‘Het zou mij niet verbazen als Ten Hag over aantal jaar bondscoach wordt’

Maandag, 29 april 2019 om

Erik ten Hag snoert zijn criticasters dit seizoen de mond. Ajax is namelijk koploper in de Eredivisie, bekerfinalist en halvefinalist in de Champions League. Jan Kromkamp kent de Ajax-trainer van hun gezamenlijke periode bij PSV en Go Ahead Eagles en behoort duidelijk tot het kamp-Ten Hag. “Het zou mij niet verbazen als hij over een aantal jaar bondscoach wordt.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Erik ten Hag in de toekomst bondscoach van het Nederlands elftal zal worden?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door raubaht)

Bij gebrek aan beter is van alles mogelijk.

Zie Peter Bosz ook wel bondscoach worden in de toekomst. Heeft dan als goed is positieve ervaring bij Leverkussen achter de kiezen en speelt ook lekker aanvallend voetbal en daar ligt ook onze kracht of we hier nu de spelers voor hebben of niet.

29 april 2019 om 13:43

Het verschil is dat Ten Hag wel een plan B heeft. Toentertijd bij Ajax had Bosz geen tweede plan. Dat was het probleem in de EL-finale.

29 april 2019 om 14:41

@kyle66

Het grote verschil is dat Ten Hag iets meer mogelijkheden heeft.

Toen Bosz nog coach was kon die v/d Hoorn als stormram inwisselen als plan B

Nu kan Ten Hag een alternatief brengen als Tadic in de spits om maar iets op te noemen.

De EL-finale was ook de eerste keer dat die spelers in een grote finale stonden. Hierdoor hebben ze lering getrokken en gaat het nu stukken beter in de CL.

29 april 2019 om 13:45

@Arno.
Wat een open deur intrappen zeg.
Onderbouw eens waarom ten Hag onder de categorie ‘gebrek aan beter’ zou horen volgens jou?

Wat ik er van mee krijg is dat Erik juist uniek is in zijn gedrevenheid, methodes, en buiten dat met zijn rare accent een uitstekende people manager.
Verder heeft ten Hag meerdere speelstijlen, Bosz eentje

29 april 2019 om 13:53

Een paar maanden geleden werd hij nog verguisd, ook hier op VZ. En nu ineens een topcoach die wel even Oranje gaat coachen.. het kan verkeren in de voetballerij...

29 april 2019 om 13:59

@mannschaft88:
Dat sommige mensen hem bekritiseerden betekend niet dat iedereen dat deed.

29 april 2019 om 14:46

@De Roze Panter

Hoe aardig Ten Hag het ook doet bij Ajax ik zie in hem gewoon geen bondscoach.
Als ik Koeman bezig zie kijk ik naar iemand die het gewoon uitstraalt om bondscoach te zijn.
Niet dat Ten Hag hier nooit naartoe kan groeien maar hij moet zeker nog grote stappen zetten.
Zeker in het begin bij Ajax verliep zo'n beetje alles stroef en moest Ten Hag stevig bijsturen en zijn stijl aanpassen. Als hij had volhard in zijn aanpak dan had het seizoen er heel anders uitgezien.

Erik is juist geen uitstekende people manager.. Alfred Schreuder is een goede people manager. Ten Hag is misschien wel goed in het opzetten van een tactisch plan (zie zijn alternatief met Tadic in de spits).

29 april 2019 om 17:04

Mannschaft praat aub niet als of dat mijn mening was. Ik zeg verder nergens dat hij een topcoach is die Oranje even gaat coachen. Begrijpend lezen is niet jouw sterkste kant heb ik al ondervonden de laatste dagen.
Aanstichten wel.

Ik vraag om inhoudelijke uitleg waarom volgens hem ten Hag onder categorie ‘gebrek aan beter’ valt. Ik som daarna wat sterke punten op, maar stel niet dat hij daarom wel de juiste coach is.

Iets wat jij overigens ook niet aangeeft, dus bemoei je er dan niet mee om goedkoop likes te scoren door iedereen te generaliseren.

29 april 2019 om 17:08

Arno, ik ben het zeker met je eens dat Alfred een betere people manager is. Maar ten Hag is onterecht door vooral de Telegraaf en snor en gijpie afgemaakt als iemand die niet kan communiceren. Terwijl dat in de praktijk niet zo is, zoals je aangeeft een stroef begin. Maar zoals altijd heeft ten Hag zich goed aangepast. Wat hij bij go ahead, munchen en Utrecht al kon. Vooral de media heeft hem neergezet als slechte people manager. Terwijl als je beelden bekijkt hij met iedereen een meer dan goede klik heeft en niet op de achtergrond treed, sterker nog hij overbeschermde ze we eens t.o.v de media in het begin.

29 april 2019 om 13:54

Wk 2010 en 2014 speelde we alles behalve aanvallend voetbal. Dus onze kracht hoeft daar per definitie niet te liggen. Een coach moet gewoon kijken naar het beschikbare materiaal en zich niet blindstaren op onze 'visie'.

29 april 2019 om 14:04

Ik vind het erg snel geoordeeld dat hij niet goed of "beter" is zoals jij zegt.

Op het moment laat ten Hag zowel sterke als mindere punten zien:

vb van pluspunten:

- Hij doet het ver boven verwachting goed in Europa;
- Hij hanteert een tactiek die goed past bij zijn spelers (drukzetten en voetballen in de kleine ruimte);
- Ziet wie zijn beste spelers zijn(tadic in de spits i.p.v. de logische optie Dolberg/huntelaar).

vb van minpunten:

- Hij heeft veruit het beste spelersmateriaal van de Eredivisie maar de titelrace blijft spannend tot de laatste dag;
- Komt in de media onzeker over;
- Uitstraling in het algemeen.

Als hij nou de treble haalt dit jaar dan kunnen we met z'n alleen gaan hypen hoe goed hij is. |maar het feit blijft wel dat het spelersmateriaal heel goed is en de coach daar baat bij heeft. De kunst is om volgend jaar zonder, Frenkie, de Ligt, Ziyech en Neres het weer net zo goed of beter te doen.

29 april 2019 om 14:18

Over de minpunten:
- Ja hij heeft behoorlijk goed spelersmateriaal maar dat heeft PSV ook. Samen halen ze gewoon boven de 80 punten. Dat zijn gewoon veel heel veel punten. Ajax kan er vrij weinig aan doen dat een concurrent ook zoveel punten haalt. Als Ajax alle wedstrijden had gewonnen had het gekund dat Ajax ook nog steeds geen kampioen was op dit moment. Als PSV alle wedstrijden had gewonnen behalve 2x van Ajax hadden ze zes punten achter Ajax gestaan. Was het in dat geval ook een probleem dat Ajax nog geen kampioen is?

- Wat maakt zijn uitstraling of hoe hij in de media overkomt uit? In zijn spel komt hij absoluut zeker met veel uitstraling over, dat vind ik toch iets belangrijker.

- Sorry maar als ten Hag volgend jaar niet de halve finale haalt is dat echt geen schande. Is van Gaal ook een matige coach omdat hij in 1996 niet de CL finale won? Natuurlijk niet. Ja natuurlijk gaat het volgend jaar moeilijker worden maar dat betekend niet dat als hij het iets minder ver komt hij een matige coach is.

Ik vraag me af of Ten Hag dat zou willen. Heb het idee dat hij liever 7 dagen per week met een groep werkt, dan een paar dagen per half jaar. Beetje het idee van Guardiola, die wil ook volledige controle hebben.

29 april 2019 om 13:43

Welke jonge coaches hebben dat liever wel denk je? Misschien Frank? Maar dat moet je absoluut niet willen.

29 april 2019 om 14:02

gooi maar het trio Cocu, De boer en Gio voor de groep met een oude goeroe als Adriaanse oid. Zo'n soort samenstelling bracht ons ook de finale in 2010

29 april 2019 om 14:25

Zodat ze gezellig met zijn drieën kunnen praten over hun, op dat moment, geflopte trainersloopbaan? Gio is dan nog niet geflopt, maar dat gebeurt wel bij zijn eerstvolgende buitenlandse club

Mooi is dat he, eerst is het nederlands hoop in bange dagen(utrecht),daarna is het helemaal niks(eerste jaar ajax) en nu noemen we hem al als toekomstige bondsccoach

Nu is Ten Hag ineens een topcoach, maar ik vraag me toch af in hoeverre hij echt verantwoordelijk is voor de huidige successen. Ik kan me eigenlijk nauwelijks voorstellen dat spelers als Ziyech, Neres, Tadic, De Jong en De Ligt heel veel op hebben gestoken van een huis-tuin-en-keuken-voetballer als Ten Hag.

29 april 2019 om 13:45

Misschien is Schreuder wel de stille kracht achter het succes van Ajax.

29 april 2019 om 14:02

Hahaha. Schreuder ja! En de receptioniste van de parkeergarage wellicht.

29 april 2019 om 14:43

Blijft jammer dat mensen nu zeggen dat Schreuder de stille kracht is. Ten Hag deed het bij go ahead, bayern 2 en utrecht ook uitstekend zonder Schreuder. Met utrecht schakelde hij zelfs bijna Zenit uit in de EL. Dat is net zo'n prestatie als Ajax-Real.

29 april 2019 om 13:45

Natuurlijk wel. Ik heb gelezen hoe hij traint en welke spelopvatting hij de spelers bij moest brengen. Daar moesten ze erg aan wennen. Zo mocht van hem bij de onderlinge partijtjes een doelpunt alleen gelden als het hele team op de andere helft stond. Younes scoorde een keer en liep juichend weg. Ten Hag zei dat het doelpunt niet gold omdat er verdedigers waren achtergebleven op de eigen helft.

29 april 2019 om 13:47

Je hoeft toch geen goede voetballer te zijn om andere wat te kunnen leren? Dat zou complete onzin zijn je kan het spel ook goed snappen zonder het zelf goed te kunnen.

29 april 2019 om 14:03

"je hoeft toch geen goede voetballer te zijn om andere wat te kunnen leren?"

Nee, maar de meeste topcoaches die zelf geen hele grote voetballers waren (mourinho, Hiddink, Van Gaal, etc.) zijn in elk geval wel echte personalities. Dat is Ten Hag ook bepaald niet. Ik vind dat hij meer de uitstraling heeft van een typische assistent-trainer.

29 april 2019 om 14:20

WoW dus al doe je het ontzettend goed dan is uitstraling belangrijker? Uitstraling wordt gebruikt als de redenen op zijn om niet achter iemand te staan. Een Ziyech, Neres, Tadic en Onana zo te laten spelen moet je een goede trainer zijn die weet hoe met spelers om te gaan. Spelers hebben geen last van accent en maniertjes want daar prik je snel doorheen. Madrid, PSG en andere grote ploegen met de beste spelers winnen niet alle prijzen als de trainer niet goed functioneert. De Derksen van deze wereld denken misschien dat je vanzelf kampioen wordt ongeacht de trainer als je goede spelers hebt maar niets is minder waar. Ten Hag is zo professioneel en goed met de spelers dat je dit eruit kan halen.

29 april 2019 om 14:46

@cabinessence:
Kan je ook uitleggen wat die uitstraling dan precies doet? Hoe dat het spel beïnvloed? Of denk je echt dat een speler zal denken: "joh goede ideeën coach, maar net op een persconferentie kwam je niet geweldig over dus ik ga lekker niet luisteren"

29 april 2019 om 13:54

@cabinessence: Ik vind het geen toeval dat spelers bij Utrecht eerst wisten te excelleren onder Ten Hag en nu Ajacieden hetzelfde doen. Daarin schuilt zeker de toegevoegde waarde van een trainer.
Amrabat was bij Feyenoord aan het klagen dat de trainingen op bezigheidstherapie leken in vergelijking met zijn tijd bij Utrecht. Wat je ook vindt van de mens of voetballer Amrabat, het is wel een sneer naar Gio of een ophemeling van het vakmanschap van Ten Hag.
Ja, hij heeft mooi materiaal tot z'n beschikking, maar z'n resultaten zijn ook fantastisch.

29 april 2019 om 16:24

@ijsmuts

ik vind Gio ook gewoon een uitstekende coach, iig voor Feyenoord. dit seizoen staan we ook weer stevig op de derde plek met een hele armoedige selectie. die gasten kunnen niet eens een pass naar voren geven bij ons, die tikken alles breed en terug omdat ze nooit de oplossing zien. het gebrek aan kwaliteit bij Feyenoord is schrijnend. als je dan gewoon netjes derde word en AZ wat niet eens een mindere selectie heeft achter je weet te houden, heb je imo gewoon een puike prestatie geleverd

Amrabat speelt bij Ajax maar als je Ayoub bedoeld moet hij verder niet zeuren en een keer zijn voeten laten spreken want in de keren dat hij mee deed maakte hij maar heel weinig indruk

Ten Hag doet het idd geweldig en is ook gewoon een uitstekende coach. het is alleen moeilijk Ajax met Feyenoord te vergelijken momenteel want Feyenoord is mijlenver verwijderd van de sportieve kwaliteit en financiele situatie bij Ajax. Feyenoord heeft een selectie staan die eerder bij een AZ of Utrecht zou passen dan bij het niveau wat Feyenoord hoort na te streven

29 april 2019 om 16:31

Kom je weer aanzetten met je armoede, terwijl dat helemaal niet relevant is voor deze discussie. Ik draag juist aan dat Ten Hag eerder al heeft bewezen dat hij ook met minder materiaal (utrecht) het verschil kon maken door zijn aanpak.

Overigens, over welke Amrabat heb jij het? Ik weet dat je nogal veel fantasie hebt, maar een Amrabat loopt er niet bij Ajax rond. Wel recent bij 'jouw' club, Feyenoord.

29 april 2019 om 16:45

@ijsmuts

Labyad bedoelde ik idd. Amrabat speelt bij Club Brugge momenteel nadat hij het niveau van Feyenoord niet bleek aan te kunnen

ik vind dat Gio ook het verschil maakt met veel minder materiaal bij Feyenoord net zoals Ten Hag dat heeft gedaan bij Utrecht. het kampioenschap van Feyenoord was knap maar ik vind dit misschien wel Gio zijn beste seizoen als ik kijk naar waar we op dit moment staan met spelersmateriaal waar je echt niet vrolijk van word

29 april 2019 om 17:49

Dat mag jij vinden. Lijkt mij alleen al dat ten hag in 2 jaar utrecht meer spelers beter heeft gemaakt dan gio in 4 jaar feyenoord. Ongeacht welk niveau ze hadden. Los daarvan is jouw stokpaardje creativiteit. Dit team heeft meer creativiteit dan tijdens het kampioenschap, maar voetballend is het 2 niveaus lager. Is inderdaad knap van Gio!

29 april 2019 om 13:56

Een goede voetballer is niet per se een goede trainer/coach.
Kijk een Davids, Seedorf of van Basten.
Zo zijn er nog genoeg voorbeelden te noemen, ook uit het buitenland.

Zo ook trainers/coaches die nooit geweldige voetballers waren, maar toch goede trainers/coaches zijn geworden.

Ik ken hem uit zijn tijd bij Utrecht en wist waartoe hij in staat was als hij vanaf de voorbereiding aan het roer zou staan en hij heeft mij in ieder geval niet teleurgesteld.
Dat mensen niet overtuigd zijn, kan. Dat is een mening. Maar iemand afschrijven omdat hij zelf niet een groot voetballer is geweest is reinste onzin natuurlijk.

29 april 2019 om 14:03

Dus je denkt dat deze spelers zelf samen bepalen hoe en wanneer ze druk moeten zetten? Dat deze spelers zelf bedenken dat ze met drie aanvallers spelen die continu samen op dezelfde flank spelen met backs die de andere flank volledig bestrijken. Dat deze spelers besloten hebben dat Nous deze rol perfect kan vervullen? Dat ze zelf zo gaan staan dat de tweede bal tegen Real continu voor Ajax was?
Sorry maar dit komt allemaal door ten Hag. Natuurlijk zijn goede spelers belangrijk maar hoe het team staat bepaald uiteindelijk een trainer.

29 april 2019 om 17:52

Klopp heeft ook nooit hoog gevoetbald maar je ziet toch echt wel spelers beter worden door hem, een goede coach is niet perse een goede voetballer geweest. En een goede speler is ook niet per direct een goede voetballer.

29 april 2019 om 18:53

De jong en de ligt zijn jong, die steken echt wel veel op van de ervaringen van ten hag, en speler of coach zijn is heel anders. Zie bijv. Van Gaal, advocaat

Waarom moeten we een nieuwe bondscoach? Het loopt nu uitstekend met Koeman! Geef Koeman lekker 8-10 jaar de tijd om van Oranje een machine te maken die grote successen gaat behalen op de grote toernooien.

29 april 2019 om 17:25

"een aantal jaar"... Of denk je dat Koeman de komende 8 jaar bondscoach blijft? Ik verwacht eerst nog een 2 jaar Ajax voor Erik, dan nog 1-2 clubs in het buitenland en dan zou Oranje wellicht iets voor m zijn.

Dat bericht las je een paar jaar geleden ook over Frank de Boer en Cocu. Hebben we teminste de opvolger van Frank de Boer en Cocu ook al.

Laat Ten Hag maar eerst zijn klus bij Ajax afmaken, daarna over een paar jaar een overstap maken naar een Europese topclub en daarna zien we wel weer.

29 april 2019 om 14:06

Eerlijk gezegd denk ik dat hij beter 5 jaar trainer van Ajax kan blijven mits de resultaten goed blijven. Hij heeft niet de uitstraling om bij een Europese topclub te werken. Stel dat hij bij Barcelona, Juventus of City zou werken denk je dan dat Messi, Ronaldo of Aguero hem serieus zullen nemen? I don't think so!
Heel misschien dat hij een club als Dortmund mag trainen maar niet hoger dan dat.

De huidige trainersgilde wordt aangevoerd door Koeman, maar wat daarachter komt is echt niks met namen als De Boer, Cocu en Gio. Bosz lijkt me een trainer die een team continu onder zijn hoede moet hebben vanwege zijn speelstijl. Ten Hag wil ik eerst van weten hoe hij het doet zonder spelers als Frenkie en De Ligt. Maar laten we hopen dat we straks gewoon goede spelers van wereldniveau hebben waardoor de bondscoach het wat makkelijker heeft.

29 april 2019 om 14:04

Als ten Hag oranje coacht heeft hij juist spelers van Frenkie en de Ligt weer onder zijn hoede.

29 april 2019 om 14:08

Never change a winning team! Laat Koeman lekker 8-10 jaar Oranje leiden. Ik zie ons wel minimaal 1 keer de hoofdprijs pakken dan.

29 april 2019 om 14:20

Ik zeg niet dat we Koeman moeten ontslaan. Ik denk dat Koeman het goed doet. Maar het is heel goed mogelijk dat Koeman niet 8-10 jaar bondscoach blijft en als hij weg gaat is ten Hag gewoon een interessante optie.

29 april 2019 om 14:53

De Boer deed het uitstekend bij Ajax, maar ik denk dat hij qua cariere keuze echt continu de verkeerde beslissingen neemt.
Gio heeft ook het beste uit Feyenoord gehaald, 2 keer de beker, 1 keer kampioen, terwijl de concurrentie op papier betere selecties had. Afhankelijk waar die heengaat is het even afwachten welk niveau trainer hij precies is.
Cocu, beetje zelfde verhaal als de De Boer, na wat opstartproblemen prima gedaan bij Psv, maar dan het verknallen bij Fenerbahce.

Van v. Bommel heb ik wel hoge verwachtingen, als nieuwe trainer doet hij het tot nu zeker niet slecht met Psv, al vind ik wel dat het bij tijd en wijlen een behoorlijke zeurkous kan zijn.
En afwachten hoe Jaap Stam het bij Feyenoord gaat doen.

Er is nog niks binnen haalt hij zometeen alleen de beker heeft ie gefaald

29 april 2019 om 14:27

Waarom? Ik vind dit zo'n rare redenatie dat alleen prijzen tellen. Dus volgens jou maakt het geen verschil of Ajax tweede met 84 punten of vijftiende wordt in de competitie? Je wint dan immers in allebei de situaties geen prijs.

29 april 2019 om 14:47

Misschien halen we de beker ook wel niet en sluiten we het seizoen zonder prijs af. Of we pakken de treble. Of waarschijnlijker, iets er tussenin: de dubbel en een (halve) finaleplaats Cl.

Dat Ten Hag dit al heeft bereikt, is al razend knap, zelfs als Ajax nu naast alle prijzen grijpt, vind ik het seizoen van Ajax meer geslaagd dan van bv PSV (ook al zouden die dan de titel pakken). Weliswaar met een flinke zure nasmaak uiteraard, maar de halve finale CL is me al veel meer waard dan een kampioensschaal.

29 april 2019 om 16:18

@bastabas

waarom? Ajax heeft weer wereldwijde exposure en aardig wat geld binnen gehaald door deze historische prestatie in de CL. al zou je geen prijs pakken dit seizoen is je selectie 5 keer zoveel geld waard geworden en ben je weer een interessante optie voor veel buitenlandse talenten en spelers die normaal nooit trek zouden hebben in een club uit de Eredivisie. dit seizoen is van onschatbare waarde geweest voor Ajax, hoe het seizoen ook afloopt

Als tacticus denk ik zeker dat hij een goede bondscoach zou zijn. Hij laat Ajax een moderne versie van de tot afgelopen jaar zo verfoeide Hollandse School spelen. Maar zoals we bijvoorbeeld in de 2e helft tegen Juventus zagen, hij is ook in staat met een paar kleine omzettingen het spel om te buigen als zijn basistactiek niet loopt.

Met het huidige talent én het talent wat er nog aankomt zou elke trainer wel staan te springen om Oranje te leiden.

Qua uitstraling, tja, dat heeft die sowieso al stukken verbeterd ten opzichte van vorig seizoen, dat zal alleen maar sterker en zelfverzekerder worden. Wat mij betreft zeker een mogelijke opvolger van Koeman.

wie weet, het is een goede coach Ten Hag dus ik zou het prima vinden. momenteel ben ik iig ook erg blij met Koeman die met een Oranje die over de hele breedte niet eens van wereldtop niveau is de Europese toplanden het aardig lastig heeft weten te maken

Voor Oranje kan je toch beter een gezellige bobo neerzetten die een groepsgevoel kan creeren. Ten Hag lijkt me meer iemand van de tactiek. Althans, dat hoop ik.

Bondscoach is een baan voor oude mannen die geen zin hebben in een fulltime baan. Misschien Carlo die Ten Hag nadoet?

Wat een fantastisch CL-seizoen wel niet teweeg kan brengen... In verband gebracht worden met de Europese top en zelfs het bondscoachschap.

En dan te bedenken dat die er een paar maanden geleden geen klote van kon volgens menigeen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

29 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag hoopt op doorbraak: ‘Hij is anderhalf jaar nooit fit geweest’

Erik ten Hag heeft nog altijd vertrouwen in de mogelijkheden van Kasper Dolberg, wiens ontwikkeling de laatste anderhalf jaar is gestagneerd. Ajax heeft weliswaar een droomseizoen achter de rug, maar voor...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren