Been tipt Feyenoord: ‘Ik denk dat die stap niet zo groot is voor hem’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Jerdy Schouten is bezig aan een sterk seizoen bij Excelsior en werd onlangs nog de hemel ingeprezen door Rafael van der Vaart. De oud-international zei bij Studio Voetbal dat ‘Ajax of PSV’ hem een vijfjarig contract zou moeten geven, om hem vervolgens verder te laten rijpen bij Excelsior. Mario Been vindt ook dat de middenvelder klaar is voor een stap hogerop en denkt dat hij voetbaltechnisch goed genoeg is om aan te haken bij Feyenoord.

“Een heerlijke speler. Hij weet altijd wat er gebeurt, zit overal tussen, zoekt altijd de voetballende oplossing, heeft een goede bouw, loopt rechtop. Als ik Ajax of Feyenoord was zou ik hem een vijfjarig contract geven en dan nog een jaar uitlenen aan Excelsior”, aldus Van der Vaart begin februari.

Been is van mening dat Schouten genoeg kwaliteit heeft om mee te kunnen bij Feyenoord, maar vraagt hij zich af of de 22-jarige middenvelder om kan gaan met de druk. “Kan hij daartegen? Voetbaltechnisch gezien moeten we ook Feyenoord niet te hoog inschalen", aldus Been bij FC Rijnmond. "Ik denk dat die stap niet zo groot is voor hem.”

Ook Geert den Ouden is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Schouten. “Als ik naar hem zit te kijken, zie ik hem zo weinig fout doen. Hij heeft rust in zijn spel, vooral als middenvelder is dat cruciaal. Of hij nu tegen Ajax of Heerenveen speelt: op het moment dat hij onder druk komt te staan, blijft hij rustig. Natuurlijk maakt hij wel eens een foutje, maar echt niet veel.”

In tegenstelling tot Been denkt Den Ouden dat de stap naar Feyenoord vooralsnog te groot is voor Schouten. “Of hij dan gelijk naar Feyenoord kan? We hebben heel veel spelers gezien die van Utrecht, Heerenveen de overstap maakten naar Feyenoord en die dat allemaal niet hebben waargemaakt”, aldus de oud-speler van onder meer Excelsior.


Poll

Jerdy Schouten is goed genoeg voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Lijkt me niet het niveau wat Feyenoord moet hebben. Eerst is het veel commentaar op Feyenoord omdat ze spelers halen in de eredivisie en nu moeten ze deze halen.

12 maart 2019 om 11:19

Dan kijk jij denk niet naar deze speler. Kan zoveel meer brengen dan een Clasie. Schouten zitten echt tussen bijna elke bal en speelt hem dan naar voren en niet zoals Clasie alles naar achter en breed.

12 maart 2019 om 11:28

Het niveau is wel anders bij Feyenoord dan bij Excelsior. Feyenoord moet echt goede spelers halen als ze willen bijbenen met Ajax en PSV.

12 maart 2019 om 11:35

Ik vind dit ook een bijzondere speler. Hij doet voetballen zo ontzettend makkelijk lijken. Benieuwd of ie het hogerop redt, want ik denk dat ie die stap wel zal maken dit jaar.

12 maart 2019 om 11:52

Feyenoord gaat zolang ze dit beleid voeren niet aan haken. Welke spelers zouden haalbaar zijn voor Feyenoord ?

12 maart 2019 om 12:09

Dat is dus het lastige, ik zou proberen een paar buitenlandse spelers te halen. Bij verkoop van vilhena en Jorgensen hebben ze wel wat geld om de markt op te gaan.

12 maart 2019 om 12:17

Ja klopt, dan hebben ze wat geld maar kan Feyenoord dat risico lopen om onbekende spelers uit Zuid-Amerika te halen ?

12 maart 2019 om 12:27

Misschien wel of kijken in Scandinavië. Ik denk dat het zeker wel een optie is om in het buitenland te kijken, je betaald dan zeker niet (veel) meer dan spelers in Nederland.

12 maart 2019 om 16:02

@gelijkmaker

als je 5/6 miljoen uitgeeft aan risicovolle aankopen als Larsson en Amrabat kan je ook wel een keer een gokje wagen in Zuid Amerika lijkt mij

12 maart 2019 om 16:03

@arsenal1980

het zou kunnen maar hoeveel Scandinavische spelers spelen er momenteel in de Europese top? als je flink wil cashen een keer op een speler zoals Ajax dat vaak doet dan lijkt Zuid Amerika me een betere markt

12 maart 2019 om 15:21

Heb veel wedstrijden live gezien in het stadion, deze jongen is echt heel goed bezig in ieder geval. Feyenoord zal wel weer liggen te slapen zoals gewoonlijk. Wil zeker weer een jeugdspeler doorschuiven pff

12 maart 2019 om 16:01

@arsenal1980

het ligt aan de prijs. kan je hem voor een paar ton oppikken kan je het risico nemen maar je moet er geen miljoenen voor gaan uitgeven zoals is gebeurd met een Larsson, Amrabat of Bilal bv. dat moet je alleen doen bij Eredivisiespelers die ver boven de rest uitsteken zoals Ziyech in het verleden bijvoorbeeld

zelf zie ik het liefst dat er aankomend seizoen eens een keer flink geinvesteerd word in goede scouts ipv in twijfelachtige spelers zodat we in de toekomst weer eens wat goede aankopen kunnen doen ipv middelmatige spelers als Clasie en Ayoub

Hij is relatief goedkoop waardoor je de gok kan nemen maar ik betwijfel of hij het niveau aan kan.

12 maart 2019 om 11:51

Dan wil ik je ook niet meer horen over het bord-op-schoot-scouting beleid van Geel. "feyenoord moet eens kappen met enkel in de eredivisie te shoppen." ... aldus jezelf.

12 maart 2019 om 12:20

Er zit een verschil tussen spelers van 6 miljoen als Larsson en Haps en een speler die nog geen miljoen kost. Je moet inderdaad niet alles goed vinden in de Nederlandse competitie. Daar is het niveau te ver weggezakt. Bedragen als 4/5/6 moet je niet neer leggen voor een eredivisie speler, dat risico is te groot. Echter, als deze jongen nog geen miljoen kost (Ik weet niet wat die kost maar veel meer dan een miljoen zal het niet zijn) kan je de gok wagen. Begrijp je het een beetje, bijdehandje??

12 maart 2019 om 12:38

Schouten zal een stuk meer kosten als dat. Er zijn ook ploegen uit Italie met interesse, dus rond de 3 miljoen zal het sneller zijn

12 maart 2019 om 12:59

@raubaht: Je bent hier een van de grootste criticasters van het gevoerde beleid bij Feyenoord. Zelden genuanceerd, maar wanneer je met je eigen woorden wordt geconfronteerd dan heb je het opeens anders bedoeld en ben je gepikeerd?
Mij persoonlijk maakt het niet uit of Feyenoord 5 miljoen voor een Eredivisiespeler of iemand uit de Zweedse competitie neerlegt. Wanneer een speler verkeerd gebruikt heb je er sowieso niets aan.

12 maart 2019 om 13:36

Unknown007

Gisteren werd er door Kraay gesproken over een bedrag van rond de 8 ton.

12 maart 2019 om 13:42

Het niveau van de eredivisie is te ver terug gezakt om zomaar alles goed te vinden. Alleen als het er met kop en schouders bovenuit steekt, zoals toendertijd met Ziyech en Propper, kan je de gok wagen. Het is niet voor niets dat zowel Ajax en PSV meer over de grens kijken, menig eredivisiespeler is niet beter dan wat er in je eigen jeugd rondloopt. Daar moet je dus geen miljoenen voor neerleggen. Maar ik vind ook dat als een jonge speler wekelijks uitblinkt en hij niet te veel hoef te kosten, zoals deze Schouten, dat je een risicootje kan nemen. Nogmaals, ik weet niet wat die kost, is het 4 miljoen dan moet je lekker verder kijken. Is het 1 miljoen, kan je de gok nemen. Dus zo is het en niet anders.

12 maart 2019 om 16:05

@ijsmuts

het probleem bij ons is alleen dat spelers niet verkeerd worden gebruikt maar simpelweg niet goed genoeg zijn. op St.juste na speelt iedereen bij Feyenoord exact in dezelfde rol en op dezelfde positie als bij hun voorgaande clubs dus daar ligt het niet aan

12 maart 2019 om 18:32

@japie: speel jij vaak OSM? Poppetjes naar een plekje op het veld slepen en de uitslag simuleren? Want er komt we iets meer bij kijken he? De afstemming met je teamgenoten bijvoorbeeld. Maar ik ben benieuwd, elke voetbaltactische discussie ben je tot op heden vakkundig uit de weg gegaan, ik laat me graag verrassen.

12 maart 2019 om 13:12

"als ik Ajax of Feyenoord was zou ik hem een vijfjarig contract geven en dan nog een jaar uitlenen aan Excelsior”. Daar spreekt een hoop vertrouwen uit!

Been neem ik sinds Eindhoven helemaal niet serieus meer. Hij moet weer lekker bitterballen-honkbal met Gijp doen. Dat deed hij goed.

Als Been het zegt dan zal er wel een kern van waarheid in zitten. Sorry, maar ik zie in hem (nog) niet het talent dat sommigen wel zien. Hij is jong en speelt in de eredivisie, maar dat betekent niet altijd dat je een stap naar een topclub in de competitie kan maken. Zelfde geldt voor Pierie of de keeper van Emmen.

12 maart 2019 om 12:03

Dan kijk je niet genoeg wedstrijden van Excelsior (iets wat ik je moeilijk kwalijk kan nemen. Hehe). Zie hem elke week spelen en het is de beste voetballer die ik heb gezien bij Excelsior sinds de 18 jarige Bruins. Zou zonder enig probleem een clasie uit het team spelen of Eiting terug naar JA sturen.

12 maart 2019 om 12:53

Ik kijk inderdaad misschien iets te weinig naar Excelsior haha, maar heb hem al meerdere malen zien spelen. Er is een groot verschil tussen spelen bij een club die meer dan de helft van de tijd onder druk staat, dan een speler bij een club die meestal het spel moet maken. Dat hij Clasie in huidige vorm uit de basis speelt moet geen graadmeter zijn, zelfs als ik mijn overtollige kilo's er af sport zou ik in aanmerking komen. Misschien dat hij wel makkelijk kan aanhaken bij Feyenoord, maar ik heb het nog niet gezien in ieder geval. Vraag me af of hij bij een Vitesse of Utrecht onbetwist basisspeler zou zijn.

12 maart 2019 om 16:07

@unnown007

hij speelt idd beter als Clasie maar dat is ook niet zo moeilijk. of hij bij Feyenoord hetzelfde kan laten zien als wat hij bij Excelsior doet is de vraag. voor een paar ton zou ik het risico durven nemen maar niet voor een paar miljoen

Schouten moet je alleen halen als je Vilhena verkoopt. Anders gaan die 2 elkaar in de weg lopen.

Doet het prima bij Excelsior maar of die gaat slagen bij Feyenoord is altijd even afwachten. Hij kan goed een bal afpakken en naar een teamgenoot overspelen, je gaat geen spelmaker binnenhalen dus zoveel hype is niet nodig.

Ik zie in hem wel echt een speler die relatief makkelijk kan aanhaken aan het niveau waarmee hij traint en speelt. Zou zelf de gok wel durven wagen, aangezien hij een goede combinatie is van een balafpakker en iemand die de bal met veel rust weer door kan spelen. Bovendien nog vrij jong.

En zoals van der Vaart ook al zegt, is het echt iemand die ziet wat er gebeurt en daarna overal tussen zit. Zoveel zie je dat niet en voor een ploeg is iemand die 'de balans bewaakt' op zo'n manier erg belangrijk.

Maar goed, de echte prioriteit ligt veel meer bij het halen van centrale verdedigers.

Schouten is lekker bezig dit seizoen bij excelsior. Voor feyenoord komt veel meer kijken. Ik hoop dat Schouten verstandig is en kiest voor een tussenstap : Heerenveen, Utrecht of Vitesse bijvoorbeeld. Az zou eventueel ook kunnen. Nu lopen daar klasse spelers rond op het middenveld, maar we weten niet wie daar na de zomer nog van over zijn. Daarbij is de druk bij az lager dan bij feyenoord.

12 maart 2019 om 12:11

Als hij naar AZ gaat en het goed doet, wordt hij waarschijnlijk al te duur. Kun je hem beter gelijk zelf halen.

12 maart 2019 om 12:28

Daar heb je gelijk in. Vanuit Az zou hij dan misschien de stap naar een andere competitie kunnen maken. Ik kijk meer naar wat mij verstandig lijkt voor Schouten dan wat goed is voor feyenoord. Het lijkt mij jammer als hij door de druk bij feyenoord z'n redelijk veelbelovende carrière zal verprutsen.

Vitesse kom op actie. Dit is echt een leuke speler

Tsja. Een tip van Been. Kan me nogal wat voorspellingen van Been herinneren de afgelopen tijd. Kwamen allemaal niet uit. Dus ik heb nu ook mijn twijfels.

12 maart 2019 om 16:09

@gert33

het probleem is alleen dat de voorspellingen van Van Geel ook niet uitkomen, die haalt altijd de verkeerde spelers. ik zou als ik Feyenoord was een keer in gesprek gaan met Boskamp. die volgt geloof ik elke competitie ter wereld dus die zal wel wat goede talenten kennen

Hij is al relatief oud. Ik zou dan eerder voor de 18 jarige reis van Groningen gaan als feyenoord echt stappen wil maken.

12 maart 2019 om 12:34

Of beide. Rekening houdend met een vertrek van zowel Clasie als Vilhena.

Deze zomer kopen en niet verhuren. Hele goede toevoeging aan het middenveld. Clasie niet meer terughalen en hopen dat Vilhena nog een jaar blijft. Met Vilhena, Toornstra, Kokcu, Schouten en evt. Tapia begint het middenveld dan al steeds meer vorm te krijgen. Vind Schouten een type middenvelder die Feyenoord er volgend jaar goed bij kan hebben. Ayoub verkopen.

In tegenstelling tot de meesten hier heb ik Schouten hele wedstrijden aan het werk gezien. De eerste wedstrijd van het seizoen zat ik op Woudestein en viel hij mij meteen al op en dat was niet alleen bij mij zo. Echt een geweldige speler. In mijn ogen zou het ongelofelijk dom zijn als Feyenoord hem niet haalt, zou echt een gemiste kans zijn. Een tijdje geleden zou Fiorentina al belangstelling hebben getoond, ik weet zeker dat hij bij zo'n soort club makkelijk gaat slagen en dan wordt hij al onhaalbaar voor Feyenoord.

Sommige mensen hier hebben het over zijn leeftijd. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat hij in zijn tijd bij ADO Den Haag last heeft gehad van een zeldzame spierziekte (compartiments syndroom), waardoor hij er anderhalf jaar uit is geweest. Daarom kreeg hij denk ik geen contract en ging hij naar Telstar. Daar deed hij het gewoon zo goed dat Excelsior het aandurfde om hem te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren