De Ligt maakt indruk in Engeland: ‘Hoe goed zal hij zijn als hij 23 jaar is?’

Donderdag, 11 april 2019 om

Ajax maakte ook woensdagavond in de kwartfinales van de Champions League indruk. Ruim een maand na de 1-4 zege op Real Madrid in de achtste finales speelde het team van Erik ten Hag met 1-1 gelijk tegen favoriet Juventus. Over de landsgrenzen raakt men steeds meer onder de indruk van het talent in de selectie van Ajax. Oud-voetballers Jermaine Jenas en Chris Sutton waren in hun analyse bij BT Sport bijzonder lovend over met name Matthijs de Ligt.

“Wat een prestatie van Frenkie de Jong”, sprak Sutton zijn bewondering uit. “Hij nam het team echt op sleeptouw en dat gold ook voor Donny van de Beek. Twee jongelingen die op het middenveld dicteerden, tegen spelers als Miralem Pjanic en Rodrigo Betancur. Ze speelden een zeer volwassen wedstrijd. En dan Matthijs de Ligt. Slechts negentien jaar oud. Ik bedoel, hoe goed zal hij zijn als hij 23 jaar is?”

De Jong maakt in de zomer de overstap van Ajax naar Barcelona, maar de toekomst van De Ligt is nog niet duidelijk. Clubs als Juventus en Barcelona worden volop genoemd. Jermaine Jenas zou het niet gek vinden als een club 100 miljoen pond, omgerekend 116 miljoen euro zou betalen. “Chris zei dat, maar ik ben het met hem eens. Het zou me niet verbazen. Hij is negentien jaar”, benadrukte de oud-middenvelder.

“Hij is de aanvoerder van Ajax, staat in de kwartfinale van de Champions League en hij was de baas op het veld”, vervolgde Jenas. “Maar ik ben iemand die liever ziet dat hij nog een jaar bij Ajax schittert in plaats van dat hij vertrekt en ergens op de bank terechtkomt. Ik weet dat het onwaarschijnlijk is, maar De Jong is ook nog een jaar gebleven en het zou aan de andere kant ook zonde zijn als zo’n goed team als Ajax wordt ontmanteld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door oxxis)

Als Ajax niet in de billen van Barca kruipt, kan De Ligt zomaar de duurste verdediger ooit worden.

11 april 2019 om 19:07

Maar als dat nou de wens van De Ligt is? Dan kan je als club dwars liggen maar daar heb je ook niks aan. Die jongen moet je gewoon de stap gunnen die hij wilt maken en die paar miljoen minder op de koop toe nemen. Liever dat dan slecht uit elkaar gaan.

11 april 2019 om 19:23

Dat kan wel de wens zijn van De Ligt, maar we weten beide dat als Ajax een halve finale bereikt De Ligt echt geen 60 of 70 miljoen waard is.

11 april 2019 om 19:24

Mee eens als het een paar miljoen betreft. Maar we zijn geen liefdadigheidsinstelling, en bovendien is Barcelona geen club die liefdadigheid nodig heeft met hun vermogen. De Ligt verdient een club die hem als absolute nummer 1 wilt halen, dus als Barcelona die club is zullen ze toch mogen betalen.

11 april 2019 om 19:21

Volledig mee eens, in Engeland hebben ze het geld en na goede ervaring met bijvoorbeeld een Van Dijk zou het me niks verbazen dat een Man City of Liverpool 100 miljoen+ zou durven trekken voor De Ligt. Het gekke is dat De Ligt met zijn 19-jarige leeftijd al een van de beste is van Europa.

12 april 2019 om 10:01

Liverpool gaat geen 100+ miljoen neerleggen voor de Ligt, terwijl ze zelf een Joe Gomez hebben die bijna net zo goed is. Ik zie hem heel graag komen hoor, maar dit gaat simpelweg niet gebeuren.

Was gisteravond ook leuk om de comments op Engelse voeybalsites te lezen. Zeker de Engelsen die niet voor Spurs of Man C hebben massaal Ajax-Juve gekeken. De gemiddelde reactie: niveau wedstrijd lag in Amsterdam meermalen hoger dan in Londen. Wel was men bang voor het AS Monaco scenario, wat inderdaad op de loer ligt. Ze zijn jaloers op zoveel eigen jeugd/talent, iets waar in Engeland gewoon amper ruimte voor is.

11 april 2019 om 19:19

Heb je toevallig ook links naar die sites? Ben zelf ook wel benieuwd naar de publieke opinie in enegeland.

11 april 2019 om 19:42

The guardian

11 april 2019 om 20:02

Reddit r/soccer

11 april 2019 om 20:13

Soccer...

11 april 2019 om 20:40

Bbc ook. Op Gazetto della sport waren er ook een hoop positieve geluiden te vinden

11 april 2019 om 19:33

Spurs en City speelden toch een dag eerder?

11 april 2019 om 19:43

Ik denk dat hij eigenlijk doelde op United Barca

12 april 2019 om 01:07

Heb ik ook gedaan maar ook de sites van Italiaanse en Franse kranten staan vol met bewondering over dit team. Italianen vonden ons mooi spelen, technisch vaardig en dat we hadden moeten winnen. En dat terwijl ze Juve niet slecht vonden spelen maar ze konden niet onder de druk uit voetballen. Heerlijk om te lezen dat heel EU zo geniet van ons aller Ajax :-)

Mathijs is beter dan Frenkie, dus ik hoop dat Ajax dat ook inziet en zich niet laat afschepen door Barcelona met een bedrag dat lager is dan ze voor De Jong krijgen?

11 april 2019 om 19:15

Ik vind Onana ook een betere keeper dan Frenkie. Dit soort opmerkingen slaan toch nergens op. Op het middenveld is Mathijs echt veel minder dan Frenkie. Centraal achterin zie ik hem weer liever. Maar als links voor zie ik toch liever Neres

11 april 2019 om 19:44

Hij bedoelt natuurlijk in zijn categorie. Hij suggereert dat Matthijs op zijn positie een groter talent is dan Frenkie op zijn positie. Daar ben ik het niet mee eens, omdat Frenkie op zijn 19e niet zo goed was als Matthijs nu. Je moet ze dan ook vergelijken als Matthijs 21 is. Dat gezegd hebbende is het nog maar de vraag wat er gebeurd in die twee jaar? Blessure? Op de bank bij een topclub? Persoonlijke problemen? Lastig vergelijke dus. Daarbij komt ook dat verdedigers goedkoper zijn dan middenvelders. De waardes van deze twee spelers zijn dus niet te vergelijken.

11 april 2019 om 19:44

Correctie: Ik ben het er wel mee eens

11 april 2019 om 19:47

Zeg ik dat De Ligt een betere middenvelder is? Jouw opmerking slaat nergens op. De Ligt heeft meer goals en assist dan De Jong, De Ligt heeft meer duels in Ajax 1 gespeeld terwijl hij 3 jaar jonger is. De ligt is aanvoerder Frenkie niet en als verdediger doorbreken op jonge leeftijd is moeilijker dan als aanvaller of middenvelder. Maar ja ik vind Onana ook een betere keeper dan De Jong. Daar heb je dan wel weer gelijk in.

11 april 2019 om 19:52

ik vind Mitchell dijks weer beter dan onana. en veltman is beter dan tadic. wat kunnen jullie slap ouwehoeren zeg

11 april 2019 om 20:09

Daarentegen is de Jong veel bepalender voor een team. Dus blijft appels met peren vergelijken....We mogen ons gelukkig prijzen met 2 zulke talenten zonder te bekvechten wie nu beter is. Lijkt wel de eeuwige Messi Ronaldo discussie

Prima analyse, en mooie woorden van beide heren. Maar waarom zou De Ligt op de bank komen? En ik denk dat hij sowieso voor de basis wordt gekocht, De Ligt is er niet goedkoper op geworden.

11 april 2019 om 19:14

Ik denk niet dat hij , als hij naar Barça gaat, meteen een basisplaats zal krijgen. Piqué zoals ie recent bezig is, is moeilijk om eruit te spelen. Maar denk wel dat ie de perfecte opvolger is van Piqué, die inmiddels ook al aardig op leeftijd zit.

uiteraard echte top mits hij fit blijft!

Koetinj ze hebben twee cv's en de Ligt is beter dan Langlet

11 april 2019 om 19:35

Maar Piqué in zijn huidige vorm en Umtiti speelt hij er niet uit momenteel. Ik zie hem bij veel clubs direct basis spelen, Barca is enkel een van de uitzonderingen waar ik dat niet zie gebeuren.

11 april 2019 om 20:12

Buiten het feit dat ik Pique een goede verdediger vind, straalt ie niet hetgeen uit wat De Ligt wel heeft. Leiderschap, gif en een hele sterke bouw. Pique heeft ook zijn mindere momenten gekend afgelopen jaren en die waren soms best lang ook nog. Umtiti is wel eentje die ze binnen boord moeten houden!

11 april 2019 om 21:17

We vergeten voor het gemak ook nog even dat hij vrij zwak speelde tegen Duitsland. Hij is zeker veel geld waard, maar iedereen doet te overtrokken alsof hij direct overal basis staat, nou dat moet nog blijken.

Zou het niet zo kunnen zijn dat Ajax en De ligt een afspraak hebben dat hij voor een bepaald bedrag weg mag, na dit jaar? Hij had afgelopen zomer ook weg kunnen gaan, maar mss dat als hij nog een jaartje zou blijven Ajax hem de transfer ook gunt, ook met het vooruitzicht als je nu goed uit elkaar gaat, hij mss in de toekomt nog terug komt?

op die leeftijd kan hij zomaar een van de beste verdedigers ter wereld zijn samen met Van Dijk en Koulibaly. Ramos, Godin en Chiellini bv zijn dan aardig op leeftijd al

Die talenten lopen ook wel in Engeland, maar dan moeten die clubs wel een ander beleid gaan voeren.

Er is dit seizoen in de champignons League niet 1 team dat zo atractief speelt als Ajax .In het buitenland praat men met bewondering over dit jonge team dat nergens bang voor is. Men is er niet 100% van overtuigd dat Juventus het wel even gaat fixen aankomende dinsdag. Ajax heeft weer naam gemaakt en de wereld kijkt graag naar mooi aanvallend voetbal. Ik heb de aansprekende buitenlandse kranten erop na geslagen en zonder uitzondering zijn ze lovend over Ajax.

Het is toch niet meer normaal dat als iemand op De Ligt afstormt of als De Ligt inkomt ik de verwachting heb van: ohhh dit komt wel goed! Zelfs in de CL tegen de absolute top! 19 jaar pas en al zo goed. Mensenlief, niet normaal goed deze gast!

11 april 2019 om 20:22

Dat gevoel had ik gisteren niet alleen bij de De Ligt, maar gewoon bij de wedstrijd in het algemeen. Ik ben echt geen seconde bang geweest voor een nederlaag, zonder overigens ook maar een sprankje arrogant over te willen komen. Ik heb gewoon een rotsvast vertrouwen in dit team en dat is na gisterenavond alleen maar nog meer gegroeid. Volgende week is het exit Juventus.

12 april 2019 om 17:41

Maar die goal van Ronaldo is wel een smet. Met dat soort goals win/verlies je een wedstrijd. Zo 'n aanval verdedigen vereist vooral ervaring. Hoe goed je ook 'n bent. Natuurlijk kun je twisten wie Ronaldo had moeten pakken maar De Ligt is wel de leider daar en moet 't goed neerzetten en aansturen.

“maar ik ben iemand die liever ziet dat hij nog een jaar bij Ajax schittert in plaats van dat hij vertrekt en ergens op de bank terechtkomt. Ik weet dat het onwaarschijnlijk is, maar De Jong is ook nog een jaar gebleven en het zou aan de andere kant ook zonde zijn als zo’n goed team als Ajax wordt ontmanteld.”

Eindelijk iemand die het begrijpt.
De Ligt is nog zeer jong, die komt echt wel bij de absolute top maar ik ben van mening dat die beter nog een jaartje kan wachten. En kom op, zo'n straf is het toch niet om bij Ajax te blijven ? Doen Europees leuk mee, je wordt op handen gedragen en heb een vorstelijk salaris.
Dat spelers de absolute top nastreven, begrijp ik. Niets zo mooi dan mee te hebben gedraaid bij de absolute top. Maar waarom die haast ?

Ik zie De Ligt deze zomer graag naar VFL Bochum verkassen. Hier kan hij leren wat fysiek voetbal is. Onder Theofanis Gekas, de oude nestor van Bochum, zal hij uitgroeien tot een verdediger van formaat. Ik zie hem op termijn, als alles meezit, het niveau van Demichelis aantikken.

11 april 2019 om 23:23

Beetje rare opmerking. Zou je ook het volgende kunnen zeggen: Ik zou hem graag zien spelen bij een 5e klasse club. Daar leert hij doodschoppen te ontwijken. Ontopic hij komt bij geen enkele topclub op de bank te zitten. Daar is hij veel te goed voor. En al helemaal niet als er 100 miljoen zal worden betaald. Geen enkele trainer zet een speler met die waarde op de bank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

180 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 15 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren