‘Vraagprijs van 50 miljoen euro houdt vertrek bij PSV voorlopig tegen’

Zondag, 9 juni 2019 om

Napoli blijft hoop houden op de zomerse komst van Hirving Lozano. De Italiaanse grootmacht heeft een persoonlijk principeakkoord bereikt met de Mexicaanse aanvaller, maar de vraagprijs van PSV houdt een transfer voorlopig tegen, zo meldt de lokale krant Cronache di Napoli dit weekeinde. PSV mikt naar verluidt op een transfersom van vijftig miljoen euro.

Napoli-trainer Carlo Ancelotti is al enige tijd een fervent bewonderaar van Lozano en hoopt de 23-jarige vleugelaanvaller zo snel mogelijk te kunnen verwelkomen. Lozano ziet een overstap naar het Stadio San Paolo zelf naar verluidt ook wel zitten en kan bij i Partenopei een lucratief, vijfjarig contract ondertekenen, met een honorarium van 2,7 miljoen euro per seizoen, exclusief bonussen.

Een akkoord tussen PSV en Napoli over de te betalen transfersom houdt een transfer voorlopig echter tegen. De vraagprijs van de Eindhovense club van vijftig miljoen euro is Napoli voorlopig te gortig. De Italianen hopen dat Lozano's zaakwaarnemer Mino Raiola een bemiddelende rol kan spelen bij de onderhandelingen met PSV, zo klinkt het.

Het contract van Lozano bij PSV loopt op dit moment nog door tot de zomer van 2023. De Mexicaans international werd twee jaar geleden voor ongeveer acht miljoen euro opgepikt bij Pachuca en groeide vervolgens vrijwel onmiddellijk uit tot een publiekslieveling in het Philips Stadion. Het afgelopen seizoen was Lozano in 40 officiële wedstrijden voor PSV goed voor 21 doelpunten en 9 assists.


Poll

Vind jij Hirving Lozano minimaal 50 miljoen euro waard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door ejens)

Ik vind Lozano een goede speler maar 50 miljoen wel wat veel, aan de andere kant heeft PSV groot gelijk dat ze het onderste uit de kan willen. Napoli doet zelf niet anders met spelers die ze kunnen verkopen.

9 juni 2019 om 18:50

Klopt, maar voor 50 miljoen zou ik als Napoli zijnde toch liever elders een speler vandaan halen... Voor 50 miljoen vind ik hem toch niet goed en compleet genoeg als speler.

Voor een counterspeler veel geld, maar begrijp wel dat Psv het onderste uit de kan wil, in augustus kan hij ook nog weg voor 35.

9 juni 2019 om 18:56

Ik denk dat PSV zijn selectie ook snel op orde wil hebben voor de voorronde CL. Ik kan me niet voorstellen dat ze een nieuwe buitenspeler kopen voordat Lozano weg is. Dan krijg je eventueel een nieuwe speler die de gehele voorbereiding heeft gemist

9 juni 2019 om 19:02

In augustus nog weg voor 35 mil? Waarom 35 als Lozano al 40 miljoen waard is hahaha dus dat lijkt mij niet bepaald logisch he

9 juni 2019 om 19:21

Je weet de waarde pas wanneer een speler verkocht is. Even als voorbeeld Frenkie is voor 75 verkocht als je hem nu zou verkopen zal hij boven de 120 opleveren, dit is ook een schatting natuurlijk.

9 juni 2019 om 23:44

120 miljoen ? Hoe kom je daar in hemelsnaam bij ?

Gewoon volhoudennen uiteindelijk voor 45 mil verkopen. Heeft vooral dit seizoen zijn nivo niet gehaald maar heeft zeker de potentie om te slagen bij Napoli.

9 juni 2019 om 18:36

Eerste seizoenshelft was hij geweldig net als bijna iedere speler van PSV maar is ook na de winterstop zoals veel spelers van PSV echt veel minder gaan spelen. Denk dat het te maken heeft met vermoeidheid, heeft ook het WK gespeeld vorig seizoen. Leek echt uitgeblust deze man.

9 juni 2019 om 18:43

Ook het eerste seizoenshelft vond ik hem vaak niet het niveau halen wat hij wel kan. Zijn doelpunten verbloemden veel. Had van hem wel veel meer verwacht dit seizoen. Het kan zeker wel kloppen dat het WK een rol heeft gespeeld in zijn prestaties.

Heel goed van Psv. Opzich zouden Lozano en Bergwijn samen 100 miljoen moeten kunnen opbrengen in deze gekke markt waar de matigste spelers voor miljoenen euros worden verkocht. Waarom zou PSV niet de hoofdprijs voor haar spelers mogen vragen. Mochten ze voor 100 miljoen euro worden verkocht plus daarbij de opbrengst van de Champions League van het afgelopen seizoen dan zit je op een miljoentje op 140 daar kun je echt een aantal seizoenen mee door. Maar daar zouden twee centrale verdedigers een aanvaller en een middenvelder van moeten worden gehaald wilt PSV haar grote concurrent Ajax willen bij benen. De rol van Feyenoord lijkt volledig uitgespeeld trouwens mocht PSV die 100 miljoen binnenharken. Dat is de hele selectie van Feyenoord niet eens waard.

9 juni 2019 om 18:45

Ik ben al blij al PSV voor deze twee spelers 80 mil opleveren maar een gedeelte van de verkoop moet PSV afstaan volgens mij. Hoeveel dat is weet ik niet.

9 juni 2019 om 19:19

Ach met 100 miljoen kun je ook verkeerd omgaan, Feyenoord is daar het toonbeeld van na het kampioenschap hebben ze in no time 40 miljoen in rook op zien gaan.

9 juni 2019 om 19:31

100miljoen??? Even normaal blijven doen hoor! Het is en blijft de mickey mouse league, en dat weten de andere competities ook. Europees weinig potten kunnen breken, en nationaal ook niet al teveel gebaseerd op afgelopen seizoen. Waar haal jij die 100miljoen vandaan dan?

9 juni 2019 om 19:42

Op het feit dat jullie mannen per stuk voor 80+ mil over de toonbank gaan 😉, lozano is een buitenspeler en is zeker niet even veel waard als die van jullie, maar is zeker een belangrijke speler met veel potentie.

9 juni 2019 om 21:29

Lozano was niet zo'n uitblinker in de CL, zoals de spelers van Ajax. Dat maakt het verschil.

9 juni 2019 om 23:55

Lozano blonk uit op het wk. Niks mis mee om daar 50 miljoen voor te vragen.

Zeer logisch besluit van Psv, of het ze lukt voor een dergelijk bedrag betwijfel ik. Maar de wetenschap dat de club nog een redelijk deel moet afstaan aan Pachuca zal meespelen.

Volgens mij heeft PSV genoeg ijzertjes in het vuur, wat geïnteresseerde clubs betreft! Alhoewel 50 Miljoen ook wel het maximale is wat je voor Lozano zou krijgen onder ideale omstandigheden

Daar krijgen ze nooit 50 miljoen voor, want dat is hij niet waard. Napoli kijkt al rond naar alternatieven. Lozano is gewoon geen topper en ook nog geblesseerd. Daarbij komt ook nog eens de fee van Graiola...

9 juni 2019 om 19:04

Nee idd jij kan het weten he. Wat is hij wel waard en waar baseer je dat op? Weet je wat wel grappig is dat als er een speler van Ajax wordt genoemd dat die 80 mio moet kosten en dan Zeggen vee mensen dat die dat niet waard is. Dan beginnen mensen zoals jij te roepen dat dat onderhandelen heet. Nou kijk eens aan dat is precies wat psv doet

Napoli, is dat niet die club die 40 miljoen voor Milik betaalde? Het is graag of niet.

9 juni 2019 om 18:56

Milik legde ze er uit alle posities waar ie ze op zn pantoffel kreeg erin. Helaas verbrak zijn blessure hem de gouden toekomst.

Lozano is geen 50 mln waard, zeker niet als de scouts zijn 2e seizoenshelft hebben gevolgd.

9 juni 2019 om 18:58

Kan fout zitten maar in Nederland keken we met z'n allen toch heel raar op toen Napoli 40 miljoen voor Milik neerlegde? Achteraf gezien een goede aankoop geweest maar ik geloof dat we hier lang niet allemaal overtuigd van hem waren.

9 juni 2019 om 19:05

Nee, dat heb je helemaal goed. 40mln was toen een gigantisch bedrag voor hem, maar betaald idd wat niemand verwachtte.

Maar desondanks de absurde markt ben ik gewoon niet zo 40-50 mln overtuigd van dat rappe kereltje. (Gedrag enz daargelaten)

9 juni 2019 om 19:12

Milik heeft Napoli 32 miljoen gekost (exclusief 1 miljoen aan bonussen). Dat had er ook mee te maken dat Milik net op het EK actief was geweest en indruk had gemaakt.

De kans dat Napoli zijn transferrecord met 11 miljoen gaat verbreken voor Lozano is niet zo heel groot.

9 juni 2019 om 19:12

Ja 50 miljoen gaat niemand betalen denk ik. Maar ik vermoed dat PSV hem onder de 40 miljoen gewoon niet laat gaan, en terecht.

9 juni 2019 om 19:20

@adzevedo

Thanks voor het precieze bedrag, had het niet opgezocht en dacht ook aan 40 mln net als Skede.
Zeker had zijn goede EK ermee te maken, op een EK / WK worden nieuwe sterren geboren. Hij vervolgde zijn EK met vele mooie goals bij Napol, zijn geld waard.

Kan zijn hoor, speciaal in deze vreemde markt, maar toch...

9 juni 2019 om 19:23

Tja, dan zit je mogelijk wel met een lastig verhaal, ik zou het al heel bijzonder vinden als Napoli 40 op tafel legt (laat staan meer dan).

Ik denk dat veel mensen de onderhandelingspositie van PSV ook wel een beetje onderschatten. Er zijn namelijk amper clubs die bereid zijn bedragen van 40 miljoen op tafel te leggen. Een groot deel van de clubs die dat wel doen zijn helemaal niet geintresseerd in Lozano omdat hij het niveau daar niet voor heeft. En een groot deel van de clubs die geschikt voor hem zijn die kunnen/willen geen 40 miljoen betalen.

Dat gaat een lastig verhaal worden, helemaal als ze in Eindhoven willen mikken op 50 miljoen.

9 juni 2019 om 19:46

"milik legde ze er uit alle posities waar ie ze op zn pantoffel kreeg erin. Helaas verbrak zijn blessure hem de gouden toekomst."

Hebben we het over dezelfde speler? Jij omschrijft Milik als een of andere wonderspits, maar hij kwam bij Ajax niet verder dan 32 doelpunten in 52 competitiewedstrijden. Aardige cijfers natuurlijk, maar Lozano is buitenspeler en legt een vergelijkbaar rendement af.

9 juni 2019 om 19:56

Ik had het over Milik zijn tijd vanaf het EK opvolgend bij Napoli tot aan zijn blessure. En ja, begin Napoli tijd was hij daar een wonderspits. Kun je de stats en beelden wel over vinden.

9 juni 2019 om 20:09

@davilla7

In zijn laatste maanden en op het EK was hij echt geweldig in vorm. Ook in het begin bij Napoli tot die vreselijke blessure. Inmiddels loopt Milik gewoon 1 uit 2 bij Napoli, wat in de Serie A speelt. En dan is hij nog vaak invaller ook, zijn redement per minuut is helemaal geweldig. Dat is wel een iets ander niveau daan waarop Lozano het laat zien, hoewel het redement van Lozano ook werkelijk fantastisch is.

9 juni 2019 om 20:15

Hij was zo geweldig in vorm dat Frank de Boer hem wisselde in de allesbeslissende wedstrijd tegen De Graafschap? Het klopt overigens wel dat hij het in de eerste weken bij Napoli erg goed deed, maar toen was de transfersom natuurlijk al betaald dus dat is verder niet echt relevant.

9 juni 2019 om 21:33

En het was ook een gigantische fout van De Boer dat hij Milik eruit haalde. Daar was iedereen het wel over eens. En ik vind het wel relevant dat hij na zijn transfer zulke goede resultaten liet zien.

9 juni 2019 om 19:04

Nee, het was wel Napoli, maar de som was 32 dat met bonussen kon oplopen tot 33.

9 juni 2019 om 20:00

Milik doet het anders prima bij napoli. Vorig jaar pech met zn blessure maar sinds hij weer fit is na n tijdje gewoon basisplek veroverd. Blijft alleen jammer van die kans tegen Liverpool, anders waren die de poule niet eens door

Voetballen kan onze Mexicaanse vriend, daar zijn we het allemaal wel over eens. Maar 50 miljoen voor een speler die in de grote wedstrijden/Europese wedstrijden gewoon onzichtbaar is? Heeft natuurlijk ook te maken met het laffe, anti voetbal wat PSV speelt. In een ‘voetballend’ team zou hij weergaloos zijn, mits hij zijn nare maniertjes zoals de schwalbe en smerige overtredingen nalaat.

9 juni 2019 om 18:59

Ik vraag me af of je überhaupt een wedstrijd hebt gekeken dit seizoen. Lozano past namelijk juist niet in een voetballend team, maar meer in een team dat vanuit de omschakeling speelt. Een Atletico dus bijvoorbeeld.

9 juni 2019 om 19:10

hij kan ook met schwalbes weergaloos zijn in een voetballend team zijn hoor. Kijk maar naar Salah en Neymar

9 juni 2019 om 19:52

@Primetime schwalbes? Laten we daar alsjeblieft niet over beginnen, Kijkend naar alleen al Ajax zijn er enorm veel schwalbe koningen en misselijke ventjes. Lozano is een snelle speler met een goeie dribbel. Hierdoor krijgt hij regelmatig een tik.

9 juni 2019 om 19:55

Door Lozano's speelstijl krijgt hij een hoop schoppen te verduren, maar we hoeven ook niet te doen alsof hij niet regelmatig overdreven valt. Het is alleen een soort stokpaardje van mensen geworden, helemaal sinds Johan derksen er regelmatig zo overdreven over doet. Maar dat hij regelmatig overdreven rolt/valt is natuurlijk ook gewoon een feit.

9 juni 2019 om 19:59

Maar wat heeft Ajax er mee te maken? Swissneurtal stelt dat hij alleen weergaloos kan zijn in een voetballend elftal zonder zijn schwalbes. Alsof hij met schwalbes niet weergaloos kan zijn.

Ik zie schwalbes niet eens als negatief ofzo, part of the game.

PSV zal zelf ook wel snappen dat Lozano geen 50 miljoen waard is. Maar ja, ze moeten hoog inzetten omdat er nog een substantieel deel van de transfersom afgedragen moet worden.

9 juni 2019 om 19:25

Wat is substantieel? Weet jij hoeveel? Nee dus het is allemaal maar speculeren.

9 juni 2019 om 19:32

Oh ja, dat is waar dat vinden PSV supporters niet leuk als we speculeren over hoeveel procent ze moeten afdragen. Zo'n 40 procent volgens jullie clubwatcher van het ED, Rik Elfrink

9 juni 2019 om 19:52

Rik Elfrink heeft dacht ik nooit expliciet die 40% genoemd, omdat hij ook dat percentage niet weet. Hij heeft alleen gezegd dat het een fors percentage is en noemde als voorbeeld de transfer van Bruma, waar ook 40% was afgesproken. Of ik moet iets gemist hebben.

9 juni 2019 om 20:04

In zijn tweets heeft hij die 40 procent voor Lozano wel gebruikt, in het artikel vlak na zijn komst gebruikte hij Bruma als voorbeeld inderdaad. Zoals Dejan hierboven ergens zegt, dat zal ook wel de reden zijn dat ze bij PSV misschien wat hoger inzetten.

9 juni 2019 om 20:11

http://www.soccernews.nl/news/394560/psvwatcher-geeft-indicatie-van-prijskaartje-lozano?PageSpeed=noscript

Dit is wat ik kan terugvinden. Hij gaat uit van 30 tot 40 procent. 40 staat dan niet vast.

De recordtransfers van Napoli :

1 Higuain - 39 miljoen
2 Milik - 32 miljoen
3 Ruiz - 30 miljoen
4 Verdi - 24,5 miljoen
5 Meret - 22 miljoen
6 Maksimovic - 20 miljoen

Ik denk dat ze echt wel bereid zijn ver voor Lozano te gaan, hij zou namelijk wel goed passen bij Napoli. Maar meer dan 40 miljoen (laat staan 50) dat zie ik ze niet betalen eerlijk gezegd. Als PSV hier werkelijk aan vast houd dan zal het niet tot een transfer gaan komen.

9 juni 2019 om 19:21

Aan de ene kant heb je gelijk, aan de andere kant gaat er tegenwoordig gewoon meer geld om in voetbal dan tijdens een aantal van die transfers die jij noemt. De bedragen stijgen, ook omdat Napoli zelf ook meer krijgt voor hun spelers. Alle clubs betalen tegenwoordig meer dan eerder door die gigantische inflatie in het voetbal. Als Ajax op dit moment een speler als Milik zou verkopen zouden ze er ook meer voor vragen dan de 32 miljoen van destijds.

Uiteindelijk ben ik het wel met je eens dat er geen club gaat komen die 50 miljoen neerlegt. Maar goed, daar zijn het onderhandelingen voor en de transferzomer moet nog opstarten.

9 juni 2019 om 19:31

Afgezien van Higuain (2013) zijn al die andere transfers van de afgelopen drie zomerse transferperiodes. Kortom, zelfs als je mee neemt dat Napoli ook meer krijgt voor zijn transfers dan nog kun je aan de bedragen aflezen dat het heel onwaarschijnlijk zal zijn.

Een deel van de vraagprijs wordt ook gedreven door hoeveel clubs concrete interesse hebben. Dit is gewoon een heel lastige prijscategorie om in te verkopen. Ik denk dat je op papier een club of 20 hebt die dit soort bedragen uitgeven, waarvan op voorhand eigenlijk al 75 procent om diverse redenen afvalt. Dan moet je maar geluk hebben dat die overige 5 clubs daadwereklijk concreet worden en dat ze echt vol voor de speler willen gaan.

9 juni 2019 om 19:47

Ik heb het idee dat zelfs transfers uit 2016 niet te vergelijken zijn met de bedragen van nu. Ook Napoli was van te voren op de hoogte van wat Lozano ongeveer zou moeten gaan kosten. Dat ze nu zolang in gesprek blijven geeft wel aan dat ze zelf ook wel weten dat ze er met 30 - 35 miljoen niet gaan komen en zich realiseren dat ze ook mee zullen moeten gaan.

Lozano is bij lange na geen 50 miljoen waard. Echter omdat hij tot 2023 onder contract staat heeft PSV groot gelijk dat ze die 50 miljoen vragen. Echter moeten ze er dan wel vanuit gaan dat Lozano gewoon blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

55 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren