Update: ‘Real Madrid verhuurt Martin Ödegaard voor twee seizoenen’

Vrijdag, 28 juni 2019 om

Real Sociedad geeft niet op in de strijd om de handtekening van Martin Ödegaard, zo weet Marca dinsdag te melden. Volgens de Spaanse krant heeft de Noorse middenvelder annex aanvaller op dit moment een voorkeur voor een overgang naar de nummer tien in LaLiga van afgelopen seizoen. Ödegaard heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2021, maar kan onder Zinédine Zidane niet rekenen op een basisplaats en mag derhalve opnieuw tijdelijk van club wisselen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat lijkt jou de beste keuze voor Martin Ödegaard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door theworld)

Waarom naar sociedad als je bij clubs kan spelen die meedoen in de champions league?

25 juni 2019 om 17:17

CL is niet heilig. Zeker bij de geïnteresseerde ploegen is de kans groot dat je vrij weinig Europese topwedstrijden gaat spelen. Dan kan ik me voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een club in La Liga.

25 juni 2019 om 17:18

Dan wil je dus heel graag je terug in de kijker spelen bij Real. Ik wens m veel succes want ook dat kun je beter bij Ajax in de CL dan bij Sociedad tegen Levante

25 juni 2019 om 17:25

Een paar CL wedstrijden wegen echt niet op tegen een seizoen lang La Liga. Natuurlijk is Sociedad een veel betere keus als hij aan Real wil laten zien wat hij kan.

25 juni 2019 om 17:26

De arrogantie van sommigen na een goed seizoen...

Sociedad speelt geen 38 speeldagen tegen Levante. Met gegarandeerd uit- en thuisduels tegen Barca, Atletico, Real, Valencia, Bilbao en Sevilla speel je bij Sociedad waarschijnlijk al meer topduels dan de 6 of 8 Europese duels van Ajax, als ze uberhaupt de CL halen. En alsof je in de Eredivisie zo veel toppers treft... Levante zou vlotjes bovenin meedraaien in Nederland, tegen hen leer je een stuk meer bij dan tegen Emmen. En Real zal spelers die in Spanje blijven wellicht ook korter opvolgen. Zie alleen maar voordelen, ferme stap vooruit.

25 juni 2019 om 17:32

Ja dan zal je dus ook van PSG naar Levante kunnen gaan omdat je dan in een betere competitie speelt. Sociedad is als club zijnde gewoon een stap terug ten opzichte van Ajax en Leverkusen. Die laatste 2 zitten op hetzelfde niveau ongeveer en spelen allebei CL. Dan is het logisch dat je voor Leverkusen kiest. Maar Sociedad is gewoon een stap achteruit ten opzichte van Ajax.

25 juni 2019 om 17:45

als je ontkent dat goed presteren bij Ajax in Europa een betere kans geeft op een carriere in de absolute top dan bij Sociedad?...ben je een leugenaar.
Hoeveel spelers heeft Sociedad in 100 jaar afgeleverd: direct aan de absolute top?
En hoeveel Ajax?

Is geen arrogantie, zijn feiten en zelfs in Spanje weten ze dit. Dat overdreven omlaag gepraat van de eredicisie is dit seizoen (op een paar minuten na tegen Spurs) echt heel hard afgestraft.
Dit is echt geen arrogantie hoor want ik geloof ook dat wij zo weer eerste ronde eruit kunnen tegen Rosenborg.
Maar Odegaard laat hier weer zien dat ie van carriereplanning niks bbegrijpt.
In mijn visie was destijds PSV of Feyenoord nog beter voor m dan Real.

25 juni 2019 om 17:50

Jij noemt 6 clubs die tref je met Ajax ook in de CL / EL (voorrondes meegerekend). Daarna speel je bij Ajax om de prijzen en moet je winnen (geeft een andere druk) en speel je nog tegen PSV / Feyenoord. Denk dat je dan beter af bent bij een kleinere competitie (Nederland) of een iets grotere (Duitsland) dan naar Sociedad te gaan. Maar goed het is Odegaard die de keuze moet maken en Ajax zal pas aankloppen als Ziyech verkocht is en ik denk dat Odegaard tegen die tijd al een club gevonden heeft en dus Ajax wel geen optie zal zijn. Ik zou tussen Leverkusen en Sociedad altijd voor Leverkusen kiezen.

25 juni 2019 om 18:03

Ik zou anders wel perfect kunnen snappen dat Odegaard na meer dan twee jaar toch wel wat uitgekeken is op de eredivisie. Verder is La Liga een zeer sterke competitie en gaat hij daar echt niet minder weerstand hebben dan bij Ajax, het lijkt me dus ook wel zo dat Real hem eens een heel seizoen in een topcompetitie wilt zien presteren. Je hebt gelijk dat we de eredivisie niet moeten onderschatten maar je moet hem ook niet overschatten, het enige argument om echt voor Ajax te kiezen is in deze de Champions League en dan kan ik zeker snappen dat hij La Liga daar toch boven verkiest.

25 juni 2019 om 18:03

Dat ajax zoveel toppers in de jaren heeft afgeleverd is omdst ze steeds weer opnieuw moeten beginnen, iets wat bij Sociedad veel minder het geval is.

28 juni 2019 om 14:08

Daarom zit Real nu achter Donny aan. Ajax is gewoon een prima stap, en dan speel je je niet enkel voor Real in de picture maar net zo goed voor andere topclubs. Wanneer je bij Ajax doorbreekt sta je er beter op dan dat je dat bij Sociedad doet. Hoeveel talenten/spelers van Sociedad zijn er bij de (sub)top terecht gekomen?

25 juni 2019 om 17:22

Denk dat zo'n jongen op zoek is naar meer tegenstand over een heel jaar gezien (na nu een heel jaar Eredivisie). In een van de topcompetities speel je ook wedstrijden tegen diverse topploegen (in dit geval bijvoorbeeld Real, Barca, etc.) en is het algemene niveau van de competitie gewoon hoger.

25 juni 2019 om 17:24

Zet die Ajaxbril toch eens af.
Competitie- en bekerwedstrijden in Spanje zijn beter voor je ontwikkeling aangezien daar beter spelers bij de tegenstanders voetballen. Bij Ajax heeft hij die 6 garandeerde poulewedstrijden in de CL en de rest van het jaar speel je tegen o.a. Emmen, Vvv, Sparta, RKC en Fortuna. Daarnaast staat hij voor Real Madrid wat nadrukkelijker op radar aangezien hij in hun eigen competitie gaat spelen.

25 juni 2019 om 17:32

@mastermind bij die 6 CL wedstrijden komen ook nog de competitie- en bekerwedstrijden van Nederland. Verder heb je mogelijk nog meer Europese wedstrijden. En na de top 4 is het niveau in Spanje nu ook weer niet echt geweldig. Enige rede zou zijn dat hij toch in de picture bij Real wil blijven en indien mogelijk zijn contract wil verlengen. Dat zou ook verklaren waarom Real hem niet verkoopt. Als ik hem was verlengde ik echter niet en nam ik een andere route. Maar ja....wie ben ik.

25 juni 2019 om 17:37

Gast de top 10 in Spanje zou kampioen worden in Nederland als Ajax niet meedeed. La liga is echt wel duizend keer interessant om jezelf in de kijker te spelen bij Real dan Ajax. Als hij een wereldprestatie bij Sociedad neer kan zetten, krijgt hij gegarandeerd kansen bij Real. Als hij dat bij Ajax doet kan hij waarschijnlijk een huurdeal verwachten naar Valencia of Sevilla.

25 juni 2019 om 17:52

Maar het verschil in top en degradatie voetbal in Nederland is kleiner dan in Spanje dus is het in Nederland dichter bij elkaar wat dus meer verassingen met zich mee brengt en moeilijkere wedstrijden. Als klein clubje in spanje tegen Real spelen is natuurlijk kansloos en daar leer je denk ik weinig van als je constant achter de feiten aan loopt.

25 juni 2019 om 19:30

Dat verschil is even groot. Alsof Ajax en PSV in Nederland de kleinere clubs niet met 5-0 tot zelfs 8-0 oprollen. Alleen in de PL is het verschil niet zo enorm.

25 juni 2019 om 19:30

Sebasjuh, Sociedad won dit seizoen nog 2x van Real...

25 juni 2019 om 17:38

Mag wel eens stoppen met Ajax beter te gaan vinden dan de (sub)toppers in de topcompetities. Een heel seizoen La Liga tegen ploegen die veel beter zijn dan een Willem II. En daarnaast toppers in je eigen competitie tegen wereldtoppers zoals Real, Atletico en Barca. Daarnaast weet je niet eens of Ajax de groepsfase overleeft in CL. En niemand buitenlands die de Nederlandse competitie volgt, de Spaanse is wereldwijd bekend.

28 juni 2019 om 16:00

Niemand volgt de Nederlandse competitie. Nee daarom zitten alle grote topclubs achter spelers van Ajax aan. Omdat niemand naar onze competitie kijkt.

28 juni 2019 om 22:46

Bedoel gewone fans, die kijken naar de topcompetities en misschien de topmatchen van de eredivisie. Scouts weten natuurlijk wel dat er veel talenten rondlopen in Nederland.

28 juni 2019 om 14:04

Waarom een vraag stellen ala t antwoord in t artikel staat? Hij wilt in spanje blijven lol

28 juni 2019 om 14:12

Een grijs grauwe net niet club die nergens in uitschiet, dat krijg je als je het zelf niet meer in de hand hebt. Het enige positieve eraan is, dat hij nu in een betere competitie speelt maar daar is ook alles mee gezegd.

28 juni 2019 om 15:07

Nouja net niet club.. prachtige club! Leuk stadion en een mooie sfeer. Net zoals dat de overstap van guardado ook logisch was naar real betis. Je zult nog nooit in spanje een wedstrijd hebben gezien. Sfeer daar is beter dan in de arena ( vind ik, mag jij anders vinden haha)

28 juni 2019 om 15:06

@jarnogout

Welke garantie heeft hij dat ie dan basisspeler is? Liever 30 wedstrijden bij Sociedad dan 10 bij leverkussen en nooit in Europa een echte rol van betekenis spelen voor je ploeg.

Was Real Sociedad altijd al van de talenten of hebben ze een nieuwe weg ingeslagen? Met Isak en Ödegaard zouden ze toch wel even twee potentiële toppers binnenhalen. Isak ook nog voor een zacht prijsje van €10 miljoen, goed beleid!

25 juni 2019 om 20:51

Real Sociedad is best een talentenfabriek en staat in Spanje bekend als een prachtige club. Qua talenten zit het daar wel goed met Oyarzabal, Adnan Januzaj, Diego Llorente, Zubeldia, Mikel Merino, Geronimo Rulli en Willian José. Diego Llorente en Oyarzabal hebben hun debuut inmiddels mogen maken voor het grote Spanje en Odriozola brak samen met Oyarzabal door maar werd weggekaapt door Real Madrid. Daarnaast speelt Hector Moreno er ook net als Spaans international Illaramendi. Met Januzaj hadden ze een paar jaar geleden echt een verrassing in huis, maar normaal gesproken ligt de focus op zelf opleiden

Ik zou als ik Overmars was lekker doorschakelen naar Ianis Hagi. Vergelijkbaar type speler, goedkoper en doet het op het EK Onder 21 met Roemenië ook zeer verdienstelijk.

25 juni 2019 om 17:34

Heel leuk maar Ödegaard is natuurlijk veel verder in z’n ontwikkeling. Ajax zoekt een directe vervanger voor Ziyech, in dat plaatje past Ödegaard natuurlijk veel beter.

25 juni 2019 om 17:47

Ik zie het niet gebeuren dat Ajax zowel Ziyech als Neres deze zomer verkoopt, zeker na de uitspraken van Neres eerder deze week. Daarnaast ben ik het inderdaad met je eens dat Ödegaard verder is in zijn ontwikkeling, maar ‘veel verder’ vind ik overdreven. Hagi heeft bijna 100 wedstrijden in het eerste gespeeld bij Viitorul en is daar bovendien aanvoerder. Ödegaard schat ik dan met twee seizoenen Eredivisie met zeker bij Heerenveen heel matig rendement niet veel verder in zijn ontwikkeling..

Hij kan het beste naar Leverkusen gaan. Een topcompetitie met tegenstand en daar kan hij CL spelen. De Spaanse competitie is ook een sterke maar onderschat de Bundesliga niet. Een sterke competitie met CL spelen is de beste combinatie.

Ik zou Odegaard graag bij Ajax zien, omdat er daarmee een mooie speler voor de eredivisie bewaard blijft. Als zijn keuze tussen Leverkusen en Sociedad komt te liggen dan mag hij zich er wel goed van bewust zijn dat hij in Sociedad in een team komt te spelen met voor het grote deel Basken. Daar zal Odegaard al snel een buitenbeentje zijn, terwijl hij bij Ajax tussen landgenoten bivakkeert.
Daar kun je licht over denken, maar Odegaard is nog jong.wil je op die leeftijd tussen louter Basken leven en werken om bij Real in beeld te blijven ?
Was ik hem dan maakte ik een keuze tussen Ajax en Bayer Leverkusen.

25 juni 2019 om 19:27

Dennis Johnsen is de enige landgenoot en die vertrekt waarschijnlijk. Ik neem aan dat er geen andere Noren erbij komen

25 juni 2019 om 23:10

Het is geen Deen hè (neem aan dat je refereert aan Schone, Dolberg en Kristensen)

28 juni 2019 om 14:10

Bij RS gaat hij ws wel de spaanse taal beter begrijpen en met het oog op zijn doel ( real ) is dat geen slechte gedachten. Daarbij is het voetbalklimaat binnen spanje leuker als in nederland imo. Sociedad is een mooie club met een leuk stadion waar de sfeer er vaak goed in zit! Ook als t even niet loopt beginnen ze niet meteen hun vedettes af te branden of uit te fluiten zoals (helaas) bij ajax( ook bij real) dan wel weer het geval is. Plus ik neem aan dat spaanse clubs onderling beter banden hebben dan met ajax en leverkussen in dit geval. Al had ik de stap naar ajax/leverkussen ook mooi gevonden voor hem.

Haha gaat die Odegaard nu weer alle clubs langs die interesse hebben en er een heel circus van maken? Dacht dat hij die leeftijd nu wel gehad had... Vond hem de laatste maanden een goede speler met steeds meer rendement worden. Hij heeft ook zeker potentie om eventueel zo goed als Ziyech te worden, maar voorlopig zou Ajax erop achteruit gaan met Odegaard als Ziyech vertrekt. Ziyech was ook verder toen hij naar Ajax kwam.

25 juni 2019 om 20:30

Circus? Het gaat over Real Madrid, Ajax, Bayer Leverkusen en Real Sociedad. Valt wel mee. Met zijn vader Hans Erik en zijn agent Bjørn Kvarme is Martin Ødegaard kennelijk de opties aan het verkennen, de goede mensen aan het spreken en de sfeer aan het proeven. Lijkt me een verstandige route die tot een weloverwogen keuze zal leiden. Een puntje is natuurlijk wel zijn lopende contract bij Real Madrid, maar ik weet bijna zeker dat het hemzelf niet alleen om het geld gaat. Vier jaar geleden misschien wel, hoewel hij toen mede voor de reputatie van Real Madrid koos.hij is altijd blijven beweren dat daar spelen zijn uiteindelijke doel was en nog steeds is.

Schitterend al die reacties, het grote Ajax van de nl competitie daar moet hij naar toe😂😂😂meneer speelt nu bij Vitesse, om zich in de kijker te spelen is real Sociedad een prima ploeg, stap voor stap omhoog. Mocht het niet lukken heb je wel geleerd om regelmatig twee wedstrijden in een week te spelen💪💪👍👍

28 juni 2019 om 14:22

Indien een speler die op de radar lijkt te zijn gesignaleerd flirts met Ajax afwijst wordt hij bestempeld als een ongewenste vreemdeling die toch niet welkom zou zijn geweest. Of achteraf gezien niet goed genoeg is ' voor ons'.

Het staat bekend als het Richarlison Effect.

Odegaard gaat in elk opzicht promotie maken en geen stap opzij doen richting Ajax.

Is hij nog steeds niet weg? Ik dacht dat hij inmiddels zijn keuze al gemaakt had en naar Leverkusen ging. Dan is dat toch gewoon een gerucht gebleken in plaats van dat het definitief was.

Als ik Ajax was zou ik dan nog steeds proberen om hem te halen... ik denk echt dat hij het niveau aankan en een goede opvolger voor Ziyech zou zijn. Hopelijk probeert Overmars hem daarom nog een keer binnen te halen!

Ik begin een beetje moe te worden van die gozer. Doet me denken aan de vorige keer dat Ajax Odegaard wilde hebben. Toen was het ook steeds zo'n "hij komt wel, hij komt niet" verhaal en uiteindelijk ging hij naar Real Madrid. Het zou mij niet uit maken als hij inderdaad niet naar Ajax komt. Vraag me sowieso af waar hij zou moeten spelen, aangezien er nog altijd de kans is dat Ziyech en/of Neres blijft en misschien Bergwijn nog komt.

Real Sociedad lijkt in te zetten op spelers die attractief kunnen spelen. Daar gaan we dan maar eens extra op letten. Ik ben benieuwd of Odegaard zijn spel in Spanje ook wekelijks kan etaleren.

28 juni 2019 om 16:12

Real Sociedad speelt achterin sober met twee controleurs voor de verdediging die inschuiven. Voorin willen ze creatief zijn met Januzaj, Oyarzabal, nu dus Odegaard en Willian José/Isak (al zou Isak backup worden van José). Ben wel benieuwd naar de vervanger van Theo Hernández. Dat was de enige verdediger die weleens mee op kwam

Jammer, denk dat hij zich bij andere clubs zoals Ajax veel beter had kunnen ontwikkelen.

28 juni 2019 om 14:14

Maar had Ajax hem gehuurd voor 2 seizoenen denk je? Zonder koopoptie. Ik betwijfel het en dat moet Ajax ook niet willen. Op zich snap ik hem wel. Hij hoopt over 2 jaar op een kans bij Madrid en dan kan hij zich nu laten zien in Spanje, als hij het in la Liga goed doet is de kans groter dat hij terug keert bij Real en dan kent hij de competitie al. Bij Leverkusen was het ook maar de vraag geweest of hij basis zou staan..

Het is dus duidelijk dqt Real duidelijk nog potentie in hem ziet. Anders verhuur je hem niet voor 2 seizoen aan Real Sociedad. Ze hebben toch wel een traject voor hem uitgestippeld. Stel hij ontwikkelt zich daar verder, dan kan Real hem als volwaardig selectielid terughalen en laten strijden voor een basisplaats, of ze verkopen hem voor een leuke prijs. Ik ben benieuwd hoe hij zich zal ontwikkelen. Betekent dit nu dat Oyarzabal zal vertrekken?

28 juni 2019 om 16:10

De komst van Odegaard betekent niet dat Oyarzabal gaat. Daarbij is Oyarzabal de linksbuiten en Odegaard een aanvallende middenvelder. Er is wel belangstelling maar voor hetzelfde geldt speelt ie z'n hele carrière in San Sebastián.

28 juni 2019 om 16:18

Hoewel het natuurlijk een zeer gevoelige stap zou zijn, zou ik hem wel graag bij Bilbao zien. Die kunnen wel zo'n speler gebruiken, en volgens mij heeft hij ook maar een clausule van 40 miljoen euro. Overigens speelde Odegaard bij Vitesse toch ook als rechtsbuiten?

Als hij naar Sociedad gaat, helemaal top! Lekker in Spanje spelen en steeds dichter bij Real komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Sociedad

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Mikel MerinoMiddenvelder162
Willian JoséAanvaller167
A. IsakAanvaller162
Mikel OyarzabalAanvaller165
PortuAanvaller154
ZubeldíaMiddenvelder140
M. ØdegaardMiddenvelder143
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Sociedad.

25 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Sociedad 14 3 3 0
2018/2019 Vitesse 35 9 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren