Casillas antwoordt op Edwin van der Sar: ‘Ben je ooit in Porto geweest?’

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Edwin van der Sar leeft in spanning toe richting de loting voor de kwartfinales van de Champions League. Vanaf vrijdagmiddag om 12.00 uur weet Ajax wie de eerstvolgende tegenstander in Europa is én ook wat de eventuele laatste horde richting de eindstrijd in Madrid is. De algemeen directeur van de Amsterdammers vroeg in de nacht van donderdag op vrijdag aan zijn volgers op Twitter wie zij denken dat Ajax gaat loten.

“Wie heeft er ook zo’n zin in de loting van de Champions League vandaag? Zit er een terugkeer naar Turijn of Manchester voor mij in? Wat denken jullie?”, vroeg Van der Sar, die in zijn actieve loopbaan met wisselend succes voor Juventus en Manchester United uitkwam. Een bekende volger gaf antwoord. “Ben je ooit in Porto geweest”, antwoordde Iker Casillas, doelman van kwartfinalist FC Porto.

“Goedemorgen Iker Casillas. Ja, daar ben ik in 1998 met Ajax geweest en toen verloren we van FC Porto in de groepsfase. Het zou mooi zijn om na 21 jaar revanche te nemen”, repliceerde de oud-Ajacied. FC Porto, dat de Champions League in 2004 won, schaarde zich zonder grote hordes te hoeven nemen bij de laatste acht. In de achtste finales werd AS Roma na verlenging verslagen en in de groepsfase hield het de op papier mindere ploegen Schalke 04, Lokomotiv Moskou en Galatasaray onder zich.

Ajax won nog nooit in de knock-out-fase van FC Porto, dat vier jaar geleden ook nog kwartfinalist was. Destijds was Bayern München een maatje te groot. De Amsterdammers hebben een winstpercentage van 41 procent tegen Portugese clubs: zeven zeges, drie remises en zeven nederlagen. Alleen tegen ploegen uit Duitsland (58 procent) en Frankrijk (42 procent) had men een hoger winstpercentage.Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door louismanuel)

Haha mooie onderlinge rivaliteit. Ik ben benieuwd, ik hoop eigenlijk helemaal niet dat ze porto loten. Ik zou eerder voor spurs of united kiezen, maar we gaan het zien.

15 maart 2019 om 09:01

Vind het gewoon een leuk dolletje onderling. Niks meer, niks minder.

15 maart 2019 om 09:18

Ik vind dit inderdaad ook het meest zinnige artikel wat ik heb gelezen vandaag.

15 maart 2019 om 10:55

Opvallend vriendelijk juist. Lijkt wel een normaal gesprek. Ik had eigenlijk verwacht dat Casillas zich genegeerd voelde ofzo, maar dat komt meer door de titel.

Nee Edwin kon z'n carriere afmaken bij een absolute top club Iker.. :D

15 maart 2019 om 08:18

En Iker die heeft 2 x een EK gewonnen en 1x een WK. Iker zijn carrière is echt wel indrukwekkender dan die van Van der Sar is geweest

15 maart 2019 om 08:25

Al had Pinto op doel gestaan bij Spanje in de tijd van Xavi, Iniesta, Ramos, Puyol, Villa, Busquets, dan nog hadden ze die bekers wel gewonnen. Dus leuk voor Iker, maar die viel op een gegeven moment aardig door de mand.

15 maart 2019 om 08:29

Je doet Iker dan erg te kort. Iker was gewoon een geweldige doelman. Die ongelooflijk veel had gewonnen. Van de Sar kan daar helaas niet aan tippen

15 maart 2019 om 08:30

Bij een nationaal elftal ben je afhankelijk van een lichting. Hij was sowieso de beste keeper van Spanje, maar bij een club wordt je gewoon vervangen door een betere (buitenlandse) keeper. Dat is Van der Sar niet overkomen bij Manchester en Iker wel bij Real Madrid. Van der Sar kon stoppen als absolute topper, iets wat Iker niet kan.

15 maart 2019 om 08:34

Had pinto die bal van robben ook tegen gehouden?

15 maart 2019 om 08:36

Edwin is bij Juve toch wel vervangen

15 maart 2019 om 08:40

Ik wil niet naar doen, maar vd sar moest plaatsmaken bij juve voor buffon. Toen naar Fulham gegaan, ook niet bepaald een topclub. Wel sterk teruggekomen en naar United gegaan. Edwin is ook de beste keeper uit de Nederlandse historie naar mijn mening. Maar laten we de feiten wel blijven benoemen

15 maart 2019 om 08:49

Klopt dat Van der Sar vervangen is bij Juve, maar de eerste post gaat over het afsluiten van je carrière bij een absolute topclub. Daar heeft hij toch gewoon gelijk?

15 maart 2019 om 08:51

Hij is inderdaad vervangen door Buffon, maar alleen maar omdat het een Italiaan is. Ze waren van gelijk niveau. vdSar keepte voortreffelijk bij Juventus.

15 maart 2019 om 08:53

Ze zijn nooit van hetzelfde niveau geweest. Buffon was gewoon een stukje beter, geen schande...

15 maart 2019 om 09:03

Iker Casillas was in zijn topjaren (en dat waren er veel), wel echt een geniale keeper hoor. Verschil met VD sar is ook nog eens dat Casillas al op 19/20 jarige leeftijd als ik me niet vergis, de nummer 1 was bij Real. Vd Sar werd pas echt heel goed bij Fulham (rond zijn 30e). Casillas heeft dus veel vroeger gepiekt, maar dat neemt niet weg dat hij zeker een jaar of tien een wereldkeeper geweest is.

15 maart 2019 om 09:08

@naku

Ja tuurlijk

Van der Sar heeft ook anders met een aardige lichting mogen spelen. Kluivert, Bergkamp, Davids, Seedorf, Boertjes, Stam etc...

Iker was gewoon een topkeeper met meer prijzen dan van der Sar.

15 maart 2019 om 09:08

"en Iker die heeft 2 x een EK gewonnen en 1x een WK. Iker zijn carrière is echt wel indrukwekkender dan die van Van der Sar is geweest"

Jeetje. Staat Van der Sar daar even voor lul met slechts...
- 130 interlands
- 2x Champions League gewonnen
- 1x Uefa Cup gewonnen
- 2x Wereldbeker voor Clubteams gewonnen
- 8x landskampioen
- 2x beste keeper van Europa

15 maart 2019 om 09:17

Voortreffelijk?? Really. Heb jij destijds überhaupt wedstrijden gezien. Vd Sar maakte de ene blunder na de ander. Juve de titel gekost. Neen was niet zijn beste periode. Vandaar die transfer naar Fullham en niet naar een top club. Als ik mij niet vergis gaf Vd Sar in een interview zelf ook aan zich te willen herpakken bij een iets mindere club.

15 maart 2019 om 09:24

Dat heb je mis, van der Sar werd namelijk vervangen door Gigi Buffon 😉

15 maart 2019 om 09:51

@cabine

Natuurlijk staat van der Sar niet voor lul. Maar dat neemt niet weg dat Iker zijn erelijst nog steeds een stuk indrukwekkender is.

Maar uiteraard mag van der Sar terug kijken op een mooie voetbalcarrière! Dat is ook de reden dat hij de uithangbord mag spelen bij Ajax. Want hij is echt niet aangenomen op zijn ervaring.

15 maart 2019 om 09:56

Cabinessence; Casillas' statistieken zijn wat dat betreft zo mogelijk nog indrukwekkender;

- 167 interlands
- 3x Champions League
- geen Uefa cup, want hij speelde 720 wedstrijden voor Real, dus heeft daar niet vaak in geacteerd.
- 1x Wereldbeker voor clubteams
- 5x Landskampioen
- tig individuele onderscheidingen.

Ik wil overigens niets af doen aan de enorme carriere van Edwin, want het was gewoon een fenomenale doelman, maar Iker heeft mijns inziens wel de meest imposante carriere gehad.

720 wedstrijden bij misschien de grootste club ter wereld, prijzen op clubniveau, persoonlijk niveau en met het nationale elftal.

15 maart 2019 om 10:04

@the future. Van der Sar in 2 seizoenen serie A: 66 wedstrijden, 34 clean sheets, 46 doelpunten tegen. Buffon in zijn eerste 2 seizoenen: 66 wedstrijden, 33 clean sheets, 46 doelpunten tegen. Leg eens uit hoe het ondermaats was en Button duidelijk beter was.

15 maart 2019 om 10:56

Typisch dat een luchtig artikel over een dolletje tussen twee keepers weer uitdraait op een kinderachtige discussie over wie de betere keeper is of de betere staat van dienst heeft. Ah well...

15 maart 2019 om 10:58

Typisch. Casillas en Sar hebben gewoon een normale interactie. En de supporters gaan gelijk weer discussiëren over wie er beter was, meer prijzen, wie zijn carrière mooier afsluit, etc. Nergens voor nodig volgens mij.

Overigens vind ik van beide keepers knap dat ze, na een duidelijke knak in hun carrierepad, allebei de rug gerecht hebben en nog mooie jaren hebben gekend.

15 maart 2019 om 11:16

@ebbie, niet lullig bedoeld, maar misschien toch iets meer verdiepen in Edwin zijn carrière. Zeker als je het hebt over vroeg pieken. Edwin begon zijn carrière met het zijn van de beste club ter wereld. Je weet wel CL winnen wereldbeker, seizoen erna gewoon weer in de finale staan en tussendoor real Madrid dusdanig voetballes geven, dat zelfs de supporters van Madrid niet anders kunnen dan klappen. Wie groter is dan wie vind ik een beetje onzin. Zeker als er dan ook nog gezegd wordt van der Sar werd pas goed op zijn 30e.....

15 maart 2019 om 11:26

Juventus Bewerken Na het WK van 1998 speelde Van der Sar nog één seizoen bij Ajax, om vervolgens naar het Italiaanse Juventus te gaan. Hij haalde de Intertoto, maar Juventus verspeelde vlak voor het einde van het seizoen de landstitel. Na een tweede teleurstellend seizoen bij Juventus besloot de club de Italiaanse international Gianluigi Buffon aan te trekken. Bron:Wikipedia zijn Juventus periode was niet echt een succes 🙄

15 maart 2019 om 11:51

Qua prijzen wellicht. Zijn statistieken zijn exact gelijk aan die van Buffon, het is dus echt onzin om te beweren dat vdSar slecht presteerde.

15 maart 2019 om 11:59

Ik beweer niks. Dit is wat er gebeurt is... wat was zijn reden om van een topclub als juve naar Fullham te gaan..

15 maart 2019 om 08:21

Ja, VV Noordwijk

15 maart 2019 om 09:34

Casillas misschien wel de beste keeper die ooit gekeept heeft,
Maakte op zijn 18e al zijn debuut in de CL finale en wist die meteen te winnen door enkele cruciale reddingen.
Verder staan menig grote keepers records op zijn naam zoals meeste cl wedstrijden gespeeld, meeste minute in de Cl zonder tegengoal etc. Heeft op de WK na alle prijzen die er te halen zijn meerdere keren gewonnen.

Helaas dankzij Mourinho via de achterdeur moeten vertrekken bij Real omdat Mourinho met iedereen ruzie aan het zoeken was voor zijn oprotpremie en wie beter te pakken dan het icoon, schandalig dat de supporters er toen in mee gingen.
Want dat seizoen pakte hij nog het record voor meeste minute zonder een tegengoal in de CL, en correct me if i'm wrong maar wonnen ze ook nog de Copa del Rey, ondertussen met Lopez onder de lat het niet lekker liep in de competitie.

Waarbij Casillas heel vroeg piekte (naar mijn mening zelfde als Courtois bij Atletico), was vd Sar echt een laatpieker en was hij pas echt op zijn top toen hij de 30 gepasseerd was

15 maart 2019 om 09:51

Nadat-ie vier jaar bij Fulham onder de lat stond! Dat hoefde Cassillas zich niet laten gebeuren. Verdedigde het doel van Madrid al nog voordat-ie een rijbewijs had. Dat Real Madrid onder Mourinho zo onfatsoenlijk werd om hem niet onder zijn vleugels te houden lijkt me niet zijn fout. Sterker nog, in die jaren was Casillas - samen met Alonso - het enige sympathieke wat nog bij die club rondliep. Beetje meer respect voor de geweldige sportman die Cassillas was.

15 maart 2019 om 10:00

Ik ben vanaf nu zo'n fan van jouw plaatje.. heb je die gemaakt door mij? Lijkt nogal op mijn post hehe.. natuurlijk onzin dat Casillas niet bij een topclub zit, het is geen Barca of United maar toch prima. Heeft echter een carrière gehad waar je een diepe buiging voor mag maken.

15 maart 2019 om 10:29

Van der sar mag absoluut niet vergeleken worden met san iker, hij heeft letterlijk alles gewonnen wat er te winnen viel. Van der Sar is alleen bekend van zijn redding tegen anelka in de finale champions leage tegen Chelsea.

Denk dat Porto een hele lastige tegenstander is voor Ajax. Denk dat je beter een voetballende ploeg kan treffen. Ik denk dat ze Barca loten. Wie denk jullie dat ze treffen?

15 maart 2019 om 08:26

Denk : United, Spurs of Porto, omdat alles mee gaat zitten. Dromen mag he 😏

15 maart 2019 om 08:29

Ik denk dat Ajax Juve loot om eerlijk te zijn. Ronaldo krijg dan weer de kans om er een paar in te prikken. Liverpool - United, Barca - Tottenham, en Porto - City.

15 maart 2019 om 09:37

Voor ajax hopende niet, Vind dat juve de beste indruk heeft gemaakt. Ja city wint met 7-0 maar Schalke is degradatie candidaat op dit moment. waarbij Juve atletico ( de beste verdedigende club ter wereld) van het kastje naar de muur stuurde

15 maart 2019 om 10:01

Die status van best verdedigende ploeg zijn ze naar mijn idee al maanden Lang kwijt voor. Bovendien kan Juventus dat ook. De nieuwe club van Mourinho .. haha

15 maart 2019 om 09:48

Ik snap niet hoe mensen erbij komen dat Porto geen voetballende ploeg is.

Ik heb diep respect voor beide heren. En hier gebeurt niks anders dan een klein onderling lolletje uitwisselen over een onderwerp waar beiden 0 macht over hebben. Het is afwachten tot 12:00. Mijn ajax hart zegt al een paar dagen al: geen city, geen city, geen city!

15 maart 2019 om 10:30

Nou, dan wordt het wss City😂

Liverpool dus, eerst uit

kom maar door met barca 😋

Van der Sar heeft trouwens vaker in Porto gespeeld. Sowieso ook op het EK 2004, tegen Duitsland.

Ik verwacht ook dat het Porto - City wordt! Iets in me zegt dat City het tot de halve finale makkelijk krijgt zoals tot nu toe gebleken. Barca-Juve, Liverpool-Tottenham en Man U-Ajax

Voor mij zijn Cassillas en Buffon al jarenlang de absolute top. Met keepers als Neuer en Ter Stegen. Wellicht sla ik nu nog iemand over. Ik hoop niet op een loting van Ajax tegen Porto. Wij Nederlanders kunnen zelden lekker voetballen tegen Portugese teams. Laat ons maar lekker ballen tegen een Engels team. Tegen elke club uit Engeland heeft Ajax een kans. Ook tegen mijn favorieten, Liverpool FC. En zeker tegen die clubs van iets meer naar het oosten.

Precies 10 jaar geleden speelde United in de kwartfinale tegen Porto, daar was Van der Sar ook gewoon bij, maar blijkbaar heeft die wedstrijd niet veel indruk achtergelaten. Overigens jammer dat jullie laagdunkend doen over de loting van Porto tot dusver VZ. Als men dat zegt over Ajax wordt dat ook niet gewaardeerd, beetje hypocriet.

Zou Porto niet willen loten. Al jaren loten de Portugezen 'mindere ploegen' dus met Ajax weten ze dan ook wel raad.

Waar slaat het op dat iedereen een bepaalde club verwacht. De kans is gewoon nog steeds 1 op 7 dat Ajax die desbetreffende club loot.

15 maart 2019 om 10:15

Het is denk ik meer de hoop dat de tegenstander waar Ajax de meeste kans op winst maakt wordt geloot. Maargoed bij zo’n loting is niks zeker, dus het is gewoon puur hopen en speculeren.

Of het waar is weet ik niet. Maar gister is er een foto gelekt waar, de over gebleven ploegen aan elkeer geloot waren,op papier stonden Ajax-Liverpool Barca-Man City Man Utd- Spurs Juventus-Porto Misschien was dit een test loting.

Reken maar dat Casillas ook op Ajax had gehoopt.
Helaas voor beide krijgen ze niet waarop men gehoopt had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

672 fans
Keeper, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 FC Porto 31 0 4 0
2017/2018 FC Porto 20 0 1 0
2016/2017 FC Porto 33 0 2 0
2015/2016 FC Porto 32 0 1 0
2015/2016 Real Madrid 0 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Juventus wil alles op alles zetten om Paul Pogba los te weken bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren