Emotionele Elia geniet van ‘prachtig antwoord naar al die mensen die gilden’

Maandag, 22 april 2019 om

Eljero Elia is verheugd met de promotie van FC Twente naar de Eredivisie. De Tukkers speelden maandag gelijk tegen Jong AZ (0-0), terwijl concurrent Sparta Rotterdam verloor tegen Jong PSV (2-0), wat uiteindelijk dus de titel in de Keuken Kampioen Divisie voor de ploeg van Marino Pusic opleverde. Elia, van 2007 tot 2009 actief bij de club, laat weten trots te zijn op de prestatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door dumbell)

Sympathieke kerel, altijd recht vanuit zijn hart sprekend. Wordt gewaardeerd!

Mooi gezegd! Ook zijn periode bij FC Twente, dat ie daar nog dankbaar voor is. Zegt veel over deze klasse voetballer. Zou wel mooi zijn als hij zijn laatste jaartjes bij FC Twente uitdient😁

22 april 2019 om 23:23

Hij heeft gezegd dat hij na een kampioenschap in Turkije graag terugkeert naar de Eredivisie, Feyenoord om precies te zijn. Weet alleen niet of Feyenoord dat nog wel moet doen, dus wie weet komt hij wel naar Twente.

22 april 2019 om 23:44

Daar moet Feyenoord absoluut niet meer aan beginnen. Niets ten nadele van Elia, maar als je nieuw beleid wilt gaan voeren, denk ik niet dat hij daarin past. Aan de andere kant.. Hij brengt wel ervaring en een stukje lef met zich mee; iets wat na het vertrek van Van Persie gemist zal worden. Van der Heijden, Botteghin en Toornstra kunnen dat niet brengen (qua niveau wat je na moet streven) en alleen Vermeer is niet genoeg.

Leuk en aardig, maar wat mijn tegen de borst stuit is dat clubs voor 500.000 euro zijn omgevallen. En Twente heeft jarenlang de eredivisie bedrogen, en daardoor hebben clubs tv gelden misgelopen en Europees voetbal misgelopen.

Ik woon zelf in een krimp regio waar elk centje omgedraaid moet worden om basis behoeften instand te houden. En de provincie mag blij zijn als Den Haag na jarenlang geen extra investeringen gekregen te hebben eindelijk wat gekregen heeft. En dan schelden ze in Enschede even 18 miljoen kwijt. Nee dat gaat er bij mij echt niet in. En elke andere organisatie zou failliet zijn geweest. Sterker wij laten ziekenhuizen failliet gaan, maar de plaatselijke voetbalclub redden wij wel.

22 april 2019 om 22:41

Jij bent de 1001e die het begrip marktwerking niet begrijpt. Je kunt het een niet zo maar met het ander vergelijken simpelweg omdat je dat zo even uit komt..

22 april 2019 om 22:46

Ik heb er zelf totaal geen belang bij als Twente promoveert, degraderen, failliet gaan of blijven bestaan. Het gaat mij om het principe. En dit geld niet alleen voor Twente ook voor alle andere gemeentes dit geld pompen in BVO's.

In mijn regio mogen wij blij zijn dat het zwembad open blijft, dat er nog bussen rijden, er een trein om het half uur langs komt. Mijn gemeente moet er alles aan doen om basis behoeften te laten bestaan en in Enschede gooien ze 18 miljoen over de plinten.

En over marktwerking gesproken. Bij marktwerking zit er geen gemeente tussen en was Twente al een jaar failliet. Ik heb niks tegen de club of supporters maar het gaat mijn om het principe.

Ziekenhuis gaat failliet maar de plaatselijke BVO moet ten koste van alles blijven bestaan.

En dan spreek ik nog niet over de ABN-AMRO bank. De bank die wij als gemeenschap hebben gered en die onder toezicht van de overheid staat/stond. Gooit als het moet wel gezinnen uit hun huisje, maar een BVO word weer gered.

22 april 2019 om 22:55

Als je al voor € 20 mln garant staat, dan is het kiezen tussen een faillissement (per saldo krijg je dan als gemeente niets) of € 5 mln extra financieren met een waarschijnlijke kans dat je € 25 mln op termijn terug kan ontvangen.

22 april 2019 om 22:58

Nee maar laten we bijnhet gehele begin beginnen. Gemeente Enschede had nooit een lening moeten verstrekken. Geen enkele gemeente moet geen lening verstrekken aan BVO's. Nee dat begrijp ik nog wel dat Enschede wel moest instemmen anders waren ze alles kwijt. Het gaat mijn ommhet begin, het verstrekken van uberhaupt een lening.

22 april 2019 om 23:05

@armandode

Twente heeft meer waarde voor Enschede en de meeste mensen daar dan een hoop andere recreatiedingen waar de gemeente veel geld heeft ingepompt. je moet de waarde van een club voor de stad en hun inwoners nooit onderschatten. ik kan prima begrijpen dat de gemeente deze club niet heeft laten zinken

22 april 2019 om 23:06

Twente zit dan ook in een schuldsaneringsplan. Een deel wordt kwijtgescholden om zo te kunnen overleven. Ze krijgen geen gratis geld ofzo. Zo werkt het heel vaak , particulieren krijgen meestal ook een ‘schone lei’- oftewel kwijtschelding. Is het eerlijk nee niet echt maar beter iets dan niets

22 april 2019 om 23:11

@Japie_Krekel
Ik begrijp dat Twente een belangrijke functie heeft binnen de regio. Alleen een BVO is een commerciële instelling, en elke andere commerciële instelling was failliet verklaard. En als de club echt zo belangrijk is voor de regio dan waren er wel zakenlui en sponsors ingestapt. Maar die deden dat ook pas na de garantie van de gemeente. Dus hoe belangrijk vindt de regio Twente daadwerkelijk als de regio zelf niet het geld samen kan ophoesten?

22 april 2019 om 23:14

@armandode

ik weet het niet maar zakenlui willen meestal hun geld weer terug zien en het liefst met winst. dat gaat bij FC Twente nog wel een tijdje duren voordat die mensen hun geld gaan terug zien, als ze het uberhaupt gaan terug zien

22 april 2019 om 23:15

Omdat er (indirect) een hoop werkgelegenheid wordt behouden en bij een faillissement de rekening alsnog bij de overheid terecht komt.

22 april 2019 om 23:37

@nickname Dit is precies waar het elke keer fout gaat. Er zal niet beslist moeten worden op basis van in het verleden gemaakte kosten / schulden, maar op de huidige kans om de investering of kwijtschelding terug te komen is. Fc Twente is gewoon faillet. Hetzelfde verhaal als in Emmen met de dierentuin. We steken er zoveel miljoen extra in omdat we anders die andere miljoenen ook niet krijgen, ik zal een geheimpje vertellen. Die miljoenen komen nooit meer terug.

23 april 2019 om 00:38

Ziekenhuis zijn in principe ook commerciele instellingen geworden. Alleen de door de overheid gekenmerkte systeemziekenhuizen zullen nooit failliet gaan. Daarnaast was deze lening, net zoals de gronddeal van PSV, voordelig op dat moment voor beide partijen. Daarnaast hebben sponsors en de gemeenschap al voor een flink bedrag bijgedragen aan de herstructurering, maar dat is teveel informatie voor jou waarschijnlijk, aangezien jij voornamelijk wilt roeptoeteren.

23 april 2019 om 00:46

@armandode: Je bent hier totaal op de verkeerde plek om hier je je gal te spuwen over politieke beslissingen van de gemeente. Daarnaast lijk je ook nog eens niet goed geinformeerd te zijn.

On topic: Toch leuk dat Elia dit ook zo volgt. Je merkt ook dat veel oud profs van Twente hen een warm hart blijven toedragen. Ook de gekkies Theo Janssen en Andy van der Meyde bijv.

23 april 2019 om 07:16

@arnabdode, dat de gemeente enschede er geld in pompt is helemaal niet zo gek. fc twente is meer dan een club. het is namelijk ook een maatschappelijke vereniging. ik noem als voorbeeld het door joop munsterman op touw gezette "scoren in de wijk". waar twente echt actief in is, om arme gezinnen, achterstands buurtjes en etc.. kleur op de wijk, gezicht te geven. fc twente is ook heel erg belangrijk geweest voor mensen die uit het vuurwerkramp gebied kwamen. heel veel mensen hadden in de jaren erna nog maar 1 lolletje en dat waren de wedstrijden van fc twente, maandag's begon de ellende weer van het leven, "waar blijft mijn geld, van mijn huis verzekering"? "moet weer naar de psychiater". alleen op zondag je nog even mens voelen.32000 tukkers on toer, iets unieks in nederland, zoveel bussen die over de a1 gingen, richting de beker finale op 24 mei 2001, richting de kuip!

dat twente nu gesteund word door de overheid is maar een lachertje van het geld, wat heel erg veel mensen nog te goed hebben, van de overheid, na de vuurwerkramp! of de psychische klachten die zovele enschedeã«rs nu nog hebben!

jou redenatie over de gemeenschap moet het maar oplossen? ik wil wel eens zien, of er een club in nederland, of ã¼berhaupt bestaat waar ook ter wereld, waar zoveel geld binnenkomt, vanuit het bedrijfsleven naar alle gebeurtenissen, sinds 2012. ik ga het niet goedpraten wat er is gebeurd, ga niet goed praten dat de gemeente enschede geld in de club pompt, ga je wel aangeven dat fc twente voor heel veel mensen zo ontzettend belangrijk is, dat heeft geen enkele club in nederland op de manier zoals fc twente belangrijk is voor een stad. laten we wel wezen, fc twente heeft enschede op maatschappelijke wijze ook een dienst bewezen in de jaren na de vuurwerkramp en eigenlijk de gehele regio twente en deels achterhoek, want die ramp was niet alleen enschede, maar de regio. ik denk dat heel veel mensen zich vergissen wat het belang van fc twente is, vooral voor de generatie boven de 30.

23 april 2019 om 07:20

Waarom is dit de verkeerde plek. Elia begint er toch zelf over. En als je vindt dat Arman verkeerd geïnformeerd is dan wil ik graag jouw heldere uitleg horen over hoe het precies zit met de financiële stromen rondom twente

23 april 2019 om 07:51

@Jappano @knokkel
Ik vertel gewoon mijn mening en wat Ik hoor en lees. En mijn mening blijft gewoon dat een gemeente geen BVO moet steunen. En die mening heeft iedereen te respecteren.

Een gemeente gaat de plaatselijke bakker of slager toch ook niet redden? Ik zie het gewoon heel zwart/wit. Een BVO is een commerciële instelling en daar moet de overheid zich helemaal niet mee bemoeien.

@jakko
"ik wil wel eens zien, of er een club in nederland, of ã¼berhaupt bestaat waar ook ter wereld, waar zoveel geld binnenkomt, vanuit het bedrijfsleven naar alle gebeurtenissen, sinds 2012."

Maar dat geld kwam ook pas nadat de gemeente zei dat ze garant stonden? En als de regio de club echt zo belangrijk vindt had de gemeente geen 18 miljoen moeten kwijtschelden. Dan had de regio dat ook betaald.

Sterker de UEFA heeft zelfs regels dat een gemeente of overheid een BVO niet mag helpen.

23 april 2019 om 08:15

Het feit dat jij een plaatselijke bakker met twente vergelijkt laat dus zien dat jij helemaal niet geïnformeerd bent over de situatie in Enschede. Je weet ook niet wat Twente betekent voor die regio. Oordeel dus niet over iets waar je niet zo veel over weet

23 april 2019 om 12:28

Het benadelen van je concullega's door de zaak op te lichten heeft niets maar dan ook niets met marktwerking te maken.
En dat is het pricipe waar armandode het over heeft.

22 april 2019 om 23:18

Lijstje met subsidies van overheden aan clubs gezien? Weet je wie bovenaan prijkt? PSV met capslock... zelfs Ajax 25 miljoen. Dus stop maar met projecteren van je krimpshizzle en maak wat van je leven.

22 april 2019 om 23:57

@okidoki78: daar volg ik je niet helemaal. Zowel PSV en Ajax zijn financieel gezond en kunnen dus gewoon hun schulden afbetalen. Dat kan Twente niet. Begrijp dan je argument van “het lijst met subsidies van overheden aan clubs” dan ook niet

23 april 2019 om 10:10

Mooi van Elia een speler waar we van hebben mogen genieten.
En die na Twente een paar mooie stappen heeft gemaakt.
Even voor @lasse om het je uit te leggen:
PSV 48 miljoen, gemeente koopt grond onder stadion.
FC Twente 32 miljoen, garant voor leningen
Ajax 25 miljoen voor aandelen in de Arena
FC Utrecht 21,5 miljoen verstrekte lening aan failliete bouwer van stadion
Roda 17 miljoen garant voor hypotheek die Roda niet kan betalen
Dit is de top vijf.
Maar in totaal hebben 34 van de 37 BVO overheidssteun ontvangen.
En dat zijn alleen nog maar de cijfers vanaf 2011 tot heden
Dus het is niet alleen maar de club uit Enschede die van de Gemeente profiteert.
Dus gemeenschapsgeld waar ze heel veel andere dingen mee hadden kunnen doen.

23 april 2019 om 14:09

@Rijvers: ik weet dat de meeste clubs geld hebben ontvangen van de eigen gemeente, maar wat ik probeer duidelijk te maken is dat het verschil tussen de clubs die jij hierboven opnoemt en FC Twente, dat deze clubs hun schulden ‘gewoon’ aan de gemeente kunnen terugbetalen daar waar FC Twente dat niet kan. Zo’n lijstje met ‘subsidies’ is dus leuk, maar een non-argument in deze discussie. Daarom begrijp ik niet waarom okidoki78 of jij hiermee aan komen zetten

23 april 2019 om 06:20

@armandode; ik begreep dat de gemeente idd 18 miljoen wil kwijtschelden maar dat de vlag voorlopig nog niet uit kan zolang het Europese Hof zich niet heeft uitgesproken. Wanneer die dit kenmerkt als buitenproportionele staatssteun dan gaat die hele kwijtschelding niet door.

23 april 2019 om 06:28

@Ijsmuts

Klopt in geheel. Kleine kanttekening daarbij is dat als het hof dat zo uit zal spreken dat daarna er andere mogelijkheden voor in plaats kunnen komen. Bwvs kan de gemeente dan het toch nog als 'lening' verstrekken met minimale aflossing.

23 april 2019 om 07:44

Heb je ook bronnen van de 18 miljoen kwijtschelden? Of ben je in de war met een achtergestelde lening?

23 april 2019 om 08:21

5 mln. kwijtschelding is het. Die 18 mln. is uit de duim gezogen, maar wordt binnen een paar dagen 58 mln. in de reacties hier, wacht maar af.

Hoewel het een rationele beslissing is van Enschede om die 5 mln. kwijt te schelden blijft het natuurlijk wel triest dat het nodig was.

23 april 2019 om 08:29

@patrick: ik had het inderdaad anders moeten verwoorden. Maar iig kan de vlag nog niet uit bij Twente zolang 'europa' zich hier nog over uit moet spreken. De 5 miljoen aan kwijtschelding gaat sowieso een moeilijk verhaal worden en het achtergestelde karakter van 9 miljoen wellicht ook.

23 april 2019 om 09:18

Anders moeten verwoorden?
Hoe worden de roddels de wereld in geholpen. We hebben de laatste jaren al zoveel onzin over ons gelezen door reaguurders op hun zolderkamertje, en het wordt klakkeloos voor waar aangenomen..

23 april 2019 om 09:46

Loop niet zo te zeuren joh. Ik zeg toch netjes dat ik het anders had moeten verwoorden? Ik ben geen mediakanaal, maar gewoon reaguurder. Net als jij. Ik snap best dat je geirriteerd bent als er onwaarheden de wereld in worden geslingerd, maar ik zou me vooral boos maken op mediakanalen en niet op 'reaguurders' die aangeven hun post wat anders hadden moeten formuleren. Want puntje bij paaltje klopt de strekking van mijn verhaal wel... en dat is dat de handreiking vanuit de gemeente nog geen gedane zaak is.

23 april 2019 om 11:51

Anders moeten verwoorden? het is gewoon complete onzin wat je daar typt, dat heeft niets met anders verwoorden te maken.

23 april 2019 om 12:08

Dat is het niet. 18 miljoen is idd geen kwijtschelding. 5 miljoen wel (althans, dat willen ze). van 9 miljoen willen ze een achtergestelde lening maken. Bron: tubantia.

23 april 2019 om 06:45

Goed verhaal, echter al 53567 iets in dezelfde strekking grhoord. Doen we niks mee en kunnen we als supporter niks mee. Vanavond huldigen en mooi feest vieren.

Er zullen weinig mensen zijn die een afkeur hebben naar de club Twente en haar supporters lijkt me? Mensen hebben gewoon een afkeur naar het beleid wat er de afgelopen paar jaar was gevoerd, dat geldt iig voor mij zo.

23 april 2019 om 09:20

Ik heb wel degelijk een afkeur richting de club en haar supporters. Er waren afspraken gemaakt dat Twente clubs een vergoeding zou betalen voor de hogere uitzendrechten die het genoten had tijdens de wanorde. Het eerste wat Twente zegt na de degradatie is dat ze dat niet gaan betalen, terwijl de afspraken jaren eerder gemaakt waren. Verder kan ik slecht tegen de supporters die doen alsof de hele situatie de normaalste zaak van de wereld is.

23 april 2019 om 10:03

Dumbell

Dus jij hebt een afkeer tegen alle supporters van Fc Twente omdat er enkelen zijn die dit normaal vinden wat er gebeurd is? Ten eerste betwijfel ik dat er ook maar 1 supporter is die denkt dat dit de normaalste zaak van de wereld is. Dat betwijfel ik omdat ik hier woon en onderweg naar- en in het stadion spreek met medesupporters. Maar jij zal het vast beter weten als niet-inwoner van Twente. Geloof me: helemaal niemand van de supporters vindt dit een normale situatie. En als dat wel zo zou zijn vind ik het alsnog bijzonder dat je een gehele supportersschare, want het zijn er meer dan 10, over 1 kam scheert.

Wat betreft de vergoeding kan ik kort zijn: inderdaad niet netjes, echter die afspraak was gemaakt door Jacobs die er slechts 9 maanden geweest is. Zijn opvolging en geldschieters van de club waren het uberhaupt niet eens met die vergoeding, maar Jacob drukte dat er door.

Verder is je post niets nieuws en zuur. Balen voor je dat we nog bestaan.

23 april 2019 om 12:45

Tja misschien dat jouw club dan ook het geld van 25 miljoen terug kan betalen aan de gemeente.
Want ze hebben zoveel op de bank staan onderhand, dat kan de gemeente Amsterdam wel goed gebruiken dacht ik zo.
Maar ondanks dat die 25 miljoen ook niet de gewoonste zaak van de wereld is, heb ik gelukkig geen afkeur tegen Ajax supporters.

23 april 2019 om 18:27

Als dat afgesproken is, zal Ajax dat uiteraard doen. Zij kunnen het namelijk wel ophoesten en er hoeft niets kwijtgescholden te worden. Als je de afspraken nakomt en je voldoet aan je verplichtingen, heb ik natuurlijk niets te zeiken.

mooi! een club als FC Twente voegt veel meer toe aan de Eredivisie dan een aantal clubs die er nu in spelen. hopelijk promoveert Sparta ook wat een prachtige traditieclub is die eigenlijk gewoon in de Eredivisie thuis hoort

Nou Eljero, toen Roda degradeerde stond ik gewoon te juichen. Vind dat een club van niks. 'Personeel' tijdens een wedstrijd 2 jaar terug, toen ik er was tegen Vitesse, was vrij asociaal en onbeschoft naar mij en mijn kameraad omdat we volgens hen niet op onze plek zouden zitten terwijl dit wel zo was, we zaten toen op de thuistribune. De mensen om ons heen vonden dit een rare gebeurtenis en keurde dit zeer vreemde gedrag af, ook al wisten ze dat we niet voor hun Roda waren.... dan ben ik al klaar met zo'n club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

102 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren