‘Ik denk dat Mourinho niet mag klagen met het geld dat hij heeft uitgegeven’

Dinsdag, 18 december 2018 om 11:32Robin Bruggeman • Laatste update: 12:15

Manchester United kent een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft en de Engelse grootmacht ging dinsdag over tot actie door José Mourinho op straat te zetten. Zodoende komt er na ruim twee jaar een einde aan het dienstverband van de Portugese oefenmeester op Old Trafford en voor Graeme Souness komt het ontslag van Mourinho niet als een verrassing.

“Dit zat er al weken aan te komen. Ik denk ook niet dat Mourinho mag klagen met het geld dat hij heeft uitgegeven en de manier waarop zijn spelers op dit moment presteren. Ik zag in de wedstrijd tegen AFC Bournemouth al iemand die er eigenlijk niet bij wilde zijn”, reageert de voormalige middenvelder van onder meer Liverpool en Middlesbrough bij Sky Sports.

Manchester United heeft in een statement laten weten dat Mourinho tot het einde van het seizoen wordt opgevolgd door een nog aan te stellen interim-trainer en het lijkt erop dat Michael Carrick de komende dagen de taken van de trainer over gaat nemen. Als het aan clubicoon Gary Neville ligt, doet zijn oude club er de komende maanden alles aan om Mauricio Pochettino los te weken bij Tottenham Hotspur.

“Ik heb het geluk gehad dat ik tijd heb mogen doorbrengen op het trainingscomplex van Tottenham en hij is wat mij betreft de ideale kandidaat. Manchester United heeft trainers uitgeprobeerd die Europese bekers hebben gewonnen, ze hebben trainers gehad die in verschillende competities kampioen zijn geworden. Wat mij betreft moeten ze nu iemand aanstellen die de drie sleutelprincipes van het voetbal uitdraagt en dat is het laten doorstromen van jeugd, het spelen van vermakelijk voetbal en het winnen van wedstrijden”, legt de oud-verdediger zijn keuze uit.


Poll

Vind jij het terecht dat José Mourinho ontslagen is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door jordan_fc)

Carrick als interim coach? Ik weet het niet. Heeft hij enkele ervaring als trainer in de jeugd? Iedereen heeft het over Pochettino maar het verbaasd me dat de naam van Leonardo Jardim bijna niet wordt genoemd. Ik denk namelijk dat hij nog een betere optie is dan Pochettino waarbij ik me toch vaak afvraag of hij echt the winningmentality er in kan slijpen die bij een echte topclub hoort.

18 december 2018 om 12:50

Jardim inderdaad! Denk dat hij ook die Franse jongens als Martial en Pogba weer aan het voetballen krijgt.

Ik denk dat Mourinho wel zeker te klagen heeft. Deze zomer heeft hij gewoon geen hulp gekregen van het bestuur, het was duidelijk dat hij centrale verdedigers zocht maar werd daar gewoon niet mee geholpen. Bovendien krijgt Mourinho zoveel kritiek maar hij zit net zolang bij United als Klopp bijLiverpool maar heeft wel prijzen weten te pakken. Poch zit nog langer bij the Spurs zonder succes. Ik vind Mourinho nogsteeds een van de beste managers ter wereld.

18 december 2018 om 12:09

Klopp maakt er een leuk team van. Finale van de CL is misschien geen prijs maar mag zeker wel succes genoemd worden.

18 december 2018 om 12:09

Hij heeft toch zelf 2 centrale verdedigers gehaald, voor best wat geld. Daarnaast gaf hij liever heel veel geld uit aan Alexis, Zlatan (salaris van beide enorm), Pogba, Fred, Lukaku, Matic en Fred, dat waren toch z’n eigen keuzes. Dat terwijl hij o.a. Martial, Rashford, Lingard en Mata al had voorin en de verdediging al het zorgenkindje was.

18 december 2018 om 12:10

Pogba, Lukaku, Fred, Matic, Mkhitaryan, Bailly, Sanchez...hoe kan je dan nog klagen?

Meer dan 400 miljoen aan spelers gespendeerd, laat dat even inzinken.

18 december 2018 om 12:11

Mkhytarian, bailly, lindelöf, sanchez, lukaku, matic, fred en pogba zijn een aantal van (niet goedkope) aankopen van mourinho. Hij kreeg ze met uitzondering van matic niet aan het voetballen. Niet gek dat een bestuur dan zegt we kopen niet zomaar weer een verdediger voor +- 50 miljoen. Liverpool staat ongeslagen eerste met 19 punten voor op man utd halverwege het seizoen. En jij durft ze te vergelijken met elkaar ? Wat een grap !

18 december 2018 om 12:13

Liverpool heeft al heel lang geen prijzen gehaald, maar is na jaren van teleurstelling (zoals bij united) nu eindelijk weer een club aan het worden die moeilijk te verslaan is. Spurs geeft het minste uit van de top-6 en kijk waar ze staan.. Als je denkt dat je met een selectie van Spurs kampioen gaat worden, ben je de realiteit helemaal kwijt. Maar toch flikt Poch het om mee te doen. Maar goed, blijf de beste man maar verdedigen. Ik hoop dat die weer terug naar Real gaat! No offence madridista’s..

18 december 2018 om 12:17

Hij heeft 10 spelers (praktisch een heel elftal en hij had al een topkeeper) gehaald en 450 miljoen uitgegeven, dan mag je echt niet klagen als trainer.

18 december 2018 om 13:19

Bij zowel Klopp als Pochettino zit er vooruitgang in zowel het spel en de resultaten, bij Mourinho niet.

18 december 2018 om 13:34

@arsenalfanehv

alsof Pocchetino het geld heeft mogen uitgeven wat Mourinho heeft mogen uitgeven. Pochettino heeft nog nooit 105 euro aan 1 speler (pogba) mogen uitgeven bv.

Tottenham voetbalt nog beter ook en draait iig structureel mee om de bovenste plaatsen. niet dat hij eerst goed draait en het seizoen erop opeens tussen plek 6 en 8 met een miljoenenselectie

bovendien heeft een Champions League finale in Engeland veel meer status als het winnen van een Europa League. dat zien ze bij een club als United gewoon als een troostprijs

18 december 2018 om 13:58

Voor 105 euro krijg je alleen de broer van Pogba...

Mauricio Pochettino zou inderdaad een goeie opvolger zijn.
Maar wie weet dit United bestuur???

Net even nagekeken. Alleen en Spurs en Arsenal hebben de laatste 2 jaar minder uitgegeven. City, Liverpool en Chelsea hebben beduidend meer uitgegeven. Heel makkelijk om af te reageren op Mourinho. Onder Moyes en Van Gaal was het allemaal niet veel beter.

18 december 2018 om 12:02

Daarbij kregen Guardiola en Klopp wel echt de spelers die ze wilde op sleutelposities. Volgens mij is dat bij Mourinho niet echt het geval geweest. Als je ook kijkt naar welke spelers zijn aangetrokken door verschillende clubs kan je wel stellen dat United kwalitatief de minste spelers aantrok waarbij het mij sterk lijkt dat dat de eerste keuzes waren die Mourinho doorgaf aan het bestuur.

18 december 2018 om 12:13

Ik kan me ook niet voorstellen dat Mourinho gezegd heeft dat die spelers als Dalot, Fred en Lindelof erbij wilt hebben.

18 december 2018 om 13:06

Mourinho gooit in de pers verontwaardiging en shit zodat mensen als jullie het toch meenemen als het erover gaat. Mourinho heeft zat geld kunnen uitgeven daar ligt het niet aan. Het bestuur was er voor hem. Hij heeft een blik aan aankopen kunnen doen en de algemen tendens is shit. Als er aantrekkelijk gespeeld word en de jeugd kansen krijgt dan heb je echt wel wat meer krediet als je 2e bent geworden en het lukt even niet. Maar als je jezelf zo opstelt dan moet iedereen nu eigenlijk zwijgen. Het is duidelijk Mourinho is een arrogante kwast die zichzelf groter vind dan wie of wat dan ook in het voetbal.

18 december 2018 om 14:07

Naar mijn mening heeft het bestuur dan alsnog gefaald om hem een nieuw contract te geven met de verhoogde ontslagpremie die erbij komt kijken. Ik vind het te makkelijk om alles op Mourinho af te schuiven dat het zijn fout is.

Hij heeft meerdere malen gevraagd voor een extra verdediger en die is niet aangetrokken. Mede daardoor voelde hij zich waarschijnlijk nog meer verplicht om verdedigender te spelen dan hij had gewild(verdedigende middenvelders die de laatste linie ondersteunen + lopers op het middenveld in plaats van creatieve spelers die de voorhoede konden voorzien van bruikbare ballen).

Hopelijk zal de selectie iig onder de nieuwe trainer een boost krijgen om te bewijzen dat het niet aan hen lag maar dus wel aan Mourinho en zullen ze het vanaf nu beter gaan doen. Slechter dan dit seizoen kan het bijna niet gaan.

Het bestuur moet echter ook eens moeten gaan kijken naar andere factoren die ertoe hebben geleid dat United zich nu in deze situatie bevindt en niet alleen de coach, waaronder de positie van Woodward.

18 december 2018 om 14:21

Het aanstellen van Mourinho is wel een fout gebleken van het bestuur. Maar Mourinho flirt echt al een hele lange tijd met United en hoopte de opvolger van Sir Alex meteen al te worden. Bij Man Utd hoopte ze erop dat zijn karakter wat zou indimmen en hij het beste in zichzelf naar boven zou halen. Dit is een grote fout gebleken maar verder draait de club goed. Er staat een redelijk goede selectie. Zeker top 4 materiaal. De trainer kan wel een advies intern uitbrengen over de aanvulling van zijn selectie. Maar dit moet intern blijven en verder niet janken. Er zijn bij United zat mogelijkheden en ze hebben talloze spelers voor hem gehaald die hij wilde hebben. En als hij stil is, aantrekkelijk probeert te spelen en het lukt echt oprecht niet met de verdedigers dan komt er wel eentje. Het is de toon die de muziek maakt.

18 december 2018 om 14:45

@bllmn

hij heeft zelf Lindelof en Bailly gehaald en dan moet het bestuur nu die niet goed genoeg blijken weer de portemonnee gaan trekken? zo kan je we bezig blijven

18 december 2018 om 14:47

@elphenomeno

wel 2 spelers uit de Portugese competitie dus het zou me niet eens verbazen als die wel degelijk uit de koker van Mourinho komen. vaak halen coaches ook vaak spelers via hun zaakwaarnemer maar of dat in dat geval zo is weet ik niet

feit blijft wel dat ik denk dat veel van deze spelers uit de koker van Mourinho komen. Van Gaal kreeg ook Blind en Depay die hij wilde en hetzelfde geld voor Moyes met Fellaini die hij van Everton mee nam dus waarom zou voor Mourinho niet hetzelfde gelden?

Lukaku en Pogba waren overigens wel aankopen die Mourinho zelf heel graag wilde hebben. voordat die waren vast gelegd probeerde hij al in de media druk op het bestuur te leggen in de media om deze twee spelers te halen en nu houd hij ze op de bank. dat is zomaar even 185 miljoen wat daar nu zit te verpieteren

18 december 2018 om 17:04

@japie_krekel

Bailly speelt dit seizoen minder dat in z'n eerste seizoen waar die het heel goed deed naar mijn mening. Is ook een tijd geblesseerd geweest en niet helemaal teruggekomen op z'n oude niveau wat wellicht ook de verdedigingsproblemen van nu deels verklaard. Lindelof heeft potentie maar is nog niet goed genoeg. Smalling en Jones als 3e optie zijn gewoon middelmatig voor een club als United. Zelfde geld voor Rojo die na z'n zware knieblessure ook niet heeft kunnen brengen wat die daarvoor deed.

Daarbij zijn de bedragen die voor Lindelof en Bailly zijn neergelegd,niet van een dusdanig hoogte dat er helemaal geen budget meer over is voor eventueel nog een extra verdediger van wereldniveau.

Een transfer van Sanchez bijvoorbeeld kan ik nog steeds niet begrijpen en vond ik echt absurd van United's kant. Veel te veel salaris voor iemand die niet eens echt nodig was en al op aardige leeftijd. Nu weet ik niet of dat een transfer was die Mourinho graag wou of dat het bestuur hem wou kapen van City, maar vanaf het begin dat hij erbij zat leek het niet echt erop dat hij geschikt was voor het systeem dat Mourinho speelt.

Dat geld konden ze veel beter investeren in een extra verdediger die noodzakelijk is en waar Mourinho meerdere malen om heeft gevraagd toen het ook mogelijk was om er één aan te trekken.

18 december 2018 om 17:11

Daar ga je vanuit, maar wellicht dat hij dat al heeft geprobeerd wilde ze er geen gehoor aangeven en probeerde hij op die manier druk uit te oefenen op het bestuur? Probleem is wel, dat wanneer je bij een club als United aanvallend speelt maar alsnog de grote wedstrijden met ruime cijfers zou verliezen je alsnog wordt weggestuurd. Zijn de prestaties degelijk maar het voetbal wat minder blijf je er langer zitten omdat het uiteindelijk toch aan het eind van de rit om de prestaties gaat en niet om het mooie voetbal dat geen prijzen zou opleveren. Als ik zie hoe Smalling en Jones soms de simpelste ballen de tribune in kunnen passen begrijp ik dat aantrekkelijk en aanvallend voetbal vanuit achteruit makkelijker is gezegd dan gedaan.

18 december 2018 om 12:20

Handig om 2 jaar te nemen, dan mis je net de bijna honderd miljoen die ze aan Pogba hebben uitgegeven

Als je kijkt naar Klopp en Mourinho sinds Mourinho is aangesteld scheelt het 20 miljoen, dat is bijna niks. Zeker niet als je meeneemt dat Liverpool ook nog één van zn beste spelers verkocht in die tijd (coutinho) en daarmee op een net spend van 121 miljoen komt tegenover 300 miljoen voor Mourinho.

18 december 2018 om 12:26

Bruto bedragen zijn totale onzin. Als je verkoopt krijg je geld wat je weer uit kunt geven. Als Barcelona Messi voor 500 miljoen verkoopt en dan voor 400 miljoen spelers koopt, zeg je dan wow Barca heeft 400 geïnvesteerd? Tuurlijk niet, het enige wat enige relevantie heeft zijn nettobedragen, want dat zijn Extra investeringen in de selectie. Netto over de laatste 3 zomer transferperiodes en tussenliggende winterperiodes (termijn van Mourinho): Manchester United = 138 + 153 + 59 = 350 miljoen. Manchester City = 178 + 226 + 43 = 447 miljoen. Chelsea = 24 + 60 + 83 = 167 miljoen. Liverpool = -5 + -11 + 165 = 149 miljoen. Mourinho heeft gewoon keihard gefaald, hij heeft zoveel in het team gestopt en ze staan 6e op een straatlengte achterstand...

18 december 2018 om 12:28

En hoeveel is het vanaf de aanstelling van mou?? Minus de verkopen van spelers?? Onder moyes en van gaal was het niet goed, dit seizoen is echter het slechtste united wat ik ooit heb gezien.

18 december 2018 om 12:34

Zie mijn reactie in het andere artikel waarin ik het even uit leg. Jij kijkt enkel naar uitgaven. Zo werkt het niet. Als Chelsea spelers als Matic, Courtois en Costa verkoopt, moeten ze die wel vervangen he. Dan is het logisch dat ze meer uitgeven. United verkoopt geen spelers dus moeten ze geen vervangers halen. Dus moeten ze niet zo heel veel uitgeven. Echter geven ze netto wel meer uit, vermoed ik.

Liverpool verkoopt Coutinho voor 160 miljoen ja logisch dat ze dat herinvesteren. Zij geven de afgelopen 2 jaren ook veel geld uit, maar het brengt dan ook iets op. Ze combineren goed voetbal aan resultaten, ze hebben onder Klopp 3 stappen vooruit gezet.

Onder Mourinho heeft United een stap zijwaarts gezet, of een hele kleine vooruit. Gezien de uitgaven is dat onvoldoende. Talenten beter maken (zoals Rashford) is hem ook niet gelukt. Tja.

Waarom geen Eddie Howe...

18 december 2018 om 13:08

Zat ik ook aan te denken inderdaad. Die wil ik nog wel eens een keer bij een grote club zien. Wellicht zou een tussenstap idealer zijn.

Ik zie ze ook nog wel bij Koeman eindigen trouwens.

20 december 2018 om 10:13

Ik denk dat hij eerst beter een tussenstap kan maken. Manchester United is echt een grote verantwoordelijkheid. Misschien wel een te grote.

Kunnen we deze man voortaan niet negeren? Ben echt wel klaar met deze kerel, blij dat hij weg is.

Enerzijds mag Mourinho klagen vanwege het transferbeleid van Woodward, anderzijds was het spel niet om aan te zien er dat is de schuld van Mourinho. Je ziet duidelijk dat dit Manu geen kampioenswaardig team is, maar het is wel goed genoeg om aanvallend voetbal te spelen tegen teams zoals Young Boys en om in de top 4 te eindigen. Mourinho’s tactiek is achterhaald en het ziet ernaar uit dat hij ook geen plan b heeft. Denk niet dat hij nog aan de bak zal komen bij een topclub in een topcompetitie. Jammer want ik had Mourinho hoog zitten als trainer zijnde maar hij heeft duidelijk gefaald.

Jeetje wat ben ik blij vandaag, een geweldige dag voor mij en Moniqueverschoor.

Ik hoop dat de interim-trainer Mckenna wordt, met Carrick ernaast. United moet gaan bouwen voor volgend seizoen, creeeren van een modern en aanvallende speelstijl waarin spelers als Pogba, Fred, Mata, Martial, Rashford, Lukaku, Sanchez, Lingard, Greenwood kunnen bloeien. Carrick heeft echt 0 ervaring, Mckenna deed het uitstekend met de onder 18 in zijn tijd, met aanvallend voetbal en fris positiespel. Verder bloeide Greenwood enorm onder hem, die wat mij betreft, een talent van de klasse Mbappe is. Gisteren een hattrick tegen Chelsea onder 18, wat al 5 jaar achter elkaar elke wedstrijd van de beker heeft gewonnen.

Zoals ik na een aantal maanden al kon aangeven, Mourinho zou falen bij United. Hij is enorm gedateerd, heeft veel gespendeerd met enorm weinig resultaat, is negatief, geen goede doorstroom van jeugd, en hanteert een verschrikkelijke visie over het voetbal. Doeg Mourinho, hoop je nooit meer terug te zien.

Mogelijke opvolgers; Pochettino, Mckenna, Bosz (als hij 400 miljoen mag uitgeven), Zidane, Ten Hag.

Ik zou Peter Bosz hier wel eens willen zien. Die kan met dit materiaal wat ze nu hebben er toch wel een leuke aanvallende ploeg van maken. Daarbij gaat hij toch niet meer bij "kleine" clubs werken. Dus is dit wel een kans voor hem. De vraag is alleen of man united en Peter Bosz het zien zitten

18 december 2018 om 15:31

@doslind

ik denk niet dat United voor een Peter Bosz gaat komen. die willen een coach die zich structureel heeft bewezen in de Europese top verwacht ik of iig voor een periode in een topcompetitie

vergeet niet dat er vaak veel vedettes bij zo een club spelen. dan moet je wel een coach met een grote status hebben want als ze iemand zien die ze niet kennen word dat vaak een lastige samenwerking. dan heeft zo een coach niet het respect van de spelersgroep en dan word het lastig gezag uit te oefenen

Hoef toch niet te zeggen dat er geen enkele Nederlander in aanmerking komt? Hou toch op zeg. Weer tijd voor een Brit ben ik bang. Geen kandidaat aanwezig die ze echt verder kan helpen overigens, kansloos. Wellicht lekker eigen jeugd inbrengen en proberen CL te kwalificeren. That’s it

18 december 2018 om 13:10

Zoals hierboven gesuggereerd. Ik zie in Howe wel een echt talentvolle Britse trainer. Ben ik gecharmeerd van hem en het voetbal wat hij laat zien bij Bournemouth.

18 december 2018 om 15:35

Howe is weer een twijfelgeval zoals Moyes die ook niet van een grote club kwam.

Zidane lijkt mij de ideale man. die heeft zowel als voetballer en als coach echt hele grote prestaties geleverd dus die zal wel respect krijgen van de spelersgroep. ook is het een prima uithangboord voor je club. de man is echt een gentleman langs het veld en in de media

18 december 2018 om 15:41

mwoh bij zidane had ik dan meer mijn twijfels. Dat lijkt mij meer een trainer die goed people kan managen. Bij Madrid had hij een bizar spelers materiaal. Terwijl Howe met minder materiaal goede prestaties levert. maar klopt wel dat Howe een gok is.

18 december 2018 om 16:05

@filip

dat klopt wel maar dat hadden clubs als Barca, Juve, Bayern, PSG en City natuurlijk ook en die coaches is het niet gelukt drie keer op rij de Champions League te winnen, dus hij moet wel wat kunnen

18 december 2018 om 17:21

Leonardo Jardim zou een goede optie zijn in mijn ogen die weinig wordt genoemd tot nog toe. Kan mooi aanvallend voetbal spelen. Zou alleen aan z'n Engels moeten werken, dat wel. Howe zou denk ik een grote fout zijn voor United. Zijn aanpak is goed voor jonge spelers bij een kleinere club maar met sterren bij één van de grote clubs ter wereld je volgende stap maken is heel riskant voor beide partijen.

Zo dat was gelukkig project Mourinho bij United. Vanaf nu kan ik weer fatsoenlijk Man utd kijken in de weekenden.
Heeft gelukkig maar 496,1 miljoen euro aan inkomende transfergelden gekost. Uitgaande 115 miljoen. Dus ruim 380 miljoen mogen investeren in een selectie. Dan mag je wel wat meer verwachten dan dit. Dan kun je zeggen Van Gaal en Moyes hebben er een bende van gemaakt. Maar Mourinho heeft compleet het imago op alle vlakken naar de ..... geholpen en heel veel geld gekost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. TraoréAanvaller00
David de GeaKeeper160
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger60
P. JonesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

851 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Sneer van Mourinho lekt uit: ‘Wil je hier blijven of terug naar Real Madrid?’

Het tweede huwelijk tussen Tottenham Hotspur en Gareth Bale is nog niet succesvol gebleken. De buitenspeler, die dit seizoen wordt gehuurd van Real Madrid, heeft nog niet kunnen overtuigen in zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren