Enorme rel na AC Milan - Lazio: ‘Dit is haat aanwakkeren’

Zondag, 14 april 2019 om 08:34Tim Siekman • Laatste update: 08:50

AC Milan won zaterdag met 1-0 van Lazio, waardoor de ploeg van Gennaro Gattuso goede zaken heeft gedaan in de strijd om een ticket voor de Champions League. Na afloop vierden Franck Kessié en Tiemoué Bakayoko een feestje met de fans door te poseren met het shirt van tegenstander Francesco Acerbi. De actie van het duo schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Het duel van AC Milan en Lazio werd gekenmerkt door enkele opstootjes. Ook na de wedstrijd gingen spelers van beide teams verbaal de strijd met elkaar aan. Kessié en Bakayoko besloten daarna met het shirt van Acerbi een feestje te vieren, maar niet iedereen is daar blij mee. Acerbi zei voorafgaand aan het treffen dat Lazio op iedere positie betere spelers had dan AC Milan.

“Ik ben teleurgesteld, want ik ruilde het shirt om een einde te maken aan deze kwestie”, reageert de Italiaanse verdediger op social media. "Haat aanwakkeren is geen sport, maar een teken van zwakte.” Ciro Immobile reageert op de Instagram-post van zijn teamgenoot en noemt het duo van AC Milan 'kleine jochies'. Kessié en Bakayoko hebben inmiddels spijt van hun actie.

“Ik maakte een grap. Ik wil niemand respectloos behandelen. Ik bied mijn excuses aan Acerbi aan als hij zich beledigd voelt", aldus Bakayoko. Gattuso vindt de actie van zijn pupillen niet kunnen. “Sorry daarvoor. De tijd is ook aangebroken dat clubs moeten beginnen om het gebruik van social media van de voetballers te beperken”, wordt de oud-middenvelder geciteerd door diverse Italiaanse media.

“Ze moeten meer op de trainingen en wedstrijden concentreren in plaats van hun duimen op en neer te bewegen op hun telefoons. Wij bieden onze excuses aan Lazio aan voor deze actie. Deze week gaan we een uur meer trainen in plaats van tijd verspillen op social media”, besluit de trainer van de huidige nummer vier van de Serie A.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door acmilan2019)

praat dit niet goed maar dat krijg je Acerbi door op social media te gaan uitlokken voor de wedstrijd.

14 april 2019 om 09:21

Dan praat je het dus wel goed. Anders zijn er geen excuses nodig.

14 april 2019 om 09:28

Vindt het nog wel degelijk een verschil om zoiets te roepen voor een wedstrijd, om de boel op scherp te zetten dan zo’n rare actie na de wedstrijd. Ach ik zou er niet zo zwaar aan tillen als notabene, Franck Kessie en tiemoue bakayoko dit doen...

14 april 2019 om 09:37

Hoezo notabene Kessie en bakayoko.. wat wil je daar mee zeggen eigenlijk? Dat ze niet kunnen voetballen ofzo?

14 april 2019 om 09:42

Kuch racistisch kuch. Hahaha nee kessie is een beetje een kinderachtige voetballer volgens mij. Bakayoko zou ik niet weten eigenlijk.

14 april 2019 om 09:55

Dat zegt toch niemand? Niet zo aangevallen voelen joh. Is toch niets aan de hand hier..

14 april 2019 om 11:41

Inderdaad niet racistisch bedoeld denk ik maar kessie en bakayoko zijn nou niet bepaald de sterspelers van Milan. Kunnen er beide vrij weinig van

14 april 2019 om 12:06

035feyenoord Bakayoko doet het gewoon meer dan uitstekend bij Milaan hoor. Heeft een mindere periode gehad bij Chelsea maar is bij Milaan toch een belangenrijke schakel geworden.

14 april 2019 om 12:08

Als je goed kijkt zie je zeker dat Bakayoko eigenlijk best goed is.

14 april 2019 om 12:14

Als ze niet de beste zijn, lijkt het me juist nog vervelender haha

14 april 2019 om 12:45

Bakayoko begon echt verschrikkelijk, maar is nu echt goed in vorm.

14 april 2019 om 13:53

035feyenoord. Ik zou zeggen lekker Feyenoord blijven kijken, bakayoko is al maanden 1 van de beste bij Milan. Kessie is een beetje uit vorm maar vergeet niet dat hij pas 21 is.

14 april 2019 om 17:40

Moet toch niet gekker worden, wordt ik hier zomaar uitgemaakt voor rascist. Kessie speelt al het hele seizoen dramatisch en bij Chelsea hebben ze nog nooit zo hard gelachen om een aankoop als Bakayoko, doet het de laatste maanden wel aardig bij AC inderdaad. Wel vreemd dat ik, en Acerbi met zijn actie zo worden eingevallen, beetje met 2 maten meten. Ik neem overigens aan dat ACmilan2019 een grapje maakte overigens😉

Wacht even, dus de speler van Lazio begon eerst met provoceren door te roepen dat ze op elke positie een betere spelers hebben en heeft nu ineens een tere ziel?

En wakkeren deze 2 haat aan? Beetje overdreven. Je kan het niet leuk vinden en er zelf een beetje geïrriteerd door raken. Haat is vrijwel de hoogste emotie in boosheid die je kunt bereiken, daar is dan kennelijk niet veel voor nodig.

14 april 2019 om 08:57

Welcome to the world anno 2019! Waar mensen hun ogen graag sluiten voor hun eigen slechte gedrag maar elke kans aangrijpen om zelf te provoceren!

14 april 2019 om 09:51

Anno 2019 wordt nieuws snel fake... Acerbi zei iets als "wij zijn sterker maar dat moeten wij op het veld laten zien" een vaak gehoorde uitspraak. Maar dat laatste stuk is natuurlijk anno clickbait2019 niet van belang. Anno 2019. Milan spelers gaan met de shirt, gekregen na de wedstrijd bij het (sportief) shirtsruilmoment.. de shirt tentoonstellen als trofee. Zeer laag moment, een haast uniek event.

14 april 2019 om 09:51

Anno 2019 wordt nieuws snel fake... Acerbi zei iets als "wij zijn sterker maar dat moeten wij op het veld laten zien" een vaak gehoorde uitspraak. Maar dat laatste stuk is natuurlijk anno clickbait2019 niet van belang. Anno 2019. Milan spelers gaan met de shirt, gekregen na de wedstrijd bij het (sportief) shirtsruilmoment.. de shirt tentoonstellen als trofee. Zeer laag moment, een haast uniek event.

14 april 2019 om 10:09

Nee hoor, vraag maar aan Ronald Koeman wat je allemaal met het shirt van een tegenstander kunt doen.

14 april 2019 om 10:30

sowieso rare uitspraak van acerbi al 11 jaar zonder cl voetbal lazio..hij had zijn plek een beetje moeten weten

14 april 2019 om 10:43

Ben jij roma fan? Lazio heeft prijzen afgelopen 10jaar gewonnen. Roma nul.

14 april 2019 om 11:01

Waarom zou een speler niet mogen zeggen dat die vindt dat zijn club betere spelers heeft dan een tegenstander? Hoor Ajax spelers ook altijd niet anders doen. Dan vindt iedereen het weer leuk die nederlandse jongens met branie. Dit is gewoon respectloos gedrag. Puur uit revanche gevoelens. Je hebt gewonnen dat is voldoende. Vind tussen beide acties wel een duidelijk verschil zitten.

Wereld coach die Gattusso. Minder op de telefoon en meer trainen! Een beetje opvoeden al die verwende gasten. Zo hoort dat.

14 april 2019 om 09:13

Van de hele dag trainen krijg je geen wereldvoetballers, wel veel blessures en spelers met een burn-out. Vroeger gingen de spelers naar de prostituees of rookten ze in hun vrije tijd, nu zitten ze op Instagram..

14 april 2019 om 10:04

Nou dan snap ik niet waarom ze tegenwoordig op Instagram zitten.. vroeger was alles beter😋

14 april 2019 om 10:22

Beetje rare vergelijking Ajaxcunian. Zouden ze toen niet gewoon de krant hebben gelezen in plaats van Instagram?

14 april 2019 om 10:55

Doen ze dat nu niet dan?

Acerbi is degene die provoceert voor de wedstrijd en is nu aan het janken samen met immobile. Wellicht niet handig van die 2, niet meer dan dat, maar om nou een enorme ophef over te maken, beetje overdreven.

14 april 2019 om 10:19

Wellicht wel waar, maar het afgeven van je shirtje is gewoon een teken van respect na een wedstrijd waarin er veel gebeurt. Juist zo van 'zand erover en door', dan denk ik kom op joh, je hebt gewonnen, betere manier dan het ongelijk bewijzen is er niet. Dan sta je hier toch boven en doe je toch niet zoiets kinderachtigs?

14 april 2019 om 13:51

Daarom zeg ik ook wellicht niet handig, maar om er nou een drama van te maken.. Kinderachtig dat is wat het is, vergeet niet dat Kessie pas 21 is, vind het een beetje overdreven gezeur eigenlijk.

14 april 2019 om 17:28

Grappige is dat ik 20 ben, maar ieder z'n ding denk ik. Vind ook zeker niet dat er zo'n groot probleem van gemaakt hoeft te worden hoor.

Bij dit soort uitspraken zitten vaak wel een vorm van waarheid, maar zelfs dat was er niet deze keer, Acerbi deed deze uitspraak onder de norm puur, en dan ook echt, puur gelul, de waarheidsgehalte van Acerbi's uitspraak is net zo hoog als dat ik zou zeggen dat ik uit de toekomst kom... Milan heeft juist op elke plek (veel) betere speler, buiten Milinjovic-Savic, is geenbenkele lazio speler goed goed genoeg voor Milan

14 april 2019 om 10:42

veel beter nog wel?hahaaaa ben absoluut geen laziale maar jij spant hier toch echt de kroon ..zoals al eerder gezegd heeft milan behoorlijk wat geluk dat roma helemaal omgebouwd is anders had milan zekeer geen 4e gestaan...lazio is ook zeker niet minder dan milan ..misschien je rossonero bril even afzetten...buiten het feit dat jullie opnieuw financieel corrupt zijn net als wel vaker ...zijn jullie zeker niet beter beste kerel!

14 april 2019 om 11:20

Het woord "veel" staat tussen haakjes, dus dat betekend, dat het niet om elke speler gaat, jammer joh. Bijv Donnarumma is zoveel niveaus hoger dan hun keeper,Romagnoli ect ect

14 april 2019 om 16:11

Vraagje, hoe zien de kansen voor Gattuso er uit? Ik neem aan als hij CL haalt blijft hij toch sowieso aan het roer? Ik hoop zo erg dat hij slaagt. Hoe die langs de kant rond rent. Heerlijke vent

14 april 2019 om 20:13

Bij CL blijft hij gewoon

Als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren.

Inderdaad kinderachtige actie, maar niet achteraf gaan janken als je zelf bent begonnen met het provocerende gekleuter.

Ik vind het juist een prachtige reactie haha heel komisch. Acerbi doet een bepaalde uitspraak, Kessie en Bakayoko reageren daarop. Is toch heerlijk? In de NBA doen ze dit constant. Wat is voetbal toch een mietenwereld foei foei.

14 april 2019 om 09:54

Eens! Doen niemand pijn met deze ludieke actie. Lekker laten gaan dus. Wat zijn ze toch weer snel op de teentjes getrapt..

14 april 2019 om 10:42

Je weet dat de supporters hier niet blij zullen zijn. Ik vind dit eigenlijk wel kunnen.

Een NBA supporters vergelijken met voetbal supporters...en dan mietensport noemen😂

14 april 2019 om 11:08

Lool in de NBA wordt je de wedstrijd al uitgegooid als je de tegenstander aankijkt na een dunk. Daar mag helemaal niks. Gisteren nog met durant en beverley. Een klein duwtje en daarop reageren en je mag douchen. Dat zijn pas mietjes

14 april 2019 om 11:59

Het probleem is als het uit de hand loopt dan loopt het in de NBA veel harder uit de hand. Voetballers zie je eigenlijk nooit vechten. Ze duwen meestal een beetje, hoofden tegen elkaar. Echte vuistslag zie je amper en al helemaal geen dikke combis over en weer. In de NBA loopt het al snel over tot een echte knokpartij als ze niet meteen ingrijpen.

14 april 2019 om 16:00

In de NBA wordt op social media heel veel uitgedeeld. Tevens vinden er veel knokpartijen plaats in de NBA. Daar lopen aardig wat gasten tussen die niet misselijk zijn, zoek James Johnson van de Miami Heat maar eens op. Zware band in karate en ex mma vechter. En dat incident gister tussen KD en Pat resulteerde in een ejection omdat Pat grof taal gebruik toepaste.

14 april 2019 om 16:28

Nou ja, veel, je hebt wat opstootjes hier en daar, maar dat is het dan ook wel weer. Zoiets als na de wedstrijd van Milan - Lazio, dat zie je niet snel in de Nba. Kan me van dit seizoen alleen Brandon Ingram & Rajon Rondo tegenover Chris Paul herinneren waarbij er echt werd gevochten en dat is 1 pot over +1000 wedstrijden in een seizoen? Ingram mocht daarvoor 8 wedstrijden toekijken en kwam daar eigenlijk nog heel goed mee weg.

Ben het wel met je eens dat het hele trash talken-gebeuren iets is wat echt cultuur is in de Amerikaanse sportwereld en dat ze daar niet zo jammerig over doen wanneer ze wat terug krijgen.

Laten we hier vooral meer aandacht aan besteden dan aan de racistische incidenten die je om de week in Italië hebt. Dit is toch geen haat aanwakkeren. Dit is gewoon een geintje. Die gozer begint zelf tof te doen op social media.

14 april 2019 om 10:34

laten we dan ook eens beginnen om op deze site het racisme in engeland aan te pakken!maar uiteraard moet in dit land de pl zo super mogelijk worden gehouden..chelsea fans met hun racisme richting salah niks van gelezen op deze site!engelse sites komen massaal met verontrustende cijfers over toenemend racisme in de engelse stadions!maar daar weet vz en vele leden geen raad mee want de pl is zowat heilig!bah

14 april 2019 om 11:31

Dubbel f, dat had ik nooit verwacht! Is het racisme problemen in Engeland bijna net zo groot als jn Italië? Daar schrik ik dan echt van, en kan in mij echt niet voorstellen...

14 april 2019 om 17:18

Over racistische incidenten in Engeland kan je over het algemeen ook genoeg lezen hoor, echter is een Twittervideo van fans in Praag wat minder nieuwswaardig dan iets dat tijdens een topwedstrijd in Italiã« gebeurt.

Verder kan ik niet zoveel met uitspraken als "uiteraard moet in dit land de pl zo super mogelijk worden gehouden". Op niets gebaseerd geleuter. Van wie moet dat? De vrijmetselaars? De krabmensen?

Racisme is overal erg en helaas zo veel voorkomend dat je moeilijk al het racisme in het voetbal dagelijks op voetbalzone kan posten. Dat heeft echt niets te maken met de PL.

14 april 2019 om 10:58

Dus dat. En dan nu slachtoffer spelen.

Die gast van Lazio begint en na de wedstrijd gaat ie huilen als ie teruggepakt word.. Net zoiets als persoon A persoon B 2 klappen verkoopt en meteen "sorry" zegt.. En dan gaan huilen als B een klap teruggeeft: "ik heb toch excuses gemaakt". ?

Als Milanista kan ik absoluut niet zeggen hier blij mee te zijn. Het hoort simpelweg niet. Maar het feit dat Acerbi vooraf gaat lopen spotten met de spelers van ACM is dan ook wat over het randje. Voetballers zouden wat minder moeten lullen en meer moeten voetballen...

Dit is toch gewoon een prachtige reactie? Als je een vent bent incasseer je dit gewoon i.p.v. de verongelijkte diva uit te hangen! Als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren...

Beetje onhandige actie. Ook van Acerbi. Excuses zijn aangeboden, dan is het ook verder klaar lijkt me. Lazio wordt weer met open armen ontvangen in de halve finale van de Coppa!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1681 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan5318
3.Juventus4928
4.Atalanta4928
5.AS Roma4712
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. CalabriaVerdediger242
F. KessiéMiddenvelder249
A. SaelemaekersMiddenvelder202
G. DonnarummaKeeper240
Rafael LeãoAanvaller205
S. TonaliMiddenvelder190
Brahim DíazAanvaller171
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

93 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren