De Boer en Schildkamp zien drieklapper Ajax voor 50 miljoen euro niet zitten

Dinsdag, 19 februari 2019 om

AZ voelt er weinig voor om spelers te verkopen aan Ajax en PSV, maar Willem Vissers vraagt zich af wat er gebeurt als de Amsterdammers zich met tientallen miljoenen euro's melden in Alkmaar. De journalist van De Volkskrant stelt bij FOX Sports dat Oussama Idrissi, Calvin Stengs én Adam Maher welkome versterkingen zouden zijn voor Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax inzetten op de komst van Oussama Idrissi, Calvin Stengs én Adam Maher?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door arvelajax)

Dit moeten we helemaal niet willen. Lekker in het buitenland gaan scouten, eredivisie ploegen vragen veel te veel voor de spelers wat trouwens hun goedrecht is. Zie ze liever Pavon, Benedetti of een andere zuid amerikaan halen.

19 februari 2019 om 19:29

Ik denk dat Stengs op zich wel een prima versterking zou zijn mocht bijvoorbeeld Neres vertrekken. Pavon zie ik ook niet zitten. Pavon gaat veel geld kosten en ik blijf erbij dat het geen Ajax-speler is. Pavon is een speler die het juist van ruimte moet hebben en een team wat iets meer in de omschakeling speelt. Ik denk bijvoorbeeld dat het bij Dortmund een sensatie zou kunnen worden. Al hoewel ik groot liefhebber van hem ben en ik ook graag zou willen dat het een Ajax-speler was denk ik dat Ajax er niet verstandig aan doet hem te halen.

Benedetti heeft net een transfer gemaakt naar America, dus die zie ik voorlopig ook niet komen.

19 februari 2019 om 20:46

Neres hoeft toch niet per se te vertrekken? Ajax zou ook prima met Stengs en Neres op de flanken kunnen spelen en dat Tadic dan in de spits of op het middenveld gaat spelen.
Maher en Idrissi hoeven niet te komen. Maher komt alleen goed tot zijn recht bij AZ en Idrissi is een leuke flankspeler voor de subtop maar meer ook niet. Stengs zou wel een topclub aan moeten kunnen. Al is het wel een flink risico voor Ajax aangezien AZ spelers geen succes zijn gebleken bij Ajax.

19 februari 2019 om 20:56

@Rugu Kun je ons een kijkje geven binnen de grootste talenten van Zuid-Amerika? Een Rodrygo en Pavon kennen we, maar wie zijn de spelers waar een Ajax of PSV absoluut voor moet gaan?

19 februari 2019 om 21:41

@ Jonkmans,
Van mij hoeft Neres zeker niet weg, alleen feit is dat hij de laatste maanden weinig speelt dus ik kan me best voorstellen dat zodra hij een transfer kan maken en Ajax kan een mooi bedrag vangen dat ze wel zullen overgaan tot een transfer. Neemt niet weg dat ik hem graag zie blijven, ik vind Ajax vaak beter spelen met hem erin, is eigenlijk de enige aanvaller met diepgang.

Dat AZ spelers geen succes zijn gebleken maakt het slagingsrisico niet groter of kleiner. Elke speler staat op zichzelf. Als jij kop of munt gooit en het is 9x kop dan is het risico dat jij de 10x kop gooit toch ook niet groter? Daarbij zijn er ook best wat spelers die het prima gedaan hebben. De Zeeuw was toch jaren een prima speler voor Ajax en deed het voor de komst van de Boer ook voortreffelijk.

@ tottigalatico,
Pfoee dat is nogal een algemene vraag. Sowieso een speler voor Ajax of PSV dan verschilt naar mijn mening nogal. Bij Ajax worden andere dingen van spelers gevraagd dan bij Psv. Met afstand het grootste keeperstalent is Farinez, Venezolaan die het al een aantal jaar fantastisch doet, keept momenteel in Colombia voor Millonarios. Zijn landgenoot Soteldo (net gekocht door Santos) is een aanvallende middenvelder en ook een jongen om in de gaten te houden. Matheus Henrique van Gremio is een leuke speler om in de gaten te houden, een echte alleskunner met scorend vermogen. Gonzalo Maroni van Boca Juniors vind ik echt een Ajax middenvelder, met een fantastische techniek en inzicht. Macallister van Argentinos is ook een jonge goede middenvelder die volgens mij afgelopen zomer op een haar na rond was met een Premier League club. Verder heeft Velez met Dominguez en Vargas weer twee briljantjes in huis die ik ook graag bij Ajax zou zien, de ene een linksbuiten de andere een controlerende goed voetballende middenvelder. Dat zou voor mij zo een optie kunnen zijn om Frenkie op te volgen. Verder heeft Independente Medellin met Castrillon een jonge goede spits om in de gaten te houden en waarom Ajax voor Magallan heeft gekozen ipv Senesi is mij en raadsel. Senesi is voetballend veel beter en jonger.

Ik laat trouwens spelers als Nandez, Alan Franco, Palacios en nog een paar buiten beschouwing omdat ik niet denk dat deze spelers financieel haalbaar zijn.

19 februari 2019 om 22:07

Farinez is toch best klein 1,82 zoiets. Zou misschien nog iets groeien ivm zijn leeftijd.

20 februari 2019 om 09:30

Half Europa wil Pavon, zie hem echt niet naar Ajax komen!

Hahahahahahahahahaha. Marc overmars weet die 50mil veeeel beter te besteden. Maher bij Ajax. Hahahahaah

19 februari 2019 om 19:39

Inderdaad.....op zak houden aangezien Maher zijn contract na dit seizoen afloopt.

19 februari 2019 om 20:24

Vissers kan je na deze opmerking niet meer serieus nemen , Maher en Idrissi ..... Stengs is al een serieus twijfelgeval want die heeft pas 12 wedstrijden gespeeld , waarvan 4 op goed niveau laat wel potentie zien. Als ik Ajax was zou ik wel blind voor Koopmeiners gaan , prachtig linkerbeen, natuurlijke leider en fysiek ijzersterk.

19 februari 2019 om 20:34

Ik dacht ook dat het over Stengs, Baodu & Koopmeijers ging, dat zijn alledrie spelers die ik graag bij Ajax zou zien. Als is er voor Baodu geen plek met Dolberg, (Sierhuis), Huntelaar, Danilo & Brobbey voor de komende jaren in de spits

19 februari 2019 om 22:07

Welnee, spelers van AZ doen het zelden goed bij Ajax. Gewoon lekker bij AZ laten, komt vast wel een Engelse club die dik wil betalen en dat floppen ze daar wel, zoals met Vincent Janssen gebeurde. Ajax moet zijn handen daar niet meer aan branden, dat is in het verleden al vaak genoeg gebeurt.

19 februari 2019 om 22:41

@speedy Duurde best lang voordat ik wijsheid lees. Gudelje was ook zo'n speler die Ajax zwaar mistte en Ajax naar een hoger niveau zou tillen. Gewoon ruk. Ajax moet eigenlijk alleen de zekerheidje kopen in de eredivisie. Ziyech kostte hetzelfde als wat je voor Stengs moet neerleggen, misschien nog wel minder. Tagliafico was net iets duurder dan de verdedigers die Ajax bij subtoppers heeft weggehaald. Sanchez trouwens ook. Bij Neres liep iedereen te steigeren over de transfersom, toch gewoon goedkoper dan Sulejmani. Dan maar geen nieuwe Huntelaar of Suarez meer. Spelers van AZ al helemaal niet. Super geweldig bij AZ, maar daarna..... Til was zogenaamd ook zo'n speler die makkelijk bij Ajax mee kon. Totdat hij het echt moest laten zien. Als je al een speler in Nederland haalt voor op de vleugels, kijk dan lekker naar Kuwas. Staat juist op in de moeilijkere wedstrijden in plaats van weg te zakken. Ook zo'n speler die niet veel genoemd wordt en met wat mazzel heb je de 2e schone te pakken. Jarenlang enorm waardevol voor Ajax. Net zo als bv Galasek, maar ook Blind (Danny). Kuwas was echt een uitkomst voor Heracles tegen Ajax. Ballen vasthouden, vrije trappen uitlokken. En die stond tegenover Nico. Een van de weinige die je nooit aftroeft op inzet......

19 februari 2019 om 23:40

Ik vind Guus Til ook geen verkeerde voetballer maar die wordt nergens genoemd als talent? Vind hem overigens meer wat voor PSV, beetje Van Ginkel achtige speler.

20 februari 2019 om 01:10

Til is een loper en eigenlijk niet echt een typische aanvallende middenvelder. Meer een type als Müller die gaten maakt en op de goede momenten diepgaat. Als het team echter niet loopt is hij niet heel nuttig. Een goede steekpass of sierlijke actie hoef je ook niet van hem te verwachten. Koopmeiners, Boadu, stengs en Idrissi zijn imo een stuk talentvoller.

Aan idrissi en maher heb je als ajax zijnde niks. Stengs is daarentegen wel een talent die zich met zo’n stap zou kunnen ontwikkelen.

19 februari 2019 om 19:03

Nou idrissi is zeer dreigend, en maher is voetballend zo goed, kan Makkelijk de plek van frenkie overnemen.

19 februari 2019 om 19:11

Haha. we hebben gezien wat Maher eerder heeft gedaan bij een topclub. Ik heb er in ieder geval geen vertrouwen in. Denk trouwens dat Ajax never nooit bij Maher zou uitkomen. Zelfde geldt voor Idrissi. Vind Idrissi trouwens veel meer passen bij feyenoodt. Labyad zie je nu ook al worden ondergesneeuwd. Een beetje zonde van het geld.

19 februari 2019 om 19:16

Lekker makkelijk om Feyenoord te noemen inderdaad, het niveauverschil met AZ is ook zo ontzettend. Als Idrissi kwaliteit genoeg heeft om bij AZ zo te voetballen als hij nu doet, moet hij dat bij Feyenoord ook kunnen. Enkel de druk is groter bij Feyenoord.

19 februari 2019 om 19:31

Maher is een heel ander type dan Frenkie. Zodra Maher ook andere taken zoals het ondersteunen van de verdediging en opbouwen opzich moet nemen is ie gewoon een stuk minder. Dit zag je bij PSV. Met Maher moet je hem eigenlijk in een soort van vrije rol laten spelen. Dit gaan en willen ze niet doen bij Ajax.

19 februari 2019 om 20:01

Een ding is duidelijk, jij hebt dit seizoen geen wedstrijd van AZ met Maher bekeken. Geeft niks hoor, maar dit komt een beetje knullig over zo

19 februari 2019 om 20:39

De enige reden dat Labyad nog niet is geslaagd bij ajax heeft met tadic te maken.

19 februari 2019 om 21:04

Haha Ik zie een Labyad niet het Ajax dragen wat Tadic af en toe wel laat zien. Iemand die een Nlse topclub draagt moet er gewoon staan, hij moet wat uitstralen, af en toe een grote bek hebben en niet terugdeinsen als het niet moet. Labyad zie ik echt bij geen een van deze punten. Hij zou eigenlijk naar AZ moeten gaan. Een deal misschien met Stengs na dit seizoen?

Als Bayern dit doet, vallen we over elkaar heen om hen te bekritiseren over het leegkopen van de concurrentie. Mag dat nu dan ook? Dan doe ik dat graag bij deze. Althans, dat doe ik niet,want bij Bayern slaat de kritiek ook nergens op.

19 februari 2019 om 19:22

Is AZ een concurrent dan? Waar komen al deze onzinnige uitspraken vandaan? AZ is en zal nooit een concurrent zijn/worden. Leuk al die prijsjes van “beste”opleiding. Leuk al die bezoekjes van real Madrid. Maar je wordt niet groter dan Ajax/PSV/ Feyenoord. Je wordt niet opeens 33x achter elkaar kampioen om dus de grootste van het land te worden en je zal ook geen begroting krijgen van 200mil. Directie van az moet even op hun plek gezet worden en vind het jammer dat Ajax altijd “higher ground” zoekt door niet te antwoorden op zulke uitspraken van concurrenten. PSV maakt zulke uitspraken, Feyenoord en AZ nu ook, Ajax blijft uit met reageren.. hopelijk veranderd dit snel.

19 februari 2019 om 19:30

Alsof Schalke wel een serieuze concurrent van Bayern is? Je begrijpt wel wat Migi bedoeld toch?

19 februari 2019 om 19:33

Het was meer een algemene statement die ik dit keer als reactie geplaatst heb. Maar mag hopen dat je de strekking van mijn verhaalt volgt?

19 februari 2019 om 19:42

Wat bazel je nou allemaal jongen? Je kunt wel reageren op iemand, maar ik zie überhaupt de relevantie van jouw geroeptoeter niet in. Doe niet zo omhoog gevallen en kleinerend, je komt erg gefrustreerd en zielig over.

19 februari 2019 om 20:06

Ik bazel omdat het niet in je straatje past? Reageer inhoudelijk of reageer niet. En ik heb tijd vandaag om op alles te reageren dus ik wacht je antwoorden ook zeker af Shorty1991.

19 februari 2019 om 20:20

Wat zou jij graag horen vanuit de kant van Ajax dan? Dat AZ hun kop moet houden? Volgens mij is dit gewoon professioneel van Ajax, dat ze hier niet op reageren. Ik zie niet in wat Ajax er mee zou bereiken wanneer zij in de aanval gaan. Dan krijgen ze alleen maar meer haat dat ze te arrogant zouden zijn.

En AZ moet haar plek kennen? Wat bedoel je daar mee? Dat ze spelers voor een appel en een ei naar Ajax moeten laten gaan? De frustratie zit er bij AZ nogal in dat Ajax constant aan jeugdspelers van AZ loopt te trekken. AZ heeft gewoon besloten dat ze niet meer aan Ajax willen verkopen. Maar geloof mij maar, als Ajax met een gigantisch bedrag komt voor Stengs, dan geeft AZ heus wel toe.

Overigens een beetje raar dat je eerst aangeeft dat AZ geen concurrent is/wordt, maar dat je vervolgens wel schrijft dat Ajax niet moet reageren op 'concurrenten'. Je spreekt je zelf een beetje tegen. Al snap ik de strekking van je verhaal.

19 februari 2019 om 21:00

Ik noem AZ een concurrent meer op basis van hun eigen uitspraken dat ze een gooi willen doen naar de top 3. Dus ik zie persoonlijk niet als concurrenten, maar gebruik het in de context waarin zij zichzelf zien.

Heb niet gezegd dat AZ hun plek moet kennen omdat ze spelers voor een appel en ei moeten verkopen, want naar mijn inziens koopt Ajax geen spelers meer van ze en hoop dat dit de komende 20 jaar ook zal duren. Dus hoop ook niet dat Ajax Stengs wil halen, misschien wil PSV dit wel..

Geef aan dat AZ hun plek enigszins moet kennen omdat ze niet aan Ajax willen verkopen, jeugdspelers moet Ajax niet aan zitten(hun eigen woorden) maar ze halen zelf wel elke afvaller van jong ajax/ajax A1. Dat noem ik dan weer hypocriet en dan vind ik het jammer dat de directie van Ajax niet reageert maar de ''concurrent'' haar gal kan spuwen zonder op het matje geroepen te worden.

En dank voor je inhoudelijke reactie, in tegenstelling tot andere.. zoals een shorty1991

20 februari 2019 om 09:44

Met al het talent dat AZ nu rond heeft lopen, zie ik ze toch binnen 5 jaar ruim 100 miljoen cashen. Hiermee kan je zeker de top 3 aanvallen. Sterker nog, ik vind ze nu al verder als Feyenoord!

20 februari 2019 om 10:34

AZ haalt inderdaad de afvallers van Jong Ajax, maar vaak hebben die al geen toekomst meer bij Ajax en probeert AZ hun nog een carriere te geven. Wat overigens ook meestal mislukt. Zelf ben ik er ook op tegen dat AZ zulke spelers haalt. Ik snap dat het een beetje hypocriet lijkt, maar de situatie is toch wel echt anders.

Ik vind het niet zo chique om als 'streekgenoten' aan elkaars jeugdspelers te gaan trekken, maar ergens snap ik natuurlijk ook wel dat het gebeurt. Ajax is een topclub en wilt de beste spelers hebben en dus ook de grootste talenten. De consequentie is dan dat AZ het voor spelers onmogelijk kan gaan maken om naar Ajax te gaan door een hoge vraagprijs te hanteren. Maar ik snap nog steeds niet wat dat te maken heeft met je plek kennen. AZ mag toch gewoon weigeren om een speler aan Ajax te verkopen? Wat maakt het nou uit dat Ajax de grotere club is?

20 februari 2019 om 10:36

100 miljoen binnenhalen moet misschien wel lukken, enkel zullen de topclubs nog meer geld binnenharken waardoor het verschil waarschijnlijk even groot zal blijven. Bij Feyenoord zie ik echter geen spelers die veel geld zullen gaan opleveren, dus AZ zou de komende jaren nog meer op gelijke hoogte kunnen komen. Al blijft de druk bij Feyenoord altijd hoger en zal het voor spelers altijd moeilijker zijn om daar te slagen.

Ik zou ook niet weten wat Ajax met Maher en Idrissi moet. Stengs lijkt me dan wel weer een schitterende aankoop. Rasvoetballertje, heerlijk!

Ja want dat is het verleden ook zo goed gegaan met spelers van de subtop

Serieus?? Idrissi en Maher, die het bij PSV ook al niet redde? Pff, je zal maar iemand aan het stuur van je club hebben die voor deze spelers 50 miljoen neer wilt tellen, dan ben je snel failliet. De enige die wat toe zou voegen aan Ajax is Stengs, en zelfs bij hem is het nog maar de vraag of hij echt grote stappen gaat maken. Gelul ook dat AZ "in principe" niks wilt verkopen aan Ajax/PSV want als 1 van de 2 clubs langskomt met een zak geld kan elke speler uit de AZ-selectie opgepikt worden.

19 februari 2019 om 20:42

aissati was bij psv ook noet echt geslaagd en heeft het bij ajax toch uiteindelijk wel verdienstelijk gedaan. Dus dat is geen vergelijking de ene topclub is de andere niet net zoals de ene trainer de andere niet is. Ik denk als van bommel toen de trainer was en maher had gehaald hij waarschijnlijk wel was geslaagd bij psv.

Hoe 1 uitspraak ervoor kan zorgen dat je nooit meer serieus genomen wordt als het over voetbal gaat.. Van Stengs kan je als liefhebber dan wel weer echt genieten, maar na zo’n zware blessure kan ik me best voorstellen dat Ajax voorzichtig is. Ze zullen in Alkmaar geen kinderachtige transfersom vragen.

19 februari 2019 om 19:36

inderdaad zeg. iedereen heeft recht op zijn mening, maar van een voetbaljournalist, die daarvoor goed betaald krijgt en zelfs op de publieke omroep een extra zakcentje mag verdienen, mag je meer voetbalinzicht verwachten

De enige waarvoor Ajax zich moet melden is Stengs en eventueel Boadu. Imo talenten van de bovencategorie.

Zo maak je het gat alleen maar kleiner, flink overbetalen is dat. AZ zou daar veel meer op vooruit gaan dan Ajax.

Als Ajax Stengs wilt halen moeten ze het dit seizoen doen, want nu is hij nog niet zo constant en scoort nog niet super veel. Wanneer het team van AZ bij elkaar blijft, wat ik verwacht, dan zal Stengs denk ik volgend jaar flink beter gaan spelen. Dan kost hij echt nog eens een keer zoveel en dat moet Ajax niet willen en ik denk ook dat ze het dan gaan afleggen tegen de Europees grotere clubs. Maar eigenlijk denk ik dat Ajax hem beter helemaal niet kan halen, er zijn denk ik goedkopere en betere alternatieven in het buitenland, waar ze de laatste jaren prima scouten.

Waarom zou je niet meer aan de top 2 willen verkopen als AZ zijnde? Je wil toch dat de beste spelers naar je club willen komen. Als alle goede spelers in het buitenland spelen, gaan gewilde spelers echt niet naar de eredivisie komen hoor. En er zitten altijd spelers tussen als een Sigthorsson, Gudelj of Sulejmani (Heerenveen) tussen. Die bedragen ga je waarschijnlijk niet van buitenlandse clubs krijgen. Die shoppen liever bij clubs die regelmatig Europees a spelen en hoger aangeschreven staan.

19 februari 2019 om 19:18

AZ heeft de afgelopen jaren anders aardig wat grote bedragen gekregen van Europese clubs, zie de transfers van Janssen, Jahanbakhsh en Weghorst. Europese clubs betalen prima bedragen aan AZ.

19 februari 2019 om 19:22

Dat is ook de reden Dat de kans kleiner word omdat ze allen geen succes zijn gebleken.

19 februari 2019 om 19:31

Maar hoeveel van die spelers zijn geslaagd? Als iemand in Europa mee kan betaal je als club toch eerder een hoger bedrag. Uitzonderingen daargelaten.

19 februari 2019 om 20:11

Weghorst is aardig op weg om daar te slagen, Jahanbakhsh speelt inderdaad vooralsnog niet veel (volgens mij) en Janssen is inderdaad niet geslaagd, al heeft hij ook niet heel veel kansen gekregen. Daarnaast veel geblesseerd geweest. Maar je hebt gelijk dat Europese clubs beter niet bij AZ kunnen kopen gezien de geschiedenis. Aan de andere kant zie je toch dat ze dat wel blijven doen, zoals afgelopen transfers. Ik denk niet dat het clubs heel erg heeft afgeschrikt eigenlijk.

19 februari 2019 om 20:16

Ali is eerst geblesseerd geweest en heeft daarna meegedaan aan de Azië-cup. Die gaat wel speeltijd krijgen bij Brighton

19 februari 2019 om 20:25

Janssen heeft eerste jaar voor zijn blessure juist heel veel kansen gekregen maar niveau is gewoon veel te hoog voor hem. En overigens zijn dit nog geen az producten. Az moet eerst maar eens zien waar een Til, een Stengs, Koopmeiners, Boadu etc terecht komt voordat we echt wat kunnen zeggen over de opleiding. Tot nu toe kom ik alleen op Vlaar en Maher. En dan heeft Maher wel oranje aangetikt, maar is niet doorgebroken.

19 februari 2019 om 20:43

Vind je? Ik vind 4 keer in de basis starten, in alle competities, niet heel erg veel. Hij heeft weliswaar in 38 wedstrijden op het veld gestaan, maar gemiddeld maar 36 minuten mee mogen doen. Ondertussen nog geblesseerd geweest. Voor iemand die van een veel lager niveau komt vind ik dat ze wel wat geduldiger hadden mogen zijn.

19 februari 2019 om 20:58

Schijnt dat Cocu ook een best aardige carrière heeft gehad.

Wzt zou die Willem Visser gebruikt hebben. Of wil die overschakelen naar komiek? Ik denk echt niet dat Ajax een Maher of Idrissi gaat halen en wel om het feit dat zij dit Ajax niet beter zullen maken. Stengs eerst maar eens aanzien en dan oordelen.

Die drie moeten niet maar Ajax joh! Stengs kan na nog een jaar az makkelijk aansluiten bij subtop Engeland. Een idrissi en maher lekker naar middenmoot Duitsland en Spanje. Veel leuker dan Ajax. Spelen nu al leukste voetbal. Gaat alleen maar tegenvallen bij Ajax en voor Ajax

Maher? Mijn God zeg. Kijkt die Willem Vissers wel eens naar voetbal? En dan moet er nog ruim voor betaald worden ook volgens hem. Dan snap je er toch wel bijzonder weinig van hoor. Idrissi is een leuke speler voor de eredivisie, meer niet. Ajax wil stappen omhoog maken, dat doe je niet met Maher of Idrissi. Stengs daarintegen, dat is wel een jongen die wat speciaals heeft vind ik. Zou het wel begrijpen als Overmars voor hem een poging zou wagen. Maar ik begrijp ook dat AZ liever aan het buitenland verkoopt. Dat is hun goed recht natuurlijk. Zo is Stengs een hele dure jongen voor Ajax. Toch zou Ajax of Psv een prima stap zijn voor Stengs. AZ kan een hele hoop willen maar Stengs heeft ook nog een stem in deze.

Maher is nu bij AZ weer prima bezig, na een aantal mindere jaren.

Maar desondanks dat Maher nu weer op de goede weg zit bij AZ, denk ik niet dat hij een versterking voor Ajax zal zijn. Hij zit prima op zijn plek bij AZ en ik heb ook het idee dat hij toch gewoon tekort komt voor een stap hogerop.

Idrissi ben ik zelf altijd wel gecharmeerd van geweest, al sinds zijn periode bij FC Groningen. Potentie en rek heeft hij echt wel in zich en hij is ook prima bezig bij AZ. Ik ben denk ik een van de weinige die wel wat ziet in Idrissi, al moet ik wel zeggen dat ik Stengs beter vind.

Stengs is gewoon een hele talentvolle speler en hij is nu weer een tijdje terug van een zware blessure, maar ontwikkeld zich prima. Op de een of andere manier doet Stengs mij aan Leroy Sané denken: natuurlijk qua kapsel, maar ook qua speelstijl en nee, ik schrijf nergens dat Stengs zo goed als Sané is of wordt of de nieuwe Sané is, maar ik vind hem qua speelstijl op Sané lijken en het zou mooi zijn als Stengs ook naar dat niveau toe kan.

19 februari 2019 om 19:36

De gelijkenissen zitten hem veel in linkspoten, sterke dribbelers en maken goede beslissingen. Maar Sane is echt veel sneller, meer van de voorzet en meer een aanvaller. Stengs zit tussen een vleugelaanvaller en middenvelder in.

Alleen Stengs potentieel

Maar ja,....zoals eerder meerdere malen gezegd door Max......er worden geen spelers meer verkocht aan de top 2.
Tevens gaat Stengs met een lang contract niet voor minder dan 20 miljoen richting A'dam en ook een Idrissi zal niet voor veel minder gaan.
Az zal veel geld willen hebben voor zijn spelers omdat er anders een helemaal onoverbrugbare kloof ontstaat mocht dat al niet het geval zijn.

19 februari 2019 om 21:35

Prima, dan verkoopt AZ niet of vraagt een belachelijke prijs. Dat gaat uiteindelijk zijn weerslag hebben op de contracten die jonge talenten gaan tekenen. Die zijn ook niet gek en snappen écht wel dat ze via Ajax een vele malen grotere kans hebben op een mooie transfer naar de top.

20 februari 2019 om 07:53

De concurrentie bij Ajax is ook veel groter en ze spelen op een hoger niveau, dus ik denk niet dat je via Ajax een grotere kans hebt op een mooie transfer. Als je eenmaal bent doorgebroken misschien ja, maar dat is super lastig.

20 februari 2019 om 12:05

Azrsenal

Maar welke speler van AZ, die niet via Ajax of PSV is gegaan, heeft het nou echt heel goed gedaan in het buitenland? Janssen is geflopt, Jahanbaksh was een killer en staat tot nu toe op nul goals in de PL. Als ik bij AZ zou spelen, dan zou ik het wel weten: graag zsm naar de Nederlandse top. Daar kom je aan spelen toe, je verdient het dubbele, meer exposure, Europees voetbal (vaak Cl), en je kunt ook voor jezelf kijken waar je lat ligt. Als schoonmaker moet je ook niet meteen bedrijfsleider willen worden, dat kan misschien wel in kleine stapjes, maar je verzuipt als je dat in een keer doet.

Voor 50M krijg je alleen Stengs ;p Maar wat een slechte journalistiek.... Maher is transfervrij einde jaar bijvoorbeeld..

19 februari 2019 om 19:50

Leuk alweer he,....net halverwege het seizoen en onze beste mannen worden alweer richting Amsterdam gelult door de media.
Ik ben er alweer helemaal klaar mee met die kletspraat.

19 februari 2019 om 22:25

Wij ook hoor, veel teveel spelers van Az konden het helemaal niet waarmaken bij Ajax. De beste speler bij AZ sinds jaren was toch echt Vincent Janssen en die komt er bij Tottenham niet aan te pas, daar waar Erikssen, Vertonghen, Alderweirld en Sanchez het als voormalig Ajacieden wel gered hebben.

Het verschil tussen de subtop in Nederland waar je frank en vrij kan voetballen en de top in nederland is inmens. Maher is niet voor niets geflopt bij Psv. Feyenoord heeft een hele batterij aan beste spelers van de subtop gehaald, gene enkele is een succes te noemen.

En dan zou Ajax voor twee spelers (maher is transfervrij) maar liefst 50 miljoen euro betalen. Beide spelers zouden meteen de record aankopen zijn, nimmer kocht Ajax zulke dure spelers.

Die Willems spoort gewoon niet. Maar goed dat hij geen TD ergens bij een voetbalclub is, die zouden binnen een paar jaar failliet zijn.

Wat een slecht idee. Nooit meer die troep van AZ kopen. Mislukt praktisch allemaal op een hoger niveau. Weghorst lijkt voorlopig wel te slagen, maar voor de rest is buiten wellicht Moisander praktisch alles geflopt vanaf AZ wat het op een hoger niveau probeerde: Vincent Janssen, De Zeeuw, Lindenbergh, Perez, Altidore, Maher, Sigthorsson, Poulsen, Gudelj, Berghuis, El Hamdaoui, Luckassen, Johansson, terwijl Feyenoord tot op heden in 2 jaar nog moer aan Haps heeft gehad.

19 februari 2019 om 20:33

Gudelj is toch niet mislukt? Ja hij kwam op de bank bij Ajax omdat hij na een trainerswissel niet meer in het systeem paste maar hij staat nu toch gewoon basis bij Sporting Lissabon

19 februari 2019 om 20:40

Gudelj niet mislukt? Een speler die uit de basis verdween en het niet eens kon opbrengen om op de bank te zitten en zich proberen terug te knokken? Dat noem jij niet mislukt? In zijn eerste seizoen bij Ajax was het ook niet veel, ondanks dat de Boer hem telkens opstelde.

19 februari 2019 om 21:19

Nee dat vind ik niet mislukt, net zoals een Aldeweireld ook niet mislukt is omdat hij het bij Atletico madrid niet heeft gered.

Gudelj pastte gewoon totaal niet bij Ajax en met name bij Bosz. Maar hij is niet mislukt omdat hij een hoger niveau niet aankan, dat bewijst hij wel bij Sporting.

19 februari 2019 om 20:37

Praktisch alles geflopt wat het op een hoger niveau probeerde:

- De Zeeuw heeft in 2 seizoenen Ajax 95 wedstrijden gespeeld, waarin hij 16 keer scoorde als middenvelder. Waaronder de 0-1 tegen AC Milan. Verder heeft hij ook in die tijd een WK-finale gespeeld. Die kun je dus schrappen, want die is wel degelijk basisspeler bij Ajax geworden.
- Op Lindenbergh ga ik niet eens in, die speelde in 2004 bij Ajax, dat vind ik niet eens echt een relevante speler in deze discussie.
- Gudelj speelt dit seizoen vrij veel wedstrijden bij Sporting, die ik hoger inschat dan AZ. Hij heeft al 30 wedstrijden gevoetbald.
- Kolbeinn Sightorsson heeft volgens mij toch ook aardig wat goaltjes meegepikt bij Ajax, maar was ook veel geblesseerd. Goed, die tellen we dan wel niet mee.
- Verder vergeet je bijvoorbeeld Johann Berg Gudmundsson, vanuit AZ overal basisspeler is geweest en ook dit seizoen weer speelt in de Premier League.
- Een andere speler die regelmatig keept bij een Europese topclub is Romero. Ook heel lang eerste keeper geweest bij Argentinië.
En Haps is al lang geblesseerd geweest maar zou anders gewoon basisspeler zijn bij Feyenoord, voor zover je dat echt een hoger niveau kan noemen.
Ik snap best dat lang niet alles is geslaagd, in tegendeel, maar het ligt wel iets genuanceerder al zeg ik het zelf.

19 februari 2019 om 20:55

- De Zeeuw heeft bij Ajax nooit zijn AZ niveau benaderd en is met verlies verkocht. Gewoon mislukt. Voor de rest zeggen WK-finales mij niet zo veel, want Edson Braafheid heeft er ook ooit eentje gespeeld.
- Lindenbergh is gewoon mislukt en in 2004 speelde hij nog gewoon in Alkmaar. Goed op de hoogte ben jij.
- Gudelj is mislukt bij Ajax en mislukt in China. Nu hij na 4 jaar een keer ergens lijkt te slagen ga jij het een succesverhaal noemen? Lachwekkend gewoon.
- Haha Sigthorsson. Ajax haalt geen spits voor 5 miljoen die er 10 in een seizoen maakt als beste prestatie. Altijd geblesseerd en Ajax kon nooit op hem rekenen. Gewoon mislukt en met verlies moeten doorverkopen.
- Gudmundsson daar heeft AZ nooit een rooie cent voor gevangen en hij heeft er zelf voor gekozen om transfervrij naar het Championship over te stappen omdat in Nederland er 0 interesse was. Voor deze toevalstreffer en maar liefst 22 doelpunten in 185 wedstrijden wil jij nu credits aan AZ geven.
- Ze worden steeds gekker die spelers die je noemt. Ga jij nu het succes van Romero claimen die al 6 jaar overal op de bank zit? Een keeper die na AZ overstapte naar een club uit de Serie B? Is dat het beste voorbeeld van geslaagde spelers die je kon bedenken? Een speler die een geslaagde transfer naar de Serie B maakte? Ben Rienstra doet het ook leuk bij Heerenveen en van Overeem doet het leuk bij FC Utrecht ga je dat nu ook claimen als succes? Serie B is wel iets lager dan AZ.

19 februari 2019 om 21:22

Vind het ook niet echt goeie voorbeelden. Zou dan eerder Moussa Dembele noemen en Wesley Hoedt

20 februari 2019 om 07:58

Jij schrijft dat ze praktisch allemaal mislukken op een hoger niveau, terwijl inderdaad Hoedt, Gudmundsson, Gudelj, Dembele en De Zeeuw het tegendeel bewijzen. Ik probeerde aan te geven dat het lekker makkelijk is om alleen de mislukte spelers op te noemen. Nergens geef ik de credits aan AZ, geen idee hoe je daar bij komt? Ben Rienstra redde het niet bij AZ, net als van Overeem en bovendien spelen die nu op een lager niveau, dus die zijn niet relevant.

20 februari 2019 om 08:01

Overigens speelde Lindenbergh in 2005 bij Ajax, dat is al 13 jaar terug, ik vind dat niet echt heel relevant. Heel volwassen van je hoe je daar op reageert trouwens. 1 jaar verschil wel.

Stengs ja, Koopmeiners ja, Maher en Idrissi nee. Doan halen. Dat is een topper!

De enige van de genoemde drie AZ-spelers die op termijn wat toevoegt aan Ajax vind ik Calvin Stengs. Adam Maher en Oussama Idrissi zullen, vrees ik, het niveau van de hoofdstedelingen niet aan kunnen. En vroeg of laat (lees vroeg) door de mand vallen. Beiden kunnen derhalve beter bij AZ blijven.

Stengs en Boadu kunnen voor Ajax potentiële goede aankopen zijn echter heeft Ajax in de jeugd ook goede aanvallers rond lopen. Daarnaast is het beter voor de eredivisie als Ajax betere weerstand krijgt en dan is AZ verzwakken niet echt handig

Ajax kan beter die 50 miljoen gebruiken om spelers als Fosu Mensah, Edson Alvarez, Vertonghen, Stengs en Redan te kopen. Met die spelers kan Ajax weer aan een nieuw topteam bouwen:

Onana
Fosu Mensah Alvarez Vertonghen Tagliafico
Vd.Beek Blind Tadic
Stengs Redan Neres

Stengs is de enige die voor Ajax eventueel interessant is maar dan wel voor max. 7 miljoen euro. En zo’n speler ziet zelf écht wel dat hij zich daar verder kan ontwikkelen dan bij AZ.

19 februari 2019 om 22:36

Voor 7 miljoen krijg je een gesigneerd shirt van stengs van max huiberts lol

Als PSV fan zeg ik, dat moet Ajax zeker doen, en als 50 miljoen niet wordt geaccepteerd, dan gewoon 60 miljoen bieden 🤣🤣🤣

19 februari 2019 om 22:58

Haha en als 100M niet word geaccepteerd, dan gewoon 110M?

Die Willem Vissers lijkt me echt wel een aardige vent, maar soms kraamt hij echt onzin uit. Ook zijn liefde voor az spat ervan af. Geen probleem hoor, maar hij is daarin wel eeg subjectief. Az speelt nu leuk tegen kleintjes zoals de afgelopen jaren, maar komen structureel tekort om echt mee te doen (en is ook geen schande). Wat mij betreft kopen we geen spelers meer van AZ, tenzij er een keer een uitzonderlijke tussen zit. Deze 3 van Willem mogen ze lekker houden, die voegen niets toe aan onze selectie.

Dit is gewoon humor om te lachen. Vijftig miljoen euro betalen voor twee spelers (maher is transfervrij) waarvan je van te voren weet dat ze waarschijnlijk gaan floppen. De overstap van de subtop naar de top is veel te groot, kijk maar naar de spelers die Feyenoord allemaal gehaald heeft. Daar moet Ajax niet aan beginnen.

Gewoon vasthouden aan de strategie om toppers voor de opleiding te kopen en echte versterkingen voor het eerste elftal. Laat een ander maar zijn vingers maar branden aan de nieuwe Vincent Janssens

Met dat bedrag kopen we twee misschien drie supertalenten uit Zuid-Amerika. Ik zit echt niet te wachten op deze spelers van Az. Misschien Stengs nog, maar die andere twee zeker niet.

Ik weet niet wie die Willem Vissers is, maar wat heeft die gerookt joh? Haha, Maher en Idrissi... Man, man, man, gelukkig slaat men bij Ajax geen acht op de mening van Willem Vissers. Je ziet zelden zo'n kansloze suggestie voorbij komen... haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren