‘Zelfs Ajax Onder-9 tegen Feyenoord Onder-9 geldt als een risicoduel’

Maandag, 27 mei 2019 om

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de 'supporters' die er zaterdagmiddag voor zorgden dat de mini-Klassieker tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19 werd gestaakt. De chef sport van De Telegraaf is van mening dat het incident op De Toekomst een bevestiging is dat het verbod op uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord en ADO Den Haag gehandhaafd moet worden. “Na de rellen bij Ajax-Feyenoord, die zelfs niet door clubiconen als John Heitinga en Dirk Kuyt gesmoord konden worden, moet het verbod worden uitgebreid tot alle onderlinge confrontaties tussen Ajax en Feyenoord”, schrijft Driessen in zijn column.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door ussenter)

Belachelijk dit.....

Zeer triest wat er is gebeurt. Ben het met hem eens, jammer dat dit nodig is...

Waarom hebben we nog steeds geen voetbalwet zoals in Engeland? Werk het gespuis eruit en speel een wedstrijd met publiek dat zich wel weet te gedragen. De rest zit met een meldplicht op het politiebureau. Dit het helemaal nergens meer over, een wedstrijd van de onder 9 is een risicowedstrijd omdat de tegenstander een shirtje aan heeft dat je niet aan staat...

27 mei 2019 om 08:01

Die voetbalwet in engeland is totaal geen oplossing, je hoort echter niets over de rellen daar omdat de media hebben afgesproken hier niet over te berichten. Dat die voetbalwet lekker werkt blijkt wel weer elke keer als engeland op het vaste land speelt

27 mei 2019 om 08:05

Dat is natuurlijk ook omdat die dingen buiten het stadion gebeuren, buiten de wedstrijden om. Dan heb je toch geen meldplicht? En ze hebben tijdens internationale wedstrijden natuurlijk ook geen meldplicht. Het werkt dus wel tijdens wedstrijden.

27 mei 2019 om 09:22

Boeiend Mrboity, laat die lui lekker op een weilandje afspreken en elkaar de hersens inslaan. Hoe meer doden hoe beter. Hebben de normale mensen die gewoon potje voetbal willen zien er geen last van

27 mei 2019 om 09:26

Die gekken gaan juist rellen op het vaste land, omdat ze in eigen land de cel in moeten door die voetbalwet.

Denk je nou echt dat al die roddelpers in Engeland het stil zou houden als er wekelijks allemaal vechtpartijen zijn? Al zouden ze dat doen, dat is echt compleet onmogelijk in het Twitter/instagram/snapchat tijdperk waar we in leven.

Doe je petje omlaag en je aluhoed op.

27 mei 2019 om 12:19

Buahaha Boity wat een lul verhaal. Natuurlijk werkt de voetbalwet in Engeland , daar worden gewoon stadionverboden opgelegd aan idioten - die moeten zich gewoon bij het politie buro melden voor elke wedstrijd en sommige hebben een enkelband. Zou eens tijd worden dat ze dit soort maatregelen eens gaan invoeren in Nederland voor deze idiote beesten. Elke keer weer zie ik Nederlanders elkaar napraten hoe zo'n voetbalwet geen zin heeft maar dat is echt totale onzin. Nee hier willen ze het lekker makkelijk doen, gewoon geen supporters toe laten tot de wedstrijden, lekker interessante sfeer creeren ze hier zeg ipv het probleem bij de wortel aan te pakken.

27 mei 2019 om 08:04

Ik snap het ook niet. Gewoon een meldplicht tijdens de wedstrijd. Echter, zijn er veel politiebureaus dicht op zondag...

27 mei 2019 om 12:41

Het gaat wel iets verder dan alleen een meldplicht. Er moet ook gehandhaafd worden, dus wanneer een hooligan zich niet meldt, moet hij opgepakt en vastgezet worden.

Persoonlijk denk ik dat de overheid de handhaving gewoon te duur vind, het is makkelijker om elke keer heel hard schande te roepen en dan weer over te gaan naar de orde van de dag.

27 mei 2019 om 08:12

@Dutchgio en Troy010: die is er wel en heet “Wet bestrijding voetbalvandalisme en overlast”. Ook de meldplicht tijdens wedstrijden is er. Dan is het politiebureau uiteraard niet dicht. Kost je letterlijk twee seconden om te googelen, roep dus niet zomaar wat

27 mei 2019 om 08:21

Een gebiedsverbod, meldplicht of groepsverbod. Dit houdt het in. Dus niet alleen een meldplicht. Wie controleert of jij een gebiedsverbod hebt?

27 mei 2019 om 09:32

Troy010,

De handhaving van een gebiedsverbod, opgelegd door de gemeente, ligt bij de lokale politie. Ook het afwikkelen van de meldplicht is een taak van de politie. Een groot probleem van de Nederlandse politie is echter de capaciteit. Dit punt komt heel vaak terug m.b.t. operationele inzet bij voetbalwedstrijden, maar ook voor andere taken zoals bovenstaande kampt de Nederlandse politie met tekorten waardoor dergelijke maatregelen zelden gehandhaafd kunnen worden (gebiedsverbod) of niet of nauwelijks worden ingezet of opgepakt (meldplicht).

De wetgeving biedt mogelijkheden, de capaciteit van de Nederlandse politie biedt daarentegen alleen maar beperkingen.

Dan kan je over uitsupporters zeggen dat je het voor het grote deel verpest, maar tijdens deze uitwedstrijden is wel een hele grote groep uit op sensatie. Je gaat als normale supporter niet voor de lol mee naar zo'n uitwedstrijd.

27 mei 2019 om 07:16

Welke uitsupporters waren mee? Er waren voornamelijk ouders en familie wat daar stond of is dat tegenwoordig ook raar dat die naar een wedstrijd gaan kijken?

27 mei 2019 om 07:27

Ohja sorry beetje onduidelijk. Ik bedoel over het weren van uitsupporters tijdens de echte klassiekers.

27 mei 2019 om 08:00

Jij Hebt duidelijk je mening gebasseerd op leugens uit wat krantjes. Er waren wel degelijk wat mannen bij die provocerend gebaren maakte richting UA. Die families zaten er al de hele wedstrijd en anders waren ze vanaf het begin al weggejaagd. Dit is weer makkelijk scoren van voor wat extra clicks van die Ajax beul genaamd driessen.

27 mei 2019 om 08:20

Nee, ze werden aangevallen nadat ze juichten voor een bijna doelpunt. Dan zie je die idioten ernaar toe rennen. Kijk de filmpjes, het bewijs.

Nooit meer uitsupporters toelaten tot er eens daadkrachtig wordt opgetreden. Deze raddraaiers moet je gewoon een meldingsplicht geven bij elke pot die ook maar enigszins in de buurt van risicovol komt. Knokken tijdens een jeugdpot. Hoe bedenk je het.

Ik vind het meest trieste nog wel de reactie van van der Sar die overduidelijk bang is voor een sanctie van de knvb of angst voor deze groep hooligans. Waarom een politiek correct antwoord terwijl je weet dat het goed fout was.

27 mei 2019 om 11:49

Waarom die gasten sowieso toegang geven tijdens die wedstrijd? Waar zit je dan met je kop?

28 mei 2019 om 16:02

Jij hebt makkelijk praten vanuit de anonimiteit.. Bij hem thuis en z'n auto liggen de ramen eruit als hij dat groepje in de media hard aanpakt.. Nou zijn dat materiele dingen, maar door de angst lijd je gezin dan ook onder natuurlijk..

Wat een gezeik, zet uitsupporters in een uitvak en je hebt hier geen last van. Daar zijn ze voor bedoeld tenslotte.

27 mei 2019 om 07:58

Uitsupporters? FAMILIE van spelers onder de 19. Als je al nieteens meer naar je eigen zoon kan gaan kijken zonder in een hok gezet te worden onder het mom van: uitsupporters. Belachelijk. Dit is jeugd he, geen prof wedstrijd.

27 mei 2019 om 08:02

Niks familie er waren gewoon supporters en wat mannen die provocerende gebaren maakten dat was geen gejuich of iets anders wat de media jou wilt laten geloven jij wilt dst natuurlijk ook heel graag geloven .

27 mei 2019 om 08:09

@Cruy, Zelfs al dat waar zou zijn, moet je toch prima van elkaar af kunnen blijven? Het gros was daar enkel en alleen omdat de boze grote vijand uit Rotterdam de tegenstander was. Ff lekker herrie schoppen. Te treurig voor woorden. Dat is hetzelfde volk wat graag naar de Kuip wilt, maar niet intelligent genoeg is om in te zien dat dit averechts werkt en er juist voor zorgt dat ze Aboutaleb weer een stok geven om mee te slaan.

27 mei 2019 om 08:11

Wat? Je ziet verdomme moeders met kinderen wegrennen. Wat voor provocerende gebaren? Mag ik daar filmpjes van? Of is dat wat je hebt gehoord om dit belachelijke iets goed te praten?

27 mei 2019 om 08:17

Je hebt volledig gelijk, het is de schuld van Feyenoord. Ik weet nog dat Esteban werd aangevallen. Dat was zijn schuld ook. En dat Ajax fans gedwongen waren een handgranaat in Den Haag op te hangen dat was puur zelfverdediging.

Het is ronduit verbijsterend dat er nog steeds mensen rondlopen die altijd, maar dan ook altijd de schuld bij de ander zullen neerleggen.

@ cruyflegacy Je maakt pas een punt als je met bewijs komt. Laat de wereld het zien.....

Ik zie net dat je al 18 jaar bent. Dan wil je graag wat zijn toch?. En je opmerking elders tegen iemand dat hij niet genoeg voor Ajax is, is........ Humor heb je wel............ ;

27 mei 2019 om 12:45

@troy010

Rijnmond had een verslaggever in het vak, die meldde dat het begon toen twee Rotterdamse supporters uitdagend naar de Ajax fans begonnen te zwaaien. Dat gebeurde nadat er gejuich te horen was geweest toen Feyenoord een kans kreeg en de Ajax fans verbaasd keken naar de Feyenoord fans op de tribune.

Daarna bestormde 50 fans de tribune waar de Feyenoord fans zaten en werd de wedstrijd gestaakt.

27 mei 2019 om 08:05

Wat een gezeik? blijf gewoon met je handen af van andere mensen.. Wat een onzin dat je mensen in elkaar moet slaan omdat ze voor een andere club zijn. Bij Utrecht zit ik zo vaak in een vak met uit supporters van de tegenstander, lekker boeiend!

Laten we het woord fans in deze context aub weglaten en vervangen door criminelen. Want dat zijn het.

27 mei 2019 om 08:03

Ja dat is ook mijn mening. Zijn geen fans. Ze maken het kapot voor iedereen en het kan ze geen moer schelen

27 mei 2019 om 08:14

Ik snap wat je bedoelt en ik ben het er ook mee eens, maar in andere, buiten voetbal gerelateerde zaken wordt dit ook niet gedaan. Dus dan zou het daar ook moeten zijn dat de mensen niet genoemd worden wat ze zelf zeggen dat ze zijn, maar gewoon als criminelen. Deze groep noemt zich Ajax supporter, dus dan zijn dit helaas ook supporters.

Ik wacht nog op een rectificatie dat het allemaal de schuld is van ten Hag. On: triest gedoe. Waarom spreekt de f-side hier niet over uit? Als een journalist in een stad z'n werk doet en een klap krijgt hoor je ze. Als de politie ingrijpt (terecht of onterecht daar gelaten) weten ze niet hoe snel ze een statement maken, maar nu hoor je ze niet (of ik heb iets gemist). En dan komend jaar weer hypocriet in een stadion met een spandoek je afvragen waarom uitsupporters niet zijn toegestaan. Wat mij betreft reglementair 3-0 voor Feyenoord. Dan maar geen kampioen. Maar als dit al gebeurt bij jeugdelftallen en je kunt de veiligheid niet waarborgen, dan is het einde zoek.

27 mei 2019 om 08:04

Omdat de fside hier niks mee te maken heeft er vrijwel niets aan de hand was. Maar ja jjj bent niet genoeg voor ajax omdat te weten

27 mei 2019 om 08:08

Als de politie ingrijpt of een journalist een klap krijgt heeft de f-side er toch ook niets mee te maken. Daarnaast zou het de f-side sieren als ze hier een statement tegen maken, alleen maar om als grootste supporters groep (van Ajax) een signaal af te geven. Het feit dat jij het goed praat door te zeggen dat er vrijwel niets aan de hand was zorgt ervoor dat jij wel genoeg voor Ajax bent. Toen een journalist z'n werk deed was er ook niet veel aan de hand, maar moest er ook een straatje schoongeveegd worden blijkbaar. Ga je schamen dat je dit ook maar een beetje probeert goed te praten met zo'n reactie.

27 mei 2019 om 10:00

@ajaxfan158

Quote: "als de politie ingrijpt of een journalist een klap krijgt heeft de f-side er toch ook niets mee te maken. Daarnaast zou het de f-side sieren als ze hier een statement tegen maken, alleen maar om als grootste supporters groep (van Ajax) een signaal af te geven".

Het probleem is dat mensen maar niet begrijpen dat je voordat je als bestuurder een inhoudelijk statement afgeeft dat nadelig is voor je club, je er verstandig aan doet om eerst uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Bijvoorbeeld hoe deze lieden aan kaartjes zijn gekomen. Het is publicitair ook veel handiger om een statement af te geven waarin je tegelijkertijd verkondigt welke maatregelen je in gedachten hebt om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt en dat kan alleen maar als je weet hoe het is gebeurt. Het incident heeft amper twee dagen geleden plaats gevonden, waardoor onderzoek nog nauwelijks mogelijk is geweest, en de opportunistische voetbalwereld springt, niet geheel onvoorspelbaar, meteen al weer in het gelid om een zondebok aan te wijzen. Typisch voor de voetbalwereld wordt eens temeer duidelijk dat men daarbij meer waarde hecht aan wat iemand zegt dan wat hij doet. Dat je een statement verwacht van de F side, terwijl het allesbehalve vaststaat dat de daders uit hun groepering komen en je er vergif op kan innemen dat dat statement door velen zal worden uitgelegd als een schuldbekentenis, lijkt me niet heel erg realistisch. Bovendien is de F side geen officieel Ajax orgaan, maar een groepering die door de supporters zelf is opgericht. Als er al een statement namens de supporters zou moeten komen, lijkt me de voorzitter van van de officiele supportersvereniging van Ajax moeten daarvoor de aangewezen persoon, maar ook die zal daarmee heel verstandig wachten tot duidelijk is hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke maatregel eventueel mogelijk zijn.

27 mei 2019 om 16:15

Ik snap je heel goed. Als de F-side met een statement zou komen zie ik dat ook niet als schuldbekentenis. Je kunt je afschuw uitspreken over wat er gebeurd is en het zou een groot signaal zijn als de f-side dat zou doen in mijn ogen. En ik begrijp heel goed dat je het hebt over onderzoeken, helemaal mee eens. Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden. Alleen was de F-side er wel als de kippen bij toen het ging om bovengenoemde incidenten. Toen was er ook nog geen onderzoek afgerond.

27 mei 2019 om 08:06

Volgensmij alleen Ventos die met vingertje wees naar een groep van 10-15 Feyenoordsupporters die gebaren maakte, verder ook niets gelezen. Kwalijke zaak. Zelfs al zou blijken dat er paar Feyenoorders bijzaken die lagen te provoceren is dat geen reden om zelf verhaal te gaan halen. Kan zoiets nooit begrijpen. Organisatorisch slecht gedaan door Ajax, stewards goed ingegrepen toen het fout leek te lopen en uiteindelijk gebleven bij spanning zonder handgemeen. Klote situatie waar Ajax zich mag uitspreken over fout gemaakt in plaatsing van "supporters" en zijn excuses aan moet bieden.

Ik ben er van overtuigd dat er weer uitsupporters kunnen worden toegelaten bij ajax-feyenoord of bij den haag-ajax het zal niet uit de hand lopen. Politie en de ME hebben het de laatste 30 tot 35 jaar strategisch gezien uitstekend voor elkaar zodat beide supporters rivalen elkaar niet in de haren vliegen. Juist jeugdwedstrijden(zoals afgelopen weekend bij O19) en wedstrijden in de voorbereiding zijn kwetsbaar geworden de afgelopen jaren.
De roerige tijden met slag en steekpartijen van voor tijdens en na een westrijd zoals in de late jaren zeventig en de jaren tachtig zijn allang achter de rug.
Wel neemt het geweld tegen de politie toe zoals de laatste feyenoord-ajax waar er uitsupporters werden toegelaten.

Het is te triest voor woorden dat dit zo aan de gang blijft gaan.
En dan maar zeuren over dat de klassiekers hun charme kwijt zijn omdat er geen uitsupporters bij mogen zijn. Ik zeg helemaal geen supporters meer tijdens deze wedstrijden. wellicht dat er na een paar jaar dat knopje omgaat en ze eens begrijpen dat dit niets meer met voetbal te maken heeft. Het blijft maar heen en weer gaan, zij beginnen dus moeten wij reageren en dan moeten wij ook weer een reactie tonen, nou dan moeten wij ook weer etc etc. echt kansloos dit

dit jaar (o9) en ook vorig jaar bij de o8 zijn alle wedstrijden tussen ajax en fey zonder enig probleem verlopen...

niet groter maken dan het is...

Ik vind zelf, bij ongeregeldheden beide ploegen punten in mindering. Misschien dat er dan is serieus jacht wordt geopend op dit soort mafketels!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
248 fans
49 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren