‘Ik wil de rest niet tekortdoen, maar natuurlijk misten we Sergio Ramos’

Woensdag, 6 maart 2019 om

De teleurstelling is immens bij Real Madrid. Na drie seizoenen op rij de Champions League te hebben gewonnen, volgde dinsdagavond uitschakeling in de achtste finales door Ajax. In een week tijd viel het seizoen van de Koninklijke volledig in duigen: twee opeenvolgende nederlagen tegen Barcelona bleken al fataal in de Copa del Rey en de Spaanse titelstrijd. Toch weigert trainer Santiago Solari bij de pakken neer te zitten.

"Ik ben hier niet gekomen om op te geven", benadrukt de oefenmeester. Het feit dat een geëmotioneerde Daniel Carvajal na afloop sprak van een 'kutseizoen', begrijpt Solari wel. "Carvajal sprak in het heetst van de strijd. Maar het seizoen gaat door; we hebben LaLiga nog", stelt hij in gesprek met Movistar. "Het is een zwaar seizoen, maar we moeten in de moeilijke momenten ons karakter tonen."

"Iedereen kan omgaan met mooie momenten, maar de echte grootheden komen bovendrijven op de moeilijke momenten. Juist op de moeilijke momenten moet je moedig zijn", benadrukt Solari, die in de returnwedstrijd tegen Ajax niet kon beschikken over Sergio Ramos. De verdediger pakte in Amsterdam bewust een gele kaart, ervan uitgaande dat de 1-2 zege genoeg was om door te stoten, en was daardoor geschorst. Zonder Ramos lag het centrum van de achterhoede wagenwijd open. "Of we hem misten? Natuurlijk. Ik wil onze andere spelers niet tekortdoen, maar we misten onze aanvoerder."

Solari stelt dat Real Madrid nu 'zo kalm mogelijk moet blijven'. "Real Madrid is groter dan wij allemaal. Real Madrid komt altijd terug, en komt sterker terug", geeft hij aan. Ook directeur Emilio Butragueño predikt rust. "Het is een trieste avond voor de club, maar we moeten kalm blijven. We zagen dit totaal niet aankomen. We moeten Ajax de complimenten geven: ze speelden fantastisch en verdienden de overwinning. Alles zat ons tegen. Zij scoorden uit hun eerste twee aanvallen, terwijl wij twee keer de paal raakten. Dat is niet normaal. Het derde doelpunt was de nekslag. We kunnen niet altijd winnen."


Poll

Denk je dat Santiago Solari het seizoen mag afmaken bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door formus)

Haha ja mooi verhaal, hij vraag letterlijk aan de bank of ie geel moet pakken en als men het daar niet mee eens was dan had je destijds nee moeten roepen met z'n allen. Nu pakt ie de kaart en ga je dit noemen, daar zet je je zelf alleen nog maar meer voor lul mee. Op zo'n moment moet je gewoon nederig zijn en niet nu ineens over Ramos z'n afwezigheid beginnen.

6 maart 2019 om 09:23

Ik vind het ook raar dat iedereen bij Real het daarmee eens was ook. Ja, je komt ternauwernood op 1-2 in de Arena maar je was gewoon zwaar de mindere ploeg. Alsnog gewoon bewust geel pakken is echt stuitend eigenlijk. Des te mooier is het voor de buitenstaander dan om te zien dat ze ongenadig pak slaag krijgen in eigen huis. Real Madrid volslagen kansloos tegen Ajax over 2 duels in de knock out fase van de Cl.. Wie had dat durven dromen zeg!

6 maart 2019 om 11:09

Ik had dat stiekem toch wel verwacht toen zij uit de koker kwamen.

Ik heb meer gejuicht om de gele kaart van Ramos dan om het doelpunt van Ziyech.

Wat een wereld van verschil zeg, Real Madrid met of zonder Ramos...

6 maart 2019 om 11:42

Zoveel verschil is er niet echt😅. De afgelopen wedstrijden stond nd ramos er ook en vgm ging het toen ook zo mis.ook in amsterdam was het niks.

6 maart 2019 om 09:36

Het is zo verschrikkelijk genieten dat Real eruit vliegt en dat die Ramos door zo'n domme actie moet toekijken hoe zijn ploeg wederom in eigen huis te kakken wordt gezet.

Heeft Real nu 4x achter elkaar in eigen huis verloren? Ze zijn er daar om minder de laan uitgestuurd!

6 maart 2019 om 10:01

Solari kan gewoon aanblijven, er is niks meer te winnen of verliezen, zo ook niet voor alweer een nieuwe trainer want reken maar dat Perez de portemonnee gaat trekken, moet gaan trekken deze zomer. En dus waarschijnlijk met ook een nieuwe trainer.

6 maart 2019 om 10:24

Ik zie Mourinho gewoon terugkomen deze zomer om eerlijk te zijn.

6 maart 2019 om 10:32

Om vervolgens na een mnd of 4 weer te vertrekken via de achterdeur.

6 maart 2019 om 11:36

Als Real Mourinho weer binnenhaalt dan verdienen die 2 elkaar, dan hebben ze echt een geheugen van een zeef! En dat noemt zichzelf dan de Koninklijke, er was niets Koninklijks aan in de periode dat Mourinho er zat.

En er moet echt een hoop gebeuren bij Real, die zijn echt te laat begonnen met doorselecteren, nu is de markt door de Neymar transfer helemaal op hol geslagen en kost hun renovatie-project het 4voudige van wat het 2 a 3 jaar geleden gekost had!

Ramos is 32, Kroos is 29, Modric 33, Bale is gewoon klaar bij Real, Marcelo wil weg. Dan heb je Casimiro, Carvajal, Varane, Benzema, Vinicius en Reguilón. De rest komt tekort of zit in een enorme vormdip (isco en Asensio). Reken maar uit hoeveel dat gaat kosten, wetende dat ook de verkopende clubs weten dat Real nu absoluut moet en dus de hoofdprijs zal betalen!

6 maart 2019 om 09:47

Ook met Ramos hadden ze niet gewonnen. In de thuiswedstrijd was Ajax al heer en meester tegen Real. Het was vooral geluk dat Real toen geen tegengoals kreeg. Ik vraag me verder af hoe goed dit Ajax wel niet is. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat een Shaktar een paar jaar geleden ook altijd een sterkte ploeg was, maar zodra die tegen een Real of City moesten kwamen ze vaak tekort. Ajax daarentegen heeft tegen Bayern en tegen Real gedomineerd. Ik vind dit ook wel de verdienste van ten Hag. Natuurlijk heeft hij goede spelers tot zijn beschikking, maar hij moet het ook gewoon doen met een Schone en Mazrau. Normaal gesproken zijn deze spelers niet goed genoeg voor dit niveau, maar mede door Ten Hag doen ze het prima.

6 maart 2019 om 10:13

Shaktar speelde dan ook wel tegen een heel ander Real of Bayern

6 maart 2019 om 10:30

Absoluut waar! Ten Hag is de juiste man voor dit Ajax. Ook in mindere tijden!! Hij weet spelers optimaal voor te bereiden op een (betere) tegenstander, nadat hij met zijn staf die tegenstander heeft geanalyseerd!! Natuurlijk heeft hij goede spelers maar deze spelers zijn geen garantie op winst in de CL. Het is het strijdplan van Ten Hag en de inzet en vaardigheden van de spelers dat zorgt voor winst in wedstrijden!

6 maart 2019 om 10:39

Zo grappig dat iedereen het heeft over goede spelers. Begrijp het best, maar Tadic komt bij Southampton vandaan en Blind van de bank van ManU en was nooit ergens onomstreden. Voor de eredivisie misschien wel goed maar om Real te verslaan over twee wedstrijden en uit met 1-4!!! Dat is uniek. Op het conto van allen, dus ook van Ten Hag en co.

6 maart 2019 om 11:28

Precies dit: deze prestaties komen op conto van het hele team plus staf. Niet de beste spelers winnen, maar het beste team, zo simpel is het gewoon.

Wat Ramos betreft: nog maar eens een bewijs dat hij niet de beste verdediger ter wereld is. Hard? Ja. Maar goed? Nee.
Mooier kan de rekening voor zijn hooghartigheid niet zijn.

6 maart 2019 om 13:02

Dynek, mooi dat je Ten Hag eruit pikt. Zijn strijdplan was uitmuntend.

6 maart 2019 om 13:47

Lol dus jij wilt met andere woorden beweren dat Ramos niet gemist werd? Wat een onzin. Hij zou de eerste geweest zijn om de spelers, en vooral de jonge spelers, op het veld nog moed toejuichen. Het was sowieso geen slimme actie van hem om die gele kaart te pakken in de heenwedstrijd, maar om nou te doen alsof hij niet werd gemist is echt bullshit.

Dom van Ramos en dat heeft grote gevolgen gehad. Maar het kan niet zo zijn dat Real echt afhankelijk is van 1 speler. Varane kan niet zonder hulp van Ramos want dan is hij zwak. Nacho was onder Zidane altijd goed maar dit seizoen niks. Carvajal dramatische wedstrijd werd gedold door Neres.

6 maart 2019 om 09:34

Ik had dan ook altijd het gevoel dat bijna iedere speler, wisselspeler of niet, wel voor Zidane door het vuur wilde gaan. Dat heb ik bij Solari allesbehalve. Krijg ook weinig hoogte van die man. Afijn, te veel spelers hebben het ook niet dit seizoen. Marcelo, Kroos, Casemiro, Carvajal, Varane moeten toch allen veel beter kunnen dan wat ze nu laten zien. Over Bale begin maar niet. En bij mij zou Navas er altijd instaan.

6 maart 2019 om 09:54

Wat ik onbegrijpelijk vind is dat Real zo afhankelijk was van 1 speler: Ronaldo. Behalve de goals was hij ook een speler die de rest van de spelers motiveerde. Je moet je eens voorstellen dat je met zo iemand in een team zit. Hij is continu aan het trainen en beter aan t worden. Het lijkt mij dan dat je dat als teamgenoot ook wilt. Je ziet het nu ook terug bij spelers als Marcelo en Kroos. Lijkt er op alsof het allemaal even wat minder moet. Verder hebben spelers als Navas ook aangegeven dat Ronaldo in de kleedkamer belangrijk was. Behalve de 50 goals per seizoen mis je dus ook een soort leider. Het was wel beschamend dat spelers van Real aan gaven aan het begin van het seizoen dat Real nu meer een team is. Toen ging het de eerste 3 wedstrijden even goed..

6 maart 2019 om 10:43

Het speelt ook wel lekker als je weet dat Ronaldo er altijd wel minstens eentje maakt. En dat vertouwen is er nu (terecht) natuurlijk niet. Maar dat Real de laatste twee CL's won, verdoezeld ook al veel. Te laat doorgeslecteerd en te weinig geanticipeerd. Vorig jaar vlogen ze er ook bijna uit tegen Juve en was Liverpool in de finale geknakt door het snelle uitvallen van Salah en blunders van Karius.

6 maart 2019 om 11:58

Laatste 3 CL's*

6 maart 2019 om 21:58

Ik bedoelde dat die laatste twee de problemen van doorselecteren naar de achtergrond duwden.

6 maart 2019 om 12:14

Varane is nochtans wereldkampioen geworden zonder Ramos? Verder heb je natuurlijk nog toppers als Modric, Benzema, Kroos, Bale, Courtois enz. in de ploeg, ze zitten dan niet in de vorm van hun leven, maar het zijn allemaal wel stuk voor stuk spelers die het team zouden moeten kunnen dragen. Het is ook frappant dat Solari geen enkel gebruik maakt van Marcelo, Isco, Ceballos en Mariano Diaz (is die laatste geblesseerd?), niet enkel gisteren, maar in alle wedstrijden van afgelopen week. En Vinicius speelt sinds januari alle wedstrijden, het was gewoon afwachten tot het moment dat hij op zou geraken. Je zag de eerste tekenen al tegen Barca en gisteren viel hij helaas ook uit met een blessure, wat hem hopelijk niet te lang buiten strijd zal brengen.
Ik denk dat je dit gerust Solari mag aanrekenen en dat hij bewezen heeft niet geschikt te zijn voor de job, hoewel hij (ongelooflijk maar waar!) een contract voor drie seizoenen heeft gekregen.

Tsja, had hij geen schorsing moeten pakken. Real Madrid was niet eens heel zwak, Ajax gewoon bovennormaal sterk. Weinig ploegen hadden hier Ajax kunnen verslaan, dromen over de volgende ronde(s) is al begonnen!

6 maart 2019 om 11:25

Welke ploeg zou je het liefst willen loten?

6 maart 2019 om 12:00

Er is pas 1 mogelijke tegenstander bekend dus daar valt nog weinig over te zeggen. Op papier is de winnaar van Roma - Porto de 'zwakste' ploeg, voor zover je daarvan kunt spreken in de kwartfinale CL. Of Schalke moet City per ongeluk uitschakelen maar dat zie ik niet gebeuren. Maakt denk ik niet zo veel uit wie je loot, zwaar wordt het toch wel!

6 maart 2019 om 20:44

Winnaar Porto Roma of Spurs. Dat zijn de ‘zwakke’ broerers (naast onzels)

Hoogmoed komt voor de val. De arrogantie is afgestraft. Nu wet ik ook hoe het voelt om fan te zijn van de underdog als die wint. En ik kan jullie zeggen, het voelt geweldig!.

6 maart 2019 om 10:47

Ik kom daar ook achter wanneer op 5 mei Willem II met de beker aan de haal gaat!!

6 maart 2019 om 12:24

Ajax zal op 5 mei ook gewoon volle bak moeten gaan. Want Willem II is dan wel niet de grootste naam als bekerfinalist, ik weet nog toen PEC de tegenstander was en Ajax niet op volle scherpte aan het duel dacht te kunnen beginnen.

Finales staan op zich, daarin mag je je tegenstander nooit onderschatten. Dat geldt voor deze mooie 1/8 finale CL, maar ook voor de finale van de Knvb beker.

6 maart 2019 om 13:33

Nogmaal Ajax begon juist heel scherp aan het duel tegen PEC stonden ook binnen no time voor. Dat een stel idioten die zich supporter noemen een vuurwerkbom naar beneden gooien kon Ajax vrij weinig aan doen. In iedergeval kwam er na die onderbreking een heel ander Ajax en heel ander PEC uit de kleedkamer.

Goed de wedstrijd geanalyseerd dan als je dit niet aan zag komen-.- Lijkt me toch dat je er vanuit kan gaan dat een ploeg als ajax na wat ze al hebben laten zien in de CL er vol op klapt en niks te verliezen heeft? Real speelde gewoon super nonchalant en verdiende niks. Een club is groter dan 1 speler, maar in het geval van Ronaldo en Real gaat dit niet op! Wat speelt bale ook inspiratieloos, ik snap wel dat ze hem uitfluiten!

6 maart 2019 om 12:27

Ronaldo wordt absoluut gemist bij Real, maar staat nu ook met één been buiten de Cl... Zijn vertrek speelt zeker een rol in het verval bij Madrid, maar is niet de enige factor. Denk zelf dat het vertrek van Zidane misschien nog wel een belangrijkere rol speelt. Of in ieder geval een stuk groter dan je stelt wanneer je dit verloren seizoen van Real puur aan het vertrek van CR7 hangt.

Mooie praatjes van Solari, maar hij moet toch ook wel inzien dat het gewoon klaar is met de helft van deze selectie? Allemaal verzadigd, moe of kunnen het niet meer belopen. Je kan niet alleen vertrouwen op Vinicius en Benzema. Hazard, Icardi en Koulibaly prioriteit deze zomer. Icardi en Hazard lijken mij wel haalbaar. Zou me niets verbazen als de motivatie en mentaliteit nu helemaal kapot is. Zullen ook wel verliezen tegen Valladolid zondag. Ramos bewijst maar weer eens oliedom te zijn. Zijn zware tijden voor ons Madridistas. Nog even afzien en dit seizoen snel vergeten.

Nou nee Solari La Liga is allang over voor Real zoals altijd de laatste jaren.

Zonder Ramos had Real al niet gewonnen in Amsterdam, gewoon een dikke blunder dat dat toen nog niet gezien werd!!

Sergio Ramos took 1-4 the team!

On: Tuurlijk heeft Real Ramos gemist gisteravond. De verdediging van Real zonder Ramos is al vaker een wereld van verschil gebleken. Toch moeten ze hier niet over miepen, het is zijn eigen domme schuld om die gele kaart te pakken en te denken dat de buit al binnen was. Daarnaast is het natuurlijk nooit te zeggen of Real met Ramos wel zou doorgaan. Ik denk eerlijk gezegd dat het Ajax dan ook zou lukken!

6 maart 2019 om 09:47

"sergio Ramos took 1-4 the team"

Blijkbaar is dit zo grappig dat het onder elk bericht moet?

6 maart 2019 om 10:04

Onder "elk" bericht is een beetje overdreven.. Maar sorry, my bad hoefde niet dubbel idd.

aller eerste gefeliciteerd Ajax, pff wat was ik bang voor Neres. maar echt ongelofelijk hoe zo veel dingen fout gingen gister. casemiro kan totaal niet voetballen verder, reguillon, bale, vasquez, courtoui, benzema en nacho te slecht. van mij mogen alleen dan benzema en reguillon blijven. Asensio moet altijd spelen ipv vasquez. zidane liet vasguez nooit beginnen, hij is gwn een invaller. grote schoonmaak is nodig: 2 top verdedigers, killer spits(icardi of piatek). voor de rest is het eigenlijk wel prima en oja navas terug op goal en solari eruit

is eigenlijk echt bizar dit, als ik er zo over nadenk.

Als Ramos geen geel had gehad, was Real gewoon door.

Het is gewoon zijn schuld!! haha.

Ik wil ajax overigens niks tekort doen, ze speelden fantastisch, genieten.

6 maart 2019 om 09:36

Nou ja dat is wel erg simplistisch hoor. Ook met Ramos kreeg Ajax genoeg kansen in de Arena, ook met Ramos kreeg een Girona genoeg kansen in Bernabeu. Laten we niet doen alsof Real's defensie wel top is met hem erbij. Is al jarenlang de zwakste linie terwijl het op papier geweldig is.

Ajax zou zijn kansen wel gekregen hebben, alleen is Ajax belachelijk efficient geweest gisteren. Real was eigenlijk enorm sterk eerste helft, enorm veel pech met de blessures van Vinicius en Vazquez. Die waren onnavolgbaar.

6 maart 2019 om 10:21

Of Ajax door zou zijn gegaan of niet wanneer Ramos had gespeeld, blijft natuurlijk giswerk. Voor beide kanten valt wat te zeggen. Ramos was in de eerste wedstrijd absoluut de beste man van het veld. Hield veel grote kansen tegen. Echter was Ajax gisteravond nog beter dan in de Arena, waar ze al hadden moeten winnen.

Feit blijft dat Ajax dik en dik verdiend door is, met of zonder Ramos

6 maart 2019 om 10:35

Oneens eigenlijk, ik vond Ramos met name in de 2e helft de beste man van het veld (nouja, Donny en Tadic maakten daar net zoveel aanspraak op). Ajax kreeg toen genoeg kansen en vond ik beter spelen dan gisteravond, wel minder efficiënt. In de eerste helft verloor Ramos alles van Tadic, had meerdermaars heel knullig balverlies en alsnog had Ajax echt de nodige kansen gecreëerd waaronder Dolberg die Ramos kwijt was in de laatste minuut. In de 2e helft heeft hij echter ook een hele boel tegengehouden toen, was toen subliem.

6 maart 2019 om 09:43

vooral die van varane thibaut en nacho lijkt me varane die de hele tijd zijn handje vast gehouden moet worden door ramos en nacho speelt altijd slecht als je hem nodig hebt atletico 2014 en tottenham beiden wedstrijden vorige seizoen sevilla betis gister hij speelt alleen goed als we niks verwachten hoop dat en jonathan tah of de ligt ofzo naar madrid komt of javi sanchez als ze hem goed genoeg achten voor en basisplek

6 maart 2019 om 11:46

Met ramos was dit real echt niet door. Misschien had hij er eentje erin gekopt, maar ajax had die goals ook gescoord als hij er was. Kijk eens de wedstrijd in Amsterdam.

Ik ben er ook van overtuigd dat Real met Ramos geen vier tegengoals zou hebben gekregen. Daarom wil ik bij deze Solari en Ramos hartelijk danken voor hun getoonde domheid in de Arena. Die arrogantie is gisteren even genadeloos afgestraft door een fantastisch Ajax, prachtig!

Om te beginnen solari courtois OUT!!!

6 maart 2019 om 10:16

Dan word papa Perez boos pff

ik vind dat real altijd van ajax moet winnen met of zonder sergio ramos het feit dat nacho zo abnormaal slecht is als we hem nodig hebben totenham atletico ajax zegt meer over de rest pakte ramos die kaart niet moest hij miss tegen city of barca zitten madrid mag wel de aanval versterken met hazard en en doelpuntenmaker het liefst kane vind icardi te oud en bij hem speelt er teveel randzaken nog en vraag aan voetbalzone hoe kan coutouis 3.1 krijgen? dat was toch na kroos de slechtste man op het veld en keeper van 2 meter die 2x word geklopt met hoge ballen van mij mag navas weer nr 1 worden en lekker winst maken op thibaut 70 mil verder gefeliciteerd ajax jullie hebben ons zoek gespeeld

6 maart 2019 om 09:42

Courtois sinds dat hij onder de lat bij real is dramatisch slecht mag gewoon vertrekken evenals solari die is koppig om het in te zien hoe durf je een keeper op de bank te plaatsen waarmee je 3 x de CL mee hebt gewonnen en Navas is geliefd bij de real fans

6 maart 2019 om 09:45

jayyss-madrid
je hebt helemaal gelijk courtois is echt belabberd ongelooflijk dat ik blij was toen hij kwam
niet te geloven wat heb ik mij in zijn kwaliteiten vergist ik droomde nog over copa toen hij onpaseerbaar was in 2012 van die keeper is niks meer overgebleven

6 maart 2019 om 09:53

Blij dat je het ook inziet mag samen met solari vertrekken keept als een zoutzak of hij duikt te vroeg of de bal gaat onder ze lange stokken

6 maart 2019 om 10:02

jayyss-madrid
ja vorige jaar toen messi 2 x scoorde tegen chelsea snapte ik de kritiek van de chelsea fans niet dat courtois niet eens zo goed is maar nu snap ik het helemaal ik vraag me wel af wat courtois doet op elke kp training gezien ik geen stijgende lijn zie maakt de zelfde fouten steeds weer gokt teveel en ja elke stift op doel is een goal

wie zie jij graag trainer worden ik zelf dacht aan wenger maar dan alleen manger zonder dat hij spelers mag kopen?

6 maart 2019 om 10:08

Ik denk dat real Mourinho gaat aantrekken opzich niet zo slecht als hij maar gaat spelen net als hoe hij speelde in zijn eerdere real tijdperk dodelijke counters pff wat was dat heerlijk om te zien

6 maart 2019 om 09:49

Waar is je punt?

6 maart 2019 om 10:07

dat ik meer verwachte van courtois

6 maart 2019 om 10:11

"vraag aan voetbalzone hoe kan coutouis 3.1 krijgen?"

Je weet dat VZ niet zelf deze cijfers uitdeelt, maar de lezers van VZ zoals jij en ik?!
Daarnaast vind ik het zo makkelijk dat iedereen maar zondebok Courtois eruit pikt terwijl het hele middenveld uiteen gespeeld werd door Frenkie de Jong en Donny van de Beek. 2 Nederlandse talenten tegenover de winnaar van de Balon d'or en Casemiro. Wat waren die 2 zwak zeg.
Ja, Courtois zat er 1 keer niet goed bij. Maar die goal van Tadic was gewoon top, dan kan je 4 meter zijn, maar als hij zo hard wordt ingeschoten kan je weinig beginnen.

Om over het centrale verdedigingsduo nog maar te zwijgen.

6 maart 2019 om 10:15

Courtois is gewoon slecht heel slecht !

6 maart 2019 om 10:18

isco24 de verdediging was waardeloos dat heb ik gezegd maar de keeper zet zijn verdediging beter coachen en modric was nog best goed vooral kroos was echt waardeloos en casemiro jah die heeft alleen meerwaarde als hij goed verdedigd en dat was gister ver te zoeken maar vind courtois nog steeds 1 van de slechtste gister en vind de kritiek op hem terecht ps ik wist niet dat de lezers dat beoordeelde dank voor de uitleg

6 maart 2019 om 10:21

Hij is inderdaad niet goed, maar heel Madrid s de weg kwijt en zakt wekelijks door de ondergrens.
Waarom dan continu hem eruit pikken? Dat is makkelijk, snap ik wel. Maar hij is niet de gene die maar 4 goals scoort in de laatste 5 wedstrijden. Het is gewoon het collectief dat faalt en ik vind het zo makkelijk om op hem af te geven

Zo grote speler, een verdediger van wereldklasse. Maar ook als je Sergio Ramos heet, moet je een seizoen aanvoelen en moet je weten dat het dit jaar dramatisch loopt waar het voor geen ene meter loopt en we met Nacho nog kwetsbaarder zijn achterin. Hoe haal je het in je hoofd om een gele kaart te pakken in Amsterdam, terwijl je daar 90 minuten lang de mindere was? Ondanks dat je daar wegging met een 1-2 overwinning. En dan zie ik ook nog foto's waar die in zijn skybox zit met camera's om zich heen voor een of ander documentaire. Serieus? Je laat team al in de steek, en ga je dit soort dingen ook nog is doen.

Tis gewoon simpel. Arrongatie is hard afgestraft en ik kan er mee leven. Begin maart, en je bent overal uitgeschakeld en moet je je nu gaan plaatsen voor volgend jaar Champions League. Lekker voor spek en bonus gaan spelen tegen de Huesca's, Vallecano's, Vallodolid's van deze wereld. Niet verrassend ook met zo selectie dat we al zo vroeg overal zijn uitgeschakeld.

Het wordt echt tijd dat de selectie flink gaat veranderen. Maar dat roep ik al meer dan 2 jaar, maar telkens werd er niks gedaan omdat de CL werd gewonnen.

6 maart 2019 om 09:53

Snap er ook dus niks van. Vorig jaar was het al drama in La Liga. De verdedigingsproblemen waren er vorig jaar ook. Toen had je nog Ronaldo.

6 maart 2019 om 10:29

Klopt, met Ronaldo scoorden ze minimaal 2,5 doelpunten gemiddeld per wedstrijd.
Dat jaar na jaar waarin Ronaldo bij Real zat. Nu komen ze nog niet eens boven de 1,7 per wedstrijd uit.

Het bewijst maar eens hoe belangrijk Ronaldo wel niet was voor dit Real. Het zijn gewoon de doelpunten van Ronaldo die gemist worden.

6 maart 2019 om 09:57

real madr!d
in plaats van vragen aan ramos waarom hij die kaart pakte wat ik toen logisch vond samen met veel andere hier op voetbalzone kan je je afvragen waarom wereldkampioen varane verstoppertje speelt die man is sinds zijn debuut afhankelijk geweest van een leider naast hem ik vind dat de kritiek op ramos te ver gaan ik vind dat we vooral nacho en varane het kwalijk kunnen nemen dat we verloren van met alle respect ajax en ja dat er dan toevallig en camera ploeg in zijn sky box zit moet toch kunnen?

6 maart 2019 om 09:57

Verloren seizoen om te beginnen moet solari gewoon vrijwillig vertrekken de beste man heeft ze kans gekregen wilt laten zien dat hij het lef heeft om de sterspelers op de bank te plaatsen en schandalig dat je courtois boven Navas kiest maarja het is maart en uitgeschakeld in alle competities net als 2015 real won volgens mij ook alleen wk voor clubs gisteren liet solari Isco en mariano buiten de wedstrijd selectie ? Die moet echt zo snel mogelijk vertrekken

6 maart 2019 om 10:05

ik zou nu lekker de jeugd en kans geven javi sanchez fabes en er was en andere midenvelder die op fm altijd wereldtop word als ik hem gebruik speelt daar in de jeugd en miss zidane en denk je dat de geruchten rond marcelo waar zijn hij was meer betrokken gistern dan de spelers op het veld je zag de teleurstelling bij hem in tegen stelling tot bale een de andere bankers

6 maart 2019 om 10:11

Marcelo moet gewoon spelen aan de ene kant wil ik wel weer Theo Hernandez zien spelen bij real die verhuurd is aan sociedad deed het niet zo slecht maar het was zijn 1e seizoen reguilon vind ik ook goed maar sowieso Marcelo moet gewoon in de basis spelen samen

6 maart 2019 om 10:17

@real Madr!d.

Ik ben het volledig met je eens in je eerste alinea, maar vervolgens zeg je "niet verrassend ook met zo selectie dat we al zo vroeg overal zijn uitgeschakeld."
Jullie hebben de winnaar van de Balon d'or in jullie selectie, de meest scorende verdediger van deze tijd en de betere van het duo Pique-Ramos, het grote talent en wereldkampioen Varane, volgens sommigen de beste verdediger ter wereld en had op het podium moeten staan bij de Balon d'or verkiezing en zo kan ik nog wel doorgaan..

Real had volgens iedereen de breedste en beste selectie waar ze spelers als Asensio op de bank kunnen plaatsen, noem maar op. Het kon niet op, en nu is de selectie ineens niet goed genoeg om mee te doen om prijzen?
Ik snap dat je teleurgesteld bent, maar nog geen jaar geleden werd Barcelona uitgelachen om het feit dat zelfs de bank van Real nog beter is dan de basis van Barca en nu is diezelfde selectie -Ronaldo, ineens niet goed genoeg?

6 maart 2019 om 10:49

Dat Modric de Ballon d'or heeft gewonnen, vind ik leuk voor hem. Heeft de Champions League gewonnen, en had een geweldige WK. Maar naar mijn gevoel, won die die Ballon d'or vanwege de gunfactor. Dan had ik het logischer gevonden als bijvoorbeeld een Griezmann had gewonnen want die scoorde in de finale van de Europa League en WK finale. Of wat mij betreft had die zo naar Ronaldo of Messi gemogen. Maar daar verschillen veel mensen van mening. Je moet ook niet vergeten dat Modric al 33 jaar is en de jaren nu langzamerhand ook bij hem gaat tellen.

Varane is leuk als die naast Ramos speelt, maar naast een Nacho, lijkt het net een zaterdag amateur, dat bleek gisteren ook maar weer eens. Ik weet niet wat dat is met Varane. Het lijkt erop dat die het moeilijk vind om de verdediging iedere keer goed neer te zetten als Ramos afwezig is. Dat we de meest scorende verdediger hebben, is ook leuk en aardig. Maar dat is ook wel makkelijk als je iedere keer penalty's erin mag schoppen.

En tja. Dat veel Real fans vonden en nog steeds vinden dat we de breedste en beste selectie hebben, omdat we een Asensio op de bank kunnen zetten. Die mogen hun ogen wel ff gaan controleren. Het zegt genoeg dat voorin een Vazquez iedere keer speelt die niet eens bij Kozakken Boys zou opvallen. Vinicius JR is een groot talent, en ik ben ervan overtuigt dat die de top gaat halen. Maar kerel mist gewoon ff alles op dit moment. De ervaring, de wedstrijden waar het echt omgaat, de druk. Tis leuk allemaal tegen de Levante's, en Huesca's van deze wereld. Maar in grote wedstrijden, daar kijken mensen pas hoe goed je bent. Benzema is altijd een maandje goed, maar daarna zie je hem 3 maanden niet meer. Bale is bekend verhaal, die is klaar hier en doet geen moeite meer op het veld. Asensio krijgt te weinig kansen om zich te laten zien. Real heeft totaal geen scorendvermogen op het veld staan.

En ik blijf bij me mening dat de selectie al vanaf de zomer gewoon niet goed genoeg was om voor de prijzen mee te doen. Ja, je won dan wel WK voor clubteams, maar dat zijn geen prijzen waar het echt omgaat. Je levert 40 goals in he vriend, en je haalt er niemand voor terug. Natuurlijk ga je dan een zwaar seizoen tegenmoet zien, en dan moet je niet verrast zijn dat je begin Maart nu overal bent uitgeschakeld. Misschien zien veel Real fans het anders, maar dat is dan hun probleem.

Als ik naar de selectie kijk van Barca. Tja, die kunnen een Dembele of een Coutinho op de bank zetten, dat is wel ff wat anders dan een Vazquez of Asensio op de bank, of een Vidal of Arthur, dat is ook wat anders dan Ceballos, of een Umtiti nu Lenglet de laatste tijd veel speelt, ook wat anders dan Nacho. En dan wil ik niet eens hebben hoeveel scorendvermogen Barca wel niet op het veld heeft staan met Messi en Suarez voorin, ook wat anders dan Vinicius JR en Benzema.

Dus ja. Wil je volgend jaar echt om de prijzen mee wilt doen, dan zal de selectie er anders uit moeten zien. Simpel.

6 maart 2019 om 11:07

Sorry hoor maar niemand heeft dat geroepen over Varane. Varane wordt al jaren van gezegd dat hij stilstaat in zijn ontwikkeling en niet alleen kan spelen, sterker nog sinds het vertrek van Pepe is die hele verdediging gewoon 10 keer niks. Asensio is en blijft een topper, had gisteren moeten beginnen met Vazquez maar nee en die andere viel helaas uit. Real had de wedstrijd ondanks die snelle goal redelijk onder controle, toen die 2 uitvielen vielen er gaten en kwamen ze in de afronding telkens tekort. Ik wil niet de prestatie van Ajax naar beneden halen maar het geluk dat Real in de Arena had, had Ajax gisteren. Het had zo 3-3 , 4-4 of zelfs 5-5 kunnen en moeten staan. De beste verdediger deed gisteren niet mee en dat was dom, de Ballon d'or winnaar was de enige die goed speelde dus daar zie ik geen problemen mee. Kroos haalt al heel het jaar zijn niveau niet en lijkt helemaal kapot en Casemiro roep ik al tijden dat hij het spel niet goed aanvoelt en vaak veel te traag handelt en Courtois is 2 jaar aan het stuntelen, dus nee, we zijn dit jaar niet goed genoeg. Vorig jaar speelden Isco, Asensio, Vazquez, Marcelo, Navas en Ronaldo altijd de CL en zat het bij spelers als Nacho en Bale beter dan nu. Geen van deze spelers hebben dit jaar hun niveau gehaald en Ronaldo is vertrokken, Real had vorig jaar een bank die door het vuur ging voor Zidane. Misschien dat mensen daarom zeiden dat we een betere selectie dan Barca hadden.

6 maart 2019 om 12:32

Asensio staat nochtans ook al een hele tijd volledig stil in zijn ontwikkeling. Ik herinner me nog zijn wereldpartij begin vorig seizoen in de supercup tegen Barcelona, maar sindsdien heb ik hem nog weinig indruk zien maken. Uiteraard heeft hij talent en veel potentieel, maar hij lijkt het veel te weinig te tonen.
Varane lijkt inderdaad niet uit de schaduw van Ramos (en voordien ook Pepe) te kunnen stappen en bij de afwezigheid van een sterke persoonlijkheid naast hem zou je verwachten dat hij naar voren stapt, maar dat gebeurt dus niet. Bij Frankrijk vormt hij nochtans ook een sterk duo met Umtiti, misschien dat die laatste hem ook meer vertrouwen geeft dan een Nacho of Vallejo.

Met alle respect, maar je kunt echt niet wijzen naar de twee blessures in de eerste helft als oorzaak van het verliezen van de controle, die je in mijn ogen daarvoor ook niet had. Je brengt twee toppers in de ploeg, Bale en Asensio, die wellicht zelfs voor meer dreiging kunnen zorgen dan (een uitgeputte) Vinicius en Vazquez. Het is een collectief falen van alle spelers, vooral van diegenen die hun verantwoordelijkheid niet hebben opgenomen, maar vooral ook van Solari, die het bovendien niet nodig achtte om (in de hele afgelopen week) gebruik te maken van Marcelo, Isco, Ceballos en anderen. Vorig seizoen was Zidane slim genoeg om te doseren en genoeg spelers rust te geven in de competitie, zodat ze zich volledig konden opladen voor de CL (wat uiteindelijk perfect heeft uitgepakt, want met de CL-winst heeft hij de tegenvallende resultaten in de andere competities kunnen verdoezelen). Dit seizoen heeft Perez gegokt en verloren, door niet te anticiperen op de barsten die afgelopen seizoen al zichtbaar waren, door geen veranderingen door te voeren en versterkingen binnen te halen, en door te vertrouwen op onervaren coaches die niet klaar waren voor de job, waardoor je op één week tijd alles uit handen geeft.

Deze situatie kan zo in't woordenboek als uitleg van karma.

Ramos is natuurlijk wel de leider van Madrid, maar hij heeft dan in Amsterdam niet goed in weten te schatten dat als Ajax daar wel goed met de kansen was omgesprongen, Real daar niet gewonnen had.
Inschattingsfout. Eigen schuld, dikke bult!

Merkwaardig hoe alles in 1 week naar de vaantjes is. Nu hebben ze van maart tot augustus de tijd tenminste om weer van 0 te beginnen voor het nieuwe seizoen want dit seizoen is gewoon een grote teleurstelling. Medalofhonor, dit is wat ik bedoelde met mijn reactie over dat ik liever in februari verlies dan in maart.

De eerste goal vab ajax ziet men elke wedstrijd wedstrijd bij real. Altijd van de zijkan naar binnen dringen en dan naar een man achter de verdedigers passen ( die altijd helemaal vrij is). Bijna elk keer precies dezelfde goal.

6 maart 2019 om 13:24

De eerste goal van suarez afgelopen woensdag was precies een kopie van deze, alleen vanuit de andere vleugel

Is deze man serieus? Hij was degene die de toestemming aan ramos gaf om die gele kaart te pakken.

Echt geweldig dat Ramos zijn arrogante actie uit is gelopen op een enorm fiasco voor Real en voor hem zelf. Ook volgend seizoen moet hij nog een schorsing uitzitten haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

Argentinië
1 fan
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren