vermeerdert elk jaar dus dat zit wel goed. Geeft daarnaast ook wel aardig wat assists. Er zit nog veel rek in, dus nog veel te vroeg om dingen te gaan roepen als niet consistent.

1 juli 2019 om 15:55

@ Milionario

Wat zever jij nu weer? Zijn comment is gebaseerd op het feit dat het nieuwe salarispakket absoluut niet overeenkomt met z'n gebrekkige kwaliteiten. En dat is absoluut de waarheid.

280.000 voor een spits die helemaal niets heeft bewezen en ook qua potentie én consistentie nog niets heeft laten zien wat dat bedrag goedpraat. Die gozer gaat binnenkort gewoon bijna evenveel verdienen als de betere spelers op aarde en dat op z'n 21.

1 juli 2019 om 16:05

@veroordeeld

In de comment van Buitenspelgoal is niets terug te vinden over het salaris, dus jij zevert bij deze.

Tuurlijk is dat een hoog bedrag, maar die jongen gaat aan zijn vijfde seizoen beginnen daar. En dat hij helemaal niets bewezen heeft is puur jouw mening. 170 wedstrijden, 45 doelpunten. Voor iemand van zijn leeftijd bij een club als Manchester United. Dat is niet niks.

1 juli 2019 om 16:06

Man man man, als Rashford niets bewezen heeft dan kan je meer dan de helft van voetballers schrappen of zo. Niet akkoord gaan met bedrage is één ding maar over zeveren hebben en dan zelf zeveren is iets anders.

1 juli 2019 om 16:15

@millionario

Hij reageert op een artikel waarin staat dat er een nieuw contract wordt uitgedeeld. Dat jij niet inziet dat we allemaal reageren op het artikel omdat er een nieuw contract wordt uitgedeeld is natuurlijk jouw probleem. Het onderwerp is niet hoe slecht of hoe goed Rashford is, maar hoeveel hij zal gaan verdienen. Denk toch niet dat ik even les moet komen geven over begrijpend lezen?

45 doelpunten in 170 wedstrijden. Werkelijk waar statistieken van iemand die het verdient om 280.000 te verdienen, ja. Zet je zelf toch niet zo voor schut, man man...

1 juli 2019 om 16:28

Als je voetbal lang genoeg volgt dan weet je dat de lonen al lang niet meer puur op prestatie gericht zijn. De markt speelt de grootse rol, zeker de Engelse. Verder de onderhandelingspositie, hoe populair een speler is etc. Rashfords waarde wordt op 80mil geschat op transfermarkt. Verdient hij teveel in mijn ogen? Ja absoluut, zoals heel veel andere spelers. Verdient hij teveel volgens de laatste marktontwikkelingen? Nope

1 juli 2019 om 16:40

Blijkbaar verdient hij het wel, want het contract is getekend. Ik denk serieus dat Rashford, indien hij over zou stappen, nagenoeg een contract met een zelfde waarde kan ondertekenen bij een andere grootmacht in de Bpl.

Hij is nog maar 21 jaar, hij heeft al 170 wedstrijden gespeeld en 45 doelpunten gemaakt. Ik denk dat er niet veel spelers zijn die hem dat hebben nagedaan.

1 juli 2019 om 18:45

@veroordeeld

Hmm, neen hoor. Hij heeft in zijn comment over het feit dat Rashford United niet verder zal brengen. Hij vindt hem een aardige speler, maar niet meer dan dat. Niets terug te vinden over het salaris etc. Als hij wat wou zeggen daarover, dan had hij dat kunnen doen. Dus jij hebt een probleem met interpretaties...

Of hij het verdient of niet, is een andere discussie. Meesten zouden neen zeggen. En ik zeg: goed onderhandeld.

1 juli 2019 om 18:46

@busby

Klopt volledig wat je zegt. Die meneer Veroordeeld heeft veel moeite met begrijpend lezen en wat ie dan vervolgens doet is mensen aanvallen met 'zever'.

280.000 euro per week is gewoon een dikke 14mln. En dat verdien je bij een topclub in verval, die 6e is geworden in de PL en het allerergste je bent niet eens de bestverdienende speler.

Bizar veel geld, bizar gewoon

1 juli 2019 om 15:28

zegt wat over de grootheid van de club. Financieel staat het daar zo gigantisch sterk dat ze dit gewoon kunnen doen.

1 juli 2019 om 15:37

Zegt ook wel wat over de lachwekkende prestaties van Woodward. Met zoveel geld dit kunnen doen.

1 juli 2019 om 15:48

Grootheid zal niet eeuwig blijven. Helaas voor MU.... Enkele hedendaagse grootmachten zullen op termijn hun voorbij streven. Betreft salaris: al geven zij iedereen in hun selectie p/w 500.000€ dan nog zal het probleem niet opgelost zijn. Zal jaren duren voordat zij überhaupt mee kunnen strijden om de landstitel.

1 juli 2019 om 15:58

Haha, Manchester United fans en hun gevoel voor humor en zelfverheerlijking is toch speciaal. Ja, United heeft absoluut genoeg geld om deze bedragen neer te tellen. Maar om dit ook goed te praten is natuurlijk pure onzin. Rashford verdient maximaal 130-150.000 per week، niets meer dan dat. Heeft absoluut niets bewezen voor de club, is inconsistent en qua potentie zit hij lichtjaren achter de Dembélés en de Mbappés.

1 juli 2019 om 16:20

niemand praat dit goed toch? Ik constateer alleen iets en blijf daar neutraal over.

1 juli 2019 om 15:37

Commercieel gezien is Manchester United nog steeds een van de grootste clubs ter wereld.

1 juli 2019 om 18:12

Maar sportief gezien niets meer dan een subtoppertje.

1 juli 2019 om 16:38

Het punt is dat hij helemaal geen 280k per week gaat verdienen. Zijn basissalaris ligt veel en veel lager. Hij verdient meer naar mate er bepaalde prestaties behaalt. Ergo: pas als hij veel laat zien zal hij ook erg veel verdienen. Zijn basissalaris is natuurlijk nog steeds niet misselijk, maar ook niet bizar ofzo.

1 juli 2019 om 18:55

Ik vind 100k per week ook nog steeds bizar, 5,2 miljoen per jaar vind ik best bizar maar misschien is dat in jouw contreien redelijk normaal?

Het feit dat een 21 jarige voetballer met nog zeker 3 contracten voor hem nu al naar een bedrag van 14,5mln per jaar kan gaan ook al moet die Man Utd 4x op rij naar de CL zege schieten vind ik bizar. Even voor het besef, jij en ik betalen daar met ongeveer elk product dat we kopen aan mee...

1 juli 2019 om 20:44

Ik las 200k pond. Toch wel vrij bizar, maar wel ook veel lager dan wat hier geschreven wordt. Kan me echter heel weinig schelen!

@magikhetwete Tja zo kun je wel bezig blijven. Een enorm gedeelte van de bedrijven hun marketing budget gaat op aan google youtube en fb ads. Een fractie aan voetbalsponsoring.
En Manchester United is een winstgevend bedrijf. Ik zie liever dat er meer geld naar de spelers gaat dan naar die hebberige eigenaren. Zeker naar een kind van de club die altijd zn stinkende best doet (al is dat niet altijd even goed).

Super hoog nartuurlijk. Vraag mij af als dat ook echt nodig was en als hij niet genoegen zou nemen met een paar miljoen minder per jaar. Hij wordt inderdaad begeerd door vele clubs maar ergens denk ik ook dat hij echt iutd in zijn hart heeft en niet zomaar weg zou gaan voor wat meer centen.

Mooi. Hij heeft de juiste mentaliteit en is nog jong en nu al een prima speler. Er is ook nog genoeg ruimte voor verbetering, dus laten we hopen dat hij nog veel beter wordt!

Ik vind hem naar verhouding maar een zeer beperkte speler. Onbegrijpelijk dat je daar 280.000 per week aan gaat uitgeven. Natuurlijk heeft ie talent, maar hij heeft ook nog veel tekortkomingen. Dan moet je hem niet als vedette gaan betalen, terwijl hij dat nog lang niet is. Het is niet dat hij het elftal ooit gedragen heeft of binnenkort gaat dragen. Kun je ook niet verwachten op die leeftijd. Waarom dan wel een dergelijk salaris bieden?

1 juli 2019 om 15:35

We zullen jou maar niet echt serieus nemen met je reactie van beperkte spits , pas 21 en al 170 wedstrijden en ongeveer 50 goals maar wel een beperkte spits ik zou een andere sport kiezen want van voetbal heb je weinig kaas gegeten .

1 juli 2019 om 15:40

27 goals in 111 Pl wedstrijden. Vind statistieken in het voetbal zelf vrij weinig zeggen, maar ga nou niet hem proberen op te hemelen met goals p/w. Hij heeft 4 wedstrijden nodig per goal

1 juli 2019 om 15:41

Totaal 170 wedstrijden ze spelen volgens mij toch Europees en beker of tellen die niet ?

1 juli 2019 om 15:43

Vind ik persoonlijk minder meetellen. Die overige 59 duels zijn vooral bekerwedstrijden, die van minder niveau zijn.
Transfermarkt zegt overigens 50 in 184.

1 juli 2019 om 15:49

Moet hij dan 1op1 lopen soms? Je vergeet ook dat hij vooral op de vleugel heeft gespeeld en dat in één team die al jaren slecht draait. Geen De Bruynes, Modrices die hem wekelijks kunnen bedienen.

1 juli 2019 om 15:51

Gelukkig hebben we sloep01 die alleen naar wedstrijden en doelpunten kijkt. Dat een speler voor de rest niks aan het veldspel toevoegd en het team niet bijster succesvol is sinds hij zoveel wedstrijden speelt doet niet terzake. Hij kan heel goed blind rennen. De Shanice van der Sanden van Manchester United zullen we maar zeggen.

27 doelpunten in 111 wedstrijden. Ja, dan ben je de spits die Man Utd in de Premier League in de top 4 gaat schieten en zelfs aan de landstitel gaat helpen. Zulke wereld statistieken halen er niet veel. Dan kun je die 60 wedstrijden in andere competities erbij halen waarin hij er nog wat bij schiet, maar per saldo is het voor een spits van Man Utd natuurlijk geneuzel in de marge. Vorig seizoen in 47 wedstrijden 13 doelpunten, daarvoor in 52 wedstrijden ook 13 doelpunten. Dat is niet de norm voor Man Utd. Dan ben je gewoon een beperkte spits die geen 280.000 per week hoort te verdienen.

1 juli 2019 om 15:54

Busby, ik zei letterlijk dat ik niet van die statistieken hou, dus dat je het niet als goede graadmeter kan gebruiken. Zeker niet bij Rashford. Daarnaast is er natuurlijk een aardige nuance tussen 1 op 1 lopen en 1 op 4

1 juli 2019 om 15:55

Allemaal leuk en aardig om hem steeds spits te noemen en dan te kijken naar zijn statistieken. Hij speelt voornamelijk op de vleugels en is nog erg jong dan zijn die statistieken gewoon prima.

1 juli 2019 om 15:59

Excuses, reactie was natuurlijk voor Master D. Ben met jou eens. Spitsen die 1/2 of 1/3 lopen zijn op twee handen te tellen. Eigen klasse is belangrijk maar nuances zoals dat niet iedereen Ronaldo of Messi is, en in een team draait die meer assist geven dan United kansen creëert per wedstrijd zijn ook belangrijk. Daarnaast meer op de vleugel gespeeld.

1 juli 2019 om 16:00

@ Master D.

Dank voor je uitgebreide en inzichtelijke comment. Ben dat gezeur over Rashford stilletjes aan beu aan het worden. Ja het is een talentvolle speler en ja potentie heeft ie wel. Maar om 280.000 neer te tellen voor een jochie die lichtjaren achter de Dembélés en de Mbappés staat, is natuurlijk onwaarschijnlijk dom. Maar goed, ze geven wel vaker zulke domme bedragen uit aan middelmatige spelers sinds Ferguson de club heeft verlaten. Dus niets van aantrekken, als Liverpool sympathisant bekommert het mij weinig, integendeel.

1 juli 2019 om 16:04

Hij is helemaal geen spits , en dat hij dat niet hoort te verdienen dat bepaal jij toch niet , als je dat als maatstaf neemt dat zit er bij real een op de bank die een half miljoen verdiend en die ze aan de straatstenen niet kwijtraken , of is dat weer anders , Rashford wordt of is eigenlijk al een topspeler die alleen maar beter wordt en die heel belangrijk gaat worden bij de renovatie van MU .

1 juli 2019 om 18:13

Hij scoort niet veel en blinkt nergens in uit, wellicht alleen in snelheid, maar 280k per week is typisch weer United. Die overbetalen zowat iedereen. Rashford zou bij een City nooit een seconde spelen en bij Liverpool net vijf wedstrijden of iets dergelijks.

1 juli 2019 om 21:01

arsen(e)al 1 op 4 voor een buitenspeler is echter al een stuk beter dan voor een spits, en daar heeft hij 90% van zijn wedstrijden gespeeld.

1 juli 2019 om 16:07

Ach joh iedereen hier vind ook dat Pogba en Lukaku er niks van kunnen. Dat waren gewoon topscorers van United afgelopen seizoen met 13 en 12 goals. Afgelopen seizoen werden ze 6e met 65 goals alleen nummer 3 Chelsea had met 63 goals minder gescoord van de top 6 teams. Seizoen ervoor 2e met 68 goals en wederom alleen Chelsea minder goals 62. Daarvoor 6e en 54 goals toen hadden Chelsea meer goals maar ook zelfs Everton en Bournemouth. Dus het is niet of United overloopt van veel doelpunten maken. Maar maakt dat uit? Niet per se, als je er 2e mee wordt. Ter vergelijking Atleti Madrid werd dit afgelopen seizoen en die ervoor 2e met 58 en 55 goals. Je kan al raden dat niet veel is. En waarom zou je ook, voor Atleti levert het resultaat op. Hoezeer ik ze ook niet mag het is verfrissend voor La Liga dat ze Real en Barca dwars liggen nu al 5 jaar oid. Als United gewoon wint wat maakt dan uit of het 1-0 is of 4-2? Niet alle rijke /top clubs in verval kunnen permitteren om alles op aanval te spelen. Rashford is een kind van de club. Hoe je het ook went of keert de club leiding van United heeft vertrouwen in hem. Is ook idd pas 21 en voor iemand die eigenlijk meestal op de flanken staat prima rendement. Niet iedere jong volwassenene speler is een Mbappe of een Messi. Ik heb echt gevoel gros van leden hier echt onrealistische en negatieven verwachtingen heeft.

1 juli 2019 om 17:03

Oh ja het ligt aan anderen met onrealistische of negatieve verwachtingen. Je kan er 100 drogredenen bijhalen met kind van de club, hij staat op de flanken, hij is nog jong, niet iedereen is een Messi/mbappe en dat het rendement prima is. Dat maakt nog niet dat dit een bijzondere speler is die in de toekomst United gaat dragen. Dat zie ik er gewoon echt niet in. Zonder Engels paspoort had ie niet bij United zoveel speelminuten gemaakt. Hij kan een leuke Premier League speler worden(dat is ie al), maar een toekomstig top 10 speler van de wereld zie ik er niet in, terwijl ie daar wel al voor betaald krijgt

1 juli 2019 om 19:24

Als als. Hij heeft Engels paspoort want is Engels. Als we in Iran of Noord Korea waren of zelfs China of Rusland, hadden we voor onze mening in de cel kunnen zitten.

1 juli 2019 om 16:58

Ben het helemaal met je eens. Rashford is een leuke speler maar meer ook niet, heb bij hem ook niet het gevoel dat hij ooit de wereldtop gaat bereiken. Hij kan snel rennen en heeft een goed schot maar daar is ook alles mee gezegd. Staat ook al bijna twee jaar stil in zijn ontwikkeling. Enige reden dat United hem zo'n salaris geeft is omdat de club gerund wordt door iemand zonder voetbalverstand.

Ik vind 280 per week ook veel als ik eerlijk ben, maar misschien moeten we het anders bekijken.
Nieuwe spelers worden vaak aangetrokken met een giga salaris terwijl spelers uit de jeugd soms niet eens in de buurt komen van zulke salarissen. We hebben het hier vaak over spelers die op jonge leeftijd bij de club zijn en ook die horen beloond te worden.

Zie een Sanchez die veel verdient maar het nog niet heeft kunnen laten zien bij United, dan zou een jongen als Rashford die afgelopen seizoen zich wel bewezen en ontwikkeld heeft gek zijn om ook niet voor een forse verhoging te gaan.

1 juli 2019 om 15:53

Exact dit dus! Buikgevoel van de fans is nooit een indicator. Alles hangt af van lonen, prestaties, status etc. Daarnaast weten ze maar al te goed dat United geen goedkope vervanger kan halen, mss zelfs niet van dit niveau. De markt in Engeland is ook een markt op zich.

Ik geloof wel nog altijd dat Rashford nog helemaal kan ontploffen. Dat is dus waarom ze dit salaris uitkeren, want de andere optie was om een nieuwe spits te moeten halen en die kosten al snel 40-50 miljoen. Dan kan je beter gokken op de potentie van Rashford. Goed onderhandeld van de kant van het management van Rashford.

Het is geen 280.000 per week, het bedrag ligt meer rond de 130.000 per week. Het wordt pas 280.000 als er allerlei bonussen worden geactiveerd en hij aan bepaalde voorwaarden doet en het lijkt mij niet dat die eenvoudig te halen zijn. Lezen is ook een vak VZ.

1 juli 2019 om 16:03

Zo is een vaste loondaling van 15%,bij het missen van CL bij heel de selectie inbegrepen.

Clubs betalen tegenwoordig belachelijke bedragen om spelers te behouden. Ik zou direct iedereen van de hand doen die niet voor United wilt spelen als er een beter salaris ligt bij een andere club. Ga dan maar lekker daar spelen. En dit geldt niet alleen voor United. Bij Barca kunnen ze er ook wat van...

Dat is zo ongelooflijk veel voor zo'n ongelooflijk matig talent. Rashford heeft twee indrukwekkende periodes gehad: de eerste maanden na zijn debuut en dat eerste maandje na de intrede van Solksjaer. Buiten dat was het heel vaak gewoon ruk. En dan ook echt ruk.

Maar ja, hun geld.

Pffff… daar bij United leren ze ook niet van hun fouten zeg. wat een geld. Natuurlijk, het is een kind van de club die wil je graag behouden maar zijn statistieken zijn ook nog niet geweldig. 45 uit 170 zal omhoog moeten. Maar goed, deze jongen is 21 dus heeft nog even om hem te bewijzen. Hopelijk kan hij op een dag United bij de hand nemen op de weg naar boven.

1 juli 2019 om 16:46

Hij heeft volgens mij een gemiddelde betrokkenheid bij een goal per 147 minuten. Dat is voor een speler die het overgrote deel vanaf de flank heeft gespeeld en op zijn leeftijd gewoon meer dan prima.

Toen ik zag 280.000 euro zag wist ik dat er lappen tekst zouden komen met meninkjes. Ik dacht maar aan 2 woorden: lekker hoor. Ben ik een simpel zieltje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

28 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren