Koeman: ‘Als dat lukt, wordt hij echt de allerbeste van de wereld’

Zaterdag, 22 december 2018 om

Bondscoach Ronald Koeman is ervan overtuigd dat Virgil van Dijk uit kan groeien tot de beste verdediger ter wereld. De keuzeheer van Oranje is in een interview met De Telegraaf lovend over zijn aanvoerder. Koeman gaat zaterdag in de krant in op zijn band met de verdediger van Liverpool en vertelt dat hij veel respect heeft voor de 27-jarige Van Dijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Fantastische verdediger en geweldige kerel. Afwezigheid van vervelende vedetteneigingen is echt een verademing wat mij betreft. Sinds afgelopen interlands ook fan van de mens Van Dijk.

22 december 2018 om 09:30

Met wat hij tot op heden heeft laten zien is hij gewoon een groot voorbeeld voor iedere sporter.

Van Dijk heeft inderdaad een topinstelling. Gaat altijd voor de volle 100% en durft echt kritisch in de spiegel te kijken. Dat is ook de enige manier om die laatste paar procent te pakken die je tot beste verdediger maken. Veel voetballers hebben pluimstrijkers om zich heen staan die ze altijd maar ophemelen. Daardoor zie je ook zoveel spelers die totaal de weg met de realiteit kwijt zijn. Zichzelf als de nieuwe Messi beschouwen, tegenvallende prestaties liggen altijd aan externe factoren. Dan is dit een verademing. En inderdaad een mens met een groot hart.

Bizar dat de Nederlandse top 3 hem een paar jaar lang over het hoofd heeft gezien. Nota bene Mike vd Hoorn werd hoger ingeschat.

22 december 2018 om 10:02

Jij had het allemaal toen al gezien natuurlijk... Virgil was helemaal geen groot talent en ook bij Groningen viel het af en toe erg tegen. Hoewel hij oo dat bewuste moment zich wel ontwikkelt had en een stap omhoog kon maken, was het niet zichtbaar dat er veel meer inzat. Dat werd ook pas bij Celtic, en eigenlijk pas bij Southampton duidelijk.

22 december 2018 om 10:18

Hij wordt niet betaald om talent bij voetballers in te schatten toch? Nederlandse scouts wel. Einde van zijn periode bij Groningen was het duidelijk dat er veel potentie in deze man zat en dat Celtic echt een 'steal' had begaan. En nu de beste verdediger ter wereld. Chapeau

22 december 2018 om 10:51

Celtic heeft helemaal geen steal begaan. Er was niet tot nauwelijk belangstelling voor van Dijk in zijn periode bij Groningen. De hele internationale wereldtop schatte hem destijds in als niet geschikt en zag geen brood in hem, het zegt vooral iets over zijn ongekende ontwikkeling, die niemand op waarde heeft kunnen inschatten.

Dat heb je gewoon soms bij sommige jonge spelers, die beginnen zich pas echt plotseling te ontwikkelen na hun 21ste of later en maken reuzensprongen. Dat is denk ik vooral op basis van mentale ontwikkeling en verlate volwassenheid. En de juiste personen tegen komen die de juiste snaar bij je raken op het juiste moment in je carrière, is ook geen onbelangrijke bijkomstigheid.

Didier Drongba is ook ook een voorbeeld daarvan. Die speelde tot zijn 23ste, 24ste nog in Ligue 2 bij Le Mans en vervolgens bij eersteklasser Guincamp voordat hij in het oog sprong bij scouts en in het bijzonder Mourinho. Of wat te denken van een Jamie Vardy.

Je kunt als scout wel betaald worden, maar dat maakt geen scout een alwetende ziener.

22 december 2018 om 11:05

Beetje flauw. Ook destijds bij Groningen waren er genoeg mensen die het helemaal in Van Dijk zagen zitten. Ik weet dat, want ik was er niet 1 van en heb genoeg discussies met ze gevoerd erover. Dat groepje aan Van Dijk-fans werd ook groter en groter naarmate hij trok naar Celtic, Southampton en uiteindelijk Liverpool. En die mensen die in het begin zeiden dat ze bij Ajax, PSV en Feyenoord gek waren dat ze niet gingen voor Van Dijk toen het nog kon, die hebben gelijk gekregen.

22 december 2018 om 11:05

Bullshit, was genoeg belangstelling ook al van PL clubs alleen van clubs als West Brom, Villa en Newcastle maar Virgil wilde niet naar een ploeg waar hij niet direct zeker was van een basisplek en hij wilde graag CL spelen.

Hij koos bewust om naar Celtic te gaan en tuurlijk heeft Celtic een steal begaan, zelfs de coach destijds gaf dat al toe na een paar maanden en maakte in een interview excuses zelfs daarvoor.
En na één seizoen bij Celtic wilde Koeman hem al halen en kwam Arsenal om hem aan te trekken als vervanger van Vermaelen.

Iedereen die Virgil bij Groningen heeft zien spelen zag dat er heel veel potentie in die jongen zat. Hij was alleen wisselvallig omdat hij niet altijd 100% gaf, ging hem allemaal te makkelijk af.

22 december 2018 om 11:20

@TheRoscoe (edit)

Er waren er ook genoeg die het in die dagen in Mike van der Hoorn zagen zitten. Die had minstens gelijkwaardige mogelijkheden en eenzelfde potentie als Vorgil van Dijk. Ik zag Van Dijk ook zitten, maar zag ook niet in dat hij ooit zou uitgroeien tot duurste verdediger alleen tijden. Jij wel?

Op basis van voortschrijdend inzicht is het altijd zo makkelijk om achteraf je gelijk te willen halen. Als Van der Hoorn zit onverhoopt i.p.v. Van Dijk had ontwikkeld tot de topverdediger, dan hadden we AadHandgraat wellicht heel andere teksten horen bezigen.

Niks is voorspelbaarder dan de koe in de kont kijken. Teksten van: ik had het al aan zien komen, ik wist het destijds al en zie mij eens gelijk hebben, tsja, wat moet je ermee.

Diezelfde personen hadden wijselijk hun mondje niet geroerd als Virgil van Dijk zich niet zo had ontwikkeld en nu bij pak’m’beet NAC of Vitesse had gespeeld.

Knap hoor, al die mensen die zichzelf als visionair opgooien en zichzelf nu zo trots op de borst slaan. Maar ook wel een beetje treurig in mijn ogen.

22 december 2018 om 11:36

@Freshzone

Ik schrijf toch ook dat er ‘niet tot nauwelijks belangstelling was en heb het toch over de wereldtop? Je begrijpt toch wel wat ‘niet tot nauwelijks’ inhoudt neem ik aan? Voordat je mijn comment tot bullshit degradeert zou ik eerst ern lezen wat ik schrijf.

En West Brom, Villa of Newcastle behoren toch niet tot die wereldtop? Ik vind het ook niet raar dat hij voor de Celtic en voor een Schotse top koos t.o.v. Engelse laagvliegers. Bij Celtic zou hij om de prijzen spelen en was hij verzekerd van Europees voetbal.

Je punt dat hij na één seizoen Celtic al op de radar stond bij Koeman en Arsenal, is verder ook niet zo relevant in de discussie, waarom hij bij Groningen niet opviel bij topscouts?

Iedereen die Van Dijk bij Groningen zag spelen zag veel potentie in Van Dijk, maar er waren schijnbaar vakkundige scouts, die ook inschatten, dat hij op sommige punten te kort kwam. Je zegt zelf al, dat hij erg wisselvallig was en niet altijd 100% was. Eigenlijk geef je zelf al het grootste argument waarop hij hoogstwaarschijnlijk werd afgetest door topscouts van topclubs.

22 december 2018 om 13:31

Uhm bij Groningen kon je al zien dat hij in iedergeval beter was dan Mike vd hoorn... die nota benen voor zn transfer nog een grote fout maakte bij jong oranje, heeft weinig met achteraf te maken,in vele gevallen heb je gelijk wat betreft achteraf praten, maar destijds vond ik het al lachwekkend dat er voor vd hoorn gekozen werd

22 december 2018 om 14:11

Hij maakte een fout op de jeugd EK bij Jong Oranje, dat klopt. Opvallend dat men daar maar op blijft hameren als argument. Is fouten maken niet inherent aan het spel van jonge verdedigers? Dat het op de EK gebeurde was eye-catching, maar niet meer dan dat.

Maar wie weet nog de foutjes die zijn concurrent op die leeftijd bij Groningen maakte?

Ik kan me nog herinneren dat bondscoach Van Gaal o.a. gecharmeerd van Van der Hoorn was en hem meenam naar Brazilië voor twee interlands. Van Dijk negeerde hij voor selectie. Dat zegt ook wel iets over de vorm waarin Van der Hoorn destijds verkeerde.

Mijn voorkeur ging destijds uit naar Van Dijk. Ik vond het jammer dat hij niet gehaald werd, maar met Van der Hoorn kon ik desondanks ook wel leven toen.


Ajax had ze destijds eigenlijk allebei moeten halen en ze het samen laten uitvechten. Dat zou ideaal zijn geweest. Jammer dat Jong Ajax destijds nog geen Jupiler League speelde, anders was het een mooie gelegenheid geweest.

22 december 2018 om 15:47

@buitenspelval

alleen Van Gaal en de scouts van Ajax zagen meer in Vd Hoorn als in Van Dijk. bijna alle supporters en de media vonden het onbegrijpelijk dat Vd Hoorn de voorkeur kreeg. al helemaal aangezien hij ook nog eens 1,5 miljoen duurder was als Van Dijk terwijl die laatste ook toen al veel meer kwaliteit leek te hebben

22 december 2018 om 10:33

De elk scoutingsapparaat van de gehele werereldtop testte de jonge Virgil van Dijk van Groningen af, m’n beste AadHandgranaat. Men zag hem niet over het hoofd, hij miste destijds simpelweg teveel kwaliteiten om goedgekeurd te worden voor een overstap naar een topclub.

Enkel Celtic zag brood in hem, waarschijnlijk vooral, omdat hij met zijn imposante verschijning van 1,93 meter perfect in het plaatje bij een Schotse defensie past.

De van Dijk van Groningen was soms een te laconieke verdediger, een slungelachtige jongeman die, zoals Koeman ook al aangeeft, situaties iets te gemakkelijk inschatte. Zijn soms halfslachtige ingrepen waren vermoed ik toch zijn grootste makke in die tijd en een reden voor scouts om hem af te testen.

Je kunt wel blijven zeuren, dat de Nederlandse top hem over het hoofd zag en Ajax voor het destijds gelijkwaardige talent Mike van der Hoorn koos en je zelf op de borst kloppen dat jij wel beter wist, maar ook elke topscout in die tijd, had niet ingeschat waar het plafond van Virgil van Dijk lag.

Ik was ook al fan van de Virgil van Dijk van Groningen en had hem destijds ook al graag van Groningen naar Ajax zien komen, maar had ook nooit ingeschat, dat hij zich zou ontwikkelen tot de topverdediger, die hij heden ten dagen is.

Virgil is wat je noemt een laatbloeier en heeft als grote pre dat hij erg leergierig is, openstaat voor opbouwende kritiek en er steeds wat mee doet om zichzelf te verbeteren. i.c.m. zijn talent staat hij waar hij nu staat.

22 december 2018 om 11:11

Achteraf is het mooi wonen, maar iedereen die week in week uit bij Groningen op de tribune zat kon zien dat van Dijk de betere koop was ipv van der Hoorn. Gezien het bedrag dat Celtic betaalde, kunnen we concluderen dat PSV en Ajax hebben lopen slapen.

Feit is ook dat ik Granqvist altijd nog de beste CV vond bij Groningen. Dat we met Botteghin weer wat kwaliteit in moesten leveren, maar nog steeds een topverdediger en van Dijk (als jongeling) had voldoende potentie, maar wel weer een treetje minder door zijn momentjes van gemakzucht (een Sankoh'tje). Granqvist heeft nog een redelijke carriere gehad, maar niemand had ooit gedacht dat van Dijk 5 jaar later de duurste verdediger ooit ou zijn.

Wat fantastisch zou het zijn als Liverpool dit jaar kampioen wordt en volgend jaar een verdedigend duo met van Dijk en de Ligt heeft. Die 2 gasten kunnen samen op club en nationaal niveau het verdedigende duo worden waar we over 20 jaar onze kleinkinderen aan mogen herinneren.

22 december 2018 om 11:39

@buitenspelval

Lekker makkelijk praten. Alles naar hem toeschuiven om hem destijds laconiek te noemen vind ik echt onzin. De verdediging van Groningen was de achilleshiel van het hele elftal en hij moest als jong ventje dat helemaal gaan leiden. Is vrij lastig om dan de hele tijd een 8 of hoger te halen.

En met je verhaal over dat scouting, wat een onzin. Feyenoord was voorzien van BMI, De Vrij en toen de opkomende Kongolo, dus die hadden helemaal geen centrale verdediger nodig. PSV had Rekik en Bruma als duo, wat voor Eredivisie begrippen gewoon een top duo was. Dus die hadden geen nieuwe centrale verdediger nodig. Alleen Ajax had echt een centrale verdediger nodig en toen hadden ze een keuze tussen hem en Van der Hoorn. Naja na die laconieke eigengoals die Van der Hoorn maakte, had ik wel de keuze voor VvD gemaakt. Tuurlijk had Van der Hoorn een prima seizoen, maar hij zakte ook heel hard door het ijs bij dat toernooi op het jeugd EK en mensen zeiden al dat hij het heel erg lastig had met het positiespel daar omdat het niveau te hoog lag. Uiteindelijk ook nog Balotelli naar beneden getrokken in het 16 meter getrokken waardoor Ajax de knockout stages waren misgelopen. En dat als invaller, omdat De Boer dacht dat hij met een extra verdediger meer stabiliteit kreeg, lol.

Nu klink het echt als een "I told you so" moment, maar dit speelde echt veel langer voordat Ajax Van der Hoorn aantrok. Dus goed verhaal, maar next.

22 december 2018 om 12:00

@Ypuh

En iedereen die Mike van der Hoorn week in week uit bij Utrecht op de tribune zat, vond Van der Hoorn waarschijnlijk weer een beter koop i.p.v. Van Dijk. Zoals je zelf al zegt is het achteraf mooi wonen.

Zowel Van Dijk als Van der Hoorn waren goed bij respectievelijk Groningen en Utrecht en hadden veel potentie. Maar deze twee clubs zijn beiden middenmoter in de Eredivisie.

Het is altijd maar afwachten hoe een speler van zo’n club zich bij de overgang naar de top reageert en hoe hij zich verder ontwikkelt. Van der Hoorn is een voorbeeld van stagnatie en stilstand, Van Dijk een voorbeeld van een speler die juist groeit na een overgang naar de top.

Achteraf is het mooi wonen, een plek ook waar je kan zeggen dat je hebt liggen slapen. Maar dat is mij te simpel.

Ik denk Southampton ook liever 3 miljoen had betaald dan 15 miljoen als ze eerder hadden geweten, dat Van Dijk zo goed zou worden en Liverpool liever ook 3 of 15 miljoen i.p.v. 84 miljoen. Het is in het geval van Van Dijk meer dan alleen liggen slapen.

De Ligt en Van Dijk als centrale duo is inderdaad een droom centrale duo bij Oranje, dat je zelden nog gaat meemaken. Ik hoop soms zelfs dat Liverpool De Ligt zal nemen. Als die twee wekelijks samen zouden spelen en dus ingespeeld op elkaar, dan zou dat voor het Nederlands elftal helemaal geweldig zijn.

Ps: had jij tot voor kort geen andere avatar? Iets van een gezichtje of zo?

22 december 2018 om 12:18

@FC Grunn050

Ik begrijp elke Groningen-supporter. Maar zeg nou zelf: dat Van Dijk bij Groningen goed presteerde was toch geen garantie, dat hij het ook goed zou doen in de top? Met alle respect, Groningen en Utrecht zijn middenmoters.

Ik herhaal het nog maar eens: ik was ook al fan van Van Dijk bij. Groningen en volgde hem met meer dan gewone interesse. Maar ik zag hem ook af en toe te laconiek halfslachtig ingrijpen soms. En ach, nu nog wijst Koeman nog steeds op datzelfde euvel, dus is het zo’n onzin dat dat destijds erg opvallend was te noemen?

Ja, net als Van der Hoorn dat ook nog had bij Utrecht. Maar in de top wordt daar anders naar gekeken. Elk kleine onoplettendheid wordt afgestraft. Dat was gewoon een makke waarvan ik vermoed dat het één van de redenen was, waarom topscouts hem aftestten. Die jongens waten nog piepjong en deels nog een open boek. Dat is toch niet zo’n hele rare gedachte?

Jammer dat je het nodig vindt om je reactie te moeten beëindigen met een weinig respectvol klinkend ‘next’. Ok sta open voor jouw argumenten en neem jouw reactie serieus, maar blijkbaar is dat wederzijds minder.

22 december 2018 om 12:36

@buitenspelval

Ik neem je reactie hartstikke serieus, sterker nog, je beargumenteerd je mening tenminste en dat waardeer ik enorm. En je bent natuurlijk lang lid, wat ook helpt dat ik je meningen wel dergelijk serieus neemt.

Waar ik me wel verschrikkelijk aan erger, zijn dat er nog steeds mensen zijn die de aankoop van Van der Hoorn nog durven goed te praten. Zo van "Ja, hij was beter dan Van Dijk toen hij bij Utrecht speelde". Dat meen je toch niet? En dan ook de feiten waarmee ze komen dat de topclubs niets in hem zagen. Dat klopt gewoon voor geen kant, ze waren allang voorzien, dat is gewoon de feit, alleen Ajax had nog een verdediger nodig voor Denswil en Veltman.

Van der Hoorn heeft maar 1 seizoen sterk gespeeld, terwijl Van Dijk al jaren op een goed niveau zat en alleen maar beter werd. Hij had alles, dribbelvaardig, kopsterk, 1-tegen-1 bijna niet paseerbaar, beschikte over een goede tackle en had echt een verschrikkelijk goede pass in de benen. Enige wat hij miste was om een echte killer te zijn, waardoor hij heel nonchalant overkwam. Maar dit was echt de verdediger die Ajax nodig had. En ja, dan ging die naar Celtic en misschien wel beter ook, want daar werd hij ook meer een killer en een winnaar. Dus geluk bij een ongeluk voor hem en Ajax. Nu is hij captain van het Nederlands elftal. Ik had niet verwacht dat hij de duurste verdediger aller tijden zal worden, maar wel had ik gezien dat hij beter was dan Van der Hoorn.

Maar het is natuurlijk zo, Groningen wordt als een ondergeschoven paardje gezien en Utrecht zit meer bij de randstad, dus de populariteit van beiden clubs zit er wel een verschil in, waardoor niemand echt Groningen volgt en Utrecht wel en waardoor men een betere mening heeft over Van der Hoorn dan over Van Dijk. Prima, geen probleem, maar kom dan met feiten in plaats van loze berichten waardoor de gemiddelde voetbalvolger dat als waarheid ziet.

22 december 2018 om 13:24

@FC Grunn050

Oké thanks voor de uitleg dat ‘next’ niet zo bedoeld was. Dan heb ik het verkeerd geïnterpreteerd, mijn excuses.

Ik hen niet echt het idee, dat ik zozeer de aankoop van Van der Hoorn persoonlijk zit goed te praten. Meer probeer ik duidelijk te maken dat ik begrip had voor de keuze van Ajax om hem te kiezen i.p.v. Van Dijk. Of ik het eens was met die keuze is een tweede, sterker nog: ik zag liever Van Dijk destijds komen. Maar mijn mening daarover vind ik zelf minder van belang dan het feit dat Van de Hoorn kwam.

Overigens schreef ik ook nergens dat ik Van der Hoorn beter vond dan Van Dijk hoor. Ik schreef telkens dat ik ze destijds gelijkwaardig vond qua potentiële mogelijkheden. Zeker niet dat de één beter was dan de ander. Denswill en Veltman hem ik ook nooit als argument gebruikt. Er zullen best lui zij geweest die dergelijks beweerden, maar dat was niet mijn ding.

Dat topclubs schijnbaar niets in Van Dijk zagen, dat is toch niet uit de duim gezogen? Er stond toch geen topclub voor hem op de Groningse stoep? Ook al was Van Dijk gekozen door een Europese topclub, dan nog zou hij waarschijnlijk in eerste instantie als backup zijn gehaald voor de defensie die er al stond.

Doorgaans worden er geen rookies opgesteld bij clubs van die grote van orde. Met die nonchalance, die je zelf ook benoemd als iets war hij miste, dat laconieke in zijn spel, had men hem bij topclubs nooit gelijk een basisplaats gegeven.

Overigens vind ik je opmerking, dat Groningen als ondergeschoven paardje (kindje ) wordt gezien en Utrecht uit de randstad wel serieus zou worden genomen niet zo heel sterk argument. Zo populair is Utrecht zeker niet in de Randstad buiten de Utrechtse privinciegrenzen.

Ik denk dat de verrichtingen van Utrecht net zo wordt gevolgd als Groningen binnen de Randstad op tv en in media. Daar zit lijkt mij weinig wezenlijk verschil tussen.

Het gros van de voetbalvolgers laat zich, denk ik, in de mening over Van Dijk v.s Van der Hoorn niet leiden door wel of niet Randstad. Dat lijkt me erg vergezocht en een beetje gebaseerd op een onderbuikgevoel vanuit de provincie. Dat lijkt me nergens voor nodig ook.

Ook kwamen spelers als Luis Suarez, Bruno Silva en Ramsus Lindgren in het verleden over van Groningen naar Ajax. Groningen wordt gewoon net zo serieus genomen als Utrecht.

Tenslotte eindig je met spreken over ‘loze berichten’ en schijnbaar ern gebrek aan feiten, waarmee ik anderen op een bepaald spoor zou zetten. Ik heb geen idee waar je op doelt. Volgens mij geef ik slechts mijn persoonlijke meningen, omrand met een vleugje eigen opinie en inzicht, en probeer ik niemand te bespelen met onware feitelijkheden of zo je wilt feitelijke onwaarheden...

22 december 2018 om 14:59

Nee met Denswil en Veltman had ik niet echt bedoeld op jou, maar Ajax had wel een verdediger nodig, in dit geval een centrale verdediger. Feyenoord en PSV waren voorzien.

Nee ik bedoel dat Groningen echt niet op de voet wordt gevolgd ten opzichte van Utrecht. Want qua fanbase is Utrecht wel groter dan Groningen, waardoor er toch meer mensen kijken naar Utrecht dan Groningen.

Nee hij was toch niet goed genoeg voor de internationale top? Suarez idem toch? Je kunt niet verwachten dat Inter, United, City, etc. gaan scouten voor Groningen, we zijn geen Dinamo Zagreb waar scouts over de hele wereld komen kijken.

Ik heb het over mensen die allemaal loze berichtgeving geven die niet hun feiten klaar hebben staan. Voornamelijk de gemiddelde VZ gebruiker kraamt onzin uit. Hateboer mag never nooit meer geselecteerd worden voor het Nederlands Elftal, want die is veel te matig, terwijl Mazraoui op een of andere manier beter was dan Hateboer. Het is een voorbeeld, maar dit zijn wel een van die loze berichten die ik vaak genoeg heb gehoord.

22 december 2018 om 15:37

Ah oké Ik begrijp je nu beter. Je hebt verder ook met je drie punten ook gelijk hoor, er worden een hoop loze kreten uitgekraamd, daar zijn we het over eens.

Als Virgil zich snel ontwikkelt kan hij de beste verdediger ter wereld worden, als hij maar een paar procent per jaar beter wordt niet, dan wordt hij gepasseerd door Matthijs de Ligt die zich veel sneller ontwikkelt.

22 december 2018 om 15:50

@xajacfa

blijft altijd koffiedik kijken want je weet nooit waar het plafond zit van de potentie van een jonge speler. ik denk ook dat De Ligt de beste ter wereld kan worden maar voor hetzelfde geld zit hij volgend jaar al aan zijn plafond. je zal het moeten afwachten

Een op en top professional, eentje die wel kritiek aanvaard en er van leert. Hoe voelt zich niet te goed, omdat die altijd beter wilt worden. De groei die hij heeft doorgemaakt is echt fenomenaal , dat ander clubs dat niet hebben gezien toen hij bij Groningen speelde snap ik nog steeds niet. Zelfs toen die bij Celtic zat werd hij toen ook niet opgeroepen bij het Ned elftal. Zoveel mensen hebben lopen slapen bij hem, kan er nog steeds niet bij, je zag gelijk dat dit gewoon een verdediger is die boven de rest uitsteekt met heel veel natuurlijke leiderschap eigenschappen. Wat mij betreft wordt hij niet de beste verdediger, maar is hij dat al.

Het is geen gemakzucht maar zijn eeuwige drang om te coachen. Hij loopt vaak naar anderen te wijzen dat ze iemand moeten oppakken terwijl hij er nog geen meter vanaf staat. Ook bij het doelpunt loopt hij naar anderen te wijzen dat ze Giroud moeten oppakken terwijl er bijna een voorzet wordt gegeven. Hierdoor dekt hij hem half en is te laat. Ik irriteer me aan zijn constant wijzen en taken aan anderen uit te besteden. Hij moet minder gaan wijzen en eens de man in zijn zone dekken ipv altijd de 'vrije man' te willen zijn.

22 december 2018 om 15:52

@bombanera99

ook Blind en Cillissen gingen in de fout bij die goal

Als iemand verstand heeft van Verdedigen, is het Koeman. Wat een tank was dat zeg.

Wellicht ten overvloede gezien de al zovele video's en verslagen over VvD , interessante docu vanaf zijn jeugdjaren op Youtube: "Fox Sport Doc: De Man van 85 Miljoen".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2202 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger21
F. de JongMiddenvelder20
J. CillessenDoelman20
M. de RoonMiddenvelder20
G. WijnaldumMiddenvelder21
D. BlindVerdediger20
M. de LigtVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

329 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman staat achter KNVB: ‘Het is normaal dat we Ajax helpen’

De 33e speelronde in de Eredivisie wordt verplaatst om Ajax lucht te geven in het volle speelschema, zo maakte de KNVB donderdag bekend. Dat betekent dat het programma van zondag 28...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Vertegenwoordigers van Real Madrid reizen deze week naar Londen om de onderhandelingen over Harry Kane te openen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren