Hoe Vinícius zijn vader overtuigde van een weddenschap tegen Ajax

Woensdag, 13 februari 2019 om

De opmars van Real Madrid gaat hand in hand met die van Vinícius Júnior. De achttienjarige aanvaller kwam onder trainer Julen Lopetegui tot slechts twaalf minuten speeltijd in twee invalbeurten en leek voorbestemd voor een rol bij de beloften, in ieder geval voor dit seizoen. Na het ontslag van Lopetegui veroverde de Braziliaan echter het vertrouwen van opvolger Santiago Solari en dat heeft hij niet beschaamd. Een nieuw tijdperk is aangebroken, schreef AS vorige week: het 'tijdperk van Vinícius'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Vinicíus Júnior tot scoren gaat komen tegen Ajax?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Zeer gecharmeerd van deze jongen.. kende m niet maar laat ondanks zijn leeftijd zien een absolute topper(ala neymar) te kunnen worden.. zeer snel en handig.. vrees hem morgen het meest.. zal de ruimte die ajax altijd weggeeft zeer goed kunnen bespelen..

Overschatte voetballertje, heeft een leuke versnelling maar is technisch te beperkt. Het is wel armzalig voor Real dat een 18-jarige voetballertje het voor hun moet redden. Dat geeft denk ik genoeg aan hoe belangrijk CR7 was voor dit Real. Neen, dit Real heeft alle glans verloren, het heeft niet meer het magische wat ze wel hadden onder CR7 en Zidane. Er is op dit moment niemand aanwezig die magische dingen doet, zoals een Messi of een Ronaldo. Ja, alleen de versnellinkjes van Vinicius en zijn rampzalige afwerkingen. Ach ja, ieder zijn eigen smaak.

12 februari 2019 om 09:00

Kan zien dat je je blind staart op wat hij nog dient te verbeteren en niet wat hij al kan op die leeftijd. Zie geen talent bij Ajax lopen zoals Vinicius en weet zeker dat hij een topspeler kan worden. Als hij inderdaad aan zijn afwerking en rust voor de goal gaat werken dan word hij een absolute topper. Maar wacht maar tot deze zomer Rodrygo erbij komt. Net 18 en al 50 miljoen waard en gekocht door Real op zijn 17de. Is nog beter dan Vinicius en word beter dan Neymar. Ken je hem niet dan adviseer ik je effe Youtube op te zetten en je laten verwennen door deze bal virtuosen. Real had ook Paqueta moeten halen maar speelt nu bij Milan,. Dat zijn de drie grootste talenten van Brazilie een waren op hun 16 allemaal al 50 miljoen waard. Met andere woorden zijn dat talenten van de buiten catogorie die je niet in Nederland hebt lopen. Ik vrees het ergste voor Ajax in deze vorm maar wie weet herpakken ze zich morgen. Ik hoop het en anders zal je een lachende Vinicius op het veld zien lopen.

12 februari 2019 om 12:05

@marranr1,

Youtube... Je weet dat zelfs Lamprou er in een Youtube filmpje uit kan zien als de nieuwe Cr7, toch?

12 februari 2019 om 12:15

Lamprou wel maar Onana niet ben ik bang. Deze speler moet alles nog bewijzen,maar het begin is hoopvol en bij Real Madrid spelen betekend op die leeftijd dat je echt wel meer kan dan het protocol: " "overschatte voetballertje"...compleet disrespectvol hoe je dat schrijft. Snap weinig van die duimpjes...

12 februari 2019 om 09:03

Jij weet niet dat 18 jarigen volop in hun ontwikkeling zitten en nog veel beter worden tot hun 24 e? Dan ben je ongeveer aan je top. Jij hebt duidelijk geen verstand van voetbal.

12 februari 2019 om 09:16

Aan afwerkingen kan gewerkt worden. Maar hij is wel echt gevaarlijk. Dit kan echt een topspeler worden. Is pas 18 he? Vergeet dat niet. Die pass met zijn buitenkant op Vazquez was pure schoonheid, maar dat wil je blijkbaar niet zien. Net zoals dat Real zijn magische helemaal niet verloren heeft. Het is even allemaal wat minder, maar Real is groter dan CR7 en Zidane. Ook na hun gaat de club door en staat er een nieuw iemand op. Soms sneller, soms langer.

'ach ja, ieder zijn smaak' Dit is een zin met totale leegte. Puur om het maar van je af te typen. Klinkt als frustratie en nietsgunnend.

12 februari 2019 om 09:55

Pfff die pass was fantastisch!
En idd net wat je zegt.. Real gaat door... ik ken het tijdperk van voor CR .. met cr, en nu gaan we een tijdperk zonder cr zien.
Ik vind het helemaal prima, ik had me sws al verheugd om real weer zonder CR te zien..en we weten allemaal dat CR zijn einde toch al naderde.
Vini heeft echt alles, ik maakte me eerst wel zorgen dat hij te vaak zijn rechtervoet zocht maar in de loop van de weken heb ik al duidelijk kunnen zien dat hij ook genoeg met links kan wat me zeer gerust stelt.
Het enige dat hij nog mist (maar dat komt door leeftijd en fysiek), is het agressieve net voor je gaat schieten op doel.
Iets wat bijv de brazil Ronaldo had.
Maar dat is dus iets dat kan nog helemaal goed komen dat is een kwestie van trainen trainen trainen. EN hij wordt af en toe nog wel simpel opzij gezet maar ook dat lijkt me vooral iets met fysiek en leeftijd.

Hij was imo zowat alle matches waarin hij speelde (zelfs wanneer hij invalbeurt had) 1 van de betere zoniet de beste bij Real op het veld.
Hij heeft in een zeer korte periode met nieteens veel minuten dacht ik al 10 assist gegeven... dan tellen we goals nieteens mee zoals laatst waardoor Real een penalty kreeg mede door hem. Hij heeft nu al betere stats dan vele andere spelers in europa die op zijn plek spelen, (als je gaat kijken naar effectief gespeelde minuten).

Wat ook mooi is vind ik om te zien is dat hij tegen de grootste spaanse clubs als Atletico en Barca prima het tempo kan bijbenen.
Al is het wellicht nog niet helemaal slim hem zulke matches 90 min te laten spelen.
Maar hij deed totaal niet onder voor de spelers die jaren ouder zijn.

Elke match verheug ik me om hem te zien. En hij groeit echt met de week, steeds zie je meer van wat hij allemaal kan.
Ik denk dan ook dat Ajax gek van hem zal worden binnenkort

Heerlijke speler ikkan niet anders zeggen dat ik blij ben met deze aankoop.
En hopelijk blijft zijn vader op deze voet verder met hem gaan, lijkt me een juiste instelling.

12 februari 2019 om 09:27

Dan weet ik niet hoe jij voetbal kijkt dit word gewoon een absolute topspeler, op 18 jarige leeftijd waren messi en ronaldo ook nog niet op hun top

12 februari 2019 om 10:55

Echt geen garantie dat dit een "absolute topspeler" gaat worden hoor. Kijk maar naar Robinho heeft die uiteindelijk dat bereikt wat van hem verwacht werd? Denk het niet. Een Mbappe ben ik meer van overtuigd dat het een worldclass player gaat worden, maar van deze Vinicius moet ik het nog maar is zien.

12 februari 2019 om 11:13

Dat komt omdat je mbappe meer en langer hebt zien spelen...

12 februari 2019 om 11:18

Nee hoor gloryunited. Mbappe is gewoon een ongekend talent die al zo goed is op jonge leeftijd dat hij al bij de beste 10 spelers ter wereld hoort. Zulke spelers zie je echt maar 1 keer in de 10 jaar.

12 februari 2019 om 11:21

Mbappe heeft op 18 jarige leeftijd een groot aandeel gehad in het kampioenschap van Monaco en op 19 jarige leeftijd Frankrijk geholpen aan de Wereldbeker. vinicius heeft mij niet weten te overtuigen dat die zo ver is of zal komen. De aller grootsten zijn op hun 18e al sensationeel. Als Vinicius ergens in de buurt van het niveau van Neymar komt, wat ik niet verwacht, is het uiteindelijk een prima aankoop geweest

12 februari 2019 om 09:28

Het is wel zo dat Real, met name voorin, een jasje heeft uitgedaan ja. Maar Vinicius kan alsnog een hele goede speler worden, toch knap wat hij op z'n 18e al laat zien, en hij vertoont ook positief gedrag binnen het veld.

12 februari 2019 om 09:31

Denk dat jij niet erg veel wedstrijden van Real Madrid heb gezien dit seizoen. De beste jongen is pas 18 jaar en dit is zn eerste seizoen in Spanje (weinig aanpassing problemen dus). Heeft inderdaad een leuke versnellen maar technisch is die ook gewoon erg goed. Zoals hierboven al wordt aangegeven was bijv. de pass van Vini op Vazquez gewoon Quaresma achtig, pure schoonheid. Ook is die buiten zijn goals en assist om belangrijk bij veel aanvallen. Dan om verder te gaan vind ik de opmerking dat een 18 jarig jongetje Real Madrid moet redden echt lachwekkend. Het is een aantrekkelijke speler om naar te kijken maar er staan nog 10 andere op het veld. Als je dan toch 1 speler gaat aanwijzen wie Real Madrid "redt" zou ik eerder naar Benzema kijken (ook Modric vind ik erg sterk spelen na de wedstrijs thuis tegen Sevilla). En dan als klap op de vuurpijl kom je er nog mee aan dat Real Madrid al het magische is verloren na Ronaldo en Zidane. Weet niet hoelang je Real Madrid al volgt of hoe oud je bent maar voor die 2 was Real Madrid al de grootste club ter wereld en na die 2 ook nog steeds. Ik raad je aan om is een wedstrijd te gaan kijken dit seizoen.

12 februari 2019 om 09:33

Hahaha serieus, een overschatte voetballertje? Deze jongen is 18(!!!!) jaar, wat verwacht je dan van hem? Je kunt toch zien dat hij van het talent barst? Dat heeft imo niks met smaak te maken. Ik snap dat hij aan bepaalde eigenschappen nog moet werken, maar dat is volstrekt logisch. Doet het tot nu toe gewoon goed.

12 februari 2019 om 10:10

In 2 zinnen spreek jij je zo erg tegen. Het is een overschatte voetballertje (volgens jou), maar hij is wel bezig om de allergrootste club ter wereld te redden...

12 februari 2019 om 10:16

Ik benoem even salah want ik vind hem een perfect voorbeeld. Salah was voordat hij naar liverpool kwam ook erg onrustig voor het doel en kon totaal niet afmaken, hij was vooral ook een renpaard. Als salah dat allemaal heeft kunnen verbeteren op een oudere leeftijd dan vinicius, wie zegt dat vinicius dat dan niet kan?? Talent heeft hij zeker wel

12 februari 2019 om 10:37

18j, elke 100 minuten betrokken bij een doelpunt bij Real Madrid (3 goals en 11 assists) maar een overschat voetballertje... Doet het met die stats beter dan oa Suarez, Bale, robben, aubameyang, rashford etc. Moet maar net onderdoen voor hazard en salah...

12 februari 2019 om 10:37

Maar nee enorm overschat. Jij hebt er duidelijk kijk op

Ik hoop voor deze jongen dat zijn omgeving nuchter blijft en nog belangrijker dat hij ook echt naar zijn omgeving blijft luisteren. Op dit moment is hij ook echt stabiel door zijn omgeving heb ik het idee. Ik vraag me af wat er gebeurt als hij daar niet naar luistert. Hij lijkt het niet van zichzelf te hebben. Maar goed waar hebben we het ook over. Je bent 18 en je speelt bij een van de grootste clubs ter wereld met immens grote verwachtingen. Grote jongen die dan overeind blijft.

Fantastische familie lijkt deze jongen te hebben. Waren er maar meer voetballers zo goed omringd. Alleen hierdoor heeft hij al een mijlenverre voorsprong op enkele andere grote talenten. Hopelijk is hij hiermee een goede invloed op Rodrygo wanneer die aansluit deze zomer

12 februari 2019 om 10:43

Veel mensen zullen het niet met me eens zijn maar ik vind Rodrygo niet zo goed als Vinicius. Ja ze zijn twee verschillende type spelers maar Vinicius vond ik geen gok, maar Rodrygo wel.
Als je alleen al het lichaam van de 18 jarige Vini vergelijkt met die van Kaka, Ronaldinho, Ronaldo etc dan zie je echt gelijkenissen. Fysiek sterk en heel snel (gepaard met talent natuurlijk). Mbappe heeft dit ook.
Ik vind Rodrygo te fragiel op het moment, heeft veel meer skills en is een betere afmaker dan Vini maar dat had Robinho ook.
Ik hoop dat Rodrygo iedereen positief kan verrassen.

12 februari 2019 om 10:56

Ik vond Rodrygo het grotere talent van de twee. Natuurlijk is dat geen garantie voor hoe de overstap naar Europa verloopt. Waar Vini dit met verve heeft gedaan is het nog afwachten hoe Rodrygo zich aanpast. Nu wat betreft zijn lichaamsbouw moeten we ons niet teveel mee bezig houden. Messi en Hazard zijn of waren ook tengere ventjes, het gaat niet om wat je hebt maar hoe je het gebruikt. Bovendien is hij echt wel wat gewend. Het gaat er in de Braziliaanse competitie immers enorm hard aan toe hoor. Daar komen verdedigers met veel meer weg dan in Spanje. Als hij dat overleeft moet La Liga puur fysiek ook kunnen

Prachtig om te lezen dat hij zo’n nuchtere vader naast hem heeft staan. Begeleiding is in mijn ogen zo enorm belangerijk bij ditsoort types die van de ene in de andere wereld terecht komen. Had Neymar dat ook maar.

Deze speler is helemaal opgebloeid. Hij is nog heel jong, heeft het tegen zowel Barcelona en A. Madrid bewezen dat hij echt een groot talent is en heel ver kan komen met de juiste instelling. Betreft een speler die heel technisch en explosief is. Eerlijk is eerlijk, als hij het overzicht een beetje had bewaard in de wedstrijd tegen Barcelona, dan was de Copa return een formaliteit geweest. Aan het overzicht kan uiteraard gewerkt worden.

Dat moet toch echt een droom zijn die uitkomt voor hem. Het contrast moet enorm zijn: van wonen in een Favela naar een groot huis met een dik salaris. Man, wat zou ik toch graag in de schoenen willen staan van zulke voetballers. Op zo'n leeftijd al bakken met geld verdienen en jezelf (mits je er goed mee omgaat) financieel onafhankelijk spelen in korte tijd. Helaas moet ik het doen met zondag 5 voetbal haha.

Goed om te lezen dat zijn familie hem steunt. Dat is helaas niet voor iedere voetballer weggelegd. heerlijke speler van nog maar 18(!) jaar waar veel gevaar vandaan komt. Het afwerken moet beter, maar dat is te trainen. Benieuwd wat hij gaat laten zien tegen Ajax (hopelijk niet te veel).

12 februari 2019 om 10:12

Absoluut. Dat is zo voor veel (ZA) voetballers. Helaas is het moeilijk om dan nuchter te blijven. Gelukkig wordt Vini goed begeleid. Daar alleen al kunnen veel jonge spelers van dromen.

Wat een goede vader die zijn zoon toestemming geeft om een tatoeage te zetten als hij tegen Ajax scoort. Ik vind het echt te bizar voor woorden dat je als vader zo’n weddenschap met je zoon sluit. Als hij bij elke mijlpaal een tatoeage zet dan lijkt hij op z’n 21e al op een gesigneerd voetbalshirt. Echt zonde dit. Het word al snel een verslaving en hoewel veel voetballers het prachtig vinden om te pochen met hun tatoeages vind ik het zelf een afschuwelijk gezicht. Wat dat betreft hoop ik dat Vinicius nooit scoort in de Champions League.

12 februari 2019 om 10:19

Je kunt ook niets toe willen geven en dan gaat jouw zoon, die tevens het geld binnen brengt, helemaal niet meer naar jou luisteren. Ik vind dit echt een hele slimme actie van die vader. En dat jij niets met tatoeages hebt, wil niet zeggen dat het slecht is.

12 februari 2019 om 10:20

Het is geen weddenschap maar een afspraak. VZ maakt er een weddenschap van voor de clicks. Ik vind het juist goed van zijn vader. Als vini dat echt wilt hou je het toch niet tegen. Zo kun je het nog een beetje in bedwang houden als vader.

12 februari 2019 om 10:21

Heb je zelf kinderen? Iedereen is natuurlijk anders maar dit is een erg goede opvoeding hoor. Vini is ‘volwassen’ voor de wet en oud genoeg om op zichzelf tatoeages te nemen. I.p.v. van hem gewoon zijn gang te laten gaan of, erger nog, het te verbieden (want dan willen jongeren het alleen nog meer) leert zijn vader hem verantwoordelijkheid. Het mag namelijk, maar hij moet er naartoe werken. Focus je op de belangrijke zaken en als je daar in slaagt kan je je met zulke randzaken bezig houden. Zo leert hij doelstellingen voor zichzelf te zetten en zichzelf naargelang te belonen terwijl hij het geld en de mogelijkheid heeft om het sws te doen. Je kind iets dat hij helemaal op zichzelf kan en mag verbieden werkt gewoonweg niet. Hem zijn gang laten gaan werkt in de meeste gevallen beter. Maar waarom zou je er niet iets aan verbinden dat zijn ontwikkeling ten goede komt. Ik ben van opleiding leraar en in mijn huidige baan komt heel veel coaching en ontwikkeling kijken. Hoewel ik zelf nog geen kinderen heb ben ik wel 100% overtuigd ban deze manier van opvoeden en begeleiden. Ik vind het net prachtig

Volgens Aad kon deze man beter naar circus gaan, onterecht natuurlijk.

12 februari 2019 om 12:23

Ach aad wilt graag met hem samenwerken op een plek waar aad beter op zijn plek is. Anders pakt vini al zijn shine af

Nu hoop ik dat de Ligt ook een enorme hekel heeft aan tatoeages en hem daarom van het scoren afhoudt

Maar even serieus, heel leuk artikel van VZ, Ik vind het een leuke frisse speler met mooie acties, waarmee hij in zijn enthousiasme nog wel eens teveel probeert. Maar knap dat deze jonge gast voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de revival van de Koninklijke.

Wat je hier in de reacties veel leest is de excuus ‘hij is pas 18’? Mbappe liet zien dat je op je 18e al de tot de beste van de wereld kan horen. Messi was op z’n 19e al volgens velen de beste van de wereld. Dus stop met het noemen van die leeftijd, natuurlijk kan hij zich nog ontwikkelen, maar heeft hij het in zich om zich te meten met Mbappe? Nee, Mbappe is naar mijn mening veel verder, zowel fysiek/mentaal en als voetballer

12 februari 2019 om 11:14

Je hebt natuurlijk ook gewoon laatbloeiers eh, kijk maar naar een de Bruyne, Ribéry etc.

12 februari 2019 om 11:16

Hij heeft al 3 goals en 11 assists... Had je dan gewild ie 12 goals en 20 assists nu al had? Hij laat al zien hoor....

12 februari 2019 om 11:22

Ja , maar de discussie rond hem gaat ook een beetje over de vraag of hij tot de beste voetballers ter wereld gaat horen, en ik denk het niet. Zijn generatiegenoot Mbappe is in alle aspecten verder. Dus , hij is een leuk talentje, maar zal zich niet kunnen meten met Mbappe

12 februari 2019 om 12:09

Vrij domme opmerking van je dit. Want je zegt nu eigenlijk dat elk speler die niet het bizarre talent van messi Ronaldo of mbappe op hun leeftijd heeft een leuk talentje is zonder kans op de wereldtop. Deze jongen speelt op 18 in de basis van real. Hij is geen mbappe, maar dat betekent niet dat hij geen wereldspeler kan worden. Niemand zegt dat hij beter is dan mbappe, maar dat hij geweldig kan worden lijkt me duidelijk. Helaas is real de meest gehate club op dit forum.

12 februari 2019 om 13:10

Generatiegenoot Mbappe? Zoals hieronder ook al zei. Mbappe is 2 jaar ouder, dus totaal geen generatiegenoot. Daarnaast is het appels met peren vergelijken. Spanje is in alles groter dan Frankrijk. Daarnaast komt Real nu langzaam uit het negatieve en is vooral Vinicius het positieve waar we over praten. Dat is toch bijzonder?

12 februari 2019 om 13:08

Mbappe is 20, 2 jaar ouder dan Vinicius nu is. Daarnaast is het nogal een verschil tussen de Spaanse competitie en de Franse?
Vinicius is net 18 en net in een nieuwe omgeving. Als je dan laat zien wat hij nu laat zien, dan kan je daar toch weinig negatiefs over kwijt?
Mbappe is veel verder zowel fysiek als mentaal? Hoe weet jij hoe Vinicius mentaal in elkaar zit? Hij heeft nog geen tegenslag gehad en dus kan je totaal niet oordelen wat hij dan laat zien? Een speler van 18 dat nog maar net in Spanje is en ook nog eens bij de grootste club ter wereld en al 3 goals en 11 assists heeft, dan ben je een grote. Fysiek mag hij wat mij betreft wel zo houden. Het wendbare en snelle manier van voetballen zal erdoor veranderen en dat is nou net Vinicius zijn kwaliteit.

12 februari 2019 om 13:17

Het enige wat ik zeg is dat ik vind dat Mbappe op z'n 18e verder was dan Vinicius nu is. Het is een vergelijking die ik maak , omdat Vinicius (terecht) als 1 van de grootste talenten wordt gezien. Ondanks zijn 11 assists ,vind ik dat hij overzicht mist in de 16, en soms te wild is.

Off topic. Wat is de rol van Asensio nu eigenlijk? Hij begint een beetje op de achtergrond te raken door de goede prestaties van Vinicius. Ben benieuwd of hij wel een toekomst heeft bij Real.

12 februari 2019 om 15:27

Mbappe op zn 18e. Misschien fysiek iets verder. Mbappe moet t meer hebben van zn kracht en snelheid. Vinicius is technisch verfijnder in zn bewegingen vind ik. We zullen over een paar jaar als hopelijk beiden aan hun top zitten zien hoe ze presteren.

PS: Iemand zei dat Mbappe Frankrijk de wereldtitel heeft bezorgd. Hij heeft geholpen. Maar voor mij is/was de belangrijkste speler Griezmann. Vind ik technisch ook een betere voetballer.

14 februari 2019 om 14:59

Vinicius mist overzicht? Dan bekijk jij andere wedstrijden dan ik. Hoe kan je 11 assists hebben als je overzicht mist? Gisteren tegen ajax speelde hij een slechte pot evenals vele andere maar had hij wel weer een goede assist. Zoals ik al zei, bekijk de Franse competitie en de Spaanse. Dat is een wereld van verschil en totaal niet te vergelijken, zeker niet met de spelers die PSG heeft en de rest. Je kan ze pas echt vergelijken als ze in een gelijkwaardige competitie zitten en dan telt nog steeds het leeftijdsverschil van 2 jaar. Tussen 25 en 27 zal minder veel verschil zitten dan tussen iemand van 18 dat nog geen jaar in Spanje is en iemand van 20 dat zijn hele leven in de zelfde omgeving woont en de competitie al 2 jaar kent.

14 februari 2019 om 15:00

Asensio is te wisselvallig en is daardoor gezakt in rangorde. Daarnaast is het mankement van Asensio dat hij vooral een aanvallende middenvelder is. Daar speelt Real niet mee. Ook dat is Isco zijn probleem als daarvoor Ozil, Di Maria en James Rodriquez.

Hij is piepjong, heeft een sterke dribbel en is razendsnel. Hij moet nog werken aan zijn passing, schot, en keuzes voor het doel (overzicht etc).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

1 fan
Aanvaller, 18 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren