Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schuurman pleit voor schorsing arbiter en noemt oud Feyenoord-collega ‘miet’

Laatste update:

Jari Schuurman was vrijdagavond na afloop van het duel tussen FC Dordrecht en Heracles Almelo (1-3) helemaal klaar met scheidsrechter Stan Teuben. De 26-jarige middenvelder verscheen met het stoom tussen zijn oren voor de camera van ESPN. In het Mathoholic Stadion werd Schuurman na 63 minuten, bij een 1-1 stand, met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Vervolgens wist Heracles nog twee doelpunten te maken en het moeizame duel naar zich toe te trekken.

“Mijn grootste frustratie is dat ik het een onterechte tweede gele kaart vind”, begint Schuurman zijn verhaal. “Ook de eerste gele kaart slaat helemaal nergens op. Als ik een terechte rode kaart pak, zoals tegen ADO, dan is dat zo. Maar in dit geval vindt de scheids het gewoon interessant om rood te geven.” Zijn eerste gele kaart kreeg Schuurman na kritiek op de assistent-scheidsrechter, omdat een bal volgens de rechtspoot uit was. “Honderd procent, maar dat weet die gozer zelf ook waarschijnlijk.”

Schuurman, die overigens ook aanvoerder is in Dordrecht, is van mening dat hij niets verkeerd heeft gezegd. “Ik sta op tien meter van de grens en gebruik geen scheldwoorden. Ik kom niet agressief over en dan geeft hij mij al geel. Heel raar. Tegenwoordig mag je bij sommigen alles zeggen, en bij de ander niets.” Zijn tweede gele kaart werd hem aangenaaid door oud-teamgenoot Marko Vejinovic, zo concludeert Schuurman. Het duo speelde samen bij Feyenoord en won gezamenlijk de TOTO KNVB Beker in het seizoen 2015/16.

“Ik ken Marko nog van mijn Feyenoord-tijd, het is een goede kerel. Ik zou ook gaan liggen, want natuurlijk is het een overtreding”, steekt Schuurman de hand in eigen boezem. “Maar dit is geen tweede geel. Ik vind het een hele overdreven straf. Het is op hun helft, na een lange bal en het is geen counter die ik eruit haal. Ik ben gewoon iets te laat. Wij als Dordt zijnde moeten tegen Heracles op het scherpst van de snede zijn, dit was mijn eerste overtreding. Dan geeft hij direct geel. Dat vind ik heel kinderachtig. Ik ben geschorst, maar als ik heel eerlijk ben, vind ik dat de scheidsrechter komende wedstrijd ook geschorst moet zijn.”

Tot slot geeft Schuurman Vejinovic nog een cynische tik na. “Marko is ook een beetje een miet, dat weet ik ook nog wel, maar om daar als scheidsrechter een tweede gele kaart voor te geven in zo’n wedstrijd... Ik denk dat wij tot en met de 1-1 goed in de wedstrijd zaten en zelfs kansen hadden om drie punten te pakken. Heracles was niet in goede doen en wij wel. Als je dan de wedstrijd zo verziekt... Dat vind ik jammer. Ik ben geen vrienden met hem.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schuurman.. ooit een veelbelovend talent. Zo zie je maar dat als de jeugd het goed doet, het niks zegt over zijn toekomst..van bijvoorbeeld dat az youth league winnaars, zou het al leuk en knap zijn als daarvan 4 basisspeler worden bij az.

6 mei 2023 om 09:31

Er zit wel grote verschil tussen youth van AZ en Schuurman : het hele proces om jongeren heen.

Schuurman was zeker ooit zeer getalenteerde speler nu al inmiddels 26. Jammer dat hij het niet echt gered heeft.

Groot gelijk. Engnek die Vejinovic

Het is echt ongelofelijk dat een scheidsrechter hiervoor zijn tweede gele kaart geeft. Beide spelers gaan hoog met het been om de bal te spelen en raken elkaar. Totaal geen grove overtreding, geen gesterkt been inkomen. Wat een debiel van scheids, totaal ongeschikt, totaal geen voetbalinzicht!

6 mei 2023 om 09:26

Op zich komt hij toch hoog met zijn zool (noppen) naar voren in, iets dat Vejinovic niet doet? Wellicht niet 100% gestrekt, maar dat hoeft niet voor een gele kaart.

Ik hoor Schuurman veel praten maar weinig zeggen.

Zijn 2e kaart is hem aangenaaid door een oud-team genoot, maar hij zou zelf ook gaan liggen...
En het was zijn eerste overtreding, net of die altijd onbestraft moet blijven onafhankelijk van de zwaarte van de overtreding.

6 mei 2023 om 09:30

Zeg dan zelf ook niks als je niks te zeggen hebt.

Uitgesproken spelers zijn er nog maar zelden, want de meeste zijn bang voor een schorsing. Dit is precies wat iedereen irritant vindt en mag best aan de kaak gesteld worden.

6 mei 2023 om 09:54

En wat moet er precies aan de kaak gesteld worden?

En Schuurman probeert zijn eigen wanprestatie goed te praten door iedereen en alles de schuld te geven. Terwijl hij komt met non-argumenten. Misschien zou het voor Schuurman beter zijn, vooral als hij nog zo hoog in de emotie zit, om geen interview te geven. Het is niet zo dat heel Nederland smachtend zat te wachten op de reactie van Jari Schuurman.

6 mei 2023 om 13:31

Maar Schuurman maakt toch wel een punt? Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar dat moet simpel na te kijken zijn. Zonder vloeken schelden of asociaal gedrag de grens aanspreken bij een uitbal moet kunnen toch, zolang het daarbij blijft. Het zijn mensen met emotie, doe je niks aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren