Dries Mertens: ‘Hij moet nu de allerbeste ter wereld worden’

Zondag, 9 juni 2019 om

Vrijdagavond maakte Real Madrid wereldkundig dat Eden Hazard overkomt van Chelsea. De Belgische aanvaller kost naar verluidt minimaal honderd miljoen euro en zal tot medio 2024 tekenen bij de Koninklijke. Thibaut Courtois, die vorig jaar Londen inruilde voor Madrid, verwacht dat zijn landgenoot veel indruk gaat maken bij de Spaanse grootmacht.

“Het is erg mooi dat we nu ook in clubverband weer bij elkaar spelen. Hij is mijn vriend”, zegt de doelman na het gewonnen EK-kwalificatieduel met Kazachstan (3-0), geciteerd door onder meer Goal. “Voor Real wordt het fantastisch. Ik denk dat Hazard het verschil gaat maken. Ik hoop dat we volgend seizoen veel prijzen kunnen pakken.”

Dries Mertens is ook blij voor zijn 28-jarige teamgenoot bij de Rode Duivels. “Ik ben erg blij voor hem, het is een mooie stap vooruit”, aldus de aanvaller van Napoli over de veelbesproken overstap van Hazard. “Hij is al een van de beste spelers ter wereld. Nu moet hij zijn slag slaan, de mogelijkheden benutten en de allerbeste ter wereld worden.”

Hazard is na Luka Jovic, Éder Militão en Rodrygo de vierde speler die zich deze zomer gaat aansluiten bij Real. De andere drie spelers hebben circa 60, 50 en 45 miljoen euro gekost. De topclub uit Madrid wordt daarnaast in verband gebracht met verschillende spelers, zoals Ferland Mendy (Olympique Lyon), Paul Pogba (Manchester United) en Christian Eriksen (Tottenham Hotspur).


Poll

Verwacht jij dat Eden Hazard gaat slagen bij Real Madrid?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door skizil)

Verwacht niet dat Hazard ooit de beste gaat worden. Ten eerste zijn Messi en Ronaldo gewoon beter dan Hazard en zij spelen ook nog wel even en ten tweede komen er talenten aan die Hazard gaan overtreffen. Die talenten worden normaal gesproken steeds beter terwijl Hazard al op zijn top zit. Hazard is gewoon een speler in de categorie Ceulemans, R. Koeman, Rijkaard, Bergkamp, Robben, Sneijder, De Bruyne, heel goed maar nooit de allerbeste.

9 juni 2019 om 09:18

Niet mee eens. Hazard heeft nog zeker 5 jaar om dat rijtje te overstijgen. Voor mij is Hazard Ceulemans zelfs al voorbij. Spelers zoals Sneijder en Robben gaat hij met gemak voorbij, tenzij hij plots zou floppen bij Real. En dat gaat niet gebeuren. We vergeten dat Hazard al 7 jaar met ongeveer dezelfde spelers traint op een lager niveau. Dat is vrij lastig om te ontwikkelen als speler Als je dan plots bij Real zit, kan je jezelf doorontwikkelen

9 juni 2019 om 09:34

Poeh, ben ik helemaal met je oneens. Robben heeft een CL finale beslist en Nederland eigenhandig naar een derde plek op een WK geschoten he? Dus ‘met gemak’ zeker niet, if at all. Sneijder doe je ook tekort denk ik. Hazard heeft het geweldig gedaan bij Chelsea en de stap naar Real is een logische, maar 28 jaar is voor de meeste spelers hun top en ik vind Hazard zeker wel bij het rijtje horen waarin Boca hem zet, zeker niet bij Pele, Maradonna, Eusebio, Gullit etcetera. Overigens vind ik Neymar beter en Mbappe in potentie ook.

9 juni 2019 om 09:41

Snijder is hij idd wel voorbij maar robben nog niet hoor. Robben heeft een cl finale beslist en Hazarf speelt Europa league finales. Verder zeg jij dat hij 5 jaar nog verder kan maar dan is hij 33 en dan zal die nooit meer zo goed zijn als nu. Denk dat real hem ook gewoon vanaf zijn 31 weer weg doet. Verwacht niet dat hij de beste wordt. Messi en ronaldo kunnen gemakkelijk 2 3 seizoenen mee. En als Neymar weer normaal begint te doen en zich op voetbal focust dan is hij na die 2 de beste. En anders heb je nog onze kleine franse friend uit psg

9 juni 2019 om 09:41

Robben gaat hij makkelijk voorbij? Huh? Robben is de enige speler die in tijdens hoogtijdagen van Messi en Ronaldo enigszins in de buurt kwam. Hazard is van een ongekend niveau hoor, maar Robben even met gemak opzij zetten is maar heel, heel weinig spelers gegeven. Dat lukte zelfs Messi en Ronaldo niet.

9 juni 2019 om 09:51

Hoe kan hij ooit bergkamp overstijgen? Misschien op papier door prijzen die hij wint maar bergkamp was gewoon een klasse beter! Heeft alleen op een cruciaal moment in zn cariere oponthoud in zn ontwikkeling gehad door de keuze voor een niet passende club (inter)

9 juni 2019 om 10:33

Als hij Robben wil overstijgen, laat hem zn land dan persoonlijk naar een bronzen plak dribbelt, iets wat Robben wel heeft gedaan. Of een CL beslissen, wat Robben ook heeft gedaan. Of met een halve hamstring blessure gewoon nog even met je land een wk finale halen, waarin hij ook cruciaal is geweest, samen met Sneijder. En wat heeft Hazard ook alweer gepresteerd? Robben in '14 zat op het niveua Messi en CR, ik hoop voor Hazard dat hij ook maar 90% haalt van het niveua van die 3.

Dat lage niveua waar jij het over hebt, is gewoon CL niveau, halve finale matriaal, muv de laatse 2 jaar?

9 juni 2019 om 11:42

Jij hebt hazard afgelopen wk niet gezien? Was er mede voor verantwoordelijk dat België het zo goed deed. Sneijder wordt door veel mensen hier te hogo ingeschat. Natuurlijk was dat een goede speler, maar wat heeft hij nou echt laten zien? Hij heeft 1 uitstekend jaar gehad, maar speelt inmiddels al een aantal jaar in de mindere regionen van het voetbal. (Galatasaray, nice, midden-oosten)

9 juni 2019 om 13:59

Robben is blijkbaar een heilige op voetbalzone, met alle kromme argumenten erbij.
-De geweldige CL-goal tegen het oppermachtige Borussia Dortmund. Wauw zeg.
-De 3de plek die enkel dankzij Van Gaal zijn meesterzet er was. Niet door Robben.

Begrijp me niet verkeerd Robben was een wereldspeler, maar een potje overdrijven kan iedereen hier wél. Om nog niet te spreken van al die rijtjes spelers waarvan de helft nog in het midden van hun carrière zit.

9 juni 2019 om 14:25

Skizil

Argumenten over het wel of niet beter vinden van Hazard t.o.v. Robben vind je krom, maar waar zijn jou argumenten dan? Beetje hypocriet om argumenten van anderen krom te vinden terwijl je zelf nog geen enkel argument hebt aangevoerd die je eigen standpunt verdedigt.

9 juni 2019 om 15:34

Itsmealex

Ik argumenteer toch wel duidelijk dat Hazard wat rek heeft op zijn ontwikkeling. Wil je dat ik er een boek over schrijf?
Lees mijn comment opnieuw en noem iemand niet te snel hypocriet aub.

9 juni 2019 om 16:46

Ik denk dat je het zelf maar even moet teruglezen want ik kan er geen argument in vinden. Het enige wat je zegt is dat Hazard nog 5 jaar heeft om dat rijtje met voetballers te overstijgen. Dat is geen argument maar puur giswerk. De rest voert tenminste argumenten aan met werkelijke prestaties. Vraag me af of je het wel helemaal begrijpt.

9 juni 2019 om 18:27

Letterlijke copy paste van mijn eerste comment:

Standpunt: "hazard heeft nog zeker 5 jaar om dat rijtje te overstijgen."

Argumentatie: "we vergeten dat Hazard al 7 jaar met ongeveer dezelfde spelers traint op een lager niveau. Dat is vrij lastig om te ontwikkelen als speler Als je dan plots bij Real zit, kan je jezelf doorontwikkelen"

Zoals ik hiervoor al zei vind ik die werkelijke prestaties (die imo feloverdreven momentopnames zijn) helemaal niet gelden om iemand in een rijtje te plaatsen. Ik zou ook kunnen roepen dat Hazard Brazilië wegspeelde op het WK, de grote favoriet. Rechtvaardigt dat dan om iemand beter dan iemand anders uit te roepen? Nee. Als je een langere periode pakt, dan kan je daar meer over lezen. Het laatste seizoen van Hazard was gewoonweg heel sterk qua statistieken en de manier waarop hij zijn team draagt. Die ontwikkeling valt op. Als je dan de spelers vergelijkt, draagt hij meer een team dan Robben dat ooit deed bij zijn teams. Die had altijd wel andere topper naast zich van hetzelfde kaliber; of beter. Het laatste jaar begint Hazard dan ook meer assists en meer goals te maken bij een kwakkelend Chelsea. Bij Real gaat Hazard als 'de man' een team dragen. Maar zoals ik al eerder zei moet hij nog bewijzen dat hij Real kan dragen naar successen.

9 juni 2019 om 10:07

Compleet van de zotte om Hazard in een rijtje met Bergkamp en Robben te zetten. Dat waren spelers van absoluut wereldniveau, iconen. Hazard heeft op zijn leeftijd van 28 veel te weinig laten zien wat zijn naam in dat rijtje zou moeten rechtvaardigen.

Als we het naar meer recent trekken en Robben als referentie nemen, dan vind ik Robben toch echt duidelijk van een ander niveau. CL-finale beslist, als international op toernooien altijd een wereldniveau gehaald, en het consistent over een langere periode laten zien. Zoals aangehaald door iemand hierboven was Robben op zijn top de enige die enigszins in de buurt kwam van het niveau van Messi en Ronaldo. Bij Hazard heb ik dat totaal niet, eerder bij Neymar of Mbappe die nog jonger zijn.

9 juni 2019 om 10:31

Dat zijn nogal grote namen waarmee je hem vergelijkt. Bergkamp met zijn fluwelen techniek en Koeman die Barca de CL bezorgd met zijn vrije trap. Voor mij is die vooralsnog van een andere orde. Ik denk bij Hazard eerder aan Drogba, Alexis Sanchez en Torres’. Hij heeft nog wat jaren om zich te bewijzen, voornamelijk in de grote wedstrijden dan.

9 juni 2019 om 11:01

Die groep kan je nog wel opsplitsen. Messi en CR zijn een klasse apart. Daaronder Mbappe (in potentie), Neymar, Robben, Xavi, Iniesta, Ramos, Zlatan, etc. Daaronder past Hazard wat mij betreft met bijv de Bruyne, Aguero, Sneijder, Rooney, Drogba, Suarez

9 juni 2019 om 11:52

Bergkamp niet de allerbeste ??? Pffff Bergkamp was wereldklasse spits. Zijn nadeel dat hij altijd bij Arsenal heeft gespeeld. Maar bergkamp toch wel de beste spits van Nederland ooit als je het mij vraagt.

9 juni 2019 om 12:09

Cruyff en Van Basten waren toch nog wel wat beter dan Bergkamp. Zij zijn beide meerdere keren uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar, Bergkamp nooit.

9 juni 2019 om 12:09

Ik denk dat Malen en Kluivert in potentie beter worden dan Hazard. Hazard daar loopt er elk 3 tot 5 jaar er een van. Als je het hebt over Robben, Messi en Ronaldo die worden eens geboren in de 20 a 30 jaar. Gasten die snel op topniveau komen en altijd er staan in toernooien en competities. Hazard is naar mijn inziens een aardige speler, maar hij zal Real Madrid niet naar de CL finale schieten of de competitie winnen. Het is een laatbloeier en vooral iemand die gewoon hard kan werken. Dembele, Kluivert, Malen, Mbappe zijn in potentie allemaal beter en hebben meer snelheid en inzicht. Ook die Vinicius van Real Madrid vind ik erg matig. Sterker nog ik vind Real Madrid een club die gewoon echt heel slecht inkoopt. Deze club gaat de komende 4 a 5 jaar niet meedoen om de CL. Barcelona daarentegen heeft met Frenkie en Griezman wel twee wereldtoppers binnengehaald. Real Madrid mist iemand die doelgericht is en vooral goed mannetjes kan uitspelen. Met een Kroos, Modric en Ramos heb je een oude generatie die nooit het hoge tempo van tegenwoordig kan bijbenen. Het spel gaat enorm snel op en neer. Als je geen loopvermogen hebt en positioneel niet sterk bent, dan heb je een probleem. Depay is momenteel de aanvaller die Real Madrid kan helpen. Met zijn fysiek en loopvermogen, kan hij spelers vrij spelen, maar de beste kandidaat blijft Mbappe, maar die is onbetaalbaar.

9 juni 2019 om 12:17

Wat ik maar wil zeggen is dat Hazard net als de overige genoemde spelers tot de beste spelers van hun generatie behoren maar nooit de allerbeste van hun generatie waren. De allerbesten waren bijvoorbeeld Pele, Cruyff, Beckenbauer, Maradona, Gullit, Van Basten, Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Messi en Ronaldo.

Ik zie niet in waarom hazard opeens zoveel beter gaat worden nu hij een transfer maakt naar real. Als hij de beste speler zou worden had hij daar nu ook al bij moeten horen. Als 28 jarige wordt je niet opeens zoveel beter alleen omdat je naar real gaat.

9 juni 2019 om 09:01

Helemaal mee eens. Het lijkt straks misschien wel alsof hij beter is, maar dat zal mijns inziens dan komen omdat hij tegen mindere tegenstanders zal komen te staan dan in de premier league. Het zou vreemd zijn als hij nu veel beter wordt.

9 juni 2019 om 09:14

Inderdaad. Hij lijkt straks misschien beter omdat hij met betere medespelers tegen mindere tegenstanders gaat spelen. Romario en Ronaldo scoorden in Spanje ook vaker dan in Nederland. Het verschil tussen Barcelona en Real en het grootste deel van de overige clubs in Spanje is nu eenmaal groter dan het verschil tussen Chelsea en de kleinere clubs on Engeland.

9 juni 2019 om 09:17

Hazard heeft toch wel enkele fantastische seizoenen gespeeld voor Chelsea. Hii is natuurlijk niet zo constant als Ronaldo of Messi maar in vorm is hij echt wel een van de beste. Ik denk wel dat hij nog stappen kan zetten bij Real, zijn medespeler zijn met alle respect beter bij Real en de competitie is ook een stuk aanvallender.

9 juni 2019 om 09:37

Er zijn voldoende argumenten te bedenken waarom hij nu beter zal presteren. Je kunt denken aan zijn eigen gevoel, de motivatie om te schitteren in je droomploeg os toch anders. Daarnaast is er bijvoorbeeld de druk en het verwachtingspatroon van de club. Dat is bij Real Madrid nogal verschillend van Chelsea. Betere spelers om je heen, wat meer van je vraagt in de trainingen. Spelen voor een trainer waar je als jongen alleen al heb kunnen van dromen. En zo zullen er nog wel meer argumenten te bedenken zijn. Sommige van die argumenten zouden ook een reden kunnen zijn waarom hij juist minder gaat presteren, maar ik denk dat dit voor hem een goede stap is waarbij hij meer van zichzelf zal eisen. Alleen maar goed voor die jongen.

9 juni 2019 om 17:18

Real is zeker in staat om hem dat extraatje te geven. Het zit em in zijn medespelers, in de status vd club e.d. wat zo'n speler iets beter kan maken. Andersom gebeurd dat vaak genoeg wanneer spelers vertrekken uit Madrid en zij minder worden zoals, ...Ozil, James, Di Maria, Morata etc.

Denk dat Mertens doelt op het feit dat hij bij Real in een selectie van wereldklasse terecht zal komen. Nog veel meer dan bij Chelsea. Hier moet Hazard optimaal van proftiren, denk ook dat zijn speelstijl goed past in Spanje (kijk naar Messi). Messi is beter natuurlijk, maar Hazard komt het meest dichtbij Messi zijn niveau van dribbelen. Heerlijke aankoop. Ik denk dat in de volgende opstelling Hazard zal excelleren.
Ik ben 'bang' dat Perez zowel Eriksen als Pogba aantrekt en een middenveld wilt met Kroos erbij. Dit kan tegen kleinere ploegen en is natuurlijk onwijs goed, maar is te aanvallend. Persoonlijk hoop ik op Ndombele en Eriksen, Ndombele als vervanger van Casemiro en dan een middenveld in een 4-2-3-1 formatie met Kroos en Ndombele achter Eriksen, die op de 10 staat.

Courtois
Carvajal
Militao
Ramos
Mendy
Pogba
Kroos
Eriksen
Rodrygo/Diaz
Jovic
Hazard
9 juni 2019 om 09:16

Veel meer dan bij Chelsea? Daar was dit seizoen absoluut geen sprake van. Real zit wil flink in te kopen dus ik snap je optimisme, maar laat ze het eerst maar eens bewijzen.

9 juni 2019 om 09:23

Je snapt zelf zoals je als zegt waar ik op doel. Dankzij het drama seizoen van vorig jaar is Real genoodzaakt te investeren. Maar zelfs nu al is Real veel beter. Spitsen als Jovic en Benzema zijn beter dan Giroud. Wingers als Vinicius, Rodrygo, Brahim Diaz zijn ontzettend getalenteerd en indien ze te licht bevonden worden zal Perez volle bak voor Mbappã© gaan.
Op de 10 hebben we nu Isco en Asensio. Kovacic komt ook nog terug. Dan hebben we nog Casemiro.

Kijk, ik denk dat Ceballos, Modric, Isco, Vazquez en Bale zullen vertrekken. Hier zullen toppers als Eriksen/pogba voor terugkomen. Mendy is ook zo goed als binnen. Aan het eind van de transferperiode staat er een Real waardig team denk ik. Het is niet zo dat spelers als Isco niet kunnen voetballen. Real was gewoon verzadigd als team, nu met nieuwe impulsen zal de verzadigde garde ook een nieuw momentum krijgen.

9 juni 2019 om 11:58

Hoop het

9 juni 2019 om 10:12

Ndombele zou fantastisch zijn, maar die Llorente deed het dit seizoen toch ook niet helemaal verkeerd op de plek van Case? Daarnaast denk ik als Pogba komt dat hij gaat excellereren onder Zizou.

9 juni 2019 om 10:31

Llorrente is een groot talent maar vind hem nog tekort komen op fysiek gebied. Ik denk dat Real de kans moet pakken om Ndombele op te pikken nu hij nog niet boven de 100 miljoen gaat kosten, indien die kans zich voordoet natuurlijk. Mocht dit niet gebeuren dan zou ik Llorrente laten starten tegen betere ploegen, dan heeft Real een perfecte mix qua talent met Rodrygo, Llorrente, Militao, Jovic en ervaring met Ramos, Hazard, Eriksen/pogba, Carvajal.

Ontzettend veel voetbal als Pogba komt en ook nog eens Eriksen. Dan speel je als het ware met 3 cm's, waarvan er 2 wel kunnen verdedigen (pogba en Kroos). Smullen zeg.

Hij speelt nu wel eindelijk bij een ploeg waarin hij meer kan laten zien...
Misschien komt het omdat ik niet wekelijks chelsea kijk, maar als ik chelsea zag in el/cl vond ik het altijd nogal tegenvallen bij Hazard. Niet dat het niet goed was... maar vanwege de hype en alles, vrwacht je meer.

Voor Hazard daar uberhaupt over na kan denken, moet hij eerst Real nog uit het slop trekken, samen met een aantal andere aankopen/hoofdrolspelers. En zelfs daarna maak je ook haast geen kans, omdat Ronaldo en Messi over 2 jaar waarschijnlijk nog steeds een belachelijk hoog niveau zullen halen.

Het enige wat Hazard daar van afhoudt zijn zijn statistieken. Als je naar Hazard kijkt, lijkt het steeds alsof hij met zijn vrienden op het buurtpleintje aan het spelen is. Ook gisteren bijvoorbeeld is hij vooral bezig met zich te amuseren en hoe dat zich dan in statistieken vervormt, kan hem eigenlijk worst wezen. Dat is het verschil met Messi en zeker Ronaldo. Die laatste doet er alles aan om steeds op het scorebord te komen en als dat niet gelukt is, gaat hij er bij wijze van spreken slecht van slapen. Messi toont het misschien minder dan Ronaldo, maar ook hij heeft die drive en honger voor doel, anders haal je zo'n statistieken niet.

Als Hazard echt de aansluiting wil maken, moeten zijn statistieken omhoog. Hij moet nog veel doelgerichter worden, maar dat gaat dan misschien ten koste van zijn spelvreugde gaan. Ik vind het echt een fantastische transfer voor Real, de huidige Hazard gaat ze absoluut een kwaliteitsimpuls geven, maar ik zie hem ook wel geen 30 doelpunten maken. Ben wel heel benieuwd naar hoe hij gaat functioneren in het team.

9 juni 2019 om 10:35

Ik en vele anderen waarschijnlijk ook hebben het gehad met die scoreboard journalistiek en die fans die enkel kijken naar assists+ goals.

Dat Messi en Ronaldo maar eeuwig op hun troon zitten, ik geniet ook wel van mooi weer voetballers als Ronaldinho of Hazard die daar niet zo mee bezig zijn. Vind dit al even genietbaar en de vergelijking met die 2 anderen mag heus eens ophouden.

Het is net zo mooi dat zo'n Hazard zich geen bal aantrekt van een voetballer als Ronaldo die enkel bezig is met het scoren van doelpunten. Hopelijk wil hij nooit die aansluiting maken met die egocentrische voetballer en doet hij gewoon waar hij het beste in is: genieten van het spelletje en voetballen.

9 juni 2019 om 11:10

Ben ik volledig eens met jou, maar zo werkt het nu eenmaal vaak. Als speler X als een natte krant speelt, maar 2 keer scoort, lees je "speler X draagt zijn team".

Ik vind Hazard fantastisch om naar te kijken en wat mij betreft verandert hij absoluut niet van speelstijl. Het enige wat ik je kan zeggen is dat men hem op het einde van de rit gaat vastbinden aan zijn statistieken als er vergelijkingen worden gemaakt met Ronaldo en Messi

9 juni 2019 om 11:32

Ben ik volledig eens met jou, maar zo werkt het nu eenmaal vaak. Als speler X als een natte krant speelt, maar 2 keer scoort, lees je "speler X draagt zijn team".

Neen, zo werkt het niet. Tuurlijk zijn er veel pipo's zoals het lid blindevogel die zo naar voetbal kijken en hem niks vinden maar voor velen (waaronder veel kenners die meer van voetbal kennen dan alle leden op dit forum samen), is Hazard 1 van de beste spelers ooit in de Premier League en bij Chelsea. Geen niveau Messi of Ronaldo maar die worden niet voor niets aliens en greatest of all time genoeme. Die staan ver boven de rest. Hazard is wel gewoon een topper zoals bijvoorbeeld Ribery en Robben, al is Robben natuurlijk heilig op dit forum dus waarschijnlijk word ik straks gelyncht. Maar goed, alleen al het bedrag dat Real neer legt voor iemand met 1 (!) jaartje contract zegt al genoeg.

9 juni 2019 om 11:46

Wie ben jij om te bepalen of anderen meer kennis van voetbal hebben dan bijvoorbeeld Blindevogel? Volgens mij bestaat er geen specifieke ‘kijk’ op het voetbal en dus kijkt iedereen anders tegen voetbal aan. Dat iemand een andere kijk heeft, betekent dit niet dat hij minder kennis ervan heeft. OT: Ik vind het altijd heerlijk om naar Hazard te kijken, zoveel spelvreugde zie je bij hem. Daarbij vind ik hem ook niet vervelend naar tegenstanders, medespelers en scheidsrechters met maniertjes.

9 juni 2019 om 12:01

Ik noem specifiek dat lid omdat hij steevast alle Belgen neer haalt en totaal niet objectief naar voetbal kan kijken maar verblind is door zijn afkeer. Verder denk ik dat het toch echt wel veilig is om te stellen dat mensen zoals Zidane meer kennis van voetbal hebben dan wij. Een andere kijk kan in bepaalde gevallen trouwens zeker duiden op minder kennis. Dit is niet altijd het geval dus ik ga niet generaliseren maar als iemand bijvoorbeeld meent dat Timothy Derijck beter is dan Carles Puyol, tsja, dan heb je er weinig kaas van gegeten.

9 juni 2019 om 13:50

Dan nog is het natuurlijk niet nodig om zijn naam erbij te betrekken terwijl hij/zij niet eens betrokken is bij de discussie. Maar goed:

Natuurlijk is Hazard een fantastische voetballer, maar er is natuurlijk wel het 1 en ander aan te merken.

Hazard is wisselvallig. Niet tot het extreme, maar dat is wel de grootste reden waarom men spelers als Robben wellicht boven Hazard schaart. Robben was op die leeftijd namelijk nooit minder en zeker niet als de druk er volop stond.

Verder zeggen bedragen in dit geval niet meer zoveel. Hazard is duidelijk een topspeler en die zijn heel gewild. Real Madrid is duidelijk wanhopig na een rampseizoen en de transfermarkt is financieel sowieso een complete chaos.

Ik lees Casimero moet weg? Waarom?en Hazard zie ik niet slagen bij Real.

9 juni 2019 om 16:56

Case komt al jaren tekort op voetballend gebied. Als je daarvoor een zelfde type speler kan halen die ook nog eens kan voetballen moet je dat altijd doen, zoals Ndombelé

Hazard van het niveau Koeman Bergkamp of Robben? Haha.. Plaats Hazard maar minimaal een categorie lager.

Wat een onzin dit. Appels met peren..... Alsof je kunt zeggen dat pelé, beter is dan maradona of beter dan cruyff. Verschillende posities, verschillende tijden etc. Of je moet punten toekennen aan een WK, EK , Europacup, Copa etc en dan "tellen" wie de beste is, maar gelukkig werkt het voetbal niet zo.

Kleine kans. Hazard heeft het talent, maar niet de mentaliteit. En hij is geen Ronaldinho die voetbal zag als een hobby en een veld als zijn speeltuin, maar nog steeds op het absoluut hoogste niveau niet te volgen was. Hazard loopt vaak tegen een muur aan op dat soort cruciale momenten.

9 juni 2019 om 13:40

Ik vind niet dat Hazard qua talent in de buurt komt van Messi. Dat scheelt naar mijn mening nog wel twee niveaus. Verder is Hazard ook veel wisselvalliger. Een fantastische voetballer, maar naar mijn mening geen speler waar ze het over 30-40 jaar nog over hebben.

Dat gaat niet gebeuren. Messi en Ronaldo zijn veel beter, terwijl ook Neymar en Mbappe nog een niveautje hoger zijn. Ook spelers als Robben beter waren in hun hoogtijdagen. Hazard zit nu wel op z'n top naar mijn mening en zal hooguit beter gaan renderen bij Real Madrid vanwege de dominantie van Real Madrid en Barcelona en een gebrek aan tegenstand in veel wedstrijden. Hazard is een fantastische voetballer, maar er zijn er genoeg die beter waren en/of zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

751 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
2015/2016 Chelsea 31 4 2 0
2014/2015 Chelsea 38 14 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona loopt blauwtje in Engeland met bod van 39 miljoen euro’

Barcelona blijft onverminderd geïnteresseerd in Willian. Sky Sports meldt maandag dat een bod van de Spaanse grootmacht op de middenvelder is afgewezen door Chelsea. Barcelona heeft naar verluidt een bod van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren