‘Ajax ziet opvolger Frenkie de Jong en wil deze maand toeslaan’

Vrijdag, 4 januari 2019 om 19:26Tim Siekman • Laatste update: 22:19

Ajax heeft vergevorderde interesse in Meritan Shabani van Bayern München, zo weet BILD vrijdagavond te melden. De negentienjarige middenvelder moet deze winter nog overkomen van der Rekordmeister, zo klinkt het. De Duitse krant meldt dat het talent het trainingskamp in Qatar in de komende dagen al kan verlaten vanwege de transfer naar Amsterdam.

Shabani wordt door de Amsterdammers gezien als de opvolger van Frenkie de Jong, die in de belangstelling staat van vrijwel iedere Europese grootmacht. Naar verluidt is Paris Saint-Germain dicht bij de komst van de Oranje-international. Ajax verwacht dat de 21-jarige middenvelder volgend seizoen hoe dan ook is vertrokken, waardoor men op zoek is naar een vervanger.

Shabani staat tot medio 2020 onder contract bij de Duitse topclub. Vanwege het feit dat de jongeling volgend jaar zomer transfervrij de deur kan uitlopen bij Bayern, zouden de Duitsers openstaan voor een vertrek deze transferperiode. De tweevoudig jeugdinternational van Duitsland heeft tot op heden drie keer voor de hoofdmacht van Bayern gespeeld.

Verschillende media berichtten donderdagavond dat de clubleiding van PSG in Amsterdam was om te praten met de top van Ajax aangaande een transfer van De Jong, die tot medio 2022 bij Ajax vastligt. De Jong zou ongeveer 75 miljoen euro moeten kosten, een bedrag waar PSG geen moeite mee zou hebben. Ook werd er gesproken over Matthijs de Ligt, die nog tot de zomer van 2021 vastligt in Amsterdam.


Poll

Zou Meritan Shabani een goede aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Iemand die deze speler goed kent?
Als hij de opvolger van Frenkie moet worden zal hij wel wat kunnen toch?

4 januari 2019 om 19:36

Ik kende hem niet.. maar even een filmpje opgezocht en ondanks dat zo'n filmpje vol staat met alleen de hoogte punten zie je wel dat het een speler is die vooral voorwaarts denkt en meer een spelmaker is dan een de Jong: qua assists en doelpunten. Ik denk daarom dat hij eerder als vervanging van een ziyech zal komen. De beelden die ik zag waren wel voornamelijk in de jeugd.

4 januari 2019 om 19:40

Speelde op de toekomst ijzersterk tegen Ajax. Was met afstand de beste speler op het veld echter leek het meer op een vleugelaanvaller dan een middenvelder.

4 januari 2019 om 19:42

Ik heb hem wat vaker gezien. Ik heb niet veel naar De Jong gekeken maar Shabani speelt wel wat verder en is ietwat creatiever dan De Jong. De vraag is gaat NBayern hem wel verkopen. Ze zien als een belangrijke talent.

4 januari 2019 om 20:26

Ik zou het echt interessant vinden om hem iets verder terug te zien spelen. Frenkie de Jong speelde bij Jong Willem II ook wel eens in de aanval (zelfs potje in de spits) en eigenlijk altijd verder naar voren dan hij nu speelt. Vond Shabani tegen Ajax 2keer echt enorm overtuigend spelen, oogt ook relatief groot voor zijn manier van spelen (zal begin 1.80 zijn schat ik?) en leek heel goed te zien waar de ruimtes lagen om aan te vallen, dat heeft De Jong ook. Leek me eigenlijk te aanvallend ingesteld om in een double pivot te spelen maar zou het wel graag eens zien. Leek ook handig met allebei de benen en durft met bal aan de voet te lopen. Daar missen we er van bij Ajax. Enige andere die met bal aan de voet op het middenveld iemand voorbij kan is Gravenberch vooralsnog. Of Kühn als jij op 10 speelt.

4 januari 2019 om 19:43

Ik heb hem alleen gezien in de wedstrijden tegen Ajax u19 en Dortmund, dus zoveel weet ik er ook niet van. Het is wel een speler die hoger op het veld staat dan Frenkie, het zou me verbazen als hij de taken van Frenkie zou moeten overnemen. Van wat ik heb gezien is het een creatieve speler, af en toe een pass die de "gewone" speler niet ziet of niet zou durven geven. Hij is redelijk snel, zijn balbehandeling is goed te doen, al heeft die soms nog wel een slaapmomentje. Hij heeft een redelijk schot, enigzins twee-benig, vooral de doelpunten tegen Ajax natuurlijk. Mocht de kans zich voordoen dat hij niet te duur kan overkomen dan zou ik het zeker doen.

4 januari 2019 om 20:49

Bedankt voor de info. Klinkt goed nu kijken of ze hem binnen kunnen halen.

Ajax is steeds actiever op de transfermarkt, begint een waar handelshuis te worden.

4 januari 2019 om 19:33

Welke prof club is dat niet? Je kan moeilijk alles met jeugd opvangen, zeker als die ook weg gehaald worden door rijke clubs.

4 januari 2019 om 19:37

Gelukkig staat er, zoals altijd, voldoende spelersmateriaal wat uit de eigen opleiding komt.

4 januari 2019 om 19:39

Moet ook wel, als waarschijnlijk de helft van je elftal, straks is vertrokken.

4 januari 2019 om 19:41

Je mag ook geld uitgeven als je genoeg binnen krijgt. Zolang het maar winstgevend is en er een gezond beleid gevoerd wordt. Elke club is een handelshuis.

4 januari 2019 om 20:01

Handelshuis lijkt me overdreven een aankoop wordt verkocht en daar komt een nieuwe aankoop voor terug, niet zo bijzonder toch?

4 januari 2019 om 20:14

Het Cruijff beleid of wacht...
Nee Ajax is al jaren geen kampioen meer geworden en overmars en sar moeten nu echt iets doen dus inderdaad weer het handelshuis spelen. Voetbal is geen voetbal meer maar het geld bepaald het spel. Straks weer een keer kampioen en de beide heren kunnen weer bij de volgzame bevolking op de schouders. Dit geldt überhaupt niet alleen voor Ajax. Transfersommen vliegen de pan uit en enge mannetjes als bijv een Chris woerts verzinnen weer verdere verdienmodellen. De burger betaald wel. Bijzonder eigenlijk

4 januari 2019 om 20:18

Bij tafel tennis gaat het 'nog' niet om geld. Misschien dat gaan volgen?

4 januari 2019 om 20:50

Is prachtig pure sport waar je nog ouderwets van kan genieten. Hopelijk leest woerts dit niet anders verkracht hij die sport ook. Nou hup even de pet strakker over de oren en negentig minuten jelululuhhh

4 januari 2019 om 20:17

Tsja, leuk. Vergeet je alleen even voor het gemak dat jongens als Kluivert, De Ligt en De Jong worden weggekocht en je niet alles met jeugd kunt opvangen.

4 januari 2019 om 20:50

Dat is Ajax al lang toch een handelshuis?

4 januari 2019 om 22:01

Handelshuis waren ze al. Tegenwoordig is het een ordinaire koopclub.

5 januari 2019 om 15:05

@ Stefanvan Mil

Houd toch op, dit is precies hoe Cruijff het bedoeld had. Een gezonde mix van talent en ervaring, omdat het onmogelijk is om continue alles uit de eigen opleiding te halen. Mocht de benodigde kwaliteit niet voorhanden zijn moet je die kopen, eigen jeugd doorstromen om het doorstromen is zo amateuristisch. kwaliteit gaat voor kwantiteit.

Overigens heeft het eerste van Ajax met Blind, Mazraoui, Veltman, van de Beek, Dolberg en de Ligt zes spelers uit eigen kweek. Dat lijken mij gezonde verhoudingen, en dan laat ik de spelers van Jong Ajax achterwege die af en toe mee mogen doen.

4 januari 2019 om 22:11

Haha, mooi dit. Ajax staat al jaar en dag haar beste spelers af aan betere clubs of clubs uit een grotere competitie, maar krijgt nu pas de tag ‘handelshuis’, omdat zij actiever beginnen te worden op de transfermarkt?

4 januari 2019 om 22:20

Ook bij Ajax weten ze dat een jeugdopleiding zo goed is als de aanwezige talenten. Zijn die talenten er niet dan heeft opleiden weinig zin. En zo is Ajax gewoon net als elke andere club. Zijn er jeugdspelers die goed genoeg zijn voor het eerste dan geef je ze een kans en anders ga je kopen.

Waarom zou bayern deze speler verkopen als Ajax hem als opvolger ziet van de jong? Dat betekent dus dat Ajax wel potentie ziet in hem als opvolger van de jong.

4 januari 2019 om 19:41

Willem II zag ook niet wat Ajax wel zag... Leverkussen zag in Arek Milik ook niet wat Ajax wel zag... Er zit daar blijkbaar iemand die potentie in bepaalde spelers ziet die anderen niet zien.

4 januari 2019 om 21:06

Nee ik maak geen grap. Bij Willem II was duidelijk dat hij talent had, maar hij zat daar gewoon op de bank. Natuurlijk was hij nog wat jonger, maar hij had toen al de kwaliteiten om in basis te staan. De Jong heeft maarliefst 2 wedstrijden voor Willem II gespeeld!

4 januari 2019 om 22:09

En bij Ajax heeft hij eerst anderhalf jaar in Jong Ajax gespeeld onder Marcel Keizer. Toen die hoofdtrainer werd brak De Jong door. Dus ...: wat wil je nu eigenlijk zeggen?

4 januari 2019 om 22:10

Hij is bij Ajax ook niet in het eerste begonnen he. De club wilde hem rustig brengen. Voor willem 2 stond zijn talent buiten kijf, maar als Ajax en PSV geïnteresseerd zijn is het lastig om hem te houden. Niet te vergelijken met je voorbeeld Milik

4 januari 2019 om 19:45

Als hij zijn z' n contract niet wilt verlengen dan kunnen ze niet veel anders. Zal best kunnen dat hij gewoon veel wilt spelen en zich bij ajax in de kijker wilt spelen. Zoals bijv Onana ook deed. En ook Sanchez koos daarom voor ajax en niet voor barca. Dit soort voorbeelden zien dat soort jongens ook dus opzich wel begrijpelijk mocht het inderdaad zover komen..

4 januari 2019 om 20:23

Omdat hij in een gat valt bij Bayern. Hij moet spelen om zich te ontwikkelen. Iets wat Bayern ook bij Hummels deed, die lieten ze ook gaan om later terug te halen.

4 januari 2019 om 20:48

Weet niet in hoeverre het waar is maar
Wat ik begreep is dat bayern zijn aflopend contract maar wat graag wilde verlengen. Echter als de
Speler dat niet wilt kunnen ze hem beter nu verkopen dan straks gratis de deur uit. Lijkt overigens ook wel of iedere club op het
Moment “vriendjes” van Ajax wilt zijn om maar de kans op een speler van ons te vergroten

4 januari 2019 om 20:53

Bij Bayern wordt er een stuk meer van je verwacht dan bij Ajax. Hier mag je best een dipje hebben als talent, maar gebeurt dat bjj Bayern sta je er gewoon naast.

4 januari 2019 om 22:01

Omdat zijn contract volgend jaar afloopt en die jongen misschien niet wil verlengen?

Als de Jong vertrekt en je ook niet meer gebruik kan maken van Nouri, heb je wel wat creativiteit nodig op dat op te vangen. Ziyech gaat waarschijnlijk ook weg. Ik vrees wel voor een leegloop.

Geen idee hoe goed en hoe duur hij is, maar mocht dit een jongen zijn van onder de 5 miljoen dan kun je het in ieder geval een half jaar aan kijken in Jong Ajax en desnoods pas over 2 jaar in passen.

Heb de naam van deze speler weleens voorbijzien komen, maar om eerlijk te zijn ken ik hem voor de rest niet.

Hij heeft tot dusver 2 wedstrijden in het eerste van Bayern München gespeeld en ik heb het even opgezocht: hij is inderdaad een middenvelder, maar hij kan ook als vleugelaanvaller uit de voeten en tot dusver heeft hij dit seizoen 15 wedstrijden in het tweede elftal van Bayern München gespeeld, waarin hij 6 goals en 4 assists heeft, terwijl hij in de Youth League 3 goals in 4 wedstrijden heeft gemaakt.

Ook heb ik net wat beelden van hem opgezocht en op de een of andere manier vind ik hem qua speelstijl meer op Ziyech (voor hem wordt Lainez waarschijnlijk gehaald) lijken, dan op de Jong. Maar desondanks laat ik mij graag verrassen als hij daadwerkelijk naar Ajax komt.

Als Ajacied vind ik het wel goed om te zien dat Ajax zo vroeg mogelijk al hun selectie op orde probeert te hebben. Magallán is eindelijk binnen, er is een goede kans dat Lainez deze transferperiode ook binnengehaald wordt en deze Shabani wordt nu ook genoemd en alle drie worden ze toch wel een beetje met een schuin oog voor volgend seizoen gehaald/genoemd en nu zullen deze spelers goedkoper zijn, want ik zie sowieso de Jong, de Ligt en Ziyech na dit seizoen wel vertrekken en het geld dat Ajax voor die drie spelers krijgt in combinatie met het geld dat Ajax voor deelname aan de CL en het geld dat ze sowieso al tot hun beschikking hebben, betekend dus dat Ajax een goed gevulde portemonnee zal hebben en dat zullen clubs dan ook weten, waardoor ze waarschijnlijk hogere vraagprijzen gaan hanteren (zoals nu dus eigenlijk al het geval is met Lainez, ondanks dat ik hem graag zie komen met het oog op volgend seizoen).

En omdat hij zo goed is wil Bayern van hem af, hier klopt iets niet.

4 januari 2019 om 20:11

Staat nergens dat Bayern van hem af wilt. Heeft nog maar n contract tot einde 2019. Als die niet wil bijtekenen om een breuk te forceren zodat die ergens anders meer speeltijd kan opdoen dan snap ik dat Bayern meewerkt aan het verkopen voor zn contract is afgelopen. Levert ie tenminste nog wat op.

4 januari 2019 om 20:14

De desbetreffende speler wil niet verlengen. Dus wil Bayern nog wat verdienen, dan moeten ze verkopen.

4 januari 2019 om 20:27

Ach ja hoevaak horen we niet een type Messi of Ronaldo blablabla. Als hij niet komt kan hij er niks meer van typische nedernalbd. Spelers raken op 35 jarige leeftijd een bal verkeerd en hier janken we direct dat de persoon te oud is en het niveau niet meer aan kan. Nederlanders hebben de mond altijd vol maar zijn eigenlijk gewoon aso volk.

4 januari 2019 om 20:49

Hij is momenteel mee met Bayern München op trainingskamp, lijkt me niet signaal dat hij weg moet van de club.

Ik heb zo het idee dat Sinkgraven ook prima Frenkie de Jong kan opvolgen. Nu hij wat jaartjes ouder is, ervaring heeft opgedaan in het verdedigend denken, kan hij prima op die positie uit de voeten. Zoekt ook altijd de voetballende optie, heeft een goede pass, hoge handelingssnelheid en draait makkelijk weg. Hij heeft misschien niet de dribbels van Frenkie, maar dat heeft geen één potentiële vervanger..

4 januari 2019 om 19:57

Pfff ik neem aan dat je een grapje maakt? Kansloos dit..

4 januari 2019 om 20:05

Nee hoor geen grapje.

4 januari 2019 om 20:03

Het is prima dat Sinkgraven mee gaat doen in de concurrentiestrijd op het middenveld, maar ervan uit gaan dat De Jong vertrekt en dat je dat gat wel even intern gaat opvullen met met Sinkgraven is precies de reden waarom we naar 4x op rij kampioen bleven hangen. Je kan niet zomaar je sterkhouders iedere zomer laten gaan en alles intern opvullen in de hoop dat ze stappen gaan maken.

4 januari 2019 om 20:37

Ja dat vind ik ook. Dat geldt precies zo voor een aankoop. Je kan een aankoop een etiket van opvolger opplakken, maar het gaat waarschijnlijk toch altijd net iets anders uitpakken..

4 januari 2019 om 21:54

Dat is zeker zo, de term opvolger wekt soms ook een soort verwachting van ''die gaat het net zo goed doen als''.

Dat het soms anders loopt dan je plant zie je wel op de rechtsback positie. Nog geen jaar geleden stond Veltman daar, met Orejuela en Zeefuik achter de hand. Afgelopen winter deden ze Zeefuik van de hand, en haalde ze Kristensen met in gedachte Veltman die afgelopen zomer een transfer zou maken.

Veltman raakte zwaar geblesseerd en bleef, en uiteindelijk werd Mazzraoui rechtsback en Kristensen back-up. Zo kan het ook lopen, zolang de positie uiteindelijk maar goed opgevuld gaat worden.

4 januari 2019 om 22:13

Sinkgraven is van glas gemaakt. 3 wedstrijden en hij ligt alweer in de ziekenboeg. Leuke backup maar de helft van de tijd niet fit

Zo is Ajax druk in de weer deze winter, fijn dat Overmars niet gaat zitten te wachten tot we komende zomer geconfronteerd met een (kleine) exodus. 3 spelers verhuurd (orejuela, Matusiwa, Sierhuis), een contract ontbonden (El Azzouzi), 2 spelers gehaald (magallan en Traore) en nog bezig met Lainez en mogelijk dus ook deze jongen. Ook zouden ze met Huntelaar in gesprek zijn over verlenging van zijn contract.

Ik ben heel erg benieuwd, creatieve middenvelders zijn met het oog op aankomende zomer van harte welkom.

Bayern wil de Ligt, deze speler wordt meegenomen in de koopafwikkeling.

Wow ik dacht dat misschien de 19 jarige Duitser Kai Havertz ook een interessante speler zou kunnen zijn voor op het middenveld van Ajax. Maar hij schijnt al een transferwaarde van 65 miljoen te hebben : o
Maar op zich zijn jonge Duitse toptalenten ook zeer interessant om op te gaan scouten voor Ajax. Die staan toch meestal wel garant voor kwaliteit, de juiste mentaliteit en voor degelijkheid.
Ben benieuwd of deze speler daadwerkelijk Frenkie zou kunnen vervangen.

4 januari 2019 om 22:10

Die spelers moet je dan al oppikken voor ze 16 zijn. Daarna ben je hoogstwaarschijnlijk te laat en breken ze al door voor hun eigen team.

4 januari 2019 om 23:24

Klopt tussen de 16 en 18 jaar moet je talenten als Havertz al scouten als je ze wilt binnenhalen.

Ajax een echte koopclub jammer voor eigen jeugd een kampioenschap kun je Niet kopen

5 januari 2019 om 00:39

Als je zoveel verkoopt moet je wel he

7 januari 2019 om 21:30

PSG en Manchester City bewijzen dat je natuurlijk wel een kampioenschap kan kopen. Je moet alleen ook eigen jeugd de kans geven waar dat kan. Maar als daar geen opvolging klaarstaat moet je kopen en verkopen. En dat doet Ajax/Overmars verdraaid goed.

In de jeugd staat niemand klaar om Ziyech, de Jong, Neres en Onano op te vangen wanneer ze vertrekken. Unuvar is nog te jong en Gravenberg ook. Ff gat van 1 lichting opvullen door het uitvallen van Nouri en vertrek Redan en fosu mensah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder199
R. LewandowskiAanvaller1923
T. MüllerAanvaller195
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

258 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 16 1 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren