Nederlands elftal passeert Duitsland op FIFA-wereldranglijst

Donderdag, 29 november 2018 om 10:42Gijs Freriks • Laatste update: 11:44

Het Nederlands elftal heeft Duitsland gepasseerd op de wereldranglijst van de FIFA. Het team van bondscoach Ronald Koeman staat na de uitstekende resultaten in de UEFA Nations League op de veertiende plaats, samen met Zweden. De FIFA heeft de nieuwe ranking donderdagochtend bekendgemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door firepotatoe)

Stijgen op de ranking is altijd lekker, maar voor mijn gevoel had het wel wat meer mogen zijn dan 1 plek (van 15 naar 14). Je wint van de wereldkampioen, speelt gelijk tegen de huidige nr.1 op de ranking en gelijk tegen de ex-wereldkampioen.

29 november 2018 om 11:07

Volgens mij waren de resultaten van de wedstrijden thuis tegen Duitsland en uit tegen België al verwerkt in de vorige ranglijst. En resultaten tegen het Duitsland van nu leveren niet zoveel punten op als tegen het Duitsland die eerste stond op de ranking hè 😉. Ondanks dat het natuurlijk een heel goed resultaat is voor dit Nl

29 november 2018 om 11:09

Precies de reden dat Belgie eerste staat op deze lijst. Oefen tegen op papier hele zwakke landen, veel winnen en dus punten scoren, waardoor je in de top5 staat van deze ranglijst. Dezelfde ranglijst die bepaald of je groepshoofd bent (en dus een makkelijkere loting krijgt) of in pot 2 geplaatst wordt. Mischien hadden wij dezelfde route moeten volgen, dan waren we er wellicht wel bijgeweest de afgelopen toernooien.

29 november 2018 om 11:16

@nl_modric Winnen van zwakke broeders levert minder op dan winnen van een Top 10 land.

29 november 2018 om 11:23

Voor het EK van 2016 had Nederland een extreem simpele poule maar eindigde Nederland 4de(!) onder Tsjechie, Ijsland en Turkije.

Alleen Kazachstan en Letland eindigden onder Nl.

De grootste afgang van de laatste 100 jaar

29 november 2018 om 11:40

@speelweb Winnen van zwakke broeders levert meer op dan verliezen of gelijkspelen van een Top 10 land.

29 november 2018 om 12:03

Een zwakkere ploeg levert minder punten op. De reden is dat een WK veel punten oplevert en meer dan gewone matchen. Lijkt me logisch dat 3de plaats veel oplevert.

29 november 2018 om 12:15

speelweb, dat is inderdaad juist. Alleen is het zou dat de verschillen in de ranking tussen de zwakke broeders en grote landen niet zo groot is, waardoor je beter tien potjes tegen zwakke broeders kan spelen (die je dan waarschijnlijk alle tien wint) dan dat je 10 potjes tegen sterke landen kan spelen, waarvan je dan bijvoorbeeld 4/10 verliest en de rest wint. Dan moeten dus per saldo twee potjes winst tegen top landen net zo veel opleveren als tien overwinningen tegen de zwakke broeders. Volgens mij is dat op dit moment niet echt zo.

Die ranglijst is sowieso totaal ongeloofwaardig. Zo'n systeem werkt gewoon niet goed voor een sport als voetbal. Er worden te weinig wedstrijden gespeeld om dit systeem accuraat te laten zijn en voetbal is sowieso een gekke sport waar je ook opeens een tijdje veel geluk kan hebben.

Volgens mij zal vanaf nu in Europa ook gebruik worden gemaakt van de Nations League bij het bepalen van de groepshoofden in qualificaties, dat lijkt me ook echt stukken beter dan die onzinnige ranglijst.

29 november 2018 om 13:35

Volgens mij levert winnen van zwakke broeders meer op dan verliezen of gelijkspelen van een Top 10 land.

Ik denk dat het Nederlands elftal in 2020 weer serieus kan meedoen om het EK te winnen. Nederland heeft met van Dijk en de Ligt een centrum van wereldklasse niveau die in 2020 nog beter zijn dan nu. Als Frenkie de Jong zich blijft doorontwikkelen dan is hij als het EK van 2020 begint ook een voetballer van wereldklasse. Met Depay heeft het Nederlands elftal ook een echte topvoetballer voorin lopen. Het is voor het Nederlands elftal te hopen dat er in 2020 een spits is met de kwaliteiten van een van Nistelrooij want het ontbreekt het huidige Nederlands elftal al een tijdje aan een spits van wereldklasse.

29 november 2018 om 11:16

Depay speelt toch goed als spits niks mis mee

29 november 2018 om 11:20

@Dirk19 kun je iets specifieker zijn in je verwachtingen. Voor de KNVB beker geef je altijd handige overzichten met verwachte uitslagen. Kun je ook zoiets maken voor de kwalificatiereeks, nations league en EK. Dat maakt het allemaal wat tastbaarder.

29 november 2018 om 11:37

Ik denk dat Depay onder Koeman een soort van valse nummer 9 blijft. Het is te hopen dat spelers als Bergwijn en Kluivert zich blijven doorontwikkelen zodat we een stabiele en goede flank hebben. Ook hoop ik dat spelers als De Roon en Propper nog een stap kunnen maken naar een betere club, want dit zijn ondergewaardeerde spelers die een ongelofelijke bijdrage kunnen leveren aan dit Oranje.

29 november 2018 om 12:40

Vergeet Rosario niet he die hebben we ook nog. Gister misschien iets minder, maar dat komt ook door de manier van spelen. Wanneer we het spel gaan maken bij het Nederlands elftal dan zal je zien dat ook hij mee kan met het niveau net als de Roon en Propper.

29 november 2018 om 12:12

Mooi voor Nederland maar andere landen groeien ook ondertussen. Denk dat je die details vergeet.

29 november 2018 om 12:49

Niet per se, sommige wel en sommige niet. Neem een land als België, die gaan er verdedigend behoorlijk op achteruit de komende jaren als Alderweireld, Kompany en Vertonghen gaan afbouwen.

29 november 2018 om 13:01

Duitsland en Belgie hebben hierna een aanzienlijk mindere generatie. Die zullen dus niet meer groeien tot er weer nieuwe spelers opstaan. Bovendien blijft het nog steeds afwachten waar Oranje terecht gaat komen. Er moet nog te veel middelmaat opgeroepen worden en zolang dat het geval is, doe je niet mee voor het winnen van een EK of WK.

29 november 2018 om 13:12

De kern (basis) is goed, 1 of 2 jongens opvangen lukt ook nog wel maar Frankrijk heeft de luxe om bijna 3 gelijkwaardige elftallen op te stellen. Wij zullen om die reden altijd een outsider blijven.

29 november 2018 om 14:15

Dat valt ook wel mee hoor. Umtiti kunnen ze moeilijk missen en Pogba uiteindelijk toch ook. Aanvallend kunnen die Fransen wel veel wisselen zonder noemenswaardig zwakker te worden. Maar op bepaalde posities hebben ook zij hun sterkste spelers nodig.

29 november 2018 om 15:27

Zeker nog nooit gehoord van: een zwaluw maakt nog geen zomer.
Misschien helpt het als we ons wat bescheidener zouden opstellen.
Dan valt het minder tegen. Misschien valt het dan zelfs mee.

Het is maar een ranglijst, het is maar een ranglijst, rustig aan Roscoe, het is maar een rangli-

PAK AAN DUITSLAND

EK 2020

Jappie C

Dunfries, De Ligt, Van Dijk, Van Aanholt

De Roon, Lionel Frenkie

Wijnaldum

Promes, Depay, Bergwijn.

Met zo een ploeg ga je het EK van 2020 misschien niet winnen, maar ben je zeker in staat om iets leuks klaar te spelen en in ieder geval een rol van betekenis te spelen op een eindtoernooi.

Het is natuurlijk afwachten hoe de meeste van deze jonge gasten zicht ontwikkelen, maar vooralsnog ziet het er aardig uit.

29 november 2018 om 11:27

Niet verkeerd, maar als je Blind van LB weg haalt zou ik hem op de plek van de Roon neerzetten.
Promes zou ik ook alleen in de basis zetten als je een 442 variant speelt. Babel zal in 2020 wel te oud zijn, maar hopelijk zijn Kluivert of Groeneveld dan van het gewenste niveau

29 november 2018 om 12:35

De Roon moet sowieso basis, belangrijkste man op het middenveld, niet de beste

29 november 2018 om 11:33

Wanneer was de laatste wedstrijd van Van Aanholt in het Nederlands elftal? Tegen Engeland? Heeft hij toen geïmponeerd?

29 november 2018 om 12:22

Metaalverf, Van Aanholt heeft alles wat een moderne back moet hebben en is zelfs op een sslechte dag gelijk aan Blind. Dus ik begrijp deze keuze volkomen,

29 november 2018 om 13:14

Alles behalve verdedigende kwaliteiten. Ik zie het liefste Ake op die plek. Kongolo kan ook als je iemand wil die echt een man uitschakeld

30 november 2018 om 08:28

Ik zie in Ake meer potentie. Met Blind vind ik moeilijk te vergelijken omdat Blind een back positie heel anders invult. Blind heeft niet de snelheid die tegenwoordig verwacht op een backpositie, maar de trap techniek van hem is wel beter dan veel backs. Bij Van Aanholt heb ik vaak het gevoel dat hij net als al die andere backs is, maar binnen die groep valt hij me niet op. Ik zie geen bewijs waarom hij geselecteerd moet worden boven andere backs. Daarnaast is Van Aanholt toch al weer 28. Dus als je balans op maakt tussen hem en Ake bijvoorbeeld, dan zijn ze beide nog niet echt top maar heeft Ake gezien zijn leeftijd nog veel meer potentie. In zon geval zou ik dan Ake kiezen boven Van Aanholt.

29 november 2018 om 11:37

Primes mag er wel uit, daar kluivert neerzetten. Hij speelt niet alles bij as roma en ik vind het een arrogant ventje maar hij heeft veel talent en zal er echt wel komen

Heel die lijst en de te verdienen punten slaat nergens op. Verdeling staat niet in verhouding... sta je in de top 5 dan blijf je veilig zelfs als je tegen kleine landjes gaat spelen en daag punten mee weet te verdienen! Krom is het! Je bent doorgedrongen tot de laatste 4 bij de NL daar mogen wel dikke punten tegenover staan, maar nee hoor...

Gaat lekker. Even serieus check die resultaten dan even zeg, zo netjes. --- Winnen van Duitsland, gelijk tegen de Belgen, winnen van Frankrijk en uiteindelijk de o zo belangrijke 2-2 tegen thie germans. Hoe netjes is dat. Dat zijn geen kleindjes.

Als Koeman of Advocaat vier jaar terug bondscoach was geworden had Nederland niet twee eindtoernooien gemist en mogelijk zelfs gewonnen. Sneijder en Robben hadden een waardiger eind van hun interlandcarriere gehad. Nu staat het nieuwe Oranje op. De successen van Ajax in Europa en PSV in Nederland zullen de basis zijn voor dit nieuwe Oranje.

@jaspersj ik denk dat je een beetje doordraaft. Waarschijnlijk hadden ze zich dan wel gekwalificeerd voor het laatste eindtoernooi maar gewonnen? Zeker niet. En het 1e eindtoernooi van de twee hadden ze zich niet eens gekwalificeerd ook niet onder Koeman of Advocaat. Waarom niet?
Omdat de nieuwe lichting die nu ingepast wordt 6 jaar geleden nog pubers waren. Toen konden ze hun niet gebruiken. Er waren op dat moment geen andere hele grote talenten doorgebroken. Al vind ik persoonlijk dat ze Marco van Ginkel en Propper wel een grotere rol hadden kunnen geven. Maar die twee zijn goed en een verbetering van waar Hiddink het mee probeerde maar geen absolute top. En dat zijn maar 2 verbeteringen van het elftal dat Hiddink toen opstelde terwijl eigenlijk alle 11 vervangen konden worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

335 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren