‘Man United biedt 80 miljoen, Blind pusht De Ligt naar Old Trafford’

Zondag, 26 mei 2019 om

Manchester United lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om met Matthijs de Ligt aan de haal te gaan. In navolging van RAC1 meldt de Daily Mirror in de nacht van zaterdag op zondag dat de Premier League-club het voortouw neemt in de strijd om de verdediger van Ajax. Manchester United heeft een bod van omgerekend 79,4 miljoen euro uitgebracht, zo claimt de krant.

De recordkampioen van Engeland is akkoord gegaan met de salariseisen van het kamp-De Ligt. Waar Spaanse media repten over een jaarsalaris van veertien miljoen euro voor De Ligt op Old Trafford, meldt de Daily Mirror zelfs dat zaakwaarnemer Mino Raiola een jaarloon van ruim twintig miljoen euro heeft bedongen. Met een weeksalaris van 397.000 euro per week zou de Ajacied alleen Alexis Sánchez voorrang hoeven te verlenen.

Bovendien is Manchester United akkoord gegaan met een commissie van omgerekend 13,6 miljoen euro voor Raiola zelf. De zaakwaarnemer 'pusht' zijn cliënt richting Old Trafford en ook ploeggenoot Daley Blind zou aandringen op een overstap naar the Red Devils. Blind speelde zelf vier jaar voor Manchester United en zou van mening zijn dat De Ligt zich daar het beste kan ontwikkelen.

Toch is een overstap naar Manchester United nog verre van definitief. Manchester City hoopt nog op de komst van de Ajacied, die aanvankelijk op weg leek naar Barcelona. De kampioen van Spanje bereikte echter geen akkoord met Raiola. "Wat de zaak bemoeilijkt voor Manchester United, is dat De Ligt alleen naar een club wil die zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League", aldus de Daily Mirror. "Maar Manchester United biedt het meeste geld en probeert het team onder Ole Gunnar Solskjaer opnieuw op te bouwen."

Journalist Miguel Delaney van The Independent schrijft op Twitter dat De Ligt 'luistert' naar het duizelingwekkende aanbod van Manchester United. Barcelona wil niet voldoen aan de financiële eisen van Raiola. "De club heeft het probleem dat er dringend spelers van de loonlijst geschrapt moeten worden om zulke aankopen te doen, maar dat niemand weg wil bij de club." Eerder haalde Barcelona middenvelder Frenkie de Jong al weg bij Ajax.


Poll

Doet Matthijs de Ligt er goed aan om naar Manchester United te gaan?


Gerelateerd

96 reacties (laatste reactie door sirius)

Zou een domme overstap zijn denk ik. United is nu gewoon heel matig. Europa League spelen en ieder jaar hopen op een CL-plek, wat ik ze volgend jaar ook niet zie pakken. Barcelona is vele malen beter voor hem en bovendien geeft dat de ruimte om Umtiti naar Arsenal te laten gaan😉

26 mei 2019 om 00:45

juist niet, united heeft veel te winnen en kan/moet omhoog, terwijl bij barca alles naar beneden gaat. na het vertrek van messi hebben ze in barcelona een groot probleem. united moet deze zomer klappen maken op de markt en de ligt past daarin. raiola heeft connecties met utd en wordt goed betaald, dus 1 en 1 is 2 voor mij.

26 mei 2019 om 01:03

Ik ben het eens met @bochherief. Toch is het jammer want De Ligt mag echt geen EL spelen.. niet na zo’n seizoen. Die moet echt naar een topclub die weer omhoog moet, maar wel gewoon CL speelt. Arsenal zou mooi zijn als ze een CL ticket krijgen... maar die kunnen m helaas niet betalen

26 mei 2019 om 01:35

Bijna gegarandeerd een basisplaats bij United, dat voor mijn gevoel er weer gaat komen. Niet aankomend jaar maar het jaar erop misschien wel. Ik snap het wel, een mooi project en speelminuten. Project Barcelona loopt inderdaad op zijn einde heb Frenkie de Jong ook niet begrepen, het kan je droomclub zijn maar je moet spelen, en veel ook. Zie dat niet zomaar gebeuren. Voor de Ligt is United denk ik de enige optie waar hij direct kans maakt op een basisplaats. Hopelijk komt er wel een beest naast te staan

26 mei 2019 om 02:09

Hij mag dan geen CL spelen. Maar wel vaak genoeg tegen ploegen spelen op CL niveau. Vind het allemaal wel makkelijk gezegd over dat je naar een club noet gaan die (elk jaar) CL speelt. Dat zijn er 4 Barca Real Juve en PSG. Je kan ook voor een club kiezen. Jij praat alleen maar Arsenal gericht. Maar als ze niet uitkijken pissen ze dit jaar er weer naast. Unted moet het nu juist van de financieen hebben. Anders komen er geen toppers. En over langere termijn is dit een top aankoop

26 mei 2019 om 04:47

@calimero jouw gevoel is niet echt n zekerheidje. Ik zie nog weinig weg omhoog bij mam utd

26 mei 2019 om 07:23

De Ligt heeft letterlijk gezegd dat hij naar een club gaat die CL speelt. Letterlijk. Dat vindt hij belangrijk. Dus ik geloof niet dat hij naar United gaat. In elk geval niet komend seizoen.

26 mei 2019 om 09:40

@Kyle, inmiddels moet je toch wel weten dat spelers wel vaker iets roepen. Sneijder heeft letterlijk gezegd niet te zullen vertrekken etc. De Ligt heeft in de premier League genoeg te leren. Ook daar speelt hij tegen wereldtoppers. Misschien is een, hopelijk alleen, eerste jaar acclimatiseren wel goed voor hem. Niet direct ook nog de druk van de CL erbij. Daarnaast ben ik het met de anderen eens, bij ManU is een hoop eer te behalen. Stel je voor dat het gaat draaien. Dan is dat vanaf zijn komst. Hoe mooi zou dat zijn?

26 mei 2019 om 10:40

Dan moet je eens kijken sinds OLE daar coach is. In die periode heeft united maar tussen de 5 en 8 punten minder dan Liverpool gehaald. Dan was united nummer 3 geworden met bijna 90 punten. Als je die score zou doortrekken over een heel seizoen

26 mei 2019 om 02:41

Vind ik niet, Manchester United is een hele grote club die afgegleden is. men wil dar gaan bouwen aan een vernieuwd elftal om de weg naar de Europese top weer in te zetten. De Ligt kan daar een belangrijk aandeel in hebben, hij zal dan wekelijks spelen.

Bij Barcelona is de Lig tegen van de velen. Met Umtiti en Pique heeft hij zware concurrentie. Het is dan maar de vraag of hij veel gaat spelen.

Ter daarbij op dat hij bij Manchester United vele meer geld kan verdienen plus dat spelen in de PL een veel grotere uitdaging is dan spelen bij Barcelona. Want in la Liga wordt of Real of Barcelona kampioen terwijl in de PL men wel zes kanshebbers voor de titel heeft, en met City en Liverpool twee clubs die momenteel echt beter zijn de United. Bij Manchester United is de uitdaging dan echt vele malen groter dan bij Barcelona.

26 mei 2019 om 04:46

Man utd wil al bouwen sinds saf weg is en dat mislukt al jaren achter elkaar

26 mei 2019 om 10:41

Een gat vullen van 27 jaar en een club opnieuw bouwen gaat ook niet zomaar in 3 jaartjes.

26 mei 2019 om 07:31

Wat een onzin allemaal. Die jongen is 19 en heeft nog alle tijd van de wereld om CL te spelen. Bij United start hij week in week uit gegarandeerd en mag van mijn part gelijk de armband van Young overnemen. Leiders is hetgeen wat United is en de Ligt precies is.

26 mei 2019 om 07:32

Eens ik vind het balen als Ajacied en voetballiefhebber. Dit is gewoon puur een financiële stap en ik schat de Ligt hoger aan dan dat. Iemand die bewust is van voetbalstijl, voetbaltraditie, beleid en sportieve aspiraties. Dit is puur om geld. Als United-fan zou het natuurlijk fantastisch zijn. Maar de Ligt zou binnen de kortste keren dan ook weg zijn. United staat nu als de meest waarschijnlijke bestemming van Matta. Het verbaasd me dat hij niet bereid is om zijn salariseisen iets te verlagen, bij Barcelona verdien je geen hongerloontje

26 mei 2019 om 07:57

Hongerloontje zeker niet, maar het verschil van 6 miljoen per jaar is natuurlijk immens. Dat zal uiteindelijk gaan om zo'n 30 miljoen... Dat vind ik nogal wat geld.. En Mathijs zal misschien niet eens verwachten dat Barça hetzelfde gaat betalen, maar wel dat ze dat gat van 6 miljoen per jaar aanzienlijk verkleinen.

26 mei 2019 om 08:36

Jazeker, maar cashen kan altijd voor zo'n speler. United kent een verschrikkelijk team, met een matige trainer, en geen enkel beleid. Doe je het daar dan echt voor? Dan nog liever City proberen om eerlijk te zijn. Hij blijft echt geen 5 jaar bij United, 30 miljoen verschil wordt het niet. Ik zie hem als hij komt max 3 jaar blijven. Je sportieve carrière weggooien is het vaak niet waard, dat ziet Pogba nu.

26 mei 2019 om 10:27

Ik snap je wel maar dit kan toch ook juist heel goed uitpakken? Je zegt het zelf, de selectie is gewoon matig. Ik geloof best dat Ole icm Phela met een selectie naar hun wensen hogen ogen kunnen gaan gooien. De juiste aankopen zijn wel echt nodig, maar de Ligt lijkt me toch een goed begin? Op Pogba en Di Maria na heb ik niet echt achter een aankoop gestaan de afgelopen 5 a 6 jaar. Dit is weer een aankoop die je verder kan brengen.

26 mei 2019 om 10:39

En wat als guardiola city verlaat wat heb je dan?

26 mei 2019 om 13:10

@ajaxcunian

het voetbal van Barca is ook tergend saai onder Valverde. dan zie ik hem toch liever spelen in een leuke competitie als de Premier League

26 mei 2019 om 08:32

Barcelona is ook nog maar afwachten hoe dat gaat renderen zonder al die oude spelers, waaronder Messi.

26 mei 2019 om 08:35

Het Barcelona dat volledig afhankelijk is van een al wat oudere Messi? Of een gigantische club die weer in opbouw is in een leukere competitie? Ik had het wel geweten..

26 mei 2019 om 10:46

United is al een paar jaar bezig met de opbouw, en tot nu toe gaat het eigenlijk alleen de verkeerde kant op. Op dit moment komt Man United op mij over als een zinkend schip.

26 mei 2019 om 08:53

Als je houdt van de intensiteit en de beleving van de premier league snap ik wel dat je deze keuze maakt. Er ligt natuurlijk wel een enorme uitdaging daar, en de club is gigantisch ondanks de magere laatste jaren.

26 mei 2019 om 09:28

@arsenalfanehv

Quote: "zou een domme overstap zijn denk ik. United is nu gewoon heel matig. Europa League spelen en ieder jaar hopen op een CL-plek, wat ik ze volgend jaar ook niet zie pakken".

Dat jij dat niet ziet gebeuren, wil natuurlijk niet zeggen dat het daarom ook niet gaat gebeuren. Als het zelfs Leicester is gelukt om kampioen te worden, moet het met een kwaliteitsinjectie en een paar gerichte aankopen voor Manu mogelijk zijn om vierde te worden, hetgeen nodig is om de CL te halen. Het is ook weer niet zo dat Manu helemaal geen goede spelers heeft, er zit kwaliteit genoeg in de selectie en Manu is een van de rijkste clubs ter wereld waardoor er genoeg middelen voor handen zijn om de selectie op de plaatsen waar dat nodig is te versterken. Jij doet het net voorkomen of hij naar een club als Watford gaat en dat is natuurlijk niet zo, Manu is een van de grootste clubs van GB. Ik zie De Ligt ook niet naar Manu gaan, maar dat is omdat ik geen enkel vertrouwen heb in de managerskwaliteiten van Solskjaer. Ik zie De Ligt graag naar Machester vertrekken, maar dan niet naar de rode maar naar de blauwe club. City speelt het voetbal dat gemaakt lijkt voor een speler als De Ligt en een betere coach dan Pep kan hij zich niet wensen.

26 mei 2019 om 09:59

Zucht.. kijk nou eerst even naar de bron, daily mirror. Sir bericht kan direct de prullenbak in.

Te gek voor woorden, deze jongen heeft potentie maar zoveel verdienen nu al? Ongekend.

26 mei 2019 om 00:46

1 naam: raiola. vaak verguisd hier, maar de man verstaat gewoon zijn vak.

26 mei 2019 om 00:53

Zelfs jij en ik kunnen er voor De Ligt een mega contract uit slepen. Denk dat er niets te zeggen is over de kwaliteiten van De Ligt dat hier nog niet honderden keren is besproken.

Verwacht overigens niet dat De Ligt naar Man U gaat. Europa League spelen is gewoon niet goed genoeg voor De Ligt. Zeker wanneer hij ook een grof salaris kan verdienen bij betere clubs. De media schrijven momenteel over geld maar ik geloof niet dat De Ligt naar de best betalende club wilt, wel snap ik dat hij al zijn optie wel op een rijtje wilt zetten.

26 mei 2019 om 00:59

jij en ik kunnen helemaal niks. doe nou niet alsof zaakwaarnemerschap iets is wat je vanuit je zolderkamer kunt beoefenen. het is een vak, en zoals bij elk vak moet je er talent en wilskracht voor hebben. raiola haalt aantoonbaar de beste deals voor zijn clienten. dan moet je niet zijn prestaties onderschatten.

26 mei 2019 om 01:02

Jij en ik of wij hier zouden al blij zijn met de helft van het geboden bedrag (loon). Maar Raiola haalt gewoon er alles eruit.

26 mei 2019 om 01:19

Ik ben het zeker met je eens dat Raiola de beste is in zijn vak als je bedoelt zoveel mogelijk geld binnen harken. Ik bedoelde te zeggen dat De Ligt overal een mega salaris kan krijgen vanwege zijn bizarre kwaliteiten. Dat Raiola dan net dat extra's er voor je uithaalt lijkt me meer van belang bij spelers met een hoger afbreukrisico.

Mensen doen soms net alsof Raiola De Ligt 16 miljoen per jaar oplevert en een andere willekeurige prof makelaar 6 miljoen ofzo..

26 mei 2019 om 04:49

@bocherrief als mijn zaakwaarnemer de overstap naar mijn droom club zou verpesten voor zijn eigen belang zou ik niet echt blij met m zijn

26 mei 2019 om 09:44

@bochherief

Quote: "1 naam: raiola. vaak verguisd hier, maar de man verstaat gewoon zijn vak".

Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong heeft voor zijn client ook een salaris van 16 miljoen bedongen en dat tegen een redelijk "normale" commissie als je het vergelijkt met de woekerprijzen die Raiola hanteert. Een rekening van 13 miljoen sturen voor een paar gesprekken en een paar telefoontjes, is volslagen krankzinnig, daar moet een speler van Ajax minimaal 5 jaar lang dag in dag uit voor trainen en wedstrijden spelen. Dat grenst gewoon aan oplichterij als het dat al niet is en het wordt hoog tijd dat de Fifa daar paal en perk aan gaat stellen. Het geeft volgens mij wel aan hoe de voetbalwereld is gedegenereerd als je ziet hoeveel mensen dergelijke wanpraktijken kennelijk doodnormaal vinden. Een salaris van 20 miljoen voor een veredelde A junior, hoe talentvol ook, gaat overigens ook helemaal nergens meer over. Als het bericht klopt natuurlijk, daar heb ik ook mijn twijfels over. De Dailey Mirror is nu niet bepaald een kwaliteitskrant en dat is nog eufemistisch uitgedrukt.

26 mei 2019 om 03:18

Je kunt maar een of twee biefstukken per dag eten. Vergeet dat niet.

MU gaat de komende jaren niets winnen. Ook niet met De Ligt.

26 mei 2019 om 00:47

niet met alleen de ligt, maar tel daar 3 a 4 andere transfers bij op en de wereld ziet er ineens heel anders uit. utd moet nu bezig zijn met een 3 jaren plan, komend seizoen 3 top versterkingen, daarna worden de volgende versterkingen makkelijker.

Meer dan Pogba verdienen zal natuurlijk niet gebeuren, klinkt als veel onzin. Blijf er wel bij dat het heel goed uit zou kunnen pakken, duo vormen met Lindelöf voor de komende jaren is lang niet slecht want de basisplaats is wel min of meer gegarandeerd waar dat elders minder het geval zal zijn. Stiekem meer en meer hopen dat dit wereldtalent bij United tekent, aan het geld zal het niet liggen.

26 mei 2019 om 11:38

Lindelöf 🤣🤣🤣

26 mei 2019 om 17:13

Je hebt het afgelopen seizoen dus niet gekeken, is prima hoor maar reageer dan gewoon niet.

26 mei 2019 om 18:09

Zo goed was Lindelof nou ook weer niet. Hij heeft het gewoon aardig gedaan dit seizoen. Het is al beter dan vorig seizoen, maar nog lang niet zo goed als zijn laatste jaar bij Benfica.

Die Lenglet is echt geen Barca materiaal... De Ligt je bent van harte welkom in Barcelona.

26 mei 2019 om 02:43

Lenglet wellicht niet maar Umtiti en Pique wel. Het is echt helemaal niet zeker dat de Ligt bij Barcelona basisspeler zal worden. iets wat bij manchester United wel zeker is want die willen een nieuw elftal gaan bouwen waarin ze hem als belangrijke speler zien. Daarbij betaald United echt stukken beter dan Barcelona, het schijnt vele miljoenen euro;s per jaar te schelen.

26 mei 2019 om 09:18

Speedy, dat zie ik je nu al 3-4x herhalen maar waar haal je vandaan dat Utd nu net deze zomer een nieuw elftal wil gaan bouwen? Dat proberen ze al sinds SAF vertrokken is man. Je doet alsof je insider van Utd bent maar vergeet dat de aanvoerder van jouw club gezegd heeft sws CL te willen spelen. Daarnaast is ie 19, wat kan hem op dit moment die paar miljoen schelen als hij nog 15 jaar lang miljoenen kan verdienen?

26 mei 2019 om 18:05

@speedyafc

Samcro heeft wel een goed punt door te stellen dat ze inmiddels al jarenlang bezig zijn met het bouwen van een nieuw elftal. Ondertussen vaart de club nog steeds dezelfde koers en dezelfde mensen hebben het nog steeds voor het zeggen. Ook binnen de scouting is er niet bijzonder veel veranderd.

Dan is het eerder aannemelijk dat ze aan blijven modderen dan dat ze ineens een goed beleid gaan voeren met een duidelijke visie en toekomstperspectief. Dat gebeurt niet als diezelfde organisatie al zes jaar lang wanbeleid voert. Hoe pijnlijk het ook klinkt, maar buiten Rashford is elke speler slechter geworden sinds ze naar United zijn gekomen.

26 mei 2019 om 08:22

Denk klopt niet . Raiola is 3 maanden geschorst

Wat een bedragen allemaal zeg, iedereen weet dat De Ligt een groot talent is maar zoveel geld is toch niet normaal meer.

De nieuwe Jaap stam van Manchester United.grootste fanbase van de wereld.grootste club van engeland,meeste landstitels etc.de grote leider waar rio Ferdinand trots op zal zijn.een nieuw begin in de opbouw naar de verwachte succes.vergeet niet dat united met dit dramatisch materiaal 2e is geworden vorig seizoen.veel spelers zullen komen en gaan.durf te dromen.... eindstand is dat united weer word gebruikt om een betere deal te sluiten met Barca haha.kan het moeilijk geloven

En iedereen doet nu werelds over Liverpool die het pas 2 jaar op rij leuk doet maar dat kan bij united ook ineens omslaan.

26 mei 2019 om 01:43

Beetje meer respect voor Liverpool die hebben de afgelopen jaren duidelijk de weg der geleidelijkheid omhoog ingeslagen, dit in tegenstelling tot United waar paniek heerste. Begrijp me niet verkeerd, voor het nl elftal en de ligt is united de beste keuze, hier heeft hij het meeste kans op een basisplaats. Hoop dat United zich nu ook gericht versterkt en de weg naar boven weet vast te houden. Anders kan het misschien wel net zo lang duren als Liverpool voordat de een titel halen.

26 mei 2019 om 03:31

Ineens omslaan ? Het verschil is wel dat United al aan het herbouwen is sinds Fergie weg is en dat het ieder jaar achteruit gaat.
Klopp doet het amper in 3 jaar tijd om Liverpool op het niveau te krijgen waar het nu is , wetende dat er nog heel wat groeimarge is.

26 mei 2019 om 09:49

Liverpool is aan het heropbouwen sinds 1990 en niet sinds Klopp. Vorige jaar waren jullie nog 25 punten achter City geã«indigd en onder United. 1 Goed jaar maakt je niet gelijk goed. Leicester is ook kampioen geworden.

26 mei 2019 om 12:42

Maar met Klopp aan te stellen hebben ze echt de weg naar boven ingeslagen. Klopp heeft de hele club naar zen hand mogen zetten en heeft tijd gekregen.

3 jaar aan het roer en 3 Europese finales dus is niet het eerste jaar dat het goed gaat , wel het eerste jaar in eigen competitie.
Deze ploeg verbeterd ieder jaar en zolang Klopp blijft strijd Liverpool mee om de grote prijzen.

Leicester is een heel ander verhaal dat wist iedereen dat het voor 1 seizoen ging zijn. Iedere topploeg was dat seizoen rampzalig als je met 72 punten kampioen speelt dan weet je wel genoeg over dat seizoen.

Manu heeft aardig spelers materiaal behalve de defensive linie. De ligt plus nog 1 a 2 andere toppers achterin en Manu kan mogelijk weer concurren met de top...?

26 mei 2019 om 02:51

Zeker als ze ook nog eens Koulibaly halen van Napoli! Heb je in een keer misschien wel de sterkste duo van de PL!

26 mei 2019 om 18:00

Manchester United heeft wel wat meer personele problemen dan alleen de verdediging. Het middenveld is ook erg statisch en de aanval is best wisselvallig. Bovendien is er geen sprake van balans. Niet in de selectie en niet in de linies.

De PL wordt zijn ondergang, ga naar Liverpool of Muenchen Mattie!

26 mei 2019 om 01:35

Als de PL zijn ondergang wordt volgens jou waarom dan wel naar Liverpool gaan?

26 mei 2019 om 02:09

Ik had geedit met Manu maar blijkbaar verwerkt vz de wijzigingen niet.

26 mei 2019 om 02:13

En Liverpool speelt in welke competitie volgens jou????🤔

Voor het sportieve hoef je het dan niet te doen Mathijs, je stond in de halve finale van de Champions League een paar weken terug daar sta je dan op donderdagavond uit tegen tegen FC Basel veel succes. Spelend voor een club die zich in een neerwaartse spiraal bevind. Maar als je het voor het financiele doet wat volledig begrijplijk is veel succes.

26 mei 2019 om 00:56

Wie zegt dat united in de neerwaartse spiraal blijft hangen.wacht maar als Messi weg gaat dan ga pas echt zien wie naar beneden gaat.

26 mei 2019 om 17:52

@Brada-Mufc

En welke signalen vertellen jou dat er vanaf nu sprake is van vooruitgang bij Manchester United? Er is nog werkelijk niets veranderd in het beleid van de club en ook intern is alles nog exact hetzelfde, dus dan ben ik benieuwd op basis waarvan de club weer uit de neerwaartse spiraal gaat komen?

26 mei 2019 om 19:28

Volgens de club zelf gaan er sowieso 5 weg en komen er 5 voor terug.dat zijn natuurlijk commerciële praatjes maar mochten ze het waar maken en het zijn ook nog is gerichte goede aankopen dan kan het hard gaan.het is crisis en al helemaal zonder CL voetbal maar sommige hier maken het wel heel dramatisch.vorig seizoen nog gewoon op de 2e plaats geëindigd ook al zag het voetbal er niet uit maar wat zegt dat over de rest? Liverpool doet nu ineens arrogant terwijl ze in dezelfde situatie hebben gezeten.op de cl finale in 2004 na dacht ik en sinds jaren 90 voor het laatst kampioen geweest.even met beide benen op de grond blijven aub(korreltje zout)

26 mei 2019 om 00:58

Ik geloof niet dat De Ligt daar het type voor is en ik zou het ook zeker niet begrijpelijk vinden. Als je 3 miljoen in Amsterdam kan verdienen of 16 in Manchester dan snapt iedereen wel dat je gaat, echter kan De Ligt bij betere clubs die in de CL uitkomen ook een belachelijk hoog salaris krijgen. Dan verwacht ik dat je naar veel meer kijkt dan alleen geld. Perspectief op speeltijd, speelwijze, statuur van de club, welke Europese competitie speel je, wat voor klimaat leef je etc etc.

Het lijkt alsof Barcelona De Ligt niet belangrijk genoeg acht om er volledig voor te gaan en dat zou weleens de beslissende factor kunnen zijn in zijn beslissing.

26 mei 2019 om 01:01

Hij zal waarschijnlijk ook gewoon naar Barca gaan.gewoon een trucje om een betere deal te sluiten

26 mei 2019 om 01:00

Denk dat Barca er als Messi stopt ook niet beter op wordt..

26 mei 2019 om 01:05

Een vermindering van prestaties of een lichaam die het opgeeft is bij Messi nog totaal niet aan de orde, dus daar hoeven Barcelona fans voorlopig nog geen zorgen over maken. Barcelona probeert nu ook een team te bouwen voor post Messi.

26 mei 2019 om 01:10

Voorlopig moet Barcelona zich schamen.3-0 voorsprong weg gegeven aan het b team van Liverpool.zelfs als Ajax de cl finale had bereikt hoopte ze eerder Barca dan Liverpool tegen te komen.

26 mei 2019 om 02:00

Barcelona komt tenminste zover, United mag echt dromen als ze de komende jaren zover in de CL gaan komen. Barca speelde ze weg op 50%.

26 mei 2019 om 17:57

@Brada-Mufc

Maar dat is totaal geen argument. Zolang ik me kan herinneren speelt Barcelona structureel in de Champions League en in de afgelopen 16 seizoenen zijn ze 15 seizoenen nummer 1 of nummer 2 geweest in Spanje en 1 seizoen eindigden ze als nummer 3.

Bovendien heeft Manchester United in de afgelopen 6 jaar veel meer flaters geslagen dan een Barcelona. Als er al 1 topclub is die zich ernstig moet schamen is het Manchester United, want die hebben in de afgelopen jaren werkelijk niets noemenswaardigs gepresteerd. Ben je gemakshalve even vergeten wie Manchester United uitschakelde dit jaar in de Champions League?

Zou toch lekker zijn als deze jongen naar United komt. Probeer je ook nog: Meunier, Fernandes, Pepe en Rice. Heb je toch een heel leuke ploeg staan. De Gea en Pogba behouden/verlengen. En een eventuele vervanger van Lukaku.

26 mei 2019 om 17:49

Er is totaal geen balans bij de selectie van Manchester United en het lijkt me heel erg sterk dat je dat met 1 transferperiode weer kunt herstellen. Het heeft namelijk 5 zomers en 5 winters gekost om er zo'n puinhoop van te maken.

Verder ben je direct al 80 miljoen euro kwijt bij de transfer van De Ligt om nog maar te zwijgen over de bonussen, commissie(s), tekengeld en salaris. Verder weet ik niet welke Fernandes en welke Pepe je bedoelt, dus die laat ik even buiten beschouwing.

Declan Rice is een 20-jarige basisspeler bij West Ham United en is bovendien al Engels international. Die jongen zal dus ook ongetwijfeld minstens 80 miljoen euro moeten gaan kosten. Dan ben je al op z'n minst 160 miljoen euro kwijt.

Dan heb je nog steeds een veel te statisch middenveld en ook aanvallend heb je minstens 1 of 2 spelers nodig. Bovendien is een 20-jarig centrum wel heel erg jong voor een club als Manchester United.

Kansloze club met 0 voetbal idee!! Dit moet hij juist niet doen... echt barca zou zoveel beter voor zn ontwikkeling zijn!

Kiest dus voor t geld. tja, dat krijg je ook wel met zo een zakenman als je begeleider. Had minder risico kunnen nemen en naar barca gaan om stokje van piqué over te nemen. Leuk stad en samen met frenkie de grote heren worden bij barca, maar goed united heeft zeker geld zat en maakt ieder jaar een van beste omzetten van alle Europese clubs als ik me niet vergis. Echter zal hij daar denk ik om minder kwaliteit omringt worden waardoor het misschien minder goed uit zal pakken. We shall see.

Zolang Guardiola en Klopp bij City en Liverpool zitten gaat United Helemaal niks pakken in de PL. Zelfs zonder Guardiola en Klopp bij beide clubs won United geen PL in al die jaren ervoor. Leuk zoveel verdienen, maar Wnr je elke week verliest omdat het team zo matig is en geen prijzen pakt ben je ook de eerste die kritiek krijgt. Je bent 19 en verdient meer dan elke andere speler, beter ga je dan ook minimaal 20x scoren per seizoen xD. Messi speelt sws nog 2/3 jaar bij Barca en ik verw8 dat Barcelona binnen 1/2 jaar een echte topper zoals MBAPPE of Salah of wie dan ook binnen zal halen. Je moet echt gek zijn om nu United boven Barcelona te kiezen. Liverpool /City zou ik nog snappen maar United Pff laat me niet lachen

Ik denk juist dat dit de beste stap is voor de ligt, voor Manchester united moet dit het moment zijn om de verdediging te vernieuwen waarbij ook de back posities vervangen moeten worden bijv grimaldo kopen van Benfica linksback en voor op het middenveld fernandes kopen van sporting Lissabon. Opstelling 4-3-3: Positie: Keeper: de Gea Rechtsback: ? Centraal: de ligt(ajax) Centraal: dias(benfica) Linksback: grimaldo(benfica) Controleur: ndomble (lyon) Nummer 8: fernandes(sporting lissabon) Nummer 10: van de beek(ajax) Rechtsb: lingard Spits: rasford Linksbuiten: bale(real madrid) Aantal spelers verkopen in het huidige team bijv pogba

En probeert het team op nieuw op te bouwen.... dart proberen ze al 9 jaar of zo. Enige voordeel aan man utd is dat hij daar zeker is van n basisplek, maar die lui lopen mijlen ver achter op Liverpool en city

Heeft ooit een 19jarige voor zo'n dilemma gestaan? Lastig hoor. Bij transfer naar United zal hij ook wekelijks vol in de spotlights staan en de verdedigende leider moeten zijn. Terwijl hij bij Barcelona zich rustig naast Pique kan ontwikkelen. Ook iets om rekening mee te houden.

Mooi bedrag, dit hoort allemaal bij het transferspelletje. Zo wordt City en Barca ook wakker en zullen er wellicht weer over bieden. Dan zit je straks zo op 90 miljoen wat ik een marktconform bedrag vind voor de Ligt. Ik hoop uiteindelijk dat hij naar Liverpool of Barca gaat.

Het ligt er aan wat er bij Man United gaat gebeuren, misschien is dit het begin van de weg omhoog. Als dat zo is wordt hij daar onderdeel van en maakt hij meteen naam. En dan spelen in op dit moment de beste competitie, tegen veel toppers en dat allemaal met een heel mooi salaris . Tja dat zal geen moeilijke keuze zijn ...

26 mei 2019 om 17:38

Er is intern niets veranderd bij Manchester United, dus alles wijst erop dat ze dezelfde koers blijven varen. Als De Ligt in een ploeg komt zoals het United van dit seizoen, heeft dat ook z'n weerslag op het niveau van De Ligt.

Balen voor De Ligt dat de gewenste club niet aan de eisen van Raiola wil voldoen. En dat Raiola nu loopt te leuren met hem bij een club, die geen absolute top meer is en die ook geen CL meer spelen... Geld is mooi, maar je wilt je droom verwezenlijken. Hopelijk bewaart De Ligt het geduld en gaat Raiola water bij de wijn doen.... En anders maar een extra jaar Ajax (en dus CL), vinden wij als Ajacieden helemaal niet erg...

26 mei 2019 om 09:51

Dat vinden wij idd niet erg, maar CL is geen zekerheidje met 2 voorrondes...

26 mei 2019 om 11:30

Je doet net alsof De Ligt na de transfer zijn hele carriere vastzit aan United. Wat is er mis met 3/4 jaar in de Premier League spelen (met een gegarandeerde basisplaats bij de top 6) en vervolgens een transfer maken naar Spanje en daar nog 10 jaar spelen? Deze transfer naar Untied kan goed of slecht uitpakken qua prestaties (united kan terug aan de top komen of United kan nog steeds om de Champions League plekken vechten), maar voor zijn persoonlijke ontwikkeling is het uitstekend dat hij van zijn 19e t/m zijn 22e minimaal elke week speelt in de zwaarste en meest competitieve competitie. Dat lijkt mij veel meer waard dan op de bank zitten bij je droomclub.

26 mei 2019 om 13:49

Er is niets mis met de Premier League. Alleen gun ik 'm dan wel een leuke club

26 mei 2019 om 17:35

Bij Ajax heeft hij ook geen garantie op Champions League voetbal. Ajax moet nog twee voorrondes zien te overleven. Geen onmogelijke opgave, maar zekerheid heb je niet op dat niveau.

Verder mag ik toch aannemen dat De Ligt zelf ook iets te zeggen heeft. Het kan niet zo zijn dat Raiola voor hem gaat bepalen waar hij gaat spelen, terwijl de voorkeur van De Ligt bij een andere club ligt.

Raiola wordt met naam en toenaam genoemd terwijl hij een schorsing heeft. Of een stroman regelt het (waarom dan niet zijn naam), of het is onzin.

€20m per jaar. Die gaat instant €8m meer verdienen dan van Dijk. Ziek. Deze wereld is ziek.

Hierdoor wordt het nooit iets met Man United. Hoe kan je nu de juiste sfeer in de kleedkamer creeëren wanneer een jonkie die nog niets bewezen heeft in een topcompetitie een grootverdiener wordt?

Mede dankzij zo'n beslissingen wordt het nooit niets met United. Dit soort transfers verzieken de sfeer nog voor hij er landt.

Dit lijkt me eerlijk gezegd heel erg sterk. Vooralsnog wijst niets erop dat er verbetering komt bij Manchester United en voor de ontwikkeling van De Ligt is het niet goed als je bij een club komt die sportief in verval is.

Er is namelijk ontzettend veel uitgegeven de afgelopen 6 jaar en daarvan is een heel erg groot deel verdampt. Vooralsnog verandert er niets en dus varen ze hoogstwaarschijnlijk nog steeds dezelfde koers. Voor De Ligt is dat verre van ideaal.

Het lijkt me dan ook sterk dat Blind hem Manchester United geadviseerd heeft, want tenzij Blind geen idee heeft wat er al jaren speelt bij de club (dat lijkt me sterk) is Manchester United gewoon de slechtst mogelijke stap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

119 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
Juventus wil Nicolo Zaniolo en Lorenzo Pellegrini overnemen van AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren