‘Het is jammer dat AZ geen gebruik wil maken van mijn kwaliteiten’

Donderdag, 20 juni 2019 om

Marko Vejinovic hoeft zich donderdag niet te melden op de eerste training van AZ. De 29-jarige middenvelder heeft in een gesprek met de nieuwe trainer Arne Slot te horen gekregen dat hij op zoek kan naar een andere club, ondanks een tot medio 2022 lopend contract. Het afgelopen halfjaar speelde Vejinovic op huurbasis voor het Poolse Arka Gdynia.

“De trainer vindt dat ik in bepaalde aspecten die hij belangrijk vindt, minder goed ben dan andere spelers. Dat is zijn goed recht, dat respecteer ik”, geeft Vejinovic te kennen in gesprek met het Noordhollands Dagblad. “Maar ik weet van mezelf wat ik kan, ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten. Daarom ga ik op zoek naar een club waar ik wél de waardering krijg. Hier is dat niet het geval, want AZ kiest voor iets anders.”

AZ nam Vejinovic in de zomer van 2017 in eerste instantie op huurbasis over van Feyenoord. Ondanks dat de middenvelder door een zware knieblessure weinig aan spelen toekwam in zijn eerste seizoen, besloten de Alkmaarders hem een jaar later definitief over te nemen. Afgelopen seizoen speelde hij namens AZ vijf officiële wedstrijden, alvorens hij naar Polen vertrok. Bij Arka Gdynia speelde Vejinovic veertien duels, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en één assist.

Er bestaat nu belangstelling vanuit Rusland, Kazachstan, Servië en Polen voor de middenvelder. “Het is jammer dat AZ geen gebruik wil maken van mijn kwaliteiten en mijn creativiteit. Zo gaat dat soms in het voetbal”, aldus Vejinovic, die in de jeugdopleiding van Ajax, FC Utrecht en AZ speelde. Via Heracles Almelo en Vitesse kwam de middenvelder vervolgens bij Feyenoord terecht en met de Rotterdammers won hij de landstitel en de TOTO KNVB Beker.

Naast Vejinovic mogen ook Björn Johnsen en Mats Seuntjens vertrekken bij AZ. Zij krijgen de tijd om in de komende periode een nieuwe club te vinden. Mocht dat niet lukken, sluiten ze alsnog aan bij de Alkmaarders. Daarnaast hoopt AZ op korte termijn Jordy Clasie te verwelkomen. Max Huiberts, directeur voetbalzaken, bevestigt dat er momenteel met Southampton onderhandeld wordt over de komst van de middenvelder.

Van den Brom: 'Het werd tijd dat we weer eens een topwedstrijd wonnen'
Meer video's

Poll

Snap jij dit besluit van AZ?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door toppertje ouwe)

Lijkt me een prima speler voor Heerenveen of Groningen. Bij Heerenveen zijn veel middenvelders vertrokken met Thorsby, Van Amersfoort, Kobayashi en Schaars.

Daarnaast lijkt Björn Johnsen me ook een ideale optie voor de Friezen!

Ik vond het altijd wel een goede speler, zeker voor een subtopper als AZ. Misschien dat het voor Utrecht iets is, kan denk ik een goed duo vormen met Gustafson op het middenveld. Zeker straks in Europa kan je Vejinovic goed gebruiken.

20 juni 2019 om 09:27

Het middenveld van Utrecht is al overvol met Gustafson, Maher, Van Overeem, Van de Streek, Emanuelson, Gortler en Strieder.

20 juni 2019 om 09:54

Maar 3 / 4 daarvan heb je al weinig tot niets aan. Stel dat je een middenveld heb van Maher, Gustafson en Vejinovic, dan heb je een voor Nederlandse begrippen fantastisch middenveld. Emanuelson als invaller achter de hand.

20 juni 2019 om 09:58

Doe je Van Overeem echt zwaar te kort mee. Heeft een heel erg sterk jaar op 6 gespeeld.

20 juni 2019 om 10:16

Van der Streek idem... Vejinovic is niet nodig bij Utrecht.

20 juni 2019 om 10:33

Zou wel een leuk AZ middenveld zijn: Vejinovic, Maher en van Overeem. Als Vejinovic niet goed genoeg is voor AZ is hij dat ook niet voor Utrecht. Dat middenveld is misschien nog wel beter zelfs.

20 juni 2019 om 10:59

Dan heb je de wedstrijden van Utrecht alleen via teletekst bekeken. Op Emanuelson na vind ik alle bovengenoemde spelers beter in het systeem van Utrecht passen dan de man van glas Vejinovic.

Goed dat er doorgeselecteerd wordt. Als clasie (wat ik best wel zie zitten als) komt is Vejinovic niet meer nodig. Onbegrijpelijk dat deze blessuregevoelige lompe speler een 4-jarig contract kreeg ondanks een zware blessure. Dat Johnsen weg mag is ook goed nieuws, die hoef ik echt geen wedstrijd meer te zien. Ongelooflijk dat zo’n beer nog zoveel kopduels verliest. Ik zou het Druijf en Boadu lekker uit laten vechten. En Seuntjens, tja, die is nergens echt goed, maar in mijn ogen toch handig om achter de hand te hebben bij blessures. Nu wordt het wel echt zaak om versterkingen te halen met het oog op de voorrondes EL over een maand. Er is nog steeds geen CV gehaald, terwijl er minimaal 2 nodig zijn. En dan dit jaar niet 2 onervaren jongens halen die zelfs met een dramatisch centrum (voor de winterstop) niet eens goed genoeg zijn voor een kans in de basis.

20 juni 2019 om 09:48

Wat zie jij dan in Clasie? Heeft die het afgelopen seizoen 1 wedstrijd goed gespeeld? Hij is een kind van de club Feyenoord en die willen heb niet meer hebben, wat moeten wij dan met hem doen als je wil aanhaken bij de top?

20 juni 2019 om 10:11

Ik zie de opvolger van Maher. Een zelfde soort speler: kan snel wegdraaien, is een bijtertje defensief gezien en kan het spel opengooien. Met de verdedigend sterke Midtsjo naast zich zie ik dat best een succes worden. Afgelopen seizoen stond hij met Vilhena en Toornstra op het middenveld en moest hij eigenlijk bijna alle verdedigende taken alleen opknappen. Ik had afgelopen seizoen vooral het idee dat Clasie maar als zondebok werd genoemd, aangezien hij het minste inbreng in cijfers had voor Feyenoord, terwijl hij het vuile werk van de andere twee moest opknappen.

20 juni 2019 om 10:41

azchelsea

Maher defensief een bijtertje?
Het kan zijn dat ik niet goed gekeken heb, maar ik heb Maher in zijn tijd in Twente welgeteld 0 keer zien bijten of uberhaupt een duel zien winnen.

20 juni 2019 om 10:49

Dat was ook waar ik zo verbaasd van was bij zijn terugkeer afgelopen seizoen. Waar hij in zijn eerste termijn bij ons een fysiek slappe speler was die eigenlijk alleen aanvallen dacht, ging hij nu met veel gif de duels aan en kwam hij met een perfecte tackle of zette hij vaak heel slim een voetje ertussen. Zijn vertrek gaat echt een groot gemis zijn.

20 juni 2019 om 10:25

Je kunt niet zon traptechniek hebben en lomp zijn tegelijk. Vejinovic is een heerlijke speler als je hem goed inzet.

20 juni 2019 om 10:34

Zeg dat maar tegen Bas van Velzen (die gast die de wereld overging met zijn bizarre traptechniek).
Begrijp me overigens niet verkeerd, Vejinovic heeft inderdaad een geweldige trap en kan echt van grote waarde zijn bij een stapje omlaag, maar als hij onder druk wordt gezet kan hij met zijn enorme draaicirkel daar niet onderuit voetballen. Bovendien zit er ook niet echt pit in vind ik.

20 juni 2019 om 10:43

feye88

Van Hooijdonk is ook niet het voorbeeld van een elegante en makkelijk bewegende spits maar had wel een gouden trap. Verder weleens van Theo Janssen gehoord?
Er zijn zat spelers die goed trappen maar verder lomp zijn.

Vejinovic, Seuntjens en Johnson zijn alle drie spelers die ik erg graag naar Zwolle zou zien komen. Waarschijnlijk zullen ze te duur zijn, maar zouden zeker kwaliteit kunnen toevoegen aan de huidige selectie

Weer zo’n aankoop van Huiberts waar we echt niks aan hebben gehad. Totaal niet onder de indruk van de beste man, ook dit seizoen hoor ik weer weinig over eventuele versterkingen....

Misschien dat seuntjes dan toch richting Utrecht gaat. Stond een tijd terug in de belangstelling maar v/d brom zei des tijds ook dat hij het graag zou willen maar niet gaat gebeuren. Maar ja dit kan natuurlijk verandering daar in brengen.

Ik dacht dat vejonovic destijds bij Heracles t echt ging maken naar de top. En vond t jammer dat t niet bij feyenoord gelukt was. Had gehoopt dat ie op 6 wel zn draai zou Vinden . Helaas

Ik snap AZ dat ze doorselecteren en hem liever kwijt zijn. Maar als ik dan lees dat ze Clasie willen???!! Dan kan je toch beter Vejinovic behouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

15 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
Arsenal gaat de terugkoopoptie op Ismael Bennacer niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren